Tagovi

Je li predsjednik Josipović prošao sigurnosnu provjeru

Pored niza ozbiljnih problema s kojima se suočava Hrvatska i sigurnosno stanje u njoj predsjednik Josipović, kojega krajem godine čekaju izbori za novi mandat, saziva sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog sporednog slučaja iz 2007. godine.
Ne treba biti posebno politički obrazovan da bi se zaključilo kako je sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog jednog slučaja zapošljavanja agenta još u 2007. godini najobičniji politikantski potez predsjednika Republike Ive Josipovića. I dosad se Vijeće za nacionalnu sigurnost bavilo uglavnom perifernim temama, a ne ključnim. Jedna od najvažnijih tema kad je u pitanju sigurnosno stanje u državi jest svakako sam sastav i djelovanje sigurnosnih službi kojima po Ustava upravlja predsjednik Republike. Tu problematiku Ivo Josipović nikad nije stavio na dnevni red Vijeća za nacionalnui siguirnost, nego se bavi dnevno političkim nametnutim slučajevima. U sadašnjem slučaju radi se o agentu koji nije u 2007. godini prošao sigurnosnu provjeru. To je bilo u doba kad je Tomislav Karamarko upravljao tom službom, pa je sasvim jasno da je predsjednik Josipović pokrenuo ovu inicijativu da bi se diskreditiralo HDZ, jer je vodeća oporbena stranka opasno ugrozila ne samo SDP-ovu koaliciju nego i samog predsjednika Republike uoči predsjedničkih izbora.
Ako ništa drugo ovim potezom predsjednik Republike otvorio je pitanje ne samo provjere agenata obavještajnih službi nego i provjere osoba koji se primaju na osjetljiva mjesta u državnim institucijama. Iako je i dosad bilo prigovora na osobe u savjetničkom timu predsjednika Josipovića, ovaj put se ponovno aktualiziralo pitanje, je li, gledajući iz aspekta nacionalne sigurnosti, bilo umjesno da Ivo Josipović za svojeg glavnog analitičara dovede britanskog Srbina dr. Dejana Jovića, po ocjeni jednog beogradskog dnevnika jednog od 10 najutjecajnijih Srba u svijetu. I ne samo to. Kad je angažirao profesora Jovića s jednog škotskog sveučilišta, predsjednik Josipović je u svoj tim pozvao još nekoliko osoba povezanih s Velikom Britanijom, između ostalog i novinara pokojnog Chrisa Cviića, člana Kraljevskog instituta za međunarodne odnose i dotadašnjeg hrvatskog veleposlanika u Londonu a sada u Wahingtonu Joška Para.
Sam dr Dejan Jović u više se navrata izjasnio kao zastupnik propale Jugoslavije i zagovornik zjedničkog primanja u Europsku uniju svih država nastalih raspadom Jugoslavije, pa je tako bio protiv individualnog primanja Hrvatske. Po izjavi iz Ureda predsjednika Republike ispostavlja se da je sigurnosna provjera dr. Dejana Jovića provedena nekoliko mjeseci nakon njegovog službenog imenovanja. Kad se to ima u vidu, onda inicijativa predsjednika Josipovića za provjeru upošljavanja jednog agenta u 2007. godini djeluje u najmanju ruku smiješno. Ona diskreditra samog predsjednika Josipovića, jer na osjetljivim mjestima u svojem Uredu ima osobe koje same po sebi predstavljaju ugrozu za nacionalnu sigurnost, iz čega se može izvesti u krajnjoj liniji i sumnja u sigurnosnu provjeru samog predsjednika Republike.

Komentari

Poštovani Krsniče, kako si

Poštovani Krsniče,

kako si vidio, nisam od prve reagirao na objavu tvoje diplome i vrlo ozbiljne insinuacije o valjanosti tog dokumenta.

Kako bi se otklonile sve nedoumice oko toga i spriječilo eventualno manipuliranje tim podatkom, molim ovdje tvoje jasno očitovanje o tome imaš li stvarno diplomu tog fakulteta ili nemaš.

Nemoj zabraviti ni pojašnjenje otkud na njoj FNRJ umjesto SFRJ, to nas vjerujem sve zanima.

Vita jela, zelen bor...

B-52

Tko je glasao

idijoti

sm,

Budući da na ovom portalu komuniciram s idijotima a ne s kulturnim ljudima, a da niste samo to vi nego još miris,Feniks,mr_brown, profesor,pravednik vz ,zaphod, Bigulica, Argus, RoseParks, martin, janus, laufer, silverci skrenuo bih vam pozornost da tema ovog dnevnika nije moja diploma nego je li predsjednik Josipović trebao proći sigurnosnu provjeru. Ali kako ste vi svi skupa, a ima ih još, sitne duše, vama je važanije gdje sam i kad i pod kakvim uvjetima diplomirao pravo, nego što sam napisao u dnevniku.
s takvim idijotima uistinu ne želim imati posla niti odgovarati na glupe upite koji nemaju ama baš nikakve veze s mojim dnevnikom. kad budete imali hrabrosti, što je nemate, na ovom sajtu biti pod punim imenom i prezimenom kao moja malekost i napr.. Ljubo Ruben Weiss s koji se često ne slažem ali poštujem njegovu građansku hrabrost, onda možemo razgovarati na ravnopravnoj osnovi.
Dotad, tko vas sve skupa šljivi.

Tko je glasao

Dajem plus komentaru kako bi

Dajem plus komentaru kako bi ostao čitak, a ne zbog njegova tona, rječnika i sadržaja, s kojima se ne slažem.

Jednostavno je naime reći "da, to je moja diploma" i dezavuirati sve "idijote" i "sitne duše" koje zanima je li diploma krivotvorena.

A još je jednostavnije opovrgnuti i napisati "ne, to nije moja diploma, to je krivotvorena fotokopija".

Čini mi se dakle da bi prava tema ovoga dnevnika mogla postati upravo Krsnikova diploma Pravnoga fakulteta u Beogradu, a ne nečija sigurnosna provjera.

Tko je glasao

Ma sve je kristalno jasno

Naime, ako je netko provjereni nacionalist, šovinist, pa i fašist, ako prvo mahne hrvatskom zastavom, pa tek onda progovori, ako je ispravnih krvnih zrnaca i ako još po mogućnosti ima i križinu oko vrata - onda se radi o provjerenom kadru. Mislim, štaš tu provjeravat.

U suprotnom isto tako ne treba provjeravat, jer se očigledno radi o sumnjivom kadru kojeg i bez provjere treba maknut.

Dakle, s kojeg god aspekta promotrimo pitanje sigurnosne provjere, ostaje zaključak da je ista nepotrebna :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

idijoti

Ovo je kao kad tip ulazi u bar na kojem piše "možete ući s maskom, a možete i bez maske"... pa uđe bez maske i viče "vidi me, koji sam ja frajer, najveći" a svi ga gledaju i misle - a vidi idijota...

Tko je glasao

principjelni Skvikač

Što je Skviki, sada, kada se priča o "pisanju pod nickovima" nećeš vkrsniku reći da si pročita pravila pollitike? Nećeš mu dati minus kada sugovornike naziva idijotima?

tz tz tz kako licemjerno...

Tko je glasao

Zaphod, Ovdje su takozvani

Zaphod,

Ovdje su takozvani socijalisti, več upotrebljavali takve pridjeve za neistomišljenike (primjer Bigulica, a bilo je i drugih), no sve se je to tolerilaro od tebe i drugih pripadnika hijena koje napadaju u čoporu.

Sad se od jedamput zgražate i čudite ko pura dreku.

No za tvoju utjehu, dobil je Vjekoslav i od mene minus, no ti u svojoj zasljepljenosti to izgleda ne vidiš.

Tko je glasao

kako ću vidjeti...

... kad sam zaslijepljena hijena iz čopora?

Tko je glasao

Hijena? Ne, hijenac.)))

Hijena?
Ne, hijenac.)))

Tko je glasao

Prošao je, a ide na novu- na izbore

Mislim da je Predsjednik prošao sigurnosnu provjeru na izborima., a uskoro mu slijedi nova u kojoj će građani procijeniti koliko je uspio u svojoj "Novoj pravednosti"!

Svakako da naš Predsjednik želi da sve bude po zakonu, da njemu ne zastarjevaju ni "zločini" od prije 7 godina i to je dobar pokazatelj da će se angažirati i u ostalim područjima "nezastarjevanja privatizacijskih pljački".
Istina, zbog puno umjetničkoga duha, nekada malo i odluta pa umjesto da bude oštar s vjerojatnim ubojicama, pogriješi iz silne filantropije i prepusti se da ga poljube i tri puta.
Nije on kriv, nego ovi oko njega što ga na vrijeme nisu upozorili i otrkili Tominu nakana da ga namjerno tako izljubi,-kao da su skupa ovce čuvali po Antinu!

Plus za to da se vidi dnevnik, a ne zbog kritika našemu Predsjedniku.

U boljim vremenima, on bi bio sasvim dobar.
Ovako je predobar, a to se često pokaže lošim!

Tko je glasao

Mišljenja sam da "razgovor" o

Mišljenja sam da "razgovor" o sigurnim sigurnosnim službama nije na dnevnom redu zbog dnevnopolitičke politike već je možda posljedica gafa (ili "gafa") istih nakon 18.11.2013. u Vukovaru.
Izolirati, ograničiti/spriječiti slobodno kretanje predsjedniku RH, predsjedniku Vlade i predsjedniku Sabora, pa i na najmekši način a savršenom organizacijom tog čina pobuđuje pomisao, barem kod mene, da obavještajne i sigurnosne službe RH ne rade ili ne žele raditi svoj posao jer je očito da je sam vrh zemlje bio zatečen, tj. nije bio upozoren ni pripremljen za takva što.

No, to je samo skromno mišljenje običnog malog i beznačajnog građanina ove zemlje.

Tko je glasao

Svakako bi ostali sami na drugoj strani- nema tih službi

koje bi im osigurale narodnu pratnju za njihov lažni pijetet prema mrtvim Vukovarcima.
Dosta je bilo- narod je rekao, a očito neki to jš ne shvaćaju i misle da su neke službe svemoćne. Moćne jesu, ali ne i moćnije od narodne volje.

Samo da ti kažem: nitko me nije upućivao gdje trebam ići, ali sam znala, kao i ostali, gdje i s kime ne trebam ići.

Netko se opredijelio za Pupovca i ćirilicu, a svi ostali su bili na drugoj strani.

Da je vrh krenuo, narod bi ih ostavio da idu sami- opet bi ostali na drugoj strani, jer su stali na suprotnu stranu od volje ovoga naroda. To im govori i 650 000 potpisa hrvatskih građna, bez obzira što su u Istri branili potpisivanje, a oni i dalje tupe po suprotnome i izmišljaju izgovore dok više poštuju želje vjerojatnoga UBOJICE hrvatskih građana (koji im je tako lepo rekao- Vukovar je srpski grad), nego stotine tisuća državljana RH!

Pa tako će ih isti ocijeniti i na izborima i zato održavaju svoj lažirani birački popis, i navlače Srbe po Srbiji da im dođu glasovati za njih.

Imaju i zašto- vode njihovu politiku iz devedesetih!

Tko je glasao

Razumijem tvoju ogorčenost

Razumijem tvoju ogorčenost više od mnogih ovdje draga moja @ppetra ali Hrvatska nije Vukovar niti je samo Vukovar Hrvatska. Prilično je složeno i ti si sama toga svjesna.
Svakako bi ostali sami na drugoj strani- nema tih službi
koje bi im osigurale narodnu pratnju za njihov lažni pijetet prema mrtvim Vukovarcima.

Pa te službe njima nisu ni trebale to osigurati već dati sigurnosno stvarnu situaciju u VU tog dana i detalje akcije.
Na političkom vrhu bi tada bila odluka ide li uopće u Vukovar ili ne!

Ja npr. u takvoj situaciji uopće ne bih otišao u Vukovar; - nikada nejdem tamo gdje me ne žele.
Ovi su otišli uz sve neznanje "bezbednjaka" naših.

Naravno da jedan Josipović ili Leko nikada ne bi prekoračili onaj špalir upaljenih svijeća kojima su ih okružili jer oba znaju da svaka ta svijeća predstavlja jednog mrtvog i prekoračivanje preko nje je uvreda žrtvi i obitelji i pomanjkanje odgoja.
To su znali i "stožeraši"; - čestitam im na organizaciji i razradi svih detalja (poglavito ovaj sa svijećama) jer su na taj način učinili bolju barikadu nego li tenkovski ježevi postavljeni pred predsjedničku trojku. Inače, generalno, njihov postupak ne odobravam jer odveć sliči državnom udaru umotanom u saten.

Još si u jednom u krivu: Da se trojka odlučila prkoračiti svijeće, uvjeren sam, da bi ih kolona vrlo brzo propustila na čelo kolone sjećanja, pače, izgurala bi ih ne čelo kolone.
Ti razmisli i sama ..., možda dođeš do istog zaključka.

Tko je glasao

Ja npr. u takvoj situaciji

Ja npr. u takvoj situaciji uopće ne bih otišao u Vukovar; - nikada nejdem tamo gdje me ne žele.Ovi su otišli uz sve neznanje "bezbednjaka" naših.Mislim da je Predsjednik dobro odlučio što je došao, ali da nije trebao povesti Pupovca!
I mislim da je dobro postupio, ovako kako je postupio. To mu je bila dobra i promišljena odluka, prava državnička, jer sve bi drugo bila teška pogrješka.

Naravno da jedan Josipović ili Leko nikada ne bi prekoračili onaj špalir upaljenih svijeća kojima su ih okružili jer oba znaju da svaka ta svijeća predstavlja jednog mrtvog i prekoračivanje preko nje je uvreda žrtvi i obitelji i pomanjkanje odgoja.Ne da samo te svijeće predstavljaju mrtve, predstavljaju i žive koji za njima iskreno tuguju i koji ne žele lažni pijetet onih koji nastoje obilježiti samo grobove mrtvih svastikama njihovih ubojica, nego i grad za koji su se borili!

To su znali i "stožeraši"; - čestitam im na organizaciji i razradi svih detalja (poglavito ovaj sa svijećama) jer su na taj način učinili bolju barikadu nego li tenkovski ježevi postavljeni pred predsjedničku trojku. Inače, generalno, njihov postupak ne odobravam jer odveć sliči državnom udaru umotanom u saten.Oni su ratovali sa svojim poginulim drugovima,protiv velikosrpskih hordi na čeku s JNA, a sada su svoje poginule drugove zaštitili na najbolji način- narodom koji dolazi u Vukovar da im oda istinsku počast i njihovim obiteljima pokaže da Hrvatska cijeni njihove poginule, i shvaća vrijednost koju su njihovi najdraži dali za nas, narodom koji nije želio one koji su isplanirali oskrnavljivanje grobova svojih junaka i njihova grada, ćiriličnim svastikama pod kojima su ih ubijali, i predaju Vukovara u velikosrpske ruke.

To je svojim potpisima potvrdilo i preko 600 000 građana, a oni se usuđuju ignorirati to i tvrditi da je protuustavno- samo zato što je protivno njihovoj osobnoj volji i volji njihova "kepeca" koji je sa svojom zlom namjerom uvalio taj postotak, umjesto postotka prvoga hrvatskoga ustava!

Još si u jednom u krivu: Da se trojka odlučila prekoračiti svijeće, uvjeren sam, da bi ih kolona vrlo brzo propustila na čelo kolone sjećanja, pače, izgurala bi ih ne čelo kolone.
Ti razmisli i sama ..., možda dođeš do istog zaključka.
Predsjednik je napravio najbolje i najmudrije što je mogao- poštivao je volju svoga naroda!
Da je češće poštuje- kao i ove potpise koje su poslali u Sabor, bilo bi još mudrih i dobrih odluka!

Imam ponekada osjećaj da se boji pokazati Hrvatom, a on to je!

Tko je glasao

mislim

da si potpuno u pravu u ovom zadnjem; da im je stvarno bilo stalo, da imaju empatije, vjerojatno bi našli put da uđu u kolonu koja nije ničije privatno vlasništvo. ogromna većina ljudi tu su bili iz pijeteta i poštovanja, a ne radi politike ("čast" iznimkama). ali... je li taj trio bio tu samo radi forme, to nek sami sebi odgovore...
profesor

Tko je glasao

Krsnik,

Vjekoslav Krsnik - diploma.png

Budući da ste kao beogradski Hrvat s 32 godine uspješno završili studij prava u Beogradu, gdje su vas - kroz trinaest godina studija - imali dovoljno vremena vrbovati, jeste li i za sebe tražili provjeru kad su vas pripustili u hrvatski medijski prostor, štoviše čak na mjesto glavnoga urednika Hine, što je zaista idealno mjesto za agente-provokatore, pogotovo ako je riječ o 1990.-1991.?

Je li vas tko provjeravao zbog toga što ste neposredno prije toga dvije godine radili za BBC?

Što ste vi uopće, samo beogradski Hrvat ili i britanski Hrvat? Ili jedno i drugo?

Tko je glasao

@argus

Poznato je da je vrlo malo stavova i mišljenja gdje bi se složili Vjekoslav Krsnik i moja persona. No, u ovoj diplomi ne vidim kardinalnu grešku, niti otežavajuće za V. Krsnika. Možda bih ga eventulano pitao da li je dobivao kakvu stipendiju, i kada je počeo studirati, jer ako je počeo s 20 godina, onda je dobrano zakasnio s diplomiranjem. Pravni fakulteti Jugoslavije imali su ujednačene programe (kolegije), možda je zagrebački Pravni bio na nešto boljem glasu, zbog nekih vrlo kvalitetnih profesora, ali imao je i beogradski Pravni svoje bolje profesore...a koliko se sjećam, kasnije, i grupu disidenata koji su ostali bez posla na fakultetu zbog kritičkih stavova prema vlasti.
Ali, držim moralno neupitnim da Vjekoslav Krsnik piše i potpisuje svoje tekstove, a deseci ovdje vrlo glasnih skrivaju svoje ime i prezme, time i uvid u njihove biografije... I gotovo sam siguran da bi se kod nekih anonimaca koji udaraju iz busija, našle i daleko gore stvari od studija na jednom Pravnom fakultetu, i to fakultetu u glavnom gradu Jugoslavije. Na kraju krajeva, što se ne bi objavilo promaknuće Tuđmana u generala, koje se dogodilo u Beogradu, ili možda slika Tuđmana kao predsjednika nogometnog kluba Partizan, da sada ne idemo u to da je već 1945. kao pripadnik OZNE našao se u Glavnom štabu u Beogradu...ili slučajevi brojnih "preobraćenika" koji su do 1991. bili zadrti komunjare i projugoslavenski orijentirani, da bi odjednom osvanuli u novoj odori... odnosno dresu.
Zato, "argus" ovaj tvoj potez ( s objavom diplome) spram Krsnika smatram ispod razine tvojih uobičajenih upisa i argumenata.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo,

Vjerojatno nisi stigao pratiti cijelu raspravu, pa te molim da najprije pročitaš npr. moj komentar
http://pollitika.com/je-li-predsjednik-josipovic-prosao-sigurnosnu-provj...

Dakako da nije "kardinalna greška" - nije uopće pogreška - što je netko studirao u Beogradu. Nije stvar ni u razini beogradskoga Pravnoga fakulteta, koja je bila nesumnjivo visoka (ne znam za danas, govorim o vremenu Jugoslavije, zato glagol u perfektu). Taj je Fakultet imao vrhunske profesore i stručnjake, s međunarodnom reputacijom, kao što su npr. Milan Bartoš ili Vojo Dimitrijević. Nažalost, naziv te institucije vezuje se danas i uz, npr., profesore Vojislava Šešelja i Vojislava Koštunice, koji su na njemu predavali, no koji svoju međunarodnu reputaciju nisu stekli u domeni prava, nego u domeni politike.

Sigurno sam posljednji na svijetu koji bi smatrao negativnim da netko studira u Beogradu, ili bilo gdje drugdje. Pogotovo u ovako zapuštenom društvu kao što je naše, društvu koje je posljednjih dvadesetak godina kadrovski gotovo posve upropašteno. To sve vrijedi, dakako, i za Krsnika.

Krsnik, kao što znaš, dijeli ljude po nacionalnom ključu. Ja ne. Njemu je važno je li netko Hrvat ili Srbin, meni nije. On iz nečije etničke pripadnosti izvlači političke zaključke i iščitava političke stavove, ja ne.

On iz toga što je netko predavao na britanskom sveučilištu izvlači (negativne) političke zaključke, ja ne.

On ima negativan stav o upotrebi ćilirice kao službenoga pisma, ja ne.

Ukratko, on i ja razlikujemo se kao nebo i zemlja: njemu je najvažniji ethnos, a meni demos, demos u kojem dakako uočavam i etnička obilježja, no ne smatram ih istovremeno i političkim obilježjima.

Zato sam upotrijebio njegovu metodu diskvalifikacije, objavio njegovu diplomu na ćirilici i proglasio ga "beogradskih Hrvatom", a zato što je radio za BBC i "britanskim Hrvatom", da takav pristup dovedem do apsurda i ukažem na štetnost takvoga pristupa, a Krsniku da ukažem na to da batina ima dva kraja. Usput, prema njegovom kriteriju i ti si "bečki Hrvat" ili "bečki Židov", naravno, s negativnim konotacijama.

A kad je o anonimnosti riječ, o tome je već toliko puta bilo ovdje riječi da nema smisla ponovo to objašnjavati. Ukratko, pravila su igre takva da se može nastupati pod nickom i to nema nikakve veze s moralom, kao što tvrdiš.

Tko je glasao

@Argus

U praviu si što se tiče praćenja cjelokupne rasprave ispod Krsnikova dnevnika. Zadržao sam se na kopiji Krsnikove diplome, no sada vidim i obrazloženja, i tvoje i drugih. Uglavnom se slažem da je ipak licemjerno kritizirati druge, a nemati jasnu situaciju u svojoj vlastitoj kući. I to samo potvrđuje ono što načelno i sam mislim - batina ima dva kraja, ili, tko se mača lača, i sam ponekad od njega pogiba!
Imam jedan duži tekst na temu tzv. preobraćenika (usmjerio sam se na slučaj Pilsel, dotakao i slučajeve Tomca, Schwartza i još poneki), ali želim ga plasirati i drugdje, ne samo na pollitici i svom blogu. Ne nalazim oficijelni portal koji bi ga objavio - ako imaš ideju, javi IN BOX!
Krsnik zapravo postaje simbol takvih preobraćenika, ali, ponavljam, kada bi se navikli na JAVNO i OTVORENO, možda bi se ukupno siatuacija ponešto promijenila. Jer, samo usput, četiri je pet osoba koje nastupaju ovdje pod punim imenom i prezimenom: Zoran Oštrić, Tonči Majica, Vjekoslav Krsnik, i još poneko. Dobro, opcija nicka postoji, ali kako imam i jedno i drugo iskustvo, (nekada Danimir) danas mislim da je ova druga varijanta bolja: naime, u sjeni ili u anonimnosti dođeš u iskušenje da napišeš i potpišeš nickom i ono što je dramatizacija ili problematična tvrdnja, osobno nadigravanje, dok pišući i objavljujući pod punim imenom i prezimenom ujedno preuzimamo više odgovornosti. No, i kod ovoga ima iznimaka, pa je još otvoreno pitanje trenda. Ipak, uvjeren sam da će doći vrijeme kada će jasan potpis biti puno više na cijeni, nego nick, u skladu i s onom NOMEN EST OMEN!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo,

Moraš mi vjerovati da imam razloga nastupati pod nickom. A i pod nickom imam vjerojatno nekakav identitet ovdje.

Kad je o tekstovima riječ, možda da razmisliš o Barometru (Prikaz te platforme i pravila igre su ovdje? Najbolje tekstove izvlače na naslovnicu portala Vecernjega lista, ne znam da li ih i objavljuju na papiru.

Tko je glasao

Ugledajmo se na one koji cijene važnost svoje države

Sve države svijeta paze koga dovode na ozbiljna mjesta u svijetu svoje politike i u službe za zaštitu države.
Ovo što se radi u Hrvatskoj nema niti u jednoj ozbiljnoj državi koja vodi računa o svojoj sigurnosti i svojim nacionalnim interesima.

Razloga za to ima stotine i povijest je pokazala da uključivanje pripadnika iz redova agresorskih sunarodnjaka na "osjetljiva" mjesta u državi predstavlja opasnost za tu državu i da to nije dobro za narod koji brine o svojoj sigurnosti i nacionalnim interesima.

Ugledajmo se na kriterije u Izraelu koji je također teško stekao svoju državu, i zato dobro zna kako je treba čuvati!
Nima ne može baš svatko "vršljati" na osjetljivim mjestima!

Tko je glasao

Argus, Ukratko, on i ja

Argus,

Ukratko, on i ja razlikujemo se kao nebo i zemlja: njemu je najvažniji ethnos, a meni demos, demos u kojem dakako uočavam i etnička obilježja, no ne smatram ih istovremeno i političkim obilježjima.

Zato sam upotrijebio njegovu metodu diskvalifikacije, objavio njegovu diplomu na ćirilici i proglasio ga "beogradskih Hrvatom", a zato što je radio za BBC i "britanskim Hrvatom", da takav pristup dovedem do apsurda i ukažem na štetnost takvoga pristupa, a Krsniku da ukažem na to da batina ima dva kraja. Usput, prema njegovom kriteriju i ti si "bečki Hrvat" ili "bečki Židov", naravno, s negativnim konotacijama.

Gle ti licemjernog gada.
Sam djeli ljude, određuje im boravak i gdje če trošiti svoje mirovine koje su desetlječima rada zaslužili.

Tko je glasao

Skviki,

Čestitam na oštroumnosti. Ako išta pridonosi kvaliteti rasprave, onda je to svakako tako umna i obrazovana analiza nečijega komentara (naravno, pored mehaničkoga lupanja neobrazloženoga minusa ili plusa, ovisno o nicku).

Tko je glasao

Argus, Ima ljudi koji nisu

Argus,

Ima ljudi koji nisu sposobni za normalnu komunikaciju. Misle da su sva vesla posisali, da je samo njihova riječ vrijedna, da su svi neistomišljenici neobrazovani i primitivni.
U takve spadaš i ti, a to si več par puta sa svojim komentarima dokazal.

Ja sam ti dobar ko kruh, pitom ko janje, ne postavljam drugi obraz poslje pljuske, no sve ima svoje granice.
Ja znam i kvalitetnije, znaš ima malo odgoja sa Trešnjevke, a i Slovenska klapa nije baš bez utjecaja.
Ja ti spadam u generaciju, koja nije mažena a ni puder cuker im niko nije puhal vrit.

Tko je glasao

Bravo, Skviki,

Zaista nisam sposoban za praksu koju zoveš normalnom komunikacijom, koja se iskazuje neobrazovanim i primitivnim mehaničkim lupanjem minusa bez obrazloženja, čim vidiš moj i još poneki drugi nick.

Stoga te pozivam da mi, svaki put kad se ne slažeš s nečim što sam napisao, obrazložiš zašto se ne slažeš i dadeš minus. Ako tako ne želiš, kani me se, jer ćeš dobiti jezikovu juhu koja te ide. Kao što sam te uostalom već upozoravao.

Tko je glasao

Argus, Bilo bi ti pametno

Argus,

Bilo bi ti pametno procitati pravila pollitika.com i usporediti sa svojim pisanjem

Tko je glasao

Rođen 1938

Netko tko je rođen 1938. godine, danas ima 76 godina.
Rešpektabilno.
Kad su Reagana pitali tijekom kandidature za predsjednika USA, o prikladnosti godinama, rekao je:
"Obećajem vam da neću koristiti moje iskustvo". :-)

Tko je glasao

Reagan

Jel' to onaj što je izmislio, iskonstruirao i zlorabio "welfare queen" i na toj konstrukciji izgradio cijelu svoju politiku, u tandemu s čeličnom lady ?

"With her story, Reagan marked millions of America’s poorest people as potential scoundrels and fostered the belief that welfare fraud was a nationwide epidemic that needed to be stamped out. This image of grand and rampant welfare fraud allowed Reagan to sell voters on his cuts to public assistance spending. The “welfare queen” became a convenient villain, a woman everyone could hate. She was a lazy black con artist, unashamed of cadging the money that honest folks worked so hard to earn." - http://www.slate.com/articles/news_and_politics/history/2013/12/linda_ta...

Je, ima nekih sličnosti između njega i vkrsnika...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

r.reagan i m.tatcher,

nakon hitlera i staljina dva najveća ološa 20-og stoljeća...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

76 godina

Ako je netko rođen 1938. godine, znači da danas ima 76 godina.
Respektabilno.
Tako su jednom Reagan-u prigovorili pri kandidaturi da je star, a on im je odgovorio:
"Obećajem vam da neću uzeti u obzir moje iskustvo". :-)

Tko je glasao

Obično se ne miješam u ovakve

Obično se ne miješam u ovakve stvari ali me ovaj put doista zanima vjerodostojnost prikazane isprave. Obzirom na tvoju reputaciju ovdje, nevjerojatno mi je da bi nam podvalio falcifikat, odnosno nekakvu konstrukciju.

Ozbiljno dakle pitam, je li ovo što navodiš činjenično točno?

Tumačenje i kvalifikacije su tvoje, legitimne koliko i Krsnikove ili bilo čije druge, zanima me samo ovo oko studiranja i preslik diplome.

B-52

Tko je glasao

možda ovo pomogne

http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&sqi=2&ved=...
malo vamo, malo tamo :) ili je oba "svršio", ima je dovoljno vrimena :)
profesor

Tko je glasao

...

od svih aktivnosti iz šjor krsnikovog cv-a ova me se nekako najviše dojmila...

Član Žirija na internacionalnom festivalu trubadura Curacao, Nizozemski Antili, 1984,86

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

A politički savjetnik Nadana

A politički savjetnik Nadana Vidoševića?

Meni je najjače ipak to.
Baš me zanima na koliko safarija je išao s Nadanom.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

U svjetlu ovih novih otkrica,

U svjetlu ovih novih otkrica, mozemo pretpostavit da je i svirao trubu na festivalu trubaca u Guci:)

Tko je glasao

Isprava je vjerodostojna.

Isprava je vjerodostojna. Osim toga, vidiš da je ni Krsnik ne osporava.

Bio je i honorarni dopisnik BBC-a 1989.-1990.

Tko je glasao

Kako objašnjavaš onda naslov

Kako objašnjavaš onda naslov FNRJ na dokumentu iz 1970. godine kad je Jugoslavija službeni naziv iz FNRJ promijenila u SFRJ 1963. godine?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Godina upisa je 1957./58.,

Godina upisa je 1957./58., možda zato?

U biografiji, koju je pronašao @profesor i stavio link, također piše, u rubrici "Školska sprema", "Pravni fakultet u Zagrebu i Beogradu".

Ne znam ti odgovoriti, možeš pitati Krsnika. Nadam se da mu diploma nije falsifikat, kao i falsificiranje činjenica u tekstovima.

Tko je glasao

Moguće, iako mi ta logika

Moguće, iako mi ta logika nije najjasnija.
Nečiji šlamperaj je očit. Onih koji su izdali dokument ili onih koji su ga fabricirali.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Jooj... Sto ce se sve jos

Jooj... Sto ce se sve jos otkrit.... Jel' mu to Udba falsificirala diplomu i instalirala ga u Tanjug i kasnije HINU? Sto u Beogradu nije bilo Prometnog fakulteta pa da ga tamo poguraju? Ili se radilo samo o nestasici papira 1970., pa su iskoristili stare zalihe obrazaca.... Uglavnom ovo postaje jako zanimljivo:) Moze li se pitat odakle je dosao preslik ove diplome?

Tko je glasao

Makar iz Brčkoga ili Novoga Pazara, ako ne može iz Beograda

I moji su prijatelji studirali u Beogradu i iamli diplomu na ćirilici. To je samo dokaz da smo živjeli u jednoj državi.
Ta i u SRH smo morali pisati ćirilicom, jer su nam je nametnuli, budući da oni sami nisu mogli bez latinice!

Imao je prilike, kao i predsjednik Tuđman dobro ih upoznati i znati s kime ima posla. To mu nije bio nedostatak, nego se pokazalo kao prednost. Uostalom ne bi Predsjedniku ni pomogli da dođe na mjesto s kojega je uspio stvoriti RH kao međunarodno priznatu državu.
Dvakako, na junaštvu i žrtvama svoga naroda. Ali, neki drugi bi na tome stvorili- ništa osim patnje.

Vjeko barem ima neku diplomu, a naša MVP Vesna javno je pozvana da pokaže svoju maturalnu svjedodžu- i ništa. Pa makar iz Brčkoga, novu, ako već ne može staru iz Beograda, Niša, ili Novoga Pazara!

Tko je glasao

I moji su prijatelji

I moji su prijatelji studirali u Beogradu i iamli diplomu na ćirilici. To je samo dokaz da smo živjeli u jednoj državi.

Želim da bude posve jasno: nije nikakav problem u tome što netko ima diplomu na ćirilici ni što je studirao u Beogradu.

No ako je Krsniku problem što je Jović predavao na Sveučilištu u Stirlingu (Škotska), pa na temelju toga insinuira da ovdje promovira britanske interese, a zbog toga što je iz miješanoga braka da zastupa velikosrpske interese (valjda istovremeno), onda je posve legitimno zaključiti i da Krsnik, koji je studirao u Beogradu, isto tako radi za Beograd, a budući da je neko vrijeme surađivao s BBC-jem, onda naravno da radi za Britance.

Batina uvijek ima dva kraja, što naš pitoreskni žurnaljist zaboravlja. Upravo sam na to htio ukazati objavom fotokopije njegove diplome.

Tko je glasao

Surađivao je s BBC, a ovdje

Surađivao je s BBC, a ovdje nekome prigovaraju što mu je brat novinar!?
bi li uz te karakteristike mogao biti recimo savjetnik izraelskoga predsjednika i imati otvorene podatke koje isti ima kod nas da je iz mješovitoga židovsko-palestinskoga braka, pa da je radio za neku britansku agenciju, pa da je izjavljivao ono o Jugoslaviji, ops, nacističkoj Njemačkoj!

Ima tu svega po malo, ali kao laik mislim da bi bilo bolje da imamo provjereno hrvatski orijentirane ljude, bez veza s kojekakvim strukturama i Britanije i Srbije- ima za njih dovoljno radnih mjesta na drugačijim položajima.
Treba se ugledati na druge zemlje koje imaju daleko bolje sigurnosne sustave.

Tko je glasao

Njemački Hrvat Skviki

Skviki, i za tebe vrijedi što sam rekao u prethodnom komentaru: umjesto da opsesivno lupaš minuse, ti bi se kao njemački Hrvat trebao vratiti u domovinu i pomoći svom beogradskom i britanskom pajdašu Hrvatu da ovu napaćenu zemlju konačno obranite od britanskoga Srbina.

Vidim da još nisi pročitao članak koji je napisan o tebi i za tebe, pa ti još jednom dostavljam link:

http://www.njuz.net/stranka-unapredila-lupaca-minusa-u-autora-komentara/

Nego, govori se o tome da će najbolji lupači minusa biti upućeni na početni tečaj za dislajkaše. Jesi li se spreman potruditi?

Tko je glasao

Argus, Ja ostavim godišnje u

Argus,

Ja ostavim godišnje u Hrvatskoj više novčekih, nego ti privrediš za tu istu.

Probaj se držati teme dnevnika, a manje cmizdrit nad tih par minusa (možda ih nebuš tolko kasiral). Kad si ih sam djelil, onda ti nisu smetali.

Kaj se tiče otvaranja nekakvih sranja ti mene baš ne privlači, jel ta ista samo pokušavaju otvorit vrata na tuđa računala.

Tko je glasao

plus dnevniku...

... da diploma ne potone :)

Tko je glasao

Kao što vidiš, na linku

Kao što vidiš, na linku Sabora stoji ta ista biografija, iz javnoga natječaja za Nadzorni odbor HRT-a , što znači da ju je on sam dostavio.

I ovdje, gdje opisuju tko se sve natjecao na drugom natječaju, za mjesto glavnoga ravnatelja HRT-a, navodi se da je studirao "u Zagrebu i Beogradu":
http://dalje.com/hr-hrvatska/zapocela-utrka-za-mjesto-glavnog-ravnatelja...

Tko je glasao

tja...

... ne možeš istovremeno biti dopisnik iz Splita, diplomiravati u Beogradu i paziti na takve sitnice :D

Tko je glasao

Ali ovo je dosta ozbiljna

Ali ovo je dosta ozbiljna stvar:) Ne vjerujem da bi originalna diploma 7 godina nakon nestanka NFRJ i NRS na glavi jos uvijek imala taj natpis. Diploma je tako vjerojatno falsifikat. Al' tko ga je napravio? Tip je bio direktor HINE 1991. Jel' ga uistinu UDBA tamo stavila? Kako te 'hrvatske obavjestajne sluzbe' nisu otkrile nesto tako ocigledno ako se on sluzio tom diplomom? Jel' to onda stvarno sve povezano? Bljuv, bljuv, bljuv...

Tko je glasao

Ne vjerujem da bi originalna

Ne vjerujem da bi originalna diploma 7 godina nakon nestanka NFRJ i NRS na glavi jos uvijek imala taj natpis. Diploma je tako vjerojatno falsifikat

U Krsnikovom je interesu da se izjasni, priznaje li gore objavljenu diplomu kao svoju, pa će to vjerojatno i učiniti.

P.S. Nije bio direktor Hine. Dok ga se nisu uspjeli riješiti, bio je 10 mjeseci i 2 dana njen glavni neodgovorni urednik.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci