Tagovi

JE LI POLITIKA KURVA ?

Pozdrav svim ljudima dobre volje !

Nije pozdrav karakterističan za moj govorni opus , ali kako se prisnije obratiti masi ljudi kojima želite izraziti zadovoljstvo koje osjećate zbog njihovog prisustva . Neko vrijeme nisam bio aktivan na ovoj stranici , niti sam pratio o čemu se piše , a kamoli da sam dodao koji post svom dnevniku . Razlog tome je moja razočaranost rezultatima izbora . Umjesto kulminacije mog truda i rada koji sam uložio u korektno i što argumentiranje isticanja svog mišljenja , dočekao me hladan tuš i razočarenje . Osjećao sam se kao kada hrvatska nogometna reprezentacija izgubi nogometnu utakmicu . Banalno rečeno .

Mislio sam , i dalje sam tog mišljenja , da je Hrvatska dugoročno pogriješila izabravši opcije koje su sada na vlasti , poglavito HDZ . Naglašavam dugoročno . Gledajući samu kampanju , moram priznati da sam bio , i sada sam , razočaran načinom na koji je ona vođena od strane SDP-a . Mislim da su napravljeni krivi koraci o kojima je , kako sam uspio vidjeti , mnogo i vjerojatno sve rečeno na ovoj stranici . Ovi izbori su nas sve naučili da Hrvati nisu narod koji generalno prati svoju političku scenu i nedovoljno promišlja o situaciji koja se u Hrvatskoj razvija . Sada će neki bez imalo susprezanja moći reći kako sam u krivu i kako se uopće usuđujem dovoditi u pitanje vjerodostojnost hrvatskog naroda pri biranju svoje budućnosti . To je njihovo pravo. No , smatram da činjenice idu meni u susret i nimalo ne dvojim da sam u pravu .

Hrvati biraju na kratkoročnim osnovama . Kako drugačije protumačiti ponovno izabiranje iste političke stranke nakon toliko afera i nerazriješenih pitanja . Hrvati se zadovoljavaju odgovorima koji su u kontekstu kratkoročnog rješavanja problema . Žao mi je što nismo malo osvještenija nacija čisto u pogledu prirodnog zaključivanja kada je riječ o politici . Moja jadikovka generalno je plod jedne poznate rečenice : „ Politika je kurva ! „ Hrvati načelno ne vole govoriti o politici i ne vole niti na koji način u njoj sudjelovati . Neću govoriti čega je to posljedica jer mislim da svi znamo o kojim zbivanjima iz prošlosti govorim.

Da se ne bih previše vraćao na povijest i preuzeo HDZ-ovsku retoriku na koju imam tako nizak prag tolerancije jer mislim da je uvredljiva i omalovažavajuća za slušatelja ili sugovornika, iako ona više govori o govorniku nego pasivnim sudionicima . Uglavnom , sve kreće od te rečenice koja ima tako negativan prizvuk . Ako je to tako , kurva upravlja našim životima . Zar je takvo razmišljanje ikome potrebno ?

Bježeći od politike 99% vremena mandata neke političke stranke , Hrvat gotovo da uopće nije svjestan što se oko njega događa , čisto zato jer nema vremena da se bavi „kurvom“ . Mora prehraniti obitelj i preživjeti . Ali , ne biti svjestan toliko vremena svoje okoline , a onda u par mjeseci izbornih kampanja upiti snažniju demagogiju je naprosto idiotizam . Ispričavam se Hrvatskoj , ali to je naprosto tako . To je moj dojam kojega se ne mogu riješiti . Tu raste moje nezadovoljstvo . To ne mogu nikako shvatiti .

No, izbori su prošli , pobijedila je opcija za koju smatram da nije bila najbolje rješenje. Nije smjela biti izabrana zbog grijeha u prošlom mandatu i uopće neću ulaziti u priče o izbornim listama i glasanjima onih koji nisu više na ovom svijetu. No , što se mene tiče , pojavio se novi problem . Problem koji je za mene osobno puno opasniji . Opozicija šuti . E to je ono što je za mene novi šok , jer to je jedino za što sam smatrao da se ne smije dogoditi . Ako opozicija misli sljedeće četiri godine svu svoju snagu usmjeriti ka planiranju izborne kampanje koja će im donijeti pobjednički vijenac , ostajem sam u svojim „neopravdanim“ mišljenjima i zaključivanjima . Ostajem „prevaren“ jer eto ti čuda , bio sam prenaivan kada sam rekao da „ Politika nije kurva „ . Kao običan građanin ne osjećam prisustvo opozicije . To me krajnje smeta . Imam dojam da nisu pristupili cjelokupnom stanju s jednim veoma jednostavnim motom : „ Sutra su izbori , danas se borimo za sutra ! „ Ako ta snaga i želja izostanu , nikada se stanje u hrvatsim glavama neće drastičnije promijeniti što je zaista potrebno . Ne bih volio saznati da se oporba „osjeća nemotiviranom „ jer za to nema vremena. Svoje razočaranje moraju iskoristiti za daljnju borbu i napretku ka boljitku . Drugog rješenja nema .

Ovim kratkim osvrtom htio sam dati do znanja da sam se vratio ovom siteu, nedostajale mi diskusije i komentari . Samo ne smije moja ideja o povratku zasjeniti glavnu temu koju morate komentirati . Zanima me da li se i s čim slažete sa mnom ? Zašto ? Zašto ne ?

JE LI POLITIKA KURVA ? ( odgovor)

Komentari

Neću sad o tome "da sam

Neću sad o tome "da sam znao kako će biti", ali ću zato reći kako oduvijek znam da politika nije kurva. Već je rečeno dovoljno na tu temu, a ja sam povremeni Pollitolog jer nemam vremena svakodnevno čitati dnevnike i komentare, iako su neki od njih izuzetno zanimljivi, pa teško da kasnim uključivanjem mogu reći nešto novo.

No, nebitno: kako znam da politika nije kurva?

Eto, SDP danas na svojim stranicama lamentira o tome kako Zakon o minimalnoj plaći neće poboljšati položaj radnika. Dobro jutro!

A što taj isti SDP misli o poboljšanju položaja malih obrtnika kojima stranačka središnjica ne plaća račune? Misle li da će takvi obrtnici postati veliki i zaposliti dodatne radnike? Od čega? Kreditima?

Svojedobno su kolege iz branše masovno otkazivale poslove državi, jer je odgoda plaćanja za poslove sa ministarstvima itd. sa Račanovih ugovornih (i praktičnih) 60 dana porasla na Sanaderovih ugovornih 120 i praktičnih 300-400-500 dana. Ja se godinama držim načela da ne radim sa državom ni sa strankama, i onda me nagovore da napravim tričavi posao od soma ojra, a oni krenu sa spikama... joj, pa otišao sam na put a račun bio u džepu... joj, pa sad sam bio gore ali su ga zagubili... da faksiram kopiju? ne, ne, ne treba...
Nije politika, kurva, niti je potrebno osobe sa najstarijim zanatom na svijetu vrijeđati.

Radi se o političarima koji se politikom bave jer su, [naziv za ženski spolni organ, u smislu karakterne osobine], shvatili da je vlastiti prosperitet najlakše ostvariti na tuđi račun.
Onaj tko u mladosti nije ljevičar - nema dušu A onaj tko u starosti nije desničar - nema pameti
Gornji citat itekako ima smisla, naročito u nas.
Dragi Delete, uopće se ne radi o političkoj orijentaciji, nego o pukom interesu. Dok naivni idealisti nastoje nešto postići za društvo, rodijaci su shvatili kako treba raditi za sebe i svoje, kojih ima manje nego njihovih, pa ćemo ih lakše iskorištavati.
Da li je rodijak crven ili plav, sasvim je svejedno. Treba birati onoga tko će ti dati posla i platiti račun za robu koju je od tebe kupio.
Nije Hrvatska pogriješila što je glasala za HDZ. Pogriješio sam ja koji to nisam napravio. Jer, da sam to napravio i svima tu činjenicu dao do znanja, imao bih više posla i solidniji saldo na žiro računu.
Politika nije kurva. Politika je biznis.

Tko je glasao

Politika nije kurva.

Politika nije kurva. Politika je biznis.
To je pretežno točno, samo nakon dulje razdoblja takvog biznisa se logično razvijaju u neki kontraprocesi, koje vode u to da matrica "politika je biznis" postaje podloga za biznis.

Sada je konačno došlo takvo vrijeme - naprosto je uputno nagađati da li ćeš bolje zaraditi u (1) politici kao biznisu ili (2) na toj praksi. Mi nismo mi i nije isto za svakoga. Uvažavajući činjenicu da je politk adugo bila i da i sada jeste biznis, otvaraju se bolje šanse za one koji će na tome zaraditi iz pozicije onih koji nisu u tom biznisu - kažeš ok, vi ste biznis, dugi i uspješni biznis, kažete treba(te) to i to, može uz slijedeću cijenu i uvjete ... Osim izvjesnih gibanja na domaćem tržištu je konačno došlo doba kada dolaze poslovi i tipovi koji su vični nemilosrdnom pristupu ka politici kao biznisu a koji barataju najjačim oružjima, s najviše mlrd i potpuno jasnim poslovanjima, npr. IKEA, koji ih ne šljive ni malo i već prije poslovanja okreću na svoju stranu jake snage.

Smjerovi se razdavajaju, a zapravo nikada nisu bili siti, niti smo mi bili mi, čak ni ja nisam isti ja kao što sam bio (npr. sada mi naprosto nadošla volja krajnje uredno zaraditi baš na "politici kao biznisu", nekako me to eliksira, pogotovo urednost i zrelost toga, više od visine zarade, umjesto objašnjavanja čisti biznis i ništa drugo, jer sve ukazuje da sam početak rješava jako puno toga, otklanja beskraajnu davež i otvaar varata slobode poslovanja).

Tko je glasao

Evo ugasila se jedna

Evo ugasila se jedna stranka. Kakvi su daljnji planovi kolege blogera i pollitičara Jedinohrvatska?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/politicki-kraj-ivica-pasalica-gasi-se...

Tko je glasao

He, he, he, članak je

He, he, he, članak je OTROVAN, ali fotografija je besmrtna!

Tko je glasao

evo neka izabere... na listi

evo neka izabere...
na listi još nije JOT, ali tu je blizu... sad će...

Tko je glasao

HB se ugasio, a ja sam

HB se ugasio, a ja sam mislila da ga odavno nema i da su ovo što gledamo samo povremeni trzaji nečega što je već davno umrlo.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Nije politika

Nije politika kurva.
Političari, koji je takvom čine, jesu.

Tko je glasao

Opozicija šuti Na ovo bi

Opozicija šuti
Na ovo bi odgovorio pitanjem, ima li opozicije?
Do sada smo mislili da je SDP opozicija. Građani su željeli promjenu i normalno dali opoziciji glasove na izborima. Kad ono, sdp nije opozicija. Pogledajmo što radi u Zagrebu. Koalicija HDZ - SDP u punom je zamahu. Zajedno se pripremaju za lokalne izbore. Pomirili su desne sa desnima, u potpunosti potisnuli lijeve, doveli Tompsona na glavni trg, ponizila zagrepčane i hrvatsku državu. U gradskoj skupštini ne postoji opozicija, svi složno troše novac građana na sumnjive projekte. One koji bi pravnu državu omekšavaju palicama, smjenjuju...
S obzirom da pravna država ne funkcionira a vlast na to ne reagira, očito je da ne postoji pozicija i opozicija. Postoji organizirani kriminal koji glumi demokraciju.

Tko je glasao

A može se gledati na

A može se gledati na trenutnu vladavinu Bandića i tako. Druga alternativa je: Milanović nema snage ući u obračun s Bandićem.
Bez obzira je li točno prvo ili drugo, bojim se da je SDP na dobrom putu da izgubi izbore u Zagrebu.

Inače vezano uz tekst od "delete": nisu baš svi glasači neosjetljivi na afere, skandale i slično. Izgleda da je većinom neosjetljivo na takve stvari HDZ-ovo glasačko tijelo jer ono i nakon 352 skandala uporno glasa za HDZ.
SDP-ovi glasači kaznili su SDP već i zbog traljave predizborne kompanje, a vjerojatno bi rezultat bio i puno gori i porazniji za SDP da dio glasača ipak nije odglasao za SDP samo "da ne pobijedi HDZ".

Ako se ipak još malo vratimo na koaliciju SDP-HDZ, ili barem suradnju ako već ne koaliciju, onda je ta suradnja evidentna do sada čini mi se u jednom: "ne dirajte u naše pljačkaše jer ćemo mi u vaše kada dođemo na vlast"

Tko je glasao

Cak se ne bih slozio s

Cak se ne bih slozio s tobom. Znam poprilicno ekipe sto je glasala za HDZ, a da je itekako osjetljivo na kriminal. Samo su jos vise bili osjetljivi na licemjerje SDPa, pa su glasali protiv takvog licemjerja.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Pogledajmo što radi u

Pogledajmo što radi u Zagrebu. Koalicija HDZ - SDP u punom je zamahu. Zajedno se pripremaju za lokalne izbore. Pomirili su desne sa desnima, u potpunosti potisnuli lijeve, doveli Tompsona na glavni trg, ponizila zagrepčane i hrvatsku državu.
To je tako naizgled s prednje strane ogledala.

A globalno, ono što se slabije vidi, jest da je Zagreb (logično) odavno hrvaatski vrh sinteze, da su lijevi i desni odavno isti krug te da, nakon svih isprobavanja (prvenstveno od strane birača) naprosto ne samo da se ne nudi alternativa tome općem i globalnom poslovanju nego su svi svjesni da im nije bilo ni na kraj pameti stvarno se baviti alternativom tome, pa naprosto nema ni izbora niti alternative za bilo šta i ukupno, jer kako da nešto bude ako se i ne misli o tome i to još nakon dugog prilično harmoničnog poslovanja sa iscrpljivanjem razlika koje to nisu.

Ono što će igrati najveću ulogu su obrnute pojave - nijanse samog poslovanja (doslovno više kako će tko šta izdržati i kako će od nijansi slabosti početi drukčije misliti i raditi) i neke proaktivne nijanse, koje su više nadrealističkog minimalističkog karaktera obzirom na iznimne navike publike.

Obzirom da je Zagreb sigurno ključan po Hrvatsku i šire, to je već čvrsta tradicija, nešto znači i igra ulogu ako se kaže da na Zagreb ne mogu računati tako kako se pretežno vidi i računa, nego je sve na neki način obrnuto, Zagreb nije niti je bio ni blizu nešto homogeno nego je veoma složeno i raznovrsno poslovanje u kojem u razdoblju koje je krenulo samo jako jako malo toga igra neku igru u inerciji duge zbrke. Pa se iz toga već vidi da lokalni izbori i smjerovi protiču u neviđenoj više nego minimalističkoj prestavi za širu javnost - logično, jer je krenula sinteza dugih poslovanja sa novim okolnostima, velika većina je objektivno u poziciji šutnje i hodanje kao po minskom polju i po jajima a i oni glasniji nemaju šta reći pa se i ne čuje ništa konretno (kao npr. u inače razgovorljivom Splitu, ništa se ne čuje, više ni sociologinja koja se pametno javi samo kada je ključno).

P.S. I ne sili nužnost nužnosti koja nije nužna samo HDZ i SDP i samo na svez sa revijalnim, puno puno je šira ta sila, naročito oko milijardi, jeste da još ima i te kako prostora za zaduženja i razne zamjene i igre unutar cirkularne ekonomije, ali jesto i to da sa sve više toga sve više nedostaje a sve snage su u sve većem raskoraku, napredak traži više i vuče u jednom smjeru a deficit u drugom, što je dramatično čak i kod benignih "ozbiljnih" kulturnjaka i "intelektualaca" i "akademika", nužno je bar nekoliko novih milijardi a proces donosi samo po koju manje. Preimpresivno za većinu mislećih i iskusnih glava, toliko da ne pomažu ni proroci iz Starog zavjeta (tu je zbrka) a minimalizam i bez neke proaktivne igre djeluje više nego što je itko stigao zapaziti i u snovima (minimalizam to više što na sve to još finanacijašu i IGH dioničaru Kojiću slabo srce, šefica pravnih štancanja već bunca i takvih pojava sve više, pola Zagreba baulja oko toga, pa je običnim i jednostavnim poslovnim pristupima pečatima i potpisima možda otvoreniji gol više nego ikad, car je gol i u poziciji kao 1848.g. ili čak 1917. i 1989.g.).

Tko je glasao

Pogodimo deset godina

Pogodimo deset godina unaprijed: Sto ce se dogoditi nakon jos dva Bandica na celu koalicije?
Evo neznam sto da pretpostavim osim da ce sve ici kako do sada ide.
Izgleda da smo konačno shvatili da iz jednopartijskog sustava nikad nismo ni izašli(odnosno posvađane klanove SKH opet sakupila konkurencija) a da eu ekipu zanima profit.
Bilo koja alternativa vjerovatno će se kretati ka smanjenju troskova.
Tito je postao suvenir a duh Jugoslavije upotpunosti izgorio onog trenutka kada je cijela dvorana na konveciji SDPovaca pljeskala Anti Đapiću.
Alternativa: Toliko mudrih izreka.... i rad

Tko je glasao

a duh Jugoslavije

a duh Jugoslavije upotpunosti izgorio onog trenutka kada je cijela dvorana na konveciji SDPovaca pljeskala Anti Đapiću.
Zbilja te uvjerljivo demantira - ne samo tim pljeskom nego i šire Đapić igra ulogu sinteze Jugoslavije i novih evropskih smjerova (u ovim krajevima). Ne samo da se prakticira slična ili ista tehnologija (u se, na se i poda se, kulturna revolucija ...) nego je i zbilja sve spojeno, čak i liberalizam, koji Titu nije bio stran ali se tehnološki ipak nije pomicao do tih stupnjeva (kada ide lako), pa se prodaje više kao ikona (dok se njegovi instanti trže kao živa i evergreen roba). No, to nije ni blizu hrvatska specijalnost, po nekim bliskim i susjednim a i drugim jakim zemljama EU je baš sada u trendu do jučer malo sporna roba, tako da je to ujedno širi tržišni trend.

Pojednostavljeno - pa baš sada i Đapić posve normalno funkcionira na tržištu, kao razna uhodana i neupitna roba, čak i kao nužna roba (mlijeko, brašno, nešto zabave ...).

Tko je glasao

Brijem da je kod nas duh

Brijem da je kod nas duh jugoslavije izrastao na konfliktu partizana i ustaša tako da ovim pljeskom izgara konflikt nakon čega slijedi sinteza kako si objasnio...

Tko je glasao

"Politika je kurva, ako je

"Politika je kurva, ako je kurve vode!" - Vlado Gotovac

Tko je glasao

Azazriele, nadopune radi:

Azazriele, nadopune radi: "Politika je kurva, ako je kurve vode, a plemenita je kada je vode posteni." Cini mi se da je to tako pok. Vlado rekao.
Ali sto mozemo, danas posteni, izgleda mi, ne zele voditi politiku. Jer, kad su je oni u Hrvatskoj i za Hrvatsku vodili, za nju se nekada islo u tamnice i grobnice, a danas se dozivljava podsmijeh i prezir. Zato, bolje neka je kurve vode, njima je, ionako (i prije, a i danas) dopusteno ciniti sto god im se prohtije. Docim se za pogreske ne moraju bojati ni tamnica ni grobnca.

Tko je glasao

Gledajući samu kampanju ,

Gledajući samu kampanju , moram priznati da sam bio , i sada sam , razočaran načinom na koji je ona vođena od strane SDP-a . Mislim da su napravljeni krivi koraci o kojima je , kako sam uspio vidjeti , mnogo i vjerojatno sve rečeno na ovoj stranici . Ovi izbori su nas sve naučili da Hrvati nisu narod koji generalno prati svoju političku scenu
Baš zbog pračenja političke scene je ispalo tak kak je, a to i sam veliš s ovim kaj si napisal.

Opozicija šuti . E to je ono što je za mene novi šok

U pred izbornom vremenu su se bavili samo s onim kaj su drugi napravili.

Kaj su ljudima zagarantirali u slučaju pobjede na izborima je je tim istima bilo ne jasno.

Tko je glasao

Glupost je kurva, ne

Glupost je kurva, ne politika. Preciznije, ko te je tjero da glasas za one koji su prevarili vec milijone prije tebe?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

ko te je tjero da glasas za

ko te je tjero da glasas za one koji su prevarili vec milijone prije tebe?
A za koga da glasamo?
Evo, sad predstoje lokalni izbori i možda prvi put ne izađem na izbore jer jednostavno nemam za koga glasati (ne trebam nabrajati koji su mogući kandidati).

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Ja vec neko vrijeme ne

Ja vec neko vrijeme ne glasam. Jednostavno nema smisla, dok nije ponudjena alternativa.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ja vec neko vrijeme ne

Ja vec neko vrijeme ne glasam. Jednostavno nema smisla
Apstinencija, kao legitiman način izražavanja političke volje, nema smisla do trenutka kad postane relevantna snaga koja može učiniti izbore besmislenima. U ovom trenutku nismo društvo koje ima takvu demokratsku razvijenost. Mislim da ne postoji međugrađanska kohezija odnosno vjera da će i svi drugi stvarno učiniti ono što su obećali (ili što mislimo da bi trebali učiniti).

Dok to ne bude tako moramo se ponašati kao vozač koji mora odabrati stranu na raskršću s nejasnim oznakama. Treće rješenje da se zaustavi i pričeka da mu neko kaže kamo treba otići je pomoć osobe koja će isto tako biti na raskršću s najesnim oznakama.

Nekako mi se čini da se previše ljudi skupilo na tom bedastom raskršću i da su već postali žedni i gladni.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Meni se cini da se uopce ne

Meni se cini da se uopce ne radi o bitnom raskrcu oko kojeg treba razbijat glavu kada je svejedno koji put izaberes. Nesto poput price hoces li voziti lijevom ili desnom trakom na zelenom valu. Irelevantno je.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Bitno ili nebitno,

Bitno ili nebitno, raskršće je i ti trebaš nešto učiniti ili čekati da netko učini to umjesto tebe. Vidi, u životu ne nailazimo na puno ozbiljnih raskršća jer je zapravo život sačinjen od gomile sitnih raskršća koji su najčešće dosadni i frustrirajući baš zbog svoje učestalosti.
Nesto poput price hoces li voziti lijevom ili desnom trakom na zelenom valu.
Na zelenom valu prema zapadu najbolje je voziti po lijevoj traci jer je ta najbrža (možda bi to SDP mogao upotrijebiti u propagandne svrhe) i molim, sad nemojte svi navaliti na lijevu traku, neka netko ostane u HDZ-ovoj ili HSP-ovoj traci.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Na zelenom valu prema zapadu

Na zelenom valu prema zapadu najbolje je voziti po lijevoj traci jer je ta najbrža (možda bi to SDP mogao upotrijebiti u propagandne svrhe) i molim, sad nemojte svi navaliti na lijevu traku

Ja sam do sad primjetil da najviše gužve na cesti napraviju oni koji se voziju po ljevoj traci.
Pogotovo kad se postavi neko i vodi kolonu s starom Zastavom koja nemre u današnje vrijeme zaobiči ni kamion.

Tko je glasao

Zeleni val nije autoput i

Zeleni val nije autoput i tamo ne vrijede pravila autoputa već su sve trake jednakovrijedne i preticanje se odvija po bilo kojoj traci. Štos je da na ovom zelenom valu uz desnu traku su parkirana vozila i tamo uvijek neko nešto prtlja s parkiranjem, a u srednjoj traci su koncentrirani najlošiji vozači jer se boje promjena traka.

Zanimljivo koliko ova prometna situacija se može simbolički primijeniti na političku scenu, pogotovo konzervativizam desnice i parkirana vozila.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Kad se vozim po Ljubljanskoj

Kad se vozim po Ljubljanskoj Aveniji u bilo kojem pravcu sam primjetil da je naj brža traka ona desno, a i u drugim zemljama je isto tak.

Kad se fino voziš po desnoj traci ideš konstantno polagano ali konstantno naprijed. S vremena na vrjeme se malo hitiš na skroz ljevu traku i zaobiđeš onog ko na desnoj smeta i ponovo na desnu stranu.

Za čas si u Jankomiru.

I ja sam tog mišljenja da se prometna situacija može usporedit s političkom scenom.

Tko je glasao

Za čas si u Jankomiru. Ja

Za čas si u Jankomiru.
Ja kad idem u Jankomir, a pogotovo kad im pobegnem, uvijek pičim po lijevoj traci :-))

(Skviki, kaj nismo več jadanput raspravljali o Jankomiru i Vrapču?)

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Led9, Nisam ni ja od onih

Led9,

Nisam ni ja od onih koji se voziju po desnoj strani, samo nisam ni od onih koji se po ljevoj voziju i to s 40 a dozvoljeno je 60 ili čak posle trgovačkog centra 80.

Oni koji se po ljevoj voziju ko puževi se kod Bauhaus-a guraju desno i moraju svi bremzat: Ljevi i desni.

Tko je glasao

Nisam ni ja od onih koji se

Nisam ni ja od onih koji se voziju po desnoj strani
Skviki pobogu, nisam ni mislio, problem je u meni jer kad mi sjedne neka kombinacija (kao ovo promet-politika) teško koćim već sve nekako stišćem gas (i zaje...) :-))

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Led9, Ma tak i meni ide, ne

Led9,

Ma tak i meni ide, ne znam koja si generacija i ak si jemput več rekel, onda sam pozabil.

Samo moja generacija je takva, rebel ostaje rebel.

Tko je glasao

ne znam koja si

ne znam koja si generacija
Prošlo 1/2 stoljeća - mašala!
Stari diverzani svih zemalja . . . :-)

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Trenutno se lijeva traka

Trenutno se lijeva traka zelenog vala renovira.

Tko je glasao

Kaj s moderniziranjem voznog

Kaj s moderniziranjem voznog trakasu Fičeki automatski dobiju motore od Ferarija.

Tko je glasao

Topa si naravno dobio zbog

Topa si naravno dobio zbog logike argumenta, jel'te, a ne zbog same argumentacije :)

Naime, logički nikakve veze nema neglas(ov)anje s tim da nije ponudjena alternativa. Alternative uvijek ima, npr preseliš u Split i glasaš za Tadića. Ili se prijaviš kao srbin i glasaš za Pupovca. Mogao si i isfurati romsku spiku...

No, dosta zezancije. Razmisli malo o ovoj logici: cca 45% birača nije izašlo na izbore, te nisu postali glasači. I većina njih fura istu spiku (nema alternative) ili imaju slučaj spolne bolesti prema izborima.

E sad (kao da gale piše), postavi stvar naglavce: jedan broj ljudi je pristupilo izborima s druge strane. Naime bili su na izbornim listama i pokušali su pridobiti volju glasača za sebe. I ogroman broj nije uspio u tome. Koliko god su se trudili (neki nimalo, neki jako puno) sigurno su dali veći obol nego ti.

Oni povlače ovu logiku: nisu izabrani jer glasači nisu dobro procijenili (iliti hrvatski narod je glup ko stup). Znači i oni traže ponudjenu alternativu.

A alternativa leži u onih 45% koji su birači a nisu glasači. I ti tu spadaš. Stoga, dok ti ne odlučiš glasati ni alternativa neće imati alternativu.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Naime, logički nikakve veze

Naime, logički nikakve veze nema neglas(ov)anje s tim da nije ponudjena alternativa.

Iz moje perspektive, to je razlog. Nista drugo osim toga.

Naime, logički nikakve veze nema neglas(ov)anje s tim da nije ponudjena alternativa. Alternative uvijek ima, npr preseliš u Split i glasaš za Tadića. Ili se prijaviš kao srbin i glasaš za Pupovca. Mogao si i isfurati romsku spiku...

Ko kaze da su Tadic i Pupovac alternativa? Ja ne.

E sad (kao da gale piše), postavi stvar naglavce: jedan broj ljudi je pristupilo izborima s druge strane. Naime bili su na izbornim listama i pokušali su pridobiti volju glasača za sebe. I ogroman broj nije uspio u tome. Koliko god su se trudili (neki nimalo, neki jako puno) sigurno su dali veći obol nego ti.

Slava im :-)

Oni povlače ovu logiku: nisu izabrani jer glasači nisu dobro procijenili (iliti hrvatski narod je glup ko stup). Znači i oni traže ponudjenu alternativu.

Ili to ili su apoloticni. Naravno, moja pretpostavka je da u stanju opce bespravicnosti ljudi nisu toliko apoliticni, koliko su demotivirani.

A alternativa leži u onih 45% koji su birači a nisu glasači. I ti tu spadaš. Stoga, dok ti ne odlučiš glasati ni alternativa neće imati alternativu.

A ja cu izac glasat kada politicki radnici naprave svoj posao kako valja i kada me motiviraju da izadjem na izbore i dam upravo njima glas (i ne samo to, vec i da najzesce agiiram za njih). BTW, osobno rado podrzavam sve dobro i moja vrata su tim politickim radnicima uvijek otvorena kako bi im pomogao u realizaciji tog zahtjeva.

A zasto oni ne koriste ta vrata, zasto uopce ne razmisljaju o bilo kakvoj uspostavi partnerstva sa javnoscu, vec svoj rad svode na pozu za koju mi se ne isplati trosit 5 minuta (nisam daleko od biralista), to je u konkretnom slucaju iskljucivo njihov problem.

Moj problem ostaje to sto nemam za koga glasat, naravno.

No i za to postoje rjesenja, samo sto ta rjesenja nemaju veze sa 5 minuta ciscenja savjesti zbog potpune cetverogodisnje politicke apatije. Upravo naprotiv.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Mda, izgleda da ti počinjem

Mda, izgleda da ti počinjem zvučati kao Zoran Oštrić...

Gale, i ti i ja znamo da Sabor ili Gradska Skupština ili bilo koje "reprezentativno" tijelo vlasti u sadašnjosti ima utjecaja na upravljanje javnim interesom koliko i mravi imaju utjecaj na mediteransku klimu. Pošto to uviđaju i birači (bar određen dio), eto zato apstiniraju.

No mene zanima: koji je tvoj zahtjev od političkih radnika? Imaš li ikakvu percepciju istog? Da li je potrebno da politički radnik viče konstantno? Ti bi hipotetski vjerojatno rekao tek za Churchilla '40te da je kao politički radnik napokon napravio svoj posao i motivirao te da izađeš na izbore. Ok, on nije postao premijerom kroz same izbore, već je parlament shvatio težinu situacije, ali princip je isti - netko je glasao za njega. On je vikao i vikao dok nije dovoljnom broju ljudi probušio bubnjiće.

Ali takve stvari se događaju kad ih pokrene izrazito jak unutrašnji ili vanjski faktor. Znači mora se dogoditi vrijeme neizbježne katastrofe ili kaj?

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Gale, i ti i ja znamo da

Gale, i ti i ja znamo da Sabor ili Gradska Skupština ili bilo koje "reprezentativno" tijelo vlasti u sadašnjosti ima utjecaja na upravljanje javnim interesom koliko i mravi imaju utjecaj na mediteransku klimu. Pošto to uviđaju i birači (bar određen dio), eto zato apstiniraju.

Sve ovisi o politickoj bazi. Odnosno onima koji ti daju politicku pozadinu. Ako su to samo glasovi utemeljeni na TV Reklami, tada je TV Reklama ono sto ti je dalo pozadinu, a to je zapravo nista. I naravno da tada nemas snagu. Ako su ti podrsku dali utjecajni (na mikrosferi), posteni, odlucni, informirani, pametni i vrlo umrezeni ljudi, ako su oni okosnica tvojih politika, onda je tvoja snaga poveca. Dapace, neusporediva je sa bilo kojom strankom na politickoj sceni. I tada te ne mogu razguziti niti mediji, niti meci, niti bilo kakve javne prostitutke, jer tvoja je baza rezistentna na te elemente, a ti elementi nisu rezistentni na tvoju bazu.

No mene zanima: koji je tvoj zahtjev od političkih radnika? Imaš li ikakvu percepciju istog? Da li je potrebno da politički radnik viče konstantno?

Politicki radnik mora graditi snaznu politicku infrastruturu, utvrditi jasne politicke kriterije i fizicki demonstrirati odlucnost u njihovoj sprovedbi kroz vodjenje projekata koji su dostupni samo jakkim organizacijama. Znaci, demonstracija volje, ozbiljnosti i naravno politicke suvislosti (ne zelim gledati projekte spasite kitove u trenutku kada zemlja propada zbog prilicno drugih stvari) je ono sto ce izvuci svu ekipu na izbore. Dapace, klasicne stranke koje funkcioniraju na PROTIV mogle bi izgbiti preko 50% svoje podrske (zamisli veselja da SDP i HDZ imaju skupa ukupno 25% :-)).

Ali takve stvari se događaju kad ih pokrene izrazito jak unutrašnji ili vanjski faktor. Znači mora se dogoditi vrijeme neizbježne katastrofe ili kaj?

Potrebna je samo situacija gdje ekipa kuzi da ovako vise ne ide dalje. A mi smo u toj situaciji vec podosta vremena.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

E moj Gale, Vidiš kaj ti je

E moj Gale,

Vidiš kaj ti je JOT donesel.

Tko je glasao

Na muci se poznaju junaci

Na muci se poznaju junaci :-p

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

e došlo je i mojih 5

e došlo je i mojih 5 minuta: nula zbog defetizma :D!

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Daleko od toga da sam

Daleko od toga da sam defetiziran. Samo mi moje intelektualno postenje ne moze dozvoliti jeftine fore ciscenja savjesti koje nema nikakvoga ucinka na politicku stvarnost.

Naime. Glasati za one koji se razlikuju samo po boji gaca, a ne u politickim programima i spremnosti na realizaciju tih programa, smatram da je interesantan izbor samo za one koji ne parcipiraju politicku stvarnost.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

predsjedniče JOT-a, moraš

predsjedniče JOT-a, moraš biti primjer nade a ne beznađa - svi na izbore !

nisam vjerovao, ipak je istina : tko ne igra loto - neće ni dobit !

Tko je glasao

Ne igram niti loto. To su

Ne igram niti loto. To su naime stvari koje vidim kao zadovoljenje u nadi, umjesto potragu za vjerom. Nada je pasivna, vjera je aktivna. A pasivnost nas je i dovela tamo gdje jesmo. Cak i pasivnost u obliku izlaska na izbore, kad nemamo stvaran izbor.

Zato ako nekoga ne dere defetizam, nek se bavi kreiranjem politickoga izbora. Sve ostalo je samo ciscenje savjesti.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

i ti si pasivan...kako ću

i ti si pasivan...kako ću glasovati za tebe - kad nisi ni u jednoj stranci...
a može i nezavisni, kao Tadić...

dakle, u daljini vidim izranja JOT...bilo kao nada ili vjera, ili oboje...
(kad polažeš Državni ? koje polje rada ?)

Tko je glasao

Gle. Osobno se bavim

Gle. Osobno se bavim uspostavom infrastrukture koja bi ojacala javni utjecaj. Cini mi se da je to nesto bitnija stvar od mogucnosti da me mozes izabrati na listi. Moze bit da grijesim. Drzavni mi je 10og, farmacija.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

griješiš ! u Saboru bi

griješiš ! u Saboru bi imao osiguranu mirovinu i benificije...

ajde sretno...nadam se da Komisija na Državnom prati pollitiku...

Tko je glasao

:-))) LOL :-)))) Kak volim

:-))) LOL :-))))

Kak volim Tvoj humor, Abies!

nemesis

nemesis

Tko je glasao

grgice...drago nam je da si

grgice...drago nam je da si se vratila...

pollitika u Hrvatskoj postaje kultno mjesto za demokratski dijalog...
Vi, naše drage dame - dajete ogroman doprinos tome...evala Vam...

Tko je glasao

led9, izađi na izbore ! pa

led9, izađi na izbore ! pa izbrčkaj listić nekim crtežom...

svi koji NE izađu na izbore - koriste ih za muljanje i prevare !
(možda budeš proglašen i mrtvim...:)

Tko je glasao

(možda budeš proglašen i

(možda budeš proglašen i mrtvim...:)
Mrtvilo osigurava pravo glasa, a pogotovo u BiH :-)
Al za Bandića neću glasati ni kao mrtvilo!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci