Tagovi

Je li kap prelila čašu?

Je li kap prelila čašu?
I to smo dočekali iako nam se čini da smo predugo čekali. Nije da to nije demokracija i nije da to nije uobičajeno, ali kod nas se navika još nije stvorila i još se, kao, stidimo reći da nas je netko prevario.A prevareni su gotovo svi : i nezaposleni i radnici i seljaci i umirovljenici i studenti i srednjoškolci i branitelji i….
A tko nas je prevario?
Kao prvo, prevarili su nas pokvareni ljudi, pojedinci koji su se skrivali iza organizacija koje su se pak pokrivale sustavom.
Znamo kako se iza svega krije i u sve uvlači politika. Dakle zaključujemo : izvarali su nas političari.
Nije teško zaključiti da se unutar stranaka kojima pripadaju ti političari sve zna. Kad isplivaju trule tikve, svi se odjednom, kao, iznenade. Nisu znali…
Nadalje, želim bez uvijanja reći kako sve stranke koje su do sada sudjelovale u radu Vlade i Sabora snose odgovornost za sadašnje stanje. Na temu koliko je tko odgovoran neka odgovori netko drugi ali da su odgovorni - odgovorni su.
Pa i danas kada se više ne možemo „oprati“od onoga čime su nas, ni krive ni dužne, beskrupulozno zaprljali, ti isti uzimaju „sapun“ i „četku „i nude nam formulu kako bi NAS očistili, a sebe bi u tom čišćenju najradije zaobišli.
Jasno je da se radi o istrošenim političkim opcijama i političarima, no kako pronaći ljude koji bi sigurno mogli dati više od postojećih?
Teško. I to zbog toga što je percepcija političara koji se kod nas iumjenjuju na političkoj sceni takva da on treba biti agresivan i beskurpulozan , da ne treba imati srama ni stida napadati i biti napadan, pritom ništa pametno ne nuditi kao rješenje nego kao papiga ponavljati : ja (mi) sam (smo) najljepši i najpametniji a on (oni) su …..
Takva situacija je ljude s osjećajem odgovornosti i stida otjerala daleko od političke scene i na žalost pustila vampire da se nameću i nadmeću.
A suština je da su zaboravili na one koje ću još jednom spomenuti-nezaposlene, radnike, seljake, umirovljenike, srednjoškolce, studente, branitelje….
Dakle, zaboravljen je tzv. mali čovjek koji je od svih ostavljen sam na vjetrometini.
I on je sad na ulici. I to je dobro . I on je sada konačno počeo govoririti. Jer na ulici još jedino može govoriti.
Nije još dovoljno glasan .
Bit će……
Nadam se….
A onda opet kada s njima vidim Burića, Kajina, Lesara, Šišljagića,Kovačevića… ako je to novi izbor : jao nama!

Tagovi

Komentari

da, ljubice

narocito sampiona gluposti kajina! taj antihrvacki, prokomunisticki i udbaski (kao i mnogi aktualni politicari zavrsio je partijsku skolu u kumrovcu) imbecil je drzao "lopovske" dok je njegov mecena nino jakovcic pljackao istru, a sada bi sa kikiriki koalicijom jos i na vlast! a da niti ne spominjem kako ids provodi talijanizaciju istre, gradi srpske kulturne centre po istri (mos si mislit, srbi su nacionalna manjina u istri?) i zapravo ima vlast jer je "kupila" manjine itd. itd.
onako kako vlada kra-de-ze u ostatku hrvacke tako, a i gore, vlada ids u istri!
SACUVAJ NAS BOZE!!!

Kitz

Tko je glasao

Političari varaju po

Političari varaju po definiciji. To im je posao.

Da se Vi sutra nađete na mjestu političara - vi biste sutra počeli varati!

To građaninu ne može i ne treba biti izgovor.

Kad kažem građanin, mislim : Građanin!

Biti Građanin znači: imati odgovornost, jednaku (ako ne i veću) od političara!

U Hrvatskoj, nažalost, ne postoji kritična masa Građana. Pa odakle onda da se regrutiraju "dobri" političari?

Tko je glasao

Životni kredo

Negdje je rečeno, valjda za ovu priliku dovoljno točno, kako je od 1990 godine u RH nastalo 1,2 milijuna novih građana s biračkim pravom.

Razmišljam o tome koji je u toj važnoj masi građana starosti 18-38 godina (vitalnost, veće obrazovanje, dostupnost informacijama, primjena novih tehnologija....) preovladavajući životni kredo:

- raditi i uavršavati se pa solidno živjeti (uz izgrađen vrijednosni sustav), ili
- solidno živjeti s najmanje moguće uloženog u obrazovanje i rad (uz "sve je dozvoljeno").

Ta kritična masa koju spominješ bi se trebala naći upravo u ovoj grupi, dovoljno odrasli i za rad i za upravljanje i primanje novih znanja, dovoljno mladi za preuzimanje rizika.

Problem je što je upravo ta grupa najviše stasala pod utjecajem sustava vrijednosti koji je posve bez sustava vrijednosti, kako u porodici tako i u poslovnom području. Tuđmanovo sjeme društvenog zla u novostvorenoj državi je u njima, ali i za njih, dalo željene plodove. Odatle i ideje od izolacionizma, preko ne kapitalizmu, za socijalizmu ili anarhizmu. Odatle i neuspjeh crkve da, po meni uz prekomjerni utjecaju u državi, stvori dobrog čovjeka.

Svi pod istražnim postupcima za kriminal u ovoj zemlji su ljudi iz prvih redova na misama.

Najbolji i najsposobniji među ovima 18-38 godina su već u Europi ili Americi, rade za globalni kapitalizam.

Da ne duljim, o tome već sam davno zauzeo stavove:

Temelj je građanin: "Crveno u obrani budućnosti"

Hrvatska - država ili dijagnoza

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci