Tagovi

Je li hrvatskoj ljevici potrebna psihološka pomoć?

Dogodilo se očekivano - SDP je opasno podbacio na izborima koje je morao pobijediti. Milanoviću se dogodio Karamarko. Najgora vlada u hrvatskoj povijesti prije tebe, sve ankete ti predviđaju pobjedu, a na izborima potop.
Prvo se vratimo na izbore u studenome. Karamarko je tada bio najveći saveznik SDP-a i Milanovića. Lijevi birači su uistinu mislili da moraju glasati protiv u tom trenutku talibanskog ekstremno-desnog HDZ-a. I izašli su na izbore. Bez obzira na Milanovića i jako lošu vladu SDP-a. Pomogla je i kampanja koju je odlično odradio Alex Brown i tijekom koje je uspješno kontrolirao i Milanovića. SDP je, iako kasnije nije formirao vladu i usprkos neuspješnoj vladi u kojoj je imao najjaču ulogu, pobijedio na tim izborima što su kasniji događaji i pokazali.
I zašto SDP sada, nakon 6 mjeseci najgore vlade u novijoj hrvatskoj povijesti gubi izbore?
Gubi ih zato sto SDP-ovi birači nisu izašli na izbore. Zašto nisu izašli na izbore? Prvi razlog je Plenković - briselski ćata općenitih frazetina protiv kojeg je teško bilo koga mobilizirati. I zbog toga bi SDP, uz definiranje socijal-demokratskih politika, morao zadržati neuspjelu Oreskovićevu vladu u opticaju i imaginariju biračkog tijela što duže moguće. To da birači imaju pamćenje zlatne ribice nije potrebno naglašavati.
Ali ne - Milanović (jer ovo je bila Milanovićeva kampanja, a ne kampanja SDP-a, HSS-a i HNS-a) je odlučio da on želi uzeti dio tradicionalnog biračkog tijela HDZ-a. Čak ne nekakvu umjerenu desnicu, već više onu ekstremniju. I tako umjesto da razgovaramo o prijašnjoj vladi (koju su HDZ i Most brzo zaboravili), upravo zahvaljujući Milanoviću, u fokus kampanje su ušle vojne lekarke, Srbija, Vučići i Nikolići, dede ustaše, idol Tuđman i slične gluposti. Oreškovićeve vlade kao da nikad nije ni bilo. Propast kurikularne reforme? Pa što je to uopće kurikularna reforma? Energija ljudi koji su protestirali protiv Šustara? Hasanbeganović u vladi? Sjeća li se više uopće itko? Ina? Jede li se to? Reforma kao Mostova riječ dana? Ali zato svi znamo da je Plenkiju mama vojna lekarka, a Zokiju deda ustaša.
I dok su HDZ-ovi tradicionalni birači hvalili Milanovića, a na izborima zaokružili, kao i uvijek HDZ, SDP-ovi birači nisu izašli na izbore. Pa i zašto bi - u potpuno personaliziranoj kampanji prividni izbor je bio Milanović ili Plenković (ne SDP ili HDZ s cijelom svojom prtljagom). A Plenković je u kampanji ispao civiliziraniji od Milanovića.
Pokušaj osvajanja tradicionalnog biračkog tijela HDZ-a i gubljenje vlastitog u tom procesu je obrazac kojeg smo sada mogli vidjeti kod Milanovića, a ranije i kod Račana i Josipovića. Očito ne funkcionira, ali se uvijek događa. Zašto? Pa to je pitanje izvan sfere racionalnog i na njega bi odgovor prije mogli dati psiholozi nego politički analitičari. Nešto kao kad razredni štreber s divljenjem gleda na razrednog propaliteta i želi biti isti kao i on.
Ja sam bio jedan između onih koji na ove izbore nisu izašli jer... izbora nije bilo. Na izborima nisam mogao glasati za definiranu socijal-liberalnu ili socijal-demokratsku opciju.
Možemo se samo nadati da će Milanović odstupiti što je prije moguće, a da će sljedeći predsjednik SDP-a provoditi socijal-demokratske politike (iako sumnjam- budućnost SDP-a je vjerojatno, isto kao i HDZ-a, briselski ćata s par naučenih frazetina kojeg se nakon dvadesetak godina političkog djelovanja ne sjećam ni po čemu i koji u EU parlamentu nije jednom riječi kritizirao Junckera, TTIP ili Cetu).

Komentari

Je li hrvatskoj ljevici

Je li hrvatskoj ljevici potrebna psihološka pomoć?

Nije. Hrvatska ljevica, naime, ne postoji.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

trolam po kućama...

... bokte, postao si ko onaj koji dođe jednom mjesečno, napiše na svaki dnevnik "čeeedoooooo" i ode.

Tko je glasao

@martin, ti si totalni kripl

Tko je glasao

viteže

Tko je glasao

Ima nekaj u tome kaj ti veliš

Tko je glasao

Svakako da je potrebna sva

Svakako da je potrebna sva moguca psiholoska i psihijatrijska pomoc populaciji koja je samu sebe proglasila "jedinim ispravnim ljevicarima 18675x"

Ps
Dodatna preporuka je tecaj tolerancije

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Svaki ljevičar ima sada

Svaki ljevičar ima sada odjednom neki svoj razlog zašto nije glasao za Milanovića i to proglašava općim kriterijem.
A sa par tisuća glasova više, situacija je mogla biti bitno drugačija.
Jedan ovdje kaže da je glasao za Pametno. Drugi nije glasao... treći....A da je SDP dobio glasove samo Pametnih bio bi pobjednik....
Postoji jednostavna glasačka logika, da sam HDZovac, ako mi se Karamarko ili Plenković ne sviđaju, glasat ću radije za njih nego da mi SDP dođe na vlast, s Pusićkom i ostalom Yugobratijom. Da je desna logika bila jasna pokazuje da sve pravaške stranke nisu uhvatile jedan posto.
Isto tako, ako ne želim HDZ (Hasanbegovića, Brkića, Šustara..) na vlasti, glasat ću za Milanovića makar se ovaj sto puta svadio s Beogradom.
Ali Jugoljevičari definitivno nisu mogli Milanoviću oprostiti što se u kampanji udaljio od Beograda i pokušao SDP približiti Hrvatskoj.Ne ide. Ljubav prema Beogradu je prevelika.
A bez jugofilskih i beogradofilskih glasova SDP još neko vrijeme ne može.
Milanović je pokušao, Milanoviću Beograd definitivno nije uzor ni centar svijeta, ali za dobar dio hrvatske ljevice to je prevelik grijeh...
Milanović je pokušao biti hrvatski ljevičar...za svoje glasače- prerano. Za desničare, koliko im se god njegova retorika svidjela-ipak neuvjerljivo.
Neki drugi SDPov lider će to u budućnosti morati odraditi

vjetarsjuga

Tko je glasao

ma dajte ljudi, kanite se paranoja

ma koga bi to nekakvi "jugoljevičari" snubili u beogradu? nikolića, vučića i slične troglodite? i što bi s tim dobili, kakva je računica? pa dajte neku realnu teoriju, kakvi bi ciljevi trebali biti za to i što bi se to moglo dogoditi? nova juga sa kolektivnim precjedništvom nikolić-kolinda-dodik-čović... hahahaha
profesor

Tko je glasao

Nema tu paranoje, samo

Nema tu paranoje, samo realnost, Koga predstavljaju Pusić, Josipović i ostale hrvatske zvujezde regiona? Nije čak ni bitno koliko oni glasova trenutno osvajaju ako su sustavno u javnosti, udrugama i iskaču iz svake paštete, Kome pripada cijela veleposlanička elita koju su s dužnom brigom postavili Josipović i Pusić? TKo slaže kurikulume, tko je progutao financije u kuturi, filmu, medijima, udrugama? A trenutni predstavnici vlasti u Srbiji nisu bitni, oni su lako promjenjivi a ideja Jugoslavije i Beograda kao centra regiona je još duboko živa u velikom dijelu lijevih političkih hrvatskih elita.
Zato je Milanović ostavljen da izgubi jer je u trenutku iskrenosti pokazao da mu Beograd nije centar svijeta.

vjetarsjuga

Tko je glasao

Ne profa, ne to. Hrvatski

Tko je glasao

pa ako je tako

onda nema lijevi i desni (odavno ja tako i mislim), nego je to sve isti sitnoplaćenićki nakot, a ovom priglupom pućanstvu prodaju uataša/partizan pizdarije :(. sve to viri iz bajdenovih i sličnih gujica za sitnu lovu...
profesor

Tko je glasao

@profesor, ja sam se na

Tko je glasao

bogu vala, i sam san taki :)

ne zanima me ništa nego ko oće od mojih đaka naučit malo elektronike u čemu san jedino dobro potkovan (pokazalo se prema rezultatima dotičnih) :))))
profesor

Tko je glasao

Znam! I znam što rade ta

Tko je glasao

i jare i pare

otpisani

za hrvatsku je dobro da shvati da granica svijetova nije na drini
da je i srbija naša
odnosno, mogla bi biti
da ne traži saveznike za rat protiv srbije
(ali da je spremna na obranu, i kao što je rekao zoran milanović i na napad ako bude potrebno intervenirati u bosni)
hrvatska treba ponuditi rješenje koje uključuje srbiju
a to je skandinavizacija balkana
priznati granice
poštovati manjine
bosnu konfederalizirati, kao švicarsku

jasno, imamo pravo obavijestiti saveznike da su na čelu srbije četnici
koji ne žele na zapad bez nagrade
zapad zna što obećava srbiji
obećava republiku srpsku
ali ne prije ulaska u EU, nepovratnog skretanja od rusije
srbija bi i jare i pare
to ima smisla reći zapadnjacima

luka

Tko je glasao

Hrvatske ljevice nikada nije niti bilo, a treba je osnovati

Tko je glasao

Misliš, tak je i Hitler svojedobno osnivao "ljevicu"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nije li se njegova stranka

Tko je glasao

Pa...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bila je i Nezavisna i Država

Tko je glasao

Hitlerova ( Slobina) ljevica iz susjedstva

Hitlerova "ljevica" , u analogiji, bila je ljevica susjedne nam agresorske države- koja je ime SKH, promijenila u ime SDP.

Tko je glasao

misliš u adz ?

tepešovko :)))))
profesor

Tko je glasao

Frljićanac

HDZ i u najgorem izdanju, daleko je bolji od trojne osovine SDP-HNS- SDSS, jer u njemu ipak ima dosta istinskih domoljuba. Istina ima i dosta crvenih krtica, dok u trojnoj osovini imamo koaliciju petokolonaša i među njima nema hrvatski opredijeljenih ljudi. I podržavatelji, zbog uhljebljena izdajlukom i tipični njihovi uhljebi su također petokolonaši.

A kamo ti spadaš jasno je iz tvoje gradnje ZZP-a Hrvatskoj vojsci, generalima Gotovini i Markaču i cijelom političkom vodstvu, na čelu s dr. F. Tuđmanom.

A tek tvoje podmuklo žrtvarenje i leršinarenje, s jednom srpskom žrtvom, zbog kriminalnih obračuna, stvarno je mizerno i podlo- poput Frljićeva.

Da, tvoj politički "milje" je frljićanstvo koje lešinari, žrtvari, na nešto srpske kolaterale, da bi prljao najčasniju vojsku ikad, koja je oslobađala svoju državu od banditske jugočetničke rulje.

Sakrij se negdje, da nam ne kvariš hrvatski zrak, jer je oko tebe takav- da se od Imotskog širi do Mađarske.

Tko je glasao

lijevo vs. desno

Ah, teški su ovo izbori bili, za ljevičare ili kvaziljevičare ili štogod već.

Ja se ovoga puta nisam uspio natjerati zaokružiti SDP, pa sam birao malu stranku glupog imena koja je skoro ušla u Sabor. Eto, dakle - ja sam ljevičar koji nije glasao za SDP, a mislim da su glasovi koji su npr., išli Pametno (u I. izbornoj jedinici skoro 5%, SDP cca 39%) uzeti SDP-ovoj koaliciji.

Da sam pragmatičniji, uspio bih se natjerati. Ali eto, nisam. Meni je dosadilo da se ljevica i desnica razlikuju po tome što će recimo isti budžet za udruge gurnuti malo prema LGBT ili prema financiranju katoličkih glasila.

Ono što sam uočio na ovim izbora (a jako dugo radim na njima, skroz su mi dopizdili) jest nevjerojatno velik broj osoba koje su bile gotovo nepokretne, slijepe, retardirane i slično. Sve su one imale nevjerojatno veliku želju glasati i dolazile u pratnji. Preko 20 godina ovo radim i nikada nisam vidio toliki broj. Također, koordinatori HDZ-ovih promatrača su stalno trčali iz sobe u sobu i ispitivali o izlaznosti, non-stop nazivali centrale i požurivali telefoniravnje glasačima.

Dakle, HDZ-ovci su disciplinirani (a imaju i zašto biti), izašli su sami na izbore i pobijedili. Svaka čast. Mirovine moraju ići! Bravo momci, pare su opet vaše, sjebite nas čim prije.

Kad bolje razmislim, bilo bi idealno da se SDP raspadne jer je zauzeo neprirodno velik politički prostor, a ionako mi se većina njegovog vodstva gadi. Lijepo je bilo vrijeme dok smo imali čvrst HSLS, pa HNS, pa HSS, vidjela se neka logika. A ne ovo danas kada nemam za koga glasati niti razumom niti srcem.

Tko je glasao

velik broj osoba koje su bile

velik broj osoba koje su bile gotovo nepokretne, slijepe, retardirane i slično. Sve su one imale nevjerojatno veliku želju glasati i dolazile u pratnji. Preko 20 godina ovo radim i nikada nisam vidio toliki broj...dobar znak,
otprilike kako smo nekada davno zamišljali demokraciju i slobodu,
...kada je bilo važno koliko je punoljetnih muškaraca i žena izašlo da bira,
a ne koji im je starosni, socijalni i obrazovni profil, jesu li manjinci ili većina, iz metropole ili ne, županijskog ili općinskog središta ili neke vukojebine, gay ili straight,
...i nadam se da će to tako biti i na sljedećim i onim iza izborima...

Tko je glasao

Ja sam razmisljao da li da

Ja sam razmisljao da li da glasam za Pametno. Odlucio sam na kraju ne izaci na izbore jer je Pametno klasicna liberalna stranka koja mene ne predstavlja. Da glasam za njih, glasao bih samo za to da ne glasam za SDP, sto opet nisam htio i na kraju sam odlucio prvi put nakon svoje 18. godine apstinirati.

Tko je glasao

Slicno je odlucila i Blanka..

Slicno je odlucila i Blanka..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Od 'bravo Blanka' do 'Bože sačuvaj'

Blanki će, ako ona tako voli, uvijek (neki) Bog ostati pri nečemu – ruci, nozi, onom između. Njoj i Petirki, HaSSanu jednako i svejedno. No, to nije pouka.

Pouka je da postoje i obična ljudska bića. Postoje uspješni muškarci i žene, djevojčice i dječaci, koji se božje pomoći unaprijed odriču i samo uzdaju u svoj trud, znanje, opetovano učenje, rad i pregnuće biti najboljim. Oni koji Boga ne traže, ne trebaju, ni za uspjeh ni za oprost u grijehu ili posrtanju.

No, zapravo hoću reći - Blanka je svoj fizički (skače k'o luda) uspjeh posve nepotrebno povezala s ' molim k'o luda'.

Za mene od 'bravo Blanka' dođe do 'Bože sačuvaj'.

Tko je glasao

evo

otperjao je vožd, sad je objavio da je njegova dionica završila haha. iza njega ostaju veliki uspjesi, par puta izgubljeni već dobiveni izbori, četiri potraćene godine u kojima nije ima muda ništa napravit, a itekako je moga. uglavnom, kad se sve zbroji i oduzme, luzerska karijera lika koji me podsjeća na jelenu rozgu. ta ženska je zgodna, ima lipe crta lice, ali svejedno mi nema ono nešto, nije, da prostiš, jebozovna. tako i vožd, ima sve predispozicije za bit dobar političar, ali jednostavno nije. neki potezi koje je vuka su mi djelovali kao namjerno pucanje u vlastita koljena, da sam paranoidni desničar, pripisao bi to utjecaju judeomasona i reptila koji ne žele jaku ljevicu već izdrkavalište bezličnih konzervativaca i njihovih austerity pizdarija, ali kako nisam, pripisat ću sve zokijevoj nesposobnosti. ima je u ovoj kampanji par puta priliku pokazat da je ok lik, priznat neke greške i bit veći čovjek od kokošarčina, ali nije, uvalja se u blato i roktao skupa s njima, a na kraju nije ima ni obraza priznat bilo kakvu krivicu već je okrivio sve drugo za pušionu.

da rezimiram, ko ga jebe. ali pitanje je ko ga može naslijedit? ko bi bio dobar kandidat za predsjednika sdp-a? ja ga bogami ne vidim. svi trube o piculi, ali i taj lik je kastrat, tamo po briselu glasa za ttip-e i protiv neutralnosti neta, općenito priča naučene pričica ala plenković i između njih dvojice nema nikakve razlike. to su mainstream infotainment političari bez supstance. oni će vezat konja di gazda kaže i neće puno talasat. o mimici da ne govorim, taj šalje vibru ljigavca na kilometre.

di je zborištar hatzivelkos, ima li on muda i živaca kandidirat se? jel ispravan mladić, socijalist u duši ili je još jedno kukavičje jaje? dajte njega, samo ne neke milanke, hajdaše i pičke materine, pa to pas s maslom ne bi polizao.

Tko je glasao

"nezavisni" jutarnji već druka za piculu

http://www.jutarnji.hr/izbori2016/izborne-vijesti-2016/on-je-pravi-naslj...

A što kažeš za Aleksandru Kolarić? Ona je jedina imala muda otvoreno kritizirati Zokija

Tko je glasao

a

nemam pojma, nije mi baš sipmatična ovako na prvu, ali ne znam o njoj apsolutno ništa. u svakom slučaju je bolji izbor od ostojića i hajdaš jebenog dončića, u to nema nikakve sumnje. imaju li oni nekog ko ima ikakve veze sa socijalnim dijelom socijaldemokracije? nekog tko bi, za razliku od vožda, imao vremena pozabavit se radničkim pravima i sitnicama poput provođenja zakona koji bi ih trebali štitit? jedino me to zanima jer ovih ispraznih degenerika koji bi samo privatizirali i fleksibilizirali ne nedostaje.

Tko je glasao

kolarička je izgubljena

kolarička je izgubljena unutar svog egotripa i potrebe da se ponovo uhljebi.. svakako nije osoba koju bi se poželjelo za društvo, a kamoli nekog tko treba odlučivati ..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

andreju ne bi bilo lako s aleksandrom

luna

aleksandra ima golema muda
nezgodno je što je borbu protiv samodršca milanovića nevjerovatno personalizirala
nekome sa tako žestokom, upornom, opsjednutom koncentracijom na osvetu opasno je dati moć

ali da bi bilo zabavno, bi
jer
aleksandra može ponuditi ono što sdpu uistinu treba
ne meditativnu pauzu jogu i terapiju kristalima
nego
konkretno, borbeno, lovljenje grešaka
i malih
i taktičkih
i strateških

iskreno, ne bih volio da je ona na čelu sdpa
ali protivnika ne možeš birati

andreju i hdzu ne bi bilo lako s aleksandrom
ali nju bi vjerovatno, uništili njezini vlastiti partijski drugovi
samo bi trebalo malo pričekati

luka

Tko je glasao

Nikom ne bi bilo

Nikom ne bi bilo lako.
Fokusiranost je dobra no u nekim slucajevima prelaxi u opsesiju.
U ovom je to opsesija na ili o samom sebi i svojoj velicino, bez realnih argumenata.

Lijecenje je jedan od boljih poteza, svakako bolji od podrzavanja napolronskog kompleksa

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kažem

da nemam pojma o njoj, osim što bi tu i tamo popratio njeno kmečanje po indeksu protiv čelništva partija. kritiku pozdravljam, u razloge ne ulazim jer me jednostavno ne zanimaju. odgovorno tvrdim da je bolja od dončića i ostojića za bilo kakvu poziciju.

Tko je glasao

Tu si u pravu @lignja! Dončić

Tko je glasao

da je meni vlast pet minuta...

... što je s onim, jel' iz Siska, Davorko Vidović... on mi je bio skroz simpa

Tko je glasao

pokušaj najprije skicirati

pokušaj najprije skicirati nekakav suvisli i ostvarljivi socdemokratski program za socdemokrtasku stranku, pa ćeš vidjeti kako je to teško u postojećim uvjetima, ne samo u Hrvatskoj. Ovdje je još teže je je Hrvatska podijeljena - polovica smo Pravi Hrvati, a polovica smo Komunjare, i nitko ne napušta svoje pozicije bez obzira na argumente i programe. A karavane prolaze....

Tko je glasao

u

hrvatskoj veliki dio populacije živi u socijalizmu, ne čak ni socijal-demokraciji. ti ljudi praktički primaju garantirani dohodak od 5-6-7 iljada kuna i rade vrlo malo ili ništa. broje se u desecima, ako ne i stotinama tisuća. naravno, pravi su hrvati, a i komunjare, sve po potrebi. iako drže da je njihovo bogomdano pravo da uživaju u tom socijalističkom rezervatu dok se nas ostale kronistički fleksibilizira, jednostavno im se mora objasnit da će svoje beneficije morat počet dijelit ili potpuno izgubit. te kvazipodjele na ustaše i partizane ne jebem ni pol posto, to je najprozirnija klasna borba, di se na račun lažnog domoljublja ili zasluga djedova siše bližnjeg svoga. da se pet normalnih ljudi dokopa proračuna i krene ga pretresat, došlo bi se do milijardi kuna koje se mogu upotrijebit za pametnije stvari od kupovine glasova. sjeti se samo kako su nakon svake prijetnje ministarstva odjednom nalazila prostora za multimilijunske uštede, a tada se samo zagrebalo po površini. novaca ima i novci doslovce nisu problem. problem je raspodjela koja ne ide po nikakvom normalnom principu, dapače, ide po najgorim plemenski, ortačkim i nepotističkim principima.

osobno sam spreman živit još desetak godina kao prekarijat, ako to znači da će se onda situacija popravit i ako vidim da se ozbiljno radi na tome. nisam spreman unedogled jest govna dok se krade i uhljebljuje. prvi koji pokaže da ima soli u glavi i muda da pokrene ozbiljnije promjene u tom smjeru ima moju punu potporu, kako glasačku tako i neku konkretniju, ako mogu pomoć. kako je dnevnik o milanoviću i ljevici, ja tom liku nikad neću oprostit propuštenu priliku koju je imao kad je dobio izbore, tada je cijelo društvo bilo zrelo za ozbiljno rezanje i ne bi se previše kmečalo. imali smo idealnu priliku tada, a naši 'socija-demokrati' nam dali predstečajne nagodbe. zapravo je najbolesnije od svega da je od svih karikatura koje su ovi izbori izbacili, najnormalniji vilibald. dečko djeluje ko da mu je srce na mjestu, iako je realno sjeban i odvojen od realnosti do te mjere da ne znam bi li se smija ili plaka.

program možemo složit i mi, tu na zborištu, bit će relativno pristojan garant. samo će ostat sporna jedna sitnica, a to je ko će ga provest.

Tko je glasao

program možemo složit i mi,

program možemo složit i mi, tu na zborištu, bit će relativno pristojan garant. samo će ostat sporna jedna sitnica, a to je ko će ga provest
za koga je program, ako ga nema tko provesti?

Tko je glasao

Davorko je moje godište -

Tko je glasao

ako

ima diplomu domovinskog rata, to je sve šta me zanima. odmah ga instalirat za precjednika svega.

šta ste vi radili u banskim dvorima viteže? bili ste u vladi rh? elaborirajte mi malo vaše dejstvovanje u sklopu establišmenta, naime, budi mi se sumnja da ste udbaš.

Tko je glasao

uhljebljen

u komori koliko znam.

Tko je glasao

A što će Davorku

Tko je glasao

što

će davorku, što će davorku, štajaznam šta će mu bogati, samo kažem da sam ga zadnji put, relativno nedavno, slušao kao nekakvog savjetnika u hgk. davorko konzultira, a to ti je u rvackoj ko da si u mirovini, samo imaš di otić preko dana, popit kavicu i zaradit 15-ak iljada kuna mjesečno ekstra. nije loše, i tata bi sine.

Tko je glasao

:):):) Ma i ja bi ako je Neda

Tko je glasao

ne bih baš rekao

da se htjela uhljebiti, mogla je samo šutjeti i ne talasati poput drugih, ne poznam ju ali na kritiziranju Milanovića je kod mene zaradila bodove. Kakva je osoba i to, o tome ne mogu ništa reći, ali bar ima petlju. Zna govoriti, Zagovara lijeve ideje, što se za ostale kandidate baš točno ne može reći, budući da pripadaju klubu onih koji ne talasaju baš previše. Nit smrde nit mirišu

Tko je glasao

Aleksandra Kolarić je

Tko je glasao

Iz knjige "Copy - Paste

Iz knjige "Copy - Paste sudac":

"Osnovno je prepoznati da li je stranka osnovana i funkcionira po „načelu vođe“ ili po „načelu kolektiviteta“. U prvom slučaju prekrasno napisana pravila koja odišu demokracijom služe samo kao smokvin list pred javnošću. Odluke koje donose tijela stranke samo su formalni prikaz volje „vođe“. Metode koje se koriste da se uvjeri formalnog donosioca odluke kako je to baš njegova volja, viđene su u nedavnim jednopartijskim sustavima. „Načelo kolektiviteta“ uključuje što veći krug sudionika u donošenju odluke, gdje čelnik stranke nije „vođa“, već koordinator rada uspješnih pojedinaca i koji svojim osobnim autoritetom osnovan na uvažavanju članova, predstavlja stranku prema trećima."

Osobno, nikad nisam razumio kako članstvo neke stranke dopušta da im političku sudbinu određuje - jedna osoba.

Tko je glasao

U EU je teški deficit demokracije

Osobno, nikad nisam razumio kako članstvo neke stranke dopušta da im političku sudbinu određuje - jedna osoba. Nije to to najgore, nego vlada takav deficit demokracije da 1 čovjek može uništavati cijelu državu, a gotova mu nitko ne može ništa (npr. kako Merkelica uništava Njemačku, a pokušava i cijelu Europu, svojom imigrantskom politikom otvorenih vrata).

Samo Orban predstavlja pravog korisnog političara za svoj narod, kao i oni koji su se ugledali na njega i nisu dozvolili da im komunjarski odgojena podmićena baba diktira budućnost njihove države.

Plenković u izbornoj noći spominje te tuđinske gazde, valjda da im stavi do znanja da će slijepo slijediti politiku EU, a ne da će se i sukobiti s njima , što bi morao raditi hrvatski premijer, kada je nužno zaštititi interes RH.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci