Tagovi

Je li Hrvatska spremna za još jedan građanski rat?

Kad se u mislima vratim u vrijeme otprije četvrt stoljeća, pa pogledam ove „prosvjednike“ iz Savske ceste, koji po tko zna koji puta u organizaciji „stožerne stranke“, premda fama volant da je u organizaciji „prosvjeda“ ruku „umočenih do ramena“ i predsjednik zagrebačke HVIDR-e Mirko Ljubičić Šveps, kako bi se pružila podrška Milanu Bandiću, nastupaju prijeteći i u pučističkom duhu „Splitske rive“, prisjetim se s tugom svega što se u međuvremenu dogodilo, jer znam kako je trebalo i moglo biti, a kako nije bilo, zahvaljujući Tuđmanu, njegovoj „dvorskoj kamarili“ i „hrvatskim braniteljima“.

Hrvatska je naime tužan primjer što nastaje od države kad šaka jada od lošeg oca i još gore matere preraste u „heroje“, „naš ponos“ ili „hrvatsku svetinju“, „stvaratelje hrvatske države“, pače, tad nastaje silno skupi društveni parazitski sloj znan pod imenom hrvatski branitelji.

Kasta nedodirljivih, naoružanih i izuzetno opasnih ljudi, ideološki opredijeljenih i okupljenih oko u Drugom svjetskom ratu poraženih ideologija.

Premda, istini za volju, sve govori da se radi o manjini iz redova braniteljske populacije koju uglavnom čine čelništva braniteljskih udruga, potpomognutih od čelništva drugih udruga proizašlih iz DR, čiji pripadnici su u svojim istupima izuzetno netolerantni, glasni i agresivni, a u zahtjevima radikalni, uglavnom skloni nasilnom i izvaninstitucionalnom rješavanju sporova i problema koje oni sami najčešće i generiraju. Poput, primjerice, problema s dvopismenim pločama u Vukovaru.

Mislim da ne trebam posebno naglašavati da je uz njih svom svojom crnom dušom i pohlepnim i nezasitnim tijelom vrh Crkve u Hrvata.

Ne vjerujete?

Pa dobro pogledajte onda tko je i kako dočekivao pokojnog Zvonka Bušića i Darija Kordića. Tko pruža bezrezervnu podršku „stožerlijama“ u Vukovaru, koji su strahom premrežili čitav grad

Na Splitskoj rivi, 11. veljače 2001., okupilo ih se 100-tinjak tisuća, a tobože ih je predvodio100 %-tni invalid Mirko Čondić (gdje li se je samo taj izgubio u međuvremenu), a stvarno dr. Ivo Sanader, danas ih tobože predvodi također 100 %-tni invalid Đuro Glogoški, a stvarno Tomislav Karamarko.

One 2001. dr. Ivo Sanader nije mogao dočekati da zasjedne u premijersku fotelju redovnim putem, poslije pobjede na izborima, a danas to isto ne može dočekati Tomislav Karamarko.

I onda i danas povod su bili tobožnji progoni hrvatskih branitelja, ta zamislite samo tog protunarodnog sustava i pravosuđa, oni bi čak i braniteljima sudili za brojne zločine koje su brojni iz njihovih redova počinili.

Danas se valjda žale što njih oko 6 % u umirovljeničkoj populaciji, s prosječno ostvarenih 17 godina staža, „povlači“ preko15 % svih sredstava isplaćenih za mirovine, što znači da bi, ne promijeni li se ništa, onda kad ih bude u mirovini 240.000, povlačili 60 % svih sredstava, a ostalih 900.000 umirovljenika, neka se snalazi s preostalih 40 % tih sredstava.

Ne vjerujete?

Pa onda pogledajte stranice HZMO, obratite pažnju na visinu prosječno isplaćenih mirovina, pa to usporedite s visinom prosječno isplaćenih braniteljskih mirovina.

Oprostite mi na digresiji:

Svojedobno nešto prije mojeg umirovljenja bio sam, poslom u jednom gradiću u unutrašnjosti i zatekao se u jednom društvu u kojem je bio i jedan dobro držeći čovjek pedesetih godina, inače diplomirani strojarski inženjer, koji mi je ispričao da je u mirovini već gotovo deset godina, jer je, kao za HV neperspektivan kadar, otpušten iz MORH-a i umirovljen s četrdeset i kojom godinom života. Za otpremninu, koja sasvim sigurno nije bila mala, nisam ga ni pitao.

Ne, nije invalid, ne, ne pati od PTSP-a, a prima, danas to znam, za 50 % veću mirovinu od mene koji sam, također sa VSS, obavljajući odgovorne pa i najodgovornije poslove, odradio pune 43 godine i otišao u mirovinu u 69. godini života.

E sad, znam da će biti onih koji će me optužiti da sam protiv branitelja, a on je, je li, bio spreman vlastiti život položiti na oltar domovine, da sam čovjeku zavidan ...

Samo tome baš i nije tako i ne pišem ja o tome baš radi toga, nego pokušavam malo analizirati koliko to njegovo braniteljstvo stoji hrvatske porezne obveznike.

Nisam ga pitao, ali pretpostavljam da je čovjek sakupio 20-ak godina staža i poživi li do 85 godina života, primat će mirovinu punih 45 godina, od čega 25 godina bez ikakve osnove.

Osim braniteljstva!

U tih ničim pokrivenih 25 godina će mu država na ime mirovine isplatiti 25x12.000 = 300.000 EUR.

I još nešto, čovjek inače, koliko sam shvatio, nije lijenčina i ne visi u automat klubovima ili kladionicama, on radi, na crno naravno, kradući tako posao nekome od nezaposlenih.

No tome se i ne treba čuditi, jer su oni bili ti, koji su pristajući bespogovorno uz Tuđmana i njegovu bolesnu retoriku, krenuli probleme, koje je uglavnom kreirao Tuđmanov režim, rješavati izvan institucija sustava.

Oni su i dalje pod budnom paskom čelništva „stožerne hrvatske stranke“, HDZ-a, pa su i njihove aktivnosti i akcije, mahom retrogradne i civilizacijski neprihvatljive, uglavnom otud i poticane.

Nasilnici, ljudi s ruba zakona, pripadnici ekstremne emigracije, pa i oni koji su „robijali za Hrvatsku“, iako su bili pravomoćnim sudskim presudama kažnjavani radi gospodarskog kriminala, krvnih delikata ili teških saobraćajnih udesa sa smrtnim ishodima, okupljeni oko HDZ-a započeli su pod geslom „stvaranje države“ rat u Hrvatskoj.

Da, naravno, u tom ratu su neki od njih i poginuli, a neki bili teško ranjavani, danas su nažalost invalidne osobe … samo prateći njihova okupljanja od „Splitske rive“ 2001. do danas, u vrijeme Tuđmanove svevlasti ništa ih nije smetalo, niti su se okupljali, niti su prosvjedovali, uvijek organizirana od HDZ-a, ispada kao da su u rat kretali radi izglednih silnih privilegija, pa su bez obzira na visoke uloge, moglo se poginuti ili ostati invalidom, očekivane premije bile izuzetno visoke.

Što vrijeme više odmiče, postaje sve vidljivije koliko je general Nojko Marinović bio u pravu opisujući „stvoritelje“ Hrvatske onakvima kakvi su zaista bili, a oni se svojski trude da i sami pokažu da je Marinović govorio istinu.

http://feniks.bloger.index.hr/post/8222saka-jada-od-loseg-oca-i-jos-gore...

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleVi...

I ne samo to, nego i da nema mjesta bilo kakvom spominjanju branitelja na mjestima na kojima se obilježava antifašizam, što je postala praksa koju je uveo Ivo Josipović pokušavajući se valjda dodvoriti onima koji mu nikad neće dati svoj glas, jer oni su HDZ-ovi i HDZ je njihov.

EZ 1991. nudi SFRJ prekoredni ulazak u punopravno članstvo uz „dotu“ od 5 mlrd USD za restrukturiranje gospodarstva uz uvjet da se proglasi 6-godišnji moratorij na odcjepljenje. Tuđman, bulazneći o „hrvatskom kraljevstvu“, tu ponudu glatko odbija, ta on želi Hrvatsku bez Srba i u minimalno „banovinskim granicama“, a to se mirnim putem nikako ne bi moglo ostvariti.

A uz rat, koji je odnio toliko ljudskih života i prouzrokovao silna stradanja velikog broj ljudi, kad bi čak i zanemarili ogromne materijalne gubitke i razaranja, Hrvatska je proces osamostaljenja završila tek 15. siječnja 1998. mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja. Istina samo u „avnojskim granicama“, ali s puno manje Srba.

Do tog roka, ako je baš željela, mogla se je osamostaliti i prema prijedlogu EZ, ali tada bez rata i kao punopravna članica EZ, koja je u međuvremenu prerasla u EU. I tada samo u „avnojskim granicama“ ali i sa Srbima u statusu „značajne manjine“. Ispada tako da se u Hrvatskoj rat vodio tek radi izgona Srba iz Hrvatske.

Pun suport Tuđmanu pružili su mahom iz inozemstva pristigli „borci za slobodu, a ne teroristi“ i domaći „hrvatski opredijeljeni“ kadrovi, spremni za izgon Srba i provođenje Luburićevog programa „rušenje Jugoslavije svim sredstvima“. Oni su kao dragovoljci odmah prionuli na posao primjenjujući prema Srbima najprije diskriminatorne mjere, koje su ubrzo prerasle u otvoreni državni terorizam, kao što su izgoni iz stanova, pljačka imovine i miniranja gospodarskih objekta i kuća u vlasništvu Srba, ali i njihovog odvođenja, mučenja i ubijanja.

Za svoje zasluge u „stvaranju države“, hrvatski branitelji obilno su se „nagradili“ stanovima, automobilima, nenamjenski potrošenim kreditima za samozapošljavanje, koje uredno nisu vratili, niti imaju namjeru vratiti, dijelom državne imovine i visokim mirovinama i invalidninama.

Svako njihovo okupljanje pratio je duh „Splitske rive“, zalaganje za bezakonje i izvaninstitucionalno rješavanje problema, odnosno nečega što oni smatraju problemom, pa je takav slučaj i danas s ovim okupljanjem ispred Ministarstva branitelja u Savskoj.

Nikom pametnom ne bi bilo jasno radi čega prosvjeduju oni čija prava i privilegije nisu ničim ugroženi, da u pozadini prosvjeda usmjerenog prema rušenju aktualnih vlasti ne „čiči“ Karamarko i njegov HDZ, ali možda i poneko drugi, koji svim silama, dakle izvaninstitucionalno, žele isprovocirati prijevremene izbore. A onda im „heroji“, „naš ponos“, „hrvatska svetinja“, „stvaratelji hrvatske države“ … sjedaju „k'o kec na jedanaest“, zato što se nitko iz vrha vlasti ne usudi prema njima, pa iako znaju prema čijim instrukcijama klemmovi „udaraju tempo“, istupiti onako kako bi trebalo i u bebu im reći ono što ih ide, jedini koji imaju petlju, pa su im neke stvari i rekli, su oni koje najviše napadaju i čiju smjenu ultimativno traže, ministar branitelja Predrag Matić Fred i njegov pomoćnik Bojan Glavašević, koje bi Milanović najradije smijenio, ali zna da to ne smije učiniti, jer bi to značilo i njegov osobni pad kao i pad Vlade, dakle prijevremene izbore, kao što to Kramarko želi.

O da, traže oni i da „uđu u Ustav RH“, što mislim da se ni po koju cijenu ne smije dogoditi, pa i braniteljsku bolnicu, zahtjev koji sam spreman podržati; eno im Sveučilišna bolnica u Blatu, mi smo kroz samodoprinos uložili u nju oko 380 milijuna DEM, neka je oni dovrše, mislim da će se svi živući obveznici samodoprinosa složiti sa mnom da im je poklonimo. Kad bi to učinili, mogao bih i ja reći da su konačno i oni učinili nešto korisno za Hrvatsku.

Karakter okupljanja i njegovih sudionika najbolje opisuju oni koji su im se „došli pokloniti“ „dati im podršku“, a koje su ovi „nagradili burnim“ pljeskom, poput predsjedničkih kandidata, nekih pučistički raspoloženih hrvatskih generala, koje je svojedobno radi toga Mesić umirovio i drugih „domoljuba“ ustaških uvjerenja. Joe Šimunić, primjerice, nije časa časio, a i Thompson se uprizorio istinaibog poslije podužeg oklijevanja. Pomalo zbunjuje jedino to što ih nisu posjetili bar biskupi Vlado Košić i Juraj Jezerinac, koji izuzetno dobro raspoznaju hrvatske „velikomučenike“, ako već ne i čitava HBK.

Danas je ispred Hrvatskog sabora „voditelj prosvjeda“ Đuro Glogoški izrekao otvorenu prijetnju:

„S obzirom da se govori o šačici ljudi koji dolaze ovdje, pozivamo predsjednike RH, Sabora i Vlade da oni odrede datum kada žele upoznati tu šačicu ljudi na Markovom trgu ili Trgu bana Jelačića."

A ja se pitam jel' Hrvatska spremna za još jedan građanski rat?

Komentari

20 milijuna kuna više za branitelje

Odgovor prosvjednicima - 20 milijuna kuna više za branitelje

Rashodi Ministarstva branitelja imat će u 2015. oko 20 milijuna kuna veće rashode nego u 2014. godini.

– Nakon dosadašnjih rebalansa državnog proračuna i smanjivanja rashoda, Ministarstvu branitelja su limiti za ovu godinu povećani za 20 milijuna kuna i sada iznose 928 milijuna kuna. Ministarstvo će unutar toga limita provesti određene preraspodjele novca, međutim, provedba svih započetih programa i aktivnosti uredno će se nastaviti, isplata trajnih novčanih prava ni na koji način nije ugrožena, a taj će iznos biti dovoljan i za tekuće poslovanje Ministarstva. Smatramo da ove brojke najzornije predočuju odnos cijele Vlade prema hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, a dobar su pokazatelj i snage ministra Matića u Vladi, što se proteklih dana u izjavama nekih istaknutih prosvjednika dovodilo u pitanje – kazali su nam u Ministarstvu branitelja.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...

E, sad bi mogli završiti s prosvjedom.

Tko je glasao

Program prosvjednika

Pročitati novi intervju ministra Matića!:
(http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...)

Izvojio sam neke interesantne dijelove koji se mogu složiti u šest točaka, vjerojatnog programa prosvjednika. Ministar kaže:

1. Procjene domoljubne inkvizicije

To su ljudi koji sami, kao nekakva domoljubna inkvizicija, procjenjuju tko je po njihovim mjerilima Hrvat, branitelj.

2. Zapovijed dolazi iz centrale

Prosvjednici mi kažu da nisu protiv mene, nego, eto, došla je zapovijed iz centrale da me se “bombardira”.

3. Žele da opet imamo rat

Pišu da ratuju protiv Jugoslovena, a Hrvatska je u EU-u i NATO-u, onda se vidi cijeli besmisao njihova okupljanja. Neki bi od njih, nažalost, najsretniji bili da opet imamo rat.

4. Manipuliranje invalidima

Dok se ovi najteži invalidi, koje su upregnuli u svoja kola, smrzavaju ispod šatora i bore za njihove interese i ne vide čije su oružje postali.

5. Podizanje mrtvih ideologija

Gura se ta jedna politika podizanja mrtvih ideologija koje nisu donijele ništa dobro ovom narodu. Gura nas se u ratove koji su odavno završeni.

6. Dolazak na vlast pošto-poto

Bitan (im) je dolazak na vlast pošto-poto, ali ne programom, ne radom, nego sustavnim blaćenjem.

Tko je glasao

@Frane sve pet, a zbog

@Frane sve pet, a zbog mrakove nebrige laganini & co pretvorili su pollitika.com u poligon uštašoidnog narcizma!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Proizvodnja državnih neprijatelja

"Svoga ministra i njegove najbliže suradnike, Vukovarskog branitelja i zatočenika srpskih logora proglasili su Jugoslavenom, prate ga povicima “Ubij ga!”, kao da im je zaista mrski neprijatelj, što je nevjerojatna ljudska i politička perverzija."

http://www.jutarnji.hr/tko-su-jugoslaveni--svi-gradani-koji-su-dali-glas...

Novinarka spomenutog članka uspoređuje događanje sa Majdanom u Ukrajini.
Izazvavši nerede i ubijanje tzv. prosvjednici napravili su državni udar.

Tko je glasao

Jasno je da si četnik traktor brigade

S obzirom da smo vas razguzili, posrali i poslali u povijest nije mi jasno zašto se opet javljaš?

Daa ti pojasnim Čedomire:

Ne možete pobijediti,

Ne možete nam ništa,

Niste pobijedili ni kad ste imali sve oružje, a mi ništa,

Ne možete nam ništa,

Nekad mi vas žao koliko kmnečite i jaučete

Ponekad je užasno slušati vaše jauke

A onda se samo nasmiješim, jer se sjetim da ste sve što vam se dogodilo zaslužili, da ste neljudska zadrta zvjerad

Nasmješim se svaki put kad se poserete na svoj mozak ovim neljudskim lažima i smiješnim pozivanjem na rat između Hrvata.

Vi ste bolesni nasmrt i nećete se izliječiti prije smrti, to je apsolutno sigurno.

Do smrti ćete tumarati, kao i svaki zombi bez mozga, samo krvave žvale i glad za krvlju ljudskih bića.

Ali, ne možete ništa, jer smo tu -

Mi Hrvati,

veliki kao planine,

moćni kao oluje, munje i bljeskovi zajedno,

Mi Hrvati, ratnici već tisućljećima, tko nam što može?

I zato, odbij Sotono, odbij od hrvatskoga praga, hrvatske lisnice, hrvatskih invalida, odbij u mrak i tamo stenji, proklet bio u vijeke vijekova i nikad, da milijardu godina živiš, ovaj poraz od moćnih Hrvata ne zaboravio.

Mi Hrvati

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

za prave Hrvate ustaštvo je dio prošlosti koju se srame!

Očigledno je mrak previše zaposlen vlastitim izvlačenjem iz afera za koju ga se optužuje, pa ne vodi računa o tomu da se pollitika.com pretvara unacional-šoviništičku kaljužu na kojoj nekolicina pobješnjelih luđaka predvođenih ppetrom i njenim klonom laganinijem ljepe nacional-šovinističkih bljuvotina i pozivaju na linč neistomišljenika.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

prijeti li nam ustaško preuzimanje pollitika.com?

nakon ovakvih komentara dobijam dojam da se nalazim na stranicama ustaškog stana iz ndhazije!

Tko je glasao

Lijepljenje nacional-šovinističkih bljuvotina

@Laganini,
Zbog tih tvojih izjava ono što su rekli @zrakomlat i @Ppetra važi i za tebe: @Zrakomlat upozorava zbog „lijepljenja nacional-šovinističkih bljuvotina i pozivanja na linč neistomišljenika“, a @Ppetra ističe kako se neki suradnici Pollitike „spuštaju na tako niske grane da služe kao ogledni primjeri kako mržnja pretvara ljude u primitivce“.

Ako nisi znao, nacional-šovinistima u borbi za vlast najprije smetaju druge nacionalnosti, a zatim - što se sada događa, smetaju "neispravni" pripadnici vlastite nacionalnosti.

Nacional-šovinisti puni su nacionalnih mitova, veličine i moći, božanske odabranosti, povjesnih junaka i simbola, a društvo vuku unazad u prošlost donoseći sukobe i probleme. Nacionalnost im postaje zanimanje.

@Laganini, vidi se da si se nedavno registrirao, ali si za kratko vrijeme pokazao da kršiš pravila ponašanja na ovom portalu!

Tko je glasao

A evo i malo definicija s wikipedije

Čisto da svi znamo o čemu se radi kad pripadnici KOS-a, četničkog pokreta i raznoraznih zločinačkih organizacija nekoga prozovu ustašom:

U zemljama u okružju naziv "ustaša" katkad se koristi od strane šovinista kao pogrdan i uvredljiv naziv za sve ili većinu pripadnika hrvatskog naroda. U Srbiji riječ ustaša je epitet za stigmatizaciju političkih protivnika: tako je Slobodan Milošević, u doba poraza od srpskih nacionalista proglašavan za ustašu,[13] budući da se riječ ustaša rabi u uvredama kao oznaka za nešto štetno za Srbiju ili srbofobno.

Dakle, dragi moji četnici, sve je jasno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ustaše su najveći četnici...

... u pristojnim građanskim društvima kada nekoga nazoveš "ustašom" - to znači da ga smatraš najgorim četnikom, tj. da radi isključivo u svoju koristi, protiv hrvatskih nacionalnih interesa, a sve pod krinkom domoljublja.

Nešto kao četnik, samo još gore.

Tko je glasao

gradacija gore, cetnik, ustasa...

ovo mi je bas fora... e @zapi zapi...

Nešto kao četnik, samo još gore.

bas je zabavno proucavati "umne jednoslozenice" koje svako malo nehtijuci izlijecu na svjetlost dana...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ti si na dopustu?

Nisam znao da iz Vrapča puštaju na dopust? Svašta???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Bogme si u pravu, al nakrivo

Nacional-šovinisti puni su nacionalnih mitova, veličine i moći, božanske odabranosti, povjesnih junaka i simbola, a društvo vuku unazad u prošlost donoseći sukobe i probleme. Nacionalnost im postaje zanimanje.

Misliš na mitove o poštenju i oslobodilačkom karakteru partizana, dok je stvarnost da su ubijali kao nitko prije ni poslije njih, o Bošku Buhi, o Titu kao mudracu, a ne sedmom najvećem svjetskom zločincu...

Misliš na partizanske mitove, je l' da? Jer mi svojih skoro pa i nemamo. Misliš na krvave zvijezde i još krvavije "krvave ruke" krvavih Pusića, Stanimirovića, i sličnih.

Naravno da nas ta bagra vuče u prošlost, naravno da svaki dan potiču sukobe i nemire u Hrvatskoj.

Naravno da je Pupavcima, Teršelićima, Štrbcima i Stanimirovićima nacionalnost zanimanje, naravno da u SDP-HNS Vladi nema Hrvata, u principu, dozvoljeno je imati nešto hrvatske krvi (kao pokriće), ali čisti Hrvat ne smiješ biti, ni u ludilu. Naravno da si u tom smislu mislio na "nacionalnost kao zanimanje"!

Ti si jednostavno samo još jedan jeftini demagog, ništa više i ništa manje.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Na linč pozivate vi, šovinisti

Pravila se na ovome portalu odavno krše, to što ti prljavo i podlo insinuiraš da ih samo ja kršim je dokaz tvog šovinizma i nepoštenja.

Meni ne smeta niti jedna nacionalnost ukoliko je lojalna zemlji u kojoj živi, što je tu pogrešno? A gdje je to drukčije i banda smije uništavati zemlju u kojoj živi i naciju na kojoj parazitira, navedi državu gdje je to dozvoljeno?

Što je pogrešno u pružanju otpora surovoj i od svijeta prepoznatoj komunističkoj zločinačkoj organizaciji?

Odakle pravo komunističkoj zločinačkoj organizaciji da proziva Hrvate, a sami su proglašeni zločincima i njihova ideologija osuđena od Vijeća EU?

I naravno, na ovu primitivnu i zločinačku propagandu reagiram kako reagiram... malo podebljam i podcrtam našu snagu, snagu Hrvata! Što je tu sporno???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Kakav "drugi građanski rat ", kada nije bilo prvoga !?

Je li Hrvatska spremna za još jedan građanski rat?Hrvati znaju da nisu imali građanski rat, ali velikosrbima , četnicima i jugoslavenima je lakše prihvatiti poraz Srbije u ratu, pretvarajući oslobodilački rat RH u građanski, jer u građanskome nema poražene i pobjedničke strane- budući su ratovali građani među sobom.

Međutim , poraženi bi da je bio građanski rat, da ne plaćaju reparacije onima koje su napali. Da nije toliki strrah od toga, ne bi preko preostalih kvislinških snaga potkopavali hrvatsku optužnicu za genocid, pokušajima izjednačavanja i pričicama "Ivanka i Jovanka.

Nisu Ivanka i Jovanka jednake, jer Jovankin muž, rodbina, djec a, a mnoge i same su sudjelovali u agresiji i genocidu nad Hrvatima.

Jovanka ima invalidska prava, ali od Srbije, a Ivanka prima od svoje države, dok Srbija ne isplati ratnu odštetu-.
Takva je pravda- agresor snosi troškove, a Jovanka je bila na agresorskoj strani.
Evo, koliko hoćeš, Jovanki i Jovančeta u RH koji ne žele potraživati prava RH, od agresorske Srbije, nego bi i dalje, u ime Srbije, napadali RH-ovaj puta "svojim pravima" prebacujući davanja sa Srbije na RH.

Samo gnjusobama na vlasti uopće i pada na pamet pričati o "Ivanki i Jovanki" ili isplaćivati silna davanja Srbima koji se na sve načine žele objesiti o hrvatski proračun.

Jovanka je stvar Srbije i baš nas briga koliko će joj Srbija davati.

RH se može uključiti zalaganjem za ratnu odštetu od Srbije, a onda će i Jovanka kao pripadnica poražene vojske , ili samo žena srpskoga poraženoga vojnika, ili majka , ..., od Srbije, moći dobiti što joj, po njenome mišljenju pripada.

Neka se Jovanke zauzmu da Srbija mora isplatiti ratnuodštetu RH i doći će do svojih prava.

Bojan neka joj, do tada, izdvaja iz svoje plaće- nitko mu ne smeta, ili neka pokrene humanitarnu akciju za Jovanke.

Kakav "drugi građanski rat ", kada nije bilo prvoga, osim u mašti poraženih!

Tko je glasao

Nisu Ivanka i Jovanka

Nisu Ivanka i Jovanka jednake, jer Jovankin muž, rodbina, djec a, a mnoge i same su sudjelovali u agresiji i genocidu nad Hrvatima.

Točno. Čak i ako Jovankina rodbina i nije sudjelovala u agresiji (što je u praksi nemoguće, ali može se barem teoretski razmotriti), znamo mi dobro za koga je ona navijala kada je gledala Dnevnik. Tu se, dakle, nema što raspravljati.

Ali postavlja se i drugo pitanje: kako ćemo znati je li Ivanka možda bila petokolonašica ili suradnica Udbe ili Kosa? Jer ako nakon dvadeset godina ima toliko Jugoslavena, koliko li ih je tek bilo u ranim devedesetima?! Jugoslavenskog predsjednika Josipovića podržalo je 2010. oko milijun i tristo tisuća glasača, a jugoslavensku Milanovićevu vladu 2011. nešto manje od milijun.

Zaključak: civilnim žrtvama rata ne smiju se davati nikakva prava!
Ionako je ta priča o pravima civilnih žrtava proizašla iz antihrvatske / jugoslavenske radionice Documente.

Tko je glasao

Ja se slažem

To nije bio građanski rat jer i nisu ratovali građani, već "građani".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

zgodna teza...

... dakle Jovanka nije građanin Republike Hrvatske - nego strano tijelo, agresor, kojeg smo uspješno izbacili iz Hrvatske?

Tko je glasao

Jovanka je otišla iz Hrvatske

Jovanka je otišla iz Hrvatske jel nije priznala Hrvatsku ni njezinu vlast. Niko ju nije tjerao osim njezine savjesti.

Tko je glasao

savjest...

Želiš reći da RH nije suverena država nego ju netko treba priznavati?

Zašto nisi pošten pa ne kažeš lijepo da te rajca do ludila da je toliko i toliko tisuća ljudi otišlo.

Volio bih tebe vidjeti da si se zatekao na takvom teritoriju i da ti dođe bradato pijano naoružano vodstvo uz povike "Ajmo, pakiraj, stižu ustaše i kolju... a tko ne krene, klat ćemo ga mi." - kako bi se hrabro suprotstavio i rekao "Pardon, ja priznajem Hrvatsku i njezinu vlast, mene savjest ne tjera, ja bih ostao."

Ili bi se pozvao na priziv ravnog stopala?

Tko je glasao

Majke mi ti si neljudski glup

Želiš reći da RH nije suverena država nego ju netko treba priznavati?

Majke mi ti si neljudski glup..

Ne znam što bih na ovu neviđenu glupost dodao... osim

Majke mi ti si neljudski glup.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Neukost ljudska je nemjerljiva

A ti nas poući na kojim to podrućjima koja određuju suverenost neke zemlje je Hrvatska suverena.
Osim ako si markirao tog dana s nastave pa to nisi naučio, dakle elemente ostvarene suverenosti na sunce - ili ubuduće ćkomi o stvarima koje ne razumiješ!

Tko je glasao

Ako ispravno formuliraš pitanje možda ti i odgovorim

A usput, piše se "pouči", "područjima", "čkomi". Nebitno,al' kad se već uplićeš u ovaj mali okršajčić mene i tvog druga Zaphoda. A o ljevičarskom mentalitetu čopora sam već pisao.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zaphod, Pa da su ih bradati

Zaphod,

Pa da su ih bradati klali, baš i nisu, no gazili su ih tenkičima.

Tko je glasao

Ovi koji su ostali

nisu se dugo kajali.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nacionalizam u fazi ekstatičnog očaja

Činjenica da su kao "Jugoslaveni" i podmukli zagađivači ratnih tekovina naposljetku optuženi Predrag Matić i Bojan Glavašević (jedan je u prošlome ratu bio zatočenik u tri koncentraciona logora, a drugome je ubijen otac) pokazuje da je hrvatski nacionalizam zagazio u fazu ekstatičnog očaja; nakon što je realizirao sveti cilj - samostalnu državu - on panično smišlja izvore napajanja koji će mu osigurati daljnju dominaciju. Budući da je sada na pompozan način obnovio kult smrti i kult neprijatelja, posve je jasno da će taj očaj imati fašistoidne rasplete.
Najveći problem koji hrvatski nacionalisti imaju s "Jugoslavenima" utoliko se tiče nedostatka potonjih, zabrinjavajućeg manjka mračnih protuhrvatskih sila koje će razjasniti tajnu naše evidentne nesreće. U borbi s tom nevoljom, "braniteljima" je namijenjena uloga parapolitičke formacije zadužene za militarizaciju javnoga i političkog života, elitne skupine koja će inscenirati nedovršeni rat kao trajno društveno obilježje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/komentar-viktora-ivancica-politicka-u...

Tko je glasao

nis ne razmes

nis ne razmes dete...................... jugoslaveni moraju otic bajbaj

Tko je glasao

Fašizam u fazi varnbaumcicncilatornog izdaha

Ne znam ni ja što znači ono "varnbaumcicilatornog", ali, priznaj da lijepo zvuči.

Daklem, gdje smo ono stali? Ahem,

znam da ste neiformirani, pa... nije Matić jedini bio logoru, naime, u logoru su bile i tisuće drugih, na prosvjedu su deseci pa i stotine drugih koji su isto bili u logoru i svi imaju kontra Matića mišljenje.

Znam da ste neiformirani, pa... nije Bojan Glavašević jedini ostao bez oca, bez oca su ostale tisuće djece, na prosvjedu su deseci pa i stotine onih koji su ostali bez oca i koji imaju kontra Matića mišljenje.

Najveći problem koji Jugoslaveni imaju s Hrvatima je nepriznavanje postojećeg stanja, od pomanjkanja mračnih protuhrvatskih sila fala Bogu ne patimo.

Jugoslovenima je namjenjena uloga razbijanja i uništenja Republike Hrvatske, a sve s ciljem uspostave Tutsi oligarhije i pogroma većinskog Hutu naroda. Jedino što su ovi Tutsi, za razliku od onih Tutsija, usput i desetkovali većinske Hutue.

Uspostava Tutsi oligarhije zamišljena je kao trajna uspostava, hm... ma ovo ću samo kopirati od tebe, baš mi se uklapa... elitne skupine koja će inscenirati nedovršeni rat kao trajno društveno obilježje.

Moj duboki naklon Kraljice Tutsi, vaš sluga Hutu...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@Lganini

Ustašuljče, o tome tko je koga i kako decimirao moglo bi se puno toga reći, pogotovo u svjetlu činjenice da su zločini i sa srpske i sa hrvatske strane činjeni svijesno, kako bi se razina mržnje u oba naroda podigla na što višu razinu kako bi se ljude, one normalne, uglavnom nesklone ratu, potaknulo da požele ratovati ("Vidi ih, majku im jebem, što nam rade!"), pa i sam sam ponešto napisao o tome.
http://pollitika.com/quotcetnicka-zvjeradquot-vs-quothrvatski-vitezoviquot

Tko je glasao

Četnišuljče

Naravno da moraš nešto napisati i kontra svojih, tako si daješ legitimitet, stara je to škola, prokužena, poražena i ponižena.

Stvarna je činjenica da si ti kukavičje jaje, ali to već svi znamo, tako da - uzalud vam trud svirači.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Je li Hrvatska spremna za još jedan građanski rat?"

@Fićo već si u naslovu zasrao motku, a o ostatku tvojih umobolija a ni ne govorimo!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

eeeee cedo jado jadni.... ti

eeeee cedo jado jadni.... ti bi ope rat? jbte nece vas ostat ni 0,0000004%................. :)))))))))))))))

Tko je glasao

Pisac ovih redaka spominje

Pisac ovih redaka spominje strojarskog inženjera koji je umirovljen sa 40 godina. Ima penziju, branitelj je, trošak je ovoj državi i društvu. I onda za tu situaciju okrivljuje Tuđmana, HDZ, branitelje i slično.
Šogor današnjeg premijera je 1990 umirovljen sa 38 godina starosti. 23 godine je primao mirovinu i onda se opet zaposlio u jednom našm nacionalnom parku. Čovjek je radio u JNA.
Danas nema Tuđmana, nema HDZ-a, branitelji su van institucija, a ljude se i dalje umirovljuje, po sili zakona, u njihovim 40tim godinama. Negdje sam već spomenuo jednog mojeg poznanika, umirovljenog ove godine, u 40 godini života, jer je neperspektivan. Neperspektivan jer nema potrebnu školu za to mjesto. Istovremeno mu MORH plaća to isto školovanje. Dakle, mjesec dana nakon njegovog umirovljenja on je završio školu i stekao zvanje koje mu je trebalo kako bi ostao na radnom mjestu. Nitko nije digao glas u njegovu zaštitu, a čovjek je želio nastaviti raditi. Nema Tuđmana, nema HDZ-a....
Za 50 godina, ista će biti stvar. Jer pisac dnevnika zaboravlja ili ne zna da je ista stvar u bilokojoj državi svijeta ako govorimo o vojsci. Vojska ima beneficiran radni staž, ideš mlad u mirovinu.
Svugdje u svijetu, čak i u propalim državama poput one za kojom pisac dnevnika neutješno nariče.
A ni tamo nema Tuđmana, nema HDZ-a...

Tko je glasao

Weteran

Pišući istinu ma o čemu to bilo, koja se ljubiteljima obmana i laži ne dopada, nije nikakvo naricanje ni za čime.
Čak ni Abdulah Sidran, kad kaže: "Čak da je Jugoslavija bila i sto puta gora od onoga kakva je bila, bila je sto puta bolja od onoga što je poslije nje nastalo", on ni za čime ne nariče, već izriče svoj vrijednosni sud.
Kad Josip Boljkovac kaže da nikakve agresije na Hrvatsku ni od koga nije bilo, već da se radilo o napadu na Jugoslaviju, on na temelju saznanja koja je imao kao ministar unutarnjih poslova kaže istinu. Ali što to vrijedi kad "branitelji", kako bi opravdali svoje postupke, a posebno brojna nedjela, kažu da je bila agresija na Hrvatsku, a agresiju je izvršila jedina legalna oružana sila, čija je ustavna obaveza bila čuvanje teritorijalnog integriteta SFRJ i vlastiti pobunjeni državljani. Prema kojoj to priznatoj definiciji agresije?
Dakle oni koji su osnivali paravojske, a i HOS i ZNG su baš to bili ili su kao "posade kafića" ili pojedinci "uzimali puške i kretali" u napad na JNA, rušili su ustavno-pravni poredak Hrvatske, jer bez toga nisu mogli "rušiti Jugoslaviju svim sredstvima".
Kad Blago Zadro "preuzima odgovornost" i napada tenkovsku kolonu JNA na Trpinjskoj cesti, on pucajući iz grada pretvara Vukovar u legitimni vojni cilj, to kažu odredbe međunarodnog ratnog prava, ne ja, drugim riječima potpisuje smrtnu presudu Vukovaru. Danas je dobro poznato da Zapovjedništvo ZNG nije zapovijedilo napad na JNA u Vukovaru. Jel' možda netko računao s time da JNA neće uzvratiti, prepala se "heroja" Blage Zadre, pa je sve od straha Vukovar, sigurno najbogatiji, a i jedan od najljepših hrvatskih gradova, pretvoren u ruševine, valjda samo zato da bi se nad njegovom tužnom sudbinom moglo naricati i proglašavati ga "gradom-žrtvom", "gradom-herojem" i mjestom posebnog pijeteta. Pa onda uspoređivati ga ni više ni manje nego sa Staljingradom, pa bi kao JNA bila kao agresor izjednačen s nacistima ... Samo Rusi su Staljingrad, pretvoren u hrpu uševina obranili, za razliku od "heroja" koji su pod zaštitom noći krišom napustili položaje, čak ni ne obavještavajući o tome Zapovjedništvo ZNG.
Grad-žrtva, a nijedne riječi o tome tko ga je i za što žrtvovao!? "Grad-heroj, koji se po Borkoviću mogao obraniti, pa što je onda pobjegao iz njega? T pitanj vas n muče, vi naprosto znate "istinu". Reklo vam!
Koga zaista zanima faktografija, neka pažljivo pročita izvorni znanstvni rad Davora Marijana iz 2001. pod naslovom "Bitka za Vukovar 1991. godine". Rad je lišen navijačkih strasti i politikantstvam uz napomenu da je autor imao pristup Tuđmanovim arhivima.
Ja sam ga pažljivo pročitao i zato suzama Mile Dedakovića iskazanim kroz suze njegove kćerke ne vjerujem.

Tko je glasao

Wake up old man

Ne znam kako da ti ovo objasnim, a da ne bude bolno?

Pokušat ću što nježnije:

1. Rat ste izgubili
2. Jugoslavije više nema
3. S obzirom da Jugoslavije više nema, jasno je da takvi kao ti rade za Srbiju
4. Čitav svijet zna tko je koga napadao i tko je klao po čitavoj bivšoj Tugi, pardon, Jugi
5. Hrvatska je samostalna, neovisna, ovo vas posebno boli, ali je istina - nezavisna država
6. Hrvatska je članica NATO i EU
7. Hrvatska je država Hrvata i svih drugih građana dobrih namjera
8. Uz sve poteškoće, petu kolonu, bandu kradljivaca, izdajnika, Hrvatska će opstati
9. Bez obzira na petu kolonu, izdajnike u vlastitim redovima, pljačkaše, šaćicu mrzitelja
instruiranih od velikosrpskih majmuna

10. Jedino što vam je ostalo je jad i užas kad vam povremeno dopre do svijesti
shvaćanje o uzaludnosti vaše bijedne borbe za bijedne ciljeve, a onda još više
pomahnitate, ne mogu reći da mi vas povremeno nije i žao.

11. Hrvatska živi svoj san, Ressistance is futile

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Predizborna kampanja za prijevremene izbore?

@Laganini,
Feniks je među najboljim i najaktivnijim blogerima. Njegovi radovi su zapaženi jer se zasnivaju na činjenicama. Zahvaljujući njemu (i Pollitici) mnogo tema, koje se u javnim medijima ne pojavljuju, moguće ih je ovdje raspraviti. Ali, u nedostatku argumenata, a to je klasika na pollitici, napadači na „zabranjene teme“ ne raspravljaju o temi nego etiketiraju autore i preporučuju im razne lijekove, šalju ih na psihijatriju ...

Znamo da je RH jednostrano raskinula državno pravne veze s bivšom državom, separacijom, i izašla iz federacije. I naravno, čim iz jedne skupine izađe jedan član (a kamo li dva ili više), više takve države nema.

Raspadu su prethodile međusobne optužbe svih-protiv-svih o dominaciji i iskorištavanju, što je navodilo na zaključak da će svaka od republika odvojena od federacije živjeti u „sreći i blagostanju“. Međutim planovi i želje su jedno, a stvarnost drugo – svim novim državama je lošije nego prije!

A o našoj za(neo)visnosti i (ne)samostalnosti da i ne govorimo: e, nećeš graditi brodove za toga, pošalji oružje i/ili vojsku tome i tome, priznaj i nepriznaj toga i toga, sankcioniraj toga i toga, od nekadašnjih prijatelja stvaramo neprijatelje, nikad nećemo vratiti dugove ako nam ih ne oproste kao Grčkoj itd.

Kod nas su, poslje oružanog sukoba, najveću korist ostvarili domaći tajkuni „pretvorbom“, strani kapitalisti jeftinom kupnjom „skoro svega“ i vojni savez – naši vojnici za ratove i interese drugih, a narod je gubitnik.

Biranje novih (ili smjenjivanje starih) ministara i vlade u demokratskim zemljama događa se glasovanjem na raspisanim izborima, a ne na ulici povicima za linčovanje kao na divljem zapadu: „ubij ga, ubij ga“ ?! Očito je počela predizborna kampanja za prijevremene izbore (možda da se spoje sa predsjedničkim izborima i tako ostvare uštede?)

Tko je glasao

Glupoti, gluposti, i još malo gluposti

Feniks je na razini djeteta od pet godina koje se ljuti kad ga uhvate u krađi. Nit što shavća, nit što razumije, Bože me prosti ko... ma ne smijem ni reći... Gle, kad bih ja htio braniti Jugoslaviju našao bih tisuću boljih razoga i argumenata od Feniksa, lik je totalno smiješan, kako rekoh - razina petogodišnjaka.
Tvoja obrana petogodišnjeg Feniksa temelji se na žaljenju za Yugom i niti na jednom argumentu.

Ako ne možeš shvatiti što ti govorim, prosurfaj malo internetom i pronađi Jugoslaviju na karti svijeta. Ako ti ni to ne pomogne onda ti želim dug san i što bezbolnije buđenje.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Jel' se i ti boriš protiv "Jugoslavena"?

@Laganini,
Jugoslavije više nema - otišla je u povijest. Razbijena je u sedam komada - sedam novih država (naravno suverenih i nezavisnih) i nikad više je neće biti moguće sastaviti. Prema popisima stanovnika Jugoslavena ima veoma malo i ne predstavljaju nikakvu "opasnost" za RH.

Već više od dva desetljeća hrvatski građani biraju svoju vlast na svojim demokratskim višeparlamentarnim izborima. One koje izaberu su svi naši - nisu pali s Marsa ili došli iz bivše države koja je ostala u prošlosti od prije 23 godine i postala povijesna kategorija?!

Jel' se onda ti boriš protiv duhova? Jel' si ti u sastavu te nove "domoljubne inkvizicije" koja određuje koliko postotaka je tko Hrvat? Jel' su u planu donošenje novih (rasnih) zakona?
Jel' borba protiv "Jugoslavena" samo maska za druge ciljeve - osvajanje vlasti nedemokratskim putem?

Ili si ti prvi znak mogućih nevolja:
"Prvi prizvuk mogućih socijalnih, ali i političkih nevolja u Hrvatskoj donosi prosvjed branitelja ispred zgrade Ministarstva obrane. Nije čudno da je jedini za sada konkretni zahtjev branitelja zapravo donošenje ustavnog zakona kojim bi se zaštitila njihova materijalna prava, jer su, vjerojatno i mimo bilo kakvih postojećih “dokaza”, zaključili kako bi moguće daljnje pogoršavanje stanja državnih financija, pa i mogući bankrot, dovelo u pitanje i taj dio nacionalnog budžeta."

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...

Tko je glasao

ako žele njima

uzeti tj. smanjiti da bi imali para za invalidnine i penzije svojih glasača ( Milanović: " Srbi su moji glasači" ) znači...imaju puno pravo da prosvjeduju i s tog aspekta.

Ovi bi posudili novce za svoje glasače , kao što je radio Sanki..ali to sad malo teže ide jer veliki brat gleda i neda da se pretjeruje s time, ili bi naštampali novaca da se može samo tako.

Onda su u situaciji da moraju ovima uzeti e da bi još više proširili i utvrdili svoju biračku bazu.

sve dobro...

Tko je glasao

Mržnja pretvara ljude u primitivce

@drvosječe,
Na moju usporedbu RH sa bivšom državom zalijepio si mi etiketu - orjunaš. Zbog te tvoje izjave ono što su rekli @zrakomlat i @Ppetra važi i za tebe:
@Zrakomlat upozorava zbog „lijepljenja nacional-šovinističkih bljuvotina i pozivanja na linč neistomišljenika“.
@Ppetra ističe kako se neki suradnici Pollitike „spuštaju na tako niske grane da služe kao ogledni primjeri kako mržnja pretvara ljude u primitivce“.

U svezi usporedbe sadašnjeg stanja sa prijašnjim, neću valjda uspoređivati RH sa NDH. A jel' ti više vjeruješ Bugarima nego Hrvatima? Naglasak ti je na ono: a najveći gubitnik je narod ... :

„Pozitivne ocjene o razvoju Bugarske u vrijeme komunizma (valjda socijalizma!) prevladavaju: 43 posto, a 14 posto je negativnih. Prevladava žaljenje za izgubljenom socijalnom sigurnošću.
Najveći dobitnici u demokratizaciji zemlje jesu političari (41 posto) i mafijaši (27 posto), a najveći gubitnik je narod (54 posto), misle Bugari.“

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/...

Tko je glasao

ja mrzim i primitivan sam

ali eto živim u ovoj državi i imam svoje mišljenje o onoj propaloj Yugi a imam mišljenje i o današnjoj RH

Što ti želiš postići anketom iz Bugarske..ajde molim te ne šali se.

Ja osobno nemam ništa protiv socijalizma, socijalne pravde pa ni protiv socijalnog nauka katoličke crkve.

No kakve to veze ima s Yugom. Hrvatska može biti ( mogla je biti ) socijalistička i bez Yuge.

Meni je kao hrvatskom nacionalistu, patriotu bitno da je Hrvatska , a što se ovog ostalog tiče...kako se dogovorimo..a osobno preferiram recimo ....laburiste kad je balans između rada i kapitala.
Kad je svjetonazor u pitanju blizak mi je austrijski model, kad su naši domaći pravoslavci u pitanju koji se danas vole zvati Srbima preferiram ovog čovjeka

http://hr.wikipedia.org/wiki/Milan_%C4%90uki%C4%87

a kad je Srbija i Bgd. u pitanju ( Četinkstan) desnije sam od Ruže i đapića zajedno.

Kad ste vi nedotupavni yugoplačljivci koji kao pod fol ne vidite socijalne pravde bez Yuge, vas treba preodgajati.. ili liječiti

sve dobro...

Tko je glasao

drvo-motika

Lumenu, pa đe ćeš bolje izborne baze od pola milijuna branitelja - to sa ženama, punoljetnom djecom i užom rodbinom ispada barem 2 milijuna glasovača.

Logika ti je zakurac, ko i obično.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pederi i srbi za sdp

branitelji i crkva za hdz

Sve manje igra tradicionalna podijela na četnike i ustaše..sad se pokušava s ustašama i partizanima...gdje bi sdp dijelio pare pederima i krajinašima e da malo proširi bazu

znači...tvoje shvaćanje @ Bigi nije ni za u pičku

sve dobro...

Tko je glasao

Bigulica, Logika ti je

Bigulica,

Logika ti je zakurac, ko i obično.

Pa tebi je kurac stalno u ustima.

Tko je glasao

Glup... gluplji... Skviki

Ružan... prljavi... drvosjek

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao

@Laganini

Svačije demokratsko pravo je biti idiot, ja to prvo tebi neću uskraćivati.
Budi ti to i dalje, samo to budi na svoj račun.

Tko je glasao

Petogodišnji zločesti momčiću

ja sam svoj na svome, a ti si na tuđem

Dakle, ja tebe hranim u svojoj državi, a ne ti mene.

Zar ni toliko ne možeš shvatiti? Ništa se ne boj, hranimo i tebe i hrpu takvih ko ti, za društvo potpuno beskorisnih parazita.

Ma da ti objasnim, kako smo mi Hrvati iznimno civiliziran i kulturan narod, shvaćamo da sva bića nisu na istom stupnju razvoja i da neka od bića (koja samo izgledaju kao ljudi) ustvari ne shvaćaju da nisu ljudi i da parazitiraju na tuđim leđima, odnosno nemaju višu svijest i osjećaj srama dok parazitiraju. E, zato smo mi tu i hranimo vas. Nije da ne grizete i da niste naporni, no mi smo iznimno strpljivi.

Pretpostavljam da sad shvaćaš tko je idiot!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Civilizacija, kultura i osjećaj srama - dok pišam

@ustašuljak, jebo ti Hitler mrtvu majku u guzicu

Moram da objasnim mada rekoh nikad više

“..kako smo mi Hrvati iznimno civiliziran i kulturan narod, shvaćamo da sva bića nisu na istom stupnju razvoja i da neka od bića (koja samo izgledaju kao ljudi) ustvari ne shvaćaju da nisu ljudi i da parazitiraju na tuđim leđima, odnosno nemaju višu svijest i osjećaj srama dok parazitiraju.”

Slavni je performans stanovite Biserke Legradić koja se početkom 2000. pred stotinama istomišljenika pomokrila na spomenik palim antifašističkim borcima u Veljunu.

Vrijeme radnje: 2000. godina, 6. maj - Đurđevdan.

Mjesto radnje: spomen kosturnica na Veljunu u kojoj leže posmrtni ostatci većine od oko 600 Srba veljunskoga kraja ubijenih početkom 1941. godine.

Dokaz anti-antifašizma: Biserka Legradić uredno skida k'o snijeg bijele gaće i piša po kosturnici.

Epilog: opomena zbog remećenja javnog reda i mira. O remećenom miru pokojnika i uvredi njihovim potomcima - ni riječi.

Temelj obrane B. Legradić: «Ovo je moja slobodna Republika Hrvatska i po njoj (misli na zemlju, a ne na državu, op. a.) valjda mogu pišati gdje hoću».

Istina, zakonske sankcije ne predviđaju preciznu zabranu mokrenja na određenim mjestima (pa i spomen kosturnicama), već to spada u sankcije moralne, civilizacijske, kulturne i norme osjećaja srama. A moral, civilizacija, kultura i osjećaj srama u razgovoru s tobom je ionako samo meka i rastezljiva kategorija – poput penisa u mojim godinama.

(I.G.Kovačić, Jama)

Mokraćom hladnom svijestili me. Ćuške
   Dijelili, vatrom podigli me silom;
I svima redom probadali uške
   Krvnici tupim i debelim šilom.
"Smijte se!" - ubod zapovijedi prati -
"Oboce svima pred krst ćemo dati!"

Tko je glasao

eto, bube

Sad ne bi bilo ništa čudno da te gazda mrak banira, a da ovo govno od laganinija nastavi plutati gnojištem. Mislim, tako to obično biva.

Srdačno te pozdravljam tj. bilježim se sa štovanjem,

Bigulica

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci