Tagovi

Je li fantomska Građanska akcija preko BBC-a poslužila britanskoj obavještajnoj službi MI6

U povodu zagrebačkog prosvjeda branitelja protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru javila se nekakva udruga koja sebe naziva Građanska akcija i uzbunila medijsku scenu svojim porukama s govorom mržnje. Ona je trebala poslužiti ili kao provokacija ili kao dokaz da je akcija branitelja poistovjećena s Pavelićevom NDH-a te da kao takva ima protivnike u hrvatskoj javnosti.

Građanska akcija je međutim obična prijevara koju je hrvatskoj javnosti bez provjere o kakvoj se udruzi radi plasirala prije svega Hrvatska televizija i Hrvatski radio, ali i drugi tiskovni, elektronički i internetski mediji. Još jedanput hrvatsko novinarstvo koje se nalazi na najnižim granama od svojeg osnutka palo je na ispitu, jer je dozvolilo da svoju funkciju objektivnog i istinitog informiranja javnosti stavi u službu nepostojeće provokatorske tzv. nevladine udruge iza koje ne stoji značajna skupina ljudi.

Evo najvažnijih činjenica. Građanska akcija uopće nije registrirana kao udruga građana, jer na njezinom internetskom portalu nema ni adrese, ni telefona ni bilo kojeg imena člana fantomske udruge. Jedino je što se može naći na portalu www.građanska-akcija.org kad se klikne na poveznicu „Kontakt“ dobijete stranicu prof. Pravnog fakulteta u Zagrebu (!?) Josipa Kregara, SDP-ovog saborskog zastupnika i kandidata na prošlim izborima za gradonačelnika Zagreba a poznatog općoj javnosti po malverzacijama s „Posmrtnom pripomoći“. Uz to na dnu početne stranice tog portala nalazi se poveznica na „Juris protecta“, udrugu za unapređenje pravosuđa u Republici Hrvatskoj. iza koje stoji kontroverzni Zlatko Zeljko, za vrijeme Jugoslavije prodavač kaseta popularnih pjevača u hrvatskoj dijaspori, a posljednjih godina aktivist u razotkrivanju nepravilnosti u pravosuđu i odvjetništvu.

Takva je fantomska Građanska akcija u pismu javnosti i na nekoliko transparenata u Zagrebu nazvala skup branitelja najpogrdnijim riječima koji se jedino mogu svrstati u govor mržnje, kao što su „govno u glavi“ „rulja zakrvavljenih očiju“, usporedba s Goebbelsom i nacistima, kao i optužba za pokušaj državnog udara. To međutim nije potaknulo novinare ne samo iz „katedrale hrvatskog zloduha“ na Prisavlju da ispitaju o kakvoj se udruzi radi, pa da se na temelju istraživanja njene poruke jednostavno ignoriraju, ali to nisu učinili ni drugi mediji. Radilo se dakle o klasičnom primjeru uznemiravanja javnosti i davanja medijskog značaja fantomskoj udruzi iza koje stoji samo nekoliko plaćenih provokatora. Ako to nije krivično djelo, onda je sigurno povrijeđen Zakon o prekršajima u čemu su sudjelovali i svi mediji koji su tzv udruzi dali prostor. Naravno ovdje nije riječ o sprječavanju ustavnog prava na slobodu govora, nego o gruboj zloporabi medija u cilju uznemiravanja javnosti. Samo radi usporedbe Hrvatska televizija nije ni jednom riječju istog dana informirala o skupu „Hrvatskog nacionalnog vijeća“ u Zagrebu na temu izlaska iz krize kojemu je nazočilo više od 100 sudionika, među ostalima Ljubo Jurčić, Slobodan Lang, Davor Pavuna, Vesna Balenović, Tomislav Sunić, Boris Ljubičić i drugi, ali je zato izvijestila u provokacijskoj akciji ove fantomske udruge. Toliko o objektivnosti, istinitosti i nepristranosti informiranja HTV-a.

Međutim pravu dimenziju fantomskoj udruzi dao je ni manje ni više nego radijski program svjetski poznate britanske mreže BBC. Ako je hrvatsko novinarstvo palo na niske grane, što reći za ovaj primjer eklatantnog manipuliranja javnošću od svjetski poznate radijske mreže koja se diči visokim profesionalnim i etičkim standardima. Koji je bio motiv BBC-ju da radijski prostor ustupi predstavniku jedne fantomske nevladine udruge može se samo nagađati, ali s obzirom.na dosadašnja iskustva s britanskim novinstvom, kad je u pitanju

Hrvatska, ne treba se čuditi ni u ovom slučaju. Svjesno ili nesvjesno britanski su novinari izvješćujući iz Hrvatske uvijek bili poluga britanske obavještajne službe MI6 koja je radila sve što je bilo potrebno da se rat u bivšoj Jugoslaviji izjednači s krajnjim ciljem da se umanji značaj velikosrpske Miloševićeve politike. Najogavniji primjer bila je za vrijeme velikosrpske opsade Vukovara izmišljena vijest Reutersa o pokolju srpske djece u Vukovaru koji su izvršili hrvatski branitelji. To se nastavilo i u potjeri za generalom Gotovinom u kojoj su kao suradnici MI6-a sudjelovali i neki hrvatski novinari i mediji. Tako se davanjem publiciteta na BBC-u jednoj fantomskoj udruzi u Hrvatskoj koja se protivi mirnom prosvjedu o značajnom pitanju od nacionalnog interesa samo nastavlja praksa jednog dijela utjecajnih britanskih medija u neistinitom i propagandnom izvješćivanju iz Hrvatske.

Komentari

Tja. U Jugi se to nekad zvalo

Tja. U Jugi se to nekad zvalo "specijalnim ratom"... ali danas više nema smisla, jer u tome izravno sudjeluje velik dio "hrvatskih" medija i "novinara".

Primjerice, koliko je meni poznato, o braniteljskom prosvjedu u Zagrebu strane agencije nisu negativno izvješćivale, uglavnom navodeći samo da se hrvatski ratni veterani protive uvođenju ćiriličnog pisma, koje ih podsjeća na srpskog agresora i ratna stradanja. Jedini mediji koji su o skupu izvješćivali krajnje negativno su - hrvatski, i naravno srpski, čije nebuloze su ovi naši domaći debili redovito prenosili.

Ako tome dodate da se 71% hrvatskih građana protivi ćirilici u Vukovaru - prema onoj anketi protiv koje se većina ovdje na Politici tako grčevito i očajnički bori da je sakrije od javnosti (vidim FFDP-ovog dnevnika opet nema, hehe) - tu i malo dijete vidi da nešto nije u redu.

Što se tiče te fantomske "Građanske akcije" i njezinih uvrjedljivih budalaština, evo što se se pod tim imenom može naći na registru udruga:

Registarski broj 21005896
Datum upisa 05.02.2008
Naziv GRAĐANSKA AKCIJA
Skraćeni naziv -
Sjedište Zagreb, Metalčeva 3/IV
Djelatnosti Ohrabrivanje i masovno uključivanje građana u probleme hrvatskog društva putem tribina, okruglih stolova, foruma, predavanja, konzultacija i sličnih skupova; uspostava aktivne suradnje s drugim organizacijama civilnog društva koje imaju komplementarne ciljeve; okupljanje stručnih i kompetentnih pojedinc+aca i uključivanje istih u sve segmente hrvatskog društva; obavljanje ostalih djelatnosti iz članka 9. Statuta Udruge.OSTALE DJELATNOSTI
Osobe ZLATKO ZELJKO - PREDSJEDNIK UDRUGE
OIB

Jesu li to ti, ne znam. Ako jesu, protiv njih valja poduzeti odgovarajuće korake, a ako nisu, onda se postavlja pitanje kako i zašto "hrvatski" mediji pridaju toliko važnosti jednoj neregistriranoj i nelegalnoj organizaciji, i sami tako postajući supočinitelji u njihovim eskapadama.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

mediji

Zato jer su šarmantni i svoji, za razliku od tebe :)

p.s. Ne, to nisu oni, navedena udruga je osnovana više od godinu dana prije negoli se Građanska akcija okupila prvi put...

Tko je glasao

Dakle, Krsnik je u biti u

Dakle, Krsnik je u biti u pravu - radi se o ilegalnoj, podzemnoj organizaciji. Halo, jel' to državno odvjetništvo..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Halo, zasto bi se grupa ljudi

Halo, zasto bi se grupa ljudi koja protestira protiv bilo cega MORALA prijaviti kao udruga? Ilegalna i podzemna organizacija? Izgleda da mozemo izvest Krsnika iz komunizma, al komunizma se iz Krsnika vjerojatno ni egzorcizmom ne bi rijesili.

Tko je glasao

jugoravnogorci

3103 1 12.04.2013 - 23:33
pravednik vz 1 12.04.2013 - 13:23
mr_brown 1 12.04.2013 - 11:27

Rebel 1 12.04.2013 - 05:38
Ljubo Ruben Weiss 1 12.04.2013 - 04:02
zaphod 1 12.04.2013 - 00:14
pjastrela 1 11.04.2013 - 21:37
janus 1 11.04.2013 - 21:10
celsou 1 11.04.2013 - 20:56
laufer

martine,
morate se vi u inostranstvu zabrinuti, jer je fiilokomunistička ravnogorska bojna spala samo na deset imena. mislio sam da vas ima mnogo više. evo vidite moj dnevnik još stoji iako sam očekivao da ćete ga potopiti za 24 sata. morate se zabrinuti, jer vam rejting pada kao i ovoj vladi.

Tko je glasao

dnevnik...

... postojan je kano klisurina :)

Tko je glasao

propust

janus
lunoprof

čudi me da ste vas dvojica revnih ravnogoraca, od kojih je jedan lažni branitelj, zakasnili minusirati moj komentar. bude vas vojvoda zvao na raport

Tko je glasao

konjino nepismena...

luna i ja nikako ne možemo biti "dvojica", već dvoje...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

glupan (6)

janus,

Budući da, uz to što ste lažni branitelj, imate slamu u glavi, jer se kao lažni branitelj javljate iz "kumove slame" nije vam jasno da s vama i lunofrofom nisam bio na istom koritu niti to namjeravam, pa kako bih znao tko je od vas muško a tko žensko.
Ni vi ni lunoprof niste na ovaj portal stavili svoje biografije kao što je učnila moja malenkost. a koliko ste kulturni vidi se po tome što vas više zanimaju detalji moje biografije nego moji dnevnici. koliko znam pollitika.com nije za promoviranje osoba nego za razmjenu mišljenja, ali budući da dolazite iz kumove slame, drugim riječima krijete svoj slamnati identitet, s vama je bespredmetno diskutirati.
to sam već ustvrdio već nekoliko puta, ali evo još jedan put da vam prodre u slamnatu glavu.

Tko je glasao

glupan (2)

Martin,

glupane, ako je tko još uvijek u komunizmu, onda ste upravo to vi i vaši istomišljenici (zasad rebel, LjRW, zaphod,pjastrela, janus, celsou, laufer) koji su vam dali plus, jer mi branite da iznosim svoje mišljenje temeljeno na činjenicama. Ali kako vi komunjare na ovom portalu niste u stanju iznjeti vlastito mišljenj jer vam je mozak ideološki zakržljao, onda vam je najlakše braniti drugima da ga izražavaju.

martine, to za vas nije ništa novo, jer ste se kao zadrta komunjara već deklarirali na pollitici.

Tko je glasao

gospon Krsnik@ najte pasti u

gospon Krsnik@ najte pasti u defetizam i apatiju

Evo, čak i ovakvog redikuloznog vas čitava jedna svita podržava, ppetra@, Skviki@ i MKn@!!

Ipak takvu ekipu treba moći i znati okupiti, ONI su dokaz vašeg ispravnog puta, a ne ova šaka kriptojugokomunističkočetničoanglofilske žgadije koja vas omalovažava!

Tko je glasao

Jadnici i patnici

ova šaka kriptojugokomunističkočetničoanglofilske žgadije koja vas omalovažava!uglavnom je tako, koliko god se ti rugao. Većina tih, kao i ti, imate debele veze sa Srbijom: ili genima, ili životnom sredinom, ili komunističkom okolinom u kojoj ste rasli.

Kada bi se napravilo ispitivanje, bilo bi jasno koliko vas se takvih okupilo i kako to bitno određuje vaše poglede i inspirira mržnju prema hrvatskome i žal za jugoslavenskim.

Nije ni čudo što vam je ćirilica tako mila, što je čak naturavate i Hrvatima Vukovara, što Tuđmana mrzite iz dna duše, što vas pati Dan sjećanja, što vas pati "oluja", hrvatski generali, MPT, ...
Besprizorni ste u obrani toga srpskojugoslavenskoga u vama, a poneki i u obrani četničkoga.

Takvi frustriranci ne mogu podnijeti samosvjesne Hrvate, njihove običaje, njihovu vjeru, njihovu ljubav prema samostalnoj državi, pa ovdje pljuju do besvijesti. Posebno su frustrirani u dane blagdana pa se iživljavaju vrijeđanjem KC i vjernika.

Jadni ste u toj svojoj boli i žaljenju za izgubljenom vam državom.

Na ovome portalu su u debeloj većini upravo takvi - nepopravljivi jugoslaveni i ljudi frustrirani svime što ih podsjeća na Hrvate i Hrvatsku.
Jadni ste u tome!

Tko je glasao

ppetra

a gdje je ono gospodja stuirala?

Tko je glasao

Ni tisuće kilometara nisu puno za frustracije

Ni tisuće kilometara ne mogu zaliječiti frustriranost Hrvatskom!

Tko je glasao

Nigdje. Nije naime bilo

Nigdje. Nije naime bilo države, dok je nefrustrirani nejugoslaveni nisu stvorili.

Tko je glasao

Frustrirani jugoslaveni još

Frustrirani jugoslaveni još nam drmaju mnogim fakultetima, politikom, a medije su naprosto okupirali.

Toliko pljuju po RH i ugrožavaju njene interese, da se čini kako smo u nekoj antihrvatskoj, antikatoličkoj državi, a ne u RH.

Ta u državi koja je oko 90% katolička toliko pljuju po katolicima, po političarima koji se usude reći nešto za Hrvate, da je to skoro skandalozno, kao da živimo usred Srbije u najčetničkijim krajevima.
Strašno.

"Oluja 2" mora proolujiti HTV, jer kada bi se napravila analiza, pokazalo bi se tko drži za gušu tu televiziju!

I stalno su opterećeni ustašama i ustašlukom- kao da su preuzeli retoriku odbjeglih "Krajišnika"!

Tek kada se mediji oslobode od takvih frustriranaca, tek tada će narod u RH birati svoje ljude, a ne frustrirane jugoslavene koje im ti mediji naturaju. Zato se tako grčevito bore za kontrolu medija, kako bi manjina diktirala većini.

Rumunjska je mila majka, prema ovoj medijskoj diktaturi na HRT-u.

Dok Karolinu Vidović-Krišto smjenjuju zbog istine, dotle "Vukovar je izdan" antihrvatskoga montažera drže na HTV-u?
Sramotno!

Tko je glasao

nije tebi lako

nije tebi lako

Tko je glasao

Među "svojima"

Kada vidim tko ti daje pluseve, jasno mi je da si među "svojima"- među frustriranima postojanjem RH i žalom za svojim "elementom"!

Lako je meni, ali na pollitici je lakše tebi- jer tu je više tvojih ZZP-ovaca, ćirilaša, ljubitelja Načertanija, napadača na Hrvate Vukovara, mrzitelja Tuđmana, mrzitelja KC, mrzitelja bilo koga tko kaže bilo što protiv vama sličnih ćirilaša, ..

Bio je Tuđman u pravu!

Tko je glasao

Kad usporedim Ppetrine i

Kad usporedim Ppetrine i tvoje pisanje, onda je tebi puno teže. Ona piše ono što se zbivalo, a ti stalno jamraš.

Tko je glasao

Skviki has spoken. Ostaje mi

Skviki has spoken.

Ostaje mi samo da ćutim u tišini.

Tko je glasao

Rebel, Pa ko tebi brani

Rebel,

Pa ko tebi brani pisat?

Piši ti i dalje, jel na svoje mišljenje imamo svi pravo.

Meni nije jasno kaj tebe muči. Stalno kritiziraš tuđe mišljenje, a svojem ne dozvoljavaš ni k, od kritike.

Tko je glasao

Razmaženko!

Razmaženko!

Tko je glasao

Meni nije jasno to je već

Meni nije jasno

to je već odavno poznata činjenica i konstanta u tvom djelovanju na pollitici, no unatoč svemu ne smatram te pokvarenim i totalno zadijenim kretenom kao ostatak družine prstenove

na neki čudan način si mi čak simpa, ivijek sam u životu simpatizirao proste duše narodne i tebe svrstavam među njih unatoč tvojim katkada nerazumnim stavovima

Tko je glasao

Jadni ste svi skupa, a i mi s vama!

Tebe je Srbija ispečatila svojim pečatom i uvijek ćeš biti srbofilan, i kroatofoban.

Hajde, poreci da ti je pola "familije" na srpskoj strani, a možda i svojte.

I nije problem u Hrvatima, mi takve biramo i u svoju vlast, nego je vječiti problem s tom manjinom koja ni tada nije zadovoljna, već radi protiv Hrvata i njihove domovine.

Očito smo predobri i griješimo u tome što i u vama vidimo svoju kulturnu i tolerantnu dušu pa vam povjerujemo, jer ne možemo shvatiti toliku zloću,jer većini vas s tim vašim genima upada odmah i velikosrpstvo izraženo kroz jugoslavenstvo, te mržnja prema Hrvatima i Hrvatskoj, prema KC, prema dr. F Tuđmanu, prema Zagrebu, prema Splitu, prema Hercegovcima,...

Kao što je Tuđman rekao, problematična manjina.
Samo zbog toga što bi svoje naturavala većini, i što ne uvažava državu u kojoj živi, već bi stvarala svoje državice, pridajući si nekakvu svetu državotvornost.

Dobar ti je primjer i ova ćirilica.
Hrvati su predobri, ali neki Srbi stalno pokazuju da ne zaslužuju da su prema njima tako dobri, jer ustrajno rade protiv Hrvatske, a mi ih toleriramo, umjesto da ih potjeramo s funkcija koje zbog toga ne zaslužuju.

Uskoro će nas u to uvjeriti,a ovaj potez s ćirilicom koju bi htjeli postići zato što su im sunarodnjaci, i mnogi od živućih u Vukovaru, bili temeljiti u ubijanju, protjerivanju, odvođenju u logore, trpanju u zajedničke jame, pa i u još nepoznate jame govori sve o njima, a i o tebi koji pričaš o "osobnim sudbinama" dok još tražimo preko 1000 kostiju naših ljudi.
A Srbi šute, dok drugi viču poput tebe da su to osobne sudbine i na račun i tih osobnih sudbina žele ušićariti dodatna prava.

Jadni ste svi skupa, a i mi s vama!

Za razliku od tebe postoje i Srbi koji shvaćaju široku dušu svojih sugrađana Hrvata i zadrtost u velikosrpstvu njihovih sugrađana. Takve je stid i takvih kao što si ti : umotani u celofan- ali ipak u duši velikosrbin.

Tko je glasao

nepismen

rebel,

Ćuti se u srbiji, u hrvatskoj se šuti. Eto, to je jedna od razlika hrvatskog i srpskog jezika. dakle vi ste srbin, a na ovom portalu po upisima čak i velikosrbin.

Tko je glasao

ah gospon Krsnik@ osim što

ah gospon Krsnik@ osim što ste na plitičkoj stranputici očito vam ni humor nije jača strana, "ćuti" je bila provokacija i regeriranje na "ćuti Pantiću" sa onim izrazito mekim "ć" koje se praktički topi u ustima

ali velim, mrak@ kada uvede Paintbrush alat, onda će te ppetra@ i Vi imati poseban tretman kod meen u vidu crtanja namjesto pisane riječi

Tko je glasao

cenzura

rebel,

glupane, to što vi zagpovarate je najobičnija cenzura za kojom plačete kad je u komunizmu postojao verbalni delikt.
To je prvo.
Drugo, tko ste vi da ocijenjujete, osim u žalu za cenzurom, da sam ja na političkoj stramputici. pa vi ste se na ovom portalu dokazali kao jedan običan velikosrbin da ne kažem četnik, pa je moja malenkost po vama uistinu na političkoj stramputici, a vi ste na pravom ravnogorskom putu. taj put doveo je srbiju do gubitka četiri rata na ovom prostoru i to posebno srpska politička i intelektualna elita još uvijek nije shvatila
Je li vam sad jasno koliki ste politički idijot (op.p. namjerno sam ubacio on "j").

Tko je glasao

cenzura? pa cenzurirati

cenzura?

pa cenzurirati beskičmenjačke protuhe kao što ste vi, bi bio uzvišeni domoljubni čin

svaka država koja teži tome da uspostavi kakav takav red unutar svojih granica ima samo štetu od idiotluka kojim vi nastupate

jednako ste žalosna pojava kao i Mladen Schwartz koji se strašno borio za Hrvatsku na taj način da joj je naturao breme ustaštva i zagovarao rasne čistke, što nije daleko od vaše retorike prozivanja velikosrbina i četnika svakog tko se ne slaže sa vama i slanja u majčicu Srbiju

na tom putu je i vaša ideološka priležnica Mila Štula alias ppetra@ koja vjeruje da postoji gen velikosrpske politike koji se stiče mjestom rođenja i porijekla

čovjek kada malo bolje razmisli, vas i takve poput vas treba duboko žaliti i držati podalje normalnog naroda a pogotovo djece, jer ste otrov i odvratno proziran šovinistički šljam

(PS bez ljutnje molim vas, sve ovo pišem mirne duše i srca bez imalo afekta)

Tko je glasao

@vkrsnik

Nemoj Vjeko stvarati idejnu pomurnju! Rebel jednako Velikosrbin, pa možda i četnik, ravnogorac... sigurno..! Rebel je po meni bivši izbjeglica iz Vojvodine, malo kasno, ali ipak OSVIJEŠTENI HRVAT, i kao takvog ga cijenim, mada se ponekad ne slagao s njim. Ali Tebe Vjeko priznajem, sve teže podnosim, jer te vidim na stranputici već nekoliko desetljeća... I kada napišeš dobar dnevnik, čim vidim koliko neprijatelja vidiš u Hrvatskoj, i u inozemstvu, i posebno kada ratuješ s MI6, kosa mi se diže na glavi.. Tebe zapravo treba isto poštivati, jer dobro je imati pred očima one koji su u Jugi radili karijere na račun unutrašnjih i vanjskih neprijatelja Juge, i samo su napravili devedesetih salto mortale, odnosno ono Juga, zamijenili su sa Hrvatska...i jašu dalje!
Kada bi se kojim slučajem uspostavila Jugosfera, siguran sam da bi bio žestoki "jugosferaš"!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

glupan (5)

LjRW,

u svakom vašem upisu ima po nekoliko a ne jedna glupost. ja znam rebela za rasliku od svih vas koji ste imali priliku pročitati moj CV samo po onome što piše, a ne po njegovoj biografiji, čime se vi bavite.
drugo, tko kaže da me morate podnositi. jednostavno me ne čitajte kao što nio je ne čitam sve vaše gluposti. je li vam jasno da se ovdje iznose mišljenja, a i ona se nemaju što podnositi, s njima se možete slagati ili ne. ali kako vi smatrate da se ovdje vrhovni arbitar, drugim riječima cenzor, onda vi na ta mišljenja ne gledate kao normalan čovjek nego kao cenzor. Ako sam i na stranputici, kako kažete i smatrate, to moje problem, kao što je vaš problem što pokušavate dijeliti lekcije lijevo i desno.
treće, nisam znao da imate kosu na glavi.
i četvrto, što vi uopće znate o mojem profesionalnom radu. ja sam i u tanjugu bio hrvat, doduše za neke poput vas na politici bio sam ustaša, prema tome nisam preoblačio kapute. konačno na ovom portalu vi se nikad niste deklarirali kao hrvat, nego u najboljem slučaju kao jugohrvat, pa niste kompetentni da govorite o hrvatstvu na način kako ga ja shvaćam.
i peto, s vama je uopće teško raspravljati, jer uvijek idete ad hominem, a budući da ste ideološki zatucani ne usudite se raspravljati ad rem, jer jednostavno nemate argumenata.

Tko je glasao

@vkrsnik

Ima nešto u čemu se mogu s tobom složiti odnosno u čemu držim da si čestit. Naime, ti mene nazivaš glupanom, ali ja i dalje s tobiom raspravljam, Znaš li zašto?? Zato, što si ti manjina manjine nas koji potpisujemo naše tekstove. Ja znam tko si ti bio (više poesredno nego izravno), i tko si danas (posredno) ali ti svoje, kao i ja svoje ludosti, potpisuješ imanom i prezimenom. I samo zato s tobom raspravljam, inače bih te rado poslao k vragu. I još nešto: kada bi se jedan dio ovdje prisutnih potpisivao imenom i prezimenom, našllo bi se sigurno još dosta konvertita i dalo bi se i njih udariti ispod pojasa. Ali, dozvoli da ti malo starijem kažem otvoreno: briga me za tvoje hrvatstvo, onda i(li) danas, brate, mlatiš kao Maksim po diviziji, ponavljaš se...Tvoji tekstovi bi podosta njih, sasvim dobro izgledali da ih ne nakitiš s hrpom neprijatelja! Kada se moja prsona počne drastično ponavljati, ili počnem pisati prilično paranoično, prestat ću objavljivati i pisat ću samo za kompjuter ili literarnu ostavštinu. Ali, piši ti nama, da znamo kako hrvatska desnica diše...he, he...!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Polupismeni Krsniče,

Drugo, tko ste vi da ocijenjujete, osim u žalu za cenzurom, da sam ja na političkoj stramputici. pa vi ste se na ovom portalu dokazali kao jedan običan velikosrbin da ne kažem četnik, pa je moja malenkost po vama uistinu na političkoj stramputici, a vi ste na pravom ravnogorskom putu. taj put doveo je srbiju do gubitka četiri rata na ovom prostoru i to posebno srpska politička i intelektualna elita još uvijek nije shvatila
Je li vam sad jasno koliki ste politički idijot (op.p. namjerno sam ubacio on "j").

Vaša malenkosti, ne piše se "ocijenjujete", nego ocjenjujete, ne piše se "stramputica", nego stranputica , "žal" znači "plaža", a ne "žaljenje" ili "tuga", genitiv od "četiri" glasi četiriju, o upotrebi zareza da i ne govorimo.

Kako vas nije sram, polupismena neznalico? U pedeset godina aktivnosti koju vi nazivate novinarstvom, a točnije bi bilo reći "društveno-političkom djelatnošću u sredstvima javnoga informiranja", ni pravopis i elementarnu gramatiku niste uspjeli naučiti! A još imate obraza ovdje nekome dijeliti lekcije!?

Tko je glasao

glupan (4)

argus,

ovdje se ne radi o pravopisu nego o cenzuri, ali kako ste vi velikosrpski idijot to jednostavno ne možete shvatiti pa se hvatate pravopisa. ako sam ja polupismena neznalica, vi ste punopismeni velikosrbin da ne kažem kraće četnik.
nažalost nikakva vas verbalna gimnastika od toga ne možete osloboditi, ma koliko se trudili. to je naravno vaše pravo, ali jednako je moje pravo da vas raskrinkam, ne samo vas nego i ostale ravnogorce kao mrzitelje svega hrvatskog. upravo je na takve kakvi ste svi skupa vi ravnogorci mislila ruža tomašić kad vas je nazvala prstojno gostima. ali velikosrbi jednostavno ne možete prežaliti tu jugovinu u kojoj se u hrvatskoj bili gazde, a i danas pokušavate tražiti više nego što kao nacionalna manjina zaslužujete.
ima međutim za vas jedno jednostavno rješenje. ako ne možete prihvatiti činjenicu da hrvatska postoji i ako od toga ne možete izgovoriti ni "h" slobodno se možete iseliti u majčicu srbiju, gdje je bdp dvostruko manji od hrvatske i i gdje je prosječna plaća upola manja nego u hrvatskoj.

Tko je glasao

No fool like an old fool

Krsniče,

Na sreću, vi i takvi kao vi u našem ste društvu nacionalna manjina. U svakom je naime društvu šovinistički šljam u manjini, pa i u našem.

Vi ste talog ovoga društva, smrad septičke šovinističke jame, koji je našem (i svakom drugom) društvu nanio samo povijesnu štetu, korist baš nikakvu.

A utjecali su mu se uvijek ili budale ili ljudi koji su propali u svojim profesijama, kao što ste propali vi, zbog svoje profesionalne nesposobnosti i nepismenosti.

Wannabee novinar, zapravo sitna politikantska uš koja nikad nije imala muda da se natječe na izborima, nego je politiku tjerala kroz svoje pseudonovinarstvo.

I sad svoje ustašoidne frustracije liječite, splačino jedna, vrijeđajući druge. Naravno, to jedino znate, polupismena moralna vucibatino.

Napisati pristojan tekst, propali novinarčiću, sigurno ne znate.

Tko je glasao

drug komunjara

argus,

vidim da sam vas pogodio u živac, jer ne možete odoljeti svojoj velikosrpskoj mržnji kad vas se raskrinka kao ravnogorca. zato u nedostatku bilo kakvog argumenta u odnosu na dnevnik hvatate se oprobane manire napada na moju osobu.

to ne govori o meni, to govori o vama koji ste nitko i ništa, a vjerojatno ste u jugi bili neka srpska batina, pa nikako ne možete prežaliti gubitak tog statusa. ako tko ima frustracije to ste vi, a ne moja malenkost, jer ste nesposobni da bilo što napišete o dnevniku. još jednom vam kažem, u dnevniku nisam pisao o sebi nego o fantomskoj garđanskoj akciji. ali vi, i ne samo vi, ste šaka jada i bijede jer ne možete na bilo koji način opravdati govor mržnje nekoliko narkomana koji su plaćeni da izvedu taj politički performans.

ajte drug komunjara, smirite se, čuvajte zdravlje i krni tlak. jedna preporuka: najbolje bi vam bilo da moje upise kad ih već ne možete minusiranjem ukloniti da ih jednostavno ne čitate. čuvajte zdravlje.

Tko je glasao

Ko je veči smrad od tebe. Do

Ko je veči smrad od tebe. Do sad nisam videl da si se bavil temom dnevnika i eventualno pobil njegove napise.
Umjesto toga se baviš njegovom osobom i njegovom povješču.

Tko je glasao

Skviki,

Gnjido ustašoidna, čak bi i ti, kao "politički Nijemac", morao shvatiti da ne komentiram nepismene škrabotine, nego odgovoram na osobne uvrede Krsniku, koji budale kao što si ti privlači u smrad svojih povijesno poraženih isparavanja septičke šovinističke jame.

Već sam te upozorio da mi se ne obraćaš.

Tko je glasao

Argus, Mora da je teško imati

Argus,

Mora da je teško imati pišalinu u krvi i jugu u glavi. Samo ti uživaj u svojem svjetu

Tko je glasao

a i u Srbiji i u Hrvatskoj...

... se imena zemalja pišu velikim slobvom. Dakle - vi ste nepismeni, a svojim upisima na ovom portalu ste se deklarirali i kao veliko-nepismeni :)

Tko je glasao

glupan (3)

zaphod,

ne radi se o velikom slovu, nego o značenju riječi "ćutiti". ali ako već ustrajavate na pravopisu, onda ne kaže se "slobvom", nego "slovom".
mirno spavajte.

Tko je glasao
Tko je glasao

"Remetilački geni" ne daju im mira.))

Pretpostavljam da se ne mogu odlijepiti od svojih gena koji ih određuju da mrze RH i Hrvate, maskirajući se u ljubitelje ljudstva!
Da se napravi analiza takvih na pollitika. comu vidjeli bismo značajan utjecaj toga "remetilačkoga gena" na njihovo ponašanje i njihovo omalovažavanje svega što predstavlja vrijednost Hrvatima.

Uvjerena sam da su slična mješavina kao i "divitelj Načertanija" te da zbog silnoga "remetilačkoga potencijala" i kroatofobnosti upravo tako i pišu.

Još bi svcjom većinom na ovome portalu htjeli uvjeriti kako tako piše većinska Hrvatska. Ne piše, ali većini se gadi biti među takvima pa ih puste da se raspisuju protiv KC za blagdane, protiv Vukovara za Dan sjećanja, protiv generala za Dan domovinske zahvalnosti, proti kardinala, svaki dan, protiv svih Hrvata- svaki dan, proti Tuđmana laju kao bijesna pseta- kao i Krajišnici i ostali pripisujući mu sva zla neoliberalizma i stavljajući mu na dušu i ono što je uništilo Sloveniju, Mađarsku, Portugal, Španjolsku, Italiju, ...,

Ma jadni su u tome svome bijesu i mržnji prema svemu što odiše Hrvatskom, hrvatstvom i hrvatskim vrijednostima, jer se osjećaju tuđe u ovoj državi, budući da ju najviše obožavaju kao srpsku koloniju.

Biti među njima, znači dobro ih upoznati i vidjeti da su oni nepopravljivi i stvarno pravi pravcati "remetilački faktor". Nikakava naša tolerancija, oprost,... nije im dostatan jer oni žele od RH srpsku provinciju. A to im hrvatski narod neće i ne može dati koliko god dobar i naivan bio.

Rebel je @mali feniks, ali svakim danom raste i stiže @zaphoda i ostale.

Tko je glasao

velim ja, nije tebi lahko

velim ja, nije tebi lahko

Tko je glasao

Tebi je teže, jer htio bi se uhljebiti na pljuvanju Hrvata,

a već ih ima previše takvih.
Vjerojatno si zato i pobrisao onaj svoj tekst o Klauškome, gdje si ga izvrijeđao gore nego kakav kočijaš!

Tebi je teže, a bit će ti još teže!

Teže ti se ubaciti, od siline tvojih na tim poslovima, na plaćeno mjesto za pljuvanje po RH, Vukovaru, braniteljima, KC, a očito tu tražiš egzistenciju, pa si se razmahao po pollitici, ne bi li netko uočio tvoj dar za zauzimanje za srbizaciju -čak i Vukovara.

Ma bolji je @feniks od tebe, on ne skriva svoje namjere, dok ti svoje preoblačiš u nekakvu lažnu humanost, osobne simpatične doživljaje i nešto općeljudsko. Ti napreduješ sve većim korakom
prema onima od kojih si pobjegao.

Možda si se orodio s još više "stranih" faktora pa se pojačalo djelovanje divljih gena nad pitomima:)))

Izgleda da većina koja je ostala, ili došla- kao ti, traži kruha u radu protiv RH, u radu za memorandumske ciljeve onih koji ih privlače, najviše, zbog tih svojih remetilačkih genčića koji im ne daju mira da se pomire kako nema ni Jugoslavije, ni Srbije na tlu RH, pa je ćirilicom silom hoće dovući, nemoralno vrijeđajući Vukovarce i prosvjednike koji su protiv nagrađivanja za ubojstva, trpanja u logore, protjerivanja,...

Dno dna može o sudbini Vukovara i Vukovaraca pričati samo kao o "osobnim sudbinama" čiji ne treba biti zarobljenik!

Tko je glasao

Možda si se orodio s još više

Možda si se orodio s još više "stranih" faktora pa se pojačalo djelovanje divljih gena nad pitomima:)))

ovo se već neko vrijeme provlači kroz tvoje papazjanije koje u pravilu ne čitam nego preletim okom

klasična fašistička špranca, ali što i očekivati od zatucano/zadojene prispodobe

sreća pa vas nema puno, svi ste mahom u nekoj od H(Č)SP-ovskih varijanti te vas se može držati na dnu septičke jame kojoj pripadate

no pasaran, baba Julo, vaše vrijeme Mila Štula i nacionalističke retorike devedesetih je prošlo

ne računajte na nas

Tko je glasao

Danas je novi dan, mali

Danas je novi dan, mali fenikse, tvoje vrijeme prolazi!

Pretpostavljam da jesi, jer je nakon toga slijedila tvoja preobrazba do maloga feniksa!

Tko je glasao

pretpostavka je majka

pretpostavka je majka neznanja i predrasuda, s čime vaš mali indoktrinirani zatucani um obiluje

lijep pozdrav

Tko je glasao

Dobar opis maloga feniksa

pretpostavka je majka neznanja i predrasuda, s čime mali indoktrinirani zatucani um obilujedobro si se opisao, mali fenikse

Tko je glasao

ajoj majko mila šta ćemo sada

ajoj majko mila šta ćemo sada početi "glava ti u smeću.." brojalice iz osnovne škole tu brojati jedni drugima..

Mila Štula pollitike

Tko je glasao

Potpisao se

I tu si se dobro potpisao!

Mila, vrati svoje dnevnike da se vidi kakva si bila u ranijoj mladosti, dok još nisi dorasla do maloga feniksa.)))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci