Tagovi

Je li Davor Butković uopće dao ostavku? Sramota za EPH i novinarstvo u Hrvatskoj

Davor ButkovićMislim da nije, samo smatram da je pollitika mjesto na kojem moramo reći - SRAM VAS BILO - i Pavića i Oreškovića i samog Butkovića. Ispada da u Hrvatskoj, ako imaš odgovarajući background možeš sve - lagati, izmišljati, plagirati, gaziti starce i da ne pričam dalje... Kakav nam to primjer daju navodne moralne vertikale našeg društva. SRAMOTA, SRAMOTA, SRAMOTA. Došlo mi je da se sramim da živim u državi u kojoj ima gomila tipova koji nemaju mude reći fulali smo i evo snosit ćemo posljedice za to. Kako Butković ne razumije da više nitko, baš NITKO neće pročitati nijednu njegovu kolumnu kao relevantnu ako ne da ostavku, pričeka neko vrijeme i krene ponovo pisati. Zar može uopće razmišljati da će na ovaj način uopće ikad više pisati, ako ne podnese ostavku. Valjda smatraju da je to ok, ako laže Maček, laže premijer, može onda i Butković muljati, izmišljati itd. I onda svi kolegijalno šute, neće nitko ništa napisati - kako bi se konkurencija naslađivala da smo u nekoj normalnoj zemlji. Možda ne čudi da prodaja Jutarnjeg lista drastično pada, da se već neko vrijeme Večernji list fino odlijepio od konkurenta koji mu je nekada dahtao za vratom. I onda večeras gledam u Brisanom prostoru da je EPH izdao upute neke o etici i pravilima ponašanja za svoje novinare. Koje je sve to licemjerstvo? A Butković još nije podnio ostavku niti je prihvaćena... I ne zna se kad će... K'o ona Đekna svojevremeno. SRAMOTA Bule SRAMOTA!

Komentari

Ljudi, kako ste vi naivni!!!

Ljudi, kako ste vi naivni!!! Zar ste stvarno očekivali da će Butković podnijeti ostavku? I da bi ona bila prihvaćena? Zar nakon svega što je uradio za Ninu Pavića?
Tiraža Jutarnjeg ne pada samo zbog zadnjeg Buletovog skandala. To je vjerojatno i manji razlog. Tiraža Jutarnjeg, kao i svih drugih novina u ovoj zemlji, pada zato što se u njemu/njima NEMA ŠTO PROČITATI. Isto je i s Globusom, koji je najprije krenuo kao totalno "žuti" tjednik, pa se u vrijeme Butkovića počeo pretvarati u neku lošu kopiju hrvatskog Newsweeka, da bi sada opet potonuo u žutilo.
Ljudima se na novinarskom tržištu ionako nude samo tvrdji i mekši tabloidi. Dijelu populacije to odgovara, ali problem je u tome što je taj dio populacije polupismen i rijetko kupuje novine. U svakom slučaju, ne treba mu 5 ili 10 "žutih" novina. Drugi, istinabog puno manji dio populacije (uvjetno rečeno, obrazovaniji, urbani, srednji sloj), traži nešto ozbiljnije, a toga na tržištu više nema. Zato ljudi sve manje i kupuju novine.
Dok novinski magovi ne shvate tu zakonitost, gubit će novac. Kad shvate, vjerojatno će im biti kasno. A, radi se zapravo samo o jednostavnoj matematičkoj operaciji prvog stupnja!

Tko je glasao

Najbolje bi bilo za

Najbolje bi bilo za Butkovića da počne pod nickom pisati na pollitika.com, a Jutarnji onda prenese njegove tekstove. Ja imam i ideju za njegov nick. Nek' se zove đemail, da ga uvijek podsjeća na gmail.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Cini mi se da si malo

Cini mi se da si malo zabrijao. Realna konstelacija drustveni odnosa moci pociva na PROKAZANOJ prevari svih. Da sada Butkovic da ostavku koja bi bila poruka za tu konstelaciju? Sigurno ne najbolja. A kako je Butkovic ipak samo obicni placenik, covjek koji se okrece tamo gdje je suska, da on postupi suprotno tome predstavljalo bi svojevrstan oksimoron. Ocekivati oksimoron, karakteristika je ipak naivnih, no ne i razumnih ljudi.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Onda prevaru treba i dalje

Onda prevaru treba i dalje PROKAZIVATI jer će u suprotnom postati prihvatljiv obrazac ponašanja - što je meni neprihvatljivo. Glede teorije zavjera - Butković je popušio foru i that's it, neka snosi posljedice... ako mu je stalo do čitatelja... Ali izgleda da nije ni Jutarnjem ni Butkoviću... računaju da će uvijek biti dovoljno budala koje će dati 6kn za novine u kojima se objavljuju izmišljeni intervjui s premijerom - što je u tim novinama onda uopće istina?

Tko je glasao

Ma mozes ti prokazivati

Ma mozes ti prokazivati citav zivot, ali dok si ovisan o Butkovicu i toj ekipi, to prokazivanje je gubiak vremena.

Zato, umjesto beskrajnog prokazivanja u zemlji gdje imamo blagodat da su stvari ipak prilicno jasne, korisnije je poceti se baviti rjesenjima.

Iliti, drugim, zdravoseljackim rijecima:

Onog trenutka kada odhebes tu ekipu, poceci ces se baviti pametnim stvarima.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Slušam savjete starijeg i

Slušam savjete starijeg i iskusnijeg pa se bavim pametnijim stvarima:-) Ovo je bio samo podsjetnik da se nikome ništa nije dogodilo - for the record...

Tko je glasao

Čekaj, jel se to ti stvarno

Čekaj, jel se to ti stvarno sjećaš te Đekne ili to ide kao narodna predaja s koljena na koljeno.

Tko je glasao

Milijaaaanaaaaa!!!!!!

Milijaaaanaaaaa!!!!!!

Tko je glasao

Mišureeeeeee!!!! Đe mu

Mišureeeeeee!!!! Đe mu dođe taj Minken, oca mu jebem? :)))))))

P.S. Nagradno pitanje: tko je glumio Milijanu?

Tko je glasao

Arijana Čulina, ako se ne

Arijana Čulina, ako se ne varam.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Pisi Milijana pisi

Pisi Milijana pisi

Tko je glasao

A Butković još nije podnio

A Butković još nije podnio ostavku niti je prihvaćena... I ne zna se kad će... K'o ona Đekna svojevremeno. SRAMOTA Bule SRAMOTA!
Prema spekulacijama nakon objavljenog razgovora dosli smo do konstatacije kako ce vrijeme pokazati da li je razgovor bio pravi a sva halabuka oko njega nekakvi spin. U tim spekulacijama jedan od pondera je i Butkovicevo smjenjivanje. To jest ako do smijenjivanja dojde razgovor je izmisljen ako do smijenjivanja ne dojde razgovor je pravi a prasina je sluzila za zametanje tragova. No mozda to i nije tako. Mozda su Pavic i Stipe Mali odlucili na oprastanje grijeha Butkovicu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci