Tagovi

Je li Andrej Plenković hrvatski demokrat ili briselski autokrat

Ovog tjedna navršava 100 dana od izglasavanja povjerenja Vladi Andreja Plenkovića, pa je to povod da se ocijene prvi koraci Vlade, pozitivne mjere i negativni potezi. Iako je Vlada praktički koalicijska, jer HDZ bez manjeg partnera, MOST-a nezavisnih lista, nije mogao dobiti povjerenje saborskih zastupnika, nju se u ovih 100 dana percipiralo prije svega kroz osobu samog premijera.
Ako se zanemari činjenica da je Sabor prihvatio Vladin Državni proračun za ovu godinu, što s naglaskom na tek kozmretsku poreznu reformu treba staviti u pozitivan saldo početka njegove vladavine, pri samom kraju tih beneficiranih 100 dana zbio se događaj koji je Andreja Plenkovića raskrinkao kao političara, da parafraziramo Ivicu Račana, „opasnih namjera“. Ne čekajući prvih 100 dana poštede već sam na samom početku Plenkovićevog mandata ukazao na nevjerodostojan izbor njegovih najvažnijih savjetnika. Ako Andrej Plenković prihvaća Davora Božinovića sa sumnjivom bografijom iz komunističke Hrvatske za šefa kabineta, a kontraverznog Vladimira Šeksa koji će pored svojih kodnih imena iz jugoslavenskih tajnih službi ostati upamćen po poznatoj rečenici u progonu Ante Gotovine, onda je očito da premijer ne shvaća silnice nove hrvatske političke stvarnosti. On se time okrenuo prošlosti, a ne budućnosti jer u svojem timu nije dao naglasak na nove ljude s novim idejama koje su potrebne Hrvatskoj, nego opterećen i sam lagodnom biografijom, dok se Hrvatska borila za osamostaljenje, odabire savjetnike okrenute još uvijek neraskrinkanoj komunističkoj prošlosti.
Prošlog tjedna u Hrvatskome saboru Andrej Plenković je podnio izvješće o svojem učešću na sjednici Europskog vijeća kojemu je po funkciji član. Da se takva izvješća više ne će bespogovorno prihvaćati u sabornici sastavljenoj uglavnom od stranačkih klimavaca, a ne od odgovornih osoba kakve bi trebale biti u najvišem tijelu demokratske države, pobrinuo se jedan član Živog zida, dakle ne ni cirkusantski Ivan Pernar niti Ivan Vilibor Sinčić nego Čakovčanin odlikovani branitelj Domovinskog rata i povjesničar sa znanstvenom titulom dr. Branimir Bunjac. Nakon izlaganja premijera Plenkovića dr. Bunjac je u raspravi između ostalog izjavio: “Vaše izvješće otvorilo mi je oči. Do danas sam gajio nadu da ste vi ipak hrvatski premijer, ali nakon vaših današnjih riječi čvrsto sam uvjeren da ste vi samo jedan briselski projekt i ništa drugo. Ovakvo zaklinjanje u sve ono što je na ovome kontinentu loše, doista se rijetko čuje. Klanjanje Europskoj uniji, vjera kao da se radi o nekoj religiji, ne sjećam se da je ijedan hrvatski premijer ovako govorio u ovom saboru“.
Istup dr. Bunjca bez zadrške je raskrinkao temeljnu političku poziciju premijera Andreja Plenkovića koji, ne treba smetnuti s uma potječe iz jugoslavenske obitelji s ocem Mariom koji je bio suradnik KOS-a. S obzirom na njegov politički uspon od pripravnika u Ministarstvu vanjskih poslova iz doba Ive Sanadera kad je u istoj sobi sjedio s Kolindom Grabar Kitarović, Zoranom Milanovićem i Gordanom Jandrokovićem, do europarlamentarca visoko rangiranog u Europskom parlamentu kao potpredsjenik Odbora za vanjsku politiku i na čelu odbora za Ukrajinu nije se ni moglo očekivati drukčiji istup od onog koji je izazvao reakciju zastupnika Živog zida. Temeljno pitanje koje se postavlja i koje treba postaviti hrvatska javnost jest je li Andrej Plenković hrvatski političar ili je eksponent Europske unije koji treba u Hrvatskoj provesti politiku Bruxellesa, a ona, ne treba smetnuti s uma, i dalje počiva na ideji nekakve asocijacije država nastalih raspadom komunističke Jugoslavije, jer joj je temelj i dalje, ma što to značilo, Zapadni Balkan.
Budući da je dr Bunjac pogodio Andreja Plenkovića u samo „sridu“, to je bio okidač da eksplodira premijerova samokontrola skrivena iza „učtivog i pristojnog“ čovjeka, kako ga je ocijenio srbijanski četnički premijer Aleksandar Vučić. Na Bunjčeve riječi tobože „učtiv i pristojan“ Andrej Plenković odgovorio je u najboljem maniru, moglo bi se čak reći, diktatorskog stila: „Moja osobna zadaća kao političara, ali i kao predsjednika Vlade i predsjednika stranke, bit će politička argumentirana bitka i rasprava protiv vas i vaše politike i vaše demagogije i vašeg neznanja i vašeg dovođenja u zabludu brojnih hrvatskih birača... Stranke poput vaše ruše referendume u Francuskoj, Nizozemskoj, Grčkoj,… E, ovdje ne ćete. I drugi put ćete dobiti manje glasova i manje mandata, ja vam to jamčim. To će biti jedna od ključnih zadaća moje vlade”.
Andrej Plenković nije svjestan da kad je u pitanju hrvatska javnost i biračko tijelo ne barata pravim argumentima, što samo dokazuje ne samo da on ne zna što hrvatska javnost misli o Europskoj Uniji niti ga o tome ispravno savjetuju njegovi „savjetnici“. Ako je za ulazak Hrvatske u Europsku uniju glasovalo nakon Šeksovog prekrajanja Ustava samo 29 posto od ukupnog broja birača, onda, ako se govori o argumentima, veću težinu ima dr Branimir Bunjac nego prepotentni europarlamentarac, makar on bio predsjednik hrvatske Vlade. Dakle, ako tko govori o demagogiji to je upravo Andrej Plenković i on je sigurno taj koji dovodi u zabludu brojne hrvatske birače. Ono što je međutim slijedilo nakon ovih opaski je mnogo opasnije za Hrvatsku i njezinu demokraciju. Plenkoviću smetaju stranke koje u Europi poput Živog zida ruše referendume u Francuskoj, Nizozemskoj i Grčkoj. Plenković time želi kazati da je protiv slobodnog izražavanja naroda na najneposrednijem modelu narodnog odlučivanja i prijeti Živom zidu da to ne će raditi u Hrvatskoj. Čak prijeti da će drugi put živi zid dobiti manje glasova i manje mandata i ne samo da prijeti nego imperativno kaže: „Ja vam to jamčim“. Štoviše, u državi koja se nalazi na rubu bankrota Andrej Plenković u diktatorskom stilu kaže: „To će biti jedna od kljućnih zadaća moje Vlade“. Uostalom kako to zamišlja Andrej Plenković odmah je na djelu pokazala Saborska straža koja je zastupniku Bunjcu kojega štiti parlamentarni imunitet oduzela mobitel prilikom inicidenta s Pernarom i Sinčićem.
Ovo je najopasnija izjava koja se od tako visokog državnog dužnosnika dosad čula u Hrvatskome saboru, pa sad ispada da je prethodni premijer Kukuriku koalicije Zoran Milanović bio „sveta vodica“ prema Andreju Plenkoviću kao potencijalnom diktatoru premijeru i predsjedniku HDZ-a. Najčudnije je od svega, što ni nakon tri dana otkako se na taj razobličeni način Andrej Plenković predstavio u Hrvatskome saboru nema nikakve reakcije ni od tzv. oporbe, ni od manjeg kloalicijskog partnera u Vladi MOST-a, ni komentara u kontroliranim medijima. Ako ovu izjavu Andrej Plenković ne povuče, onda su stvari s njim na čelu Vlade jasne – Hrvatska je dobila na čelu Vlade autokrata, da se ne kaže diktatora, proizvedenog u briselskoj kuhinji.

Komentari

Nema nikakve sumnje u to da

Nema nikakve sumnje u to da je Plenkovićev istup sramotan za političara koji se predstavlja demokratskim europskog tipa. Ako nigdje drugdje, u europskim smo institucijama čuli svega i svačega, od vrlo uljuđenih govora do najprimitivnijih izljeva ksenofobičnosti. Demoracija tamo trpi sve pa utoliko više čudi što se Plenković odvažio legitimirati sasvim suprotno od uobičajene slike koju o njemu ima hrvatska javnost. Odnosno, imala je do ovog njegovog ispada u Hrvatskom saboru.

Je li on briselski ili kakav drugačiji projekt, ne znamo. Slobodno je misliti da je, kao što je istaknuo Bunjac, a dopušteno je imati i drugačije mišljenje. No ono što svakako privlači pažnju je kritiziranje Plenkovića iz redova onih koji su ga do sada hvalili, iako ne sve njegove poteze.

Primjerice, kada Plenković suprotno obećanjima iz kampanje nije nastavio Jokićevu kurikularnu reformu, dtranačka i druga desnica, sve do one najprimitivnije mu je pljeskala. Potonja mu je još više povlađivala kad se mlitavo, a u stvari odobravajuće ponio prema postavljanju spomen ploče s ustaškim poklikom u Jasenovcu. Tada im nije smetao taj "briselski projekt". Ništa nisu imali protiv ni kad je odmah po izgubljenoj arbitraži proglasio namjeru vlade da otkupi MOL-ov udio u INA-i iako je s ekonomskog gledišta to ustvari operacija vrlo sumnjivog ishoda, potencijalno vrlo štetnog.

Nameće se onda samo po sebi pitanje zašto baš sad i zašto baš zbog obrušavanja na zastupnika Živog zida desnica napada hrvatskog premijera. Odgovor jedino može biti da je aktualni predsjednik HDZ-a nečim naljutio i inače uvijek ljute navodne domoljube.

Čime? Ne može to biti Plenkovićevo ljevičarenje, jer njega nema. Ne može se raditi ni o popustljivosti prema SDP-u i drugim oporbenim strankama, jer takvog odnosa nema. Štoviše, sama desnica sad napada premijera zbog isuviše oštrog obraćanja zastupniku Bunjcu.

Ostaje onda jedini mogući odgovor, a taj je da desnici Plenković nije dovoljno desno - nije dovoljno popustljiv prema primitivnim istupima pojedinih desničarskih perjanica, tipa Culej ili Glasnović, i nije otvorio politički prostor te dopustio slobodno političko djelovanje novim desničarskim ikonama Hasanbegoviću i Esih. U tom grmu dakle leži zec po imenu Andrej, a desnica ga pokušava istjerati na čistac i nagnati u trk.

No valja znati kako je predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer jučer izjavio kako Hrvatska mora konačno raščistiti s periodom `41-`45, obračunati se i ne dopustiti glorificiranje, dok je za period poslije rekao samo da ga treba dobro proanalizirati. Naravno da se tako nešto nije moglo i neće sviđati desnici.

Kako bilo, status quo unutar HDZ-a i u društvu također kada je riječ o ljevici i desnici neće moći još dugo potrajati. Zato desnica hvata zalet i prva napada Plenkovića, ne bi li prevenirala njegov napad ili se lakše obranila.

A obračun će morati uslijediti. Planković vjerojatno već neko vrijeme dobiva signale iz Brisela, i iz Izraela također, da ne smije dopustiti dodatno raspirivanje nacionalističkih strasti, reviziju povijesti WW2 i divljanje filoustaša. Možda će odlučio konačno trgnuti se iz pasivnosti i napasti prvi. Možda je riječ samo o tome da je doznao kako mu stranačko desno krilo radi o glavi, odnosno položaju predsjednika stranke, pa ga je to natjeralo da im uputi jasni signal da od toga neće biti ništa jer će reagirati čistkom kakvih smo se već nagledali u toj stranci.

Ipak, paradoksalno je u toj priči da će upravo ljevica Plenkoviću trebati pomoći ako bude napadnut s desna. Jer vrate li se na scenu likovi poput Karamarka koji sigurno ne spava i ponovno se razmaše notoroni Bujanec s bratijom koja ga prati, evo se javio kao kanal za plasiranje pljesnivih vijesti o Mesiću, onda se nikome u Hrvatskoj ne piše dobro.

B-52

Tko je glasao

!00% INA? Zašto? Da RH baš 100% otkupi dionice takunlopova iz HR

Ipak, paradoksalno je u toj priči da će upravo ljevica Plenkoviću trebati pomoći ako bude napadnut s desna. Jer vrate li se na scenu likovi poput Karamarka koji sigurno ne spava i ponovno se razmaše notoroni Bujanec s bratijom koja ga prati, evo se javio kao kanal za plasiranje pljesnivih vijesti o Mesiću, onda se nikome u Hrvatskoj ne piše dobro.Koga ti "farbaš" @sm. Plenković je vaš igrač. ubačen da HDZ i nakon pobjede udalji od vlasti. Napravili ste harangu i cijelu Labrador-INA akciju da prljave strukture iz bivše države ostanu na vlasti.
http://pollitika.com/vrh-hdz-a-onemogucava-hdz-u-preuzimanje-vlasti

A Bujanac medijskim prostorom širi istinu o tvojim agresivnim drugovima, koji mlate bolesne žene, a prave se tako napredni, ..ISTINU o Jasenovcu koju priča vaš "antifašist" Mesić,....
Bujanec i Bujica su HRT,a HRT je smeće od komunjarsko-velikosrpske medijske djelatnosti, koje treba raspustiti, ugasiti , zbog širenja neistina i histerije. Kao što su u Americi širili medijsku histeriju (i dalje to rade , pozivaju na ubojstvo predsjednika Trumpa,..) to isto radili su Karamarku. Ali Karamarko nema milijarde i bogate suradnike kao Trump, pa je "agent" tajkuna obogaćenih na INA-i i najveća štetočina po RH- Božo Petrov uz moć tih medija, parapolitičko tijelo od Povjerenstva za sukob interesa, te ona komunjarska babetina Merkel, smijenili i postavili "izvana plavog- iznutra crvenog"- Plenkovića. koji je stvorio tripartitnu vlast.

Ali, pala je Clintonica, past će i Merkelica, past će i Plenković,.. oni su ružna prošlost pokušaja pretvaranja svih ljudi u robove, naroda u beskućnike, države u države bez teritorija i utopije od "bez granica, bez naroda, bez spola, roda,...", koliko god se vi lijevi ujedinjavali s Plenkovićem i ostalim ubačenim jugoljevičarima u HDZ-propali ste zauvijek, jer ste zlo za slobodu i razum, rušitelji demokracije u dražvama.

Završit će te kao i u Bukureštu-rušenjem katedrale komunističkog i antinarodnog zloduha-HRT, ako ne budete slijedili promjene koje su došle i šire se i ana Europu.

Plenković nije HDZ, on je suprotnost Tuđmanovom HDZ-a, krucijalan dokaz ti je Obuljenka i Pupovac, pakt sa SDSS-om, trpanje aboliranih Srba na visoke državne funkcije, trpanje komunističke djece, ostavljanje HRT-a u rukama histeričnih crvenih medijskih jugopata, i nesmjenjivanja u DORH-u, pravosuđu, .... ...

Plenković je lukavac koji"desnici" malo pušta na ideologiji, da bi stvorio dimnu zavjesu, dok s Petrovim (već su RH upropastili, kroz nastavak Arbitraže, preko 5 milijardi kuna,) radi protuhrvatski i kriminalni posao omogućavanja crvenoj komunjarskoj ljevici, najveću pljačku na ovim prostorima: pljačku Hrvatske , po drugi puta na INA-i.Ta pljačka je nevjerojatnih dimenzija i u to je upregao sve državne institucije i SDP-medije koji ga podržavaju.

Dokaz za operaciju "Spašavanje dionica INA-inih pljačkaša iz 2000-tih", je i goebelsovsko medijsko nametanje nebuloze da treba INA-u kupiti 100%, iako bi za preuzimanje upravljačka prava bilo dosta, 10-ak %, pa i manje. U čemu je kvaka? Zašto 100% ? Zato da se onda sa 100% sigurnosti otkupe baš i dionice hrvatskih lopova koji su već opljačkali INA-u, pri prodaji 2003.,a sada bi svoje dionice ("MOL-ove -kojima su baš oni vlasnici) utrpali RH, za basnoslovne novce.

Tko je glasao

Pucko, nećeš se ti lebati najesti pisanjem, jok bato

Uz par očiglednih činjenica koje si nekako uspio pogoditi i navesti, ostalo je sataraš u rangu srednjoškolskog uratka o Jesenjinu.

ZADACNICA FILIPA SM-a

Gdje Leje se kupusa zbise
I zora ih rumenom vodom zali
Zeleno vime sise
Materi klenic mali

"Moj dozivljaj poezije Sergeja Jesenjina"

Vrlo je tesko objasniti pjesmu poput ove. No to ipak nije problem samo ove
pjesme nego opcenito svih pjesama Sergeja Jesenjina. Buduci da sam vec
napisao ovu pjesmu na pocetku, lako je zakljuciti da cu se u ovoj zadaci
usredotociti upravo na nju.
Prvo cu napisati ponesto o svojim razlozima zbog kojih sam odabrao ovu
pjesmu. Sve je pocelo kad sam danas dosao u skolu i saznao da pisemo skolsku
zadacu iz hrvatskog. To mi je probudilo sjecanja na prosli sat hrvatskog
kada je profesorica najavila pisanje, ali ja sam ocigledno zaboravio. No
dobro.

Neposredno prije hrvatskog imali smo sat filozofije na kojem mi je moj
prijatelj i suradnik Josip Dvornik rekao da ima nekakvu knjigu od Jesenjina.
Ta vijest me je iznimno obradovala zbog toga sto sam u toj knjizi prepoznao
materijal za svoje novo djelo iliti ovu zadacnicu. No dobro. Moram priznati
da sam prelistao cijelu knjigu koja je puna Jesenjinovih pjesama.

U pocetku sam planirao odabrati pjesmu slucajnim otvaranjem knjige ali bih
uvijek otvorio neku dugacku pjesmu, pa sam naposljetku odustao od te metode
'Slucajnog odabira'. Tada sam krenuo u potragu prema naslovu. Pokazalo se da
ima desetak pjesama sa vrlo zanimljivim naslovima ali i velik broj onih bez
naslova.

Prvo moram napomenuti da su ove sa zanimljivim naslovom sve dugacke pa sam
bio prisiljen odustati i od toga. Preostalo mi je jedino da obradim pjesmu
bez naslova. Izbor je pao na ovu koja se nalazi iznad naslova ove zadace.
Zasto? Iskreno receno glavni (i jedini) razlog je njezina duzina. Zauzima
samo cetri reda u knjizi, pa tako i u mojoj biljeznici. Pjesma je vrlo
nerazumljiva za mladog mladica poput mene. No unatoc tome ja cu pokusati
opisati svoj dozivljaj ove pjesme. Kao prvo, ova pjesma govori o nekakvom
kupusu i to je ustvari jedino sto ja razumijem u njoj. Sada cu pokusati
obraditi svaki stih zasebno.Tako cu mozda uspjeti shvatiti znacenje cijele
pjesme u ukupnosti.

Prvi stih: Gdje leje se kupusa zbise. Sto reci o ovom stihu? Kao prvo, ne
znam sta su leje. To me podsjeca na rijec aleje, sto su ustvari nekakve
ulice, pa onda pretpostavljam da su to ustvari redovi kupusa. Vec sam nesto
postigao; preveo sam prvi stih. Gdje redovi kupusa se zbise.

Sada je krajnje vrijeme da prijedem na drugi stih koji glasi: I zora ih
rumenom vodom zali. Moram priznati da mi je ovaj stih razumljiv. Govori
vjerovatno o tome da je kupus vlazan od rose pa izgleda rumeno kada je u
zoru izlozen prvim zrakama sunca koje dolaze iz smjera Japana. Jos jedan
stih je rijesen ali cinjenica je da stvari sada postaju gadne zbog toga sto
su preostala dva stiha stvarno ruzna.

Treci stih: Zeleno vime sise. Sta bi sad to trebalo znaciti? Vime imaju
krave, koze, ovce., ali kakve to veze ima sa kupusom. Jos pise i da je to
vime zeleno, sto je apsolutno nemoguce. Recimo da sam sada gotov sa ovim
stihom, ali kao da i nisam zbog toga sto sam dozivio potpuni debakl u
pokusaju objasnjavanja ovog stiha. Nisam bas optimist u slucaju prevodenja
iduceg stiha ali barem cu pokusati, zato da ne ispadne da nisam hrabar.

Cetvrti, a samim tim i zadnji stih glasi: Materi klenic mali. Svaka normalna
osoba ce bez vecih problema zakljuciti da je ovaj stih abnormalan i
deformiran i da ga ne moze nitko prevesti. Vrijeme je da nesto napisem nesto
o ovoj pjesmi u njezinoj cjelokupnoj obuhvatnosti. Ova pjesma je dosta
nerazumljiva. Sto je uzrok? U knjizi pise da je ovu pjesmu preveo neki
Golob. On je ovu pjesmu tako dobro preveo da ja imam osjecaj da bi ju mnogo
bolje razumio na Ruskom jeziku. To je pomalo zalosno.

Zalosno je i to sto sam vec malo previse napisao o Jesenjinu pa se nisam
uspio osvrnuti na probleme u svijetu, i u Bjelovaru, u zadnje vrijeme. Sto
bi Jesenjin rekao da vidi sto se sada dogada? Bombe padaju na sve strane,
Antrax na svakom koraku. No to su ustvari manje vazne stvari za covjekov
opstanak. Vazno je to sto se Dordan vratio na parket. No to ima i svojih
negativnih strana. Opet ce vrtoglavo porasti prodaja D-ordanovih tenisica
(ovako je rastavio rijec Dordan, op.a.). Svi znaju zasto je to lose. Postoji
i dobra strana napada na Afganistan. Tamo je donedavno glavna grana
proizvodnje bila proizvodnja droge. Sad se talibani ne mogu koncentrirati na
to. U Bjelovaru se u zadnje vrijeme gradi obilaznica. Svi ljudi imaju barem
jedan bubreg, a ako ne onda nisu ljudi. Kada su bubrezi bolesni onda se ide
na dijalizu. Gadno je kad ni to ne ide. U proslu srijedu su u ROCK KLUBU
svirali narodnjaci - srpski. Ja sam malo bio tamo i nije mi se svidjelo.
Bila je ziva muzika. Pjevac je izgledao ko Haris Dinovic samo sto nije bio
inteligentan poput njega. Sada cu navesti pjesmu Harisa Dinovica:

Ostarit cu, necu znati
Dal' ces zamnom
Zaplakati
Ko ja za tobom

Ova pjesma je takoder u cetri reda ali je mnogo razumljivija od Jesenjinove.
Iz toga se moze zakljuciti da je Haris Dinovic bolji pjesnik od Jesenjina.

U samom zavrsetku moram istaknuti moj krajnji dojam o Jesenjinu, ovoj pjesmi
i cjelokupnom njegovom opusu. Pjesme bi odlicno zvucale kada bi bile
uglazbljene uz harmoniku. Da je Jesenjin jos ziv mogao bi pjevati u duetu sa
Dzinovicem. Kladim se da bi to bio svjetski hit. No salu na stranu. Jesenjin
je jedan od najvecih pjesnika svih vremena, ako ne i najveci, i to nitko ne
moze osporiti, a kamoli ja. Ja sam svjestan da ova moja zadaca bas i nije
uspjela ali zato sam oznacio zvjezdicama koji djelovi ustvari i nisu njen
sastavni dio. Ti djelovi su umetnuti zbog mojeg osobnog zadovoljstva. To cu
sada objasniti. Ja doma imam sve svoje zadacnice i uvijek kad sam tuzan
procitam ih, te sam odmah bolje raspolozen. Molim vas da mi ne date 1.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Plenković instaliran B-B-B osovinom i "agentom" B. Petrovom

A. Plenković apolutno nije demokrat, a pogotovo "hrvatski". To svojim nastupima itekako potvrđuje, jer ne samo da nije demokrat, nego ne dozvoljava niti legalnu izmjenu vlasti za koju je narod glasovao, nego dovodi kadrove gubitničke opcije i zadržava već ubačene.

Da je suprotnost demokratima lako je vidjeti iz:

1. Instaliran je"Labrador akcijom" koju je izveo MOST i Božo Petrov , pučistički rušeći legalnog i pobjedničkog predsjednika HDZ-a T. Karamarka, optuženog od strane tripartitaškog "agenta" Bože Petrova, za postojanje sukoba na INA-i, preko lažnog sukoba interesa, uz pomoć agresivnih medija (tipa onih koji napadaju predsjednika SAD-a D. Trumpa),lijevofašističke i pretvorbeno-kriminalne sluganske operative, te preko SDP-ova Povjerenstva za sukob interesa, ali i uz pomoć B-B-B trojne osovine.

Cijela Labrador-akcija nema veze s demokracijom i demokratskim biranjem predsjednika neke stranke.
Akcija njegova instaliranja ima korijena u BBB osovini: Bruxeles- Berlin-Beograd , te u bivšim nelustriranim strukturama.

(Ta instalacijau svrhu spašavanja dionica pretvorbenim kriminalcima na privatizaciji i prodaji INA-e, koštala nas je preko 5 milijardi kuna štete, koju nam je, nastavkom arbitraže s MOL-om, izravno nanio Božo Petrov. )

2. Plenković je protivnik narodnih referenduma (njegova izjava za referendumu o Brexitu) i referendume u RH. Tipičan stav ljudi sklonih diktaturi i omalovažavanju demokracije, prava naroda da izravno odlučuju o strateškim potezima i nadzoru nad svojim zaposlenicima koje je zaposlio na 4 godine.
Plenković se u odnosu prema demokraciji ponaša po fašističko-diktatorskim principima : nakon osvajanja vlasti uzima si za pravo da može raditi što hoće- da je on demokrat, jer je "dobio izbore" (nikada on nije dobio niti jedne izbore, nego je instaliran u vrh HDZ-a). Nikada nije bio na listi s više kandidata da bi bio demokratski odabran. Nikada birači nisu birali njegovo ime i prezime, među ostalim kandidatima. Uvijek je bio nametnut od raznih zakulisnih moćnih grupacija,uz odrađene operetne elemente uklanjanja konkurencije ( i u stranci i u državi) i jednako i biran- apsolutno nedemokratski.

3. Plenković ne poštuje niti stranku koja ga je dovela u poziciju u kojoj je, niti narod koji je birao tu stranku, jer za visoke funkcije u ministarstvima, upravi, državnim poduzećima, državnim agencijama, bira otpad iz te stranke, ljude koji su se kompromitirali donirajući druge stranke i pravim sukobom interesa na INA-i (Dalić) , išli na tajne noćne pregovore sa ostatkom SKJ -SDP-om (Prgometa za ravnatelja HZZO-a),.... Posebno se bavi onemogućavanjem HDZ-a da preuzme vlast u RH , iako je HDZ dobio to pravo na izborima
http://pollitika.com/vrh-hdz-a-onemogucava-hdz-u-preuzimanje-vlasti

4. Plenković, po uzoru na Merkelicu (u Njemačku uvela jednopartijsku tripartitnu vladavinu), stvaranjem TRIPARTITNE vlasti s MOST-om i nesmijenjenim ljudima SDP-HNS-a, ozbiljno urušava temelje demokracije u RH, urušava višestranački sustav i instalira vlast jedne Tripartitne diktatorske kvazipartijske ANTIDEMOKRATSKE HOBOTNICE.

5.Kadroviranjem iz SDSS-a ozbiljno ugrožava demokratske temelje RH, državnu i nacionalnu sigurnost. Po antidemokratskom komunjarskom principu provodi nacionalni ključ za zapošljavanje, u terorističku pobunu uključenih kadrova iz SDS-SDSS-a kvote ( medijski slučajevi zaposlenice Bastalić na HRT-u, za koju mediji tvrde da je aktivno odrađivala za agresore u sklopu medijsko-terorističkih snaga) na HRT, te dovođenje u vrh MORH-a, opet kažu mediji susjeda M. Pupovca iz Benkovca, koji je zagubio NATO-dokumente obrane RH,a zbog čega hrvatski kadrovi daju ostavke jer ne žele služiti takvoj protuhrvatrskoj raboti. Uz smiješan izgovor,Plenkovićevih apartčika, u stilu pravih diktatorskih običaja: da je taj kadar ( piše u medijima Z. Drče) "smotan", pa je zato izgubio to što je izgubio!
Ako ga je postavio na odgovorno mjesto u MORH , onda nije smotan Drče, nego ministar Krstičević ili Plenković, ako mu ga je on ubacio. Čudno se tu vrti Kotromanovićevo i Gotovinino ime. Davno je bio DR pa je valjda Plenković "usmotanio" Krstičevića, jer kažu da Krstičević nije bio "smotan" u DR.

6.Plenković pokušava RH pretvoriti u Merkelicin geto u kojemu ista može raditi što hoće. Ta politika je izrazito protuhrvatska., na što ga je upozorio zastupnik Živog zida. Čudim se što takva osoba i radi u Živom zidu ( uz Pernara i Sinčića i afere koje se ne istražuju), jer za razliku od ostalih svaka riječ tog zastupnika Živog zida bila je na mjestu, državozaštitnička i razumska. Plenkovićje tada pokazao pravo lice diktaturi sklonog moćnika, koji prijeti manjim brojem glasova Živom zidu. U toj se prijetnji , vjerujem, skrivala se i istina o izbornim mahinacijama kojima su Plenkovićevi "zaleđnici" nabrijavali refting Živog zida, MOST-a i svih onih koji su izbornim mahinacijama (APIS + MOST) sprečavali veliku pobjedu HDZ-a za vrijeme Domoljubne koalicije. Time je Plenković, nehotično pokazao svoju svjesnost o lažiranjiam izbornih rezultata, te zlouporabi medija i izbornih servisa (APISA i DORH-a?)..

Na pitanju migranata ponaša se protuhrvatski i sluganski prema uzurpatorici Europe, Merkelici, koja je ovlasti stečene na njemačkim izborima, jednostavno proširila na EU. Dobro je Trump rekao- EU je njemačko vozilo. Baba se igra igre : Važi,-ne važi, Dublinski sporazum., onako je kako meni kada odgovara. Budući su imigranti u RH upisani kada je baba izjavial da "Ne važi Dublinski sporazum ", onaj tko hoće, ima argumenata da ga ne primjenjuje, jer ne može se pravne situacije mijenjati "unatrag", i ponašati se kao da je njena osobna volja zakon za RH. To važenje-nevaženje očito nije prošlo kroz institucije EU, a ona ne predstavlja EU, nego samo Njemačku. Ali, Plenković, Orepić,... očito priznaju njeno pravo upravljanja Hrvatskom,iako se ona hrvatskom narodu samo samonametnuta neokomunjarska diktatorska babetina, bez ikakvog pravnog legitimiteta, koja preko svoje marionete Plenkovića diktira RH.

7. Plenković čuva aparat bivše vlasti i dalje ga drži svugdje , pa i u HRT-u, kako bi štitio MOST od GRIZLI-afere,za koju je FIMI medija buhica.
Sanadera optužuju za 70 milijuna kuna, te nam cijelo desetljeće života truju s tim procesom i započinju nove faze pred svake izbore, dok je Božo Petrov, ali i kompanjon mu Plenković odgovoran za 70 puta veću štetu- od preko 5 milijardi kuna na nastavku Arbitraže.

Predsjednik HDZ-a zataškavanjem afera MOST-a i prepuštanjem medija neprijateljima HDZ-a i RH , kao i odlučujućih ministarstava (policija , pravosuđe, energenitika , uprava,) bilda MOST za lokalne izbore,te debelo potkopava svoju stranku i manipulira unaprijed izbornim rezultatima. To ne rade ljudi skloni demokraciji, nego manipulatori skloni diktaturi i podrivanju izbora.

Čudim se glupim ljudima u HDZ-u, koji to trpe bez riječi, umjesto da se suprotstave SDP-MOST-ovom "agentu" u svojim redovima.

I zašto sada nastavak FIMI-medije, a ne GRIZLI-medije, i zašto nema postupka protiv MOST-ova B. Petrova, zbog višemilijardske štete po RH, štete nanešene gradu Metkoviću,...?
Zato što je pravosuđe neovisno od MOST-a?
Zato što je DORH odlično odrađivao posao u ovih 2 i po desetljeća?

Ne nego zato što Petrov ne vidi zašto treba smijeniti Cvitana , a ovaj "ne vidi" aferu GRIZLI, ne vidi terorističko -financisjki krimnal od 5 miliajrdi kuna, i MOST kao aktera plana najveće pljačke u RH.

Čudim se i onom V.Pauletiću da pristaje biti MOST-ov kandidat,ako u njemu ima poštenja i mrvice pameti.

I umjesto da se taj MOST-ov kriminal i zlouporabe razotkrivaju za predstojeće izbore, Plenković još zapošljava Obuljen , neizabranu, aktivisticu lijevofalagističke ideologije kojaje sudjelovala u najgoroj difamaciji RH, preko filma "15 minuta- Dvor na Uni" i pripisivanja srpskog ratnog zločina nad invalidnim osobama Hrvatskoj časnoj osloboditeljskoj vojsci : HV-u u Oluji, da im pomaže preko svoga ministarstva.

Da je Plenković sklon demokraciji, MOST bi ga "odstrijelio", taman to koštalo RH novih 10-ak milijardi kuna, kao što je "odstrijelio" T. Karamarka na lažima i svojim konstrukcijam, koju je Petrov naplatio Hrvatima, preko 5 milijardi kuna.

U razvijenim demorkacijama Petrov bi zbog te štete sigurno već odavno bio u zatvoru, a MOST-ovci na ispitivanjima, do zadnje veze svakoga od njih s tom terorističko-financisjkom pljačkom koja je opasno ugrozila RH.
Ali, demokratskoj i pravnoj državi an putu se nalazi nedemokraciji i diktaturi sklon Plenković.

ps. V. Krsnik, da ti ne bih "otimala temu" ovaj "plahta-komentar"stavila sam na tvoj dnevnik.
Morao je biti takav, jer je jako puno dokaza da smo dobili na vlast, ne samo antidemokratski orijentiranog čovjeka,već i čovjeka kojega je instalirala trojna osovina B-B-B uz pomoć poluge i manipulacije zvane MOST.

Inače.
Laž je jednostavna i kratka, ne trebaju joj dokazi niti obrazloženja, dok je ISTINI suđeno uvijek se boriti protiv laži, argumentima i obrazloženjima, ( i video snimcima kao u "Bujici") te ako to ne bude činila, bit će zauvijek izgubljena.
Zato i ovaj napor iznošenja ISTINE , da se ne valjamo u "živom blatu" laži "Plenkovićevih institucija"!

Tko je glasao

Ni najsitniji

Ni najsitniji službenik-potrčko EU nije ništa drugo nego član diktatorskih odreda najveće diktator u EU nakon fašizma/nacizma/komunizma.

Neki su odavna EU zvali jednim i jedinim ispravnim nazivom: Diktatura!
http://pollitika.com/diktatura-eu
I tu počinje i završavavaju svi moji komentari o Plenkoviću, EU, njegovoj ulozi u RH...

Nikada on neće postati Indijanac iz mog dnevnika - nikada!!!!!

Tko je glasao

Znači puč u HDZ-u dalje teče

@vkrsnik
Jeste li vi jedan od pučista, g.Krsnik?
Zaista se na ovom portalu digla graja tzv. desničara domoljuba kontro legalno i legitimno izabranog premijera Plenkovića.
Što je uzrok tome? G Krsnik na kraju dnevnika kaže:

Hrvatska je dobila na čelu Vlade autokrata, da se ne kaže diktatora, proizvedenog u briselskoj kuhinji.

Da bi potkrijepio svoje navode gle čuda g. Krsnik tobože uzima u zaštitu Živi zid to jest njihove delegate u Saboru.
Laž obmana i zamagljivanje osnovnog cilja. Kako vas g Krsnik tako i vaših istomišljenika. Od kad se g. Plenković odrekao nekih poput Hasanbegovića i ostalih Karamarkovih ljudi.
Borba protiv Plenkovića vodi se od prvog dana sastavljanja nove vlade, i kada još nisu mogli utjecati na bilo što. I sada je naravno panika jer polako ali sigurno premijer čisti nekdašnje štetočine.
http://www.maxportal.hr/novac/ciscenje-stetocina-odgovornih-za-milijarde...
Slična stvar događa se u SDP-u. Jastrebovi se sakrili i vrebaju iz pozadine.
Gospodine Krsnik. Kako bi reagirali da je Rajner isto napravio Culeju, tj. onom što je kravave gače noso po Velebitu. Njega ne spominjete već Plenkovića.
Zovete u pomoć Markičku da ruši Plenkija. (Jeste jadni. Pogledaj danas u 11 sati na TV, a dok ja ovo pišem tek je 9 i 30)
Desnica ruši ministricu gđu. Ninu Obuljen, a ljevica Barišića.
Simptomatično je (to redovno pratim) da ni HDZ a ni SDP nemaju kandidata za gradonačelnika Zagreba. Zašto. Onaj koji ne prođe na izborima politički je mrtvac.
Desnica nije prošla na izborima.
Zahvaljujući građanima RH
Puč u HDZ-u i SDP-u teče. Gdje će prije puknuti? Bumo vidli.

Tko je glasao

Nije li i Hitler "legalno i

Nije li i Hitler "legalno i legitimno izabran"? Mislim, samo pitam.
... Nina Obuljen treba pričekati Zapadni Balkan pa da bude ministrica
-.... Hasanbegović nije ministar jer su tako rekli diktatori EU a oni ne vole domoljube, čak što više, uništavaju ih (Primjer: zrakoplov/Poljska)

Naravno da ti podržavaš Plenkovića: KOS-ov ptič, mamica u vojnon bolnici JNA...
I za jedno i za drugo mi stariji znamo što i kakav si trebao biti...
Znači tvoji uzori...

Tko je glasao

Nije li i Hitler "legalno i

Nije li i Hitler "legalno i legitimno izabran"? Mislim, samo pitam.
... Nina Obuljen treba pričekati Zapadni Balkan pa da bude ministrica
-.... Hasanbegović nije ministar jer su tako rekli diktatori EU a oni ne vole domoljube, čak što više, uništavaju ih (Primjer: zrakoplov/Poljska)

Naravno da ti podržavaš Plenkovića: KOS-ov ptič, mamica u vojnon bolnici JNA...
I za jedno i za drugo mi stariji znamo što i kakav si trebao biti...
Znači tvoji uzori...

Tko je glasao

Boltek, Kritika jedne vlade

Boltek,

Kritika jedne vlade nije puč, no to vama ispranih mozgova od komunizma nije jasno.

Puč ste provodili vi ljevičari, pa ste i ulicu sazivali, no narod nije popušio kaj se vidi po izbornim rezultatima.

Tko je glasao

@Skviki

ja sam za razliku od tebe odavno shvatio da više nema komunizma, komunista, kao ni fašista. Ostale su samo budale koje to stalno spominju.

Tko je glasao

Boltek, Postaješ osoban, ne

Boltek,

Postaješ osoban, ne vlečii me za jezik.

Tko je glasao

Izgleda da je iz iste kuhinje

Izgleda da je iz iste kuhinje izašel ko i Zoran Đinđić.

Tko je glasao

Izgleda da je iz iste kuhinje

Izgleda da je iz iste kuhinje izašel ko i Zoran Đinđić.
Skviki , Skviki, rekel si z ovom rečenicom nekaj jaako, jaako gadno..
I tu bum začkomel...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci