Tagovi

Javno, jasno i otvoreno prokazano licemjerje aktualnih hrvatskih vlasti

Da nije bilo hrabrog i mogli bismo reći neuobičajenog istupa sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček na ovogodišnjem obilježavanju Dana antifašističke borbe, značilo bi o toj zgodi svake godine pisati isto, jer je svake godine jednako i svake godine isto; 22.06 službeno se obilježava Dan antifašističke borbe kod spomen-obilježja u šumi Brezovica, a istodobno fašisti i klero-fašisti uz isticanje ustaških obilježja, lažući i mažući proglašavaju antifašizam zločinom, „slave“ kod jame Jazovka.
I onda te, koji iz dna duše mrze antifašističke borce, prokazujući ih kao one koji su se borili protiv Hrvatske, i koji ističu ustaše kao borce za Hrvatsku, samo budale mogu imenovati antifašistima i stavljati ih uz bok antifašističkim borcima.

Opet je Dan antifašističke borbe obilježen na dva mjesta, svečano u organizaciji SABA i Lige antifašista na jedinom pravom mjestu, u šumi Brezovica, na mjestu na kojem je i osnovan Sisački partizanski odred, prva organizirana jedinica otpora okupatoru, njegovim slugama i nacifašizmu na tlu okupirane Kraljevine Jugoslavije, a drugi pod pokroviteljstvom predsjednice Republike, u organizaciji hrvatskih fašista i klerofašista, kod jame Jazovka kod Sošica na Žumberku.

Istini za volju „komemoracije“ kod jame Jazovka održavale su se do 2015. bez ikakvih pokroviteljstava od strane službenih hrvatskih vlasti, a onda je te godine predsjednica Republike „uvela modu“ državnog pokroviteljstva, odnosno zabijanja čavala u lijes hrvatskog antifašizma. U tu svrhu bilo je i uklanjanje Titove biste iz prostora Predsjedničkih dvora.

Ni na jednom od dva skupa nisu viđeni najviši dužnosnici aktualnih hrvatskih vlasti, ali za njih, znajući tko su i kakvi su, sa sigurnošću možemo reći da su njihova srca bila kod jame Jazovka, a ne u šumi Brezovica.

Zato su i na jednom i na drugom skupu bili izaslanici najviših hrvatskih dužnosnika, predsjednice Republike, predsjednika Vlade i predsjednika Hrvatskog sabora, s time što bi i najdobronamjerniji teško mogli objasniti i sam skup kod jame Jazovka i još na Dan antifašističke borbe, službeni državni praznik RH, a pogotovo izaslanike najviših hrvatskih dužnosnika.

Dva skupa koji po svojem sadržaju naprosto isključuju jedan drugi, ali koji već i kroz upućivanje izaslanika najviših državnih dužnosnika u šumu Brezovica i kod jame Jazovka pokazuju svu shizofrenost i sve licemjerje najviših hrvatskih dužnosnika koji su istodobno antifašisti u šumi Brezovica, a dični ustaše kod jame Jazovka.

Ipak na mjestu antifašističkog okupljanja u šumi Brezovica, kako sam već naveo, dogodio se jedan presedan, govoreći na skupu gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, progovorila je o očitom, a to je upravo licemjerje pripadnika hrvatskih vlasti kad je antifašizam u pitanju, apostrofirajući zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji se s jedne strane izjašnjava antifašistom, a s druge dijeli priznanja promotorima ustaštva i negatorima holokausta, poput Jakova Sedlara.

U svojem nadahnutom i emocijama nabijenom izlaganju Kristina Ikić Baniček rekla je između ostalog i ovo:
„Svi ovdje koji smo se okupili ponosimo se našom slavnom antifašističkom tradicijom, tradicijom na kojoj je naposljetku utemeljena i samostalna i suverena Republika Hrvatska. Do nedavno javno deklarirati da si antifašist bilo je deplasirano, to se gotovo podrazumijevalo. Tako smo bili odgajani i nikome normalnom ne bi nikada na pamet palo reći za sebe bilo što drugo osim da je antifašist, pa to nismo niti govorili. A trebali smo!

Treba to govoriti u školi, treba to govoriti na javnome mjestu, treba se time naglas ponositi jer, dok mi nismo pazili, iz najmračnijeg mraka izdigle su se spodobe koje ne misle tako.

Dapače, među nama su se pojavili neki koji s ponosom zatiru slavnu i svijetlu tradiciju antifašizma svojim revizionističkim relativiziranjem ustaških zločina i krivotvorenjem činjenica pokušavaju baciti ljagu na hrvatski antifašistički pokret, pokret predvođen od strane Josipa Broza Tita.
Relativiziranje ustaških zločina je otišlo tako daleko da neki samoproklamirani antifašisti nagrađuju glavnog falsifikatora i krivotvoritelja ustaške sramote i daju mu nagradu Grada, kao da to njegovo falsificiranje povijesti podržavaju i svi stanovnici glavnoga Grada. Što je najgore, onda ti isti koji nagrađuju glavnog revizionistu povijesti i negatora ustaških zločina licemjerno dolaze među nas položiti vijenac na spomenik hrabrim mladićima i djevojkama čiju žrtvu neki danas žele izbrisati iz kolektivne svijesti hrvatskog naroda.
Ne može se biti antifašist prema potrebi. Ili si antifašist ili si fašist. Ili promičeš antifašizam u svojem životu ili promičeš fašističke ideje i vrijednosti. Sredina ne postoji, nema srednjeg puta kojim bi išli oportunisti, koji se ne žele zamjerati niti jednima ni drugima. Tko se nije spreman oduprijeti današnjim filofašistima negira ne samo hrvatski Ustav već temeljne civilizacijske vrijednosti.
Ne, nije u redu nositi ustaška obilježja, ne nije u redu doprinos partizana oslobođenju Europe od fašizma dovoditi u pitanje zbog ustaša koji su stradali kao žrtve poraća.
Antifašisti su nas zadužili i obilježavanje njihovog dana jednom godišnje na najvišem državnom nivou je minimum koji im dugujemo.
Smrt fašizmu, sloboda narodu!“

Dakle, gradonačelnica Siska je implicitno prozvala i za ideološku raspolućenost hrvatskog nacionalnog korpusa prouzročenim sklonošću vlasti fašizmu odnosno njegovoj hrvatskoj inačici ustaštvu, čitavu hrvatsku izvršnu vlast, a eksplicitno gradonačelnika glavnog Grada.

Samo sve te negativne pojave i trendovi u društvu imaju svoje ishodište, a ono se i u ovom slučaju nalazi u malignoj osobnosti dr. Franje Tuđmana, čovjeka fasciniranog španjolskim caudillom, generalissimusom F. Francom, koji je već polovicom šezdesetih godina prošlog stoljeća počeo obilaziti hrvatsko iseljeništvo, a zapravo posjećivati ustaške punktove diljem svijeta, pa i sastajati se s nekim od najviđenijih ustaških glavešina, koji su uspjeli izbjeći pravdi i skrasiti se u zemljama s kojima Jugoslavija nije imala diplomatske odnose ili zemljama koje nisu izručivale nikoga pa ni dokazane ratne zločince.

Tako se kasnijeg hrvatskog predsjednika posebno dojmio sastanak s Vjekoslavom Maksom Luburićem u Španjolskoj, posebno radi Tuđmanu vrlo privlačne Luburićeve ideje Pomirbe sinova ustaša i partizana koja je kao trebala ojačati jedinstvo u hrvatskom nacionalnom korpusu u njegovom otporu velikosrpskim presizanjima.

Ne, Luburić se nije imao namjeru ispričati ni hrvatskom narodu ni svijetu za sva zla ustaškog režima, niti je imao namjeru priznati antifašističkim borcima pobjedu u ratu, njegova namjera je bila iskoristiti hrvatske komuniste da izvedu ustaštvo na hrvatsku javnu i političku scenu, dajući mu legitimitet kroz proces pomirbe. No tu je još Jugoslavija, koja je i kao ideja i kao ostvarenje potpuno inkompatibilna s ustaštvom, tako da je proces pomirbe nužno sadržavao potrebu rušenja Jugoslavije svim sredstvima.

Dakle pomirba, kako ju je Luburić zamislio je išla za tim da „sinovi partizana“ naprosto pristanu na partnerski odnos sa „sinovima ustaša“, kao da ničeg nije bilo, ni nepremostivih ideoloških razlika, ni monstruoznih ustaških zločina, pa ni krvavog bratoubilačkog rata.
Franjo Tuđman u tome nije vidio ništa sporno, on je odmah po preuzimanju vlasti naprosto krenuo u realizaciju obaveza prihvaćenih u ustaškom punktu u Norvalu, pa i provedbu ideje pomirbe.
Situacija u RH danas, kojoj svjedočimo, a koja se potvrđuje pa i kroz riječi sisačke gradonačelnice, da je Tuđman preuzete obaveze uglavnom izvršio; srušio je Jugoslaviju, izveo ustaštvo na javnu i političku scenu, istjerao Srbe iz Hrvatske i ugradio tzv. NDH u preambulu Ustava RH. Ma koliko to neafirmativno izgledalo, ali NDH je ugrađena u preambulu Ustava RH („– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske (1943.), …“).
Bilo bi to kao da su Francuzi u ustav Pete republike ugradili Višijevsku Francusku.
Nonsens je i spominjanje Banovine Hrvatske kao nekakve državne samobitnosti, jer ta administrativna jedinica u unitarno uređenoj državi nije imala nijedan osnovni atribut državnosti, osim možda jasno omeđenog teritorija.
Jedino što mu nije uspjelo bilo je „miksanje kostiju“ odnosno izgradnja spomen-kosturnice, svojevrsnog hrvatskog El Valle de los Caidos na području nekadašnjeg ustaškog logora smrti Jasenovac, gdje bi bili sahranjeni posmrtni ostaci svih poginulih hrvatskih državljana u 2. Svjetskom ratu, neovisno o tome kojoj od strana u sukobu pripadali.

U provođenju ideje pomirbe i sam Tuđman je bio raspolućen pa je imao dvije istine, jednu javnu za one “svoje“ kako je zvao antifašiste, pred kojima se busao u svoja antifašistička prsa, a drugu za članove društva „Hrvatski domobran“, koje je uvjeravao kako je svjestan da je „u 2. Svjetskom ratu bio na krivoj strani“.

Imajući sve ovo u vidu jasniji je i kasniji odnos hrvatskih izvršnih vlasti prema antifašizmu, jer se u najvećem broju slučajeva radi o kadrovima izašlim ispod Tuđmanovih skuta ili onima ispilavljenim iz Tuđmanovog inkubatora.

I na kraju ne mogu izostaviti i ne spomenuti i treće okupljanje povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe, održano u organizaciji Antifašistička lige RH i još nekih NVO pod imenom „Trg je naš“ na Trgu maršala Tita, gdje su zagrebački antifašisti rekli jasno NE pokretačima inicijative za promjenom imena Trga.

Komentari

Hrvatska vlast ne postoji

Hrvatska vlast ne postoji !
Hrvatskom vladjau bosanci najgore vrste, janjičari-ustaše.
Neka, došli u opancima sad vladaju Zagrebom i Hrvatskom
bolje nismo ni zaslužili !

Tko je glasao

Trg

Govoreći o trgu Bandić je u pravu.

Neka narod odluči na referendumu.

Mene zanima zbog čega se Esih i Hasanbegović boje referenduma o imenu trga. Uvjeren sam da će u slučaju maleni izlaznosti oni pobjediti.

Volio bi da mi netko da razumni argument zašto se Esih i Hasanbegović boje referenduma ? Zar misle da većina stanovnika Zagreba podržava Tita ? Ako to misle onda mi zvuči nedemokratski tražiti izmjenu imena. Jednostavno sam se izgubio po ovom pitanju....

Tko je glasao

Znači ne znaš ništa o referundima, zanimljivo?

S obzirom da ste vi antife homogena ekipa kojoj život ovisi o tome da se ne postupa prema antifašizmu i satrapu Titu onako kako zaslužuju i što oni jesu (tako se ponašate) pretpostavka je da ćete svi izaći na referendum. Pitanje je koliko treba biti u postotcima onih koji su izašli da prođe, a koliko mi se čini Milanović je postavio nenormalne uvjete. Dakle Banditić pleše posljednji ples vampira i nikad više neće dobiti mandat. A sad ja tebe tako pametnog pitam: Što misliš da je neki kurvin sin slučajno dao ime nekom trgu po Musolliniju i da se narod buni, a neki moralni idiot kaže ići ćemo na referendum, zamisli to. A dodat ću i da ti bude jasnije, ovo, Mussollini kao simbol fašizma pobio je nekoliko puta nevinih nego stravični satrap Tito.

Dakle, moralna vertikalo, daj nam pojasni svoj moralni stav a da si ne pljuneš u facu.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Laganini i zlatno d. k.

Ne tribamo se karati.
Eto ja ne znam da se ikada referenumom izjašnjavalo o promjeni imena ulica, trgova itd.
Koliko znam to je u domeni lokalne vlasti, gradskog vijeća, ili skupštine.
Onaj tko je na vlasti, tko je dobio izbore i tko ima večinu može donijeti tu odluku bez problema.
Dakako ako mu je u interesu.
Etp dati ću mali primjer iz moga grada.
Sve ulice poginulih antifašista (među kojima je bilo i komunista), zatim Tita, itd su promjenjene oddlukom G.V. grada.
Kada je SDP dobio izbore nije ni jednu ulicu vratio na staro.
Eto baš niti jednu jedinu u ovom zadnjem mandatu iako su neki zaista to zaslužili.
Nama je skinuta i ona "žrtava fašizma".
Pa da se onda nadovežem te da stavim link gdje stoluje HDZ u Zagrebu.

Glavno tajništvo

Trg žrtava fašizma 4
10000 Zagreb
OIB: 04150008463

web stranice: www.hdz.hr
e-mail: hdz@hdz.hr
-----------------------------------
Isti ljudi stranačkog predznaka su to u mom gradu makli.
Ako su bili kadri maknuti to postavljam pitanje što su još kadri?
A onda isto i još više osuđujem SDP (i samog sebe) što to nismo vratili.
(inaće moj prijedlog je bio : ajmo reći Trg Žrtava totalitarnih režima)
ops Laganini da ne zaboravim: Neće ti Bandić odraditi cijeli mandat.
Ne radi GS grada Zagreba nego jednostavno radi drugih stvari.
I opet velim ta preimenovanja su u domeni G.V. Ili G.S.
Jednostavno nije potreban nikakav referendum. Dakako da je to Bandiću u interesu.
Kako je do jućer na reveru nosio bedž J.B.T. a tako bi sutra stavio i crnog vraga da to bude kako on kaže"U interesu građana Zagreba".
Legenda ma što mi mislili o njemu.

Tko je glasao

Bez brige

Bez brige znam ja sve o pravilima referenduma, ali u ovom slučaju to bi bilo nevažno.

Ovo bi bio savjetodavni, a ne obvezujući referendum ili u prevodu da izađe 10 % stanovnika na njega i njihova većina kaže da se miče Titov trg, onda bi se Titov trg maknuo. Oko toga ne bi bilo rasprave,

Sva kontroverzna pitanja koja izazivaju ozbiljne podjele u društvu bi trebalo rješiti referendumom (primjer:pobačaj) i tako završiti s tim podjelama. Znam, znam zvuči jednostavno, a istovremeno bi i funkcioniralo.

Wikipedija na hrvatskom jeziku koju ljevičari optužuju da je ustaška wikipedija navodi kako je tokom Titove vladavine UDBA ubila 52 Hrvata. Moram priznati da ne znam koliko ljudi je Jugoslavija ubila između 1946 i 1980 godine jer mi je to pitanje u 21 stoljeću bilo potpuno nevažno. Hrvati bi trebali gledati u budućnost, a ne živjeti u prošlosti i voditi vječite ratove partizana i ustaša.

Još mi nije jedino jasno od kuda je ispalo da sam antifa, ali pretpostavljam da se problem javlja u onoj mojoj bobu bob popu pop.

Priznajem da si me malo zaintigrirao za broj ljudi koji su ubijeni u Jugoslavija između 1946 i 1980. Znaš li broj ? Pitam je ga stvarno ne znam. Ratnu 1945 godinu ne računam u broj ubijenih

Tko je glasao

Počet ćemo od kraja, bobu bob, popu pop

Ako nećemo uzeti u obzir ratnu godinu 1945. onda također nećemo uzimati niti ratne ogdine do 1945. To je tako jednostavno i logično za poludit, ali tebi baš i nije potpuno jasno. Naravno da ti nisi baš tako jako glup da ne znaš kad je rat završio i da je u tih pola godine pobijeno u postotcima najviše Hrvata civila. Hoćeš li ti nama reći da su ljudi na Križnom putu čekali do 1980. da ih pobiju? Samo mi nije jasno zašto si izdvojio baš 1946. kao polazište, bilo bi bolje 1988. pa bi rezultat u tvoju korist bio najbolji. Osim ako rezultati kakvi tebi pašu nisu baš mjerilo?

Referendmi o prirodi fašističke ili nacističke ideologije su bolesna zamisao, referendum o Titu koji se probio među desetak najsvirepijih i najluđih masovnih ubojica svijeta je također bolesna zamisao nakaznog uma. Još je nakaznija činjenica da postoji strahovito velik broj životinja kojima uopće nije bitno što je Tito pobio milijun ili dva civila ili da im nešto znači ako nije dva milijuna nego samo pola milijuna. Pazi: pobio je samo pola milijuna ljudi, pa i nije neki broj jelda?

Hrvati nemaju budućnost dok ne budu imali prošlost onakvu kakva je, ma kakva bila, zato ti i takvi kao ti s jedne strane koristite povijest da potvrdite svoju dominaciju u budućnosti, no kad se spomene i lagano dokaže da je ta vaša povijest prljava i nakazna laž onda više povijest nije bitna, no naravno, zadržavate privilegiju dominancije na temelju svoje lažne povijesti, dok Bogu i narodu ne dodijate, opet.

Ne znam ja što si, no kad braniš nekakvo antifovanje onda jesi antifa, bar za tu prigodu, isto kao što ja govoreći da lažete i dokazujući to postajem antiantifa, bar za tu prigodu. No da se ne zbuniš, antiantifašist nije isto što i fašist nego se odnosi na to da nisam antifa na vaš krvoločni način, zloupotrijebili ste i zloupotrebljavate antifašizam na najstrašniji mogući način.

Koga ovdje točno lažeš? Za koga misliš da je budala i da će tako nešto povjerovati, daj neko ime? Željka Markić prikupila je 368 000 potpisa, oni su onda izmislili da treba 452 000. O čemu ti pričaš? A taman da su svi za referendum to je bolesno, jer ponovit ću, i to vašim riječima, vas liberala, ultraliberala, libertarijanaca ili čega već: Civilizacijsko je dostignuće ne vijećati o prirodi masovnih ubojica bez obzira je li pobio par stotina tisuća ili par milijuna, o takvim se stvarima ne vijeća, niti odlučuje većinom, nismo maloumne životinje. Ili jesmo?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

II svjetski rat

Tokom Drugog svjetskog rata (1941-45) na području bivše Jugoslavije ubijeno je milijun osoba.

Od tog broja oko 200.000 ubijenih su bili Hrvati. Jedna po meni malo problematična statistika govori o 50.000 ubijenih "hrvatskih domaćih izdajnika". Ta statistika je problematična na jednom drugom podatku.

Kao što je drug Staljin navodno rekao "Jedan ubijeni je tragedija. Milijun ubijenih je statistika"

Tito nije ubio niti približno milijun ili 500 tisuća Hrvata. 1931 godine u Hrvatskoj je živjelo 3,785,455 stanovnika, a 1948 godine 3,779,958 stanovnika.

Mene ne zanima što kažu "partizani" ili "ustaše". Mene zanima samo što kažu brojevi, pa u skladu s tim sam nepodoban i kod jednih i kod drugih.

Bandić bi prihvatio rezultat referenduma bez obzira koliko ljudi izađe na njega. Nemojmo se pozivati na totalitarističke metode u kakvoj takvoj demokraciji. Bandić bi prihvatio rezultat jer njegova jedina konstantnost je obraćanje pažnje na želje Zagrepčana jer pazi da ih previše ne raspizdi.

Tko je glasao

Primjenjena statistika i primjenjena logika za primjenjenu laž

1931 godine u Hrvatskoj je živjelo 3,785,455 stanovnika, a 1948 godine 3,779,958 stanovnika.

Pričaj nam malo o Hrvatskoj 1931, veličina, teritorij, što je sve obuhvaćala, a onda nam pričaj o Hrvatskoj 1948 i koliko je obuhvaćala u odnosu na 1931.

Mogla je Hrvatska 1948 brojiti milijun stanovnika, ovisno o veličini, a mogla je i 15 milijuna da je rat krenuo u drugom smjeru, no nas zanima koliko je stanovnika 1948. bilo na području koje je administrativno pripadalo Hrvatskoj 1931. Ostalo nije za usporedbu.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

palo na pamet

Da li ti je palo na pamet da taj popis vredi za Hrvatsku u današnjim granicama ?

U službenom popisu iz doba Kraljevine Jugoslavije Hrvatska ima manje od 3.4 milijuna stanovnika (imam taj popis) dok u ovom drugome koji se nalazi na wikipediji ima gotovo 3.8 milijuna

Sve u svemu....

U razdoblju 1931-48 broj stanovnika Zagreba se uvećao za 100.000, Osijeka za 6.000, Splita za 15.000 ....

Tko je glasao

Ti si odličan manupalator, no na krivog si se namjerio

Ti nemaš nikakve popise administrativnih jedinica koje odgovaraju današnjoj Hrvatskoj a po kojima izvodiš svoje kerefeke, da imaš pokazao bi ih ovdje i dokazao nam svoju teorijicu.

Znači nakon ulaska četničkog korpusa i trpanja Zagrepčana u 128 masovnih grobnica, bar one što znamo, stanovništvo je eksplodiralo, ma hajde? Ako i jest stanovništvo naraslo to nije zbog Hrvata nego šumskih divljaka koji su se čudili kućama na kućama i da netko može ići na zahod u kući ili stanu u kojem živi. Vjerojatno je slično i u Splitu i Osijeku.

Prema popisima 1931. i 1948. milijun je više pravoslavaca i milijun manje katolika, pametnom dosta.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

paralelna stvarnost

Nekako mi se čini da tvoji podaci dolaze iz paralelne stvarnosti....

Stanovništvo Hrvatske 1931 - 2001

Želiš reći da ovi podaci nisu točni ?

Tko je glasao

Naravno da nisu

Treba znati zbrajati, kruške i jabuke. Inače sam već razmišljao o tome da se uhvatim sa tim materijalima i napravim jedan presjek, ali realan i sa svim elementima, počevši od popisa prema vjerskom opredjeljenju, a onda računajući i tako neke sitnice poput veličine administrativnih granica u svakom popisu.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

pohvalno

e to bi ti bilo stvarno pohvalno.

U cilju moje malene pomoći na tom putu red je da ti kažem kako je po službenom popisu stanovništva iz 1931 godine, kojeg će priznati i FNRJ/Tito 1945 godine Hrvatska bez Rijeke, Istre, Zadra i otoka imala 3.360.459 od čega su njih 2.660.425 bili katolici, a njih 633.256 su bili pravoslavci.

Kada usporediš taj popis s ovim danas službenim u sklopu kojega su računati Rijeka, Zadar i otoci vidjeti ćeš razliku u broju stanovnika, katolika, i talijana ali ne i u broju pravoslavaca 1931. godine.

Lp

Tko je glasao

Ispravak

Mussollini kao simbol fašizma pobio je nekoliko puta manje nevinih nego stravični satrap Tito.
A ne

Mussollini kao simbol fašizma pobio je nekoliko puta nevinih nego stravični satrap Tito.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Tebi se baš ne poboljšava vidim

I uz sve napore liječnika kliničkog centra Vrapče ti feniksiću vidno sve više i više glup, jbg, događa se.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Pa di si ptico?

Malo da te citiram samo iz njednog tvog dnevnika:

___-----------------------------------------
A što se pak ustanka 27. srpnja 1941. u Srbu tiče, povijesne činjence govore da su ga organizrali komunisti motivirani vlastitim revolucionarnim zanosom ali i radi zaštite srpskog stanovništva od ustaškog genocida.
Taj ustanak niti su vodili niti organizirali četnici kako nam pokušavaju servirati nekakav Tomašević ili „povjesničar“ Josip Jurčević, također prekrasni ljudi koji ideološki pripadaju istom miljeu kao i prosvjednici, miljeu koji njeguje ustaštvo, tu hrvatsku inačicu fašizma.
Izraziti antifašistički karakter ustanka u Srbu, promatrano s aspekta ukupnosti 2. Svjetskog rata, ne može narušiti niti moguće marginalno sudjelovanje ponekog četnika u njegovom pokretanju.
Zato 27. srpanj 1941. nije kao datum početka masovnog antifašističkog ustanka ni po čemu sporan ili kontroverzan, kako to vole reći osporavatelji, činjence ih demantiraju.

Inače, točno je da je 22. lipnja 1941. u šumi Brezovica osnovan Sisački partizanski odred i taj dan se u RH slavi kao Dan antifašistčke borbe, ali je jednako točno i to da je masovni antifašisički ustanak počeo u Srbu 27. Srpnja 1941.
----------------------------------------
Iduči sastanak u Srbu.
U Srbu je počeo masovni koljački pohod na sve ne srpsko.(figurativno navedeno mjesto "Srb" da ne pišem o svim mjestima zlodjela)
"Volio" bih da Plenković i Kolinda pošalju svoje delegate tada gore.
Toliko godina da prođe i da se mi još glođemo di je počeo antifašistički ustanak.
Do prije koju godinu cila kamarila pilitičara je bila u Srbu.
Bili bi oni i u tri lepe p. m. radi svojih katriga. Baš kao ti Feniks.
Baš me zanima koje karte će odigrati Pupovac. Zamišljam za stolom (kartaškim) Pupovca, Plenkovića. Kolindu(iza nje Šeksa), te Štromara ispod poda ako padne koja karta da je skupi.
A na zidu slike svih "velikana" bivših političara(Šeks je tu još uvik- Sova može zaista dugo živjeti).
Mesića neće ovaj puta biti, ni mnogih SDP-ovci, Pusička će biti nedi na plaži. Baš me zanima ekipa. Ne interesiraju me oni protiv. (ti su zbrinuti ili će vrlo brzo to tada biti zbrinuti)
Ah mogao bi se pojaviti bivši precj.
I onda opet svađe, prepucavanja itd, dok mafija (i gore od mafije jer je ona znala dati siromašnima) otima još ono što nam je preostalo.
( a svi šute o porezu na nekretnine)
(a Agrokoru se ne vidi kraj)
a toliko drugih stvari ima za riješiti.

Grd & lin

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci