Tagovi

Jamstvena kartica - Ivo Sanader nije ispunio svoja izborna obećanja iz 2003.

O jamstvenoj kartici Ive Sanader i kampanji 2003. pisalo se već više puta i u više navrata, no budući da je jamstvena kartica iz 2003. netragom nestala s weba HDZ-a i memorije Ive Sanadera, nije suvišno podsjetiti ga na neispunjena obećanja. Dakle za uvod pogledajte Jamstvena kartica - Razmisli! Sjeti se!; Razmisli! Sjeti se!, a nije na odmet podsjetiti se HDZ-ove negativne kampanje iz 2003 - famozni Pinocchio HDZ-a.
Zašto danas nema medija koji će o tome nešto napisati - 24sata su jedini dnevnik u Hrvatskoj koji je o tome pisao, ali 18. rujna 2006 - ljudi se ne sjećaju što je bilo jučer, a kamoli prije godinu dana ili čak 2003. To je faktor na koji Ivo Sanader računa i u ovoj kampanji - zaboravnost birača.

24sata o jamstvenoj kartici
Kliknite ovdje za veću sliku

Zašto nema medija koji bi sada na ovo podsjetio birače - zar to ne bi trebala biti njihova demokratska dužnost? Zaboravite, Ivo Sanader je smanjio PDV na tisak samo nekoliko mjeseci prije izbora i omogućio izdavačima milijunske zarade u ovoj godini, jer se cijena tiska nije promijenila (pogledajte dnevnike Kako se slizati s novinama - smanjenjem PDVa i Sanader kupio novinske izdavače - i pogledajte tv priloge koji se tamo spominju - jesu li izdavači išta od toga napravili - koje bacanje pijeska u oči). Tu dolazi do izražaja jedina bitna uloga Interneta u ovoj kampanji (nastavno na raspravu o ulozi Interneta u kampanji od bet) - to će biti jedino mjesto gdje će birači, koji to budu hjteli, moći pronaći relevante informacije o kandidatima i izborima. Sve ostalo je prilično kontrolirano, upravljano, da ne kažem pod cenzurom. Zato još jednom za cjelokupnu hrvatsku javnost pogledajmo što je to jamčio Ivo Sanader 2003.

Jamstvena kartica Ivo Sanader
Kliknite ovdje za veću sliku

Zanimljivo, danas je skriva kao zmija noge:-)

P.S. Kliknite na manje slike da vidite veće varijante, ne da se čitati sve u ovoj varijanti...

Komentari

Lijepo je ovo čitati u

Lijepo je ovo čitati u 2010. :-)
Srušila se kula od karata (jamstvenih kartica).
Uživajmo u haračima, većem pdv-u, nelikvidnosti, zaduženjima, nezaposlenosti, recesiji kojoj se ne nazire kraj...
Idući puta opet vjerujte ovakvim hohštaplerima.

Tko je glasao

Na ovo sam totalno zaboravio

Na ovo sam totalno zaboravio - gledajte kako je karticom mahao prije godinu dana u Vukovaru:

Tko je glasao

novi sam na webu, jeli ovako

novi sam na webu,
jeli ovako pisano i 2003 ? Ako jest, drivo će opet jahati 4 godine...

Tko je glasao

Što je li ovako pisano?

Što je li ovako pisano? Kartica je iz 2003.

Tko je glasao

ma, mislio sam jesu li

ma, mislio sam jesu li blogovi postojali i 2003 i jesu li bili ovako kritični, ako jesu, gospon drives je ipak išao dalje...možda ode i ovaj put...

Tko je glasao

Nažalost ničeg ovog nije

Nažalost ničeg ovog nije bilo 2003. zato je dr. Ivo i prošao neokrznut kroz kampanju...

Tko je glasao

tko kaže da nije isunjeno

tko kaže da nije isunjeno iz jamstvene kartice,,standard je porastao,,bar meni,,,blizu smo eu,,Gotovina izručen,, A BOLJE DA NIJE,,zaposlenih sve više,,u sezoni,,jedino porez isti,,pa to je 75% ispunjeno.gdje vi živite??

Tko je glasao

upućujem te na moj dnevnik

upućujem te na moj dnevnik Rast zaposelnosti ruši sve rekorde

...ok je nezaposlenih prema istom lanjskom mjesecu bilo čak 13,7% manje. Međugodišnja stopa pada nova je najviša stopa pada ove godine, nakon rujanskog rekorda od 11,8% i kolovoških 10,4%
(iz briefinga)

Ali ti naravno to ne želiš znati jer ti je lakše opravdati svoje frustracije, nesposobnosti i ograničenosti tako da imaš jednog krivca za to (a da to nisi ti). Da, da, HDZ je kriv za sve, nije zaslužan za ništa...

A što si ti npr napravio u ovih 4 godine, prvo za sebe, a nakon toga za društvo?
Kakav si ti pomak napravio? Što je postalo bolje zbog tebe...

Ne moraš uopće odgovoriti - znam da nisi ništa, ti si jedan od previše parazita koji samo sjede po "kafanma" i filozofiraju kako ništa ne valja, kako su svi nesposobni, svi su kriminalci, svugdje nepotizam itd itd itd... Dakle, jedan prepoznatljiv seronja koji pored svega još ima problem da je muha koja se zalijepi na svako govno koji novinarčići plasiraju popunjavajući kvotu kartice.... I znaš što - ostani ti takav. Na vrhu nema mjesta za puno, a i čim više ovih lijenih i nesposobnih, tim se novostvorene vrijednosti dijele na manje i dakle oni koji znaju, rade i mogu imaju sve više i više... Vidiš li svoju perspektivu u sljedećih 30 godina? Nadam se da da... Have a nice rest of your life...

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao
Tko je glasao

"A sto si ti napravio u ovih

"A sto si ti napravio u ovih 4 godine,prvo za sebe,a nakon toga za drustvo?Kakav pomak si ti napravio?Sto je postalo bolje zbog tebe...."
Pitanje je O.K.A sto si ti napravio?Stalno nas pitas sto smo mi napravili,gdje se hranimo,zasto smo otisli iz Hrvatske?De nam jednom odgovori tko si ti ,cime se bavis ,gdje se ti hranis,u koje restorane izlazis,tko te placa za ove gluposti koje pises itd,itd.Ako te interesuje tko sam,sto sam,za koga sam,gdje sam i zasto sam tu gdje jesam,sve cu ti odgovoriti.Za postene ljude to nije problem.Takvih kao ti sam se nagledao u zivotu i previse.Sutra ako pobijedi SDP (a nadam se iskreno da hoce)okrenut ces plocu i jednostavno promijeniti nick name u bijestreci i zastupati socijaldemokratske ideje isto tako kao sto sada zastupas HDZ.Takvi kao ti i jeste najveci balast Hrvatskog drustva.Netko ce te na kraju "provaliti",tko si i sto si a onda si "mrtav" covjek,jer takve kao ti nitko ne voli.Vi ste zadnji sljam u svakom drustvu.Brod na kojem plovis zove se Titanik.I jos samo da ti kazem(makar je i nepristojno):Jebo te Ivo Sanader.
P.S.Jebo i ti njega.Jebite se obojica.ODJEBITE.(Ostali, oprostite na rijecniku,ali me stvarno iznervirao)

Tko je glasao

kako si

kako si nekulturan,,seljačino jedna,,jel si ti od onih visokoobrazovanih sdp-ovih glasaća??

Tko je glasao

Očekujem da ćeš jednako

Očekujem da ćeš jednako ovako žustro reagirati i svaki put kad bijesdrugi upotrijebi isti riječnik.

Tko je glasao

cnn, Meni puno ne smeta jel

cnn,
Meni puno ne smeta jel neko upotrebljava proste izraze, ta osoba pokaziva svoj kučni odgoj. Kunem i ja koji put da se sva brda treseju, no mislim da se drugog s tim nesme osobno vrijeđat. Tenor je taj koji je djelil kolce za prostačenje i trebalo bi i njega zasipat po pravilu juš gorje.

Tko je glasao

Ajde iskren si, nasmijao si

Ajde iskren si, nasmijao si me od srca - evo 4 points!

Tko je glasao

Smanjene poreza - smanjen

Smanjene poreza
- smanjen PDV na tiskovine, nije globalno

Gospodarski rast

- 7% - ispunjeno, gospodarstvo raste po svim segmentima (čitate valjda financijske izvještaje top X, sve veća dobit svake godine, sve veći izvoz itd)
- red u državne financije -ispunjeno - ovo je do savršenstva
- ulaganje u znanost i tehnologiju - ispunjeno (naravno može i više, ali pomaci su očigledni) - kampus Borongaj samo primjer, MedILS, povratak znanstvenika (ima veliki tekst u jednom nacionalu), preporučam i ovaj video i još sve ove e-Hrvatska video spotove o gotovim projektima

Rast zaposlenosti
- učinjeno, zaposlenost raste. 129.000 novozaposlenih (400 poduzetničkih zona)

Rast standarda
- naravno, povezano s rastom plaća, boljim uslugama, vraćene mirovine, doplatci za obitelji, majke itd itd

Članost u EU/NATo
- nato za pola godine, EU napreduje, zadnji izjvještaj komisije kaže da napredujemo u svemu, ali ima stvari koji treba još popraviti

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Je li ima nešto što je

Je li ima nešto što je povećano ili nije napravljeno? Čisto sam znatiželjan?

Tko je glasao

SAD NEMA AUTOSTART Uvijek

SAD NEMA AUTOSTART

Uvijek neka NOVA CENZURA OD ljubitelja cenzure - Mračnog tipa

Tko je glasao

Poslušaj SORRY, VIDEO JE

Poslušaj

SORRY, VIDEO JE SKRŠIO STRANICU PA JE MAKNUT (MRAK)

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Dobro to izgleda iz ovog

Dobro to izgleda iz ovog kuta. Ali.....

Sanader se prije Bjelovara upinjao i u Koprivnici (valjda će Bosančero izvjestiti) i poslije u Đurđevcu.

Ja bio na skupu i pripremam post da se zna na što se cijeli cirkus svodi.

Nemam video snimku ali imam oko i uho. Na marginama skupa sam razgovarao s domaćim ljudima. S putujućima nisam.

Za sada toliko.

B-52

Tko je glasao

Evo sjajno. Sve štima. Kad

Evo sjajno. Sve štima. Kad gledaš koliko ste konkretni bili u jamstvima, nije ni čudo. Čak da je i puno gore stanje, pod takvom jamstvenom karticom može ispast sjajno. Nisi mi objasnio jedino, zašto skrivate tu jamstvenu karticu ako sve tako dobro ide? Kakva su to sad Ostvarenja?
Ja bi mahao karticom na sve strane, i još bi dodao i novu...

Tko je glasao

Ovako izloženo je zgodno za

Ovako izloženo je zgodno za Čačića, on sam to nadmaši i još doda dodatno. Još kad bi bio premijer i u prilici sasatviti dream team, uključujući Nikicu Valentića za vicepremijera, to bi bili rezultati za koje su ovi šala.

A tek Milka, Milka je to sve x 5 pa i 10 i još puno toga za 4 godine.

Dr Vlatko Maček the best.

Dakle, i ovo ukazuje da putujemo od Mačeka do Mačeka a pitanje je samo kako, tko, šta itd.

Tko je glasao

Upravo tu i upravo zato

Upravo tu i upravo zato imamo likove poput "bijesa"-drugog, ciji je jedini smisao postojanja u cyber prostoru, smanjivanje snage interneta na birace. Naravno, posto se on ne moze boriti protiv youtuba i svih drugih servisa koji su pohranili razna sranja sto ih je HDZ godinama skupio, onda jedino sto mu preostaje da se i on tamo (a i tu) ukljuci, te da svojim djelovanjem unistava dijalog i pokusa prodati sto vise lazi novim cybernautima.
Druge medije su rijesili, novine sa smanjenjem PDV-a, televizije sa HLO + pretjeranim reklamiranjem T-Scuma, raznih ministarstava i sl ... i sad fino svi sute.... ostao je samo internet. I zato imamo "bijesa".
Eto, njega i slicne je dopao taj necasni zadatak da budu pioniri i da pokusaju u medij na kojem HDZ uredno gubi godinama, progurati sliku o nepobjedivom i svemogucem HDZ-u i DRIvi kao njihovom vodji. Srecom, internet nema glavnog urednika.

Tko je glasao

nek plate reklamu na

nek plate reklamu na pollitika.com, imam još nešto slobodnog prostora

Tko je glasao

mrak, bi li vrtio reklamu

mrak, bi li vrtio reklamu HDZ-a na pollitika.com ?

Tko je glasao

da, zašto ne?

da, zašto ne?

Tko je glasao

Upravo tu i upravo zato

Upravo tu i upravo zato imamo likove poput "bijesa"-drugog, ciji je jedini smisao postojanja u cyber prostoru, smanjivanje snage interneta na birace.

Od kuda ti ta ideja da je moj cilj smanjivanje snage interneta?

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Stvarno je vrijeme za

Stvarno je vrijeme za promjene. Tako da Sanader u opoziciji barem četiri godine razmisli o tome što će na idućim izborima obećati. Ima ljudi koji s godinama postanu pametniji.

Tko je glasao

a tko bi ga trebao

a tko bi ga trebao mijenjati..

Tko je glasao

Na idućim izborima Sanader

Na idućim izborima Sanader neće obećati ništa. HDZ sigurno ali s nekim drugim na čelu.
Sanader je u stranci dobio mandat za omogućavanje daljnjeg napretka i ne uspije li osigurati neprekidnost igre, on leti.
Stranka žedna beskrajnog uspjeha neće tolerirati četverogodišnju pauzu.

Zato bi se Sanaderova kampanja mogla nazvati i "Opstanak".

B-52

Tko je glasao

Prikladniji naslov bi bio

Prikladniji naslov bi bio Izgubljeni. Zanimljivi su ti likovi koji bas danas defiliraju kroz moj mali grad. Ne znam da li ce se opet Belupo isprsiti sa vecerom. Sva sreca je da u gradskom parku nema sova koje bi bile prestrasene.

Tko je glasao

Mogao bi ti kakav izvještaj

Mogao bi ti kakav izvještaj s današnje predstave. Ja ću iz Đurđevca. Radi cjelovite slike.

B-52

Tko je glasao

Nisam bio na skupu no bilo

Nisam bio na skupu no bilo je reprizirano u subotu ispred placa. Nisam niti tu bio jer je moja bolja polovina obavljala posao nabave kucnih potrepstina a ona nije isla to gledati. No bila je moja stara majka koja je po dobrom starom obicaju Polanceca pitala zasto nema 1200 kuna vecu mirovinu po njenom izracunu i da joj zbog toga raste tlak pa od mirovine mora jos trositi i novac na lijekove. Na drugom standu udruzeni seljaci i liberali djelili su krafne pa je pomislila da je dosao fasnik. Osobno sam izostao sa svih stranackih skupova jer ili nema obavijesti ili promasim vrijeme odrzavanja. Nekada je to bila cjelodnevna zabava sa okretanjem volova na raznju i slicno.
No da se vratimo na temu. U protekle 4 godine u Hrvatskoj su stvari isle vise manje po inerciji i u tom je glavni uspjeh sanadera jer neke stvari nije zaustavio i nije napravio neku kardinalnu stetu. Jedino se ponovno na politicku scenu vratila bahatost vladajucih struktura. No kako god mi sigurno plovimo demokratskim vodama i to vjerojatno vise nitko ne moze ugroziti.

Tko je glasao

Bez obzira na "šatorske

Bez obzira na "šatorske predstave" one imaju svoje efekte - kada staviš 20 ljudi u šator to može izgledati kao da je skup izvanredno posjećen, a to je slika koju prodaju preko bonusa na tv-u i ostalih priča. Ista priča je bila 2003. - dovedeš par autobusa, naguraš u šator i to je to - pogledaj ovaj link s uputama - HDZ Zagorje - oni kao ne kuže da ovo mogu čitati svi - e-HDZ

Tko je glasao

...naguraš u šator i to je

...naguraš u šator i to je to - pogledaj ovaj link s uputama - HDZ Zagorje - oni kao ne kuže da ovo mogu čitati svi - e-HDZ

Izgleda da su obrisali tekst:
http://img401.imageshack.us/my.php?image=hdzzagorjeobrisanoku0.png

Tko je glasao

Pogledao sam upute i vidio

Pogledao sam upute i vidio praksu. Nema kolizije.

Svi znamo kako se pravilnim odabirom kuta snimanja može dobiti poželjan dojam. Tako netko nizak može "dobiti" na visini i obratno, debeli može izgledati mršaviji, relativno slabo posjećen skup izgledati kao masovka i dirigirane reakcije publike stvoriti dojam spontanih.

Problem čine amaterske video snimke ili one načinjene mobitelima pa stavljene na Jubito. :)

B-52

Tko je glasao

Evo i sličice da je svi

Evo i sličice da je svi imate tu:

HDZ Zagorje upute

Tko je glasao

Daj Boze da to sve tako

Daj Boze da to sve tako bude.Ako su svi zaludjeni kao bijesdrugi(a cini mi se da jesu)Drivo ce vladati duze nego Tito u YU.

Tko je glasao

E, nece :)

E, nece :)

Tko je glasao

Bravo za ovo "E,nece."Da

Bravo za ovo "E,nece."Da ima veca ocjena dao bih ti je od srca.Imam osjecaj kao da si se izderao na mene.Super.

Tko je glasao

bijesdrugi može biti samo

bijesdrugi može biti samo jedan od nas, koji zastupa HDZ-ova stajališta bolje ili lošije, ali nemojte podcijeniti drIvu i PJ Maru - ako ste pročitali što je čovjek sve u životu napravio - zadnje je dobio izgubljene izbore u Irskoj - nešto me jako podsjeća na Hrvatsku - uvijek popuše oni koji se podcjenjivački odnose prema poslu... A kampanja i izobri su posao, netko krušku treba ubrati, neće pasti sama s kruške

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci