Tagovi

Jambo u Nedjeljom u 2 - opet ta Skladgradnja

Danas smo dobili nastavak priče o korupciji u cestogradnji gostovanjem Stipe Gabrića Jambe kod Stankovića u Nedjeljom u 2. Na stranu to što Jambo nije znao tko su osnivači HSS-a čiji je član upravo postao:-), no pogledajte što kaže o tome kako se radi u hrvatskoj cestogradnji i politici općenito. Prvi put stavljam uratke s portala http://www.moj-video.com, vjerujem da će se sve vrtiti super kao i s Jubita.
Nadam se da će netko staviti i odgovor premijera Sanadera iz večerašnjeg namještenog intevjua s Branimirom Bilićem kada na pitanje gledateljice nije odgovorio zašto joj je vratio mizeriju od duga i kako to da je izručio Gotovinu - inače odlučni i samouvjereni Sanader večeras nije bio ni približno tako odlučan i samouvjeren, a ova je pitanja uz svesrdnu pomoć druga Bilića bez problema preskočio. Što se tiče same emisije, zanimljivija bi pitanja postavio bilo koji građanin s ceste, ali je to očigleno bio i cilj ovog monologa premijera, zbog kojeg je mijenjan čak i raspored programa (da se ne bi dogodila sramota - premijer bi inače bio poslije Spitzze koja bi izvijestila da ovaj vikend nikoga nije bilo na špici jer su svi bili u pritvoru:-)


Komentari

O Jambu nije naglašeno da

O Jambu nije naglašeno da se iza njega na raznim poljima vide razultati, od poljorpivrede do građevinarstva, zadovoljni simpatizeri i raznovrsna prijateljstva, sposoban čovjek sa rezultatima i čovjek za preokrete, a la Fikret Abdić i Čačić, pa je za čuditi se kako još nije krenulo "Jambo za premijera".

Tko je glasao

Jambu je krenulo kad je

Jambu je krenulo kad je počo raditi s vojskom, što HV, što HVO. Dok su drugi na tom poslu propadali, njemu je išlo. Zašto? Zato što je imao političku vezu, što je plaćao izdašno svim pokroviteljima, i ostalim, za koje su mu dali mig da treba. Ako itko zna o koropciji, to je Jambo. nije mu bilo problem plaćati svima koji su trežili. Zato su ga poslije htjeli u zatvor staviti. Samo što nisam sigurna tko bi trebao u zatvor, Jambo, politički sponzori i svi zajedno. Veliki je strah kod političara raznih da Jambo počne pričati. Bojim se nema od toga ništa, jer se drže u šaci, tzv. ravnoteža straha.
Sanader opet ide na spin. Bilo ih je degutntno slušati ih.

Tko je glasao

Jambo je opet pokazao kako

Jambo je opet pokazao kako on u praksi shvaća singtagmu medijski reket. Pred dvije godine je optužio tipa da je htio korupmirati ljude s njegove Nezavisne liste da bi kupio Jambov kamenolom, a nedavno je tom istom tipu, kao najboljem ponuđaču prodao taj isti kamenolom. Gojko Šušak mu omogućio da postane HDZ-ov tajkun. Asistirao je Luka Bebić. Jambo je danas spreman cinkati ljude iz HVO-a za koje je kupio Šuškovu sliku (300.000). Jambo je lopov po mjeri Stipe Mesića.

 

 

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Jambu sam, valjda kao i

Jambu sam, valjda kao i većina poštenih građana prezirao zbog njegovih pretvorbi, škandala, posebnih ugovora s vojskom itd. No, malo pomalo, on sve bolje pliva, umjesto u zatvoru gdje sam ga očekivao, on je na političkim položajima, sklapa koalicije, te gradonačelnik, te župan i tko zna gdje će još dospjeti. Dakle nije tu kriv Jambo. Jambo je samo simbol stanja, kojem izgleda, nema lijeka. A oni s juga i kamena, i tako misle da zato što su od tamo a ne sa zagrebačkog asfalta, da imaju posebna prava. Jambo to obilato koristi.

Tko je glasao

Podsjetit ću Vas tko je

Podsjetit ću Vas tko je jambo i tko ga je proizveo:

Stipe Gabrić Jambo najbolji je primjer gluhoće i sljepila korumpiranog aparata HDZ-a i svih njegovih mehanizama, od politike do pravosuđa i policije. Iako su sredinom devedesetih Metkovićem tutnjale noćne eksplozije od bombi podmetnutih pod vozila svakojakih protivnika, okolica nije šutjela. Jambo je napravio grešku kad je, kao čovjek s najjačim političkim zaleđem, zaigrao na sve. Prvi veliki skandal, prvi slučaj prisluškivanja šefa hrvatskih tajnih službi, kreće od njega i njegova političkog zaštitnika Luke Bebića, ali da se tad, 1995., u kriminogenom okruženju meke granice, nije našlo nekoliko hrabrijih ljudi, kakvih se nije moglo naći ni u manje ugrijanom okruženju, prvi dokaz sprege tajkuna s visokopozicioniranim političkim mentorima nikad ne bi izišao na vidjelo. Rušenje "Metkovke" Što se dogodilo? Luka Bebić, tadašnji šef svih tajnih službi digao je slušalicu u Zagrebu i okreenuo broj Jambova mobitela u Metkoviću: Počeo mu je davati upute kako da sruši vlast u "Metkovki", mjesnoj tvornici kruha i tjestenine. U razgovoru od nekoliko minuta on i Jambo složili su se da će, ako treba, umjetno stvoriti krizu, zaustaviti isplatu plaća i izvesti na ulicu sve radnike poduzeća, pa neka poslovodstvo misli kako da s tim iziđe na kraj. Ali, razgovor je snimljen, a snimkaje bezuvjetno ponuđena "Globusu". S ljudima koji su je imali sastao sam se nekoliko dana poslije u Hotelu "Ston". Objavili smo je već u sljedećem broju, u formi dramskog dijaloga između Bebića i Jamba, s točkicama umjesto nepristojnih izraza kojima su njih dvojica častili svoje lokalne protivnike. Uslijedila je reakcija na zasjedanju Sabora: Te srijede, iz saborskih klupa, Luka Bebić mahao je cmo-bijelim "Globusom" pitajući se kako je moguće da njega, šefa svih hrvatskih tajnih službi, prisluškuju, snimaju i to još objave. Nije stalo na tome. Provedena je policijska istraga: svi akteri, uključujući i novinara, podvrgnuti su obradi, a javile su se i "subjektivne snage". Jedan od kolega iz "Vjesnika", s pozicije predsjednika Suda časti Hrvatskog novinarskog društva, pokrenuo je postupak zbog nepoštovanja novinarskog kodeksa objavom snimke privatnog telefonskog razgovora. Najpošteniji je bio Luka Bebić. Ni u jednom od nekoliko intervjua nije zanijekao da je vrpca autentična. No, ipak je pokrenuta policijska istraga. Policija me pozvala na obavijesni razgovor o tome odakle mi kaseta. Branio sam se citirajući neku odredbu Zakona o javnom priopćavanju po kojoj nisam dužan odati izvor infomiranja. Policija je ionako znala. Ukratko, znali su kad smo se i gdje sastali i tko je predao kasetu. Jedan od aktera poslije je osuđen na uvjetnu kaznu. Antun Masle, Globus, 3. ožujka 2000.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Poštovani g.

Poštovani g. Cerovac,
Slažem se s vama da nije kriv Jambo, nego sustav koji mu dopušta napredovanje. Međutim, ne bih tako o ljudima s juga i kamena. Ima nas svakavih. Nisu svi sa ZG asfalta zlatni, ima ih svakvih. Sustav je dopustio da oni sločasti, da ne kažem nešto gore, idu naprijed.

Tko je glasao

Moja supruga je također s

Moja supruga je također s juga i kamena i vodimo 40 godina sretan i skladan brak. Pa sam tako kroz te silne godine umislio da sam "stručnjak" za naš jug. Rekavši nešto na račun onih s juga nisam time eskulpirao sjevernjake.

Tko je glasao

zašto joj je vratio

zašto joj je vratio mizeriju od duga

Sereš ljubomorno. I ta plaćena gledateljica koja se javila da postavi glupo pitanje govori o njoj više nego o Sanaderu. Koji k****c hoće? Vraća se novaca koliko se može, sve su se konzenzusom složili da će biti ovako i sad neki pojedinac koji nije dobio koliko si je bolesno umislio da mu pripada je neki pokazatelj nezadovoljstva.

Mislim da bi Potjeh i njemu slični trebali svaki dan odraditi 8 sati dobrotvornog rada za umirovljenike i tako im povećati standard. I onda može emitirati po internetu svoje zlobne komentare...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci