Tagovi

Jakuševac – Bandić, Čović, Bernardić … nisu rješenje problema, …

… oni su problem ili bar dio problema

A da su oni problem pokazuju i najavljene mjere za rješenje “Jakuševačke krize”, odnosno ispunjenje gotovo svih uvjeta prosvjednika za odblokiranje pristupnih cesta odlagalištu otpada.

O propisnom saniranju, odnosno održavanju odlagališta niti riječi!

O izgradnji spalionice otpada niti riječi!

Jednako kao što su Tuđman i njegovi HDZ-ovski apologeti sustavno uništavali Hrvatsku i bezobzirno je čerupajući uveli u dužničku krizu i bacili je na koljena, tako su Ivica Račan i SDP, dovođenjem kabadahijskog dvojca, Milan Bandić – Slobodan Ljubičić, na čelo Zagreba, učinili Zagreb leglom kriminala i korupcije.

Zašto Zagreb promatram odvojeno od Hrvatske?

Prvenstveno zato što je Zagreb jedini grad u Hrvatskoj čiji prihodi su sasvim dovoljni za njegovo normalno funkcioniranje, naravno uz uvjet da se njime pametno upravlja u maniri dobrog gospodara.

U prošlosti se Zagrebom uglavnom tako i upravljalo, a onda Tuđman ruši sustav decentralizirnog upravljanja gradom u kojem su njegove općine ostvarivale preko 75 % njegovih prihoda, po uzoru na svoju “državnu politriku” sve centralizira, ali Zagreb je bogat i odolijeva kriznim vremenima, pa u njega i kriza dolazi kasnije nego u Hrvatsku.

Samo ni resursi Grada nisu neograničeni, pogotvo ako institut javne nabave pretvoriš u najgori alat kriminala i korupcije čime se kroz dugo desetljeće Bandićevog gradonačelnikovanja

i Ljubičićevog djelovanja iz pozadine, milijarde kuna iz gradskog proračuna prelile u privatne džepove.

U što god se pipne, pa bila to kućica na okretištu tramvaja, nadstrešnice na autobusnim postajama, javni WC-i, sanacije dotrajalih objekata, obnova ulica i trgova ili sjedala za KD “Vatroslav Lisinski”, svi ti radovi, sav materijal, je u Zagrebu plaćan daleko iznad tržišne cijene.

Procjene govore da je izgradnja kolektora otpadnih voda plaćena bar dva puta više nego što je stvarna vrijednost izvedenih radova.

http://feniks.bloger.hr/post/mikikumovi--tehnologija-javnih-natjecaja/13...

Sjetimo se samo cirkusa koje je Bandić priredio uoči početka gradnje “Arene”:

http://feniks.bloger.hr/post/rukometna-arena-i-kabadahija-iz-pogane-vlak...

Rijetko što kao problem s pitkom vodom ilustrira Bandićevu nebrigu i neodgovornost:

http://feniks.bloger.hr/post/problemi-s-pitkom-vodom-u-zagrebu/444434.aspx

A da bi mogao nesmetano i predano raditi “u interesu Zagreba”, Bandić se, što u Gradskoj upravi, što u Holdingu, okružio impozantnim brojem izuzetno “vjerodostojnih” i “stručnih” ljudi:

http://feniks.bloger.hr/post/kabadahija-iz-pogane-vlake-/575532.aspx

E da, trošeći nemilice i bjesomučno zadužujući grad, Milan Bandić gradi nepotrebno, sam sebi podiže spomenike, poput “mosta koji nikud ne vodi”, kojega je uspio uspješno otvoriti već nakon šestog pokušaja ili sileći Holding da konkurira državnom POS-u i gradi stanove koje ne može prodati i koji danas zjape prazni silno opterećujući bilancu Holdinga.

A bavio se on i drugim “produktivnim” zamislima poput probijanja tunela kroz Medvednicu, izgradnje metroa, Jarunskog mosta i sl.

Ono čime se nije bavio je ono čime se je morao baviti, a to je odlagalište komunalnog otpada i zbrinjavanje opasnog otpada, jer odlagalište komunalnog otpada u Jakuševcu očito nije trajno rješenje, a od havarije PUTO-a 1. kolovoza 2002., Zagreb uopće nema nikakvog rješenja za zbrinjavanje opasnog otpada.

Svako toliko se govorkalo o potrebi izgradnje moderne spalionice otpada, kojom bi se dugoročno rješilo pitanje zbrinjavanja jednako komunalnog kao i opasnog otpada, ali eto uvijek se našao preči posao, jel' most, jel' stanovi, jel' fontane …

Ako se vratimo deset godina u prošlost, prisjetimo se cirkusa kojega su stanovnici Jakuševca tada priredili, pokušavjući korištenjem situacije iznuditi od države ono isto što pokušavaju i danas; oni zakon poštovati neće, već traže legalizaciju svega onoga što su nepoštivanjem zakona realizirali.

Tada su uspjeli postići samo to da je rad PUTO-a trajno zabranjen.

Zanimljivo je da su Jakuševčani smrad odlagališta otpada počeli osjećati tek onda kad im se radi sanacije odlagališta zabranilo na odlagalištu držati svinje, kojima su osiguravali potpuno besplatnu ishranu. Tada na odlagalištu nije bilo ničeg otrovnog, što bi svinje mogle pojesti, a onda i mi jedući meso tih svinja, ničega neugodnog mirisa, ničega kancerogenog …

Uostalom jedan od današnjih njihovih zahtjeva je da im se dopusti držanje stoke.

Problem odlagališta komunalnog otpada u Jakuševcu je što nema uporabnu dotvolu, a onda izgleda da se odlagalište ne uređuje i ne održava na propisani način i po pravilima struke, pa je moguće da jači vjetar raznosi lakše dijelove odloženog otpada, a i neugodni miris koji prati sva odlagališta otpada se širi u mjeri većoj nego bi to trebalo biti.

Samo budući da Zagreb jednostavno nema alternativu odlagalištu otpada u Jakuševcu, mještanima Jakuševca se ne treba dopustiti da Grad postane njihov talac, a pogotvo da to postane radi neznanja, nerada i nebrige kabadahije iz Pogane Vlake, radi potpuno nesposobnog predsjednika uprave Holdinga ili neznanja i neposobnosti predsjednika Skupštine grada.

Ako se prosvjednike ostavi na miru, a oni sami ne odustanu od zaprečavanja pristupa kamionima “Čistoće”, moguće je osim smrada i širenje zaraze pa i epidemija.

Već i radi toga što se problem odlaganja otpada u Zagrebu ne može riješiti u kratkom roku, a jedino kvalitetno rješenje je izgradnja spalionice, prosvjednike treba, pa i primjenom sile, zašto ne, maknuti s pristupnih prometnica za odlagalište, odlagalište održavati na propisani način i po pravilima struke, a Bandića, koji je jedino i kadar praviti probleme, Čovića, koji nikad u životu ništa društveno korisno napravio nije i Bernardića, koji osim toga što želi biti vezir umjesto vezira, odnosno gradonačelnik umjesto Bandića, ništa drugo i ne zna, odmah smijeniti, jer oni nisu kadri problem riješiti, oni su dio problema.

Prosvjednici dakle traže da se područje oko odlagališta proglasi područjem od posebne državne skrbi, da im se legaliziraju bespravno sagrađeni objekti, da im se dopusti uzgoj stoke …

Pa eto u RH je dosta tog proglašeno podučjem od posebne državne skrbi, pa još gotovo i bez stanovništva, zrak je čist i bez neugonih mirisa, a teren posebno pogodan za uzgoj stoke, a ni opasnosti od eksplozije metana nema … pa sve si nešto mislim da bi zahtjeve ovdašnjih prosvjednika trebalo ispuniti tako da ih se preseli na područje od posebne državne skrbi.

Uz pravičnu naknadu!

Komentari

nije Jakuševa ali ima veze s Bandićem i njegovim zlatnim zahodim

se više na vidjelo dolazi kako se je Cvjetni trg morao ponovo popločiti zbog nečijih interesa. također opet dolazi do izražaja specijalitet a la Bandić gdje se puno zaradi a kvaliteta je nikakva. link. Cvjetni trg je okružen dućanima. što će tek biti kad zaredaju dostave?

w. ;)

Tko je glasao

Sve ovo pisanje novina nema veze sa Jakusevcem i ekologijom

Ovo svakodnevno EVANĐELJE po bandiću nebi postojalo da nije samostalno isao na predsjednicke izbore, odnosno da je prihvatio da bude sef IZBORNOG STOŽERA IVE JOSIPOVIĆA za Zagreb!!!

Kad se covjek okrenuo protiv PARTIJE postao je gradonacelnik slucaj!

Sve ovo pisanje novina nema veze sa , odlaganjem otpada,Jakusevcem, brigom za zdravlje tamosnjih stanovnika i postenjem SDP-a Grada Zagreba

Tko je glasao

Na poštenje SDPa u Zagrebu uopće ne bih gubila riječi...

Međutim, bezlični, anonimni i neprepoznatljivi kandidat. još k tome opterećen aferom a la Zlatica, ne bi imao šanse da mu se u završnici suprostavio iole suvisli kandidat, a ne baš "kandidat slučaj" poput Bandića.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Potpuna otuđenost

Potpuna otuđenost lažnih političkih elita od građana je i vidljiva kod neriješenja zbrinjavanja komunalnog otpada grada Zagreba, ali i grada Rijeke. I nije to "patent" SDP-a, već je to plod otuđenosti i brige za građane, jasno, u "brizi za osobne materijalne interese". Vlast se je toliko otuđila da sve više LAŽE, i princip je da svaki dan sve više laže, jer lopovluk dolazi na vidjelo.

Tko je glasao

@Fantom47

Nije samo lopovluk u pitanju, skoro da je više neznanje i neodgovornost što je sve posljedica negativne selekcije kadrova, čega je bilo i čega ima u svim režimima, ali tu vještinu je Franjo Tuđman podigao na razinu umjetnosti, doslobno primjenjujući onu Lenjinovu o "kuharici kao ministru vanjskih poslova".
Na djelu je i potpuni izostanak samokritičnosti, što u kombinciji s ljigavim poltronstvom daje užasne rezultate.
Dužnosnik/činovnik već samim time što ga je netko odabrao za obavljanje neke dužnosti odjednom "postaje pametnijim" ("funkcionalna pamet"), a odgovornim se smatra jedino onome tko ga je kao "dobrog dečka" uočio i odabrao.
Nedajbože da bi itko od takvih "odabranika" zahvalio na ponudi i rekao da tu dužnost ne može prihvatiti zato što ne raspolaže dovoljnom količinom znanja potrebnom za obnašanje te dužnosti.
Kao da je u današnje vrijeme sramota nešto ne znati.
Kao da vrijeme "enciklopedista" nije već odavno prošlo, pa je kod nas gotovo svatko stručnjak za sve, "stručnjak opće prakse".
Danas zaista nije sramota nešto ne znati, ali jest sramota to ne priznati i ne pitati nekoga tko to zna.
A osim toga pametni ljudi i uče čitav život, samo ne možeš ti učiti na poziciji ministra, uči se na nižim razinama. Premda i ministri moraju stalno dopunjavati svoje znanje.

Tko je glasao

@retardirani korisnici

A evo krenuše i hrvatski velikomučenici na čelu s čuvenim fotografom, autorom priloga za @Feniksovu biografiju.

Valjda su se tek sad oporavili od "misnog slavlja" u Udbini, koje je kao protagoniste okupilo sve najznačjnije hrvatske klerofašističke performere.

Tko je glasao

Fnks

v j prv pt d t s brcm.Zns l t kj j rzlk zmdj Hrcgvc s zpdn nh s stcn strn Nrtv?Nkkv.
Kz d j t st k kd pplvs sptck jm.

Tko je glasao

Da vam malo pojasnim

Dok niste potopili komentar.
Govna sa zapadne ,Govna sa istocne strane.Sluzio sam JNA u Mostaru 1977.Sjeverni logor.Dijelimo uniforme rezervistima.Koji broj cipela nosis?38.Pogledam mu nogu.46.Sta je on?GOVNO USTASKO.Na zalost nisam ucestvovao u dijeljenju na istocnoj strani.Predpostavljam da bi odgovor bio 100% suprotan.
Bigi,Luna shvatite da je to bilo tako.A vi minusirajte koliko hocete,ali bih vas molio da ne umotavate odgovore u celofan.Kazite direktno sto imate reci,a ne jedna prava Hrvatica dijelila mandarine Japancima itd.Direkt.Ti si tenor takav i takav i ja se necu ljutiti.To vas je i jebalo u Hrvatskoj.Htjeli bi se jebati a da vam ne udje.E to niti je kada bilo niti ce kada biti.A vi GOSPODJE minusirajte i dalje.I bas mi je drago citati kako VAS CC jebe u zdrav mozak.

Tko je glasao

A možda da nastavimo razgovor...

kad dođeš k sebi!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulice

Ja sam dosao sebi 17.1.2000 kada sam napustio Hrvatsku.A tebi iskreno zelim da dodjes sebi.Ne da napustis Hrvatsku,nego da zivis sretna i zadovoljna u svojoj domovini,sto trenutno ocito nisi
I ne budi bezobrazna.Ja sam i te kako pri sebi.A ti se preispitaj.Pored VAS takvih ove ustase i mogu,i rade sto hoce.

Tko je glasao

Tenor, meni je žao ako što si ti morao otići iz Hrvatske

i razumijem tvoj bijes ako je tome doprinijeo neki Hercegovac. Ali nema šanse da ne dam barem minus svakome tko je na osnovu osobnih loših iskustava s pojedincima u stanju cijelu jednu (šta bi to već bilo) naciju uvaljati u isto blato.

Osobno imam loša iskustva s lošim ljudima, a ne s lošim Zagorcima, lošim Dalmatincima ili lošim Hercegovcima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Ako tko koga provlači kroz blato i valja u blatu, onda su to oni iz regovaa te "oblaćene" zajednice koji su nanosili štetu RH obnašajući u njoj odgovorne i najodgovornije dužnosti.
Toj zajednici je generalno svojstveno ustaštvo i nepoštivanje zakona.
E sad, znaš li ijednog Hercu, javnog dužnosnika u RH, za kojega možeš reći da iza sebe nije ostavio tragove koji ne "smrde nečovještvom"?
Svi ti šušci, škegre, vukojevići, primorci, vokićke, ćesić-rojsi, bandići, ljubičići, jurčevići ... i kako se sve ne zovu, udarili su i udaraju negativni pečat Hrvatskoj, ma nađi jednog iz tog podneblja koji je nesebično radio u korist RH, poštujući njen ustav i njene zakone, jednoga koji njeguje kulturu života i ljubavi, a ne mržnje prema drugima i drugačijima?
Jednoga koji se javno distancirao od ustaštva?
To čak ni jedan Ljubo Jurčić neće i on se stidi svojeg oca partizana i ponosi svojim ujacima ustašama.
Pa onda ocrnjujem li ja Herce ili ih možda ocrnjuje Ljubo Jurčić?

A onda opet druga je stvar to što nekim ustaštvo i fašizam nisu mana i grijeh nego vrlina.

Tko je glasao

Feniks

a nije ti palo na pamet možda da oni drugi nisu dobili priliku, u poplavi podobništva i negativne selekcije?

Ja recimo znam neke Hercegovce koji su posve normalni, pošteni i marljivi ljudi... Kad bolje razmislim, zapravo ne poznajem niti jednog koji nije takav. Oni međutim nisu ni na kakvim političkim ili sličnim visokim funkcijama...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Nema problema, doma si ih vodi, na kruh ih maži ...

Aha, oni dobri nisu dobili priliku, pa ih oni zli obilježavaju.
Jesi li možda među tim normalnim, poštenim i marljivim Hercegovcima našla ikog tko će osuditi fašizam i ustaštvo ili se distrancirati od recimo Ivića Pašalića.

Tko je glasao

Jesam...

Što'š sad ?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Trebao bih nešto?

Uostalom ne vjerujem ti!

Tko je glasao

kako možeš znati

ako nisi tajkun ili političar ili neki od tzv. uspješnih poduzetnika koji iza sebe imaju niz prolih firmi onda teško da ćeš znati lošeg hercegovca, zagorca, dalmatinca.

w. ;)

Tko je glasao

Bigi

Vidis kako se fotograf odmah prepozna.E moj fotograf,magarca pored sebe,a mozes i ispred sebe(a mozes i ti sam)pa slikaj turiste.Ono,"uspomena iz makarske"Mozda dobijes i neki poticaj od tih silnih braniteljskih udruga.Sto da ne.Biti magarac u Makarskoj i nije sramota,jel da.A ne trebas ni glumiti.

Tko je glasao

Tenor

Mora bit da je tamo došlo vrijeme branja kuruza, pa te jebe to što ruke moraš dizati višlje i od samog Đaponje i ostale bagaže.
Nervoza te piči:):):)
A izgleda da si zaboravio što sam ti prije napisao.

Tko je glasao

Minuseri

Ovi minusi me bas vesele.Ovo je opce poznata stvar.I vas cetvero ste to,ne jednom izrekli ,samo uvijeno.Jebale vi svoje licemjerstvo.Kazite otvoreno "bobu bob,popu pop"Sad ce i Rebel,samo sto nije.On je sa zapadne strane.

Tko je glasao

bobu bob popu pop a ti si

bobu bob popu pop

a ti si neotesan... tj. fali ti najobicnijeg kucnog odgoja i kulture komunikacije, politicki stav u citavom bobu bob a popu pop potpuno je nebitan.
za moju gornju izjavu takoder je nebitan tvoj sovinizam i ostale netrpeljivosti prema grupi ljudi koji se zovu hercegovci, a koji svesrdno pokazujes sto ni u kom slucaju ne moze biti s moje strane liseno minusa.
ne razlikujem nacionalizme, sovinizme, fasizme, rasizme ili seksizme, itd.. po subjektu mrznje vec su mi svi takvi pogledi na svijet neprihvatljivi. posebno me fascinira sto je vecina sa takvim pogledima potpuno istog ponasanja, nepristojnog i nekulturnog, a vrlo cesto i agresivnog cim naleti na "aktivno" suprotstavljeni stav.
svi ti "sovinisti" i "sovinisticke ekspresije" po mom misljenju imaju isti razlog.. traze nekog kojeg proglasavaju "nizim bicem" kako bi sami dosegli visinu koja im je inace neuhvatljiva.

no za kraj bobu bob a popu pop kaze da svoju "velicinu" neces dobiti tako da stavljas neke druge "nize" po bilo kojem kriteriju "sovinizama", jer te takav stav ne uzdize na mjesto koje mislis da ti pripada pa tako i ne sprecava nezadovoljstvo vlastitim JA.

koje u ovom slucaju boba i popa reagira izrazito agresivno i primitivno jer nije naislo na podilazenje.. no ni ta agresija nakon neodobrovanja nece ti pomoci da postanes zadovoljan sam sa sobom, kao ni da se dovedes toliko visoko da ti ne trebaju "niza bica" kako bi se dokazao.

svaki "sovin-izam' je nesposobnost, nemoc i lijenost osobe koja ga pokazuje, a ne stav koji ima opravdan razlog, isto kao sto to nije ni politicki stav vec iskljucivo ne-vrijednost soviniste kao covjeka.
sovinizam je samo strah od priznanja samom sebi o vlastitoj nistavnosti.

napisi ponovo tako nesto i uvijek ces od mene dobiti minus. ako mrak omoguci dva onda ces dobiti dva za takvu ekspresiju. nema tog opravdanja kojim bi mi mogao na prihvatljiv nacin objasniti kako je grupa ljudi, nacija ili gradani neke drzave nevrijedna, losa ili bilo sto drugog slicnih karakteristika..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

lunoprof

da gospodjo.ja sam neotesan i fali mi kucnog odgoja.Ja kazem,vi ste gospodine xy ustasa,a vi gospodjo za istog kazete, vi ste gospodine obozavatelj Ante Pavelica.I sto ste rekli.Gospodin je ustasa i ovaki o onako.Da ti ponovim.Jebo vas gospodluk u izrazavanju.Kazi direktno i jasno sto imas kome kazati.Pusti UMOTAVANJA.I zaboli me ona stvar hoces li mi ti dati jedan,dva ili pet minusa.Ne pjenis ovako kad ove ustase divljaju i etiketiraju,ali kad sam ja u pitanju tu si prva.Odjebi molim te (da budem i dalje neotesan) i zaobidji me.

Tko je glasao

izgleda da ste se potajno @CC

izgleda da ste se potajno @CC i ti skompali, a ima jos takvih.. koji bi silno zeljeli javno istupati i nailaziti iskljucivo na odobravanje.. ili mimoilazenje..

to vam ljudi tak ne ide. ak ides van u javnost dobrovoljno onda je jasno da ces javno biti i komentiran, kritiziran, bilo pozitivno ili negativno. kome takvo stanje stvari smeta ne bi trebao javno istupati ili pisati..

svakako ti je zahtjev o zaobilazenju ne samo neotesan vec i primitavan u svom svojem izricaju sto formom ali i svrhom (to sad pisem o bobu i popu) jer se kosi sa logikom stvari.. trazitis za sebe ono sto nisi spreman pruziti.. pravo na javno izrazavanje misljenja koje drugima negiras..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@Feniks

Sada je bar jasno zašto ne jedem svinjetinu već najmanje 40 godina!
Inače, jakuševačka kriza, najnovija epizoda, samo je znak kako se i naoko banalni komunalni poslovi politiziraju do krajnjih granica, i kako SDP je nesposoban godinama smijeniti Bandića, jer su mu kadrovi slični "bandićevcima"!
Opet Kurta i Murta u igri, i kao obično, na račun većine građana Zagreba!
Gradit SPALIONICU SMEĆA, što prije!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@LjRW

Ako išta, onda ova događanja pokazuju sav Bandićev nerad, neodgovornost, neznanje, oportunizam i populizam ... Milan Bandić je največći poblem Zagreba od trenutka kad je zasjeo u gradonačelničku fotelju.
Ipak nemojmo zaboraviti svu neodgovornost onoga/onih tko je tog kabadahiju iz Pogane Vlake ustoličio.
Otvoreno treba reći da su to bili Ivica Račan i SDP koji su baz obzira o aferama koje je Bandić nizao kao na tekućoj traci ustrajno stajao uz njega, a tu politiku nastavio je voditi i Zoran Milanović, kadar slične provenijencije i gotovo iste razorne moći poput Bandića, koji je također Račanovo otkriće i preporuka.
Pa i iz SDP-a se Bandić isključio sam, nisu ga isključili oni, kad je jednako pogrešno poput svojeg političkog mentora Zdravka Tomca zaključio da snaga SDP-a proizlazi iz njegove snage, a ne obrnuto.
Najpije je Tomac, kad je već svima postalo jasno koliko je štetan, uvjeravao one koji su i sami u to bili uvjereni kako ga SDP ne smije isključiti, jer će "izgubiti najmanje trećinu članstva koje podupire Tomca i koje će napustiti SDP slijedeći ga". Istu priču slušali smo kad je bilo jasno da će se Bandić kandidirati na izborima za predsjednika države i da će ga SDP morati isključiti iz svpojih redova, ali SDP to nikako ne čini na vrijeme već staje uz Bandića i podupire njegovu kandidaturu na izravnim izborima za gradonačelnika Zagreba.
I tko je uz Bandića napustio SDP?
Nitko!
Jer politička snaga i Zdravka Tomca i Milana Bandića proizlazila je iz političke snage SDP-a. Ni jedan ni drugi nisu ni mesije ni karizmatici, ma koliko se trudili takvima prikazati.
Ono što mene posebno zanima, naravno ukoliko je istinito, zašto DORH ništa ne poduzima po prijavama koje je navodbno zaprimio radi navodnih Bandićevih kiminalnih radnji?
A svaki potez koji je Bandić povlačio otkad je na čelu Zagreba bi trebalo najozbiljnije preispitati, kako njegovu pravnu valjnost, tako i financijku transparentnost, samo tko će to učiniti, kad bi se kao što se u "slučaju Sanader" našao HDZ, na optužničkoj klupi našao i SDP.
Raditi i poslovati po principu "ljudi smo, dogovorit ćemo se", što je bio i ostao Bandićev pincip, suprotan je svakom demokratskom opredjeljenju, jer demokracija je u svojoj suštini poštivanje zakonitosti i procedure i ostati neokaljan jednostavno nije moguće.

Tko je glasao

Raspušteni ni ne mogu napustiti stranku

I tko je uz Bandića napustio SDP?

Istina je da toga nije bilo, osim sporadično.

No istina je i to da SDP ništa nije prepustio slučaju. Naložena je "preregistracija" članstva u ZG, poglavito u ograncima koji su podržavali Bandića pa je tako s popisa izbrisano više od 3000 članova stranke.

Reklo se da ih je Bandić poprimao bez kriterija i ovlastilo povjerenike s inkvizitorskim ovlastima da preregistriraju "ono što vrijedi".

B-52

Tko je glasao

kukavičja jaja

ne radi li se možda o onim članovima koji su podržali Bandića na predsjedničkim izborima. kako se je radilo o prijetnji formiranja novog SDP šefu nije preostalo drugo nego da ih izbriše iz registra članova.

w. ;)

Tko je glasao

@Feniks

Stvar je sve jednostavnija: autoritet svih političara rapidno pada, nije ni čudo da se u Zagrebu smeće nagomilalo. Ono je samo simbol a istina je da negdje iz pozadine konce vuče društvo slično napuljskom. Jer,samo se tako može objasniti izostanak podizanja optužnica protiv Bandića.
Ili, neka krenu optužnice, ili uhititi one koji tvrde da postoji blizu 200 kaznenih prijava protiv Bandića.
Tertium non datur!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Neće

Neće režim svoje ljude istraživati i suditi, te osuditi. Režim ima selektivnu pravdu, u stilu neće vrana na vranu. I zašto stidljivo pisati o mafiji, kad je imamo na svakom koraku i to u konkretnom ponašanju lažnih političkih elita?

Tko je glasao

ima li veze

@LJRW
Ljubo znaš da se već pitam ima je li Bandić kaj u rodu s Tonyjem Sopranom ?

PS -pogledaj svoje poruke.

Tko je glasao

tko kaže ... tko kaže

kako mu Tom Soprano nije uzor ...

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga

Onome što rađa Pogana Vlaka i što odgoje tamošnji franjevci svi toniji soprani svijeta nisu ni do koljena.
To je čisto, nepatvoreno, kristalizirano zlo!

Tko je glasao

A ovo što

si ti @Feniks gore napisao je čisti fašizam.

Sjećam se kad si imao fašističke ispade prema bolesnoj djeci,

( kad hoćeš uvrijediti sugovornika spominješ ustanovu gdje budu ta djeca)

sada napadaš prema porijeklu, ali ta generalizacija nije dobra pa makar u tom mjestu bio samo jedan dobar čovjek i samo jedan dobar franjevac na svijetu.
Eto, zbog njih.

Zadojen si mržnjom stari boljševiku.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Ma je li, a što misliš kojom mržnjom je zadojen kabadahija iz Pogane Vlake, koji j učinio toliko zla i Zagrebu i Zagrepčanima.
Da ne navodim jednako "nezamjenjive" kadrove na državnoj razini, koje nam je dalo to podneblje u kojem se po Tuđmanu krije "najkvalitetniji biološki materijal".
Naci-fašistička katastrofa!

Ne ulazim ja u to može li se u tom podneblju naći i koji dobar čovjek, valjda može, samo zašto onda nijedan takav nije makar zalutao u Hrvatsku?
A i zašto bi itko pametan otamo "uvozio" kadrove da gospodare Zagrebom i Hrvatskom?

Dobro, može netko reći da se nije on samoimenovaonego ga je imenovalaa njegova tadašnja stranka, a potom su ga radi podrške te stranke građana sami izabrali.
Ovo zlo koje je on napravio Zagrebu kao i zlo tuđmanizma koje ga je iznjedrilo, jer što vrijeme više odmiče postaje ssve jasnije koliko su Tuđman i Račan bili dobri kompići, učinilo je Hrvatasku inkompatibilnom s civiliziranim svijetom.
Jer on je sve one "eminencije", kao što su razno-razni kalinići, deme, lace, kovačevići, ivankovići, vire, čovići ... doveo u gradsku upravu i Holding, jer samo okružen takvom "galerijom tipova" uz poršku "starosjedilaca" kojekakvih šostara, kojića, buluma, ljuština ... je jedino i mogao raditi to što je radio i što i dalje nesmetano radi.
A štpo radi SDP?
Ne dira Bandića, jer eto nisu oni krivi što Bandić radi to što radi, ta nije on njihov član.
A kog nam iz SDP guraju kao vezira umjesto vezira?
Davora Bernardića, poslušnika, koji, vrijeme će pokazati, nije ništa bolji od Bandića, jer nije imao od koga bolje naučiti.

Tko je glasao

Zadojen si mržnjom

@Fenikse -hrvatožderu i nema ti pomoći.

Tebi i takvima se može pomoći samo na jedan način- moj način.

Moli se Bogu da takva vremena ponovno ne dođu.

Ti si četnik par exselance.

Nabrojao si tu pun kurac imena koje ne voliš.

Ajd nabroji neke kojima bi ti dao vlast u Hrvatskoj i u Zagrebu.

Po tvome bilo bi: Savu Štrbca za gradonačelnika ili bar za glavnog na TV. Ma smrade.

sve dobro...

Tko je glasao

@Fenikse

nije li Toni Soprano jedna od najvećih katolika? svake nedjelje ide u crkvu a milodari za oprost grijeha nisu mali. ako se ne varam do rascjepa u katoličkoj crkvi je došlo zbog milodara za oprost grijeha.

w. ;)

Tko je glasao

selektivnost

trebalo bi se zapitati zbog čega DORH i Bajić rade selektivno kao zbog čega su neke tužbe odbačene zbog pogrešaka u istragama. očiti ni DORH ni Bajić ne djeluju bez naloga političara odozgora.
što se tiče Bandića priča se kako se zahvaljući njemu slijevala poprilična lova u SDP-ovu blagajnu. ne podizanje istraga o prijavama protiv Bandića je samo potvrda tih priča. Bandić je bio šef blagajne koja se je punila prirezima. Holding je samo bolje zakumuflirao kuda sve ide novac iz blagajne. također priča se i o jednoj vrsti reketa koji je prestao formiranjem gradske skupštine.
još jedna priča iz bandićeve kuhinje. svake godine krajem ljeta u Stoimeni ljetuju osobe s posebnim potrebama i invalidi na teret grada. ove godine se je njihov broj morao smanjiti jer nema novaca za njihovo ljetovanje. razlog kriza. samo ta kriza nije smetala za trošenje novaca za gradnju fontana, za popločavanje Cvjetnog trga, za ljetovanje djece iz Srebrenice i Ukrajine - sve na teret grada.
ne znam koliko Bandić polaže račune gradskoj skupštini u što sve troši gradski novac. radi se o velikim svotama. primjer je sam Jakuševac

w. ;)

Tko je glasao

Pare, pare...

Ako sam ja dobro razumio, cijela ta priča nema nikakve veze s otpadom i ekologijom, već s ekološkom naknadom stanovnicima Jakuševca. Koliko se čuje neki su imali i posebne dogovore sa gradskim vlastima. Dodajmo tome i besplatnu legalizaciju objekata i eto pravog stanja stvari.

Preraspodjela novaca, dakle :-)

Inače, Fenikse, stav da Bandić, Bernardić i Čović nisu rješenje već dio problema velika je istina zbog koje ti dajem plus uz napomenu da to vrijedi i za sve ostale pripadnike političke kaste.

Tko je glasao

lova je lova ....

radi se o o samo 90 millijuna kuna kao naknda za umanjenu vrijednost nekretnine. OK za one koji su imali sagrađene objekte prije 1966. a što je s onima koji su ih gradili poslije kad je već postojalo odlagalište smeća? bilo kao bio to ni najmanje ne smanjuje odgovornost grada odnosno gradonačelnika koji je plaćanjem naknada za umanjenu vrijednost zemljišta doslovce prao ruke za svo nerad po pitanju otpada.

w. ;)

Tko je glasao

Legalizacija?!

Dodajmo tome i besplatnu legalizaciju objekata i eto pravog stanja stvari.
Ovo mi izgleda kao čista ucjena.
Naime, Jakuševac je odlagalište otpada od 1966. godine. Prva velika akcija legalizacije bespravnih objekata obavljena je u Jugi 1968. godine na način da su se sve građevine izgrađene do 15. veljače 1968. godine mogle jednostavno legalizirati, a mogu i danas ako vlasnik dokaže da je objekt izgrađen prije toga datuma.
Dakle, svi koji su izgradili objekte prije nego je Jakuševac postao odlagalište (1966.) nemaju problema s legalizacijom, a oni koji su gradili nakon te godine znali su da grade pored odlagališta i svjesno su radili protuzakonito. Stvarno ne vidim nikakav razlog da ih se "nagradi" besplatnom legalizacijom.

Tko je glasao

@rupert

Ne znam smije li Skupština grada uopće donijeti takvu odluku, ali zastrašujuće je da takav protuzakoniti čin podržava Josip Kregar, još jedan iz plejade "vrhunski pravno obrazovanih".
Ja se vraćam na 2002. i slično sranje kojemu je prethodila havarija PUTO-a.
Imovinu Jakuševčana trebalo je već onda nacionalizirati uz pravičnu naknadu, a njih radi nesnosnog smrada i opasnoti po njihovo zdravlje raseliti.
Eno im Lika, pa nek se bave uzgojem stoke u zdravom okolišu!

Tko je glasao

Jakuševac i otpad

slučaj Jakuševac je samo dokaz koliko je Bandiću stalo do Zagreba i njegovih građana. iako je Bandić zmaj od Kamentih vrata IV i član družbe Braće hrvatskog zmaja ( Velimir Deželić i Emil Laszowski se vrte poput propelera u svojim grobovima) on se daleko ponaša od onoga što je prisegnuo i za što se družba zalaže, preciznije zalagala. slučaj Jakuševac je samo dokaz kako Bandić misli prvenstveno na sebe, kako da se pošto poto što duže održi na vlasti. idealno mu je došao prosvjed protiv spalionice otpada koji je vodila stranka 'Zelena lista' koja je na taj način sakupljala samo glasove bez malo dubioznijeg razmišljanja što napraviti s otpadom i kako ga uništiti. Bandiću je puno interesantnije bilo trošiti novac dobiven prirezom na razne dubioze kojima su se punili bankovni računi njegovih kumova, prijatelja. nažalost Bandiću je sve ono što se direktno tiče interesa Zagreba i njegovih građana zadnja rupa na svirali. to je dokazao nizom svojih poteza - od pretprodaje gradskog zemljišta, preko famozne snježne kraljice i pravljenja umjetnog jezera za snježne topove, fontana, Cvjetnog i sve ono što je Feniks već naveo.

w. ;)

Tko je glasao

Eh, baš sam se

maločas sjetila kako je Bandić onomad nekome platio pustu lovu za uklanjanje lopoča iz jarunskog jezera..... :))

Tko je glasao

na Jarunu uopće nema lopoča.

na Jarunu uopće nema lopoča. Ovi žuti cvjetovi na Jarunskom jezeru su lokvanji.

Tko je glasao

A i nije Jakuševac

nego JakuševEc ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A i nije Jakuševac nego

A i nije Jakuševac
nego JakuševEc ;)

Ima Jakuševečka ulica, a Jakuševačko vatrogasno društvo.

Tko je glasao

eh...

... sad još da shvatimo da nije "Bandić platio" nego mi... pa će mi biti svejedno jesu li lokvanji ili lopoči.

Doduše, sad očito nitko nije ništa platio - pa se regatna staza na nekim dijelovima guši u istima.

Tko je glasao

afera "lokvanj" je bila mala

afera "lokvanj" je bila mala stvar prema jednom drugom grandioznom projektu čišćenja jezera, od kojega nije ostalo ni p. Lokvanji su se čistili sa improviziranim platformama i manuelnim čupanjem, deponiranjem uz obalu i odvoz. Onda se iznenada pojavio jedan vrlo zanimljiv njemački brodić ( negdje 6,7 milijuna eura) sa neobičnom hidraulikom za čupanje lokvanja iz korijena, jer ta se biljka korijeni vrlo duboko i vrlo čvrsto. Pored toga bio je opremljen sa snažnim pumpama za crpljenje mulja i utiskivanje u mrežu cjevovoda razgranatu na cijelom području vodene površine. Da bi to sve moglo funkcionirati na južnoj strani Jaruna, uz Savu, napravljeni su ogromni bazeni-deponiji mulja, za kompostaciju materijala izvađenog sa dna jezera.
Od svega toga nije ostalo ništa. Broda nema, sistem cijevi za prijevoz mulja do nesuđene kompostare je devastiran, a bazeni su zarasli u travu tako da se jedva mogu raspoznati.

Kada je taj grandiozni projekt završio, počela je izgradnja drugog, base-ball terena, sa dvostrukom ogradom, umjetnom travom, skupom rasvjetom za noćne utakmice,tribinama i pratećim objektom za presvlačenje i tuširanje. Na tom terenu uglavnom nikada nema nikoga, jer base-ball nije popularan sport u Hrvatskoj, osim šta se predvečer pojavi neka grupica klinaca, koja navodno trenira taj čuveni sport, uz obilatu rasvjetu sa reflektorskih stupova.

Tko je glasao

nema nam nesto kolege sa

nema nam nesto kolege sa politike koji o tome dosta zna.. ne javlja se vec duze vrijeme komentarima..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci