Tagovi

Jadranka Staljin i verbalni delikt

Nije čudo da je HDZ sabor danas odlučio da ponovo uvede verbalni delikt, poznato oružje za očuvanje komunizma. Pa na čelu te organizacije je gorljiva članica Saveza komunista Jugoslavije Jadranka Kosor, diplomantica Partijske škole SKJ u Kumrovcu i autorica neviđenog napada na crkvu na partijskom derneku u Splitu nešto malo prije pada berlinskog zida.
Uostalom, u HDZ-u je najveći broj bivših vatrenih komunista, a ne treba zaboraviti da su i glavni savjetnici bivšeg predsjednika Futbalskog kluba Partizan, najmađeg titovog generala i gorljivog političkog komesara Zagorskog odreda NOB koji je po Zagorju ratovao “protiv četnika” bili šef Jugoslavenske UDBe Zdravko Mustač i šef hrvatske UDBe Josip Perković koji su po Njemačkoj organizirali ubojstva hrvatskih emigranata pa ih sada traži njemačka policija. Te je savjetnice sigurno konzultirao Crni marko i oni su Jadranki objasnili kako se to prisluškuju zločesti građani i zatim ih se hapsi zbog izrečene riječi. Vrhunski domet demokracije u stilu SKJ. Jednom komunist – uvijek komunist, kaže i bivša članica SKJ Hloverka Novak Srzić.
Nadam se da će novi sastav Sabora odmah ukinuti i Šeksov komunistički dio kaznenog zakona kojim hadezejci žele ušutkati novinare. Po svemu sudeći – neće to trebati dugo čekati. Pokušaj povratka komunizma u stilu HDZ-a može potrajati samo do izbora.

Komentari

Imunitet i verbalni delikt

Gotovo u dan donijeta odluka o skidanju imuniteta saborskom zastupniku i novi Kazneni zakon učinio je događaje dramatičnijim, ali i olako poistovječivanje pojmova.

1.) Imunitet ukratko

Imunitet saborskih zastupnika ima opravdanje i zamišljen je kao alat spriječavanja šikaniranja saborskog zastupnika, a što bi remetilo rad istog. Zamislite da netko iz zločestih razloga podnese stotinjak prijava bez "filtera" imuniteta. Više bi proveo vremena na sudskim ročištima nego u Sabornici.

Problem kod imuniteta saborskih zastupnika jest, što se proteže i na djela koja se goni po privatnoj tužbi i za ona koja se gone po službenoj dužnosti. Osobno se zalažem za ukidanje imuniteta za djela koja se gone po službenoj dužnosti. Zašto bi sustav institutom imuniteta štitio zastupnika, kad je društvu u interesu tog zastupnika što prije ukloniti iz političkog života. Ovdje prigovor šikaniranja nije opravdan, jer je malo vjerojatno da bi netko iz šikanoznih razloga podnio kaznenu prijavu, a Državni odvjetnik iz iracionalnih razloga podnio optužni prijedlog.ili na drugi način inicirao postupak.

Dakle, ukinuti imunitet za djela ex offo, a obavezno sačuvati za ona koja se gone po privatnoj tužbi.

I konačno da se vratim na početak. Verbalni delikt je postojao i prije odluke Sabora o ukidanju imuniteta. Odluka Sabora omogućuje samo progon i za djelo koje se goni po privatnoj tužbi. Mislite da su sada svi zastupnici izjednačeni ubuduće i da se odluka odnosi na sve buduće slučajeve.
Ni govora.
O svakom budućem slučaju glasat će se pojedinačno.
Po načelu oportuniteta.
A načelo oportuniteta, kao načelo suprostavljeno načelu legaliteta, smrt je demokracije.

2.) Verbalni delikt postoji oduvijek. Novi KZ materijalni je propis koji samo proširuje kategorije a primjenjivat će se od 2013. Mislim da će imati dramatične posljedice na ponašanje građana u javnom prostoru, prije svega društvene mreže. 90% statusa na FB izraženih u riječi ili slici (barem u grupi koje čitam), bit će pod pravnom kvalifikacijama KZ-a. A onda će opet "nick name" i "Torpak" doživjeti renesansu.

Malo šale:
Odvjetnici kažu "oralni delikt", a ne "verbalni delikt".

Tko je glasao

tonči..

..daj mi još ovo elaboriši....evo ovaj case in Belgium...lik se pokušao izvući da je on te izjave davao, kao čelnik stranke Nacional Front objavljivao (na svom webu), po medijima, itd. IZVAN parlamenta, pa da koji k***** ga dave, jelte..

a sud je rekao, stari, zajebi priču, ti si de facto upravo KORISTIO činjenicu da imaš imunitet (u saboru) da gnojiš po svojem i.e. da diseminiraš stavove svoje stranke, pljuckaš po socijalistima da su lažovi, ovo, ono...

dakle, da li kod nas taj imunitet isto vrijedi samo U Saboru i gdje je crta, tj. gdje zastupnik postaje privatno lice koje ne smije gnojit šta hoće a conto tog imunitete; jel to kad sstupi nogicom iz sabora, jel to kad nastupa na TV, daje izjave medijima...?
to je nejasno (za kod nas u RH) a baš mi sad to treba, ajd nabaci pls.stručno objašnjenje. ASAP. please.

CC

Tko je glasao

My dear CC

Samo ukratko, jer pucam po šavovima trenutno.
Imunitet bez obzira da li bio saborskog zastupnika, suca ili nekog drugog posebnim propisom određenog dužnosnika, zamišljen je i vezan uz funkciju koju obavlja. Logično, jer imunitet nije privilegija, već u svrhu urednog obavljanja funkcije.
Saborski zastupnik je saborski zastupnik 24 sata, pa dakle i kad nije u Sabornici, već kod kuće u fotelji. On je zaštićen imunitetom 24 sata. E sad! Ako primjerice takav imunitetom 24 sata zaštićeni zastupnik učini kazneno djelo, a djelo nije u obavljanju funkcije (kamatari, učini prometnu nesreću, ukrade bankomat .....) imuniteta nema.
Ovo što sam napisao jest u teoriji imuniteta.
U praksi je kaos. Evo ti primjera. Spominje se imunitet od kaznenog progona. Ne spominje se imunitet od prekšajnog progona. Godinama sam trubio da je prekršajni postupak isto što i kazneni postupak, samo je naziv "prekršajni" radi distinkcije između kažnjivih djela obzirom na stupanj društvene opasnosti i ništa više. Nitko me ne sluša. I sad imamo situaciju da saborski zastupnik ima imunitet za kazneno djelo, a nema za isto takvo samo zato što se zove - prekšaj.
O slučaju u Belgiji sam čuo, ali nisam ga proučio.
PS. Iznenadi me, pa mi pošalji neki e-mail, a ne ovako da svatko čita :-)

Tko je glasao

Saborski zastupnik je

Saborski zastupnik je saborski zastupnik 24 sata, pa dakle i kad nije u Sabornici, već kod kuće u fotelji.
Jučer je u emisiji Otvoreno prof. Robert Podolnjak (13min 30 sek) ovo potkrijepio još jednom informacijom. On kaže da je prije desetak godina Interparlamentarna unija radila studiju o parlamentarnim praksama i da je na pitanje odnosi li se imunitet saborskog zastupnika samo na sabornicu, Hrvatska odgovorila da je zastupnik zaštićen bilo gdje! Istina, Podolnjak ne navodi tko je u ime Hrvatske tako odgovorio, ali razumna je pretpostavka da je pitanje bilo upućeno nekom od za to mjerodavnih državnih tijela pa se u tom slučaju može smatrati službenim stavom.

Emisija je inače bila zanimljiva i zbog toga što je odvjetnik HDZ-a Gredelj zorno pokazao kako kritiku HDZ-a shvaća kao vrijeđanje - tako je valjda instruiran od klijenta.
Naime, Arsen Bauk (6 min 50 sek) vrlo mirno, bez povišenih tonova, bez uvredljivih riječi iznosi sljedeće (ukratko prepričano):
HDZ je oduzimanjem imuniteta Jovanoviću želio zastrašiti zastupnike i natjerati ih da paze što govore, a drugi cilj im je homogeniziranje biračkog tijela i svojih članova. U tome se služi prenaglašavanjem kako ih svi napadaju.
Oduzimanjem imuniteta politička utakmica uvijena je u opasnu pravnu formu jer je prekršen poslovnik (zahtjev nije stigao od ovlaštenog državnog tijela već do političke stranke, a još uvijek partija nije isto što i država). Prekršen je raniji dogovor stranaka da se neće oduzimati imunitet radi klevete i plenarna sjednica je poništila odluku MIP-a što je kršenje dosadašnje prakse.
Na kraju je ironično napomenuo kako on može afirmativno govoriti o HDZ-u: ne, HDZ nije imao crne fonodove, J. Kosor nije bila u SK, nitko od direktora javnih poduzeća nije pritovren radi malverzacija, nikoga nisu izručili u Haag, ali pitanje je hoće li od takvog govora biti štete ili koristi.

A onda Gredelj odgovara:
Ja bih predložio da se ne takmičimo u tome tko će koga više vrijeđati. ... ... ... Ako ste vi poziv u ovu emisiju shvatili da nastavite s vrijeđanjem HDZ-a to je totalno promašeno.

Zatim Gredelj kaže da neke zastupnike SDP-a stvarno treba disciplinirati i to potkrijepljuje prilično jasnom aluzijom Đakićevog tipa da bi Jovanović trebao voditi računa o tome u kojoj zemlji živi i kako se ona zove te da bi trebao graditi, a ne razgrađivati Hrvatsku.

Tko je glasao

rupert

...da je na pitanje odnosi li se imunitet saborskog zastupnika samo na sabornicu, Hrvatska odgovorila da je zastupnik zaštićen bilo gdje! Istina, Podolnjak ne navodi tko je u ime Hrvatske tako odgovorio, ali razumna je pretpostavka da je pitanje bilo upućeno nekom od za to mjerodavnih državnih tijela pa se u tom slučaju može smatrati službenim stavom....

baš pročitala jučer (final draft iz 2001) a sad tu ima nekih sitnih novica (glede toga ŠTO sve pokriva zastup.mandat, ility non-liability); uglavnom, u mnogim zemljama se to odnosi prvenstveno na prostorije sabora, parlam.odobra i sl. i aktivnosti striktno vezane uz mandat (recimo pisanje reporta, prepiska s constituency, i sl.) ali u dosta zemalja (e.g. France, Englezi, Finci, Austrijanci, Njemci, Belgija, Nizozemska..nu, da sad ne gledam, ima ih....) ono što zastupnik probrlja na npr. pressici ili u klubu svoje stranke ili u nekom intervjuu..nije pokriveno imunitetom (a sud u nekim slučajevima, kao npr. onaj G. Wilders čak uzima i učestalost laprdanja van Sabora kao otežavajuću okolnost; ako to primijenimo na ovog galamdžiju Jovanovića (koji se je ufural da je novi Bombarder s Kvarnera ) koji ko pokvarena ploča lupeta jedno te isto, ne bi se taj baš lišo izvukao u toj zemlji, itd.

ali još jednom da podebljam: tužba je podignuta jer je Jovanović zvređal onih 10.000 grla na konvenciji HDZ rekavši da su oni svi kandidati za Remetinec. za TO je on tužen; da je recimo u USA, jedan class suit za uvredu časti, pa čak i govor mržnje mu ne bi ginuo..
A ovdje na Balkanu svak može laprdat šta hoće ...i lijevi i desni, svi prvo padaju u nesvijest i afanavaju se (ono, udar na nacionalnu sigurnost, urla nekontrolirana buduća ministrica van. poslova uvažena gđa Pusić (u crvenim štramplicama, jesus, ste ju vidli!!???) silovanje Ustava, dere se Milanović, demokracija je mrtva, reve ona luda soroševa plaćenica V. Teršelić, itd.itd. ) a na kraju se ništa dramatičnog neće desiti... osim što će nam doći MMF i do kraja sve razhebat...

Di nam je sad Gnews...dam glavu da se veseli skorom susretu s MMFom :))..

CC

Tko je glasao

Rado čitam tvoje komentare

što zbog stila što zbog sadržaja@CC,ali moje je mišljenje da

tužba protiv tog i takvog Jovanovića koji je kakti lijevi jastreb je nepotrebna.

Govora mržnje tu nema jer on njih ne napada po nekoj prirodno pripadnoj osobini (muško,žensko,crnac,cigan,Srbin,Hrvat.....) nego ih je nazvao kao članove hadezea "kandidatima za Remetinec",a to je promijenjiva kategorija,a njegovo je samo pitanje stila.

Da naravno da ima klevete,ali pobogu,pa oni ništa drugo ne rade (političari na sceni) nego samo lažu i kleveću i ogovaraju jedni druge.
Valjda im je to u opisu posla,a ovo skidanje imuniteta im je autogol.

To se ranjena zvijer koprca,pokušavaju pokazati da još imaju mišiće,ali avaj...

sve dobro...

Tko je glasao

Govora mržnje tu nema i

Govora mržnje tu nema
i zaboravlja se da Jovanović nije niti pozivao niti odobravao zločin koji bi bio počinjen iz mržnje. On, naime, niti jednom rječju niti u jednoj situaciji nije pozivao na obračun s članovima HDZ-a koji bi bio nelegalan. Njegove "prijetnje" svodile su se na to da će narod reći svoje na izborima, a u tome nema ničega problematičnog, osim za JK i vjerojatno Gredelja.

U emisiji Otvoreno, Gredelj je rekao još jednu zanimljivu stvar. Po njegovom tumačenju zastupnik čak niti u sabornici ne bi smio govoriti što hoće. To dovoljno govori o tome kakav vid demokracije zastupa HDZ. Prakticiranje demokracije sjevernokorejskog tipa (imenovanje nasljednice na čelu vlade te glasanje kao jedno od posljednjih u nizu, a to je nastavak Tuđmanove tradicije koja nije dopuštala "oporbene situacije") vrlo je znakovito i u tom širem kontekstu, sva ova tankoćutnost u pokušaju pravdanja postupka protiv Jovanovića izgleda neuvjerljivo i smiješno.

Tko je glasao

gle rupert..

...naravno da nije pozivao na zločin, itd.itd. ali the fact is on je "presudio" svim HDZovcima rekavši da su zloč. organizac. (poslije se ispravio pa je derao samo po "vrhu stranke" itd.) svejedno sad...bitno je dakle da je preko medija (Pavićeva mašinerija radi tutta forza) plasirao tezu da su svi oni kriminalci, itd.itd. a da istraga tj. optužnice za cijeli vrh ili već koga JOŠ nisu gotove..manipulacija masama na djelu, čisti Goebbels, reci stoputa da je neka stranka shit...segment Štefek-Barica kojima je Dnevnik u pola 8 odmah poslije Biblije....naravno da će pomislit, je, pa ak su rekli na televiziji onda je to tak. još će čut da je ex premijer u zatvoru (što je činjenica) i eto ti...ne treba puno da se mozgovi masa prepariraju u ovom ili onom pravcu...

ja ovdje ne branim HDZ (jer da trebaju najebat, to je svakom jasno, ali to moraju biti OSOBE, s
imenom i prezimenom a koji su krali, itd. a, barem, štajznam, pola stranke, to nije.) ali duboko prezirem etiketiranje, medijski linč, i te stvari. a kojih smo zadnjih godinu ili koliko svjedoci svaki dan. da ne govorim o curenju info from DORH, USKOK...pa jebate moraš bit glup ko šlapa da ti ne bude jasno kome to ide na ruku. tko dila takve info? protivnička strana, ofkors, ne valjda ne moja mama.

A Bajić?? jesus fuck, on nije korumpiran? ahahah, evo TAJ lik je "genetski predisponiran, kak bi to Zoka metaforički reko' za korupciju i to onu vrhunsku. Veli sad Zoki, ili Pussy, svejedno, da nije DORH birao tajmnig, bož' sačuvaj, oni neovisno rade svoj poslić, i tak....

pa NARAVNO da je tempiral podizanje otpužnice. naravno da se vodio time da sačuva svoju stolicu, i td. eto Pussy se mam iskrcala kako Bajić ima, jelte, njeno puno povjerenje. jesus, a još neki dan su pljuckali po njemu i najavljivali da će ga odjebat čim se dočepaju foteljica.

ergo, sve je to ista priča, prljava trgovina i lijevo i desno. ono, the ultimate disgust, to je to što čovjek mora osjetiti kad ih sluša. a bogme i kad ih gleda.

CC

Tko je glasao

poslije se ispravio pa je

poslije se ispravio pa je derao samo po "vrhu stranke"
Sve je krenulo od Jovanovićeve izjave u Saboru da je vrh HDZ-a u političkom smislu kriminalna organizacija. Ovime "u političkom smislu" se ogradio od davanja pravnih kvalifikacija za koje nije kompetentan nit mu je to posao. Kasnije su krenule razne varijacije na tu temu.
Međutim, to uopće nije bitno. Bitno je ima li zastupnik imunitet ili nema. Ako je točno ono što je rekao prof. Podolnjak (da je Hrvatska informirala Interparlamentarnu uniju kako je praksa u Hrvatskoj da ga zastupnik ima i izvan sabornice) onda tu prestaje svaka rasprava.
I drugo: HDZ to nije učinio radi zaštite demokratskih vrijednosti! Isto kao što to ne čine i oni koji sada Jovanoviću pridaju nadnaravne sposobnosti u mobilizaciji puka protiv HDZ-a pa da se masa razgnjevi i da dođe do nasilja. Inače, u tvojim komentarima o incidentima na gay prideu u Splitu (koji su zaista bili hate crime) moglo se uočiti kako nasilje pripisuješ isključivo zatucanim i zadrtim primitivcima, nigdje nisi spomenula sustavno širenje homofobije od strane Crkve kao mogući razlog. Ali zato, vidi Jovanovića - Gebelsa moćnog čudotvorca, kako će potaknuti Barice - Štefeke na nasilje. Moš mislit!
I na kraju, ravnomjerno raspoređivanje pljuvačke po svima što učestalo radiš nije odraz objektivnosti. Može se govoriti tek o fluktuaciji pažnje.

Tko je glasao

fluktuacija pažnje, hm, hm...

...nasilje pripisuješ isključivo zatucanim i zadrtim primitivcima

a nego što su nego primitivci zaboga? istina s Crkvom se nisam posebno bavila, dakako da i oni imaju na duši hrpu stvari oko toga...ali to je sstara priča, to znamo...

u slučaju gay parade bilo je i ubačenih elemenata (vjerojatno, nemam dokaza al' me ne bi čudilo) a ostalo su ofkors seljoberi, tak su odgajani (pa i od crkve) i dakako da to ne opravdavam, ali opet dizat frku zbog...koliko ih je ono bilo....pedesetak? i dva kamena i li flaše što su bacili..i odmah krenut sa spikom o fašizmu i šire...ma, to je smijeh.

evo ko ovo sad u emisij Bilića, cura pročita šatro antisemtisku izjavu gledatelja i odmah cijela frka, da zašto je ona baš TO pitanje odabrala (od btw. stotine primljenih u nepun sat, itd.) pa kreće panika, sankcije za novinara, jesus, pa svi su totalno poludjeli u ovoj zemlji,

a glede Jovanovića naravno da ti i ja znamo da je mislio (a NIJE naglašavao to isto u medijima, projveri malo...) u politčkom smislu itd. ali nemojmo se zavaravat, običan puk to prevodi - mafija. i točka.
ponavljam: u HDZ trebaju odgovarati svi pojedinci...istto vrijedi i za SDP ne možemo sad reć da zato što je Linić sumnjiv lik (je, da izvukao se zbog zastare, pa je Doris Hrast smijenjen, valjda je predugo držao u ladici da stvar zamre, hehe) ili zato što je njegova žena tužila novinarku NL za klevetu (za satirički članak) a glavni target je bio Linić ..da su pi*** jer tužakaju novinare, itd.itd.

CC

Tko je glasao

Rprt, Jvnvć j klk s

Rprt,

Jvnvć j klk s j sjčm zjvl, d j HDZ zlčnčk rgnzcj.

HDZ sčnjvj člnv t strnk, d s sv d rd zlčnc jdnstvn n mg vjrvt.

S svjm zjvm j tvrn pzvl n lnč sprm jdng djl hrvtskg nrd.

Tko je glasao

nego ih je nazvao kao članove

nego ih je nazvao kao članove hadezea "kandidatima za Remetinec"

da budemo precizni, jovanovic je izjavio:

Za razliku od HDZ-a koji se zatvorio u Arenu, u kojoj je okupio impresivni broj kandidata za Remetinec...

u toj recenici se ne tvrdi da su svi clanovi HDZ-a ili pak svi okupljeni u Areni "kandidati za Remetinec".


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

rupert & hadži...

...ma ja se slažem da im je to totalno bezvezan potez (negdje ranije sam to i napisala); ja samo inzistiram na preciznosti (za ŠTO točno je optužen) i upućujem one koje to zanima da skidanja imuniteta zbog govora mržnje, uvreda, blabla..ipak ima (ne mnogo ali ima) pa i u EU parlamentu, btw. u tom jednom EU dokumentu isto piše da treba malo bolje razraditi što jest a što nije kleveta, itd. i malo tu praksu čestog izvlačenja na čl. 10, stav. 2. Konvencije dovest u red, itd. nisam još detaljno pročitala..ali dakle, sprema se uvest malo reda u tu slobodu i demokraciju (rekli bismo EU će sve normirat kao i oblik krastavaca, sir i vrhnje, pa tako i slobodu govora, supeeeer, I love EU, uskoro će nam donijet decree koliko puta na dan smijemo kakit..i tak...)

ovo glede kandidata za Remetinec, ma sve pet, sve je jasno, ako gledamo točno di je zarez, itd. ne možemo ga ulovit za repić...i to je u redu, lukavac stari ipak pazi na te neke sitnice...

nego, da vas još ovo pitam: koji bi narod/rasa....po vama bio genetski predodređen na korupciju? jel se uopće može tako nešto reći?postoji li genetska predispozicija za korupciju? itko čuo za to? btw. to je Milanović izjavio početkom godine na SDP skupu u Solinu (naravno, jasno je bilo ko' dan na koga misli ali je prefriganac stari na vrijeme stavio točku :))

CC

Tko je glasao

nego, da vas još ovo pitam:

nego, da vas još ovo pitam: koji bi narod/rasa....po vama bio genetski predodređen na korupciju? jel se uopće može tako nešto reći?postoji li genetska predispozicija za korupciju? itko čuo za to? btw. to je Milanović izjavio početkom godine na SDP skupu u Solinu (naravno, jasno je bilo ko' dan na koga misli ali je prefriganac stari na vrijeme stavio točku :))

hajde da opet budemo precizni:

"S korupcijom se danas na jedan ružan način moraju obračunavati oni koji su je stvarali, koji su je živjeli, čiji je dio genetskog koda korupcija i koji su pred njom zatvarali oči i prema njoj se bogatili", ocijenio je, dodajući kako se do parlamentarnih izbora obračunom s korupcijom ponajprije trebaju baviti oni koji su "u njoj živjeli".

1. gdje ti u ovoj izjavi iscitavas da je milanovic govorio o narodu / rasi koja bi genetski bili predodređeni za korupciju? koliko ja vidim, milanovic je ovdje govorio o pojedincima.

2. "genetska predispozicija" je u ovom slucaju metafora, i to metafora vidljiva s mjeseca. naime, ne postoji gen za korupciju ili jos takav nije detektiran znanstvanom metodologijom.

btw, na tom je skupu milanovic "pozvao članove SDP-a da se u kampanji suzdrže teških riječi"


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

ček, ček hadži...

...nemojmo se pravit blesavi, dobro?

gdje ti u ovoj izjavi iscitavas da je milanovic govorio o narodu / rasi koja bi genetski bili predodređeni za korupciju?

NARAVNO da Zoki Luzer nije govorio o narodu, rasi...ja sam upravo ZATO pitala jel ima slučajno neka studija, ovo, ono a koja bi govorila o kojem narodu, rasi, grupaciji...koja bi kao bila genetski predisp.itd. i NARAVNO da ja znam da toga nema, ali, rekoh, ajmo utvrdit gradivo, možda mi je promaklo :))

koliko ja vidim, milanovic je ovdje govorio o pojedincima. hm, hm, a kojima to? daj mi reci koji su to pojedinci genetski predispon.za korupc....mislim, da znam da, ako ih sretnem, da ih se klonim :))

a paz' sad dolje i sam kažeš (naravno, ispravno) kako:

ne postoji gen za korupciju ili jos takav nije detektiran znanstvanom metodologijom.

genetska predispozicija" je u ovom slucaju metafora, i to metafora vidljiva s mjeseca.

metafora? oprosti, znam što je metafora...i jebi ga, ona meni ovdje nije vidljiva s mjeseca. možeš li malo pojasnit..što je zapraff Zoki Luzer htio poručiti takvom "metaforom"?

ponavljam, nemoj me pravit budalom, itekako je jasno o kome Zoki govori, to je bio stranački skup ili tak nekak a ne akademska diskusija o fenomenu korupcije kao takve...onda bi se kao licentia poetica moglo reći, za štajaznam, okorjele lopove, da su genetski predisp. itd.

..dajte, najte, dragi SDPovci..ajmo malo samokritike..imat muda pa reć' je da, to što je Zoki rekao bilo je glupo, neukusno, nepromišljeno...već nešto u tom stilu...

CC

Tko je glasao

možeš li malo pojasnit..što

možeš li malo pojasnit..što je zapraff Zoki Luzer htio poručiti takvom "metaforom"?

ispricavam se, uistinu sam mislio da je poruka jasna. evo onda - tom je porukom milanovic porucio da su spomenuti pojedinci nepopravljivog koruptivnog karaktera (slika sa "genetskim kodom" naglasava nepopravljivost).

itekako je jasno o kome Zoki govori,

ne pravim te budalom, i slazem se da je jasno, kao sto je jasno i iz svih ostalih njegovih nastupa - govorio je o ljudima koji vode vladu i hdz.

..dajte, najte, dragi SDPovci..ajmo malo samokritike..imat muda pa reć' je da, to što je Zoki rekao bilo je glupo, neukusno, nepromišljeno...već nešto u tom stilu...

ako to zasluzuje, nema problema. no, u ovom slucaju mislim da se ne radi ni o kakvoj neprimjerenoj ili neukusnoj izjavi. stovise, mislim da milanovic vec mjesecima nastupa prilicno blago prema citavoj toj prici. kampanja mu je orijentirana na drugu stranu, i vjerujem kako je i sam svjestan da bi mu zaostravanje retorike samo odmoglo, kao sto se to vec jednom dogodilo, 2007.

svo ovo forsiranje kojim se milanovic na silu pokusava uvuci u politicku predizbornu igru pljuvanja je neposredna politicka aktivnost jadranke kosor, buduci je svjesna da tek u takvoj prljavoj igri niskih strasti ima ikakve sanse za dizanjem rejtinga.

u istom svjetlu porimatram i tvoje upise, koji su savrseno "na liniji".


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Mlada i naivna :))

dajte, najte, dragi SDPovci..ajmo malo samokritike..imat muda pa reć' je da, to što je Zoki rekao bilo je glupo, neukusno, nepromišljeno...već nešto u tom stilu..

Ceco mora da se shalish :)))

Provinciopolis

Tko je glasao

HDZ kao zločinačka organizacija . jučer, danas, sutra...

Malo vremeplova...

"Ukratko, raščišćavanje HDZ-ovih mafijaških tehnika koje je u javnosti najavljeno kao “afera reket” neće s odvijati ni brzo, ni lako. Jer reketaška struktura zločinačke organizacije pod imenom HDZ, u mnoštvu institucionalnih fragmenata, preživjela je HDZ-ov izborni poraz i gotovo cijeli mandat aktualne koalicijske vlade." - http://www.nacional.hr/clanak/10696/marko-marcinko-pasalicu-sam-dao-15-m...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nacional, mesićev bilten...

...ajme, ajme, kad netko uzima zdravo za gotovo info objavljene u Mesićevom biltenu Nacionalu....tu se nema što posebno dodat; nije da nekad nisu objavljivali i istinu (već čija bila..jel) ali, ipak...ta razina...mojne me...

btw. šarmantna i meni inače silno draga Sina Karli nastavlja tradiciju s Aktualom (ono, Meskeu ne pakovati); jebi ga, ja ju razumijem, na Mesićevim transkriptima i informacijama o ovome i onome, tračevima s Pantača i šire..cijela redakcija Nacionala živjela je više nego sjajno...kažu mi (kak se ono veli, iz provjerenih izvora) da oni (tj. Sina) i dalje ne daju na Meskea, usprkos tome što je on definitivno najprezrenija osoba u RH, bivši Nacionalovci mu neće okrenut leđa dokle god ta ljudska nula diše. nu, to se zove lojalnost.

CC

Tko je glasao

HDZ himna za Parlamentarne Izbore 2011

Ne zelis kraj, mada je tu... U..U.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

vidim da ima nekih kojima se

vidim da ima nekih kojima se ne svida pjesma za kraj :)))

pa bolje pjevati nego plakati, zar ne? onako fino, njisuci se, i njisuci rukicama u zraku..

by by

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

truć, trać

Rasprave s tobom su doista babska posla... Budući da ne možeš demantirati izvor, onda ćeš ga pokušati diskreditirati i oklevetati. Ako već nisi, svakako se učlani u HDZ, mogla bi im biti od koristi.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

joj joj bigi..opet ti gnojiš...

....

ako kažeš da su rasprave sa mnom babska posla..pa šta se onda guraš? jel te tko posebno apostrofirao? nije. onda....?!!

dakle, pamet u glavu bigi, i javljaj se samo kad imaš štogod pametnog za reć. ak nemaš - a to je, koliko sam do sada imala prilike vidjet, dosta čest slučaj - radije se suzdrži.

CC

Tko je glasao

CC...

bojim se da te tvoj pes dovoljno ne istrčava...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

bigi jebal te led...

...pa baš si uporna :)) ajd kad si već takva, red je da ti odgovorim: istrčava se dost, i ja skupa s njim (i previše) zato valjda imam tak' sjajnu liniju a bogami i mozak mi se odmori od raznih dnevnih sranja, prebaci u prvu brzinu, ono laganini..taman kol'ko mi treba za komunikaciju s pollitičarima tvojeg profila, ehehehe..

CC

Tko je glasao

po kvaliteti tvojih upisa...

... priznajem da mi se čini da ti je mjenjač pokvaren i da je mozak trajno ostao u prvoj brzini...

Tko je glasao

Meni se čini da se radi o rikvercu..

Ali i kretanje natrag je isto kretanje, zar ne ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

HDZ izgleda dobio obavijest da je pod istragom..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-dobio-obavijest-da-je-pod-istrago...

pise na sve strane.. udarna vijest

u slobodnoj pise samo da jaca izostavljena..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

naprijed lijevi...

...pise na sve strane.. udarna vijest...

ajmo pljesak, gromko svršavanje, pa onda red onoga "pa jesmo vam govorili" pa malo "ajd konačno se Bajić probudil" a onda ide obavezno "Od Vardara pa do Triglava" a može i varijacije na temu, recimo, ovak "Od Iblera do Banskih dvora, dug je bio put, preeeduuuuug, oplaaaa" ...i tako to.

bogami ako sad tamo na Iblerovom ne padne jedan koljektivni orgazam, onda ja ne znam....
sam me strah kak' će onaj mali sitni Dragovanko, šta ak' ga recimo Ingrid "duge cijevi" poklopi...ništa od maloga neće ostat :))

CC

Tko je glasao

Sramota i opasan presedan

s koje god strane pogledaš...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

da li je normalno ocekivati

da li je normalno ocekivati od novog saziva sabora ukidanje

besmislenih ili losih zakona koji su izglasani u ovom sazivu?

napr. taj o verbalnom deliktu, ili recimo ispravak zakona o policiji ili neustavnih ili cudnih zakona (i prije odluke ustavnog suda)?

meni bi bilo logicno da novi saziv ako bi imao vecinu ispravi greske nastale u ovom saboru. no to bi s druge strane znacilo da svaka vlast mrda po zakonima kako njoj pase, sto bi takoder bilo blentavo, jer se na taj nacin mogu i pokvariti "dobra" zakonska rjesenja..

uopce ne kuzim kako bi se moglo dovesti zakone (kojih ima gomilu cudnih) u normalno stanje i da takvi ostanu duze vremena..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zaista

ovo je sramotno što pokušavaju učiniti sa tim skidanjem imuniteta.

Oni bi najrađe jedni druge zabranili.

Ovi bi većinu hadezeovaca pohapsili (što i nije bez pameti :)))),a hadeze bi najradije začepio usta oporbi,ma zabranio je zakonom.

Predizborna voda im je u ušima pa su izgubili kompas i kukurikavci i hadezejci.

Zastupniku Jovanoviću se neće ama baš ništa dogoditi,ali je ružna poruka koja se šalje ostalima koji nisu zastupnici.
Inače je praksa da se zloupotrebljava sudstvo i ta kleveta.
Za svaku riječ svak svakog može dovesti na sud.

sve dobro...

Tko je glasao

Žaki di si bio

devedesetih kad su me pendrečili zbog pjevanja " ima 1 čovjek čudan, ime mu je Franjo Tuđman " !?
Mislim...Hoću reći...Kad kukurikavci preuzmu Vlast što će se dogoditi građanima Hrvatske !? Dali ćete i tada srati po HDZu ( jednostavno se ne želim zamarai s tim debilima lopovskim ) ili imate i neki Program koji će građane izvesti iz dužničkog ropstva ili barem omogućiti kakvu takvu opciju preživljavanja na način da se možemo nadati da će i naša djeca i djeca naše djece ostati živa !?
Znam da pričam sa zidovima, al čisto onak malo čitateljstva radi ...

Provinciopolis

Tko je glasao
Tko je glasao

Sve što o ovdje treba znati

Sve što o ovdje treba znati već sam napisao, u komentarima ovog dnevnika:

http://pollitika.com/reakcija-plenumu-nije-mjesto-samo-na-jelacic-placu

Čitajte, nema se smisla ponavljati. Što se tiče ovog:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/javno_izjavljujem_vrh_hdza_je__zlo...

Molim, valja lučiti stvari. S izjavom "vrh HDZ-a je zločinačka organizacija" pravno nema baš nikakvih problema - to nije "hate crime". Međutim, svi vrlo dobro znamo da Jovanović & co. nisu to tako rekli, nego da su govoril o kompletnom HDZ-u, cjelokupnom članstvu, do zadnjeg običnog čovjeka na ulici, čak javno tražeći zabranu stranke.

Na isti utuživi i deliktni način ovdje i Golgota: "Vrh HDZ-a = vrh zločinačke organizacije". Ovo jest zločin iz mržnje, jer jasno govori ne samo o vodstvu HDZ-a, nego o svim članovima kao "zločinačkoj organizaciji".

Kako sam već opširno obrazložio na tom Kokošinim dnevniku, to je jasan, nedvosmislen poziv na masovni, nediskriminativni progon i pogrom političkih protivnika, sankcioniran Zakonom o suzbijanju diskriminacije.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

MKn, Kako sam već opširno

MKn,

Kako sam već opširno obrazložio na tom Kokošinim dnevniku, to je jasan, nedvosmislen poziv na masovni, nediskriminativni progon i pogrom političkih protivnika, sankcioniran Zakonom o suzbijanju diskriminacije.

Kaj si ti do sad spaval?

Pa več izvjesno vrijeme se proganja ne istomišljenike na pollitika.com. Ne radi se samo o HDZ-ovcima, nego proganjaju sve od reda.

To bi trebale sve političke opcije imati u vidu kod stvaranja koalicije.

Tko je glasao

Pucanj u minus

Ah ta pollitika.com.. bojno polje, skoro Galicija

sve ne-misljenike, "raznomisljenici" proganjaju

raznim rijecima, tekstom, dnevnicima, komentarom.. cisti uzas od pritiska u zraku tj. u slovu

a svi ne-misljenici uzvracaju minusom do zadnjeg bureta "minusa"

ps
da li ce se itko naci i zapisati ovu bitku u anale hrvatske povijesne istine, pardon, danasnjice? Sto prije molim, dok je jos legalna, jer se jos uvijek moze dogoditi da Seks proglasi "raznomisljenje" zlocinom iz mrznje .. i zabrani slova i rijeci i recenice koje misle drugacije, a tako bi ostano samo minus bez rijeci koje bi minusirao... na ovom velikom bojnom polju, naravno.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nemoj tako...

... kad to kaže najveći minuser stranice, te riječi ipak imaju neku težinu :)

Tko je glasao

MKn - pučki pravobranitelj

Da, stvarno si našao crkvu gdje ćeš Boga molit - MKn je, ono, baš poznat kao čovjek širokih pogleda naspram neistomišljenika...

... Skviki, istina je, za uvlačenje HDZu ima boljih stranica od ove...

Tko je glasao

'Amo opet abecedu. "Zaphod je

'Amo opet abecedu. "Zaphod je lopuža!" Uvreda, kleveta. "Svi zaphodi su lopuže!" Oho, ček' ček'... koji svi? "Pa Zaphod i njegova žena i djeca, njegov pas, mačka, ribice iz akvarija, svi rođaci, prijatelji i poznanici." Aha, dobro, druže Josife. Razumem!

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ehm...

... svi Gadafiji zaslužuju da im se prisloni mitraljez na čelo i opali - bez suda?

Tako je krilniče!

Tko je glasao

Aha, to si htio reći na onom

Aha, to si htio reći na onom drugom dnevniku. Pa znaš što, i tu, naravno, ima gradacije i vaganja okolnosti. Jesi li ti diktator koji skupa sa svojom obitelji poput boga odlučuje o životu i smrti u nekoj državi već preko 40 godina? Ako je tako, morao si znati što te čeka, prije ili kasnije.

No, da se mene pitalo, čak ni u toj situaciji ne bih te pogubio bez suđenja, a osobito ne bih dopustio ubojstva tvoje djece. Međutim mene nitko ništa ne pita, a tebe su tvoji bijesni dojučerašnjni podanici već koknuli k'o "štakora" u nekoj kanalizacijskoj cijevi. Zato oprosti, ali ne mogu se natjerati da te žalim i lamentiram nad tvojim ljudskim pravima.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

nedosljednost...

Upravo ti o tome i govorim, čas ti vrijede jedna pravila, čas druga. Čas vrijeđaš druge (po mom sudu - grubo), čas kukaš zbog govora mržnje. Čas ne bi ubijao bez suda, a onda dnevnik nazoveš bolesnim - kada se pobuni zbog toga istoga.

Tko je glasao

Posve netočno, upravo

Posve netočno, upravo suprotno - ja uvijek zastupam jedna ista "pravila" tj. principe koji jednako vrijede za sve, bez ikakve razlike o kome se radi.

Ništa na mom blogu nije utuživo. A taj dnevnik o Gadafiju jest bolestan, i gore od toga, ali ne zbog "pobune protiv ubijanja", nego zbog otvorene, besramne podrške jednom notornom tiraninu i ubojici. Koji je, kako tamo rekoh, umro baš kako je i živio.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

parafraza koju ne kužiš

Aha, to si htio reći na onom drugom dnevniku
htio je reći da na tvom blogu stoji upravo takav govor mržnje, koji spominje mitraljeze, čela i neka imena ljudi sa pollitike. stoga se ne prevai blesav i ako već cmizdriš kao pussy zbog navodnog "govora mržnje" onda barem budi dosljedan, majstore.

a hdz zaista jest zločinačka organizacija. ne stranka - organizacija.
sue me.

Tko je glasao

htio je reći

htio je reći

Oho, znači, ti Zaphodu čitaš misli?

da na tvom blogu stoji upravo takav govor mržnje, koji spominje mitraljeze, čela i neka imena ljudi sa pollitike.

Nemam blage veze o čemu govoriš. Ni u jednom mom tekstu, naravno, nema ničeg sličnog.

stoga se ne prevai blesav i ako već cmizdriš kao pussy zbog navodnog "govora mržnje" onda barem budi dosljedan, majstore.

Interesantno, a ja mislio da Jovanović, Milanović, Josipović, Pusićka, GONG & slični cmizdre zbog tužbe i skidanja zastupničkog imuniteta Jovanoviću. Zbog čega, kad ste tako sigurni da ste u pravu? Zar nije i predsjednik partije... pardon, države, već rekao da se "ne radi o govoru mržnje"? Zar nije sam Jovanović rekao da jedva čeka sud? Čemu onda tolika frka i panika..? :-)

a hdz zaista jest zločinačka organizacija. ne stranka - organizacija.
sue me.

Jebe se meni za HDZ, nek' te oni tuže.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

kad je već tema dotaknuta...

@Mkn - rzlatic spominje ovo (mislim, malo mi je teško povjerovati da nisi uočio jedini komentar uopće na svom blogu) :)

http://luxver.wordpress.com/2011/08/20/bridzunska-winyeta/#comments

20. August 2011. at 19:37 | #1
Kao što je mitraljez na slici uperen u njegovu glavu, tako bi ga trebalo uperiti u glave: zaphoda, bigulice, feniksa i uopće sve jugo-gamadi. Bez toga, nema nama preko rijeke.

Tko je glasao

Zapravo nije jedini, ima ih

Zapravo nije jedini, ima ih nekoliko, recimo komentirao je Bešker, pa zažalio.

Što se tiče ovog komentara, krajnje je bezobrazno meni ga pripisivati na bilo koji način. Vidim da je gore već preko 2 mjeseca, autor je neki Vladimir Rakitić, vlado@live.ca, IP: 70.64.147.230. Svatko odgovara za svoje riječi, pa izvolite. Bit će gore do sutra ujutro da možete zabilježiti, a onda ću ga obrisati.

Usput, taj čovjek je posve pogrešno shvatio sliku o kojoj govori (i onaj sa strojnicom što viri iz transportera je Šerbedžija), a zatim je "protegnuo" na neke od vas. Tja... radi se zapravo o vrlo dobroj ilustraciji problema s Jovanovićem. Vidite li što se događa kad krenete s javnim pozivanjem na linč političkih protivnika?

Tko sije vjetar, gospodo drugovi, žanje buru.

S političkog natjecanja prešli ste na "zločinačku organizaciju" i "kandidate za Remetinec", pa na "veleizdajničku ekipu", pa na "bandu lopovsku", pa na cigle. I tako godinu i više dana... idu izbori, a vi otvoreno huškate narod na fizički obračun. Gotovo jednako kao i svaki put, opet obećavate "zatvaranje" i "zabranjivanje".

I onda se "čudite" i "snebivate" kad vam se to vrati u lice.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

smo, ste, su... :)

Ajaj... žao mi je što sam išta spomenuo. A tko bi iza tog "Vladimira" mogao biti... mogu naslutiti po sufiksu "ca" :)))) Nisam niti mislio potezati tu temu - ali kad je već načeta, a ja se spominjem... eto.

I ne moraš mi se obraćati u množini, obična sam jedinka.

p.s. Koristim priliku da drugu kodnog imena "Skviki" zahvalim na minusu čak i na komentaru gdje netko prijeti, prava si faca Skvikač :)

Tko je glasao

Nemam blage veze o čemu

Nemam blage veze o čemu govoriš. Ni u jednom mom tekstu, naravno, nema ničeg sličnog.

komentar ove težine u wordpressu možeš deletati, ali nisi, prema tome ne cmizdri zbog umišljenog "govora mržnje" dok zlurado ignoriraš pravi govor mržnje. uopće me ne zanima čije su to riječi, to je tvoj blog.

Zar nije sam Jovanović rekao da jedva čeka sud? Čemu onda tolika frka i panika..? :-)

ne znam čemu, i meni su smiješni s dramatiziranjem. ako se provocira fajt onda nek sad tuku a ne dramatiziraju.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci