Tagovi

Jadranka Pašalić i nizozemski poučak

Žalbeno sudbeno vijeće donijelo je prije par dana odluku kako je država kriva za pokolj u Srebrenici. Kako se radi o drugostupanjskom postupku, presuda je pravomoćna, te je državi naložena isplata odštete obiteljima žrtava koje su pokrenule postupak. Resorno ministarstvo obrane je putem neimenovanog dužnosnika izrazilo iznenađenje, te najavilo pažljivo proučavanje sudske odluke. Niti na formalnoj, niti na neformalnoj razini presuda nije dovedena u pitanje.

Eto, tako to zvuči u državi vladavine prava.

Država o kojoj se radi je Nizozemska. Nizozemski sud je donio tu odluku, kojom je, da ponovim, kao odgovorna označena država, a ne zapovjednik, predsjednik ili paralelni sustav za donošenje odluka. I pritom sud očigledno nije dao ni pišljivog boba za "nacionalne interese", barem ne na način na koji se taj pojam doživljava u Hrvatskoj. Kako to znam? Pa jednostavno, Nizozemskoj sigurno nije u interesu (ni diplomatskom, ni političkom, a u krajnjoj liniji, ni financijskom) da ju se proglasi odgovornom za nesprečavanje pokolja u Srebrenici.

Kako bi se slični scenarij odigrao u Hrvatskoj, ne želim ni zamišljati. Što uostalom ni nema smisla, budući smo mi bezgrešni, a čak i za one koji su po sudskim presudama organizirano odvodili ljude na mučnenja i pogubljenja - u javnosti i na političkoj razini uvijek postoje prihvatljive "olakotne okolnosti".

Ono što ne moram zamišljati jest odnos politike prema nezavisnosti sudstva.

Još od devedesetih imamo izjavu Ivića Pašalića, drugog čovjeka u državi, i glavnog Tuđmanovog operativca, kako sudska vlast mora provoditi državnu politiku, a i VONS je prvotno zamišljen i uspostavljen kako bi se na jednom mjestu određivala "državna politika", koju bi onda bile dužne provoditi sve grane vlasti, uključujući i sudsku.

Da ovakvo maligno shvaćanje trodiobe vlasti i nezavisnosti sudstva nije tek zlosretna epizoda u političkom tijelu izraslom iz HDZ-a svjedoči i posljednja predsjednička kampanja u kojoj je Nadan Vidošević nastupio sa identičnom idejom.

No Nadanov predizborni nastup je sitnica u usporedbi sa aktivnom politikom HDZ-ove izvršne vlasti na čelu sa Jadrankom Kosor. Svojim traženjem sastanka sa čelništvom DORH-a, kako bi valjda zajedno bistrili državnu politiku vezanu uz INA-u, Sanaderova je učenica pokazala da HDZ-ovo shvaćanje trodiobe vlasti nije daleko odmaklo od Pašalićevog koncepta.

Naravno da je na takvu politiku reagirao čelni čovjek oporbe - čak rekao bih i ne pretjerano agresivno. Tek je kontrareakcija demonstrirala potpunu kancerogenost HDZ-a. Jadranka Kosor je eksplicitno izjavom potvrdila gornje navode:

DORH-ova ustavna obaveza je štititi interese Hrvatske, njezino vlasništvo i imovinu. To nije neovisno tijelo u potpunom smislu, već ovisi o interesima Republike Hrvatske.

Posebnu težinu ovom pokušaju narušavanja nezavisnosti DORH-a daje opravdano Nobilovo upozorenje (bez obzira na motive) da je Jadranka Kosor, kao potpredsjednica Vlade koja je i donijela odluke vezane uz INA-u, potencijalni svjedok i optuženik. I to sve u procesu u kojem DORH, jelte, "štiti vlasništvo i imovinu RH".

Utoliko je važno, ne samo na slijedećim izborima, već u nekoliko izbornih ciklusa osigurati oporbeni status HDZ-a. Čak, rekao bih, i bez obzira na to tko će biti na vlasti. To je nužnost kako bi se promijenila paradigma odnosa izmedu pravosudne i ostalih grana vlasti. Nitijedna druga politička stranka u zemlji ne posjeduje potencijal takve sustavne devastacije sudstva kakav je demonstrirao HDZ u posljednjih 20 godina. A upravo je pravosuđe korijen problema u Hrvatskoj, i tek njegovim zaliječenjem društvo i država mogu krenuti ka istinskom oporavku.

Komentari

Tko je kriv? Sve je jasno i

Tko je kriv?

Sve je jasno i glasno rečeno u dvije rečenice: "Podsjetimo kako je za vrijeme rata u Bosni, UN proglasio Srebrenicu zaštićenom zonom za civile pa je ondje mnogo ljudi otišlo živjeti s nadom da će preživjeti ratna stradanja. No, 1995. godine su srpske trupe ušle u Srebrenicu i napravile pokolj na što snage UN-a nisu reagirale." http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-srebrenici-obljetnica-najveceg-masa...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

licemjerje

hatzivelkos

citirat ću vas:

"Kako bi se slični scenarij odigrao u Hrvatskoj, ne želim ni zamišljati. Što uostalom ni nema smisla, budući smo mi bezgrešni, a čak i za one koji su po sudskim presudama organizirano odvodili ljude na mučnenja i pogubljenja - u javnosti i na političkoj razini uvijek postoje prihvatljive "olakotne okolnosti"..

čovjek može biti sdp-ovac, ali poštenih namjera. vi ste ovdje pokazali na ovom slučaju ekstremni primjer licemjerja i hrvatožderstva, jer presudu nizozemskog suda uspoređujete s hrvatskom , odnosno praksom u njoj. poznato je da su hrvatski sudovi osudili nekoliko hrvata i to visokopozicioniranih zbog zločina počinjenim u Domovinskom ratu, ali vi i dalje gurate svoju teoriju da samo hrvate treba progoniti. a što je s onima koji su bombardirali osijek, razorili vukovar, masakrirali škabrnju, da ne spominjem mnogobrojne četničke zločine i suučesništvo jna u njima. za vas i većinu vama sličnih na ovom portalu za takve ratne zločine "na političkoj razini postoje prihvatljive "olakotne okolnosti" koju kroz ovakve dnevnike propagirate.

moja malenkost nije član ni jedne stranke, a najmanje HDZ-a, jednako kao ni SDP-a. mene kao novinara s dugogodišnjom domaćom i međunarodnom praksom zanima ono što bi svakog poštenog novinara trebalo zanimati - a to je istina. vas međutim zanima samo manpulacija, pa vam je u tom pogledu poslužila i ova presuda nizozemskog suda koja je dala zadovoljštinu za TROJE ubijenih srebreničana koji su usput bili u službi UN-a, a za ostalih 7997, osim prihvaćene političke odgovornosti nizozemske, nema i pravne odgovornosti to je suština, ako u svojem sdp-ovskom sljepilu to možete shvatiti.

Tko je glasao

gospodine Krsnik, molio bih

gospodine Krsnik,

molio bih Vas da obratite paznju na podebljane dijelove svojih upisa u kojima mi se direktno obracate.

čovjek može biti sdp-ovac, ali poštenih namjera. vi ste ovdje pokazali na ovom slučaju ekstremni primjer licemjerja i hrvatožderstva, jer presudu nizozemskog suda uspoređujete s hrvatskom , odnosno praksom u njoj. poznato je da su hrvatski sudovi osudili nekoliko hrvata i to visokopozicioniranih zbog zločina počinjenim u Domovinskom ratu, ali vi i dalje gurate svoju teoriju da samo hrvate treba progoniti. a što je s onima koji su bombardirali osijek, razorili vukovar, masakrirali škabrnju, da ne spominjem mnogobrojne četničke zločine i suučesništvo jna u njima. za vas i većinu vama sličnih na ovom portalu za takve ratne zločine "na političkoj razini postoje prihvatljive "olakotne okolnosti" koju kroz ovakve dnevnike propagirate.

s takvim kao vi koji smatraju da one koji su bombardovali osijek, razorili vukovar, masakrirali škabrnju itd i sudjelovali u četničkim i jna zločinima ne treba progoniti, jer na političkoj razini postoje "olakotne okolnosti" uistinu nema smisla raspravljati,

Za te dijelove teksta ne postoji nikakvu uporiste u mojem pisanju. Stoga su klevete.
Takodjer, prvenstveno zbog mog oca, ali i druge rodbine koja je sudjelovala u Domovinskom ratu, od kojih su neki i poginuli, vas tekst smatram duboko vrijedajucim.

Zbog toga cu, po prvi puta u svom zivotu, potraziti pravnu pomoc, te zatraziti naknadu stete za pretrpljene klevete i uvrede.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

hatzivelkos

gospon hatzivelkos,

prije svega pročitajte ponovno svoj dnevnik i spomenuti pasus, ako uspijete u svojoj partijskoj zasljepljenosti shvatiti na što je bio usmjeren vaš dnevnik. pa sam njegov naslov "Jadranka Pašalić i nizozemski poučak" govori da ste dvojbenu presudu nizozemskog suda, dvojbenu zbog toga jer je u ovom slučaju duboku licemjerna prema onih 7997 pobijednih srebreničana, prije svega upotrijebili protiv hrvatskih interesa. po vašem zaključku u tom dnevniku hrvatska ne progoni dovoljno hrvate koji su počinili zločine u ratu i trebala bi ih progoniti, ostavljajući po strani simboličnih 7997 hrvata koje su pobili granate jna i četničke horde. to je naglasak vašeg dnevnika o presudi nizozemskog suda.

još je sramotnije što se u ponestatku argumenata pozivate na članove svoje obitelji koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Ja nigdje nisam njih spomenuo, ali oni su vam u ovom slučaju poslužili da izazovete sućut prema vama. međutim ovim dnevnikom, a da niste ni svjesni, duboko ste uvrijedili i sve njih, jer uzimate u obranu agresore na hrvatsku a od napadnute hrvatske pravite krivca kao da su hrvati razarali i masakrirali kragujevac, leskovac i kraljevo. ne mogu se sjetiti ni jednog vašeg upisa u kojemu, jer to je politika sdp-a, prozivate pravosudne organe zbog toga što nisu pokrenuli postupke protiv odgovornih za sve ratne zločine, dakle ne za zločine u ratu što je velika razlika, počinjene diljem hrvatske. za ovu državu položeno oko 15.000 života, od čega polovica civila, među kojima i nekoliko stotina djece, a vi nam pokušavate nametnuti duboko licem,jernu presudu nizozemskog suda kao obrazac kako bi se trebalo suditi za djela počinjena u Domovinskom ratu.

uopće me ne impresionira što prijetite tužbom, dapača to će biti prilika da vas i na sudu raskrinkam, kao i samu pollitiku, kao osobu koja glavne krivce za zločine u Domovinskom ratu pronalazi u onima koji su se branili, a ne u onima koji su izvršili agresiju na hrvatsku.

Tko je glasao

Gospon Krsnik

Vi ste slika i prilika Hrvatskog desničara i kao takav služite Hrvatskoj desnici na čast, ponos i diku.

Bravo!

Tko je glasao

gospon klipan

vi ste klipan, i tome nemam što dodati.

Tko je glasao

@vkrsnik

to je naglasak vašeg dnevnika o presudi nizozemskog suda.

ne, nije.
moj dnevnik govori o neovisnosti sudstva od izvrsne vlasti, a presuda nizozemskog suda je samo jedan od povoda (iako markantnih) kojim se oslikava tema. no vjerujem da cete svoje tvrdnje bez problema dokazati nekome tko nije "partijski zaslijepljen" - primjerice sucu.

ne namjeravam se dalje upustati u raspravu s vama, buduci ste i sami rekli da sa "takvima kao sto sam ja nema smisla raspravljati".

sto ste mene tice, dovoljno ste rekli svojim klevetnickim navodima da ja "i dalje guram svoju teoriju da samo hrvate treba progoniti" te da "smatram da one koji su bombardovali osijek, razorili vukovar, masakrirali škabrnju itd i sudjelovali u četničkim i jna zločinima ne treba progoniti".

potaknut @indianovim upisom, ovim putem iskazujem spremnost za odustajanje od tuzbe, ukoliko mi se javno na ovom portalu ispricatate za gornje dvije klevete, za koje ne postoji nikakva potvrda u mojem pisanju, javnom djelovanju ili ponasanju.

iako ne smatram da se radi o izjavama izrecenim u afektu, sto ste potvrdili visekratnim ponavljanjem u duzem vremenskom periodu, spreman sam tu nesretnu epizodu ostaviti iza sebe, ukoliko vi pokazete spremnost da te klevetnicke izjave povucete i ispricate se.

ukoliko ne, biti cu prisiljen na djelovanje u skladu sa zakonima rh, bez obzira da li vas to impresionira ili ne. odgovornost za javnu rijec mora postojati - bez nje, sloboda govora prelazi u svoju negaciju.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

a da ....?

a da ostaviš ipak malo vremena da odšumi afekat?
ipak je ovaj portal neka zajednica i, kao u obitelji,
svašta se nešto govori, tenzije rastu a da se ne
zna, na kraju, od kuda je što počelo.

Tko je glasao

velika sretna obitelj

da, a @vkrsnik je onaj clan obitelji koji svako toliko zaboravi na svoju terapiju, izadje iz svoje sobice na rucak, uvrijedi sve prisutne i opet se brzo vratii nazad u svoju sobu.

Tko je glasao

... bilo bi grdo da smo svi

... bilo bi grdo da smo svi nazočni ovdje obitelj.
Kamo bi utekli jedni od drugih?

Tko je glasao

ehh...

Ja sam sada zamislio veliki obiteljski ručak... i djedicu kako počinje s temom "kako su prije mladi bili pristojni"... i dobiva prvi minus... pa drugi... a nakon sedmog dolazi domaćica i djedu stavlja flaster na usta :)

Tko je glasao

za sve postoji prvi puta, zar

za sve postoji prvi puta, zar ne!?
tebi treba pomoc, ali ne pravna!
ako ne mozes argumentima onda udri po njemu advokatima...

Kitz

Tko je glasao

argumenti se koriste protiv

argumenti se koriste protiv argumenata. to se onda zove rasprava.

ovo ovdje, tj. vkrsnikovi upisi su lazi i izmisljotine huskackog karaktera, bez ijednog jedinog argumenta.

ne postoji temelj za raspravu, pa je ne moze ni biti.

ja kazem da trola dnevnik.

hatz smatra da je to i kleveta, sto na neki nacin i je. mislim kako je potpuno opravdana ljutnja, jer ipak se ne moze svasta govoriti i insinuirati bez navedenog argumenta.

zasto to vkrsnik radi? nemam pojma, jer svrhu apsolutno ne vidim. komentari granice sa zdravom pamecu.. ili su cak presli na onu drugu stranu..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

provokatorica

lunoprof,

iako sam rekao da s vama koji ste pročitana plaćenica nekoga i nečega ne ću diskutirati zbog ostalih na pollitici činim iznimku..

ako vama nije argument da pravda nije zadovoljena za 7997 ubijenih srebreničana i da je nizozemski sud presudivši u korist troje ubijenih i još k tome u službi UN-a poncijepilatski oprao ruke nad njihovom pravnom sudbinom, onda se više ne radi o vašem neznanju nego o vašoj medicinskoj dijagnozi koju meni imputirate. glupljeg i zločestijeg komentara o ovoj temi dosad nije bilo.

Tko je glasao

provokatorica

lunoprof,

iako sam rekao da s vama koji ste pročitana plaćenica nekoga i nečega ne ću diskutirati zbog ostalih na pollitici činim iznimku..

ako vama nije argument da pravda nije zadovoljena za 7997 ubijenih srebreničana i da je nizozemski sud presudivši u korist troje ubijenih i još k tome u službi UN-a poncijepilatski oprao ruke nad njihovom pravnom sudbinom, onda se više ne radi o vašem neznanju nego o vašoj medicinskoj dijagnozi koju meni imputirate. glupljeg i zločestijeg komentara o ovoj temi dosad nije bilo.

Tko je glasao

pa, jebote, kakva bi to bila

pa, jebote, kakva bi to bila politicka rasprava, narocito o toj temi, masakra u srebrenici, i krivcima koji su krivi za to, kada bi netko ocekivao da mu svi pisu "niz dlaku"!
to sto je covjek korektan i predstavlja se na pollitiki.com imenom i prezimenom ne mora znaciti da kada god nekome kaze da ne misli kao on odmah na sud, dusevne boli, kleveta, laz itd...
ja sam danas bio u kupovini prije odlaska na odmor i prodavacicu sam na kasi cekao 2 minute, a nije se niti nasmijala kada je naplacivala, a potrosio sam vise od sto kuna, sada cu da je tuzim za dusevne boli, u obitelji dvoje odvjetnika imam pa cu da je oderem... a niti susjed jutros nije mahnuo kao inace kada me pozdravlja nego je samo kimnuo glavom, mozda i njega tuzim...
i moj unuk zaplace kada ga netko poprijeko pogleda...

Kitz

Tko je glasao

Kitz

Eh, da gosp. vrksnik ostane samo na prijekom pogledu...

Ja uvijek u ubojstvu mislim da je kriv ubojica. A ovakvo vrijeđanje kakvo si gosp. dozvoljava - po meni ipak prelazi malo granice - i dobrog odgoja i dobrog ukusa. Svi se mi zahuktamo na neke teme, ali ovakve neargumentirane uvrede su jednostavno - prejadne. Tako se ni djeca u pješčaniku ne svađaju.

Tko je glasao

vukovar, osijek, škabrnja...

hatzivelkos,

s takvim kao vi koji smatraju da one koji su bombardovali osijek, razorili vukovar, masakrirali škabrnju itd i sudjelovali u četničkim i jna zločinima ne treba progoniti, jer na političkoj razini postoje "olakotne okolnosti" uistinu nema smisla raspravljati,

to već nije pitanje vas samih nego još više pitanje vjerodostojnosti ovog portala i samog administratora marka rakara.

Tko je glasao

nevjerovatno ali istinito..

nevjerovatno ali istinito.. covjekolika masina sa naucenim tekstom, hoda i govori..

blebnes bez pardona, i to znova pa znova.. jel bi ovo vec spadalo pod psihijatriju?

nisam sigurna da ne bi, jer samoponavljajuce halucinacije i izmisljeni ljudi nisu nekaj bas uobicajenog... hmmm

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kritizirati postupke a ne osobu

Luna ad hominem također povlači minus. Znam da ima puno negativne energije - tuširanje mlakom vodom vjeruj pomaže.
covjekolika masina sa naucenim tekstom, hoda i govori..

Tko je glasao

Ad hominem?

U Krsnikovom slučaju ne može biti ad hominem!

Tko je glasao

Ova tvoja izjava je bezobrazluk

Zbog ovog ad hominem minus ko kuća. Malo dojdite k sebi, ne slaganje s mišljenjima nije razlog da čovjeka vješate po "Jankomiru"!

Tko je glasao

a gdje si ti molim te vidio

a gdje si ti molim te vidio neko "misljenje"

to i je ono sto me smeta.. vkrsnik sam trola li ga trola.. tvrdnje potpuno besmislene, od argumenata ni traga..

i molim okani se popovanja

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Utopio se pop kaj nije dao ruku

i molim okani se popovanja
Fata je Fata - dvaput je dvaput.
Ono o mlakoj vodi sam mislio ozbiljno!!!:)

Tko je glasao

Mišljenja?

Gdje je mišljenje ( bilo glagol bilo imenica) u njegovim upisima?

Tko je glasao

još jedan mladićevac

miris,
citirat ću za vas nepismenog samo jedan komentar

"hatzivelkos,

s takvim kao vi koji smatraju da one koji su bombardovali osijek, razorili vukovar, masakrirali škabrnju itd i sudjelovali u četničkim i jna zločinima ne treba progoniti, jer na političkoj razini postoje "olakotne okolnosti" uistinu nema smisla raspravljati,"

to za vas nije mišljenje bilo glagol bilo imenica. dakle, po mojem mišljenju vi podržavate masakr u srebrenici, razaranje vukovara i bombardovanje osijeka itd.

sad potražite što je tu glagol a što imenica, ali mišljenje na vašu sramotu jest. ako se s nemkim mišljenjem ne slažete najbolje vam je da šutite, a ovako ispdate u najmanju ruku smiješan ili čak namjerno nepismen. OK?

Tko je glasao

prvktr(c)

lnprf,,

d jdnm zvjk rščstm s vm. V st (k st žnskg rd) jdn bčn plćn prvktrc n vm prtl. V vš gzd mj svkk mnj tkmc ngm ng št h m mj mlnkst, p mn n mžt prdvt sbvrzvn dbšk bz.

pgld sm ml vš ps n rznm prtlm, p kd s brćt zgrpčncm pkšvt kjkvzrt, kd s brćt splćnm nd čkvzrt, l z vs j z vš nlgdvc nvlj št j splsk dm npznnc, p s n tj nčn tkrvt k sb s zdtkm n plltc.

sv št t npsl k kmntr n mj kmntr j bjd d psnj, k št j bjd d slžb kj vs j njml. njvć bjd d vs j d p svm št st npsl pdržvt mldćv mskr srbrnc rtn zlčn čtnk jn hrvtskj, čm vs pdržv čtv blmnt všh sčsnk. nbrjt ć sm nk, jr h m jš: grtt, htzvlks, tnr, _vx_, mrtn, nmss, zphd, bnBGD,, d kjh h j dst z všg nstrnstv.

nm rzlg d z vkv rjntcj plltk kj b mgl bt dgvrn, n ncnln pljvčk prt
drđn dgvrnst sns sm mrk rkr. mslm d j dst gr skrvč d trb drdt j l v mjst z žvljvnj ržlvnh jgslvn l zpdnblknc, l j v mjst dgvrn prstjn rsprv, n njprmtvnjg blknskg pljvnj p svm št sjć hrvtsk hrvtstv.

Tko je glasao

ovaj tekst je toliko glup da

ovaj tekst je toliko glup da me prosla volja i za zezanjem sa tvojim tekstovima..

ajd jos jedan, da vidim mozes li isto drugim rijecima, ili samo po naucenom obrascu

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

raskrinkana

lunoprof,

to samo dokazuje da ste raskrinkani, jer nemate protuargumenata. vaš obrazac je pao a ne moj. pali ste i na ispitu kod vaših gazda koji misle da su svi u hrvatskoj idijoti ili naivci poput rakara.

Tko je glasao

nista ne zahtijeva

nista ne zahtijeva protuargument, samo izaziva podsmjeh.. :)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ekran trpi sve...

...koji misle da su svi u hrvatskoj idijoti ili naivci poput rakara.

Ovo ćemo iskopirati, za buduća pokoljenja, ako ti slučajno netko potopi komentar. :) IDIJOTI :)

Kaj si ti fakat novinar? Koliko lektora radi na tvojim tekstovima nakon što ih nadrljaš? :)

Tko je glasao

bjd d mnsr

_vx_
lnprf
zphd
BnBGD,

št j mm s vm rsprvljt, kljčjć bčng gnt z br srbj.

t j mđtm prblm mrk..

Tko je glasao

komedija

"to je međutim problem mraka." - nemoćan, traži pomoć od gazde, još i ubaćeni agent iz Bgd.

Od ovoga, će se moći snimiti film - komedija, sa scenarijem i glavnim ulogama - "Balkanski špijun II deo".

Tko je glasao

balkanski špijun

BaneBGD,

Bre Bane, što vi radite na ovom portalu prodavajući novočetničku bozu iz memoranduma 2. zar vam nije bilo dosta da smo vas isprašili iz hrvatske, a vašim tenkovima nije pomoglo ni cveće kojim ste ih zasipali na putu prema hrvatskom Zapadu.
kad ćete vi srbi konačno prihvatiti ideje svetozara markovića a ne stevana moljevića. vi kao rock and roll generacija morali biste konačno o tome razmisliti, inače će vam grobar i vojvoda šešelj ispiti mozak.

Tko je glasao

zaphod, lunoprof

s kim si takav si,

dakle, više ne moram nagađati za vas dvoje. dijelite iste ideje kao i BaneBGD, drugim riječima vi ne možete razmišljati hrvatski, jer vam to nije ni u glavi ni u krvi. Bane se već svojim upisima predstavio kao prevejani novočetnik koji ne osuđuje srbijansku odgovornost za srebrenicu i za zločine po hrvatskoj.

tako barem s vama više ne treba komunicirati.
hvala.

Tko je glasao

@vkrsnik

Jel' trebam ja platiti negdje ovu tvoju besplatnu psihoanalizu? Mislim, jest da si čovjeku zatrolao dnevnik do bjesomučnosti, ali stvarno si si dao truda.

OK, sada si otkrio krivce za Srebrenicu i zločine po Hrvatskoj, što sada?

Tko je glasao

nastavi,

molim te, da kompletiramo Iliju Čvorovića, II deo !

Hajde, malo, pismenije, jer ovako nećeš moći da pišeš ni zapisnike kućnog saveta.

Tko je glasao

@vrsnik - provaljen partijski pisac

"ili je ovo mjesto odgovorne i pristojne rasprave," - nevini partijski početak, a onda

"bijeda od pisanja" - originalno partijsko obračunavanje, na drugu reč,

"a najveća bijeda od vas je da po svemu što ste napisali podržavate mladićev masakr u srebrenici i ratne zločine četnika i jna " - partijska pljuvačina sa zamenom teza,

"čitava bulumenta vaših suučesnika." - neki partijski neprijatelji nam rade o glavi,

"od kojih ih je dosta iz vašeg inostranstva" - stari partijski strah od mračnih stranih sila.

".najprimitivnijeg balkanskog pljuvanja " - partijski početak obračuna,

"ne možete prodavati subverzivnu udbašku bozu" - vrhunac partijskog obračuna i na kraju

"moja malenkost," - nevini završetak partijskog zadatka !

Tko je glasao

@vkrsnik

Ti si meni skroz zabavan. Ajde još malo! :)

Još da prokljuvim što je to "vaše inostranstvo", pa ću se moći, u svojstvu bulumente, ponovo uključiti u ovu izrazito intelektualnu raspravu?

I još da te samo pitam - zašto imaš potrebu čovjeku trolati dnevnik? Pismen si, navodno. Napiši lijepo, brate, svoj dnevnik - "pa će da se igramo". Što cmoljiš tu s ovim patetičnim izjavama "podržavate razne zločine četnika", ovo ono. Popij bevandicu, pojedi rožaticu i ne vrijeđaj tako bahato, pa nismo na pazaru :)

Tko je glasao

ili je to samo hoax?

.
mozda je ipak samo hoax ???

A hoax is a deliberately fabricated falsehood made to masquerade as truth. It is distinguishable from errors in observation or judgment, or rumors and urban legends that are passed along in good faith by believers or as jokes.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pravila Pollitike

Minus zbog neprevedenog teksta

Tko je glasao

nepreveden je zato sto je

nepreveden je zato sto je "masquerade" .. sto znaci da mora biti zamaskiran, kao sto i sam pojam hoax kaze..

nijesi shvatio zeljenu poantu

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kud sve ovce tud i čelavi Mujo

Luna, prosim ne eskivirati lijepo ponašanje na Pollitici.
Kakve veze ima maškarada sadržaja teksta s pravilom da u Hrvatskoj važi Hrvatski jezik i latinično pismo. Dakle mogla si staviti i original i prijevod iz jednostavnog razloga jer je to kultura ovog bloga, a ti naravno možeš i dalje gurati brdo Muhamedu. I zbog ponovljene tvrdoglavosti imaš novi minus - prijateljski. NIsu svi drugi idioti koji prevode svoje tekstove, samo si sad ti pametna jer Golgota ne razumije poantu skrivanja - moš mislit!

Tko je glasao

"mene kao novinara s

"mene kao novinara s dugogodišnjom domaćom i međunarodnom praksom" - toliko ih kvalitetnih na burzi, a ovi neki nadasve cudni imaju radni odnos. Boze moj nepravde..

Tko je glasao

anonimka

ivanaaa,

vi na ovom portalu niste napisali ni vlastitog retka u dnevniku. što se uopće javljate ili se javljate po nalogu. što ja imam uopće raspravljati s vama jednom bezveznjakinjom . ako ste u splitu ajte lovit zmije.

ps. mrak ,stvarno ste svašta pripustili ovom portalu. s ovakvima i sličnima koji su njime zavladali to više nije ozbiljan portal. razmislite malo o tome.

Tko je glasao

Mr Krsnik, hrvatozder i srbozderi

čovjek može biti sdp-ovac, ali poštenih namjera. vi ste ovdje pokazali na ovom slučaju ekstremni primjer licemjerja i hrvatožderstva

Mr Krsnik, vase stanje je svaki put kad ovdje nesto napisete samo gore i gore. Hadzi hrvatozder? I to ekstremni hrvatozder?:-) Zivom covjeku se svasta dogodi. Ta -zder rijec se cesto upotrebljavala u Politici, u njihovoj rubrici odjeci i regaovanja- tada se radilo o srbozderima. Jezik koji se mogao procitati tada kod njih tako podsjeca na vase komentare. Neupuceni bi mogao pomisliti da je Politika tada regrutovala provereni tanjugovski kadar da joj uredjuje rubriku:)

Inace su jako zanimljiva (jako slicna) stajalista vas i Golgote- jedan vidi oko sebe iskljucivo hrvatozdere koji samo cekaju da iskoce iz grmlja i uniste sve sto dise hrvatsko i dignitetet borbe za slobodu, a drugi je okruzen (uglavnom globalistickim) zavjerenicima svih vrsta koji opet usmjeravaju sve tokove povijesti, i infiltriraju svoje pipke i u najmanje provincijske sudove.

Tko je glasao

legitimitet

martin,

s vama sam već jednom raščistio.
javljajući se iz inostranstva kao mnogi drugi nemate puni legitimitet da govorite o stvarima koji se tiču hrvatskih interesa, posebice kad pri tome djelujete kao provokator. što ja imam koji sam na portalu punim imenom i prezimenom raspravljati s takvima kao što ste vi koji se krijući se nickovima bavite mojo osobom a ne onime što pišem. je li vam jasno?

Tko je glasao

olaksanje

Odmah mi je lakse kad znam da ste sa mnom vec rascistili.

Tko je glasao

jel se na ovo opce moze kaj

jel se na ovo opce moze kaj dodati?

kak ti ne dosadi trumbetati stalno isto.. i to obicno dijelom ili potpuno nevezano na tekst..

no ipak mi je najbolja fora upotrebljena rijec

nekoliko

da li je moguce u nekoliko recenica tvrditi pa pobiti te tvrdnje.. kak izgleda jest. makar mi se cini kako to nije bila namjera :)

no sveedno, pocelo me zabavljati.. bas me zanima do kud mozes ici sa tvrdnjama

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

bzvznjknj

lnprf,

nvjrjtn j klk v k jdn bčn bzvznjknj mžt bt tk prn. kk vm n dsd l st z t plćn. l sv št npšt j bjd d psnj, t gvr vm smj.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci