Tagovi

Jadranka Kosor: ne znamo što radimo

U svojim rasprava u Saboru često sam upozoravao na činjenicu da u zakonima o kojima raspravljamo ima previše odredbi koje upućuju da će neke detalje, način ostvarivanja i uvjeti za ostvarivanje nekih prava, postupak, nadležne službe ili tijela utvrditi nadležan ministar ili Vlada nekim pravilnikom, odlukom, uredbom... odnosno podzakonskim aktom.
Najviše rezerve iskazivao sam prema onim odredbama zakona koje su upućivale na to da će se uvjeti, način ostvarenja i postupak prava građana iz zdravstvneog ili mirovinskog osiguranja utvrditi pravilnicima koje donose HZZO ili HZMO.
Rokovi za donošenje tih famoznih podzakonskih akata obično bivaju tri ili šest mjeseci.

U razgovorima s ljudima koji rade u državnoj upravi ili lokalnoj samoupravi često sam čuo kako se žale da neki zakon ne mogu provoditi – primjeniti jer ministar nije donio pravilnik ili Vlada nije donijela odluku, pa zavod nije donio pravilnik, pa nema uredbe Vlade, itd, itd.
Analizirajući zakone koje je Sabor usvojio u posljednjih godinu dana, ustanovio sam da u prosjeku za provedbu jednog zakona treba donjeti deset podzakonskih akata.

Želeći dobiti uvid u poštivanje i provedbu zakona od strane Vlade u dijelu u kojem je bila obavezna donjeti podzakonske akte, dana 30. siječnja ove godine predsjedniku Vlade Sanaderu uputio sam pisano zastupničko pitanje i zatražio da mi dostave popis:

a) podzakonskih akata koje je Vlada donijela u zakonom predviđenom roku
b) podzakonskih akata koje je Vlada donijela NAKON zakonom predviđenog roka
c) podzakonskih akata koje Vlada NIJE donijela a morala je donjeti

U svojem pitanju koncentrirao sam se samo na obaveze VLADE a ne i na obaveze raznih zavoda, ureda, ministarstva, tajnih službi...

Iako je poslovnički rok za davanje odgovora na pisana zastupnička pitanja 30 dana, odgovor sam dobio 16. ožujka ove godine a u potpisu je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Citiram odgovor:
„S tim u vezi, Vlada Republike Hrvatske, na temelju članka 187. stavak 2. Poslovnika Hrvatskog sabora, izvješćuje da u navedenom roku nije u mogućnosti prikupiti sve potrebne podatke za dostavu odgovora na predmetno zastupničko pitanje.
Nakon što dobijemo ove podatke, Vlada Republike Hrvatske će dostaviti odgovor na predmetno zastupničko pitanje“

Kraj. To je sve što je Jadranka Kosor napisala.
Čak se nije ispričala što je grubo prekršila Poslovnik Sabora i odgovor poslala 14 dana NAKON roka.
Ali, od koga to Vlada „prikuplja“ podatke? Pa zar Vlada nema registar podzakonskih propisa koje donosi? Oni „prikupljaju“ podatke!? Gdje? Od koga? Kako? Dokle?

A što bi tek bilo da sam zatražio popis podzakonskih akata koje su donijela ili su trebala donijeti sva ministarstva? Ili da sam dodao i podzakonske propise zavoda, ureda i ostalih tijela s javnim ovlastima?

Što mi je Jadranka Kosor zapravo odgovorila? Gospodine zastupniče, mi ne znamo što radimo! Ne znamo što JESMO uradili u roku, ne znamo što JESMO uradili izvan roka i ne znamo što NISMO uradili a morali smo.

Hvala na iskrenosti gospođo Kosor.

Komentari

Takav odgovor me nimalo ne

Takav odgovor me nimalo ne čudi. Za odgovoriti na ovo pitanje potrebna je sustavnost, a to svakako nije odlika ove vlade, osim u slučaju povlačenja donešenih odluka, tu su sustavni :-))

Tko je glasao

To je odlika svih vlada

To je odlika svih vlada (vidi dolje) i, što je bitnije, sve politike i javnosti. To je nešto kao ozbiljna višedesetljetna epidemija koja EU propisima eskalira pa su rasprave u vezi toga tipa vidi onog doktora bitno neprimjerene. Sada je sređivanje propisa pase. To su havarije koje su glavno učinile.

Tko je glasao

Zadnje cjelovite popise

Zadnje cjelovite popise važećih propisa i stanje s podzakonskim aktima su negdje 1983.g. radile stručne grupacije za SRH i SFRJ a država ni tada nije bila u stanju. Glavni dio se je odnosio na SFRJ, koja je zadnje godine pred raspad donijela ogromne količine propisa, pri čemu nije bilo moguće sastaviti popis.
Izdavačka kuća Informator je do negdje 1999.g. radila godišnje preglednike, ali bez podzakonskih akata koji su brojni i u dobrom djelu bitniji i konkretniji od osnovnih zakona.
To se nastavilo putem izdavačkih kuća malo češće, ali na isti način.

Sada je stanje u smislu propisa najbitnije. Već je donešeno i u pravni sustav RH uključeno tisuće evropskih propisa, od kojih je dosta u primjeni, pa to već znatno teče. Obzirom da i jake zemlje EU stenju od toga, mi smo uplovili u tu gužvu koja će trajati dugo.
Obveza je prema EU izvršiti sustavni pregled i eliminaciju raznog s propisima.
S prethodnim u vezi je činjenica hiperinflacije propisa i izmjena te dogradnji raznim tumačenjima, upravnom i sudskom praksom.

Ukupno stanje je rezultat višedesetljetne prakse, takvo da je najbolje ne otvarati temu. Objektivno nije moguće niti konsolidirati popise propisa u nekom segmentu. Kad to netko napravi, u tome je najmanje 30 % bitnih grešaka, onih koje odlučuju o sustavnoj praksi. To sa propisima će ići tradicijski, jer je i jedina mjerodavna Slovenija krenula bitno drukčije i ranije a ostale zemlje nemaju ni približno takvu zbrku. Tu i samo zazivanje popisa propisa izaziva daljnju zbrku, a ona je već nerješiva. Pojednostavljeno, nema rješenja. Potpuno bi bilo pogrešno da se bolji bave time, jer tko će onda rješavati sve drugo. Politika tu nema nikakve šanse, jer se radi o profesionalnim složenim stanjima za kojima politika i država bitno kasne i zaostaju.

Tko je glasao

Ovo smo stvarno

Ovo smo stvarno prokomentirali poprilično puta, ali nije zgorega još jednom. Vlada ne zna što radi. Vlada ne zna što bi trebala uraditi. Vlada ne zna što nije uradila, a trebala je uraditi. U politici sudjeluju različiti ljudi. Jedni znaju i mogu, ali baš im se ne da (mediteransko fjakasti tip). Odlični su za savjetnike. Drugi znaju i hoće, ali ne mogu (impotentno-intelektualistički tip). Treći ne znaju ništa, ne mogu, ali jako hoće vlast. Njih je puna ova vlada (a ni prethodne nisu u takvima oskudijevale). Možda je ipak vrijeme da se vlasti uhvate oni koji znaju, mogu i hoće. Tu Kosoricama, Kirinima, Vukelićima i sličnima zaista nema mjesta.

nvuljanic

Tko je glasao

Nije se tome čuditi. Kad

Nije se tome čuditi.

Kad prilike to zahtijevaju, Sanader nazove ministre i kaže im što im je činiti. Sutra mediji objave:
Na telefonskoj sjednici Vlade...

U međuvremenu su zauzeti obilaskom sela po proslavama godišnjice stranke. I vrbovanjem djece da jednog dana glasaju za njih.

A ti očekuješ odgovor.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci