Tagovi

Jadna nam majka - Huljić kupuje EPH?

Nesreća koja je nedavno snašla 60 zaposlenika najveće hrvatske medijske kuće EPH, kojima je pri dolasku na posao uručen otkaz, nije bila ništa drugo nego brižljivo pripremljena predstava za javnost. Kako doznajemo, još uvijek aktualni vlasnik Ninoslav Pavić, iz nepoznatih razloga, odlučio je prodati EPH, a jedan od uvjeta potencijalnog kupca bila je upravo ta igra "bad guy-good guy", koja je za svrhu imala pokazati kako je novi vlasnik sposoban čovjek koji je, eto, uspio izvući iz nagomilanih problema ovu respektabilnu tvrtku i uvesti je u novu eru u kojoj će se ljudi opet zapošljavati, a ne otpuštati.
A u tu novu eru blagostanja EPH bi trebao uvesti nitko drugi nego Tonči Huljić, čovjek velikih apetita, kojemu je televizijska i glazbena produkcija postala premalen zalogaj, i koji je shvatio da istinska moć leži u informacijama, a ne u sapunicama. Nije tajna da iza tog uspješnog poslovnog čovjeka leži politički utjecaj i nesebična financijska potpora njegovog velikog prijatelja Ivića Pašalića, pa je za pretpostaviti da Huljić nije ostao uskraćen od istih ni za svoj novi veliki projekt, "operaciju EPH". Nakon izbacivanja iz HDZ-a, Pašalić se povukao u sjenu, pustivši Huljića da nauči sve što se naučiti dade o sapuničarskim komplotima, te mu tako iskusnom prepustio da osmisli i producira najveću, najskuplju i najtatralniju kazališnu predstavu ikada izvedenu u Hrvatskoj.
Hrvatsku, dakle, doista čeka jedna nova era, ona u kojoj će čovjek s dva prezimena konačno zavladati medijskim prostorom i tako baciti rukavicu u lice svima onima koji su se tako grubo poigrali s njegovom političkom karijerom. A činjenica da će time konačno istisnuti Ivu Sanadera s prvog mjesta top-liste najvećih majstora spina u Hrvata, slaba je utjeha nama građanima koji u ovoj zemlji moramo živjeti i ponekad pročitati i novine.

Komentari

Ovo su jako dobri znaci za

Ovo su jako dobri znaci za Hrvatsku, razmjera da idu tačerističke i blerovske promjene, obzirom da za druge varijante 90 % snaga nije pokazalo ni milimetar volje.

Nakon stalnih valova čišćenja od bilo čega što i malo misli svojom glavom, novinarstvo i građevinarstvo i politika i policija i pravosuđe početkom sedamdesetih potpuno pa nadalje kontinuirano, znak da glavna legla medijskog trasha (HRT-u, EPH itd.) pokazuju tehnološke slabosti je jako dobra vijest.

Kolateralne žrtve su puno manje od dobitaka, čak je i to pitanje da li će novinari koji ostaju bez posla lošije ili bolje proći (vjetojtano na kratko lošije ali nakon povraćanja i slično gotovo sigurno bolje).

Nekadašnji normalni pokušaji Šuvara, kao zadnjeg koliko toliko mislećeg komuniste koji je mogao nešto napraviti, sa svih strana dočekani na nož kao potpuno ludi, da se poboljša strukovno obrazovanje i ukine studij politologije, novinarstva te ONO i DSZ kao industrije politikanata u i onako time prezagađenom i raspadajućem društvu, pokazuju se posve primjerenim nakon 30 godina. To su tako bili zadnji pokušaji kada se je eventulano nešto moglo učiniti.

Sada smo konačno dočekali da je vjerojatno svima jasno da je duga pijanka u završnoj fazi i da je vrijeme za opuštanje, sitne minimalističke nježnosti i trenutke pravih osjećanja na začudnoj strani izobilja svima dostupnih običnih sastojaka zbilje i svijesti.

Kardeljsitičke, maoističke i postmodernističke fikcije polako plove u ništavilo. To će bolje objasniti prof. Milivoj Solar, vodeći hrvatski analitičar teorije i zbilje.

Tko je glasao

Ne razumijem? Po tebi je

Ne razumijem? Po tebi je Ninoslav Pavić bolje rješenje od Huljića? Koja je razlika među njima? Pašalić? LOL koja teorija zavjere.

Tko je glasao

Interesantnim emocijama

Interesantnim emocijama nabijeni i subinteligentnim argumentima potkrijepljeni komentari nanovo dokazuju kako se škvadra iz tora razgalami autoritetom kao da su bili muhe u prostorijama gdje su se vodili razgovori nekih važnih vitalnih ljudi. Kakvi "poduzetnici" Huljići i Pašalići, "privrednici" Todorići, "pučisti" Oreškovići, "europejski" Hombachi, kakvi pusti bakrači, trice i ku(r)čine?! U limeno stakleno šajbastu feng shui zgradurinu u Koranskoj useljava konzorcij Lakshmia Mittala i Richarda Bransona odakle polaze u osvajanje "regiona" po svim frontovima, smjerovima i osnovama. Ostaci ostataka EPH-a oborenih brada će dopuzati i popuniti davno napušteni Cimosov objekt na autoputu (bolje i to nego kao SD u Dugopolje), dobri gazda Nino ide najprije u Boston na promociju sina novopečenog harvardskog doktora pa na okršaj s tim prokletim dijabetesom, prvi suradnik (?) Stipe će goniti neku udobnu fotelju u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji a bojna nevjerojatno vižljastih i visprenih menadžera će troškove svoje flote Touarega, Cherokeea i Nissana prebaciti na bilanciranje neke druge internacionalke ili ministarstava koje vode neki plemeniti ljudi.

2decicrnog

Tko je glasao

@2decicrnog, očekivao sam

@2decicrnog, očekivao sam od tebe insider's story o strukturi Pavićevih dionica u EPH, a ne da nas zasiplješ svojim standardnim stilskim bravurama. Da nas podsjetiš, recimo, na priče da je Pavić u svom dijelu pokrivao i udioništvo famoznih ortaka iz Gruppoa. Da, navodno, nikada nije do kraja isplatio ortake, pa mu je, prema pisanju tada suprotstavljenog Nacionala, bomba pod auto bila postavljena iz tog motiva... Uzevši u obzir taj dio nerasvijetljene stvarnosti i uzevši za vjeropjatno da se Huljić pojavljuje ispred Gruppoa, zaključak je da bi moglo doći do trgovine među ortacima, što i nije neka novost.

Posložimo li eventualni Pavićev izlazak iz EPH kao ortačku isplatu, zanima me hoće li Ivo Sanader tražiti od Huljića da pokaže račun je li EPH isplatio državu na ime kupovine Slobodne Dalmacije.

Moguće je i da Pavić sam širi trač o Huljiću (Gruppou) kao kupcu kako bi izvršio pritisak na druge kupce bliske Sanaderu, Todorića i slične, da ponude više.

@2decicrnog, zanimalo bi me da nam rasvijetliš nešto od tih okolnosti jer ne vjerujem da su ti nepoznate. I na koncu, daj komentar što će se dogoditi s Denisom Kuljišom ako mu opet postanu šefovi iz Gruppoa i Roman Majetić kojega je u Nacionalu s njima držao na vezi!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Četres' i pet lajns, u

Četres' i pet lajns, u pravu si, to su stilske figure i oprosti kaj su naivno neduhovite. Naravno da Bransonovi Virgini zaobilaze hrvatski zračni prostor a Indijac je jednom svratio pa glavom bez obzira zbrisao u finije krajeve - u Zenicu. O Ninekovim zavjetima datih pod mačem nekadašnjeg Francekovog consiglierea a današnjeg zahuktalog zidara vrlo malo znam, zapravo vjerojatno pogrešno pretpostavljam, još iz vremena M. Marčinka i posljedično A. Lepej, potom kad su "Grupovci" ulisičareni (a današnji glodur JL, jučer SD, kod Pukija se naslađivao) a i ti si puno dao u bistrenju tih mutnih voda na čemu ti zahvaljujem pa kako bi rekao Ilija Čvorović "za dan bezbednosti ako te se sete - sete, a ako ne...". O švapskom elementu ortakluka nemam pojma ali, mašte i logike radi, također bi se moglo razmisliti kome doista pripadaju te dionice. O inkasu državnog sefa po izvoru otkupnine SD-a se, doista, ne zna dovoljno i bit će da je riječ o važnoj tajni. Je li Huljić tu u igri kao šipak ili hibiskus možda ćemo saznati u nekom budućem remek djelu Jelene Veljače s temom o Građaninu Kaneu ili Trećem čovjeku, tko će ga znati jer cura štrika kak singerica. Grandiozni Kuljiš se sve rjeđe gega epehaovskom kockom (inače napučenoj zabrinutim licima "artista rotacijskih mašina"), da li i Denisa more neke teške brige ne može se isčitati iz Sheme tjedna ali iskustvo nas uči da je div s ne prevelikim ožiljcima znao pregrmiti raznih sodoma i gomora. Nego, bojim se i za neke druge Ninine senatore i utemeljitelje paradnih izdanja kuće.
Sorry kaj tu nisam istreso neku sočnu insajdersku storiju, 2decicrnog ti je u toj firmi donedavno bio pri dnu hranidbenog lanca negdje u statusu paprati, možda hidre, daleko od pravih aktera i njihovih solidno plaćenih kurira ali dovoljno blizu da vidi kolonu limuzina i terenaca kako izgmižu iz garaže u pol 5 popodne, da vidi kako murja s ogledalcem na vrhu partviša pregledava podvozje Cherokeeja jedne fine dame, da vidi neke isprepadane cure kako šeću džukele svojih šefica, da vidi armiju čudaka (ima i svjetskih komada, zbog toga mi je najvše žao što su me naguzili) za koje reporteri nikako da otkriju čime se zapravo bave (pih, i to su mi neki reporteri), da vidi kako bačva biske nije dovoljna okolnim birtijama da se natope sve slomljene duše, da vidi kako se neki jadnici love kao lisice po jorkširskim šumama i uručuju otkazi (ja sam ga preuzeo relativno dostojanstveno s tek nekoliko patetičnih klišeja),... etc. Toliko (zasad) od autsajdera, bukvalno i doslovno aut sajdera.

2decicrnog

Tko je glasao

Svaki bi insider da je jedan

Svaki bi insider da je jedan jedini. Ako nije, onda mu propada i prednost i zadovoljstvo.

Tko je glasao

Samo jedna napomena nevezano

Samo jedna napomena nevezano za kvalitet glazbe koju Huljic proizvodi, ne slusam njegovu glazbu - i prilicno sam se iznenadila kad sam u potrazi za nekim partiturama na jednom od foruma nasla i ovo - obratite pozornost u kojem drustvu se na dnu stranice Huljic tu nalazi LOL

http://www.pianoworld.com/ubb/ubb/ultimatebb.php?/topic/32/4210.html

Pa i kad otvorite link - sto ima dalje .

Moram priznati da je mene iznenadilo - a vas?

Tko je glasao

Jadna nam majka - Huljić

Jadna nam majka - Huljić kupuje EPH?

Ali pravo pitanje ustvari nije ovo što Jelena Grozna pita već bi bilo

Jadna nam Majka - Jelena Grozna (i njoj slični) su novinari u glavnim Hrvatskim medijima. Huljić je za njih uspješan i gospodin i doprinos ovom društvu od jednog Huljića je 1000 puta veći od jedne Jelene Grozne (ne samo u porezu koji Huljić plaća već i u stvaranju novih vrijednosti i radnih mjesta koje generira)

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Huljić je za njih

Huljić je za njih uspješan i gospodin i doprinos ovom društvu od jednog Huljića je 1000 puta veći od jedne Jelene Grozne (ne samo u porezu koji Huljić plaća već i u stvaranju novih vrijednosti i radnih mjesta koje generira)

Pretprotavljam da kod "dodane vrijednosti" koju Huljić stvara misliš na poplavu one narodnjave koju u velikoj mjeri možemo njemu zahvaliti? Ta "dodana vrijednost" nešto baš i nije oplemenila ovo društvo.

Tko je glasao

Kao što sam napisao niže,

Kao što sam napisao niže, slažem se da je to šund ali ne vidim kakve to ima veze s ovom diskusijom i zašto je sad odjednom Huljuć jedini koji prodaje nešto što nam ne treba.

Pa ne treba nam niti Coca Cola niti Kraš niti Atlantic sa svojim čokoladicama niti stotine drugih proizvoda koji su nezdravi.

Uostalom, Huljić kao producent i kako recimo vlasnik EPH ne znači da će novine postai kao muzika.

Moj point je da Huljić stvara neku dodatnu vriejdnost, da od toga ljudi primaju plaću i ništa više.

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Huljić je za njih uspješan

Huljić je za njih uspješan i gospodin i doprinos ovom društvu od jednog Huljića je 1000 puta veći od jedne Jelene Grozne (ne samo u porezu koji Huljić plaća već i u stvaranju novih vrijednosti i radnih mjesta koje generira)

nažalost, dobar dio th zasluga se rastopi promatrajući kako kolektivni IQ nacije pada zbog njegovih aktivnosti

Tko je glasao

ja se tu sasvim slažem s

ja se tu sasvim slažem s tobom. Ta vrsta glazbe je najveći šund, ali glazbu slušaš kada si pijan i veseo, a novine čitaš kada si trijezan a smeće koje kroz novine gutaš i koliko to smanjuje kolektivni IQ je šteta par desetaka stepenica veća od glazbene štete Huljićeve produkcije

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Gledajte to s ove strane..

Gledajte to s ove strane.. ako će novinari EPH-a morati pjevati kako Huljić svira... onda to i nije nužno loše? :D

Zanimljiva teza i zanimljivi komentari, no od nekih individua ovdje, koliko se god trudio, ne mogu prihvatiti ni tezu da je zemlja okrugla, jer su im komentari toliko politički intonirani da se gubi i ona natruha zdravog razuma. :(

Tko je glasao

Ma ti novinari koji rade i

Ma ti novinari koji rade i dozvoljavaju sebi da im urednici objavljuju takve glupe neistinite polupismene članke u nacionalna glasila nisu za niš drugo nego da im se da otkaz i ban da ikad više rade za novine.

Rađe bih pokrenuo vlastite novine nego dozvolio da mi Pavić ili Huljić šefuju.

Ezekiel 25:17...

Ezekiel 25:17...

Tko je glasao

Nema sumnje, prema

Nema sumnje, prema vjerodostojnim vijestima o otkazima i restrukturiranju da se u EPH priprema vlasnicko preslagivanje. Jutarnji i Globus bit ce u zasebnoj firmi, Glorija u svojoj, Todoric je zainteresiran za dio u Forbesu, a vjerojatno je da sve ostalo ide u posebnu firmu. Pitanje je tkoce sta dobiti, jer nije samo Huljic u igri. I Nijemci a i neki drugi Hrvati, ne samo Huljic (s kojim je ocito Majetic) zele svoj dio. Mozda ovaj dio o Huljicu pusta u javnost upravo Pavic da digne cijenu, koja vejrojatno nije onoliko visoka koliko bi gazda htio jer firma nije tek napravila gubitke promasenim pothvatima tipa Metro Express i Sutra.hr nego ih stvara i u osnovnim pogonima. A mozda Huljicu nabija na nos da ima i drugih ponudjaca. Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce veliki hrvatski tajkuni, zapravo amateri, raspetljati ovu glavolomku, osmosmjerku.

Tko je glasao

Bit ce zanimljivo vidjeti

Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce veliki hrvatski tajkuni, zapravo amateri, raspetljati ovu glavolomku, osmosmjerku.
Kao i sve zadnjih 70 godina - na zajednički račun, pomoću tehnologije cirkularne ekonomije, vrtnja i cirkulacija se i onako odvija i nepogrešivo, po defaultu, izmuze kakvu milijardu sa zajdničkih računa bez obzira kako se kombinira. Nema glavnog programera Kardelja niti Tita kao jedinog gazde i osnovni default se ne može izmjeniti dok sve ne probiej sve granice i ne prijeđe s onu stranu svega (a to je sada blizu).

Tko je glasao

Jelena, sad evo i mene

Jelena, sad evo i mene zanima, je li to doista tako ili je to samo dobro smišljeni trač? A što se tiče Pašalića, čini mi se da ga je učenik nadmašio. Stanje u medijima je gore nego u vrijeme Tuđmana.

Tko je glasao

Doista ne mogu napisati

Doista ne mogu napisati izvore i način na koji sam došla do ove informacije, ali nije u pitanju trač, Huljić je u igri. Nažalost, možemo samo čekati i vidjeti što će se doista dogoditi, hoće li EPH biti prodan Todoriću, kako je bilo pisano, ili pak Huljiću, ali ostaje činjenica da će nekome doista biti prodan Pavićev udio. Sigurno će se o tome početi vrlo uskoro pisati i u medijima.

Tko je glasao

Čime će se onda baviti

Čime će se onda baviti Pavić? Priča se o nekretninama (time se i sada navodno bavi). Možda skupa s Pašalićem budu gradili "autohtone istarske vile", pa ih onako neuspješno prodavali, kao što je sada slučaj?!
Inače, slažem se s daisy. Stanje u hrvatskom novinarstvu nikad nije bilo gore.
U onom odgovoru bijesu dala si i jako dobar prikaz medijskog "tržišta" koje postoji u Hrvatskoj. Čestitam.

Tko je glasao

Hvala na odgovoru. Kako god

Hvala na odgovoru. Kako god da se okrene, katastrofa :(. Baš mi je neki dan frendica pričala da ti silni otkazi u Jutarnjem, podsjećaju na situaciju u Večernjaku, kad ga je Pašalić prodao Styriji. Tada je navodno otkaz dobilo više od 100 ljudi.

Tko je glasao

Hvala na odgovoru. Kako god

Hvala na odgovoru. Kako god da se okrene, katastrofa :(. Baš mi je neki dan frendica pričala da ti silni otkazi u Jutarnjem, podsjećaju na situaciju u Večernjaku, kad ga je Pašalić prodao Styriji. Tada je navodno otkaz dobilo više od 100 ljudi.

Pa eto 100 otkaza u Dalmatinki Novoj... To je ipak veći humani problem od 100 novinarčića iz EPH sustava... Za njima se stvarno ne treba niti okrenuti...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Da li to prvi štakor

Da li to prvi štakor napušta brod koji tone?

Tko je glasao

Nesreća koja je nedavno

Nesreća koja je nedavno snašla 60 zaposlenika najveće hrvatske medijske kuće EPH, kojima je pri dolasku na posao uručen otkaz

Kakva je to nesreća? To je njihova prilika za novim poslom ,napredovanjem, novim izazovima. Totalno primitivno gledaš na to. Kaj su svete krave i moraju cijeli život raditi u EPH?
A ostatak ne treba niti komentirati, glupost za anale (kako bi rekao Sanader). Jer prije svega, Ninoslav Pavić nije vlasnik EPH pa stoga ga ne može niti prodati.

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Pavić je većinski vlasnik

Pavić je većinski vlasnik i prodat će svoj udio.
Kad si posljednji put tražio posao? Možda bi i ti "primitivno" gledao na to da si na mjestu nekoga od tih šesdeset ljudi. Želim ti da ti se to ne dogodi.

Tko je glasao

Ako kao relevantan izbor

Ako kao relevantan izbor njihove strucnosti uzmemo kvalitetu tekstova u JL, onda im buducnost nije blistava.

Vec dulje vrijeme su tekstovi iz dana u dan sve gori i povrsniji, ali su jucer nadmasili sami sebe:
djelatnik koji se naziva "novinarem" pali neuku raju s crnim rupama i kataklizmom, a sam nije u stanju razumjeti tri recenice iz prepisanog teksta iz engleskih tiskovina pa ih doslovno prepise rijec po rijec iako van engleskog nema nikakvog smisla i jos taj pasus stave kako veliki podnaslov koji zauzme 1/4 stranice :)

Tko je glasao

Većinski 51%, a možda i

Većinski 51%, a možda i 49% a WAZ ostatak. Anyway, odluku o prodaji u bilo kojem od ta dva omjera ne može donijeti bez suvlasnika koji sigurno ima pravo prvokupa...

Možda bi i ti "primitivno" gledao na to da si na mjestu nekoga od tih šesdeset ljudi. Želim ti da ti se to ne dogodi.

Ako su dobri, isti dan će ih udomiti neka druga redakcija. Ako nisu dobri, onda nisu niti zaslužili raditi u EPH nego neka se vrate u selo od kuda su došli i pišu tamo u lokalnom ili školskom listu...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Ako su dobri, isti dan će

Ako su dobri, isti dan će ih udomiti neka druga redakcija.

Koja redakcija, crni čovječe!? Sve imaju višak ljudi. Trebalo je zbrinuti svu tu gomilu rođaka, prijatelja i susjeda, a posebno istomišljenika. Ti kao da živiš u Danskoj, pa da govorimo o tržištu koje funkcionira po nekim transparentnim i logičnim pravilima, a ne u ovoj balkanskoj provinciji, gdje ti je sporobnost mana umjesto vrline.

Tko je glasao

Misliš, kao što je država

Misliš, kao što je država Hrvatska imala pravo prvokupa kad je Rajić prodao Dukat Francuzima? Čudim ti se. Živiš li ti ovdje uopće, ili pišeš iz udobne fotelje u dijaspori?

Tko je glasao

Jelena grozna, ti baš nisi

Jelena grozna, ti baš nisi nešto pametna.

Dukat je 100% privatna firma, od toga 90+% vlasništvo Luke Raića. Zbog toga što su mali dioničari imali <10% nisu imali nikakva prava u smislu sazivanja skupštine dioničara itd, pa stoga dakle niti nikakva prava u smislu osporavanja prodaje.

EPH je s druge strane u suvlasništvu Pavića i WAZ-a, WAZ je daleko iznad 25% i mogu zakočiti svaku stratešku odluku (a prodaja je definitivno u toj kategoriji), a osim toga siguran sam da su i ugovorno dogovorili pravo prvokupa što je sasvim normalna stvar u takvim situacijama.

Zaključak Jelena Grozna - ne razumiješ biznis teme, kloni se teme i drži se tračeva jer je to tvoja razina.

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

mogu zakočiti samo i jedino

mogu zakočiti samo i jedino ako imaju ugovor o prvokupu a i onda samo ako ponude onoliko koliko pvaić traži

sumnjam da waz ima takav ugovor jer to nije u pavićevom interesu

Tko je glasao

ali ti zaboravljaš da je

ali ti zaboravljaš da je WAZ kada je kupovao svoj dio od Pavića bio kapital kojega je Pavić tada nasušno trebao i sigurno nije postavljao uvjete tipa "nema prvokupa"...

do što ti sumnjaš i što Jelena prepričava kafanske spike je čista utopija.

a da bi dobro bilo kojih 100 otkaza u EPH sustavu i potjerati razna smeća od novinara, pogotovo one nepismene koji pored sviga piskaraju o svemu a nemaju pojima o ničemu... e tih 100 otakaza bi i Pavić podijelio samo da je mogao naći barem malo bolje, ali kako među novinarima stručnih i poštenih ima u promilima mora raditi novine s ovima koje ima, a otpuštati samo kada smeće koje produciraju baš nitko neće kupovati a oglašivači izbjegavaju

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

a da bi dobro bilo kojih 100

a da bi dobro bilo kojih 100 otkaza u EPH sustavu i potjerati razna smeća od novinara, pogotovo one nepismene
Možda ne sve, ali da 'nestanu' Butkovići, Tomići, Jergovići i ostala udbaška gamad... e to bi vrijedilo dobre proslave i olakšanje narodu u ovoj državi.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Tebe ocito smetaju ljudi

Tebe ocito smetaju ljudi koji kritiziraju sve gluposti i nepravde koje se dogadjaju kod nas. I bit ces presretan ako takvi ljudi ostanu bez posla. Ako ti ti ljudi smetaju, i ovdje je gomila slicnih. Ne tvrdim da su svi koje si nabrojao savrseni, ali gomila njihovih tekstova se poklapa sa mojim razmisljanjima, a ako sam dobro shvatio ljude ovdje, i sa vecinom clanova pollitike. Oces reci da smo svi mi udbasi? :)

I samo te molim za malo konkretniji odgovor, nemoj odmah me nazvati komunjarom i nevjernikom! :) Jer to ipak nije konkretan odgovor, niti argument kojim ces biti u pravu ovdje ;)

Tko je glasao

Tebe ocito smetaju ljudi

Tebe ocito smetaju ljudi koji kritiziraju sve gluposti i nepravde koje se dogadjaju kod nas
Jergović i Tomić nešto smisleno kritiziraju?
To su novinari koje treba sačuvati? Eva dvojica seru po novinama samo zato da im se knjige bolje prodaju.

IZČ? On je već na granici bolesti - svi moraju znati što on misli svaki dan o svemu..
I takvi ljudi bez posla u novinama, ako je istina da se dijele otkazi, nisu nikakvi nacionalni problem..

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Svakako ne zaboraviti

Svakako ne zaboraviti Butkovica kojeg Sander opet naziva kad treba neki mudar savjet :)
http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2008,9,6,butkovic_ko...
" Kada je prije otprilike dvije godine (negdje u studenome 2006.) jedan osječki istražni sudac donio odluku u Glavaševu korist - odluku o tome da se Glavaša ne smije pritvoriti - nazvao me Ivo Sanader."

:)

Tko je glasao

Čuj, moraš biti malouman

Čuj, moraš biti malouman da nakon što smo svjedočili da Butković za e-mail line04@gmail.com misli da je premijer Sanader vjerovati u izjave koje je iznosio u svojim tekstovima...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

nemoj odmah me nazvati

nemoj odmah me nazvati komunjarom i nevjernikom!
Tvoji su te dnevnici okarakterizirali stoga nemam niti potrebu.
Što se tiče kritike- uvijek dobro došla, ali što se tiče pljuvanja po svemu hrvatskome... to je nešto sasvim drugo.
Gore nabrojani i još neki baš to neprestano rade.
To ne podnosim i što se mene tiče 'neka odu'!

cogito ergo sum

Tko je glasao

Hvala bogu da imam tebe da

Hvala bogu da imam tebe da mi rastumačiš svijet u kojem živim. Moja su razina, veliš, tračevi, a tvoja uvrede. Ali što drugo očekivati od čovjeka koji citira mudrosti Ive Sanadera.

Tko je glasao

a zašto ti nisi bila tako

a zašto ti nisi bila tako mudra kao sanader da te hrvatski narod izabere za premijera? daj prestani potcjenjivati druge ljude.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

.

.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Kako sam pročitao maloprije

Kako sam pročitao maloprije status neki negdje...
"Democracy is when two wolves and a sheep argue what to have for dinner. Liberty is when a sheep has a gun."

Ezekiel 25:17...

Ezekiel 25:17...

Tko je glasao

možeš li molim te navesti

možeš li molim te navesti otkud ta informacija? da li je to nešto relevanto ili rekla-kazala naklapanje?

Tko je glasao

i mene zanima. baš gledam

i mene zanima. baš gledam što to propustih u medijima. (online, print godinama ne kupujem, prolistam kad mi se nađu pod rukom...)

na business.hr stranicama je jučer objavljen članak o ukidanju sutra.hr portala i otpuštanju 19 novinara što, ako ste ponekad navratili na taj portal, uopće ne čudi.

Tko je glasao

Sto uopce nije niti

Sto uopce nije niti cudno,da. S jedne strane imas polusmece od portala zvanog jutarnji.hr, a sa druge potpuno smece zvano sutra.hr. Portal je osudjen je na katastrofu dok je jos bio ideja.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

S ovim da je sutra.hr bio

S ovim da je sutra.hr bio osuđen na katastrofu slažem se u potpunosti. Od samog je početka bilo jasno da vlasnik tog portala, u početku zamišljenog kao novina, nema blagog pojma što hoće od njega. Kako to u ovom plemenskom društvu obično biva, s podsmjehom su odbijali i svaku suvislu ideju, koja je na tržištu možda i mogla uspjeti. Ovako, ulupali su brdo novca i upropastili sudbine desetina ljudi plus članova njihovih obitelji.
Zapravo, oduvijek me čudilo kako se vlasnici medija ovdje razbacuju novcem. Pokreću projekte i kupuje već postojeće (u pravilu, neprofitabilne), a da prije toga nisu proveli, recimo, ni elementarno istraživanje tržišta, koje bi im pokazalo što (potencijalni) čitatelji žele. Iznenađen sam i nepostojanjem jasne profilacije listova, pa se u nas oni i dalje "obraćaju svima", kao da živimo u doba Leonarda. To je abeceda (tržišne) ekonomije, ali ovdje se ona još sriće. Kao u prvom osnovne.

Tko je glasao

MA sve je do modela EPH

MA sve je do modela EPH zarade...ne može sutra.hr pisati protiv onoga što se piše u jutranji.hr ,naravno kod istog vlasnika:)

Činjenica je da za neki oporbeni medij nema volje , svi kopiraju iste vijesti...npr. net.hr prepiše vijest i navede izvor večernji.hr jer je tako isplativije a i druga strana je zadovoljna jer informacija je pod kontrolom.

Sadašnji vlasnici medija nemaju potrebe za promjenom jer sve tvrtke koje ih hrane novcem su politički povezane....drugih (nepolitičkih) jednostavno nema(onih koji ima nemaju love za skupe reklame), tako da od tržišne ekonomije nula.

Na kraju sitnozubani su skužili da je sve to puhanje u isti rog, posljedično im pada prodaja jer više nikog ne zanima pjesma "te jedno te isto.."

Naravno tu postoji i šansa(i veliki rizik) za one koji bi eventualno oformili neovisnu novinarsku mrežu sa durgom stranom medalje...tu prvenstveno mislim na neki net medij

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci