Tagovi

Ja sam zbunjen

Da sam jučer umro umro bih u neznanju. U ovim raspravama oko Jasenovca i Bleiburga doznao sam da su komunistički "oslobodioci" oslobodili Hrvatsku od okupatora i njihovih slugu, domaćih izdajnika, jel..kolaboracionista..poznatih kao ustaše.

Oštro su se s njima obračunali..sve koje su pobili bili su isključivo ustaše , jel. Fašisti i zločinci koji su samo u Jasenovcu ubili min.700 000 ..samo Srba...većinu Židova, Roma podosta, odokativno par desetaka tisuća..i nešto poštenih...ali samo poštenih..ne bilo kakvih ..nego samo i isključivo poštenih Hrvata.No njih malo..onako uzgred.

(Pošten je samo Hrvat koji je za Jugoslaviju ili su takvi danas uključeni u tzv. antifašiste)

Znamo da su partizani od Engleza matirane snage, razoružane i zarobljene ganjali od Triglava pa do Đevđelije pješice..pa ko stigne stigne...armirali njihovim tijelima rahlo tlo po Sloveniji , oko Zagreba i kojegdje..pa onda još u logorima par godina..imali svoje "Narodne" sudove..gdje je za ustaše presuda bila - 13 bataljon- što je značilo: metak...što je još humano obzirom da su one koje nisu sudili klali i bacali u jame, žive zazidavali u rudnička okna i sl. maštovite stvari.

Poznato je da su se najviši rukovodioci hvalili (Tito, Ranković) a neki i priznali tj. pričali o tome kako je bilo..Simo Dubajić pred ovaj naš zadnji rat..javno na TV-u...valjda kao instrukciju nasljednicima kako se to radi...pa smo dobili Ovčaru, Srebrenicu i sl.

Zašto sam zbunjen ??? ako se pitate...neka udruga za lov na naciste (židovska) i neki Efraim Zuroff ( aka naša Vesna Teršelić i njena Documenta koji su planirali loviti hrvatske branitelje ali im se izjalovilo srećom po njih))..................................... izvoljeli su se pismom obratiti našem premijeru..antifašisti svjetskog glasa.. koji je Hrvatsku devedesetih branio od srbskih nacista iz Brisla... sa čuđenjem da današnja Hrvatska isplaćuje mirovine ustašama.

Na vijestima u udarnim terminima se to imali čuti. Novinari čak nađoše nešto oko 10 000 takvih ustaških mirovina.

No to je Zakon još iz 93. i potpisao ga je jedan od vodećih antifašista Hrvatske Stjepan Mesić koji inače voli pjevati i tzv. ustaške pjesme..ako mu se plati australskim dolarima.

U krušku pod njuškom veli da nisu ustaške penzije..nego da se radi o preživjelim mobiliziranim domobrancima..što je razjasnila samo NOVA TV..moram dodati....ostali..pa i javna..taj su detalj prešutjeli. Znači, ostalo -ustaše- bar za njih. Toliko o punoj i objektivnoj informaciji javne nam televizije..da moraš gledati osam televizija e da bi dobio potpunu sliku.

Nadalje doznajemo od samog lovca na naciste da je on tu informaciju dobio, kako se to kaže..od obično provjerenog i dobro obavještenog..pouzdanog informatora iz RH..pa da će se još detaljnije informirati.

Zaključujem..osnovana Antifašistička ljiga..već djeluje....to im je u programatskim načelima. Da okolo sramote Hrvatsku , jer više ne vladaju baš svugdje ( lovac na guje popušio-ugrizla ga guja)..a i lex perković nije prošao...Draža rehabilitovan...sad ga jebi što da se radi, ajmo po staroj špranci:protiv svoje države...ne vlasti ili režima jer na vlasti su trenutno njihovi..nego protiv države.....domovine od koje žive mater im izdajničku.....pa po onoj "ajd Turčine za nevolju kume"...prevedoše oni mobilizirane domobrane koji ako danas primaju mirovinu tada su bili taman punoljetni, znači djeca...hrvatska djeca koja su nekom srećom izbjegla kuršum u potiljak ili kamu ispod vrata...poslije rata.............dakle, prevedoše ih u ustaše.

Rekli bi unaprijediše ih. Trebalo bi im povisiti mirovine jer su ustaše tada imale bolju plaću i hranu od domobranaca.

No mene zbuni u prvi mah..kako su preživjeli kraj stroge ali pravedne ruke druga Tite i njegovih . Zašto su ustaše ostavili na životu..ma sram ih bilo...joj joj zato u Srbiji i viču da je i Tito bio ustaša...Pobiše tolike domobrane..ustaše su im većinom umakli..oni pravi..žestoki...al kakvi su sad ovo...

Onda sam odahnuo kad sam shvatio da se radi o domobranima..jer kako živjeti pored živih ustaša.

Da se malo uozbiljim...osobno sam poznavao bar 20 ustaša iz WW2..zakletih ustaša..čak i jednog koji je sudjelovao u onom slučaju kad su pohvatali u okolici Gline Srbe koje je Vasilj Gaćeša..inače narodni heroj za Juge..podnarednik jugoslavenske vojske koja je kapitulirala..dizao u četnike pa su ovi ..pošto su počele pobune i akcije .....tu udarili prvi..jer zaista ..s ustašama se nije bilo za zajebavat..pa ih masakrirali u Crkvi u Glini..što je ustaški zločin..samo takav..po onoj: na ljutu ranu ljutu travu.

Uvijek sam se pitao..još za Juge..pa kako su im ti momci izmakli Narodnom sudu.

Jedan se sam nama 91. hvalio kako je jednu mladu Srpkinju prije nego što je ubio-silovao. Pošto je to govorio pred mojom ekipom izvidnika ....rekao sam mu da se nema čime ponositi ako je to istina i..otjerao ga.

Onda sam zaključio da se njima..partizanima u njihovom revolucionarnom zanosu živo jebalo za pravdu. Mogao se zarobljenik i otkupiti s nekoliko dukata..što je općepoznata činjenica.

Kako im je izmakao..čak postao ugledni građanin..ustaški sudac otac današnje ministrice Pusić..zar njega nije trebalo osuditi za "suradnju s okupatorom".

Valjda tada nije imao vilu koja bi se konficirala..pa da se u nju useli neki opančar izBosne il sBanije.

Naravno..ćaća mi je pričao kako su ako zarobe domobrane obično iste samo preveli u partizane...i sam je kao legionar prešao u partizane....ali jer se nešto kod Švaba ( Njemci su bili časnici i dočasnici) ogrješio o disciplinu..pa mu je predstojao odlazak na istočno bojište..kao najblaža kazna... a za Titu do tada nije ni čuo..a o komunistima koji ne vjeruju u Boga nije imao baš neko mišljenje.. i tako su mnogi dočekali rat kao partizani...uostalom kako su i mnogi četnici postali partizani mahom 1944.

Bio je kraj rata i TO je razlog zašto je Tito dao pobiti tolike domobrane i civile Hrvate...nisu mu više mogli poslužiti a bili su potencijalna opozicija njegovoj budućoj vlasti, jer je Hrvatska morala umrijeti da bi Jugoslavija živjela.

Svejedno nije preživjela ni do kraja stoljeća Hvala Bogu.

Tagovi

Komentari

Jebe lud zbunjenog, ili zbunjen ludog ili...

Zbunjen bi bio i pokojni Prvi da je živ, i da je pročitao ovaj tvoj tekst... Pitanje je, nakon što si olakšao dušu, da li si još uvijek zbunjen? Je li tvoja zbunjenost uzrok ili posljedica ovih razmišljanja?!

Tko je glasao

Pusti ti moju dušu na miru

ja sam zbunjen..od kuda tolike "ustaške" mirovine u današnjoj RH...ako su komunisti revolucionari u sadejstvu ))) s dojučerašnjim četnicima tada...ubijali samo ustaše ..što će reći...naj najnaj max,,zločince jel...pa im se nije ni trebalo suditi... a nikako...zapravo nevine ljude koje su ubijali samo zato što su tada...bili antikomunisti.

Zbunjuje me i to..od kuda sad najednom taj Židov..koji potražuje naciste.....da čita bukvicu našem premijeru koji jel ..hoćeš / nećeš predstavlja državu..današnju RH. Volio bih to znati..tko ga to pumpa i pujda lažnim informacijama o Hrvatskoj, mater mu ..............poljubim.

Onda me zbunjuje i to kako taj Židov koji profesionalno ganja naciste iz WW2...odmah odigra na prvu loptu...bez provjere...

Više je tu pitanja koja me eto...zbunjuju.

i da..što se tiče "Prvog" kako mu tepaš...a što s njim... čovjek je umro prije 15 i više godina...vremena se mijenjaju...on je bio u svoje vrijeme..a danas su i druga vremena i drugi problemi....

Mnogi će jučerašnji detuđmanizatori plakati za Tuđmanom.

sve dobro...

Tko je glasao

Onda me zbunjuje i to kako

Onda me zbunjuje i to kako taj Židov koji profesionalno ganja naciste iz WW2...odmah odigra na prvu loptu...bez provjere...

On to radi namjerno. Sjećaš se npr. CNN-a, profesionalke Christiane Amanpour i "četrdesetoro zaklane srpske dece" pri padu Vukovara? Jednako na prvu loptu, bez ikakve provjere. Kao da je jučer počela raditi posao kojim se bavi.

Jebiga, trebalo je barem pokušati umanjiti grozomoran učinak srpskog vojnog uništavanja jednog malog grada i pokolja Hrvata pred očima cijelog svijeta. A kad britanski gazda zapovijedi da se balkanski kućni ljubimci Srbi vade iz dreka, ne pita se ništa, nego izvršava.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

zbunjeni

posto si dao plus gornjem komentaru MKn-a,pitam te, je su li i oni srbi,za koje kazes da se druzis sa njima takodjer balkanski kucni ljubimci.tipicni fasisticki govor mrznje.sto kaze Balasevic,jebo vas tko vas sastavi.(autora komentara i vas dvojicu koji mu dadoste plus)inace ovom drugom uvijek nedostaje pluseva,ali kada je fasizam u pitanju....

Tko je glasao

On je samo na svoj način rekao

da britanska kraljica na ovim prostorima podržava svoje krsno kumče ..princa Karađorđevića..bar ti kao Srbin znaš da , "kum nije dugme".

Ne vidim tu neki govor mržnje nego tvoju preosjetljivost.

Uostalom..što se ti kao srpska dijaspora brineš. Imaš USA putovnicu...što te briga za ova naša balkanska prepucavanja.

Što je u USA govor mržnje ili politički nekorektno....kod nas je "dobar dan".

Tu kod tebe u USA crncu se ne smije reći crnac nego se kaže afroamerikanac..ili latino..i sl. kad mi vas Srbe iz Hrvatske nazivamo da ste iako etnički Srbi po podrijetlu ( većina nije al ajd) politički Hrvati...ljutite se.

E jebiga..draga vam je kuna i putovnica...al ne i hrvatska država.

sve dobro...

Tko je glasao

zbunjeni

"E jebiga..draga vam je kuna i putovnica...al ne i hrvatska drzava".
da mi nije draga ne bih bio ovdje,na ovoj stranici.cak si mi i ti na neki nacin simpatican za razliku od ovih bivsih pomocnika minstra,njemacke dijaspore,osijeckih profesorica psihologije,makarskih fotografa i slicne gamadi.doci ce te i vi jednom pameti,ili ce vas europa natjerati da budete pristojni uljudjeni gradjani.malo ce to potrajati dok ne krepa i posljednji ustasa i cetnik,al jebiga.tako mora biti.
ps sve dobro,i kaze Abdulah Sidran:"da je Jugoslavija bila sto puta gora nego sto je bila,opet bi sto puta bila bolja od svega sto je nakon nje nastalo."ovo cu ti ponavljati sve dok ti ne dodje iz guzice u glavu i ne shvatis da je to tako.i vjeruj Zoranu Moki Slavnicu koji kaze:"ako vam kazu da se nismo voleli,lazu vas."
nemoj biti kao otpisani,pa da mrzis sve,od vardara pa do triglava.ja sam to proputovao zahvaljujuci radnom mjestu.druzio se sa svim nacionalnostima,i bio prijatelj sa svima.mozda ce ti sada biti jasnije zasto pisem ovako i zasto zalim za Jugoslavijom.ne zalim ja za Jugoslavijom kao takvom,nego za LJUDIMA iz bivse Jugoslavije.to je moj problem.jebe se meni za ustasama,partizanima,cetnicima i ostaloj gamadi koja me "protjerala" iz bivse domovine.a moja domovina je bila Jugoslavija.od vardara pa do triglava.

Tko je glasao

Što da ti kažem

prihvati realnost. Zavoli Hrvatsku..znam neke Srbe koji je zaista vole....više od Srbije.

Sva građanska i ljudska prava su tu...čak i presoljeno. Kulturna autonomija 100 %. Pravoslavna crkva ( još da glavni ne pjeva četničke pjesme) je otvorena vjernicima.

Jedino ne možete od Hrvatske praviti Srbiju.

sve dobro...

Tko je glasao

a moja domovina je bila

a moja domovina je bila Jugoslavija.od vardara pa do triglava.

Sada te iskreno žalim, jer ako ti je to bila domovina onda ti nikada domovine ni imao nisi.

Jasno mi je sada zašto si uzeo amerski "pasoš" a i državljanstvo (makar sumnjam da si ga dobio na neodređeno vrijeme..)
Eto, iz žalosti moje prevelike za "@tenora bez zemlje" povlačim ono što ti napisah o nositeljima amerskog "pasoša" a ne hrvatske putovnice.

Ma sve što je vezano uz tebe je sumnjivo! :):):):)
Ovdje si ubio svaku YU za sva vremena:
https://www.youtube.com/watch?v=60umtyvy8vI
i ovdje
https://www.youtube.com/watch?v=gthZwfZOWQo
i ovdje
https://www.youtube.com/watch?v=d8LycIUSEhE
i ovdje
https://www.youtube.com/watch?v=AxnchFNBgqg

I zato:
https://www.youtube.com/watch?v=1lK2AYqG9M4

Tko je glasao

čovjek je umro prije 15 i više godina.

... ima i onih koji su umrli prije 35 godina pa ti ne izlaze iz usta i krivci su za apsolutno sve sadašnje probleme.

Ajde se dogovori barem o nekom kriteriju, pa ga dosljedno poštuj...

Tko je glasao

Tito nije kriv

za sadašnje probleme..nego titoisti... kult Tuđmana ne postoji..dok kult Tite postoji.

sve dobro...

Tko je glasao

tz tz tz

Kako to možeš reći pored MKn-a i ppetre, najvećih hodajućih tuđmanista?

Evo ti i Karamarkov intervju... Tuđman mrtav 15 godina, a njemu se od 10 točaka anti-komunističkog manifesta njih barem 5 temelji na Tuđmanu (tj. anti-Tuđmanu, svejedno).

Tko je glasao

Ne postoji kult

kult ličnosti. Postoji politički program....povjesno-političko valoriziranje i sl.

nema kulta kao za Tita..Vi neki ste Tita izdigli do kulta božanstva.

"Komunisti su i nakon smrti Josipa Broza Tite nastavili Titov kult osobnosti. Politički život odvijao se pod parolom "Poslije Tita Tito". Pojačana je ideološka dimenzija u osnovnoškolskom i srednjoškoslom obrazovanju kvizom "Titovim stazama revolucije" pri čemu su pobjednicima osiguravane nagrade i prednost pri dobivanju potpora i upisima na fakultete. U medijima i na javnim priredbama isticana je zakletva "Druže Tito, mi ti se kunemo". 25. svibnja slavljen je kao "dan mladosti" s raznim ritualima iskazivanja obožavanja. Onaj tko je uspio javno pokazati više poštovanja ili odanosti za lik i djelo Tita nametao se za neku vrstu njegova poslanika. Trend titoizma prepoznali su pored komunističkih funkcionera i lokalni karijeristi te nezaposleni omladinci koji su hodočastili pješice na njegov grob da bi na povratku od mjesnih komiteta tražili pravo na posao ili neku drugu vrstu prava odnosno nagrade za pravovjernost."

sve dobro...

Tko je glasao

baš si našao...

... nemam pojma... ja sam s 20 godina prišivao svoju prvu ZENGE oznakicu... i nisam imao nikakav kult ličnosti.

A ti, što si radio s 20? :P

Tko je glasao

Živio i

preživljavao.
Navijao za dinamo.. bavio se sportom...ganjao cure cijelom Jugoslavijom.

Što nisi ostao u jna...nego si molio Boga da što prije zbrišeš kući.

Siguran sam da je bilo ponuda i da ostaneš.

Što nisi ostao vjeran zvjezdi petokraki koju ti je djed nosio...građanine antifašisto Zaphode:P

sve dobro...

Tko je glasao

ponude ponudice...

... bilo je ponudica, ja sam pametno momče. Bila je i klasična ponudica za Partiju.

No, što se to mene ticalo? Čekao me fakultet, obitelj, zeka peka i to.

Pa sam se vratio - i ostao vjeran antifašizmu svojih predaka. A ne kultu ličnosti :P

p.s. Pričaš s momčetom koje je uspjelo nakon šestog razreda osnovne nagovoriti starce za prvu radnu akciju - ORA Novi Sad.. s 12 godina :D (prva udarnička) :))

Tko je glasao

bio si vodonoša, hehe

pa su se odrekli jedne iz kvote koju je brigada dobila i dali tebi radi stimulacije...to sam ja primjenjivao...najmlađem u brigadi obavezno udarnička.....

kad sam ja imao 20 bila je drugačija klima...moj šogi je bio u jna kad i ti..pa znam kako je bilo kod vas..već se sukob njušio...visio u zraku...

malo ranije dogodilo se ovo

http://en.wikipedia.org/wiki/Aziz_Kelmendi

sve dobro...

Tko je glasao

vodonoša...

... a što ću, pa bio sam i najmanji u razredu tada... sjekira i lopata bili veći od mene. Ali sam uspio pasti s velikog konja, dobiti zaraznu žuticu i imati prvu djevojku. Ok, prve dvije...

... dakle - najmlađi u omladnskoj brigadi, najmlađi u topničkoj brigadi.

A ovo - da sukob? Kasarna u Prištini je tri put gorjela dok sam bio tamo, a mnogi frendovi tenkisti su tamo tutnjali po kosovskim selima, kao i specijalci iz Niša i Zagreba. Ja sam bio dolje kada je trajao otvoren sukob. Ne rat, ali sukob. Morali su nas prebacivati do vlaka (za skidanje), jednom mjesec dana nismo imali vode (na aerodromu).

Tako da - znao sam da sukob dolazi. I bilo mi je žao. Ja sam mirnodopsko dijete. U Prištini sam gledao rušenje Berlinskog zida - najbolji frend - Beograd, Sarajevo i Mostar. I mislio sam da i razdruženje može bez rata.

Ponavljam - kada se vidjelo da ne može, uzeo sam pušku (ustaša Zaphod). Ali bih volio kada ostarim da mogu reći nešto kao "Probali smo sve načine za miran put, ali nije išlo." Ali mi se čini da neću moći to izgovoriti.

Tko je glasao

Valjda tada nisi pratio vijesti

i politiku. Jedno vrijeme zaredale sesije svaki tjedan u svim gl.gradovima ex.juge...pregovaranja...natezanja..a paralelno mitinzi i zveckanje oružjem.

Tuđman nudio konfederaciju..pa neku asimetričnu federaciju zajedno s Kučanom... i tako to...da Juga i ostane s nekim zajedničkim stvarima koje se dogovorno bude financiralo...ali nije išlo..

Što je on više popuštao Slobo je više zatezao...Alija se držao neutralno; " nije to naš rat"

sve dobro...

Tko je glasao

drvosjek

(...) ja nisam zagovaratelj u tom smislu kako ti imputiraš..ja samo pokušavam razumjeti i nasmijava me crno-bijelo gledanje.

https://www.youtube.com/watch?v=YX_grJ9lBnU&list=WL&index=62

Tko je glasao

ne umeš bre

da se izraziš..ili što

sve dobro...

Tko je glasao

Zašto sam zbunjen ??? ako se

Zašto sam zbunjen ??? ako se pitate...neka udruga za lov na naciste (židovska) i neki Efraim Zuroff ( aka naša Vesna Teršelić i njena Documenta koji su planirali loviti hrvatske branitelje ali im se izjalovilo srećom po njih))..................................... izvoljeli su se pismom obratiti našem premijeru..antifašisti svjetskog glasa.. koji je Hrvatsku devedesetih branio od srbskih nacista iz Brisla... sa čuđenjem da današnja Hrvatska isplaćuje mirovine ustašama.

Ja bih se samo referirao na ovaj citirani dio.
1. to mi spada pod - di si bio devedeset prve - diskurs. Nekako mi to uvijek implicira da oni koji nisu bili na prvoj crti ili barem u unoformi imaju manja ili nikakva prava da komentiraju to razdoblje. A to nije ok. Iz puno razloga koje sad neću navoditi. Znaš to i sam.

2. Pojednostavljeno rečeno, ja sam mislio da smo se svi mi skupa, cijeli svijet, dogovorili da je Hitler bio loš i da oni koji su službeno bili na njegovoj strani su također bili loši i plus toga Hrvatska nije sljednica tog režima i onda se i ja pitam zašto ova Hrvatska plaća penzije toj ekipi.

3. Nije mi bitno tko postavlja pitanje ako je pitanje na mjestu.

Uopće ne želim ulaziti u ostale teme ovog dnevnika sa svih osam miliona nijansi sive nego u samo ove dvije točke. Kojih je 3 :)

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

znas ti kurca......... u

znas ti kurca......... u svabiji vermacht prima penzije gestapo ne

Tko je glasao

moguće

daj da se ne slažemo, sve 5, ali napiši komentar bez psovke i duži od tri pol riječi

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

prihvaćam @grdipajek

"1. to mi spada pod - di si bio devedeset prve - diskurs.!

ovaj dio bezuvjetno...jer znam da su se mnogi zalagali za hrvatske interese i iza prvih linija...bio sam malo zločest u namjeri da ukažem da Milanović zaista nema ništa s ustašama..kao kad sam napisao onaj dnevnik o udbašima i lex perković zakonu..naime, uvalili su mu preteško breme i onda i sada..tad da se bori za udbaše a sad za ustaše.....on čak nema ništa ni s današnjom RH tj. stvaranjem iste...ćaća ga je preko HDZ-a ubacio u vanjske poslove..a onda su ga nametnuli sdp-u....

ovaj dio

"2. Pojednostavljeno rečeno, ja sam mislio da smo se svi mi skupa, cijeli svijet, dogovorili da je Hitler bio loš i da oni koji su službeno bili na njegovoj strani su također bili loši i plus toga Hrvatska nije sljednica tog režima i onda se i ja pitam zašto ova Hrvatska plaća penzije toj ekipi."

je diskutabilan jer Hrvati se nisu našli na Hitlerovoj strani jer su željeli nego jer su morali...a mobilizirani domobrani su ljudi koji nisu ništa osobno skrivili. Naime, Hrvati su isto bili žrtve Hitlera.

Režimi se mijenjaju ali ljudi i narodi ostaju. Po toj logici bi danas trebalo ukinuti mirovine iz Jugoslavije koje isto više nema kao što nema ni NDH-a.

Znači i mojoj materi ono nešto što je naslijedila boračkog dodatka na ćaćinu penziju. Oficirima JNA i sl.

Naime, današnja Hrvatska nije ni NDH ni SRH...samo se preklapa teritorijem.

i na ono pod "3"..i sam je Zuroff rekao u intervjuu da nije detaljno upućen..što znači da su ga odavdje prodane izdajničke duše obavjestile da se radi o ustašama; stranačkoj vojsci ..

što će reći da je skočio na prvu denuncijaciju....zagrizao kao som..jer..ako je nekom dokazano zločin..neka mu se sudi..a ne širiti moralnu paniku...radi panike same.

Da sad ne ulazim u to što zapravo rade svi ti samozvani istjerivači pravde, lovci na naciste iz WW2..dok se danas na svim paralelama i merdijanima repriziraju stvari iz WW2.

sve dobro...

Tko je glasao

Ja se čudim, k'o pura dreku...

... kako zagovaratelji "na ljutu ranu ljuta trava" (recimo, ustaški zločin u Glini) ne primjećuju da upravo time daju blagoslov poslijeratnim zločinima.

Svaki puta kada se rasi zakoni (njihovo provođenje), teror i zločini u NDH idu opravdavati sa "to je bio opravdano nakon zločina koji su počinjeni nad Hrvatima pod Kraljevinom" - upravo time se daje carte blanche istovjetnim postupcima nakon rata.

Zanimljivo je da to uvijek čine ljudi koji to zapravo opravdavaju, taj način postupanja.

No, naravno, jednom im se postupak sviđa, a drugi puta ne.

To se zove nemati stav, nemati mišljenje i biti - prevrtljiv.

Tko je glasao

(recimo, ustaški zločin u

(recimo, ustaški zločin u Glini)
Misliš li na paljenje crkve koja je napunjena ljudima prije toga?

Laž, to je čista laž.
O tome su se vodili sudovi i bezbroj rasprava sa svjedocimai "svjedocima"...
To nikada nije dokazano pa prema tome je obična izmišljotina.

Tko je glasao

Pitaš

"Misliš li na paljenje crkve koja je napunjena ljudima prije toga?"

Naravno da ne...ja znam da su ustaše u cijeloj okolici Gline sprovele mjere čišćenja terena nako četničkog napada na želj. stanicu..i okolo ubijali sve što su uhvatili..manje više u potjeri..a onda su ubijeni prevoženi kod pravoslavne crkve..gdje su dotjerani i zarobljeni... koji su onda tu bili ubijeni.

Pošto su neki civili..pravoslavci iz Gline zaista kantama s vodom prali pod crkve kad su ovi odvezli mrtve. Sve okolo je bilo krvavo.

Manje više se radilo o ubijenim četnicima..a bajke o tjeranju na pokršćavanje ili da je stanoviti Jednak preživio A DA JE BIO TU su to što jesu.

Naravno..da ustaše prilikom čišćenja terena oko Gline nisu bili milosrdni kao što nisu bili uopće... ali poslijeratna preuveličavanja ..su to što jesu.

Crkva je tek poslije srušena i zapaljena.

sve dobro...

Tko je glasao

što ti nije jasno građanine @zaphode

ja nisam zagovaratelj u tom smislu kako ti imputiraš..ja samo pokušavam razumjeti i nasmijava me crno-bijelo gledanje.

Kao što vidiš..navodim da je to u Glini bio zločin..samo takav....znači da ga ne podržavam... kao što osuđujem i ovaj u Bleiburgu a za Jasenovac kažem da se tijekom Titovine lagalo, pretjerivalo i danas se pretjeruje u cilju opravdavanja potpuno nepotrebnog boljševičkog ubijanja poslije rata.

U Jasenovcu se između ostalog i ubijalo..tj. ubijalo se na potezu od Siska do St. Gradiške i s lijeve i s desne strane Save i u borbama ..Kozara je preko puta...

Sve se pripisuje kao nevine žrtve..i dopisuje se..neki su poginuli u borbi..nekim tijekom mitraljiranja i bombardiranja iz savezničkih ili partizanskih aviona ..kad su ih već dobili..

Suprostavljam se da se nameće lažima ..grižnja savjesti i našoj djeci kao nama tijekom Juge..u cilju osporavanja prava Hrvata na državu.

Ja podržavam obranu tj. pravo, prirodno pravo na samoobranu u kojoj su se Hrvati našli 1918. a da ih nitko nije pitao. Podržavam ideju nezavisne države Hrvatske..slažem se s time da se nije moglo dopustiti da Srbija bude žandarm Jugoslavije...nije bilo stvarno ravnopravno...pa se zato i raspalo u krvi 2 puta.

Kao cinik i realist...samo ukazujem na činjenicu da se u ratu ubija i da nema 100% nevinih...

Onda, razlika između ubijanja u ratu ili poslije rata u nekoj revoluciji..kada se radi revolucije tj.pljačke koriste ratovi..je tako očita da i nebo vapi za pravdom, osudom..makar moralnom.

Ako Pavelić i ustaše nisu u ideji..bili u pravu...objasni onda zašto smo mi 91. ratovali pod zapovjedništvom partizana Tuđmana, molit ću lijepo.

"blagoslov poslijeratnim zločinima."...pazi što si napisao...naglasak je na ..poslijeratnim...

To je ona špranca ..kad neka svinja kaže da su u Jasenovcu svi bili nevini..a na Bleiburgu..svi zločinci.

Ne može to tako..ako smo ljudi.....

Po toj logici ( kao da netko želi to) trebali smo a mogli smo sve Srbe masakrirati u Oluji i ne dopustiti traktorijadu..jer su nedvojbeno činili zločine 91.

Srbija je priželjkivala bar 30 000 mrtvih..da bi mi ispali zločinci... Beograd je bio spreman ratovati za Jugoslaviju tj. Veliku Srbiju do zadnjeg Srbina................iz Hrvatske.

sve dobro...

Tko je glasao

malu reprizu Bleiburga imali smo i 91.

https://www.youtube.com/watch?v=iHdc8UYAYOM

tamo gdje su partizani (jna) i četnici mislili da su pobjedili...

Interesantno je kako se medijskim manipulacijama i forsiranjem tema iz WW2 zagušuje prostor da bi se i dalje prešućivalo zločinstvo srbočetnika i jugokomunista ..od jučer .

sve dobro...

Tko je glasao

i jesi zbunjen, jer se u ovom

i jesi zbunjen, jer se u ovom svijetu pokušavaš orijentirati pojmovima iz drugog svjetskog rata.
Pozabavi se malo suvremenijim stvarima, npr zadnjim izvještajem EU komisije o zemljama "s makroekonomskim neravnotežema", kako oni to zovu, među ostalima i o Hrvatskoj.
Pierre Moscovici je jedna jako važna faca u životu Republike Hrvatske, samo mi to ne primjećujemo u žaru borbe i dokazivanja tko je pobjednik u WW2 prije 70godina.
O Hrvatskoj je govorio kao jednoj praktički zanemarivoj državici bez ikakvog utjecaja u Uniji. Ostavio je Milanovića bez posljedica jednim dijelom zato jer pripadaju istoj političkoj alijansi u Uniji, ali drugim dijelom zato jer smo mi stvarno postali zanemariva činjenica, mali, statični, u vječnoj stagnaciji, gdje je nula cijeli pet porast BDP-a uspjeh. Čak nas nisu ni podvrgli proceduri prekomjernog deficita, kao nekoj vrsti samilosti prema državama koje se ne snalaze u svijetu.
Tako se ubrzano staje u red s ostatkom Balkana, iz dana u dan smo sve bliže Balkanu, sve dalje od Europe. Jednog dana će neki od velikih dečki tamo preko oceana zaključiti da nas sve treba strpati u nekakvu europsku uniju broj dva, zajedno sa Grčkom i Albanijom, jer mi očigledno ne možemo naučiti da svoju sudbinu uzmemo u svoje ruke.

Tko je glasao

i jesi zbunjen

@hlad

valjda si skužio da se zajebavam da sam zbunjen...lovcima na ustaše..

Jednostavno ih ismijavam kao što je i red.

Ovo što tebe tangira..makroekonomija i dr.

Ja sam imao čuti da pod mjerama EU komisije nismo jer bi dosljednom primjenom istih kriterija i Francuska potpala pod mjere, tako da....

Pojmovi iz WW2 su i tema ovog dnevnika....za neke su svi ustaše..a ja eto dajem doprinos da razjasnim onima koji ne znaju..a ima ih.. da ustaše nisu ni mogli..ni željeli..ni imali muda..biti svi...

Ti otvori dnevnik o ekonomskim politikama..ja ću sukladno svojim skromnim mogućnostima i znanjima o toj temi..dati doprinos..bilježim se ..

sve dobro...

Tko je glasao

niti je tvoj dnevnik o

niti je tvoj dnevnik o ustašama, niti je moj komentar o makroekonomiji.
Mi smo zemlja razočaranih i apatičnih ljudi, koji su od ove države očekivali mnogo više. A da bi se to "mnogo više" ostvarilo treba promijeniti listu nacionalnih i državnih prioriteta. Umjesto prekapanja po prošlosti iz ideoloških i dnevno političkih potreba, treba se okrenuti stvaranju proizvoda i usluga koje nekome u ovom svijetu trebaju. Kada donesemo takvu odluku onda više neće biti problema kakve mi ljude uopće trebamo da vode ovu zemlju.
Ako se to ne dogodi onda je budućnost prilično predvidljiva. Opet ovakav ili onakav nametnuti balkanski federativni savez država koje imaju zajedničku karakteristiku - ne mogu se osloboditi tereta prošlosti.
Radi se o prioritetima..., a kad a se prioriteti ne mogu prepoznati, onda su ljudi zbunjeni....

Tko je glasao
Tko je glasao

Ja nisam

ni razočaran ni apatičan...uvijek treba očekivati i zahtjevati više...bolje i sl.

Proces je to..

Kakvi smo i dobro nam je..a takvi smo jer još nismo raščistili ni s nedavnom a kamo li s daljom prošlosti.

U našoj zemlji određen broj ljudi namjerno radi u korist štete hrvatskog naroda....postoje otuđeni centri moći koji su okupirani ( primjerice HTV ili HNB)..ali to se rješava izborima..za što smo se i borili...a raja ko raja ..nasjeda na fore.

Rasprave o WW2 su isforsirane...eto tek danas donose neki zakon u vezi u ratu silovanih osoba..tek danas...što je isto svojevrsna lustracija.

Proces tzv. detuđmanizacije učinio je svoje. Veliku moralnu i svaku drugu štetu.

sve dobro...

Tko je glasao

drvosijek

"Kakvi ste i dobro nam je..a takvi ste jer još nismo raščistili ni s nedavnom a kamo li s daljom prošlosti."
bravo drvo.u sridu.

Tko je glasao

Prosvjetljenje

Da sam jučer umro umro bih u neznanju.
Ne vidim da se u međuvremenu išta promijenilo.

leddevet

Tko je glasao

i ja tebe volim l9

kad se sjetim kako mi je lijepo bilo sve od Foče pa do Đevđelije po omladinskim radnim akcijama u mladim danima....točno kužim tvoju jugonostalgiju... al znaš..ako si neke stvari ne možeš priuštiti pomiriš se s time a ne biti stalno frustriran ...

sve dobro...

Tko je glasao

Juogslawien über alles

Di si iz mog komentara iskopao Jugoslaviju pobogu? Meni se sve čini da si poprilično opsjednut jugonostalgijom i čini mi se da bi tu nešto trebao učiniti prije nego što bidne dockan jerbo ti je Juga propala pred cca 25 godina.

leddevet

Tko je glasao

pa pamtim L9

da si se koliko jučer zalagao za ukidanje ustavne odredbe koja zabranjuje ponovno povezivanje u jugoslavenske asocijacije..za neku..valjda treću Jugoslaviju...po onoj " bez treće nema sreće"..

kad god vidim tvoj nick toga se sjetim..a iz pristojnosti ti idem odgovoriti, a pošto u tvom gornjem upisu nema ništa..osim kvazihumora...onda , čisto da se zna da si jugoslavenski nacist....potencijalno opasan po ovo društvo..jer..valjda se nismo dovoljno klali raspadom dvije Juge...ti bi ponovno neke "asocijacije" "regione" i sl.

zato te podsjetim...i uvijek ću te podsjećati da si jugonacist..ne zbog nas dvojice..nego zbog čitatelja

sve dobro...

Tko je glasao

Čigrasto velepamtilo

pa pamtim L9 da si se koliko jučer zalagao za ukidanje ustavne odredbe koja zabranjuje ponovno povezivanje u jugoslavenske asocijacije..za neku..valjda treću Jugoslaviju...po onoj " bez treće nema sreće".
Po običaju pamtiš što pamtiš, konkretno pamtiš smo dio bez pravog konteksta i utoliko izvrčeš ono što sam rekao. Naravno da takvo defektno pamćenje i nesposobnost priznavanje vlastite greške dovodi do toga da ti drugi postaju nacisti i svakakve gadosti.

Bravo druže drvo, cijenim tvoju glupost jer je to kod tebe jedina nepokolebljiva konstanta, a sve drugo je podložno prilagođavanju situaciji.

leddevet

Tko je glasao

ti bi ustavne promjene L9

da se izbriše članak ustava koji zapriječava neke nove jugoslavenske asocijacije--- zajebi sad vađenje na kontekst.. ovo je ...

pametnom dosta..zato si za mene orjunaš tj.jugonacist..vjerovatno bi volio da oni tamo proglase princa Acu kraljem "regiona" pa da imaš čak dva razloga za hodočastiti u Beograd....jedan da se klanjaš onom satrapu u Kući smeća..a drugi da vidiš svog kralja...

sve dobro...

Tko je glasao

Gani kameni

ovo je ... pametnom dosta..zato si za mene orjunaš tj.jugonacist.
Kao što rekoh, u tebe je glupost konstanta na koju se svatko s potpunim povjerenjem može osloniti siguran da će tako biti u bilo koje doba dana ili noći, sijevalo ili grmilo, pjevalo se Druže Tito i Internacionala ili Lijepa Naša i Jure i Boban, a vjerojatno ni Na Planincah ili Jovana ne bi tu učinilo nikakvu promjenu, a da o kozaraćkom kolu ne govorimo.

Pravi sljedbenik FT, od Sutjeske do Nevenke preko partizana i Partizana.

leddevet

Tko je glasao

ono za što se ti zalažeš L9

vodi u nova klanja, a ono za što se ja zalažem vodi dobrosusjedskim odnosima...

Jugoslavije su nastale i raspadale su se u klanjima..a ti bi i treću.

sve dobro...

Tko je glasao

Raspadnik

Jugoslavije su nastale i raspadale su se u klanjima..a ti bi i treću.
Jugoslavija se od nastanka raspala samo jednom i to definitivno pred 25 godina, a ono za vrijeme WWII je samo bila akcija sitnih kokošara vezano uz Poglavnika i drugih mutnih tipova s cvikerima, istih kao on, koji su tu nešto htjeli ušićariti, a ostali u pravilu bez onoga nad čime su htjeli vladati. Stvarno možemo biti ponosni na taj i takva mentalitet.

Ono drugo, što tvoje pamćenje nije uspjelo memorirati, se odnosi na stare seronje poput tebe koji misle da su popili svu pamet ovog svijeta i koji su dobrano zaslužni za ovaj posljednji rat. Isti ti su si uzeli za pravo da sljedećim generacijama određuju što je dobro, a što je loše istovremeno dok je dokazano da su nesposobni donositi ikakve suvisle odluke osim rasturanja onog što im je došlo u ruku. Koje kvalifikacije je imao Tuđman, smiješni neuspjeli iskompleksirani generalčić, ili onaj pušlek nedojebenih iseljenika i domaćih sedamdesetprvaša koji su godinama sanjali nekakvu Hrvatsku i od silnog sanjanja nikad nisu uspjeli imati ikakvu konkretnu misao osim da neće Jugoslaviju? Krasni planovi koji se definiraju negacijom, kao u stare usidjelice.

Eto, takvi su si uzeli za pravo da znaju što je dobro, a što je loše! Ajde molim te uozbilji se i shvati da upravo tvoje razmišljanje je ono zbog kojeg nastaju klanja, fobično, egositično, šuplje i bez minimuma pogleda u širinu.

leddevet

Tko je glasao

smiješni neuspjeli

smiješni neuspjeli iskompleksirani generalčić

Hm? Aha, misliš na Krležinog kućnog prijatelja, najmlađeg Titovog generala, jedinog visokog hrvatskog partizanskog dužnosnika koji se javno usudio reći Rankoviću & Srbima da nisu ni komunisti ni revolucionari, nego obični četnici & patološki lažljivci? Da bi potom, 30 godina kasnije, iste te četnike razjurio k'o zečeve i postigao da Sava poteče uzvodno.

Tko od tolikih neuspjeha ne bi dobio komplekse.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Poslije prvog sv.rata

Hrvati i Srbi su ugurani u istu državnu zajednicu... znači poslije velikog klanja.

Onda je došao drugi sv.rat gdje je nastalo veliko klanje i bilo bi ga da nije bilo Ante i Draže jer Hrvati nisu htijeli živjeti sa Srbima koji su se kurčili..tj. ni tada nisu mogli dopustiti da se nad njima ponašaju kao kolonizatori- gori od njih.
Da, pojavili su se i komunisti s onim zločincem Staljinovim čovjekom ..kojem se još uvijek ti i neki klanjate..pa su samo još dali i svoj doprinos u velikom kljanju...jedino što je kod njih motiv bio; velika pljačka.

Znači..bila se Juga rasturila.

Onda se ponovo poslije potoka i rijeka krvi ..sastavila...pod nekim drugim kao okolnostima...i cijelo vrijeme je bio latentan sukob Goli otoci, pa i sedamdesetprva... ubijanje neistomišljenika i kući i vani....

Čim se ukazala prilika.... krepao Tito i pad komunizma ..odmah se počela raspadati po drugi put u krvi u manjem..internom ratu .

Znači..prva je nastala poslije klaononice..pa druga poslije još većeg klanja..pa se opet i ta u krvi raspala.

Ti bi i treću!? Mrziš li ti ove narode..ili si samo sljedbenik učenja onog Malthusa koji je smatrao svojevremeno da nas je previše na zemlji.

Što se tiče slijedećih generacija za koje se kao brineš...pa neka oni odluče kako im paše...iskustvom predaka poučeni.

sve dobro...

Tko je glasao

Ti bi i treću!? Ma gdje sam

Ti bi i treću!?
Ma gdje sam to ikad izjavio da bi htio treću Jugoslaviju?

Što se tiče slijedećih generacija za koje se kao brineš...pa neka oni odluče kako im paše...iskustvom predaka poučeni.
Naravno da se, za razliku od tebe i plejade slabomislećih, brinem za sljedeće generacije i upravo je to problem što se stari seronje tvojeg mentaliteta ponašaju tako da se sljedećim generacijama da što manje mogućnosti izbora, što kroz ovakve članke Ustava, što kroz kontinuirano raspirivanje svađe i razdora te što kroz ispiranje mozga. Krasno nasljedstvo i krasno učenje, čisto balkansko gdje spada ovaj tvoj mentalitet kao i mentalitet bratije. Koliko god ti mislio da se razlikujemo to nije ni najmanje istina, svi živimo od mitova, više lažnih nego istinitih, uvjereni da smo bolji od ovih drugih, a zapravo sve šaka jada.

Nažalost bit nacionalizma je da on nikad nije kriv ni za što nego su stalno i isključivo krivi neki drugi i zato je to savršeno skrovište hulja i nesposobnih. Eto, kriva nam je Jugoslavija gdje smo bili najbolji (?) ali su nas ostali iskorištavali, krive su nam čak i manjine kojih trebaš tražiti s povećalom, što samo znači da smo apsolutno nesposobni za bilo što. Katastrofa, ma fućkaš narod koji stalno nešto kmeći!

leddevet

Tko je glasao

Svaka Jugoslavija je u krvi

Svaka Jugoslavija je u krvi nastala, krvlju se hranila i u krvi se raspala.
Svaki novi pokušaj stvaranja iste će biti... sve ispočetka.

Tko je glasao

otpisani/jelenska

dok je tebe i takvih tako ce i biti.jesi li ikada imao priatelja izvan gornje jelenske,a kamoli izvan hrvatske?

Tko je glasao

Jesam! U Omahi.

Jesam! U Omahi. :):):):)

P.S.U G.J. sam 1991 imao 98 za dom spremnih. Danas ih je duplo, mislim prijatelja. :):):)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci