Tagovi

Ja sam ministar revolucionar (ili: zašto ministar Primorac treba dati ostavku)

Dirljiva je ispovijest ministra Primorca u zadnjem broju Globusa (01.12.2006). Sve vrvi od revolucija, ushita, samohvale. Ono što daje posebnu intimnu (i time valjda uvjerljiviju) notu je ispreplitanje priče o njegovoj baki Zorki, prosvjetiteljici iz Hercegovine s početka prošlog stoljeća. Hvali se naš ministar SMS-ovim podrške koju mu stižu sa svih strana svijeta. Hvali se i kako je podržao štrajkaše prosvjetare u nedavnom štrajku. Hvali se kako je proveo brojne reforme. Hvali se kako ga je dočekao osiromašen sustav, kojega će on, valjda, uvesti u bogatstvo.

Svašta se izlupetao naš ministar u novinama. Zaista, svašta. Od jednog ministra obrazovanja i znanosti i isuviše lupetanja, ako mene pitate. Štrajk i materijalno stanje prosvjetara je samo prvi kamenčić urušavanja sustava koji će se nužno dogoditi kao posljedica revolucionarnog djelovanja našeg ministra Primorca. Jer, revolucionarno djelovanje po defaultu podrazumijeva zanemarivanje važećih pravila i procedura, te podrazumijeva nametanje stavova.

No, jedna me stvar posebno fascinirala. Kako jedan tako pametan i učen čovjek (po vlastitu priznanju), ne kuži da je istovremeno i priznao vlastitu nesposobnost i nevažnost.

Reče on, tako, da je podržao štrajkaše prosvjetare. Ali – to nije istina! Sakrio se negdje u mišju rupu i ništa u javnosti nije rekao, samo je slao svoje poslanike, pomoćnike i tajnike da objašnjavaju prosvjetarima kako nema novaca. Ne-ma. I točka.

Novci su se našli kad je došao dr. Ivo Superheroj i pitao: "Tko je rekao da nema novaca?" I problem bi riješen.

Kaže ministar Primorac (Psycho u daljnjem testu):

Premijer od svojih ministara traži da se maksimalno bore za svoj resor. Ponavljam, bez njegove podrške, povećanja plaća u obrazovanju i znanosti se ne bi nikada dogodilo.

Pa opet:

Kad je ovako velik projekt posrijedi, jasno je da bez odluke i podrške premijera nema šansi da uspije.

Dakle, naš Psycho ministar priznaje da nije mogao niti znao riješiti problem, te da je problem riješio netko drugi (dr. Ivo Superheroj). A mogu li uspješnim ministrima biti oni koji niti mogu, niti znaju riješiti problem? I koji pritom šute ko p…

Nagradno pitanje: treba li ministar Primorac dati ostavku?

Komentari

Prema tim kriterijima

Prema tim kriterijima uspješnosti, cijela Sanaderova vlada bi morala dati neopozivu ostavku.

Nije besmisleno zapitati se kako bi Vlada uopće funkcionirala da se Sanaderu nešto (ne prizivam i ne želim mu zlo) dogodi.

U mojoj branši smo za neodlučne ili (pred nadređenima) puzajuće ljude običavali reći da i kad idu na WC ne mogu sami odlučiti dal trebaju p.... il s...

(Sorry, al´izreka doista glasi tak).

B-52

Tko je glasao

pročitao sam taj intervju

pročitao sam taj intervju (čak i napisao sporednu na tu temu) i ove rečenice koje spominju drIvu izgledaju nekako, kako da to napišem, umetnuto

a glede psycho-a eto ti jedan prigodni iz male youtube kolekcije (nemreš belivit ali ništa od ovoga nije photoshop):

Tko je glasao

Nesto video s You tubea -

Nesto video s You tubea - ima Primorac veze u Americi:-))

Tko je glasao

Na što misliš kad kažeš

Na što misliš kad kažeš umetnuto? Hoćeš reći da je to obrnutom (auto)cenzurom dodano? Ili direktivom nekom?

Iako, drugi dan štrajka je Primorac ljutito spominjao (pravdajući se valjda) da odluke donosi premijer...

Tko je glasao

Pogledaj na

Pogledaj na http://margetic.blog.hr

"subota, 25.11.2006.
Ministar Dragan Primorac u tajnosti napisao i kuvertirao svoju ostavku Ivi Sanaderu

Ivo Sanader je obični spletkar, a to se pokazalo i na zadnjem primjeru štrajka prosvjetara. Uzrok štrajku bila je zapravo premijerova prijevara. Iako je na ranijim dogovorima odobrio program ministru Draganu Primorcu, a taj je program podrazumijevao i prava koja su zadnjim štrajkom tražili prosvjetari, na naknadnim konzultacijama Sanader je svojem ministru okrenuo leđa, odustao od prethodnog dogovora i ostavio Dragana Primorca da, svezanih ruku, pregovara sa sindikatima školstva, gotovo be ikakvih ovlasti da dogovor i bude postignut.

Iz tih je razloga u potpunoj tajnosti ministar Dragan Primorac prije dvije večeri napisao interno pismo premijeru Sanaderu i kuvertirao svoju ostavku na mjesto ministra. Sanader je tako, obzirom da Primorac o cijelom slučaju nije javno istupio, dobio na vremenu za još jedan od svojih prljavih političkih obrata. Nakon što je prvo onemogućio dogovor Dragana Primorca sa sindikatima, Sanader se naglo uključio u pregovore sa štrajkačima i sada mediji prenose vijesti po kojima je, nakon Sanaderova posredovanja došlo do dogovora sa sindikatima i do prekida štrajka.

Ostaje, međutim, potpno nejasno što je sa Primorčevm pismom Sanaderu?! Što je sa kuvertiranom ostavkom? Jesu li Primorac i Sanader razriješili tu svađu interno ili se naziru novi sukob unutar vladajuće stranke i smjene u Vladi?

Domagoj Margetić"

Tko je glasao

ma hoću samo reći da su ti

ma hoću samo reći da su ti HDZovci postali kao leminzi, imaš vođu naprijed i svi za njime

ove rečenice "mudrost i providnost predsjednika", "samo uz njegovu podršku", "bez ive mi bi bili kao guske u magli"...

to ti meni sve dođe kao "disclaimer"; onaj dio u uputstvu od pokvarenog televizora koji kaže da štogod da se dogodilo nisu oni krivi

iskreno, šljiviš ti političara koji nije u stanju izgovoriti jasni, čisti i principijelni stav bez "ali"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci