Tagovi

Izbori - odgovor za budućnost

IZBORI – ODGOVOR ZA BUDUĆNOST

Kandidiram se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a jer želim uvesti promjene u dosadašnji život stranke u Zagrebu. Za taj posao sam spremna i znam kako ga treba odraditi. Glavni mi je cilj, zajedno sa svim članovima, nadograđivati zagrebačku organizaciju koja je ključan dio naše stranke i koja može dati još veći doprinos pobjedi na idućim parlamentarnim izborima.

U našem gradu želim graditi SDP u kojemu će o svim važnim temama odlučivati članstvo, a ne samo vrh stranke. Želim novi SDP u Zagrebu u kojemu vlada konkurencija ideja, a ne interesa. SDP kakvoga zamišljam i kakvoga želim graditi u Zagrebu bit će stranka koja poštuje, a ne iskorištava građane. Promjene koje želim provesti dio su mojeg programa Novi početak za zagrebački SDP.

ODLUČIVAT ĆE ČLANSTVO, NE SAMO VODSTVO

Spremna sam u zagrebačkom SDP-u uvesti novu praksu: poštenu, modernu i sveobuhvatnu demokraciju. Umjesto dovođenja pred gotov čin, ˝last minute˝ demokracije, članovi će odlučivati o važnim temama. Stranački referendumi postat će nezaobilazan test mišljenja našega članstva o svim onim pitanjima koja imaju dalekosežne posljedice na rad naše stranke, ali i na život naših sugrađana. Formu treba pretvoriti u život: sjednice stranačkih tijela (ogranaka i mjesnih organizacija) postat će mjesto stvarnog izjašnjavanja o svakodnevnoj politici, mjesto dijaloga između članstva i vodstva, a ne puki skupovi s unaprijed dogovorenim mišljenjima. Participacija stranačkog članstva u pripremi odluka Gradskog odbora ili zagrebačkog Predsjedništva, učinit će ih kvalitetnijim i legitimnijim.

O važnim pitanjima za zagrebački SDP više nikad neće odlučivati samo jedan čovjek, ma tko god on bio, a niti neki centar moći, ma gdje on bio. Članice i članovi SDP-a postat će kreatori, a ne objekt politike. Odlučivat će i o programima, ali i svim kandidatima koji će ih predstavljati u tijelima vlasti. Unutarstranačka demokracija će u Zagrebu doživjeti novi zamah.

VLADAT ĆE KONKURENCIJA IDEJA, A NE INTERESA

Spremna sam članove i simpatizere okupiti u zasebnim savjetima (Forumu poduzetnika, Kulturnom krugu…) koji će postati inkubatori novih ideja za razvoj Zagreba. Izradit ćemo poseban program ekonomskog razvoja Zagreba, koji će biti usklađen s ekonomskim programom razvoja Hrvatske kojeg priprema SDP na državnoj razini. Naše članstvo je veliki potencijal kojemu treba dati šansu da SDP-ove programe i projekte učini boljima i korisnijima za život naših sugrađana. Neću dozvoliti da se SDP-ovce dijeli na žene i muškarce, mlade i stare… sve treba motivirati, svi su važni.

Spremna sam uključiti veći broj građana u politički život stranke. Kroz Građanski forum testirat ćemo i korigirati našu svakodnevnu politiku. Nije dovoljno da budemo zadovoljni sami sa sobom. Radimo tako da i građani u nama prepoznaju svoj boljitak.

POŠTOVATI ĆEMO, A NE ISKORIŠTAVATI GRAĐANE

Spremna sam odlučno se boriti protiv mita, korupcije i povlaštenosti. Jamčim da se pod mojim vodstvom zagrebački SDP neće vezivati uz sumnjive poslove i afere. Bilo kakva umreženost je pogubna. Efikasnošću protiv umreženosti projekt je kojim se birokratiziranost politike i politika birokracije moraju nadvladati.

Konzultirat ćemo građane i pružiti podršku nevladinim organizacijama i novim demokratskim društvenim pokretima.

Gornje tri teze, koje su okosnice moga programa Novi početak za demokratski i pobjednički SDP Grada Zagreba, nisu i ne trebaju biti moja zadnja riječ. Svaka ideja i prijedlog člana ili simpatizera dobro su došli. Članovima zagrebačkog SDP-a nudim vodstvo koje neće biti dovoljno samo sebi, počevši od programa s kojim izlazim na unutarstranačke izbore. To mora biti najbolji program, ne samo za moju kandidaturu već i za SDP.

Kao kandidatkinja nisam nepoznanica. Iza sebe imam političku karijeru koja o meni najviše govori. Svi me poznajete, ne trebam vam se posebno predstavljati. Poštena sam i odlučna žena, čistih ruku i mirne savjesti. Interese Stranke uvijek stavljam ispred vlastitih, radeći sa SDP-ovcima i za SDP.
Kandidiram se za predsjednicu zagrebačkog SDP-a jer je to posao za koji imam potrebna znanja i iskustva. Kao kandidatkinju može me se podržavati ili osporavati, ali mi nitko ne može oduzeti snažnu volju i predanost borbi za poštenu vlast i odgovoran odnos prema SDP-u, Zagrebu i Hrvatskoj.
Svaki politički angažman u nekom trenutku prolazi svoje testne izbore. Bilo one na općoj političkoj pozornici ili unutar vlastite političke stranke. Izbori su borba za povjerenje birača, vrijeme kada se pokušava istaknuti upravo ˝ona˝ bitna stvar koja će nas razlikovati od drugih. Propituje se što je biračima važno ili važnije… pišu se programi i vode kampanje. Programi su riječi, najava onoga što i kako će se raditi, napisana obećanja ili popis manje ili više ostvarivih želja. A nakon izbora – oduševljenje ili razočarenje. Sve je to dio demokratskog natjecanja. Treba znati pobjeđivati, ali i gubiti.

A pobjednik? Za njega poslije izbora tek počinje pravi posao. Valja izvršiti obećano. To je najteže, i to treba znati. A za to su važni ljudi. Njihova znanja, sposobnosti, iskustva… Za razliku od programa gdje su važne riječi, kod ljudi su važna djela.

I najvažnije… programe treba provesti. Oni ne smiju ostati mrtvo slovo na papiru. Za stvarnu promjenu trebamo cijeli zagrebački SDP, svakog člana i članicu. Po tome smo stranka velikog potencijala.

Predsjednica je samo prva među jednakima!

Komentari

Bio sam nekoliko dana bez

Bio sam nekoliko dana bez pristupa web-u, pa sam se iznenadio kad sam zatekao ovoliko komentara.
Rijetko se, bar koliko ja pratim, na pollitici javljaju političari, pa vidim da smo svi iskoristili priliku da kažemo svoju o izbornom programu Željke Antunović. Mislim da je dobro da se i gđa. Željka uključila u diskusiju, iako bih više cijeno da je to ona osobno činila u kako vidim sitne noćne sate, nego neki pr-ovac iz njezinog tima.
E sad, ne znam koliko Željka Antunović planira ako pobijedi i postane predsjednica zagrebačkog SDP-a doista provesti onaj dio iz programa koji govori o internet demokraciji. Meni se on svidio.
Pitanje je, međutim, hoće li se internet demokracija koju predlaže svesti na kometare članova SDP-a ispod protokolrnih vijesti na službenoj stranici zagrebačkog SDPa - koja je ionako toliko dosadna da na nju nitko i ne zalazi - ili će postati forum za rasprave između vodstva zgrebačkog SDP-a i njegih članova, pa možda čak i sredstvo - brzo, jeftino i efiksno - recimo za provođene referenduma među članovimastranke u Zagrebu.
Osobno ne bih imao ništa protiv da na webu - uz dakako nužnu šifru i ostale mjere zaštite - s vremena na vrijeme članovi SDP-a dobiju mogućnost da daju svoj glas za ili protiv neke odluke. Ali prije nego mudraci u Praškoj odluku donesu. Da se nekako na taj način čuje i naš glas, prije konačnog pravorijeka vrha stranke o nekom pitanju.
Dobiješ SMS da je, recimo, u nedjelju tog i tog datuma referendum o Dinamovom stadionu - osobno mislim da o tome ne treba nikakav referendum, ali uzeo sam ga samo kao ogledni primjer. Imaš neko vrijeme razmotriti argumente, a kad stigne nedjelja sjedneš ispred kompa, klikneš na stranicu, upišeš svoj kod, klikneš na za ili protiv i tvoj glas, zajedno s ostalih 5 tisuća članova, kaže treba li graditi novi stadion, preurediti ovaj u Maksimiru ili za tu lovu izgraditi još 10 škola.
Zvuči ko utopija. A uopće nije teško za provesti. Ni tehnički, ni operativno.
Samo treba imati volju i poslušati što članovi stranke od kojih svi političari zapravo žive kažu. Tko prvi bude imao hrabrosti to napraviti, učinit će veliki korak u unutarstranačkoj demokraciji. Tko to obeća, pa birače prevari.... E, on je zaslužio katran i perje!

Tko je glasao

@crveni barun Vjerovali ili

@crveni barun
Vjerovali ili ne, nitko osim mene nije na ovom dnevniku napisao u moje ime niti jednu riječ. Zato i kasnim s odgovorima i komentarima.
Internet se tehnički i operativno može koristiti i kako kažete. Ali...
Aleksandar je u pravu. Za sada u sdp-u to nije moguće kad je u pitanju referendum. Za početak ga treba početi koristiti za dvosmjernu komunikaciju. Na sve nacine i u svim formama.
I komentar na službenoj stranici može biti koristan ako netko uvažava to što se napiše.

Tko je glasao

mislim da se internet jos ne

mislim da se internet jos ne moze koristiti kao alat za provodjenje referenduma, buduci velik broj clanova nema pristup interentu, cak ni u zagrebu. no slazem se da se - prvenstveno od strane vodstva - treba intenzivno raditi na jacanju intereneta kao sredstva komunikacije (pogotovo one dvosmjerne vertikalne, izmedju vodstva i clanova), i jacanja tog medija kao nositelja unutarstranacke rasprave. to bi vec znacilo puno.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@Aleksandar Slažem se. To

@Aleksandar

Slažem se. To je to za početak. I puno je. Objektivno.

Tko je glasao

evo, koristim priliku da

evo, koristim priliku da pitam Željku da kaže što misli o hapšenju Marka Rakara kao i o objavljivanju registra branitelja (iako na ilegalan način).

Ne znači li to da vlast ove države nema sluha za bilo javnosti i misli li se SDP na bilo koji način sveopćoj javnosti očitovati po pitanju hapšenja Marka Rakara - po mogućnosti bez rukavica i uvijenih diplomatskih floskula?

Tko je glasao

Ne znam hoce li se Zeljka

Ne znam hoce li se Zeljka jos vracati na ovaj dnevnik i odgovarati na pitanja, ali ja mogu reci da sam razocaran. Na precizna pitanja se odgovara preciznim odgovorima, a tvoji odgovori su jako opceniti i stvarno dosta demagoski. Medjutim, i uz sve to jos uvijek si bolja kandidatkinja od druga dva kandidata, sto dosta govori o konkurenciji na tim 'izborima'.

Tko je glasao

"Ako neće Muhamed

"Ako neće Muhamed brdu,Hoće brdo Muhamedu":

Ovako je bilo na proslim izborima,a sada ce biti isto samo sa drugim “predznakom”!

Demokracija po SDP-ovom modelu
“Milan Bandić izabran je za novog starog predsjednika zagrebačkog SDP-a. I ne bi to bilo ništa neobičnog da nije izabran sa čak 89% glasova. Kakva je to stranka i kakvi su to članovi kad netko dobije tako premoćno na izborima? Tako je samo Franjo Tuđman osvajao mandate u HDZ-u, ili pak Slobodan Milošević u SPS-u…. Više
Da stvar bude gora, protukandidat Bandiću, Šandor Dembizt, nije se mogao obratit izbornoj skupštini, za razliku od Bandića. Nije čak bilo ni predviđeno da Bandić ima protukandidata, no Dembizt je uspio prikupiti 20 potpisa i time izboriti kandidaturu i tako barem na kratko ugroziti Bandićevu diktaturu.
Ono što želim ovdje istaknuti je da je u svim tim slučajevima riječ o autokraciji. Kult ličnosti uništio je demokraciju i od takvih stranaka ne možete očekivati ništa dobra jer nemoguće je da 89% ljudi jednako misli. Nemoguće je da 89% ljudi u gradskom SDP-u vide samo Bandića i da ne postoji netko drugi za koga bi glasali.
Tu bih se onda i prisjetio nedavnog pokušaja javne kandidature Željke Antunović za slijedeću predsjednicu SDP-a, kad se nakon njezinog javnog istupa odmah javilo nekoliko SDP-ovaca koji su izjavljivali da Željka Antunović govori gluposti. Davorko Vidović išao je tako daleko da je parafrazirao pjesmu „…moja mala djevojčica puna je želja…“
Ovome bih još pridodao i tužaljku jednog anonimnog SDP-ovca koji se požalio na način biranja kadra u SDP-ovim zagrebačkim ograncima gdje su od reda bili birani Bandićevi ljudi, bez ikakvog glasanja. Jednostavno je bilo rečeno da idu Bandićevi ljudi i to je to. Zaboravite izbore.
Iz svega ovog zaključujem da je SDP pun poltrona i ulizica te da je kao takav u ovom trenutku manje demokratski čak i od HDZ-a i HSP-a”.
http://www.jutarnji.hr/krah-projekta-milan–cistka-se-nastavlja/492035/

Tko je glasao

@ sus Mi u sdp-u nismo

@ sus
Mi u sdp-u nismo nikada tvrdili da smo idealni. Tvrdimo samo da u demokratskim standardima stojimo ispred svih stranaka. Koliko ćemo unaprjeđivati svoju praksu, pokazat će vrijeme. Zato su za mene naši izbori odgovor za budućnost. Moja izborna ponuda ide prioritetno u tom smjeru. Sposobna sam ju i provesti u svakodnevni život. Imam za taj posao u vidu velik broj članova koji razumiju što unutarstranačka demokracija znaci i koliko je važna za dizanje rejtinga stranke.

Tko je glasao

Šteta što ne tvrdite da

Šteta što ne tvrdite da ste idealni. Još veća je šteta što ste vrlo daleko od idealnih. Mala je utjeha što ste nešto bolji od HDZ-a. Razlike u konkretnom rezultatu- nema.

Nema što vrijeme pokazivati. Zar nije jasno da je praksu odavna trebalo unaprijediti? Svi trajni i duboki problemi hrvatskog društva su uzrokovani nametanjem stranačkih interesa, a ja bih rađe rekao interesa političkih vodstava, cijelom društvu. Očekivati nekakvu promjenu na tom planu je nemoguće, dok god se ti stranački interesi ne prokažu kao štetni.

Nevjerojatan je cinizam kojim nas hoćete uvjeriti da ste u stanju promijeniti ukorijenjeno stanje svijesti. Ali, kada se ispravno pročita vaš reaktivan govor, koji odaje pravu svrhu vašeg političkog djelovanja, a to je podizanje rejtinga stranke, stvari postaju onakve kakvima su oduvijek bile- beznandne i prolazne. S velikom cijenom koštanja.

Da me se ne bi optužilo da sam protivnik SDP-a moram reći da sam branitelj koji nije ni u jednoj udruzi, niti sam ikada bio član bilo koje stranke ili partije. Volim biti slobodan i misliti svojom, a ne tuđom glavom.

Tko je glasao

@poveznik Razumijem

@poveznik
Razumijem utemeljenu kritičnost, ali ne razumijem stav da su promjene na bolje nemoguće. Zašto bi netko bio cinik zato što vjeruje u promjene?
Ja djelujem u stranci, opće poznata stvar. Svojim prijedlozima za jačanje unutarstranačke demokracije želim "popravljati" stanje u stranci i očekujem da će to podići i rejting stranke. Logično? Legitimno?

Međutim, cilj mi je nešto drugo- mjenjati stanje u državi i društvu. Tome se može doprinositi na različite načine i sa različitih razina. Ja sam se odlučila djelovati kroz političku stranku. I ja volim biti slobodna, misliti svojom glavom. Do sada sam uspjevala i u okviru stranke. Nije to uvijek lako. Nailazim na nerazumjevanje i u stranci i izvan nje. I vi ste jedan od tih koji me ne razumije. Čini mi se kao da bi prihvatili moja razmišljanja da nisam u stranci. To ja zovem predrasudama.

Tko je glasao

Postavio sam konkretna

Postavio sam konkretna pitanja ali dobio sam samo demagosko prenemaganje.
OK da budem jasniji, onda samo ovo ako moze i nesto konkretno i bez demagogije :
Kad ce se zagrepcani rijesiti 60% ljudi viska u Holdingu?
Kad ste konkretno trazili da se smanji prirez od 18% koji je 50% veci od najveceg u bilo kojem gradu?
Jedno je vezano sa drugim.
Je li po vama normalno da postoje povlastene mirovine i zastupnicki imuniteti?
Ako je odgovor da, onda me zanima kao jednog od poreznih obveznika koji vas hrane i na ciji racun zivite, kojim su ih to rezultatima politicari zasluzili?

( 60 mld $ vanjskog duga? ili...? )

I za kraj pjesma za za ljubitelje crvenih mercedes kamiona.

MMF ODMAH!

Tko je glasao

MMF ODMAH!

MMF ODMAH!
Malo je kasno za to.
Prika lociraj dušmanina i stoj atentoto da ti ne umakne kad pukne.

Tko je glasao

Ova pitanja pollitičara i

Ova pitanja pollitičara i odgovori Željke me podsjećaju na aktualni sat u Saboru :)), pa ću i ja postaviti jedno pitanje budući da sam branitelj koji se zalaže za objavu registra, kako komentiraš večerašnje objavljivanje dijela registra?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Nije bilo ni jednog

Nije bilo ni jednog opravdanog razloga da se taj registar službeno ne objavi. Da su to napravili, ne bi ti mene imao šta pitati. Vlada svojim nečinjenjem izaziva probleme.
Upravo sam saznala da na policiji drže Mraka ? O čemu se tu radi ? Zna li tko točno ?

Tko je glasao

Nije bilo ni jednog

Nije bilo ni jednog opravdanog razloga da se taj registar službeno ne objavi.

Draga drugarice Željka, ako je ovo zaista tvoje mišljenje, a ne nekog vašeg posilnog pr-davca, onda ja moram konstatirati da ste vi glupi koliko ste i teški, a po svemu sudeći, ima vas.

Ako ni do danas niste pronašli NIJEDAN razlog da se registar čak i službeni NE objavi, stvarno ste izgubljeni slučaj i jedino što vam preostaje je ovo: http://img526.imageshack.us/img526/6987/14951700bm7.jpg

Živio drug Tita, živila njegova komunistička partija, živio savez antifašističkih boraca i žena, živjela Jugoslavija, živjeli heroji narodnosolobodilačkog rata, živjelo bratstvo i jedinstvo, živjeli nam i Vi drugarice Željka!!!

izvinjavam se ako sam koga/što bitnog izostavio

Tko je glasao

Meni je potpuno logično

Meni je potpuno logično što najprije traže Mraka, iako mislim da to Mrak nije učinio. No Mrak je pri vrhu SDP-ova kabineta i dostupni su mu ti podaci, pogotovo sada. Informatički je dovoljno nadaren da bi mogao hackirati bilo koju bazu podataka. Vjerujem da je objava registra branitelja proistekla iz SDP-ove kuhinje, jer se HDZ-ovci protive objavi tog registra. Zašto se protive, lako ću ti objasniti. Većina HDZ-ovaca su bili branitelji. U obrani svoje Domovine morali su i pucati. Tada se to pucanje zvalo obrana Domovine, a danas se to zove kriminalno djelo, koje se kazneno goni. Zato branitelji ne žele na nikakve liste, pogotovo oni koji su NAJVIŠE BRANILI OVU DRŽAVU! Najmanje što ova država može učiniti za svoje branitelje je poštivati njihovu želju za anonimnošću, jer je za njih rat odavno završio. A ako netko treba istraživati lažne i stvarne branitelje, onda su to prvenstveno nadležna tijela ove države, koja dobivaju za to novac poreznih obveznika, a ne sumanuta javnost, posložena mahom od Udbaša i komunjara. Ako to tebi još uvijek nije jasno, onda moram otvoreno reći da mi se čini da si malo priglupa, ili se praviš glupa kako bi se dodvorila tim Udbašima i komunjarama, a onda nisi nimalo različita od njih i uopće ne zavrjeđuješ da vodiš ekipu koja čisti zagrebačke zahode, a kamoli milijunski Zagreb.

My Soul

Tko je glasao

Moji prijatelji branitelji

Moji prijatelji branitelji ne slažu se sa tvojom ocjenom da se to ne treba objavljivati jer je to želja onih koji su branili domovinu. Ne želim ulaziti u polemike po tom pitanju.
Ali, ako si i u pravu, šta nam je onda trebao registar branitelja ?
Jeli to Jaca smislila oko čega ćemo se čerupati dok joj bratija krade ?

Tko je glasao

Točno, svaki pravi

Točno, svaki pravi branitelj nema ništa protiv objave Registra. Ja sam jedan od njih. Protiv Registra mogu biti samo oni koji su u isti smjestili lažne branitelje, besramno time kupujući izborne pobjede. A zna se tko je to namjerno i ciljano radio.

Misli li itko normalan da cijeli milijun udruga proizašlih iz rata znači stvarno zastupanje interesa članstva? Naravno da ne. Smisao tih silnih udruga je promicanje osobnih interesa njihovih vodstava. Većina tih beskarakternih tipova samo gleda kako će izvući nekakav novac i privilegije, dok im je do interesa članstva koliko i psima za petu nogu.

Tko je glasao

Željka, nemoj se ti olako

Željka, nemoj se ti olako nabacivati riječima, prestara si za to. Ovdje nije važno što je Jaca radila niti što radi. Ovdje je riječ o tebi, kao političarki i što ti radiš i što bi radila. To što ti znaš neke branitelje, koji su ti rekli to što su ti rekli, ja ti kažem da su meni drugi branitelji (ne lažnjaci, već branitelji s velikim B) da su oni branili Hrvatsku i obranili i da ne žele više da ih bilo tko i bilo gdje proziva za to! Sad ti meni, kao političarka, koja pretendira na vlast, reci konkretno: što bi ti rekla tim braniteljima, koji su se borili za Hrvatsku, svoje živote i zdravlje dali na oltar Domovine i samo mole da ih se pusti na miru i da se ne otkrivaju njihovi podaci. Što bi ti njima rekla? Koja je tvoja poruka njima? Hoćeš li izdati njihova imena ili ne? To je važno kako bi se oni znali prema tebi, kao političarki odrediti. Misliš li da treba poštivati njihovo mišljenje i ako misliš da ne treba, zašto misliš da mišljenje dijela branitelja treba poštivati, a onog drugog dijela ne i zašto misliš da treba činiti razdor među braniteljima, ako tako misliš? Što misliš hoće li ti branitelji, koje bi ti i tvoja stranka izložili protivno njihovoj volji, sumanutoj javnosti, misliš li da bi se oni i sutra borili za Hrvatsku da zatreba? Želiš li ti zapravo da se oni sutra ne bore za Hrvatsku ako zatreba? Želiš li indirektno da Hrvatska bude danas-sutra porobljena zemlja, jer branitelji više nemaju ideala, koje si ti uništila, ti i tvoja stranka? Možeš li preuzeti na sebe tu odgovornost? Evo, tu ima puno pitanja, pa me baš zanimaju tvoji odgovori.

My Soul

Tko je glasao

Taj spisak branitelja je

Taj spisak branitelja je totalno irelevantan sumanutoj masi.
Po mojoj procjeni 83,6 % branitelja sa te liste pripadaju nama oliti
sumanutoj masi. Nama, sumanutoj masi , jedino je važan spisak
prve postave domaćih izdajnika i kolaboracionista ove povisne pljačke
hrvatskih dobara.
Hrvatska ti je tilo u komi priključeno na infuziju i ostalu aparaturu
u komatoznom stanju, i čeka se proglašenje kliničke smrti.
Hrvatska ti je nesritnica koju su tvoj hdz i Željkin sdp opizdili po
glavuši, oću reć teško frakturirilali, prodali bubrege njemcim, mjehur talijanima, jetru austrijancima, ljevu dojku mađarima..........
Bidna naša rvatska, i tako izmrcvarena je lipa. Plave oči su joj
širom otvorene, ali zakratko jer je već nađen kupac.
Oj Hrvatska mati,
nemoj tugovati.
Zovi , samo zovi,
svi će sokolovi
za te život dati.

Nema ni majke , ni sokolova. Ostala je samo tuga njena.

Tko je glasao

@željka, Pa, koliko se ja

@željka,
Pa, koliko se ja sjećam, Vi ste bili Ministrica vojske (obrane, kako Vam drago),
zašto Vi tada niste objavili one podatke kojima ste tada raspolagali?
Usput, bez ljutnje, kad ja zovem Jadranku Kosor, Jaca ili Suzana, mislim da je to na neki način prihvatljivo, iako ne i kulturno. Kad se Vi služite takvim izrazima, to nije primjereno, jer ste Vi ipak na neki način kolege iako ste na protivnim stranama. Nemojte shvatiti, molim lijepo, da ja na bilo koji način držim Jaci podršku, ni za živu glavu, to je samo moja mala opservacija.
Pitao bih Vas još ponešto:
1. Do sada je politika SDP-a u Zagrebu, bila uglavnom politika nezamjeranja jednom čovijeku, jeste li sigurni da daljnja politika neće biti politika nezamjeranja drugom čovjeku.
2. Tvrdite li Vi da će kada Vi budete Predsjednica GO SDP-a Zagreb, ljudi u gradu imati povjerenja u stranku u kojoj je Predsjednik te stranke čvrstom rukom uklonio 3000 neistomišljenika iz stranke?
3. Hoćete li se konačno kao GO SDP-a Zagreba odrediti prema građanskoj inicijativi "Krug za Trg", koja je tražila uklanjanje ploče s Titovim imenom s jednog od najljepših trgova u gradu, jer, do sada je Bandić to vrlo diplomatski zaobilazio?
4. Što biste kao Predsjednica GO SDP-a, poduzeli kada bih Vam recimo rekao, da je gradu ponuđeno postrojenje ekološke spalionice otpada, vrijedno cca 25mil.EUR, ali grad i dalje gura projekt težak cca 250mil.EUR.

I td, i tome slično., milioni pitanja, a Vi ako budete izabrani za Predsjednicu, jednostavno će te morati gubiti dragocjeno vrijeme na stvaranje stabilnosti organizacije, jer je despotskim potezima, vašeg Predsjednika stranka u Zagrebu oslabljena, možda ne u vrhu, ali u bazi sigurno.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Slažem se sa tobom . Taj

Slažem se sa tobom . Taj spisak oliti lista je nebitna. Oli će ić ko špijat
susida da nije branitelj ??? Kome će ga špijat ?? Karamarku, Bajiću ili onoj
revizorici ??.
Volija bi da ti zagreb vodi oni mali debil jandroković pari mi čudo od
diteta. Grad najviše naprid ide kad ga vodi debilčina. Split ti je argumentacija. .
Naročito se slažem sa tobom da je logično da policijoti privode
Mraka. Oli će privodit dilere i lopove ??? Nije posa rvatskih policijota da
privode dilere i švercere nego one koji kazuju istinu i koji ne pale
svitla na autima po zvizdanu.

Tko je glasao

Željka eno ti moj kratki

Željka eno ti moj kratki odovor u svezi mraka na njegovom dnevniku. Ma nema problema za njega. Neko mu kajlaje.
grdi

Tko je glasao

grdilin, pa nije ovo prvi

grdilin,
pa nije ovo prvi puta da mu se želi nešto smjestiti...pa znamo da je to zbog njegove objave popisa fantomskih birača...nadam se da će ga brzo pustiti...

Tko je glasao

Pravednik bilo je ovdje i

Pravednik bilo je ovdje i drugih škakljivih tema osim popisa. Ali popis je sigurno digao najviše prašine.
grdi

Tko je glasao

@Zeljka , sto je po tebi

@Zeljka , sto je po tebi krivo napravljeno u komunikaciji izmedju gradske uprave i gradjana u slucaju Horvatinciceva projekta? Sto osobno mislis o projektu? Sto bi ti napravila kao gradonacelnica?

Tko je glasao

Pitaš za Horvatinčićev

Pitaš za Horvatinčićev projekt i što bi ja napravila?
Proces je išao krivim redoslijedom. Privatni investitor bio je predlagatelj projekta gradu. Treba obrnuto. Gradski urbanisti trebaju predlagati namjenu prostora, a grad u javnom natječaju tražiti investitora. Grad mora diktirati uvjete a investitori ih ispunjavati. Na taj nacin može se izbjeći dovođenje građana pred gotov čin, izbjegava se sumnja u koruptivne radnje i urbaniste se rasterečuje pritisaka gradskih "močnika" , investitora, profita... U tom slučaju javna rasprava (komunikacija sa građanima ) bila bi sasvim drugačije postavljena, bila bi racionalna i manje ugrožena zbog uvijek prisutnih politikatskih interesa. Bilo bi lakše i investitorima.
Osobno mislim da se radi o dobrom projektu kojeg treba korigirati u odnosu na probleme prometa u središtu grada.

Tko je glasao

Nesto me kopka

Nesto me kopka ovdje...
Valjda je svima jasno da ovdje pricamo ne samo o izboru predsjednika/ice zagrebackog SDP-a, nego vrlo vjerojatno i o odabiru buduceg zagrebackog gradonacelnika. Cisto sumnjam da HDZ, HNS, Kregar ili Holjevceva mogu pobijediti i logicno je da SDP-ovac bude gradonacelnik.
Kao sto Gjenero veli, Bernardic je neozbiljan i o njemu necu.
Jedino Vi i Jelusi imate sanse za gradonacelnika pa pitam:
Zasto ste Vi bolji od Jelusica?

Flo

Tko je glasao

"Bolji" je relativan pojam.

"Bolji" je relativan pojam. Neka svatko govori o sebi.
Ja za svoju kandidaturu imam reference, političke i radne.
Dosljedna sam u zagovaranju više razine unutarstranačke demokracije. Dosljedna sam u promoviranju istih vrijednosti. Na prvo mjesto stavljam lojalnost stranci. Politički sam prepoznatljiva ( 100% )i kao sdp-ovka pozitivno percipirana ( 65% ). Nemam mrlja na političkoj karijeri i po toj osnovi ne može me se kompromitirati, pa ni sdp. Volim reči, imam čiste ruke i mirnu savjest.
Imam relevantna upravljačka iskustva, od malih organizacija do velikih sustava. Dokazala sam se u upravljanju u kriznim situacijama. Zagovaram timski rad.
Prije političkog angažmana napravila sam uspješnu profesionalnu karijeru. Obrazovana za ekononomiju, specijalizirana za organizaciju, menagement i upravljanje ( Zgb. sveučilište i Harvard University ).
U istraživanju javnog mjenja za grad Zagreb ( 1000 ispitanika, iz studenog 2009. ) u konkurenciji svih potencijalnih kandidata za gradonačelnika, dobila sam uvjerljivo najveću potporu.
Sve pobrojene reference mogu se potkrijepiti provjerljivim činjenicama i mjerljivim rezultatima.
Na koncu izbora, najbolji će biti onaj koji pobjedi.

Tko je glasao

Vidite Željka, najbolji je

Vidite Željka, najbolji je apsolutan pojam. Političke i radne reference ne određuju okolnosti koje vi nabrajate. Vi očito ne shvaćate da čovjekovu sudbinu ne određuje ništa drugo do li karakter. Zašto njega ne spominjete u svojim referencama?

Ovaj vaš komentar vrvi kontradiktornostima kojih vi niste svjesni. Lojalnost stranci podrazumijeva da vi ne možete biti lojalni samima sebi. Dobrovoljno ograničavanje vlastitih sposobnosti i stavljanje istih u službu stranke, vas čini neučinkovitom i nedjelotvornom. Naravno, u onoj mjeri u kojoj biste mogli ili trebali biti. Razlog za tako nešto leži u vašem nekritičkom prihvaćanju životnih scenarija, koji nisu vaši. Uspješna profesionalna karijera i vrhunsko obrazovanje? Zar to ne bi bilo, da je istinito, sasvim dovoljan razlog da budete lojalni sebi, a ne stranci?

Iz vaših riječi pažljivom promatraču ne može pobjeći istina o vašim zabludama. Upravljanje i vodstvo su dvije vrlo različite stvari. Nikakva upravljačka iskustva ne mogu nadoknaditi nedostatak vodstva. Bilo osobnog, bilo organizacijskog. Timski rad nije upravljanje, nego sinergija.

Ukratko, vi ste jedna od brojnih osoba koja ovisi o javnim pohvalama, odobravanjima i priznanjima. Vas apsolutno ne zanimaju rezultati onoga što radite, nego tuđe mišljenje, nagrade, medalje i pljesak na otvorenoj sceni. Po vašem mišljenju, najkraći put da dođete do toga je utjecati na percepciju javnosti u odnosu na sebe. Smisao vašeg života je natjecati se s drugima, pobjeđivati na izborima i postupak uspješno ponavljati što je više puta moguće. A da se nikada ne zapitate da li bi netko drugi na vašem mjestu i sa znatno slabijim "referencama" mogao postići daleko bolje rezultate.

Uvjeren sam da vi imate sposobnosti biti vrhunski timski igrač i sjajan sljedbenik pravog vođe, ali nemate predispozicije rođenog vođe. Dvije stvari bi morali odraditi da bi postali vođa: neko vrijeme slijediti vrhunskog mentora i ogroman ego spremiti u džep. Tek tada bi svom potencijalu rekli "DA". A tada ne bi manjkalo ni rezultata ni nagrada.

Tko je glasao

Vidim da me se dolje

Vidim da me se dolje spominje pa je red da se i javim. :)

Istina je da sam ovdje puno diskutirao o SDP-u i predstojećim izborima u zagrebačkoj organizaciji. Iznio sam vrlo konkretne prigovore, prije svega na atmosferu koja vlada oko njih a koja se ogleda u raznim zakulisnim igrama.

Drago mi je što su barem na javnoj razini prestale, vidim naime da su i protukandidati i sam Milanović reterirali. Potonji je čak uspio izjaviti "da se radi o odraslim ljudima i neka pobjedi najbolji". Volio bih da to doista misli (nemoguće provjeriti) i da se toga držao od početka (nažalost nije).

Sa Željkom doista dijelim i svjetonazor i politički vrijednosni sustav što je vrlo lako zamijetiti usporedi li se moj dnevnik "Što želi zagrebački SDP?" i ovaj Željkin. Na mojem se nije razvila rasprava, nije ni čudno jer ja nisam odgovarajući sugovornik, ali ovdje će je svakako biti puno. Tome se veselim.

Uvijek mi je drago kad se ovdje pojavi netko od političara iz real world jer je to prilika za kvalitetnu raspravu. Zato se i ljutim kad takvi nakon što im prestane interes biti ovdje uteknu. Želim vjerovati da sa Željkom neće biti tako. U tom cilju Željka, imam vrlo konkretne prijedloge, tražila si ih:

Predlažem da se ovdje obavežeš da ćeš i nakon izbora ostati prisutna na Pollitici, makar i preko ovlaštene osobe, he, he, "časnik za vezu s Pollitikom" :)

Također, da u svoj izborni program, pored raznih savjeta i foruma (sviđa mi se ovaj "građanski"), uvrstiš i internet komunikaciju. Dakako, ne samo puko održavanje web stranice već uspostavu trajnog internet komunikacijskog kanala. Iznenadila bi se koliko se ovdje nađe pametnih prijedloga, neovisno o svjetonazorskoj ili političkoj pripadnosti. He, he, ovaj je prijedlog trebao dati Gale. ;)

I još jedan prijedlog za sve:

Da pokušamo raspravu nekako posložiti po razinama. Što se mene tiče, jedna bi bila ona oko rada same gradske organizacije, druga o djelovanju te organizacije u gradu Zagrebu (Skupština, Holding, ...), a treća o djelovanju unutar SDP-a i odnosu s Iblerom. Nećemo moći izbjeći ni onu o djelovanju SDP-a u državi (Sabor, regionalna i lokalna samouprava).

Za sada toliko.

B-52

Tko je glasao

Poštovani sm, Odavno sam te

Poštovani sm,
Odavno sam te prepoznala kao blogera s kojim se lako mogu složiti i to prvenstveno zato što koristiš argumente.
Već sam davala javno obećanje da ću i nakon izbora nastaviti sa svojim blogom, pa mogu obećati i tebi da će biti copy-paste na pollitiku.com.. Ideja sa ovlaštenom osobom nije loša...
Što se tice internet komunikacije i primjene u jačanju unutarstranačke demokracije, već je ugrađena u program. Pogledaj na zeljka-antunovic.com i naći ćeš pod -dokumenti , integralni tekst programa u kojem je upravo to zapisano.
Prijedlog za raspravu podržavam,. to su upravo te tri razine iz kojih izvire bezbroj pitanja koja traže prave odgovore.

Tko je glasao

Vrlo mi je sumnjiva lakoća

Vrlo mi je sumnjiva lakoća slaganja. Nije li produktivnije i korisnije njegovati razlike u stavovima? Razumijevanje razlika je potencijal koji se fenomenalno može iskoristiti, a ne slaganje. Slaganje je samo dokaz da nitko ništa ne misli.

Nije dovoljno postavljati bezbroj pitanja i tražiti prave odgovore, nego treba postavljati prava pitanja koja tjeraju na razmišljanje. Tada odgovori više i nisu važni. Ima ih bezbroj i svi su pravi.

Tko je glasao

Gđo Antunović, dobrodošla

Gđo Antunović,
dobrodošla na pollitiku, nadam se da ćete ostati tu barem povremeno.
Dosada sam bila birač Vaše stranke, no iskreno govoreći jako sam razočarana djelovanjem SDPa u Saboru i u Zagrebu.
To naravno, ne mogu prigovoriti Vama, niti je to tema ovog teksta.
Meni, iako sam iz Rijeke, vrlo je važno što se događa u Zagrebu, te tko će ubuduće voditi SDP u Zagrebu.
To što ste se svojim tekstom javili na pollitiki dovoljno govori o Vama, te da Vam je stalo do mišljenja ljudi.
Kako imam puno pitanja za mnoge članove Vaše stranke, drago mi je da se barem Vama mogu postaviti.
Poslije ove bijedne Bandićeve dekade, o čijim rezultatima smo imali prilike čitati po novinama i portalima, nadati se da će u Zagrebu biti izabrana osoba, koja će stajati iza svoga programa i riječi, osoba kojoj je stalo do svoga grada, stranke i ljudi.
Kako su mi od troje kandidata poznati jedino Vaši stavovi, to je svakako za pohvaliti i nadati se da će ostati Vaša praksa i ubuduće.
Pomno ću pratiti što se događa, s obzirom da se bliže parlamentarni izbori, te da am u velikoj nedoumici kome dati svoj glas, poslije svega što se dogodilo, te poslije opravdanog razočarenja djelima nekih, koji su itekako mogli dati više, ili djelima nekih za koje bi bilo bolje da su šutjeli.
Nadam se da svojim komentarom nisam skrenula raspravu s teme, već samo ukazala kako to doživljavam iako nisam iz Zagreba.
Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

GOZG SDPa je jucer davala

GOZG SDPa je jucer davala plebiscitarnu podrsku Bandicu. Pa da te pitam, u cemu se Zeljka RAZLIKUJES od Bandica? I zbog cega bi GOZG SDPa od jednom trebao podrzavati te kvalitete, kada je do jucer ono sto predstavlja Bandic bio vrhunac koji moze ponuditi SDP zajedno sa njegovom bazom.

gpgale blog

Tko je glasao

E moj gale, Treba li

E moj gale,
Treba li ponavljati nešto što smo nas dvoje dobrim djelom već razjasnili. Ako ne vidiš razliku između Bandića i mene....?
Dobri su moji sdp-ovci, ne poznaš ti njih dobro. Prepoznaju oni prave vrijednosti. Ja vjerujem u njih i naše demokratske potencijale. Ja sam spremna osigurati promjenu i potaknuti njihovu kreativnost . Zajedno ćemo pobjediti sve pesimiste i "Nevjerne Tome".

Tko je glasao

Umjesto razlika, ja bih

Umjesto razlika, ja bih radije pogledao sličnosti u načinu razmišljanja i funkcioniranja. Ne radi sklonosti negativi, nego naprosto zato što tako stvari postanu očitijima.

Bitne sličnosti su: manipulativno obrazovanje ( obrazovanje kojim se navodno postižu znanja za obavljanje nakakvog zanimanja, bez postizanja znanja i vještina kojima bi se moglo u potpunosti kontrolirati sve aspekte vlastitog života te razvijanja sposobnosti uživanja u životu); ogroman ego, začinjen još većim samopouzdanjem ( što je samo po sebi genijalna stvar, ali zasnovani na nerazvijenoj duhovnoj i emocionalnoj inteligenciji čine strašan problem neosjetljivosti i nerazumijevanja za druge i njihove potrebe); sklonost zloupotrebe položaja i funkcija radi učvršćivanja vlastitih pozicija ( pri čemu se ne preže od grube manipulacije ljudima, korištenjem trulih kompromisa, prisiljavanja i nagovaranja); svijest o vlastitoj beznačajnosti bez stranačke podrške ( pokušaj Bandića da izmakne stranačkoj stezi je bio čin političkog samoubojstva, ali je sasvim sigurno, poput pravog kameleona, računao na promjenu dresa, kada za to dođe pravo vrijeme); karijerizam ( zasnovan na okolnostima i uvjetima, a ne oslanjanjem na vlastite sposobnosti).

Ljudi kojima ste okruženi u stranci i na koje ste se naviknuli su vam dobri samo onda kada vas podržavaju. Inače, objektivno gledajući, nikako ne mogu biti dobri. Štoviše, to su vrlo opasni i prevrtljivi smutljivci. Puki karijeristi. Oni nemaju pojma što su vrijednosti, što je karakter, kako se gradi i prakticira. Možete vi u njih vjerovati koliko hoćete, ali je takve ljude nemoguće mijenjati, a još manje poticati njihovu kreativnost. Ne može se poticati nešto čega nema. Osim toga, za takav humani pothvat, treba imati znanja, sposobnosti i vještina vrhunskog i iskrenog revolucionarnog karaktera. Ne govorim da to nije moguće postići, ali tvrdim da to ne može svatko. Nije dovoljno imati dobre namjere i željeti.

Nemoguće je pobijediti pesimiste. Treba prvo pobijediti sebe, postići velike rezultate, a tada se više nije potrebno ni dokazivati ni pobjeđivati druge.

Tko je glasao

OK, GOZG je jucer najbolje

OK, GOZG je jucer najbolje od svega prepoznavala Bandiceve vrijednosti. Nadas se da ce sutra prepoznavati tvoje vrijednosti koje su nesto razlicite od Bandicevih.

U SDPu izgleda tako da prolazi svasta, pa me interesira usporedba izmedju jednog clana SDPa GOZG i bilo kojeg drugog clana unutar bilo koje druge stranke ili izvan stranke? Socijal-DEMOKRATSKA stranka bez ikakvog je problema podrzavala cistog paternalistu bez trunke demokratskog duha, mnogi su rado spominjali, u sustini cistog HDZovca ( s dobrim i losim stranama te karatkerizacije ).

Koji je razlog Zeljka da vjerujes u svoju bazu, osim sto si silom prilika zavrsila u tom okruzenju? Zbog cega smatras da ta baza zasluzuje pravo da odlucuje o bilo cemu, kada joj je jedan Bandic bio sasvim po mjeri? Mislis li da je tvoja demokratska orjentacija orjentirana na pravu ekipu?

Pokazala se ekipa naime da ne zna puno o deklarativnim vrijednostima za koje se zalaze. Dovoljno je poput Calete viknut, "zivila partija" i sve ce bit OK, zakljucak ce biti da se radi o cistom socijaldemokrati. I sta onda kada ta baza koja nema veze sa socijaldemokracijom (pokazala ekipa u vise navrata djelima, a ne rjecima) pocne promovirati odluke koje nisu u duhu tvojih socijaldemokratskih nacela?

Hoces li i tada biti za to da odlucuje baza? Ako je odgovor da, vidis li se eventualno i u jednom HDZu? Jer ekipa se pokazala u sustini istom (necu ulaziti u p/u sheme, jer politika se ne svodi na one issue, vec na svjetonazor).

Mozda je gornja kontemplacija besmislena, jer ti si tu da se promoviras medju svojom ekipom, ali opet s druge strane, ako toj ekipi neces reci sta je spada i sta zasluzuje da cuje i cega je duboko svjesna, gdje je onda tvoj moralni autoritet i imas li ga uopce?

gpgale blog

Tko je glasao

@željka, Manje je ovdje

@željka,

Manje je ovdje bitno, da li se pod nickom @željka krije stvarno ta osoba, ili u njezino ime netko iz tima piše na pollitika.com, jer dok je to pisanje u direktnoj vezi s mišljenjem kandidata za Predsjednika/cu SDP-a grada, ja sam spreman polemizirati.
Mene zanima jedno pitanje, a s tim u vezi i potpitanje:

Da li će se u izboru Predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb, aktivirati članak Statuta o direktnom i neposrednom glasanju svih članova Gradske organizacije?
Da li će taj isti članak biti aktivan i u idućem izboru Predsjednika SDP-a?

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Pišem sama, časna riječ.

Pišem sama, časna riječ.
Glasaju svi članovi gredske organizacije i glast će svi članovi stranke kad se nakon slijedećih parlamentarnih izbora bude birao predsjednik SDP-a.

Tko je glasao

@željka, Pa, onda, molim

@željka,

Pa, onda, molim lijepo, pozdravi mi Tončija Vujića, reci da ga pozdravlja Siniša Novak, interesantno je kako neki zaborave stare znance, kad postanu "nešto".
To, samo uzgred, nu, drago mi je čut, da će SDP provesti u djelo taj članak statuta, jer će, mislim, po prvi puta u Hrvatskoj neka stranka provesti takav način biranja.
Već mi je za umrijet od smijeha, kad na raznim konvencijama, predsjednici budu birani aklamacijom.( Negdje su falili samo usklici odobravanja iz grla tzv. aplaudera u redovima pučana.)
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

To, samo uzgred, nu, drago

To, samo uzgred, nu, drago mi je čut, da će SDP provesti u djelo taj članak statuta, jer će, mislim, po prvi puta u Hrvatskoj neka stranka provesti takav način biranja.

SDP vec je u mnogim lokalnim sredinama proveo izbore na taj nacin.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Aleksandre, nije samo

Aleksandre, nije samo SDP.

grdi

Tko je glasao

Za početak -

Za početak - dobrodošla.

Nekako je uobičajeno pozdraviti nove članove od strane komentatora, no pretpostavljam da tebe doživljavaju kao javnu osobu koja je svima poznata. Ipak, to ne umanjuje potrebu za dobrodošlicom.

Također nadam se da ću doživjeti trenutak kada političar(ka) nakon (dobivenih) izbora ostane aktivna na ovim stranicama. Znam da pollitika.com svojim ugledom i čitanošću predstavlja dobro mjesto za plasiranje predizbornih poruka, no samo predizborno hodočašćenje, i naknadno zaboravljanje, predstavlja svojevrsnu uvredu pollitičarima.

Ja osobno vjerujem u tvoj izbor (ps: na netu se uvijek sugovornicima obraćam sa ti), štoviše, namjeravam ti dati i svoj glas. Vjerujem da si ti od kandidata jedina koja vjerodostojno može predstavljati promjenu u radu zagrebačke organizacije - što smatram važnim. No volio bih svojevrsnu garanciju da se taj moj glas kasnije neće zloupotrijebiti. Ne želim da se tvoj izbor za čelnicu zagrebačke organizacije pretvori u power-strugle sa Zoranom. Želim vidjeti vas dvoje kako surađujete i zajedno radite. Svaki trenutak potrošen u međusobno nadmudrivanje je izgubljen. Dakle, želim da pored nositelja promjena u zagrebačkom SDP-u, budeš i nositelj suradnje sa "Iblerom".


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

No volio bih svojevrsnu

No volio bih svojevrsnu garanciju da se taj moj glas kasnije neće zloupotrijebiti. Ne želim da se tvoj izbor za čelnicu zagrebačke organizacije pretvori u power-strugle sa Zoranom. Želim vidjeti vas dvoje kako surađujete i zajedno radite. Svaki trenutak potrošen u međusobno nadmudrivanje je izgubljen. Dakle, želim da pored nositelja promjena u zagrebačkom SDP-u, budeš i nositelj suradnje sa "Iblerom".

Ukazao si na vrlo važno pitanje od kojeg će svakako zavisiti perspektiva SDP-a kao stranke s ambicijom da dođe na vlast, iliti "preuzme odgovornost za stanje u zemlji".

Važno je dijelom zato što zagrebački predstavlja cca polovicu svog SDP-ovog članstva (prije raspuštanja) a dijelom zato što se zbivanja u Zagrebu nužno odražavaju na ona u državi.

Ne sumnjam kako će Željkin izbor u Zagrebu, vrlo je važno da proizlazi iz glasanja kompletnog članstva a ne na Konvenciji s pomno biranim delegatima, potpomoći trenutno posustale demokratske procese u SDP-u. Pogotovo ako se do stavova zagrebačkog SDP-a bude dolazilo uključivanjem svekolikog članstva. Nema tog predsjednika stranke koji bi mogao (smio) ne uvažavati mišljenje polovice stranačkog članstva. Možda i u tome treba tražiti razloge zbog kojih je Zoran Milanović naglo promijenio retoriku i odustao od otvorenog podržavanja nekoga od kandidata, da li je i stav, vidjet će se brzo. U svakom je slučaju to pozitivno.

Za suradnju je uvijek potrebno dvoje a nitko kome je dobrobit stranke na srcu, neće joj biti prepreka. Do sada nisam uočio neki Željkin potez koji bi išao protiv najboljeg interesa stranke a vjerujem kako takvih ubuduće neće biti ni na Ibleru, pogotovo nakon izbora.

Demokracija je prije svega uvažavanje mišljenja i drugih. Pa ako SDP želi biti demokratska stranka, ... suradnje mora biti. Zagrebački SDP je vrlo važan ali njegov čelnik ipak nije najodgovorniji za unutarstranačku demokraciju na razini cijele stranke. Njegova (njezina) zadaća je da zastupa autentične stavove članova organizacije kojoj je na čelu. I da se pobrine da oni budu respektirani. Kako u stranci (Ibleru), tako i u gradu (skupštini grada).

B-52

Tko je glasao

Hvala na povjerenju

Hvala na povjerenju Aleksandre.
I meni je kao i tebi važno da Zg.sdp bude snažni i integralni dio cjelokupnog sdp-a. Što se mene tice, ja znam svoje zadaće: pomagati predsjedniku da dovede sdp do pobjede na izborima. I ja sjedim na "Ibleru", ne zaboravi. Svi ćete u tu suradnju biti uključeni. Ne želim gubiti vrijeme ni na kakav power-strugle, ni sa kim. Razgovaramo, dogovaramo i realiziramo... Sve u najboljem interesu sdp-s. Što manje grešaka, što više vjerodostojnosti i jasnih programa, povjerenje kod birača i ...pobjeda.
Neznam jedino koja bi te vrsta garancije zadovoljila? Za mene je i ovakva rasprava nepotrebna i gubitak vremena.
Kad pobjedim uzet ću te za posebnog savjetnika za odnose sa " Iblerom"... šalim se. Ali ne šalim se ako ti kažem da ću te često pitati za mišljenje i savjet.

Tko je glasao

Honoriranjem slaganja i

Honoriranjem slaganja i poklonjenog povjerenja nećete daleko stići. Obećanjem da ćete nekoga često pitati za mišljenje i savjete u dobivenoj poziciji je više nego smiješno. Što je s mišljenjem i savjetima sada? Zašto sada ne bi pitali za savjete? Ne govori li to da ste spremni pitati tek onda kada ste već donijeli odluke? Čemu onda mišljenja i savjeti? Da se održi obećanje ili privid demokratskih procesa?

Volim kada su ljudi direktni, otvoreni i iskreni, ali ne razumijem čemu rasprava, ako je smatrate suvišnom? Priznanje da svoje stavove i namjere držite ispravnima govori da vam drugi ljudi apsolutno ništa ne znače i da vam njihova mišljenja nisu važna. Povjerenje se tako ne dobiva. Ono se tako gubi. Činjenica da su ljudi toliko ispranih mozgova da ne razumiju što im se događa, ne daje vam za pravo da njihovim glasovima bezobzirno manipulirate. To nije podrška, nego prevara.

Tko je glasao

Neznam jedino koja bi te

Neznam jedino koja bi te vrsta garancije zadovoljila?

ovakav javan odgovor je dostatan. :)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Da ne ispadne da samo

Da ne ispadne da samo kritiziram:

Mislim da ste bolji kandidat od druga dva. No, posao nece biti lak. Problema ima puno, a strpljenje je pri kraju.

Flo

Tko je glasao

Jednom sam napisao ovdje da

Jednom sam napisao ovdje da imate ciste ruke.
Mozda zato sto zene "pate" na higijenu pa cesto peru ruke, no nadam se da je razlog karakterne prirode. :-)

"ODLUČIVAT ĆE ČLANSTVO, NE SAMO VODSTVO" mi je dobra stvar, ali treba to provesti u djelo. Mislim da kod nas nema demokracije unutar stranaka nego da se unutar stranaka sprovodi stranacka stega. U SDP-u je to mozda ponajmanje izrazeno, ali mislim da ipak postoji. Ono sto bi ovome bilo potrebno dodati je da odlucuju i zagrepcani.
Zbog zagrepcana su tu stranke i oni trebaju biti ti koje ce se pitati i ciji ce interesi biti zadovoljeni. Meni osobno treba plin u naselju, dobra cesta, posao i placa (ne samo za mene nego i za moje susjede), siguran kvart da ne strahujem za djecu i sebe,... To ocekujem od ljudi koji su na vlasti.
Vjerujem da Vi imate volje uhvatiti se u kostac sa zagrebackim dubiozama, ali za to trebate biti stvarno uporni i naci ljude koji su posteni. Meni je svejedno koja ce stranka biti na vlasti i glasovat cu za bilo koju koja ce donijeti boljitak cijeloj zajednici. Utrka na Sljemenu je zgodna stvar, no pitam se koliko me je to kostalo (i koliko ce jos kostati). Posto ja to placam (i drugi koji uplacuju doprinose), trebalo bi vidjeti sto mi mislimo o tome (ovo valjda ide u prilog tome da se gradjani ne iskoristavaju).
Onda Dinamov stadion. Sto sa tom rupom bez dna i sto sa Mamicem koji je nedavno kupio bjesni auto od 2 000 000 kn? Naravno, jasno je svima da su mu to kupili gradjani Zagreba. Da li cemo prestati kupovati bijesne aute takvim tipovima?
Cibona! Da li cemo sada ulupati lovu u Cibonu?
Komunalije! Ja placam 300 kn mjesecno za vodu i odvoz smeca!
Mogao bih sada nabrojati jos 20 stvari.

Skicnuo sam Vasu web stranicu. Procitao sam program (to je manje-vise ovo sto je ovdje postano). Nista ne govorite o odgovornosti SDP-a za ovakvo stanje u Zagrebu. Ono sto bih ja zelio znati jeste sto ce se napraviti da i dalje nemamo rodjijacke veze u Zagrebu i da nam kumovi (po interesu) ne vode Zagreb.
Kad vidim Nenada Ivankovica u Holdingu uhvati me muka. Pa onda onaj bivsi ministar (ili zamjenik ministra) MUP-a, pa ovaj pa onaj.... Ispada da je Holding mjesto za zbrinjavanje potrosenih politickih kadrova svih stranaka.
Kako ce se tome (da li ce se) stati na kraj?

Flo

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci