Tagovi

Izbor Nikolića – iz Srbije ništa novo

Izbor Tomislava Nikolića krajnjeg desničara i osvjedočenog četničkog vojvode za novog predsjednika Republike Srbije stavlja hrvatsku politiku prema istočnom susjedu u ozbiljna iskušenja. U posljednjih desetak godina, bez obzira tko je bio na vlasti, kako u Predsjedničkim dvorima tako i u Hrvatskome saboru, službena hrvatska politika vodila je popustljivu politiku prema Beogradu, opravdavajući to potrebom okretanja budućnosti i stabilnosti u regiji.

S druge strane Srbija je pod predsjednikom Borisom Tadićem ignorirala svoje obveze u rješavanju preostalih problema iz Hrvatsko-srpskog rata, prije svega rasvjetljavanjem sudbine više od 1.000 nestalih branitelja i civila koje još uvijek traži hrvatska strana. To je samo jedan ali važan dio neriješenih problema s Republikom Srbijom, ne zanemarujući ni ostale kao što je rješavanje graničnih pitanja, povrat opljačkane imovine, kažnjavanje ratnih zločinaca sa srbijanske strane i drugo. Popustljivost hrvatske politike prema Srbiji ogledala se i u tome da je Srbiji kao sljednici SR Jugoslavije dozvoljeno kazneno progoniti hrvatske branitelje na temelju optužnica koje su podignute od strane JNA, pa je tako nastao slučaj Purda, ali i slučaj Marić koji je završio teškom presudom hrvatskom branitelju zatočenom u Srbiji.

U posljednje dvije godine. nakon što je prije toga predsjednik Stipe Mesić izjavio kako bi se na području bivše Jugoslavije za ratne strahote svatko svakome treba ispričati, predsjednik Ivo Josipović je besramno prelazio preko uvreda koje je srbijanski predsjednik Boris Tadić svojim ponašanjem i izjavama nanosio Hrvatskoj. Ostaje činjenica da se ni jedan srbijanski političar od formata i položaja nije do kraja ispričao Hrvatskoj za zločine koje je Srbija pod vlašću Slobodana Miloševića počinila u Hrvatskoj. Štoviše uz podršku samog hrvatskog predsjednika Josipovića popuštalo se srbijanskim zahtjevima da se zločini s jedne i druge strane izjednače kao što je na primjer bio posjet Borisa Tadića Vukovaru, gdje je višemjesečno bombardiranje Vukovara izjednačeno s pojedinačnim zločinom nad srpskim civilima u Paulin Dvoru. U sličnom stilu ponašali su se i premijer Sanader kao i njegova nasljednica Jadranka Kosor. Jednostavno nije bilo granice koju hrvatski dužnosnici, bilo rukovodeći se vlastitom politikom zaborava, bilo pod pritiskom međunarodne zajednice, nisu bili spremni preći kad je u pitanju bila suradnja sa Srbijom.

Srbija je u međuvremenu pokrenula postupak za sudsku rehabilitaciju četničkog generala Draže Mihailovića, rehabilitirala četnike koji su izjednačeni u svojim pravim s partizanima. Na sve to hrvatska politika, pa čak i nevladine institucije koje bi trebale zastupati hrvatske nacionalne interese prelazili su šutke ili u najbolju ruku s mlakom kritikom. Svakako najveću odgovornost za takvu politiku ima sam predsjednik Republike Ivo Josipović koji se okružio savjetničkim timom na čelu s jednim od najutjecajnijih Srba u svijetu dr. Dejanom Jovićem. Bez obzira što sa Srbijom nisu riješeni brojni problemi, a prije svega rasvjetljavanje sudbine nestalih branitelja i civila, predsjednik Josipović je sustavno vodio kapitulantsku politiku popustljivosti prema istočnom susjedu. Štoviše, u Srbiji se pojavio i novi Memorandum2 koji se u novim okolnostima i uvjetima zalaže za nastavak velikosrpske politike na ovim prostorima, a posebice prema Hrvatskoj. U to se uklapa i zalaganje predsjednika Josipovića, premda time krši svoje ustavne ovlasti, za odustajanje od tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. O toj novoj velikosrpskoj politici koja predstavlja opasnost za stabilnost na ovom prostoru u Hrvatskoj postoji „Hrvatska šutnja2“, baš kao što je postojala uoči raspada Jugoslavije kad je na čelu velikosrpske politike zajahao Slobodan Milošević. Utisak je pojačan i činjenicom da je hrvatska politika ostala praktično bez oporbe koja bi se zalagala za istinske nacionalne interese. Ti interesi nikako ne mogu biti sustavno popuštanje Srbiji u svim pitanjima koja su još uvijek neriješena. Uz Josipovićevu sramotnu popustljivost prema Beogradu, stanje se potenciralo dolaskom na vlast Kukuriku koalicije na čelu sa SDP-om koji se još uvijek nije oslobodio svojih jugokomunističkih iluzija kad su u pitanju odnosi sa Srbijom.

Izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije samo je potvrdio tvrdnje da se šira javnost u Srbiji nije suočila s odgovornošću za ratove na području bivše Jugoslavije i da generalno Srbija nije prošla kroz socijalnu katarzu koja bi je dovela na pravi put, odnosno na odricanje od svojih imperijalnih ciljeva na Balkanu. To bi trebao biti i temelj hrvatske politike prema Beogradu, ali ona na žalost još ne koristi najjači argument, a taj je da je u nametnutoj velikosrpskoj agresiji koja je dovela do Srpsko-hrvatskog rata Hrvatska pobijedila i da kao takva ima pravo na zadovoljštinu, a u najmanju ruku na srbijansko poštovanje ishoda rata. Nije trebalo dugo čekati da četnički vojvoda, nekadašnji bliski suradnik haaškog optuženika Vojislava Šešelja otkrije svoje pravo lice. U intervjuu „Frankfurter Allgemeine Zeitungu“, doduše danom uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, Tomislav Nikolić je ponudio svoje viđenje novog položaja Srbije i odnosa s Hrvatskom. Novi predsjednik Srbije za kojega postoje opravdane indicije da je sudjelovao u ubojstvima hrvatskih civila u selu Antinu mrtav-hladan je njemačkom novinaru izjavio da je Vukovar oduvijek bio srpski grad i da Hrvati nemaju razloga da se u njega vraćaju. Doduše to je njegov ured demantirao, ali Nikolić ne može demantirati svoje sudjelovanje u divljanju Šešeljevih „Belih orlova“ po Hrvatskoj na početku rata. Drugim riječima srbijanski predsjednik je samo promijenio retoriku, ali je ćud ostala ista.

S takvim novim srbijanskim predsjednikom bespredmetno je raspravljati u rukavicama, jer to Srbi uvijek krivo tumače kao hrvatsku slabost. To nije odlika samo sadašnje političke garniture, to je na neki način, bez obzira je li se radilo samo o tadašnjem taktičkom postavljanju, bila i odlika Tuđmanove politike prema Beogradu. Dovoljno je pogledati izjave vodećih hrvatskih političara na Nikolićevu provokaciju, pa da se shvati kako Hrvatska još nema hrabrosti da kroz usta svojih političkih predstavnika konačno kaže dosta. Predsjednik Josipović, iako je Tomislav Nikolić to izjavio, postavlja pitanje „ako izjava gospodina Nikolića predstavlja povratak na neke ideje iz 90-tih...“. Drugim riječima predsjedniku Josipoviću nije još uvijek jasno da predsjednik Srbije atakira na hrvatski državni suverenitet, jer za njega je to još uvijek „ako“. Najbjedniju izjavu dao je ministar branitelja Predrag Matić. I sam branitelj Vukovara koji je prošao kroz srpsku opsadu ne poziva se na svoje ratno iskustvo kad je branio hrvatski grad, čak i sa pojedinim vukovarskim Srbima, nego se poziva na svoj neostvaren san o Claudiji Schiffer, kao što je Tomislav Nikolić sanjao Veliku Srbiju s komadom Hrvatske. Pažljivo birajući riječi da ne bi se shvatilo kako je ona ipak ministrica vanjskih poslova Republike Hrvatske koja po svojoj dužnosti mora braniti suverenitet države koju zastupa, Vesna Pusić je objasnila Nikolićevu izjavu kao da je novinarka „Jutarnjeg lista“. Ustvrdila je da je Tomislav Nikolić vodio jednu politiku tokom vremena, ali sad kad je postao predsjednik Srbije navodno je evoluirao i da je mijenja. O tome da je to grubi napad na državu koju u međunarodnim odnosima zastupa Vesna Pusić ni riječi. Još je gori bio čelnik srpske manjine u Hrvatskoj Milorad Pupovac koji nije rekao da je Vukovar hrvatski grad, jer se on inače hrvatskog pridjeva pažljivo kloni, nego da je Vukovar bio i ostao grad Hrvata i grad Srba, drugim riječima u širem smislu da je i Hrvatska država Hrvata i Srba, što je suprotno s odredbama Ustava. Jedini koji je odrješito odvratio Tomislavu Nikoliću i time potvrdio najavljeno „novo domoljublje“ je novi predsjednik HDZ- Tomislav Karamarko. „Nikolić će se morati dobro prati od svoje prošlosti, velikosrpskih i četničkih izjava kojima pretendira na teritorij Republike Hrvatske, ako želi dokazati svoj proeuropski put“, rekao je Karamarko.

Sve u svemu iz Srbije ništa nova. Dosadašnji predsjednik Boris Tadić navodno uglađeni europejac uz asistenciju Ive Josipovića provodio je prema Hrvatskoj istu politiku, ali u rukavicama. Sada u Beogradu Zagreb ima predsjednika koji otvoreno kaže ono što smišlja. Iako je Hrvatska sada kao članica NATO saveza sigurnosno zaštićena od velikosrpskih pretenzija, s novim predsjednikom istočne države Hrvatska više ne može dopustiti da kao dosad za mandata Borisa Tadića stalno progledava kroz prste. Za to je naravno najviše odgovoran predsjednik Republike, ali i sama Vlada koja je po Ustavu sukreator vanjske politike.

Komentari

sraz pollitike.com je logična

sraz pollitike.com je logična posljedica nebrige mraka koji je pollitika.com prepustio na milost i nemilost dežurnih krpelja na svakom dnevniku. lovci na karmu pretvorili su pollitika.com u baljezgariju i kaljužu u kojoj se kao bik na crvenu krpu obrušavaju na pojedine članove a ne tematiku dnevnika. listu ne treba posebno objavljivati, dovoljno je pogledati imena koja se pojavljuju ispod svakog dnevnika.

Tko je glasao

na žalost, dragi anonimuse...

....skroz si u pravu, pollitika.com je ošla u kvas, ovdje vrijedi zaletit se tek toliko da se vidi jel ima šta dobrog od grdilina, rebela (dečko fakat posebno dobro piše), od papra (osobito...i to treba pratit, tu njegovu borbu jer to je fakat nešto sjajno i primjer svima nama kak bi trebali, itd.), MKna, robota (ovi nedavni dnevnici o totalitarizmu, fašizmu...itd.), onda spliće, i još par da ih sad sve ne imenujem..

a izdrkavanje s plusevima i/ili minusevima...to je fakat smijeh (ja, recimo, lupam pluseve, minuse rijetko, da si razgibam Karpovljeve kanale :))

i to je to. (tako bi, recimo, završio rečenicu naš prepametni premijer Zoka kad mu se baš ne bi dalo bacit kakvu latinsku)

CC

Tko je glasao

@Checkpoint Charlie imam

@Checkpoint Charlie imam utisak da je pollitika.com trebala poslužiti da Lignja i SDP zasjednu na tron vlasti.

Sada kada su se ukaljužali u svoje brloge mrak je prepustio pollitiku.com na milost i nemilost forumaša koji su ovdje otkrili eldorado za prosipanje svojih mudrosti.

Boli njih briga za kalvariju i bijedu koju nam Ivela i kukulele kokošari polako ali sigurno pakiraju na tenane! Važno je nabaljezgati što više komenrara o pederima, lezbačama, Bleiburgu i sličnim marginalnim temama, ali ne i na teme kao što su http://pollitika.com/dani-ponosa-i-slave http://pollitika.com/sdp-ni-srca-ni-dobrih-promjena http://pollitika.com/cenzura-u-hrvatskoj http://pollitika.com/rad-dorh-a-korigirat-ce-podnositelji-prijave http://pollitika.com/kada-drzavu-vode-lakeji-onda-je-bankrot-misija

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Za par godina će objektivni

Za par godina će objektivni analitičari i povjesničari utvrditi da je izbor Nikolića u Srbiji reakcija na izbor Karamarka što se dogodilo pola dana kasnije u HDZu

vjetarsjuga

Tko je glasao

@vjetarsjuga povezanost

@vjetarsjuga povezanost njihovih izbora je nije čak ni dan ordžavanja izbora, a kamo li
reakcija na izbor Karamarka.

Izbor Karamarka je rezultat puča u HDZ-u, a izbor Nikolića dokaz da četništvo u Srbiji još uvijek diše punim plučima!

Karamarka je izbrao 971 član špekulant HDZ-a, dok je Tadić pokupio 989.454 glasova pristaša četnikovanja na prostorima bivše Srboslavije!

Mišljenja sam da bi točna definicija njihovih izbora bio da je njihovizbor odraz nezadovoljstva politikom i ponašanjem njihovih predhodnika, što je opet dokaz kažnjavanja ljubakanja Tadića sa Ivelom.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

nisam sigurna da si u

nisam sigurna da si u pravu..

istina je da srbija nije ni zapocela upoznavanje sa svojom nedavnom prosloscu. istina je da ima jako puno radikalnih glasaca (velikosrba, kako god, cetnika.. svejedno) no izbor Tome nije posljedica samo toga ili se meni bas ne cini glavna posljedica toga..

Toma je pobijedio glasanjem "protiv" Tadica.. i bojkotom izbora ("beli listici") onih koji nisu radikalni zasigurno, ali im je dosta Tadiceve politike, korupcije, cak i nacionalizma.. Koliko god sad svi isticali Nikolica kao cetnika, ja ne bih rekla da je radikalnost koja se danas od njega moze ocekivati (osim u retorici) nista manja ni veca od one koju je Tadic pokazao zadnjih godina..

Nikolic je po meni, samo posljedica Tadiceve politike a ne zakretanje ka radikalizmu u Srbiji..
Da li ce taj pokusaj "politicke cistke" zakrenuti Srbiju ponovo u tesko desno radikaliziranje, ne znam.. mozda.. u stvari ovisi o unutrasnjim snagama one polovice gradana srbije koji zasigurno nisu "tomini" bilo ciji da su..
mozda cak tomin izbor donese "cistku" sa nacionalizmom i cetnistvom..

mislim da trebamo pustiti vrijeme i gledati... sto ce se u srbiji desavati i kakve ce se borbe tamo unutar voditi.. ne dati Tomi zamaha na medunacionalnom planu (prema nama ili BiH) sto ce vjerujem biti podrzano od sire medunarodne zajednice..

ponekad je potrebno gore da bi mozda moglo biti bolje.. bar se ja tako nadam

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

LMAO, jel' ti to k'o Pečarić,

LMAO, jel' ti to k'o Pečarić, što je oprao Ivu Goldsteina i njegove "povjesničarske" nebuloze...? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

MKN

Goldstein mlađi je krcat nebuloza.
To su prokljuvili i u HAZ-u, te nije postao član.
Ujedno su ga i dobro oprali.

Tko je glasao

Mene ovaj dolazak Nikolića na čelo Srbije

uz istovremeni uspon Karamarka na hrvatskoj političkoj sceni jako podsjećaju na događaje u bivšoj Jugi krajem 80-ih.

Budući događaji pokazat će jesmo li išta naučili iz ne tako daleke prošlosti.

Ignorirati ove pojave i pridavati im samo lokalni unutrašnjopolitički značaj u obje zemlje je naivno... i priglupo...i neodgovorno... i štetno...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica potpuno pogrešne

@Bigulica potpuno pogrešne usporedbe, jer se mentaliteti Hrvata i Srba razlikuju kao noć i dan.

Dok su Hrvati oduvijek bili dio zapadne civilizacije, Srbi su bili i ostali pleme s brdovitog Balkana.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Briješ naširoko, a ne

Briješ naširoko, a ne dijagnosticiraš ono što je blizu: navedi jednu europsku zemlju u kojoj u zadnjih 5 godina desnica nije barem udvostručila svoj značaj u društvu.

Drugo, u Srbiji se desnica javlja kao potencijalni borac protiv kleptokracije, a u HDZ-u je njezino djelovanje prvenstveno usmjereno na izbjegavanje zatvora.

Objektivno gledajući Nikolić predstavlja poželjnog predstavnika naših istočnih susjeda, samo što, kako navodi MKn, naši beskičmenjaci to neće znati iskoristiti.

Tko je glasao

Dijagnoza

U Europi nema niti ljevice niti desnice, postoji samo iluzija jednih ili drugih, koja se potencira s obzirom na prigodu. Tipično je da "druga" opcija zamjenjuje prvu, jer su glasači zamoreni neefikasnošću vladajuće opcije. Ilustrativno, da je zadnjih 8 godina vladao SDP s ovakvim rezultatima kakve je polučio HDZ, sad bi vladao HDZ...

Tako je recimo nazovi ljevica zamijenjena nazovi desnicom u Španjolskoj... A u Francuskoj je nazovi desnica zamijenjena nazovi ljevicom. Njemačka skreće ulijevo... Izuzeci su visokokonfliktna društva (recimo Grčka) gdje jačaju radikalo desno i lijevo krilo...

Podsjećam te da su diljem Europe krajem 80-ih/početkom 90-ih rušeni stari režimi i zamjenjivani novim, ali specifično se o našem slučaju snimaju filmovi, pišu knjige i osnivaju međunarodni sudovi za ratne zločine...

Objektivno gledajući, Nikolić može biti poželjni predstavnik naših istočnih susjeda samo nekome poput MKn-a :b

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Evo ti jedan objektivan

Evo ti jedan objektivan razlog: zamisli da ovaj nekriptočetnik bude čovjek od riječi i stvarno se, za razliku od svih dosadašnjih naših mlatimudana, uhvati u koštac s mafijom, zar ti nije drago što bi automatski, uslijed neraskidivih veza, i hrvatsko tlo zadrhtalo?

A evo ti i pitanje: navedi mi jedan razlog, a koji nije puki blesavi ljevičarski nostalgičarski, zbog kojeg bi hrvatskom državljaninu smetao četnik na mjestu predsjednika Srbije!

Tko je glasao

Nikolić u koštacu s mafijom?!

Otkud ovaj tip idealizacije dolazi - je li prema nekoj njegovoj prošloj dobroj reputaciji ili prema njegovim predizbornim obećanjima?

Evo i tebi pitanje - zašto ti je bliska ideja o povezanosti hrvatske i srpske mafije, dok ti nije bliska ideja o povezanosti hrvatskog i srpskog desničarenja? Hrvatsko i srpsko desničarenje, uz nešto autohtonosti, hrane jedan drugoga.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

draga bigi..

Hrvatsko i srpsko desničarenje, uz nešto autohtonosti, hrane jedan drugoga.

previše čitaš novine, i rauhaš, rauhaš (kao i mnogi) teze koje podmeću raznorazni nounari (lijevi, desni...svejedno)...probaj malo šarat po stranim novinama/portalima/pa malo Foreign Affairs, pa malo neke strane analize i tak...(doduše, do sada nisam baš našla puno relevantnih komentara iz strnaih izvora glede izbora nikolića, pa ni karamarka...da ih tu postam, ali bit će, bit će ih...jasno, i tu treba biti kritičan, jer ih ima podosta koji zapraff lupaju teze koje pokupe od nas, jer budimo realni, lakše im je tak jer zbiljsko poznavanje balkana i njegove problematike, povijesti itd. nije neki forte stranih nounara...čak se i u afriku bolje kuže a valjda im je i zanimljivija nego balkanski mulj (što je za razmeti, jelte..)

CC

Tko je glasao

Emotivac na jednoj i smiren tip na drugoj strani

zašto ti je bliska ideja o povezanosti hrvatske i srpske mafije, dok ti nije bliska ideja o povezanosti hrvatskog i srpskog desničarenja? Mafija svoju povezanost ostvaruje dobrim suradnjama, na korist objema mafijama. "Desnica" kako je ti nazivaš u Srbiji je desnica, dok je u RH gotovo da nema,a HDZ to sigurno nije, osim ako ih ne sudiš prema djelovanju, već prema izbornoj maskaradi.
HDZ nije nikakva desnica, niti će biti predstavnik nekakve desnice, osim za potrebe karnevala na izborima.

Novi predsjednik HDZ-a nije desnica, jer sigurno bivši predsjednik sebi ne bi jednoga desničara stavio u svoj ured.

Izjednačavati našega srednjičara i "nazovi desničara" (po Bigulici ), s desnim desničarem Nikolićem je stvarno perverzno.

Ako ima povezanosti bilo kojih naših ljudi i političara sa srpskim desničarima, jasno je što su oni, jer je program tih srpskih desničara Velikosrbija svugdje gdje ima Srba, a to je suradnja s neprijateljima RH.

Svakako da takvih u RH ima, neke gledamo i na mjestima na kojima nikako ne bi smjeli biti, već u zatvorima, stoga @Bigulice ne pravi takve konstrukcije, jer novi predsjednik HDZ-a s takvim (ne)ljudima sigurno nije povezan, a ti samo pokazuješ kako si zlonamjerna kada mu to pripisuješ. Zašto?

Mene samo zanima što će napraviti i tada ću imati svoj pravi stav o njemu.

U svakom slučaju nadam se dobrome, kao što sam se nadala i da će ovi na vlasti znati bolje od prethodne, iako ti nisu bili moj izbor.

A Tomislav Nikolić?

Očekivano je iz duše srpskoga naroda izvirila otvorena velikosrpska duša, jer im je valjda dodijala ona maskirana.
Na žalost naših političara, koji vole maske kako bi mogli tancati europske, a neki čak i starojugoslavenske plesove.
B.Tadića srpski narod nije izabrao ili nekoga slično maskiranoga ublaženih stavova, već kristalno jasno"ogledalo duše svoje (oni koji su ga birali)

Srbi su odabrali najbolje,... za hrvatski narod, i za istinu.

A Vukovar je hrvatski grad, to su pokazali i dokazali hrvatski građani. Možda to nije jasno nekim političarima, ali hrvatskome narodu očito je.

Valjda je upravo to zasmetalo Šprajcu i onima iza njega, pa je za Dan sjećanja u Vukovaru, na HTV-u izvršio scensko-maskirnu operetnu predstavu: "Vukovar je izdan".

Nikolić je pravi emotivac.
Lako proplače,.... a lako i druge navede na plač, kažu stanovnici Antina.

Tko je glasao

Gle, nemam vremena baviti se opet tvojim podmetanjima...

za koja tebi očito vremena ne nedostaje, pa te upućujem na moj početni komentar iz kojeg je vidljivo kako su daljnji komentari vkrsnika, pa tako i tebe totalna nebuloza posebno u dijelu gdje Nikolića nazivaš "nazovi desničarem" (po Bigulici), jer se moj komentar desnice i ljevice odnosi na generalnu klasifikaciju koju viđamo u pretežnoj nesignifikantnoj bipolarnosti stranačkog života u većini europskih zemalja.

Za mene je Nikolić desničar bez navodnika, ali i Karamarko, i to još veći nego primjerice Srb ili Šišljagić, a oko argumentacije se ne namjeravam više truditi na ovom dnevniku koji više ne zaslužuje niti sekundu moje pažnje. Ciao, trolaj dalje sama...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

franja

bigulica,

vi ste počeli trolati na ovom dnevniku, a sad za to optužujete druge. nema šta visok stupanj kulture dijaloga. ali već ste razotkrili kao netolerantna osoba koja ne trpiu argumente nego trolanje nastoji diskusiju prebaciti na druge teme. još jednom, na ovom boljševičkom portalu niste sami, ali kad vas se raskrinka onda pjenite di bjesomučnosti i jedino vam ostaju minusi koji cijelu vašu bratiju demaskira i razotkriva kao jugosrbonostalgičare. to je puna istina i protiv nje nemate nikakvih argumenata. ciao.

Tko je glasao

Ne čitaš s razumijevanjem

Izjednačavati našega srednjičara i "nazovi desničara" (po Bigulici ), s desnim desničarem Nikolićem je stvarno perverzno.@Bigulice, pročitaj joj jednom rečenicu iz komentara, te promisli na koga se odnosi "nazovi desničara" po Bigulici, s jedne strane, a s druge strane....
Dakle kod "nazovi desničara" ne radi se o Tomislavu Nikoliću, već onome koga zlobno i namjerno uspoređuješ s njime, a nemaju nikakvih sličnih osobina.
Novi predsjednik HDZ-a, nikada nije išao u Srbiju, zlostavljati Srbe, zbog ideja o Velikohrvatiji!

To što ti je nepoželjan za mjesto u politici,koje je zauzeo, ne opravdava tvoje nastojanje da ga izjednačavaš s dokazanim četnikom,i možda ratnim zločincem, kao protuutegom.

Ponekada izgleda simpatično izjednačavanje krivnje, jer izgleda pomirbeno, ali kod tih izjednačavanja za događaje u RH devedesetih radi se o izjednačavanju krivnje za "srpske zločine" i optuživanju žrtava da su bili jednako zli, pa da su zločinci imali pravo i opravdanje za te zločine, a srpske zločine, kao i njihovu politiku odgovornost nose oni, a hrvatska politika samo za nešto kolateralnih žrtava koje nije spriječila u osveti za te zločine Srba.

Tko je glasao

Da

I to dugo i neobično uspješno. Katkad se pitam... što bi bilo kad bi ponestalo hrane :)

sic est in fatis

Tko je glasao

što bi bilo kad bi ponestalo

što bi bilo kad bi ponestalo hrane :)

vkrsnik i još neki posve bi se osušili - takva dijeta bi im prouzrokovala teški metabolički šok :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne idealiziram, otvaram

Ne idealiziram, otvaram mogućnost jer je to predizborna priča.

Što se tiče pitanja ne kužim zašto misliš da ne povezujem? S tim da moraš shvatiti da su ljevica i desnica isti k****, a pošten rad i mafija nisu.

Tko je glasao

Ta predizborna priča...

...je nekima možda poželjna, ali malo vjerojatna.

Ljevica i desnica nisu isti k..., a kad to shvatiš, shvatit ćeš i da se desnici ne suprostavlja samo ljevica.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Koliko god desnih parametara

Koliko god desnih parametara nađeš kojima se može suprostaviti, toliko ću ti ja pronaći lijevih. Koliko god kontra desno alijansi navedeš (ili, što ne, osmisliš), naći ću ti i kontra lijevih.

Koliko god se vi s lijeva trudili dokazati kako ste "pravedniji", toliko vas povijest i statistika uporno i neizbježno izjednačavaju u doprinosu kvaliteti i nekvaliteti življenja homo sapiensa.

Tko je glasao

srbfl

bglc,

bdć d st s n vm prtl vć dklrrl k srbfl, n k pltčk hrvt(c), v n rzmjt rzlk zmđ hrvtskg srpskg dsnčrnj.

kd s ptnj dns zmđ dv nrd dvj držv, pr čm j hrvtsk držv zntn mlđ d srpsk, nd j rzlk jsn. hrvtsk držv nkd nj ml trtrjlnh prtnzj prm srpskj dnsn nj s žljl šrt n stk, jr n njm nm št dbt, l j srpsk držv d gršnn p sv d tmslv nklć vjk pkzvl trtrjln prtnzj prm hrvtskj.

n sm pkzvl, ng stvrvl, jr s zmn, psbc ptrvrdn pčtzkm pršlg stljć bl grdv nsljn hrvtm n srbm, l t j srbjnsk pltk šrnj n zpd ptpn zmjnl, p s p pčnstv t dns srpsk grdv, bš nk kk zmšlj nv srbjnsk prdsjndk kd j ptnj vkvr.

zt j srmtn d vdć hrvtsk pltčr n čl s jspvćm n znj dršt dvrtt nklć. njmnj rk trbl b hrvtskg vlpslnk bgrd pzvt n knzltcj, l s vkvm zdjnčkm kpm jspvć, psć, mtć ppvc t j nmgć zmslt.

sd, bdć d st v pltčk srbn, bz bzr jst l tnčk srbn, v bjšnjnj ć vm zsmtt, p m pt mžt pstvljt ptnj mjm tnjgvskm skstv. v cjl blmnt srbbljšvčkg plltk prtl st stvr jdn vrst pt kln hrvtskj, p zt nkm smtm št s pć jvljm n vm prtl. Jsn?

Tko je glasao

pt kln

lfr
Bglc
bf1947
rbn
zphd
žk
tnr
jns
Mrtflr
nprgrssvn
lnprf

nk s zn:

z vs jš nk kj ns stgl dt mns VKVR J SRPSK GRD.

Tko je glasao

Pretpostavljam da mene nema

Pretpostavljam da mene nema na ovom popisu. Obzirom na sve epitete koje mi je u zadnje vrijeme nadijelio postovani gospodin krsnik pomalo sam i uvrijednjen sto nisam na ovom spisku. :) No ostaje problematika spustanja s analitickog nivoa tekstova na osobni nivo ljepljenja etiketa u cemu je gospodin krsnik pokazao zavidnu uspjesnost.
Nu dakle. Pretpostavimo da je Tanjug nekada bila drzavna agencija koja je plasirala informacije. Ako me sjecanje ne vara tanjug i je nastao kao agitpropovska agencija koja je trebala siriti u svijetu istinu o partizanskom pokretu. Dalje mozemo pretpostaviti da se u Tanjug nije bas zaposljavalo s ulice te da su kadrovi brizljivo birani i odabirani te da su prolazili dosta nivoa provjere. Sve to je bilo zato sto se nije moglo dozvoliti da nekim slucajem neka informacija koja ondasnjim mocnicima nije bila bas uhu ugodna prodje slucajno sve nivoe kontrole i ode u svijet. Vjerojatnom analizom tanjugova izvjestavanja dalo bi se iscitati lakirovka i uljepsavanje na svim nivoima do idolopoklonstva nepogresivom vodji koji je u komunistickoj religiji supstituirao boga. Samim time potpuno je jasno iz kojeg miljea dolazi gospodin krsnik te je i razumljiv njegov mentalni sklop kojem je potrebno stalno pronalaziti neprijatelje i podrivace ustavnog poretka to jest samoupravnog socijalizma i nepogresivosti velikog druga Tita. Tako gospodin krsnik svako neslaganje s njegovom bogom danom analizom smatra protudrzavnom djelatnoscu a on stoji nepokolebljivo na braniku hrvatstva i hrvatskih interesa kontra svih onih koji su se prodali za judine skude. U svojoj uobrazilji on i od cjelokupne vladajuce politicke nomenklature vidi skupinu zavjerenika protiv hrvatskih interesa koji samo cekaju pogodan tren ne bi li nas ponovno bacili u ralje velikosrbijanskih aspiracija.

Tko je glasao

vukovar (4)

bosancero,

bilo vama drago ili ne nikakve epitete nisam vama udijelio, nego sam vas samo raskrinkao kao jugofila, ili srbofila, jer vam je to po pisanju idejna i politička pozicija. nisam kod vas primijetio, možda se varam, ni jedan dnevnik ili komentar koji se zalaže za hrvatske interese, znači da u svojem pisanju polazite s nekih drugih interesnih polazišta, a na ovom balkanskom prostoru to mogu biti samo oni koji na ovaj ili onaj način žale za propalom federacijom.

pa evo i u ovom komentaru pišete na dugo i široko o meni kao tanjugovcu, a podsjetit ću vas tema ovog dnevnika je izbor četnika Nikolića za predsjednika Srbije koji tvrdi da je Vukovar srpski grad i da se tamo hrvati nemaju što vraćati. jeste li reagirali na zo. niste, nego ste se intenciozno uhvatili pitanja pripadnosti Tomislava Nikolića šešeljevim "belim orlovima".

s ovim komunikaciju s vama zaključavam, a vi možete i dalje pisati o tome da Nikolić nije pripadao "belim orlovima", ili o meni kao bivšem tanjugovcu. sve u svemu vi ste za mene jedan obična bijeda od diskutanta, pa nema razloga da na vas trošim vrijeme

Tko je glasao

Jos jedan dodatni odgovor

bilo vama drago ili ne nikakve epitete nisam vama udijelio, nego sam vas samo raskrinkao kao jugofila, ili srbofila, jer vam je to po pisanju idejna i politička pozicija. nisam kod vas primijetio, možda se varam, ni jedan dnevnik ili komentar koji se zalaže za hrvatske interese,
Obzirom na moje godine u kojima me sjecanje po malo napusta prelistao sam arhivu mojih dnevnika trazeci sto sam i kako pisao o odnosima izmedju Hrvatske i Srbije. Te sam nasao slijedece:
Dana 08/08/2007 objavio sam slijedeci dnevnik:
http://pollitika.com/pitanje-srba-u-hrvatskoj
Na slicnu temu napisao sam 18/11/2007
http://pollitika.com/subjektivizacija-srba-u-hrvatskoj-politici
Onda sam 22/05/2009 Upozorio na zblizavanje desnicara i s jedne i s druge strane:
http://pollitika.com/bratstvo-jedinstvo
Onda sam pokusao analizirati mogucnost uspostave neke trece Jugoslavije putem analize prethodnih pokusaja 26/04/2010
http://pollitika.com/jugoslavija
I onda sam na temelju osobnog iskustva postavio tekst koji problematirzira jedan segment u odnosima izmedju Hrvatske i Srbije:
http://pollitika.com/nekoliko-razmisljanja-o-dobrim-odnosima-u-susjedstvu
Svako neka donese svoj sud sto i kako sam pisao i za sto sam se zalagao i jos se uvijek zalazem.

Tko je glasao

nego sam vas samo raskrinkao

nego sam vas samo raskrinkao kao jugofila, ili srbofila,
Bas mi je drago sto sam saznao nesto novo o meni.
jer vam je to po pisanju idejna i politička pozicija. nisam kod vas primijetio, možda se varam, ni jedan dnevnik ili komentar koji se zalaže za hrvatske interese, znači da u svojem pisanju polazite s nekih drugih interesnih polazišta, a na ovom balkanskom prostoru to mogu biti samo oni koji na ovaj ili onaj način žale za propalom federacijom.
Zalaganje za bolju, uredjeniju, posteniju i razvijenu drzavu jest zalaganje za nacionalne interese. Zalaganje za drzavu u kojoj ce svi moci zaraditi ruha i kruha je zalaganje za nacionalne interese. Zalaganje za drzavu koja postuje razlicitosti i svoje manjine ne smatra remetilackim faktorom nego obogacivanjem koloriteta drzave jest zalaganje za nacionalne interese. borba protiv zaslijepljenih nekadasnjih partijskih operativaca koji su u svojim ogranicenjima ostali zarobljeni u shizofrenim trazenjima unutarnjih i vanjskih neprijatelja jest zastita nacionalnih interesa. Samo mahanje zastavama, trazenje pravovjernih i lov na vjestice nije zastita nacionalnih interesa. Propala federacija propala je upravo zbog zaslijepljenih pravovjernika u vjecitoj potrazi za iskonskim neprijateljima. Nekad su to bili rusitelji samoupravnog socijalnizma, unutarnji i vanjski neprijatelji itd. danas su to srbofili i jugonostalgicari.
pa evo i u ovom komentaru pišete na dugo i široko o meni kao tanjugovcu, a podsjetit ću vas tema ovog dnevnika je izbor četnika Nikolića za predsjednika Srbije koji tvrdi da je Vukovar srpski grad i da se tamo hrvati nemaju što vraćati. jeste li reagirali na zo. niste, nego ste se intenciozno uhvatili pitanja pripadnosti Tomislava Nikolića šešeljevim "belim orlovima".
Vidim da istina boli. No ako malo bolje pogledate pisao sam o Vukovaru i mnogi moji komentari bili su posveceni tome. Ta uostalom i moj je djed kroz skoro 30 godina rada u Borovu doprinosio razvoju mjesta. Dio svojeg djecastva proveo sam u Borovu. I da nisu beli orlovi seseljevi. To bi ipak trebali vec jednom utuviti u glavu. Seseljevi su bili jednostavno cetnici. BTW upravo istrazujem smrt jednog daljeg rodjaka kojeg su 27.08.1935 godine ubili cetnici.
s ovim komunikaciju s vama zaključavam, a vi možete i dalje pisati o tome da Nikolić nije pripadao "belim orlovima", ili o meni kao bivšem tanjugovcu. sve u svemu vi ste za mene jedan obična bijeda od diskutanta, pa nema razloga da na vas trošim vrijeme
Kad nije pripadao belim orlovima. Pripadao je cetnicima. Vi kad bi stvarno htjeli napisati nesto analiticki i smisleno mogli bi istraziti vezu izmedju cetnickih vojvoda koji su proglaseni na romaniji i medju tih 15 medju kojima je i Nikolic jos su navedena trojica ratnih zlocinaca od kojih je jedan i odgovoran za zlocin u Vukovaru ( Luzancanin - Kameni). Sto se tice tanjuga o tome sam vjerojatno napisao ono sto je bio potrebno te sve vase floskule kojima pokusavate oprati svoju proslost. Vjerojatno nigdje ne mozete pronaci dokaze na koji ste nacin stitili hrvatske interese u Tanjugu? Mozda onda kad je tanjug objavio da su Stjepana Djurekovica ubile ustase u medjusobnom obracunu?

Tko je glasao

Svašta,

" Komplimenti",

dakle svega sam se načitala u ove dvije godine,
koliko sam na siteu.

I nadobivala raznih "kompolimenata",

no nitko me još nije svrstao u petu kolonu,
jer ne odobravam vrijeđanja i napade.

Žalosno.

Mirtaflora

Tko je glasao

Mirta, Nije mi poznato da si

Mirta,

Nije mi poznato da si kritizirala vrijeđanja u smjeru Krsnika ili bilo koje druge osobe desno orjentirane.

Tko je glasao

Kritike,

Skviki,

uvijek sam protiv svih vrijeđanja,

a ako ćemo bit realni,

malo tko vrijeđa sugovornike u tolikoj mjeri kao VKrsnik.
Rekla bih da je to njegov problem,
i ignorirala to,
kada on ne bi svako drugačije mišljenje imenovao kojim
gadnim epitetom iz svoga bogata rječnika.

Neznam zašto misli da neslaganje s njime,
znači da smo svi koji se ne slažemo,
komunjare, srbofili, jugonostalgičari i eto na kraju još i peta kolona.

Mislim da među normalnim i razumnim ljudima na ovom siteu
nema mjesta vrijeđanju sugovornika.
U zadnje vrijeme mi se na nečije uvrede neda više niti minus trošiti,
nema nikakve koristi.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

vukovar(3)

mirtaflora,

prije svega, ja ne komuniciram s vama kao s osobama, kao što vi skupa radite prema meni, nego s vašim mišljenjima.

ali budući da cijela bulumenta komunjara, jugofila, srbofila i samozvanih ljevičara ne želi raspravljati o mojim argumentima, onda se hvataju moje osobe. još jednom napominjem, nemam ništa protiv bilo koga od vas, ali mi ne možete zabraniti da se usprotivim vašim mišljenjima. a po njima vas se jedino može okarakerizirati kao komunjare, jugofile, srbofile itd. to se odnosi na vaša mišljenja koja su vaša, ali to ne znači da su sveto pismo i da su nedodirljiva.

međutim, vi mene cijelo vrijeme osobno napadate i etiketirate. pa što mislite da sam ja veslo sisao i da vam ne ću odgoviriti. ako je moja malenkost normalni a ne radikalni hrvatski nacionalist, izvolite se obračunavati s mojim mišljenjima, a ne sa mojom osobom. to je temeljno pitanje kulturne komunikacije, ali budući da većina vas nema ni temeljne kulture, onda se obračunavate s osobom. je li to jasno?

ako u čemu griješim izvolite napisati, a ne davati minuse protiv kojih nemam ništa kad su obrazloženi. ali ovdje na ovom portalu ima osoba koji su na njemu samo da daju minuse, a nisu nikad ništa napisali. to spada na dušu mraku koji je i sam zadojen vašim idejama.

Tko je glasao

Minusi i etikete,

Neznam kako ne vidite da minuse dobivate,
barem od mene,
kada počnete vrijeđeti i lijepiti ljudima etikete
kojih imate dovoljno na repertoaru.

Koji je to argument da ne komunicirate s nama ,
a zovete nas komunjarama jugofilima.....petom kolonom.
Može li se iz bilo kojeg suprotstavljenog komentara
pročitati da je ta osoba ono čime ste je uvrijedili.

Tko bi s Vama raspravljao,
kada na svaki komentar odgovarate uvredama.
Zato su Vam komentari minusirani do nevidljivosti,
koliko vidim dnevnik nije potonuo.

Zaista ne razumijem niti prihvaćam
da je psovka i uvrede jedini argument koji imate.

Otkada bilo koji komentar govori dovoljno o bilo kome
da ga se može svrstati tamo gdje nas vi svrstavate?

Problem je u Vama, a ne svima nama,
Vi jednostavno ne možete podnijeti da netko drugačije misli,
te ga je onda najlakše vrijeđati.

Neznam kakvim je to idejama zadojen Mrak,
no koliko se sjećam on je autor sitea,
te ga može uređivati kako želi.

Mirtaflora

Tko je glasao

vrijeđanje

mirtaflora,

komunjara, jugofil, srbofil, peta kolona nisu kvalifikacije kojima se vrijeđa, nego politički stajalište osoba kojima ih upućujem.

iako mi je već dosadilo to objašnjavati, ali za vas ću to još jednom učiniti. ja ne napadam osobe kao takve kao što oni mene napadaju, nego njihova stajališta.

komunjare su oni koji još uvijek misle na dogmatski način i ne dozvoljavaju drugima drukčije mišljenje. a upravo se takvi najviše okomljuju na mene. i to su za mene bjednici jer sam ja jedan od rijetkih s biografijom, iako ima pollitičara s imenom i prezimenom. nemam pojma što su bili i što jesu ti koji me napadaju, među njima očito ima srba, jugoslovena, pa čak i udbaša, ali sve to ne znam niti me zanima. ono što piše, pišem isključivo kao odgovor na njihovo pisanje. i sad mi kažite kakav je kulturni nivo osobe koja koristi podatke iz moje biografije da bi me napadala, a ne suprotstavlja se mojim argumentima u dnevnicima ili komentarima. prije svega te osobe nemaju kulturu komunikacije, a ja njima ne mogu odgovoriti na način kako oni mene kritiziraju zbog moje tanjugovske biografije koja je bila aktualna prije više od 25 godina. zbog svega toga oni za mene mogu biti samo komunjare i ništa više.

jugofili su oni koji još nisu prežalili juigoslaviju, kao što je nije prežalio ni manje ni više nego glavni savjetnik predsjednika Josipovića dr. dejan jović. ako mu je takav glavni savjetnik, kakav može biti predsjednik josipović koji za glavnog analitičara dovodi srbina i to još ie britanije. to je velika pljuska hrvatskoj političkoj znanosti, ali ujedno i demaskira tobože uglađenog predsjednika Republike. Ako su mnogi od vas mala u ovom slučaju djeca, moja malenkost s 50-godišnjim domaćim i međunarodnim iskustvom to nipošto nije, a nisam u tome ni sam.

srbofili su oni koji su etnički ili politički srbi i koji bi najrađe ono što se tragično dešavalo na ovim prostorima krajem 90-tih godina sveli na onu poznatu srpsku "tko nas bre zavadi". takav je recimo milorad pupovac, tobože uglađeni srbin a u stvari velikosrbin, jer nikad nije prihvatio Hrvatsku kao svoju domovinu, jer uvijek pokušavca hrvatsku predstaviti kao državu hrvata i srba. tako je uostalom postupio i u slučaju nikolićeve izjave koju bi kao lojalan hrvatski političar trebao osuditi, ali on elegantno izbjegava floskulom da je "vukovar grad hrvata i srba", po toj logici bi i subotica trebala biti grad srba, mađara i hrvata, ali ona je isključivo srbijanski, odnosno vojvođanski grad. upravo takvi srbofili su me nakrcali minusima, koji više govore o njima nego o meni. oni su za mene jadni i moralni bijednici. to nije nikakva uvreda, to je gola činjenica.

i tako kad se sve to skupa skupi na jednom mjestu onda dolazimo do pete kolone. svi oni koji podržavaju tvrdnju nikolića o vukovarau kao srpskom gradu su za mene sastvni dio pete kolone. dnevnik o petoj koloini mi je upravbo zahvaljujući takvima skinut s pollitike, jer su se u njemu oni samo prepoznali.

u kvalifikacijama komunjara, jugofil, srbofil, peta kolona nema nikakvih psovki kako mi vi imputirate, to su jednostavno gole činjenice. Ako nije tako izvolite me demantirati, ali ne time što sam bio svojedobno tanjugovac, nego čvršćim argumentima.

zahvaljujjem na pozornosti,

stojte mi dobro..

Tko je glasao

Pozornost,

Ne bih reagirala da me niste svrstali gdje jeste.

Od mene minuse dobivate samo za komentare koje i dalje smatram uvredama.

Neznam da sam igdje promovirala te stavove koje radi mene ponovo objašnjavate.

To što ste Vi svojevremeno bili, mene uopće ne zanima,
reagiram na svaki komentar posebno.

Ako je podrška aktualnoj Vladi razlog da dobijem sve ove lijepe
epitete, tada neka.

Dnevnicima jako rijetko dajem minuse,
oni su stav autora,
sa kojim se mogu ili ne moram složiti,
pa zato minus dobiju samo rijetki tekstovi.

Ako Vi nešto ne smatrate psovkom,
dopustit ćete da ja to itekako mogu smatrati uvredama
ili kvalifikacijama bez osnova.

Vjerujem da kada biste komentirali hladne glave,
da biste našli više argumenata za obranu svojih stavova,
a ne da se sada "vadite" kako ove riječi nisu uvrede.
A što su po Vama, tada uvrede, ako ovo nisu?

Ponovit ću da od Vas zaista s pravom očekujem sposobnost
argumentirane rasprave, a ne ovakva svrstavanja ljudi koje ne poznajte,
ljudi o kojima neznate ništa osim onoga što su Vam odgovorili,
ljudi koji imaju drugačije mišljenje od Vas.

Na ovom siteu zaista se može normalno raspravljati o svemu,
normalni ljudi bi to morali moći činiti,
uvrede se koriste na drugim mjestima,
tako da uvoditi ovdje atmosferu rasprava u Parlamentu
nije baš poželjno.

Moram reći da zaista pazim da se ponašam ovako kako navodim,
a ako je itko na siteu protivnik vrijeđanja, to sam ja,
pa vjerujem da sam već i dosadna koliko sam to puta ponovila.

Mirtaflora

Tko je glasao

Eh da ti je logičko

Eh da ti je logičko zaključivanje na razini samopouzdanja, gdje bi li ti bio kraj!

Naime, po tebi, uvjet da bi netko bio peta kolona jeste podržavanje teze o Vukovaru kao srpskom gradu. Ti si udboustaškom metodom izbacio listu ljudi koje nazivaš petokolonašima, ali nitko od njih ne ispunjava taj osnovni uvjet! Mislim, prema njihovim upisima na pollitici se vidi kako ne ispunjavaju taj uvjet, tako da ti ili iznosiš neistine ili imaš neke druge, udboustaške izvore informacija.

Tko je glasao

anonimus

urban,

vi znate tko sam ja, ali ja ne znam tko ste vi, pa me zanima, jeste li komunjara, srbofil, jugonostalgičar. oćito da vas je nešto od toga pogodilo u ovom komentaru kojemu ne možete parirati argumentima pa po staroj navadi "velikih demokrata" na ovom portalu dajete minus. to ne govori o meni nego o vama i o vašj slabosti i nemoći.

Tko je glasao

Ne znam tko ste vi zato što

Ne znam tko ste vi zato što ne želim stvarati apriorno mišljenje o nekome po njegovoj prtljagi već po onome što govori i radi, za razliku od vas koji se olako služite "epitetima".
Prava je nemoć u uvredama i podvaljivanju a za to ćete od mene uvijek dobiti minus.

Tko je glasao

uključujući crvenu konjicu

svima s gornjeg popisa,

mislio sam da ste "malosrbi", a sad dokazujete s vukovarom kao srpskim gradom da ste u stvari velikosrbi. jednostavno ste pukli, i ne možete više glumiti kao što je to činio boris tadić. nema više prenebregavanja.

nažalost, to je pretežita značajka ovog mrakovog portala.

Tko je glasao

Jednog

dana ću valjda i ja zaslužiti da budem uvršten u ovaj časni spisak.

Tko je glasao

Rd Cvlry ;)

Rd Cvlry ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Hvala

Bigi ... ovo ti neću zaboraviti ... skoro su mi suze pošle.

Tko je glasao

Red

ne ulazi se tako lako na ovaj casni spisak.trebas to zasluziti.posto si ti ruski srbin (ili obrnuto)vjerojatno ce te uvrstiti preko reda.a mozda postanes i Ruski Jugosloven.tko zna.

Tko je glasao

Ma

da, da sam 100% 'Rvat već bi tamo bio .., nepravda pa to ti je.

Tko je glasao

bez obzira na sadrzaj..

bez obzira na sadrzaj.. zasluzujes gomilu minusa zbog nekulture u komunikaciji..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kultura

lunoprof,

kao prvo ako je tko nekulturan, onda ste to vi jer ne ulazite u temu dnevnika, nego vam smeta moja osoba.

kao drugo vi i svi ostali i dalje smatrate da je Vukovar srpski grad, ali kad vam se to jasno predoči onda se pozivate na kulturu. lunoprof, pa vi ste u najmanju ruku smiješni, ali i tragični.

Tko je glasao

ne zaustavljajte vkrnika

Meni njegova vrijeđanja baš ništa ne znače, a draže mi je da se kroz njegove upise jasno vidi sva bijeda njegove argumentacije i svjetonazora.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

bigulica, budući da ste se na

bigulica,
budući da ste se na ovom portalu već deklarirali kao srbofil, a ne kao politički hrvati(ica), vi ne razumijete razliku između hrvatskog i srpskog desničarenja.
kad su u pitanju odnosi između dva naroda i dvije države, pri čemu je hrvatska država znatno mlađa od srpske, onda je razlika jasna. hrvatska država nikad nije imala teritorijalnih pretenzija prema srpskoj odnosno nije se željela širiti na istok, jer na njemu nema što dobiti, ali je srpska država od garašanina pa sve do tomislava nikolića uvijek pokazivala teritorijalne pretenzije prema hrvatskoj.
ne samo pokazivala, nego i ostvarivala, jer su zemun, a posebice petrovaradin početzkom prošlog stoljeća bili gradovi naseljeni hrvatima a ne srbima, ali to je srbijanska politika širenja na zapad potpuno izmijenila, pa su po pučanstvu to danas srpski gradovi, baš onako kako zamišlja novi srbijanski predsjendik kad je u pitanju vukovar.
i zato je sramotno da vodeći hrvatski političari na čelu s josipovićem ne znaju odrešito odvratiti nikoliću. u najmanju ruku trebalo bi hrvatskog veleposlanika u beogradu pozvati na konzultacije, ali sa ovakvom izdajničkom ekipom josipović, pusić, matić pupovac to je nemoguće zamisliti.
e sad, budući da ste vi politički srbin, bez obzira jeste li i etnički srbin, ovo objašnjenje će vam zasmetati, pa mi opet možete postavljati pitanja o mojem tanjugovskom iskustvu. vi i cijela bulumenta srboboljševičkog pollitika portala ste u stvari jedna vrsta pete kolone u hrvatskoj, pa zato nekima smetam što se uopće javljam na ovom portalu. Jasno?

Ma znaju oni samo kad hoće i kad misle da uzvraćaju "pravim" neprijateljima kao npr.ustašoidima ili ustaškim zmijama. tada im britkosti ne fali, ali kad su u pitanju srbi pa čak i ortodoksni četnici poput ovog nikolića, iz njihovih usta samo med i mlijeko i pokadkad tek hinjena zabrinutost.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci