Tagovi

Izbor HSS-a i HSLS-a je logičan i dobar za Hrvatsku i političku kulturu u Hrvata

Nisam puno pisao ovih dana jer sam imao samo toliko vremena da sporadično pogledam što drugi pišu.

U međuvremenu evo, imamo i mandatara i to su svi manje više prihvatili i razumijeli osim Zokija koji još misli da je u pitanju neka zabuna i da je u stvari to on. Kada se Sanaderu, na presici sa Mesićem, onaj Mesićev listić zamalo istrgao iz futrole panično sam pogledao okolo da Zoki nije slučajno u blizini pa da on ne mazne mandat i da sve ponovo ne krene iz početka. Sreća Sanader ga je nekako uspio zadržati i ponovo ga priviti u fasciklu, za što je, pretpostavljam, danas ponovo zaslužio neskrivene ovacije i odobravanje vjernih koalicijskih partnera, Jože i Đurđe.

Kažem čitam ovih dana i čudim se. Čitam da skoro svi u Hrvatskoj misle da je koalicija između HDZ-a i HSS-a nelogična, prevara birača, neprirodna, prljava trgovina, borba za fotelje i td. Koštati će ih glave pa nakon slijedećih izbora više neće niti postojati kao stranke ili će, u najboljem slučaju, proći kao magistar Ante, prezime mu znate.

Malo pročitam o seljačkim interesnim zajednicama u EU pa utvrdim da je to u Europi sasvim drugačije. Tamo su seljaci i njihove udruge bez izuzetka na konzervativnoj strani i to desno od desnog. Tako je u Francuskoj, tako je u Njemačkoj, a u Bavarskoj je Strauss koristio seljačke udruge da bi postigao to da od CSU-a nema desnije stranke, jer je integracijom njihovih udruga u CSU praktički prepolovio potencijal za desne stranke u Bavarskoj i ove nisu mogle preći izborni prag. Nije drugačije ni u Danskoj ili Nizozemskoj, a vjerujem da je slično i u Španjolskoj, Portugalu ….

Svugdje su seljaci konzervativni a u Hrvatskoj imaju i stranku svijetle prošlosti i ne baš svijetle sadašnjosti. O budućnosti ja ovdje namjerno neću ništa.

Nakon što skupih ta saznanja uzmem još jedanput čitati što je to Joža kazao prije izbora. Čini mi se razumno. Ići će u pregovore sa onim tko dobije relativnu većinu svih mandata u Hrvatskoj. I on to sada i radi. Čovjek je jedan od rijetkih koji su održali riječ i rade ono što su obećali, traže od svojih koalicijskih partnera ono što su zacrtali u svom progranu i s čime su izašli pred birače. I to traže od izbornih pobjednika kao što su uvijek i govorili. Dakle ne vidim gdje je tu prevara birača. Da li je prevara birača to što idu s izbornim pobjednikom ili bi prevara bila da su išli u avanturu sa izbornim gubitnikom i prevarantom? Po čemu je ta koalicija neprirodna? Ne piše li još uvijek na HSS-ovu grbu „Vjera u Boga i seljačka sloga“. I s tog aspekta je njihov izbor i očekivan i opravdan. Zašto bi njihovi birači htjeli koaliciju sa nekim tko je protiv vjeronauka u školi, tko ima odnos prema crkvi kakav imaju SDP i HNS? Ne, njihov izbor je logičan i u duhu očekivanja njihovih birača. O prljavoj trgovini i borbi za fotelje ću šutati. To, nakon što su i SDP i HNS bili spremni koalirati sa strankom čovjeka kojemu se sudi za teške zločine protiv čovječnosti, više zbilja nema smisla.

Komentari

Je li Friščić prodana

Je li Friščić prodana duša i borac za fotelje vidjet ćemo nakon što se sklopi koalicijski sporazum. Vidjet ćemo koliko će Sanader popustit i koliko će prvobitnih programa HSS uspjeti progurati.

Ok, čovjek je rekao da će PRVO razgovarati s izbornim pobjenikom. I to je napravio. Ali zašto odbija uopće razgovarati sa SDP-om? Mogao bi bar iz kurtoazije otići na kavu s Milanovićem nakon svega... ali ne, jučer izjavljuje da "nije izgledno da razgovara s SDP-om". Zašto?!

A što se tiče toga da su seljaci tradicionlno konzervativni, to je istina. Ali pustimo na trenutak ideologiju na stranu. Što je s programima, s konkretnim rješenjima na konkretna pitanja? ZERP, Pelješki most, izborni zakon o dijaspori, referendum za NATO... i - ako hoćete - smiješni zakon o 0,00 promila.

Zar nije logično barem porazgovarati sa strankom čiji se programi (konkretna riješenja za kontkretna pitanja) poklapaju gotovo u potpunosti?

Da zaključim - mislim da je ovo jako loše za političku kulturu u RH. Čovjek bira između stranke s kojom ima 10% zajedničkog programa, a koja mu može osigurati položaj prvog partnera (dakle mnogo fotelja) i stranke s kojom ima 90% zajedničkog, ali koja mu ne može dati toliki broj toliko željenih fotelja.

I što mislite, što će izabrati?

Tko je glasao

Pelješki most Nema dana da

Pelješki most

Nema dana da negdje ne pročitam nešto o tom strašnom i nerazumnom pothvatu gradnje Pelješkog mosta. Koliko mogu vidjeti o tome negativno pišu uglavnom oni koji će se njime i tako i tako rijetko ili nikako koristiti pa je to za njih još samo jedna Radićeva preskupa podvala. Ima i par onih koji slabo dižu glas a koji, poput mene, taj most imaju namjeru češće koristiti i koji misle da je potreban kao nasušna kora kruha gladnu. U ove zadnje spadam i ja. Baš me zanima da li bi tako razgovarali i pisali da recimo, morate proći kroz Bosnu da bi došli iz Zagreba u Sisak, ili da morate proći kroz carinsku i pasošku kontrolu da bi došli iz Rijeke do Splita , ili da bi došli iz jednog dijela županije u drugi ili ili .... Bojim se da nebi. Stoga je Pelješki most na Dubrovačkom području stvar o kojoj u Dubrovniku postoji konsenzus svih političkih stranaka a prva ideja je došla iz redeova SDP-a, pokojnog župana Šprlje, na čemu su mu bili zahvalni svi Dubrovčani. Nadam se da Sanader neće popustiti i da će napokon izgraditi taj most, da nam se Joža neće previše zamjeriti i slijepo cicijariti na toj dvadesetini od jednogodišnje potpore seljačićima problematičnog efekta.

Programi

I o programima i njihovoj komaptibilnosti se puno piše pa sam malo pogledao ali nisam utvrdio baš takve razlike o kojima ti govoriš. Ali to mi je dalo ideju da malo kvantificiram i onda usporedim pa ću se o tome javiti posebim dnevnikom.

Da je Friščić prodana duša onda bi išao sa Milanovićem.

Tko je glasao

Da je Friščić prodana

Da je Friščić prodana duša onda bi išao sa Milanovićem.
izvrsno argumentirana tvrdnja.

a priča o pelješkom mostu i nasušnoj potrebi njegovog postojanja je najobičnija floskula. ljetos sam, kao i obično, išao na pelješac. i puno veći prometni problem je potpuno nepotrebni semafor u Neumu, na kojem smo izgubili neusporedivo više vremena, nego li na graničnoj kontorli gdaje nas niti jedna strana, uopće, nije kontrolirala. a sve bi bilo još jednostavnije da je prihvaćen deal o 99 godina Luke Ploče za cestovni koridor kroz zaleđe Neuma.

a na koncu, cijelu ovu pričicu uopće ne bih morao pisati da se poveća broj trajekata koji plove na relaciji Ploče - Trpanj. osim toga, nitko ne spominje koliko će Pelješac, kao turistička oaza, izgubiti izgradnjom mosta.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Pelješki most bi trebao

Pelješki most bi trebao spojiti hrvatsko područje na naćin da se ne mora prolaziti preko teritorija druge države kada se recimo ide iz Metkovića za Dubrovnik i to je njegova glavna funkcija - spajanje hrvatskog teritorija u jedno. Donio bi veliku korist cijelom području južno od Ploča, a iznad svega bi nama koji smo od tamo dao osječaj da je ostatku Hrvatske stalo do nas i do toga da se Hrvatska spoji sa ostatkom svoga teritorija. Granične kontrole ponekad ima, ponekad nema, priznajem češće nema nego ima ali kada je ima može biti neugodna. Za pravi dojam se tim dijelom lijepe naše treba malo češće provozati. Još jednom ponavljam - ne poznam niti jednog Dubrovčanina koji je protiv mosta.
Sve drugo što govoriš nema puno veze s mostom, deal sa 99 godina luke Ploče u stranim rukama nije trebalo prihvatiti a da ga se i prihvatilo ne bi bilo skoro nikakve koristi od toga za olakšanje putničkog tranzita preko Neuma. Pasoška i carinska bi i dalje ostale. Trajekt Ploče - Trpanj na nikakav način ne riješava problem osim što donosi malo promjene u dinamici putovanja (ako ideš na Pelješac ili Korčulu) ali ne donosi nikakvu ili minimalnu vremensku prednost.
Jedina razumna alternativa je gradnja auto puta od Ploča do Dubrovnika ali bez odgode, tako da ne ćekamo 10 godina i istovremena gradnja brze ceste od odvojka sa tog auto puta, pretpostavljam negdje oko Stona pa do Orebića. U tom slučaju bi se vjerovatno moglo organizirati da se carinska i pasoška vrše na izlazima sa auto puta a da oni u tranzitu tome ne budu izloženi. Ali to nije sigurno.

Tko je glasao

ha, da ne bi pisao napamet,

ha, da ne bi pisao napamet, najbolje je da se informiraš. deal o 99 godina se odnosi na dupli pas, kako bi se reklo u nogometu, na koji se RH obvezala tijekom Daytonskog sporazuma, a u njeno/naše ime ga je potpisao drFranjo Tuđman. deal je ovakav, BiH dobija Luku Ploče koja Hrvatskoj, zboge nepostojanja transportne infrastrukture, ništa ne znači, a Hrvatska dobiva koridor kroz BiH u kojem nema stajanja ili izlaska s poluautoceste do Dubrovnika. da, dobro si pročitao, poluautoceste. puni profil autoceste je, u originalnim planovima, kada su Rača i Čačić pokretali projekt cestovne infrastrukture prema jugu, predviđen samo do Makarske. od Makarske autocesta bi trebala biti svedena na razinu poluautoceste. jer čak ni ljetne gužve ne bi opravdale izgradnju punog profila autoceste od Makarske do Dubrovnika. u skladu s tim, lako je moguće da će RH izgraditi cestovni koridor kroz neumsko zaleđe te totalno suludi i više nego preskupi pelješki most. koji nikom ne treba. osim, možda, Juri Radiću. i Marini Matulović Dropulić. zbog provizija. iako, kako sada stvari stoje, zeleno-žuta koalicija je već "pojela" pelješki most našem drIvi ispred nosa.

a što se tiče spajanja hrvatskog teritorija u jedno, što je, kao, temeljna nakana izgradnje mosta, a mislio sam da je riješavanje cestovne infrastrukture, to je najobičnija floskula. da ne spominjem put obje zemlje u EU i ukidanje granica, Hrvatska svojim "pravom" ne može narušiti ili ugroziti pravo BiHa na pristup otvorenom moru. vodeći se tom logikom, RH bi trebala izgraditi most preko više od pola Dunava kako bi se spojila s Vukovarskom adom.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

http://balkansnet.org/dayton.

 • http://balkansnet.org/dayton.txt
 • Upravo pretražih tekst Daytonskog sporazuma na gornjem linku i u tih, mislim 52 stranice, se pojam Ploče ne pojavljuje. Search funkcionira jer je bez problema pronađeno Sarajevo i Banja Luka. Dakle Ploče se ne spominju. Da ti nisi što promiješao?

  Tko je glasao

  Pošalji mi neki link na taj

  Pošalji mi neki link na taj deal. Ja ga ne mogu naći (već sam ga jučer tražio). Inače i da je tako ja bih bio protiv toga da se BiH da luka Ploče i na 99 dana a kamoli na 99 godina. U tom slučaju bih radije čekao na granici nego da prepustim suverenitet na dijelu teritorija drugoj državi. Što se tiče auto ceste to su gluposti, ona Zagreb - Sisak sasvim sigurno neusporedivo manje znači nego ova Ploče - Dubrovnik. Hrvatska nema pravo (moralno) dopustiti takvu nevjerovatnu izolaciju dubrovačkog prostora protiv volje svih onih koje se to direktno tiče. Lako je tebi iz Zagreba soliti pamet i štedjeti na tuđi račun.
  Što se tiče Friščića i Sanadera bojim se da si u pravu i da je Sanader popustio, te da ćemo tek pred slijedeće izbore opet vidjeti buldožere kako po treći put počinju graditi ono što se vjerovatno nikada izgraditi neće. Ali nada umire zadnja. A i lokalni izbori nisu daleko.

  Tko je glasao

  idemo redom. vidim da ti je

  idemo redom. vidim da ti je izbivanje iz Hrvatske ostavilo neke rupe u povijesnim događanjima na prostorima bivše SFRJ. možda se radi o nečem drugom, ali mi ne pada na pamet što bi to moglo biti.

  sporazum iz Daytona ili Daytonski mirovni sporazum je trojni sporazum kojim se, prije svega, u BiH donosi mir, ne želim ulazitu u to kakav je taj mir, ali su zaustavljena ratna događanja. jedna od potpisnica je RH, u čije ime je to učinio Franjo Tuđman. daytonski sporazum, nakon provedenih izbora u skladu s njim, je bio podloga za sporazume s Federacijom BiH i BiH o posebnim odnosima te o Luci Ploče i Neumu. sporazume je, ponovno, u ime RH potpisao Franjo Tuđman. unatoč preuzettim međunarodnim obavezama, Republika Hrvatska nije ispoštovala svoju obavezu prema BiH. ponovno riješavanje toga pitanja je pokrenula Vlada pokojnoga Ivice Račana, ali ga ni ona nije uspjela riješiti. jer je Franjo Tuđman bio jako široke ruke kada je riječ o odnosima sa susjedima. a zanimljivo je da to pitanje nije riješila ni Vlada našeg drIve Sanadera, posebno kada se, u nekim drugim situacijama, inzistira na europskim demokratskim standardima, a znamo da su međunarodni ugovori uvijek iznad domaćega zakonodavstva.

  i na koncu, autocestovna infrastruktura u RH je, za sada, generalno gledano neisplativa. jedini prometni prometni pravac koji je dostigao, ali i prestigao prijeratni intenzitet prometa je Autocesta Bregana - Zagreb - Lipovac koja se nalazi na X europskom prometnom koridoru, a u europskoj cestovnoj mreži nosi oznaku E 70. u RH oznaka mu je A 3. a što se tiče autoceste prema jugu, kako sada stvari stoje, završit će u Pločama. to se lako može provjeriti na stranicama Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. a inače Autocesta Zagreb - Sisak leži na jednom od najprometnijih prometnih pravaca u Hrvatskoj kojim dnevno prođe oko 50 000 vozila.

  Novo vrijeme
  novo.vrijeme@gmail.com

  -----
  http://strategopr.biz/
  objectives strategy tactics

  Tko je glasao

  Da si mi odmah napisao kako

  Da si mi odmah napisao kako se sporazum zove možda bi ga bio našao i bez tvoje pomoći. Ipak hvala ti. Ali, kako već prije napisah, ja i nakon što sam ga pročitao ne vidim u njemu riješenje za jug Hrvatske i Dubrovačko područje. I dalje mislim da je most sasvim solidno riješenje (meni bi i tunel bio dobar) a da mu je jedina alternativa (ako uopće) auto cesta Ploče - Dubrovnik i u perspektivi - Debeli Brijeg, u punom profilu.
  Sretan Božić i tebi i svim sudionicima diskusija na ovom portalu.

  Tko je glasao

  stvar je vrlo jednostavna:

  stvar je vrlo jednostavna: BiH dobija Luku Ploče koja, i tako, radi samo za BiH, a RH dobiva prometni koridor kroz Neum. i sve to na 99 godina. koridorom bi se vozili bez zaustavljanja i bez kontrola, ali i bez mogućnosti izlaska s ceste na tom potezu, a Luka Ploče bi postala, što već i jeste, BiHa izlaz u pomorsku trgovinu. ne razumijem kakone vidiš da je to jednostavnije, praktičnije i jeftinije riješenje od mosta. tih 2 milijarde kuna se, vjeruj mi, mogu potrošiti na puno bolji način.

  Novo vrijeme
  novo.vrijeme@gmail.com

  -----
  http://strategopr.biz/
  objectives strategy tactics

  Tko je glasao

  Obzirom na kontinuitet

  Obzirom na kontinuitet hrvatskog "napretka" će biti nemoguće izbjeći dulje financijske i ukupne društvene lomove i velika prestruktuiranja i revizije računa a posebno stanova i druge imovine, tako da je već odavno maksimum bio poluautoceste za Dubrovnik i Sisak, za Pelješac tunel ispod mora 5 x jeftiniji a bitno bolji od mosta, strogo prekrižiti za sva vremena kanaal Dunav - Sava (štetan za RH a ne koristi ni BiH, ideja da mađarska grofovska bagra plovi kroz "svoje" zemlje) i cca 95 % dosašnje prakse planiranja kako se kome digne, projekata i preseravanja.

  Već je prošlo 5 poslije 12. Po našim pravilima, kao osamdesetih, poslije pijanke ide potop i ne ide ni ono na čemu svi zarađuju, pa će i ovaj put biti jako teško izbjeći to - to počiva na čvrstoj sposobnosti naših elitnih snaga da samo znaju hapati a da nisu u stanju za svoje platiti niti obične upravne troškove, naprosto su nemoćni za 1 kunu i dodatno dave bez kraja svojim jadom i bijedom čim malo drukčije zapuše.

  Obzirom da milosti više nema, vjerojatno su jako u pitanju i te poluautoceste i tunel a u Zagrebu sa najvišim prihodima, imovinom i "razvojem" u Evropi i krpanje vodovodnih cijevi, rupa po cestama a definitivno zagaađenje preostalih pitkih voda nećemo uspjeti sprječiti samo iz razloga da bi se udruženi rad nešto pravih budala održao uspješnim (veoma zagađene vode se izljevaju u tlo ispod, dok nedaleko pročistač od 10 mlrd kuna "čisti" čiste oborinske vode).

  Slično u dubljim razmjerima vrije na tisuće točki i više ne bi pomogao ni njemački državni proračun.

  Tko je glasao

  S većinom napisanog se

  S većinom napisanog se slažem :-)

  Jedini je problem što će biti s budućnošću ? Ali ti o tome ne pišeš, a ja nešto jesam našribucnuo u svojem novom postu :-P

  Tko je glasao

  ja osobno nikada nisam niti

  ja osobno nikada nisam niti ću tvrditi da je koalicija između HDZ i HSS neprirodna, upravo suprotno, dvije desne stranke, pripadnice istog Europskog udruženja i to je to
  ono što je po meni neprirodno jeste da taj isti HSS svojim istupanjem je gađao lijevo biračko tijelo i koalirao sa HSLS koji eto ima nekih "dodirnih" točaka sa desnim HSS
  ako desni HSS ima lijevo biračko tijelo (barem jednim dijelom ) i ako predsjednik danima tvrdi ( pred izbore) da mu je program SDP (dakle ljevice, a on desnica) bliži nego program HDZ onda to samo govori o njemu samom i njegovoj stranci i ćemu njemu kao takvom ( i njemu bliskim suradnicima ) njegova stranka služi, a to svakako nisu ljudi koji žive i rade na selu
  meni bi bilo normalno da je Joža rekao da će ići u koaliciju sa HDZ, a ne sa relativnim pobjednikom ( dao nam je znak da ga zanimaju fotelje i kako što duže ostati na vrhu) nakon izbora, osim toga reakcija Europske organizacije kojoj i oni pripadaju je na pitanje o koaliranju HSS sa SDP je bila sasvim primjerena inaće HSS ne može biti član iste, u protivnom bi to znaćilo da se i SDP može učlaniti u tu Europsku obitelj a ne u onu u kojoj i jeste zajedno sa SPD-om.

  savjesni

  Tko je glasao

  Radi boljeg shvaćanja i

  Radi boljeg shvaćanja i razumijevanja minimuma "političke kulture" naveo bih ovdje tri citzata iu različitih komentara a završiti s mojim pitanjem:

  Bigdon: Izborni pobjednik je onaj tko dobije najveći broj mandata u Saboru. Izborna pobjeda se mjeri brojem mandata koje jednoj političkoj opciji stoje na raspolaganju. Sve drugo je "bullshit"

  CerovacOsim toga, Milanović se dobro snašao kad je izjavio da će se u Saboru vidjeti tko ima većinu. Sanader ju za sada, čak ni matematički nema.

  CarloConteIzborni je pobjednik onaj koji sastavi Vladu i koji se - odrzi na vlasti.

  A glede prirodnosti, Bigdon čini mi se ima pravo ako se gledaju "seljaci# u zemljama iz kojih uzima promjere, pa su tamo otprilike i upravo tako nekako pozicionirani.

  Ali je jedno ozbiljno pitanje gdje je naš HSS pozicioniran. Ja ne mislim da on ima i "s" od seljaka, a i kod nas se seljaci moraju pretvoriti u poduzetnike, a ne ostati seljaci, pa i to može biti jedan ozbiljan razlog općeg pada HSS-a kojeg će Friščić biti svjedokom i uzročnikom. Moderni seljaci u razvijenom svijetu pripadaju u niži srednji sloj, oni nemaju što tražiti s "velikim" kapitalom kojeg krug oko Sanadera protežira. Nezadovoljnici u HSS-u upravo su zato frustrirani, a jedan potpredsjednički HSS-ov mandat i dva minsitarstva (poljoprivrede i turizma?!) su mala garancija promjena.

  Recimo Belgija, Holandija i Danska su najrazvijenije poljoprivredne zemlje, reklo bi se zemlje seljaka, ali tamo seljaka u našem poimanju uopće nema - to su samo poljoprivredni poduzetnici. Provozajte se Nizozemskom izvan autocesta i vidjet ćete jedan veliki gradski ugođaj samo raštrkanim na širem prostoru, a ne zbijenim kućama i neboderima. Gdje je tu naše selo??

  I politička kultura, koju Cerovac zastupa je nešto što je on uživo doživio, pa zna da se u Parlamentu trebaju zbrajati glasovi a ne na izborima (oni na izborima su samo potencijal koji se tek treba realizirati). Možda se trgovinom može nešto postići ali to treba potvrditi u parlamentu - i stalno verificirati u parlamentu. Eto, npr. u Belgiji je mandatar nakon 6 mjeseci vratio kralju mandat, u Italiji se često mijenjaju mandatari, a i kad prođe, vlade padaju nalaze se novi mandatari ili provode novi izbori.

  Zašto mislimo da smo mi stabilniji, pametniji, ljepši i organiziraniji od njih!?

  Zato i jest važno da se na izborima provode maksimalno korektne procedure. Kod nas je ostalo mnogo sumnje koju bi trebalo raščistiti, jer će to u Saboru stalno biti potencijalni problem raspada sustava. Već poslije verifikacije mandata će nastati promjena snaga a partijska disciplina (kao preduvjet koalicija) u uvjetima nezakonitosti, nemorala i trgovanja su samo puste fikcije.

  Tko je glasao

  Hvala vam.I u pravu ste.

  Hvala vam.I u pravu ste.

  Tko je glasao

  I politička kultura, koju

  I politička kultura, koju Cerovac zastupa je nešto što je on uživo doživio, pa zna da se u Parlamentu trebaju zbrajati glasovi a ne na izborima (oni na izborima su samo potencijal koji se tek treba realizirati). Cerovac je doživel u živo političku kulturu gdje onaj koji osvoji najviše rukica ima prvenstvo stvaranja sposobne vlade za vodit jednu državu. Ak to ne uspije u određenom roku onda ima onaj koji je drugi po jačini to isto pravo.
  Kod nas je problem da se taj redosljed ne poštiva.

  Tko je glasao

  Pa Skviki, upravo se to

  Pa Skviki, upravo se to događa, ide provjera u Sabor,

  Tko je glasao

  Da događa se, samo kaj se

  Da događa se, samo kaj se je na početku pokušalo na silu nekaj drugo prodat.
  Mi se svi motamo u krug i jedno te isto razglabamo.
  Pa svi od početka intenzivno pratimo to sve i ja osobno sam navukel dosta kolcih zbog tog stava i sad se proba na halo objasnit kak je to sve od početka tak.

  Tko je glasao

  Šteta kaj ne viš HTV

  Šteta kaj ne viš HTV (jenput si tak rekel, morti si kaj popravil) al eto včeras v Otvorenom se eno razbira, kaj Firišića čini nervoznim, da mu zastupnike vučeju po večerami da bi jih se prodobilo. Isto tak je demantiral glasine da se v Kutini stranka raspala, isl. (a ja znam da ni dobro ni drugde). Još jje rekel i kad bu sve zvršil sa Sanijem, glavni odbor jopet odlučuje, pa i posliije nakon par meseci i skupšćina, jal konvencija. Se ne piše dobro!

  No, eno se iz svega sigurno vleči da niš sigurno ni, da su vu HSS velki nemiri, i nikaj se pametnejšeg ne more iz sveg zaklučiti.

  Ni me briga ko će s kim kaj zaklučiti, al kad se trguje, se trguje, se trguje i na visokim i na niskim razinama. Razmeš?? Na visokim će neki nekaj vlečit, na niskim razinama neki drugi. I sad ti budi pametan.

  Moj sused ragusa je imel praf - vse bu se raspalo. Morti neki vide (kak i ja) da je bolše ijti neki v HDZ neki v SDP, jer to ionak ni stranka kak treba, još od Radića lutaju.

  Tko je glasao

  čuo sam ja tu formulaciju i

  čuo sam ja tu formulaciju i nisam baš siguran što je friščić rekao
  jel ima netko iz kutine tko zna točno?

  Tko je glasao

  A da ne zaboravimo, ipak su

  A da ne zaboravimo,
  ipak su to dvije stranke koje su u svojim izbornim bazama već 15 godina na suprotnim stranama.
  Glasači HDZ-a i HSS-a se već godinama bore jedni protiv drugih na području gdje HSS djeluje.
  Makar ne volim baš D.Kuljiša sviđala mi se jedna njegova izjava na OTV-u nakok izbora u kojoj kaže
  da su HNS;HSS i HSLS u stvari postale male regionalne stranke,
  jer je to u biti i istina.
  I sva daljnja elaboriranja o njima se svode na zbrinjavanje njihovih malobrojnih članova na državni proračun.
  Ovaj HSS danas nažalost je bijedni ostatak one političke opcije koju bi da stranka trebala zastupati.

  Tko je glasao

  Objasni mi molim te tko je

  Objasni mi molim te tko je izborni pobjednik? Kako se mejri izborna pobjeda?
  Znas, pitanje dobitnika i gubitnika je prilicno zanimljivo pitanje. pa tako i tvoje usporedbe dviju najjacih stranaka u RH.
  HDZ je ponovio izborni rezultat od prije cetiri godine, SDP je dobio plus dvadeset i dva mjesta, cini mi se. Tko je dobio vise?
  Meni se cini da HDZ ne bi postigao toliki broj glasova da nije unistio HSP, DC i - umirovljenike. SDP, naprotiv, nije nista zaradio svojom politikom i predizbornim aktivnostima koliko cinjenicom da je HDZ dosadio "i Bogu i vragu" pa su glasaci zeljeli promjene.

  HSS ce napraviti svoj izbor, nesumnjivo. Ali da li je upravo njima hDZ pravi izbor - vidjeti ce. Oni. I dobiti ce nagradu na lokalnim izborima za koju godinu.
  Usporedbe sa zemljama koje si naveo nisu dobre. Ipak su to zemlje koje nisu imale agrarne reforme KPJ tipa, ogranicenja i sustavno unistavanje sela kao sto je bilo u periodu od cetrespete pa do - danas. Tamo seljaci imaju dovoljno zemlje od koje mogu zivjeti dok u Hrvata ro bas i nije slucaj. Osim toga, hrvatsko selo i seosko domacinstvo jednostavno ne moze pratiti proizvodnju i troskove koje namece moderno gospodarstvo. Preslabo je, rascjepkano i apsolutno nezasticeno. Ovo posljednje upravo zahvaljujuci bespogovornom potpisivanju svega i svacega od strane doktora Ive.
  Pitanje sela je vise socijalna komponenta gdje HDZ nema ama bas nikakva sluha, niti su dovoljno jaki pregovaraci e da trguju s EU kao Poljska, vec ce jednostavno - spustiti gace i - okrenuti se. Sudeci po dosadasmnjim iskustvima.
  Ali, valjda Friscic zna. Oni koji znaju - znaju kako zahebati. Pitajte Djapica ako ne vjerujete.

  Tko je glasao

  Objasni mi molim te tko je

  Objasni mi molim te tko je izborni pobjednik? Kako se mejri izborna pobjeda?

  Izborni pbjednik je onaj ko dobije najveći broj mandata u Saboru. Izborna pobjeda se mjeri brojem mandata koje jednoj političkoj opciji stoje na raspolaganju. Sve drugo je "bullshit"

  Tko je glasao

  Ne. Izborni je pobjednik

  Ne. Izborni je pobjednik onaj koji sastavi Vladu i koji se - odrzi na vlasti.

  Najveci broj mandata ne garantira i vecinu, znas.
  Vidim na netu ofenzivu necijih pristasa, za poneke vidim i sam da dolaze s istog kompjutera.

  Koga je "ufat'la" panika???????

  Tko je glasao

  Ne najveći broj mandata ne

  Ne najveći broj mandata ne garantira većinu i to znam. Većinu garantira pola + jedan mandat. Tu će većinu već ovog tjedna predstaviti Ivo Sanader. A po prvi put ću i ja misliti da je dobro da je tako.

  Vidim na netu ofenzivu necijih pristasa, za poneke vidim i sam da dolaze s istog kompjutera.

  Koga je "ufat'la" panika???????

  Je li se ovo na bilo koji način odnosi na mene ili je collateral na ovom mjestu?

  Tko je glasao

  Nisam baš siguran da ovdje

  Nisam baš siguran da ovdje ima onih koji misle da je Sanaderova koalicija neprirodna. Prije će biti da je većina onih koji ovdje pišu priželjkivala Milanovićevu koaliciju a ne Sanaderovu. Osim toga, milanović se dobro snašao kad je izjavio da će se u Saboru vidjeti tko ima većinu. Sanader ju za sada, čak ni matematički nema. A za političku kulturu u našem narodu više bi značila promjena vlasti nego Sanaderova eventualno uspješna koalicija.

  Tko je glasao

  Osim toga, milanović se

  Osim toga, milanović se dobro snašao kad je izjavio da će se u Saboru vidjeti tko ima većinu. Sanader ju za sada, čak ni matematički nema.

  Sanader ima većinu od 25.11.07 a Milanović od sebe radi budalu. Njegovo pravo da od sebe radi budalu je meni sveto ali od mene je jednom napravio (kada sam mu dao svoj glas) i nikada više pa da imam tri života.

  Tko je glasao

  Dakle ti misliš da bi

  Dakle ti misliš da bi političkoj kulturi u Hrvata doprinjelo ako bi se formirala vlada kojoj bi na čelu bio čovjek koji je:

  Eksplicitno i bezuvjetno najavio ostavku ako ne pobijedi na izborima, a nakon što nije pobijedio nije ju dao.

  Išao u predizbornu kampanju sa jednim kandidatom za premijera. Nakon izbora smijenio kandidata i postavio sebe za mandatara. U najmanju ruku izborna prevara a vjerovatno i laž jer je tu odluku donio prije izbora ali je bojeći se poslijedica po rezultate izbora nije objavio prije izbora.

  Spreman koalirati sa strankom Branimira Glavaša.

  Ridikulizirao hrvatsku političku scenu svojim glupim, nikome zanimljivim i potpuno nerelaevantnim matematičkim kombinacijama i brojanjem izgubljenih glasova.

  Nesposoban priznati poraz, pa makar i relativni, i čestitati političkom konkurentu na tome što je bio bolji od njega.

  Ja zbilja mislim da vlada sa Milanovićem na čelu nebi doprinjela ni političkoj kulturi Zimbabvea a kamoli Hrvatske. Ja bih se, kao Hrvat, takvog premijera sramio.

  Tko je glasao

  Eksplicitno i bezuvjetno

  Eksplicitno i bezuvjetno najavio ostavku ako ne pobijedi na izborima, a nakon što nije pobijedio nije ju dao.

  Dakle novi izbori. Vlada se neće formirati jer i Friščić i Đurđa trebaju dati ostavke.

  "Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
  silverci

  Tko je glasao

  Dakle novi izbori. Vlada se

  Dakle novi izbori. Vlada se neće formirati jer i Friščić i Đurđa trebaju dati ostavke.

  Ne, jer niti Đurđa niti Joža nisu nikada, ne ostavljajući nikakvog prostora za uzmak poput Milanovića, izjavili da će dati ostavku. Citiraj, linkiraj.

  Tko je glasao

  Link sam ti dao u

  Link sam ti dao u komentaru.
  Citat:
  Hoćete li dati ostavku ne dobijete li tih 25 zastupnika?
  Nisam došao riješiti svoju egzistenciju, i ne bih ulagao ovoliko napora da ne mislim da je takav uspjeh moguć. No svjestan sam da je u slučaju neuspjeha prva odgovorna osoba predsjednik stranke i od toga ne bježim. Kada je riječ o volji građana i snazi stranke, uopće nisam skeptik da će izostati potpora koju očekujem. Izostane li ipak, prvi sam koji će za to odgovarati.

  Dakle, Friščić kaže da je sve ispod 25 mandata neuspjeh. I kaže da je on odgovoran ako tih 25 zastupnika ne dobiju i kaže da će on prvi za to odgovarati.

  "Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
  silverci

  Tko je glasao

  Tako pametan političar

  Tako pametan političar izbjegava eksplicitnu izjavu. Ostavlja sve mogućnosti otvorenima. Nije moguće da ne vidiš razliku između ove izjave i onoga arogantnog i do najsitnijeg detalja eksplicitnog obečanja koje je dao MIlanović. On je to obečanje dao namjerno jer je znao da je puno efektnije nego diplomatske izjave jer obvezuje. Ali onda kada se obvezao mora i izvršiti.

  Tko je glasao

  Je li Friščić odgovarao

  Je li Friščić odgovarao za neispunjen cilj?

  "Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
  silverci

  Tko je glasao

  Spreman koalirati sa

  Spreman koalirati sa strankom Branimira Glavaša.
  Zašto netko ne bi koalirao sa HDSSB-om?
  Jači su u parlamentu i od HSP-a i od HSU-a i od HSLS-a.

  "Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
  silverci

  Tko je glasao

  Zato jer je van pameti da

  Zato jer je van pameti da jedna demokratska stranka koja imalo drži do sebe i svog ugleda i koja još ima i pretenzije predstavljati ljevicu koalira ili se dade tolerirati od stranke koju vodi čovjek koji sjedi u zatvoru optužen za najteže ratne zločine i najprljavija ubojstva. Ako mi sada napišeš da je optužen a ne i osuđen i td neću više reagirati na tvoje komentare.

  Tko je glasao

  :-D Nisam imao namjeru to

  :-D Nisam imao namjeru to napisati.

  Ciljao sam na to da je taj isti čovjek bio u HDZ-u. Čak štoviše, organizirao dolazak na čelo HDZ-a trenutnog mandatara Ive Sanadera.
  Da li se tvoj prethodni komentar odnosi i na Ivu Sanadera?
  Da li se i njega, kao Hrvat, sramiš?

  "Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
  silverci

  Tko je glasao

  Drago mi je da to nisi imao

  Drago mi je da to nisi imao namjeru napisati i da nas ne hvata kolektivno sljepilo. A da si čitao što pišem to bi ti bilo davno jasno, naravno da ga se sramim. Ali ja nisam dao svoj glas Sanaderu nego Milanoviću, osjećam se grubo prevarenim i zbog toga pišem o Milanoviću a ne o Sanaderu. Smatram da bi za hrvatsku ljevicu bila katastrofa da Milanović ostane na čelu SDP-a i nakon konvencije. To bi bila garancija da će Sanader dobiti sve slijedeće izbore. Ja stoga pišem protiv Milanovića da nam se za četiri godine ponovo ne dogodi Sanader.

  Tko je glasao

  "Ridikulizirao hrvatsku

  "Ridikulizirao hrvatsku političku scenu svojim glupim, nikome zanimljivim i potpuno nerelaevantnim matematičkim kombinacijama i brojanjem izgubljenih glasova".

  Poznato je kako je upravo ta "nerelevantna" matematička kombinacija (Milanović: "većina građana ove zemlje je glasovala za promjene ...") postala glavnim lajtmotivom njegove postizborne borbe za sastavljanje Vlade lijevoga centra. Jer, daje do znanja Milanović, ta ga činjenica, kao odgovornog poliičara, naprosto sili da "preuzme odgovornost" za taj nimalo laki zadatak.
  No, ne znam je li netko primjetio da s tim SDP-ovim računom nešto ne štima? Jer, kao dokaz za svoju tvrdnju Milanović uporno glasovima SDP-a (koji je i izbornim jedinicima u Hrvatskoj osvojio ne samo manje mandata, nego i manje glasova od HDZ-a) pribraja glasove HNS-a i IDS-a. HDZ-u se, međutim, u priopćenju na internet stranicama SDP-a pribrajaju tek glasovi HSP-u? Moje pitanje glasi: jesu li oni koji su glasovali za HSU glasovali "za promjene". Pa nije li HSU bio parner HDZ-a u obnašanju vlasti. Jesu li možda i glasovi HSLS-u bili glasovi za promjene; a glasovi SDSS-u? Ako se SDP-u već pridodaju glasovi HNS-a i IDS-a, koji s SDP-om čak nisu niti u koaliciji, ne bi li bilo "pošteno" HDZ-u (odnosno politici kontinuiteta aktualne vlasti) pribrojati barem glasove njihovih STVARNIH koalicijskih partnera u prošlome mandatu? Nisam vas htio zamarati konkretnim brojkama, no one su neosporno na strani zagovornika politike "kontinuiteta", a ne promjena (pri čemu je, naravno, potpuno irelevantno kojoj skupini pripada potpisnik ovih redaka :))

  Tko je glasao

  Vratio bih te i opet ću se

  Vratio bih te i opet ću se vraćati stalno na to.

  HDZ je manipulacijama s biračim spiskovima i nekontroliranim upumpavanjem viškova birača (iz dijaspore u unutranje jedinice - jer mi realno nemamo demografske viškova nego manjkova) samo unutar ove četiri godine se dobilo stotine tisuća glasova (dolazili su i autobusima i malim koolima, i po 50 ihe je prijavljeno na jednoj adresi isl). Svi oni su glasovali za HDZ - i protiv promjena. Taj potencijal ubačen sa strane je mnogo veći od tih 10 mandata razklike, moja procjena je barem 15-20 mandata (jer bi osim manje mandata i d?hond radiuo protiv njih). Prave razmjere te pojave će se ustanoviti tek kad se budu čistili birački spiskovi, a morat će se činiti, možda i građanskom akcijom. I to u skladu s ovim zakonom, jer raspioređuvanbje u biračke spiskove se ne postiše samo domovnisom nego mjestom stalnog borvka).

  S druge strane, iako IDS, HNS i SDP nisu bili u predizbornoj jesu najavili postizbornu koaliciju a nastupi svih su bili promjene. I manjine su glasovale za promjene. Vrlo je opasno se braniti mandatima a ne uzimati u obzir i birače, može se završiti mađarskim sindromom.

  Ja ne tvrdim da je moje viđenje pravilno, ali jesdam zato da se to provjeri na legalan iu legalistički način, da se organizira masovna peticija o nužnosti čišćenja biračkih spiskova u skladu sa postojećim zakonskim propisima, i da javnost zna zašto se dogodilo da Hrvatska ima više birača nego građana, da vidimo zaista na čemu smo.

  Možda je ovo mjesto da se takva akcija pokrene kad ga već stranke koje su ovim gafovima izigrane neće da pokrenu.

  Tko je glasao

  Deplasirano je govoriti o

  Deplasirano je govoriti o tome koliko je koja opcija dobila glasova kada znamo da se broje mandati.

  Ja ne vjerujem u priče o prevari i diajspori i autobusima iiiii. Tjedan dana nakon izbora sam svakodnevno pratio velik broj relevantnih svjetskih medija i nigdje, doslovno nigdje, ni crvić sumnje u regularnost izbora. Sam sam glasovao u Münchenu u konzulatu, a to sam mogao jer sam se na vrijeme registrirao. Deseci ljudi, ako su imali adresu u Hrvatskoj u putovnici, kao ja, nisu mogli glasovati jer se nisu na vrijeme registrirali i prijavili da će pravo iskoristiti u konzulatu.
  Ja mislim da su ove diskusije o mogućoj neispravnosti izbora nedostojne a sumnjičenja u regularnost neprilična i potpuno nepotrebna. Da bi se opravdalo nešto što je legitimno i potrebno - čiščenje glasačkih lista, koje i ja naravno podržavam, nije potrebno stvarati drame. Ali čiščenje glasačkih lista će imati utjecaja na slijedeće izbore. Ili ne. Jer ako Milanović ostane kao oponent Sanaderu onda je SDP na ovim izborima dostigao svoj zenit. I nikada više ni blizu.
  A što se D'Hondta tiče on važi za svih jednako. Iako sam ja protivnik institucije predizbornih koalicija i smatram ih besmislicom hrvatski izborni zakon ih poznaje i njihovo korišćenje je legitimno i odlično sredstvo protiv D'Hondta. Na političkim strankama je da procijene svoju snagu i da njoj prilagode svoju strategiju o svemu pa tako i o predizbornim koalicijama. Ako je netko loš strateg pa nije u stanju prepoznati nužnost predizborne koalicije onda nije u stanju niti voditi državu.

  Tko je glasao

  "S druge strane, iako IDS,

  "S druge strane, iako IDS, HNS i SDP nisu bili u predizbornoj jesu najavili postizbornu koaliciju a nastupi svih su bili promjene. I manjine su glasovale za promjene. Vrlo je opasno se braniti mandatima a ne uzimati u obzir i birače, može se završiti mađarskim sindromom"

  Ja u svome postu mandate uopće nisam spominjao. Naprotiv, cijelo vrijeme baratam isključivo s glasovima (biračima). Ukratko: ako se na jednoj strani zbrajaju glasovi (najavljene) koalicije SDP-HNS-IDS, ne bi li biloprirodno s druge strane zbrajati i glasove dosadašnje (stvarne) koalicije HDZ-HSU-HSLS-(SDSS) (premda je, priznajem, teško izračunati koliko je glasova dobio HSLS, no ja sam mu, za potrebe svog privatnog računanja dao 1/4 glasova koje je osvojila koalicija s HSS-om. I po tom računu, višak glasova i dalje je na strani HDZ-ove koalicije. I dalje ostaje činjenica da većina nije glasovala za promjene (osobito ne za promjene na način SDP-a).
  A o tezi da su manjine glasovale za promjene, dalo bi se itekako diskutirati. Ako je tomu tako, kako to da pripadnici srpske manjine nisu izabrali neke druge predstavnike, a ne baš one koji su protekle četiri godine podupirali Vladu Ive Sanadera? Al'ne, oni opet za Pupovca, Stanimirovića i Gajicu!
  Što se pak tiče autobusa, jedini kojih se na ovim izborima sjećam došli su iz Srbije, s biračima koji, da parafraziram riječi riječi Z. Milanovića, "ne znaju u kakvom su stanju naše bolnice, škole... i glasuju za zakone po kojima neće morati živjeti...".Jer im, da njihova nesreća bude još veća, upravo manjinski zastupnici kojima su dali svoj glas ni dalje neće omogućiti povratak u njihovu nekadašnju domovinu.

  Što se pak tiče biračkih popisa i njihovog sređivanja, slažem se s tobom i (su)potpisujem svaku eventualnu peticiju po tom pitanju :)

  Tko je glasao

  Što ja mislim to je zbilja

  Što ja mislim to je zbilja samo moja stvar. Ali NAPISAO sam nešto o političkoj kulturi. To nema veze ni sa Sanaderom ni sa Milanovićem. Ako se nisam (čemu ono sramio kao Hrvat, mogu se sramiti samo kao čovjek) sramio Mateše, Gregurića, Valentića da nabrojim samo neke, ne vidim zašto bi se sramio Milanovića. A ako se nekom ide u Zimbabve, put je slobodan.

  Tko je glasao

  A za političku kulturu u

  A za političku kulturu u našem narodu više bi značila promjena vlasti nego Sanaderova eventualno uspješna koalicija.

  Ja sam zadnji koji će tebi govoriti što misliš ili što trebaš misliti ali polazim od toga da kada nešto napišeš onda to i misliš. Ili pišeš što ne misliš?
  Politička kultura je nešto čemu doprinosi ponašanje svih političkih subjekata jedne države. Milanovićev doprinos političkoj kulturi u Hrvata je gori od Tuđmanovog.
  Ono kao Hrvat je zbog toga što to nije bilo čija nego hrvatska vlada pa se ja sramim jer sam Hrvat. Isto kao što se kao Hrvat ne bi sramio ako bi recimo Srbi izabrali Tomu Nikolića za predsjednika vlade.
  Ja se nisam ponosio ni Matešom, ni Gregurićem a bogme ni Valentićem. Sjećam se da me je Valentića bilo prilično sram a za Matešu i Gregurića više ne znam. Da li se moram sada i njih dvojice sramiti da bih imao pravo sramiti se i Milanovića?

  Ne znam da li to mene šalješ u Zimbabve ili je to onako by the way.

  Hvala na diskusiji.

  Tko je glasao

  Ali mladi gospon, misliti i

  Ali mladi gospon, misliti i znati su različite stvari. U ovom slučaju znam da bi promjena vlasti bila korisnija za političku kulturu naroda. Na toj političkoj kulturi i njenom razvoju radim već gotovo 40 godina.

  Tko je glasao

  Oprosti što moram biti

  Oprosti što moram biti ovako izravan ali savjetujem ti da još malo na tome poradiš. Jer ako ti, i nakon što si pročitao ono što sam ti napisao o Milanoviću, a što si vjerovatno i prije znao, i dalje misliš da bi bilo koja vlast s njim na čelu bila korisnija za političku kulturu onda jedan od nas ne zna što je politička kultura. Uza svo poštovanje prema tvom impresivnoom opusu na ovom Siteu - mislim da taj nisam ja. BTW hvala za ono mladi gospon. Ja sam mladac od 53 godine.

  Tko je glasao

  Evo vam mladi gospon bod za

  Evo vam mladi gospon bod za odgovor. Predajem se. Priznajem da više znadete od mene.

  Tko je glasao

  Oprosti nije bio cilj da na

  Oprosti nije bio cilj da na bilo koji način dovodim u pitanje tvoje znanje ili ga uspoređujem sa svojim ali sam se malo nezgodno izrazio.

  Tko je glasao

  He, he Ja sam mladac od 53

  He, he
  Ja sam mladac od 53 godine.

  Sve je relativno, za neke si još mladac, a neki su stariji tijelom a mlađi duhom od tebe. Tako je to u životu!

  No ipak 53 godine obvezuju! Naročito kad se uspoređuju trenutni i potencijalni mandatari:

  Zaista što treba misliti o Milanoviću koji nam (još) nije napravio ništa (nije jer nije dobio priliku - a možda hoće a možda neće!?), i Sanadera koji nam je napravio puno toga (jer je već dobio priliku kolju je dobro iskoristio, a novu možda hoće a možda i neće!?).

  Mene s mojih 65 nitko ne može impresionirati, ni prazna obećanja a još više čini. Cerovac ima samo malo manje!

  Tko je glasao

  Svaka ti čast i puno

  Svaka ti čast i puno zdravlja. Ja se nadam da ću i ja za 12 godina još znati uključiti PC. Ja se, za sada, nemam razloga žaliti niti na svoj duh a niti na svoje tijelo. Da li bi se moja žena s ovim složila to pak ne znam.

  Zaista što treba misliti o Milanoviću koji nam (još) nije napravio ništa (nije jer nije dobio priliku - a možda hoće a možda neće!?), i Sanadera koji nam je napravio puno toga (jer je već dobio priliku kolju je dobro iskoristio, a novu možda hoće a možda i neće!?).

  Ovim si pogodio "in medias res". Milanović nam je već napravio jako puno toga. Svojim ponašanjem nakon izbora je pokazao karakterne i intelektualne osobine koje su u potpunoj suprotnosti sa onim što je propovijedao prije izbora (prevrtljivost, lažljivost, arogancija, bolesna želja za vlašću, autoritarnost, . .....). Takav čovjek je nedvojbeno lošiji izbor od Sanadera, a u situaciji u kojoj bi mu za sastavljanje vlade trebalo 6- 8 partnera sa svih strana političkog spektra on je jednostavno neodrživ, a takva vlada bi unazadila Hrvatsku. Inače on neće dobiti priliku da sastavi vladu, Sanader hoče i tako je dobro.

  Tko je glasao

  He,he, Ja o Milanoviću ne

  He,he,

  Ja o Milanoviću ne znam ništa, i to ostaje. O onima o kojima ne znam nište ne dajem komentare, ni pozitovnih ni negativnih - dakle to je smisleno. To što se prikazivalo u izbornom teatru ništa ne znači. Ali možda ga ti osobno poznaješ pa znaš i što govoriš.

  O Sanaderu sam, kao i mnogi od nas, imao vrlo mnogo vremena i prilika se uvjeriti, pa i napisati, a od svega mi se najviše sviđa onaj od Čet, 07/12/2006 - 02:32 "Vrana na provi! Jesu li Dugobabe daleko od mora?". I sad mi izgleda jako friško!

  Tko je glasao

  Postavke za pregledavanje komentara

  Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
  Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

  Najkomentiraniji članci

  Najčitaniji članci