Tagovi

Izađite na izbore - ne cmizdrite, da nemate za koga glasat!

Iako među mojim fb prijateljima ima puno SDP-povaca (jer ih ima puno na fb-u, a meni su ipak svjetonazorski bliži), milsim da velika većina pokazuje antipatije prema dvije dominantne stranke.

Ja sam glasao za SDP, odnosno njihovog kandidata, samo jednom: u drugom krugu predsjedničkih izbora 2010.. Isto tako i drugi, desničari s kojima polemiziram na forum.hr, pollitika.org i drugdje.

Sad imamo situaciju, na izborima za Europski parlament, da uz dvije vodeće koalicije, četiri snage imaju šansu osvojiti mandat. Mislim da bi bilo dobro za Hrvatsku da sve četiri uspiju! A sve četiri su u nesigurnom graničnom području, vjerojatno će imati oko 5 do 10% glasova, nisu sigurne. Zato trebaju podršku! Samo po sebi nije to fundamentalno, naravno, ali bi bio dobar signal vladajućima da se zabrinu pred izbore za Sabor.

Zato svim prijateljima i poznanicima savjetujem: ako dijelite taj stav, da Hrvatskoj trebaju nove snage, ne nasjedatje na štos kako ovi izbori nisu važni i kako se ionako na ništa ne može utjecati, nego izađite i dajte glas jednoj od te četiri liste!

Ne kažem da morate glasati za one koje ja simpatiziram. Imate stvarno širok izbor: desnica, ljevica, liberali i zeleni. Nemojte dakle i dalje afektirati kako se nema za koga glasati!

Na ostalih 19 lista mislim da nema smisla trošiti glas.

A treba dodati također, da će slijedeći sastav EP imati veća ovlaštenja i odlučivati o važnim stvarima za naše živote.

Komentari

Precijenjena važnost

Inače nisam glasač, ali i bez toga ne vidim kako su ovi izbori važni. Da se 11 hrvatskih zastupnika u 4 ili 5 zastupnička kluba trudi nešto reći?

Tko je glasao

...

točno je mjesec dana do europarlamentarnih izbora, prema anketi crobarometra situacija je slijedeća...

HDZ - HSS - HSP dr. Ante Starčević - BUZ - ZDS - 25,1%
SDP-HNS-HSU-IDS - 23,7%
ORaH - 10,2%
Laburisti - 10%
Savez za Hrvatsku - 6,1 %
Nacionalni forum - HSLS - PGS - LZR - 4,5%

uglavnom, tragedija je da ova dva bloka koja su totalno devastirali ovu zemlju (netko više, netko manje), još uvijek imaju potporu gotovo 50% anketiranih...pa ljudi da li ste vi normalni?!?!

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao
Tko je glasao

Ako još ne znate za koga glasati

konzultirajte aplikaciju - http://www.euvox.eu/hr.

"APLIKACIJA EUvox 2014., koja biračima treba olakšati odabir političke opcije na skorim izborima za Europski parlament, predstavljena je danas u Kući Europe u Zagrebu." - http://www.index.hr/vijesti/clanak/saznaj-kome-trebas-dati-svoj-glas-na-....

Ovi vele da ću glasati za ORAH. Ja ipak mislim da ću glasati za laburiste. Zadovoljna sam kako je Vuljanić radio, a cijenim da je to i u njegovoj stranci prepoznato, pa su ga ponovno kandidirali.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zadnje projekcije PollWatcha

Zadnje projekcije PollWatcha za Hrvatsku pokazuju da bi od 11 hrvatskih zastupnika troje bilo iz HDZ-a, dvoje iz SDP-a, a po jednog zastupnika imala bi Hrvatska narodna stranka, Istarski demokratski sabor, Hrvatski laburisti, Održivi razvoj Hrvatske, Savez za Hrvatsku i Nacionalni forum-Hrvatska socijalno liberalna stranka.

Tko je glasao

Investicije i konvergencija

tek jučer i danas su se na političkoj sceni dogodili neki pomaci, koji bi eventualno mogli biti pretpostavka za kvalitetnije prognoze rezultata izbora 25. svibnja.
Jučerašnji HDZ-ov investicijski forum i današnja sjednica Vlade s temom Nacionalnog programa konvergencije i reformi.
Pa smo tako s jedne strane čuli velike planove o renesansi Luke Rijeka i nizinske pruge, izgrađene europskim novcem kao ulaganja prvenstveno privatnog kapitala, a s druge strane Vlada je prezentirala dugoročni program stabilizacije javnih financija po diktatu europske komisije, s krasnim i maštovitim nazivom - program konvergencije, u stvari austerity bibliju, koja će nas vjerojatno dovesti u stanje da "živimo u skladu sa svojim mogućnostima", tj uravnotežiti će proračunske primitke i izdatke, i povećati i ovako veliku nezaposlenost.
Ostaje nam da pažljivo saslušamo reakciju HDZ-a na program konvergencije (baš lijepo ime), jer reakcija ne smije biti negativna. Ipak, cijeli je program orkestriran po notama Europske komisije i Europske pučke stranke, kao HDZ-ove matične političke grupacije. Kako će HDZ ostvariti svoj grandiozni plan nacionalnih investicija u okviru štedljivog porgrama konvergencija, ostaje da se vidi.

Tko je glasao

:)

Idu izbori pa moraju nešto pričati o planovima.
Sjetimo se kako je kukuriku na prošlim izborima najavio "Hrvatsku će zapljusnuti investicijski tsunami!"

:)

Tko je glasao

gdje je socijaldemokracija?

SDP popunjava politički prostor desno od centra, pod pritiskom Europske komisije, prostor rezerviran za demokršćanske stranke, kakav je programski HDZ. Poučeni europskom praksom u kojoj socijaldemokracija, ili redom gubi izbore, ili ne može izdržati mandat pod pritiskom krize, esdepeovci su napravili kopernikanski obrat i na području ekonomske i socijalne politike podržavaju program štednje, ravnoteže javnih financija, smanjenje deficita i vanjskog duga .
Time su oduzeli manevarski prostor HDZ-u, kome to i odgovara u opozicijskoj ulozi.
HDZ zaobilazi sve važne teme naše politike, jer bi inače morali otkriti karte da će i sami morati podržavati dominantan europski politički pravac "kako živjeti u okviru svojih mogućnosti". No, svemu dođe kraj, pa i ovoj idiličnoj opozicijskog fazi, kad možeš talambasati o velikim svenarodnim investicijama s europskom lovom, a ne moraš se suočiti s činjenicom da najprije ide iskazivanje vjernosti na europskom putu štednje i oskudice, a tek onda - EU fondovi.

Tko je glasao

Sindikati ne lajkaju

http://h-alter.org/vijesti/hrvatska/crveni-karton-za-vladu

Ako ništa drugo (a ima toga), ovaj novi ZOR bi im se morao već jednom obiti o glavu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Sasvim pogrešno! SDP i

Sasvim pogrešno!

SDP i HNS,..., bivši i sadašnji doživjet će poraz o kakvome ne mogu ni sanjati - najgora im noćna mora- bit će ostavljeni od naroda, kao i nevukovarska kolona!

Tko je glasao

@ppetra kada već nabrajaš

@ppetra kada već nabrajaš plutajuća govna hrvatske političke močvare nemoj izostavljati SU, Pupovćeve profesionalne Srbe i manjince koji su svakoj WC školjki poklopac i naravno drugo zlo, iliti drugu stranu političkog dreka, HDZ i njegove brabonjke, Ružin obrizguz HSP Ante Starčević, HSS i HSLS! Onaj DEMOSOV Blok umobolnici zajedno inklusive!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Što je pogrešno? Pogrešno je

Što je pogrešno? Pogrešno je što netko radi istraživanja volje birača ili se rezultati istraživanja krivo tumače?

Ili ti smatraš da ne treba izaći na izbore?

:)

Nije mi posve jasno u kojem pravcu ide tvoj komentar. Noćnoj mori?

Tko je glasao

Ankete su kao i statistika!

Ankete su kao i statistika! Vjeruj samo onoj anketi koju si sam proveo ili naručio i platio. Krive brojke i statističke pogreške su uvijek moguće, ali koga za to nakon izbora boli uvo!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Pogrješno je rezultate koje

Pogrješno je rezultate koje navode takve-neke istraživačke agencije, a za to se koriste nereprezentativnim uzorcima, posebnim odabirima, prezentirati kao istinite- iako je većina rašena sa svrhom da nekome pogoduju, ... a sve sa svrhom da bi se i preko njih utjecalo na volju birača i manipuliranje.

Bilo bi bolje da uopće ne provode istraživanja, nego da ostave da se birači izjasne bez njihova popovanja. Ovako imamo samo dodatne manipulatore koji se bore da očuvaju vlast onih koji njima osobno odgovaraju.

Upregnuti su u isto kolo kao i mediji, ipa bi trebala nekakva dodatna agencija da proučava njihov rad, a onda neka da proučava njihov,...jer su pod okriljem točno određene političke grupacije i ankete koriste da joj pomognu na suptilan način.

Time si kojekakve organizacije uzimaju za pravo značajno utjecati svojim izvješćima, vrlo često i lažnim, iskonstruiranim, ...a to je sve lako moguće ostvariti : primjerice Gong kojega se plaća za jedne svrhe pretvara se u harangašku udrugu koja radi protiv svrhe za koju je plaćena- osiguravanje fer uvjeta za demokatska izjašnjavanja građana, tako što se kao neovisan "izjašnjava" protiv referenduma- i služi za pritisak na građane i silovanje demokracije.

Tko kontrolira istinitost i pravilno organiziranje anketa- sami sebe!?

Moje su prognoze da će SDP-HNS-IDS biti tako pometeni da neće skupiti niti 3 glasa, i bit će daleko bliže istini.

Na izbore treba ići, a ankete ostaviti za vrijeme neposredno nakon izlaska s birališta- samo izlazne, a ne i ulazne ankete- jer izlazne ne mogu utjecati niti se koristiti za manipuliranje, dok su ulazne vrlo često upravo takve svrhe!

Tko je glasao

aha...

... zato ti ovdje non-stop drukaš za HDZ, sa svhom da nas manipuliraš, pritišćeš na nas i siluješ nas?

Tko je glasao

Željka kao Predsjednica- morat ću napraviti anketu!?,(((

Tko je glasao

ako se Željka Markić kandidira

uvjeren sam da će se prodaja domaćih čvaraka usvostručiti!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Još jednom: Svaka diskusija s ppetrom je spam.

Žena uvijek blebeće jedno te isto, već godinama. Ako vas baš privlači, u redu, ali upozoravam prosječne čitatelje da nije vrijedno čitati n-ti put isto.

Tko je glasao

Poželjni samo načertijanci- kao Oštrić i jugosnostalgičari

Tko je glasao

Zašto bi bilo tko u ime

Tko je glasao

Nekome sladak, nekome podnošljiv

Tko je glasao

mudrovanje...

... naime, pollitika nema prosječne čitatelje :)

Tko je glasao

Lakše je stesati figuru, nego ostaviti YU-"frizuru "

Tko je glasao

Lakše je stesati figuru, nego navijačko-uvlakačku "frizuru "

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Zrakomlat, Usprkos mojeg

Tko je glasao

@Skviki nemrem znati kak je to u tvom selu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

tijelo je jako, ali, avaj, duh je slab

Tko je glasao

Dalju diskusiju sam označio kao spam...

... jer se radi o ponavljanju u beskonačnog uvijek istoga. Dosadno je.

Glede diskusije s ppetrom:

Tko je glasao

bezveze...

... kolikogod tebi bilo dosadno - ipak je upravo - glasanje na sljedećim izborima - tema tvog dnevnika.

No, tvoj dnevnik, tvoja pravila...

Tko je glasao

kao apologet zločinačke

Tko je glasao

Bit ćete ostavljeni na cesti - i odloženi u prošlost

Tko je glasao

a što si ti to rekla Sanaderu

Tko je glasao

Glava D.Pajičića jasno ukazuje tko napadaVukovar svastikama Srba

Tko je glasao

gade se većini...

Tko je glasao

Dočekat ćeš,kao i pad ZZP-a, te oslobođenje generala

Tko je glasao

vampiri u Njemačkoj?

Tko je glasao

Vlast koja kao da je uskrsnula iz groba SFRJ!

Tko je glasao

@ppetre da nema veličanja

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

podzemno razvijanje jugonacizma...

Tko je glasao

Riješio RH,divljaka iz Antina-vrijedno predsjedničkog"troljubca"

Tko je glasao

hoćeš reći pravo na jugo

Tko je glasao

Opet ćete slomiti zube na Vukovaru

Tko je glasao

usporedba ti je savršena a

Tko je glasao

Izlaz od "nepodnošljivoga zla"- prioritet

Tko je glasao

Ja živim u raju koji je

Tko je glasao

nije to taj Franjo rekao već

Tko je glasao

Dovoljna bi ti bila i samo jedna stanica bez partijske tinkture

Tko je glasao

nisu nama problem Srbi već

Tko je glasao

Neka uskoče u CO i odrade, te vrate 3,4 milijarde kuna!

Tko je glasao

nedvojbeno se ima za koga glasati

...od 275 ljudi, nađeš makar dva poznanika :), ali i puno više onih za koje znaš što rade

a i nedvojbeno je da manjina cijelo vrijeme izlazi na izbore (bilo koje), pokretački dio te manjine zagovara nacionalne i vezano s njima političke vrijednosti i stavove kao glavne i podobne -kako za izbornu pobjedu tako i za zadovoljavanje elementarnih životnih potreba (koje su odavno daleko odmekle od egzistencijalnih). Metastazirale su u nacionalagresiv recidiv koji je pojeo društvo, pa je ono za što su se svi voljeli praviti blesavi, napokon smrdljivo zaplivalo svuda uokolo. I to pliva već dulje.
Ne radi se uopće čak o strankama. radi se o podržačima toga:
zato što si veliki hrvat onda si iznad malog hrvata, a ostali se podrazumljivo ne ubrajaju u sposobne.... zato što si rodbina kerumova – zaposliš se po školama za učitelje, ne zato što si sposoban uopće završiti neku školu – a to je primjer upravo proporcionalan svakom jako podrazumijevajučim nepotističkim - ako nisi u partiji ne možeš kandidirati niti za čistačicu
a taj sustav podobnosti nisu uveli ni Jadranka Kosor, ni Milanović – to je društvena samopodrazumijevajuća (interesna) navika Manjeg otopra, odnosno Inercija koja rezultira inertnim DRUŠTVOM
e sad kad se od čistačica pogleda na suprotni kraj zanimanja – vodstvo države (i ove i one prije...zadnjih 40 godina) – na žalost stvar je upravo proporcionalna
da se kandidiram na izborima ovim ili onim – definitivni moto bi bio – ne po partijskim, nacionalnim i sličnim „sposobnostima“, nego po stvarnim znanjima, interesima, mogućnostima.... a za sve postoji mogućnost iznalaska posla, od najsposobnijih do onih kojima je potreban pomoć u kretanju po svijetu (fizička ili psihološka)... vratiti pokradeno, ali i ono što je ratno „opravdano“ oteto pod jedan, jer se na drugi način ne može uspostaviti neophodno potreban sustav vrijednosti za odgoj i obrazovanje, a naravno posredno i za sve ostalo.
... a da li je ona manjina koja izlazi na izbore spremna za ovo?

p.s.
čitam juče strategiju za projekte za natječaje iz eu fondova.... izgleda da se nakon duge bitke napokon i naše i europsko uspjelo dovesti do stvarnosti, pogotovo što se tiče područja koja su izložena opustošavanju unatoč svim bogatstvima što im je dragi Bog do.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci