Tagovi

Ivo Sanader smanjio PDV - ponovo? Dajte uozbiljite se gospodine Sanader, nismo budale

Jer se samo budali može dvaput prodati ista fora. Ili Sanader fakat drži sve nas za budale? Uz medije koje kontrolira, pa mu daju nekritički prostor za izljeve lažne zabrinutosti i privida da ova vlada nešto u 100 dana radi. Kao sve cijene otišle gore dok se vlada formirala, jadan sad ne može napraviti ništa - ni s trošarinama, ni benzinom. Može, može, ali ne treba - izbori su prošli. Tko j... budale koje su glasale za mene hi hi, izjavi Sanader i pobjedonosno odjuri dalje u nove radne pobjede. A naš Miki, bez protukandidata, valjda lobira za članove predsjedništva i ne vidi što mu lepi Ivica na vlastite oči radi. Jadna li nam majka, s ovakvim budalama na čelu države... Vlada razmišlja o promjeni stope PDV-a - ni uz najbolju volju ne mogu naći citat koji bi potvrdio ovaj naslov - lako ti je Paviću sad izmišljati kad je PDV na novine smanjen - fakat zaboravio da Sanader je stvarno smanjio PDV - Paviću i Styriji koji po jednom članku od jučer drže 90% tržišta dnevnih novina. - Najavio sam da ćemo razmatrati idućih mjeseci što napraviti na planu fiskalne politike. Mislim, i to nije nikakav tabu, razmišljat ćemo kako možda i nekim mjerama u području PDV-a nešto pomoći - rekao je premijer te dodao da ne može ništa konkretnije reći o promjeni stope PDV-a jer Vlada tek razmišlja o tomu. Što je tu rekao ništa? I svejedno mu je - kada nije smanjio PDV 2004 (pogledaj gornji video) zašto bi sada - ovo je čisto bacanje prašine u oči, kao i nastavak HRVATSKOJ NAGRADA ZA REFORME Premijer se danas u Splitu pohvalio da je ministar financija Ivan Šuker dobio poziv od potpredsjednika Svjetske banke. - Ekskluzivno najavljujem da početkom lipnja ministar financija ide u New York predstaviti Hrvatsku na newyorškoj burzi, gdje ćemo dobiti nagradu jer smo proglašeni drugom reformskom zemljom među Top 10 u svijetu - rekao je premijer. Što od nagrada ima narod - vijesti tipa Inflacija se već drugi mjesec drži ispod 6 posto ne mogu ga zavarati - svaki dan na blagajnama dućana ili benzinskim crpkama jasno vide da je hrvatska inflacija skoro dvostruka od one u Euro zoni. Iako su nam krediti većinom vezani na Euro, tonemo dvostruko brže... Mogu samo ponoviti - jadna li nam majka s ovakvim budaletinama... PS Da stvarno hoće nešto napraviti smanjio bi trošarine jer s ovim cijenama goriva, Vlada ostvaruje ekstra prihode - još jedan dokaz da Sanader nema pojma o čemu govori...

Komentari

ti: Ivo Sanader smanjio PDV

ti:
Ivo Sanader smanjio PDV - ponovo? Dajte uozbiljite se gospodine Sanader, nismo budale

ja:
Ivo Sanader smanjio PDV - ponovo? Bravo, gospodine premijeru, ionako svi znamo da su Hrvati budale

Tko je glasao

Pa on radi budalama ovaj

Pa on radi budalama ovaj narod već više godina. On se ponavlja, ponavljate se vi i tako u krug. A budale uvijek ostaju budale i glasaju. Pri tome ne mislim da je drivo jedini lažac na političkoj sceni , najveći svakako, iz prostog razloga jer ima najviše prostora u medijima. Lažovi iz svih ostalih stranaka nemaju toliko prostora pa se možda nevještom oku provuku kao iskreni i dobronamjerni. Sve to treba pomlatit bejzbol palicama, namazat katranom i perjem, te povješat "istaknute" pojedince.

Tko je glasao

Thread under troll attack

Thread under troll attack

Opinioiuris

Tko je glasao

Bravo Stipe... Mesić

Bravo Stipe...
Mesić Sanaderu: Ne može se živjeti samo za izbore...
Na raspravu o gospodarstvu Stipi Mesiću se nisu odazvali ni Sanader, ni Polančec i Vukelić. Čuli bi samo kritike. Premijer će o tome biti tek informiran
http://www.24sata.hr/news/clanak/mesic-sanaderu-ne-moze-se-zivjeti-samo-...

Tko je glasao

Vukelić bar ima izgovor. Na

Vukelić bar ima izgovor. Na bolovanju je.

Tko je glasao

'Znate li koja ćete

'Znate li koja ćete poglavlja otvoriti?' Sanader: 'E, to ćete morati pitati Jandrokovića'
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/koja-poglavlja-cete-otvoriti-sanader-...
Preostaje nam samo jedino plakat... on se i sprda s nama... moramo biti sretni da nas se veliki Kim-Ivo-Sanader sjetio i obratio... Najbolje je ovo Vlada nema ništa s cijenama - kako to npr. onda da je benzin poskupio nakon izbora, da struja poskupljuje nakon izbora itd.? O čemu ovaj čovjek priča - da je HNB zadužen za stabilnost cijena?

A dobra je i ova o PDV-u s business.hr i Radio101 (kako je oprao Adlešićku hi hi):-) Sanader: Smanjujemo PDV http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=196c9aa4-110d-49f8-9c7a-10268... 'Možda nema sve informacije, sigurno je da vozimo u petoj brzini' http://www.radio101.hr/?section=1&page=1&item=31302 Ovo je tema za posebni dnevnik odnos HDZ - HSLS
Tko je glasao

O čemu ovaj čovjek priča

O čemu ovaj čovjek priča - da je HNB zadužen za stabilnost cijena?/
Iz NN
Članak 3. (1) Osnovni cilj Hrvatske narodne banke jest, u okviru njezinih ovlasti, postizanje i održavanje stabilnosti cijena. (2) Ne dovodeći u pitanje ostvarivanje svoga osnovnog cilja, Hrvatska narodna banka će podupirati gospodarsku politiku Republike Hrvatske i pritom će djelovati u skladu s načelima otvorenoga tržišnog gospodarstva i slobodne konkurencije.

Ti vjerojatno misliš da HNB naređuje trgovačkim lancima da snize cijene, znaš radi se o malo naprednijim financijskim alatima...izgleda da su tebe nepoznati...pa se smiješ kao na foru "vidi glupog Sanadera,..."

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Nije glup nego pokvaren jer

Nije glup nego pokvaren jer jako dobro znamo i ti i ja da HNB ne određuje cijene kruha i mlijeka, ali kad to kaže Sanader to tako zvuči većini neobrazovanih:-) nažalost - po toj logici možemo odmah raspustiti vladu, jer recimo nema utjecaja na cijenu beznina plivajućim trošarinama

Tko je glasao

U principu određivanje

U principu određivanje visine poreske obaveze svake države (pa i naše) zavisi od obima budžetskih obaveza i mogućnosti poreznih obveznika da plaćaju poreze.

Poreske olakšice, posebno imaju za cilj podstaći investicione aktivnosti (domaće i inozemne), razvoj nedovoljno razvijenih područja, zapošljavanje novih radnika, korišćenje savremenih tehnologija i zaštitu životne sredine.
Nulta stopa u sistemu PDV-a, po pravilima Evropske unije, može se odnositi na oporezivanje izvoznih transakcija.

Očito, ove se izmjene djelomično odnose na zahtjeve EU (olakšice i nulta stopa), ali je jedan od važnih razloga i potreba države za dodatnim novcem. Očito je sada kako je o svemu tome Sanader znao već na polovini prošlog mandata, a još uvijek razmišlja sve uz pomoć svojih najboljih stručnjaka.

Sanaderovo“ razmišljanje“ o tome je samo ispunjavanje davno poznatog zadataka, u iduća dva mjeseca Hrvatska će „morati ukinuti nultu stopu PDV-a, uvesti trošarine za električnu energiju, uskladiti trošarine na naftne derivate, prirodni plin i ugljen te promijeniti strukturu trošarina na cigarete“.

Jednako će tako morati uvesti i poreze na kapitalnu dobit i imovinu, isti onaj porez čijim je negiranjem i odbijanjem obilježio svoju izbornu kampanju prije tri mjeseca. Jednako tako se ukida nulta stopa poreza pa će se opći porez moći nešto smanjiti.

Ocjene o nesrazmernom opterećivanju rada i kapitala, visoko se oporezuje rad, a nisko kapital, koje je iznosio SDP sada nalaze potvrdu kako u prijedlozima stručnjaka tako i onima koje je radio HUP .

U simuliranje efekata promjena moglo se ići već prije dve godine ali je problem što Ministarstvo financija nema makroekonomista koji može simulirati efekte nekog modela već mu se pristupa računovodstveno. Treba spomenuti da je Sanaderu bilo bitno da se rasprava o tome ne vodi prije izbora, zato nam i kasne pregovori s EU.

Kako god se odlučilo o stopi općeg poreza u računicu će se ograditi povećanje proračuna oko 1% radi krpanja rupa koje se već sad pokazuju.

Sanadera se mora podsjetiti na plakate kojima je oblijepio zemlju i u kojima je na plavoj podlozi i kratice HDZ stajalo „NE POREZI“.

Da je porezni sustav uređen na vrijeme možda bi sadašnja poskupljenja bila u ravni s poskupljenjima u državama koje taj sustav već promjenjuju, dakle niža a ukidanje nulte stope bi građani lakše podnijeli.

Tko je glasao

corr nije poreske olakšice,

corr nije poreske olakšice, već porezne olakšice, tako piše u zakonu

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

corr nije poreske olakšice,

corr nije poreske olakšice, već porezne olakšice, tako piše u zakonu

Godina je negdje ... tamo neka u SFRJ. Sastanak zbora radnih ljudi u nekom SOOUR-u. Radnik Pero javi se za riječ:
"Drugovi, naš direktor ima stan, kuću, ima vikendicu na moru, vozi dobar auto, a u isto vrijeme ja koji imam nezaposlenu ženu i troje djece živim u baraki. Recite je li to ispravno?"
Za riječ se javlja sekretar, inače direktorova desna ruka i kaže:
"Nije ispravno, kaže se baraci, a ne baraki!"

Tko je glasao

ovo bi ti imalo efekta da

ovo bi ti imalo efekta da sam napisala komentar, a ne corr

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Nema veze, dobro ti je

Nema veze, dobro ti je spustio hahahah :D

Tko je glasao

meni ga ne može spustiti,

meni ga ne može spustiti, jer ga nemam

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Vrhunska pusiona:-)

Vrhunska pusiona:-)

Tko je glasao

Nikako se ne mogu oteti

Nikako se ne mogu oteti dojmu da je u vecoj opasnosti za ispasti budala pojedinac i skupina kojoj je u nezamislivom ineizmjernom imperativu da bude apriori protiv onoga (i bas zato) sto personificira Sanader (vladavinu HDZ-a) i u tome ili pretjera ili uopce ne pogodi bit nego neka imaginarna druga skupina koja po navodima te imperativne kritike guta Sanaderove trikove. Prije svega ove trikove vise guta ova imperativna skupina nego obican svijet, a sto se vidi i po ovakvim reakcijama u kojima niceg stvarnog, ali i sadrzajnog uopce nema.
Ono sto me osobno najvise dira jeste to da zbog ovako popunjenog prostora kritike od strane imperativnih kriticara za samu kritiku uopce nema mjesta vec je u dubokoj ilegali i kakofoniji bezprizornog suma. Tako smo mi u opasnosti da ne znamo prepoznati ni periode kada nam je ako ne dobro, a ono makar povoljnija situacija, od losih perioda kakve ne treba ni prizivati, a mogli bi sutra vrlo lako biti.

Tko je glasao

Gledaj nijedan ekstrem nije

Gledaj nijedan ekstrem nije dobar, ali svatko imalo dobronamjeran može vidjeti da stvari u Hrvatskoj, bar po pitanju ekonomije ne idu dobro, obrnuto proporcionalno ako gledamo demagogiju i to je bit cijelog ovog članka. Što je veći problem, veći je osmijeh i retorika, nažalost nakon toga ne slijedi bolji rezultat, nego samo još veći problem. I to je cijela istina, nije bitna HDZ-ova ili SDP-ova vlada, nego sposobna ili nesposobna. Bez obzira na strane, mislim da je većina ministara sadašnje vlade od javnosti ocijenjena nekompetentnima, a kao takvi ne mogu se nositi s problemima koji su pred nama - lijepo pročitaj bube što je gore napisala. I na pollitici kao i svugdje ima demagogije, ali i onih koji pokušavaju raskrinkati istu:-) I kamo sreće da kritike uopće ima - si tu vidio negdje osim na pollitici, kritiku ovog zadnjeg genijalnoga poteza Ive Sanadera? Ili je naše motrište nešto poremećeno?

Tko je glasao

znaš Potjeh, vezano za ovo

znaš Potjeh, vezano za ovo tvoje "Jer samo se budali može prodati dva puta ista fora".... sjeti se već dvije predizborne kampanje i već dva otvaranja radova na jednom te istom mostu Pelješac (sad neću fitiljiti što mislim o tom mostu). Pa i opet pobijediše na izborima.

Konkluzija je - budale smo, ili točnije, većina su budale.

Već vidim iduću predizbornu i... vidi vraga... otvaranje radova na mostu Pelješac ;)

Tko je glasao

I price o smanjenju PDV-a :)

I price o smanjenju PDV-a :) :)

Tko je glasao

Poruka autoru: Naslov

Poruka autoru: Naslov dnevnika je pogrešan - mi jesmo budale. I to ne male! A oni to znaju!

Tko je glasao

ja znam da ti nisi budala

ja znam da ti nisi budala

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

polako legendo, nešto ne

polako legendo, nešto ne štima...na izborima 03.01.2000 nije bilo glupana, ovaca, budala... (ili je Ivo tada nešto falio kod muljanja... ?)

Tko je glasao

2000-te Ivo je tek preuzeo

2000-te Ivo je tek preuzeo kormilo stranke.
Pa je u oporbi razvijao strategije muljanja.
Prvi put je 'zajahao' na valu 'događanja naroda' (splitska riva i sl.).
A održao se muljažom s biračima (naroda manje, a birača sve više).

ragusa

Tko je glasao

vidim da neki još nisu

vidim da neki još nisu preboljeli 25. studeni :):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Svaki komentar tipa pa narod

Svaki komentar tipa pa narod ga je birao je izlišan. Pitanje je samo kojiko je ovaj naš dragi hrvatski narod svjestan psiholoških trikova kojima je Sanader naučen. Ne ne postoji kao njegov odgovor. On je uvijek pozitivan i kada govori ne. Tako je strateška liderska psihologija učinila od njega narodnjaka, on je sve što se može pomisliti hladnokrvno poput vrhunskog jahača jaše na sedlu svoje stranke na konju zvanom Hrvatska. E pa kad konj lipsa, on će odšetati, sa šeretskim osmjehom na licu i komentarom: Ma koji papci!

Tko je glasao

Top 10 po cemu? Reformi u

Top 10 po cemu? Reformi u laganju? ...posto od 2004. porast lazova ide eksponencijalno i obrnuto proporcionalnom po ucinjenom radu!

Tko je glasao

Jednom lažljivac uvjek

Jednom lažljivac uvjek lažljivac, kako je branija generale i zerp tako brani i inflaciju. Takva spodoba samo u Hrvatskoj se može baviti politikom (možda još u nekoj Afričkoj državi).

Tko je glasao

Narod je pao i pada u

Narod je pao i pada u depresiju, dok država tone u inflaciju.
Kako smo jučer čuli od potpredsjednice Vlade do jeseni će se uvoditi nova osobna iskaznica i e-uprava će narodu omogućiti da više ne moraju podizati jedne te iste dokumente na nekoliko različitih mjesta. To je svakako "veliki" uspjeh (opet građanima uzeti harač) za koju treba sazivati novinare i hvaliti se kako u stvari nisu do sada ništa napravili, već kritizirati tu istu Vladu kojoj su koalicijski partneri. To se inače ne radi, iz pristojnosti. Friščić i Pupovac rekli su što o tome misle.

Tko je glasao

ta nova iskaznica, porezni

ta nova iskaznica, porezni broj i e-uprava me najviše muči. Koliko će minovaca za to maznuti. Na stranu što mi zamjesec dana ističe iskaznica stara, on sa JMBG-om. Kolio će vrijediti ova trenutno "nova". Pa samo ću stajati u redu za dokumente.
Uspjeh Vlade je uopće što još postoji. Što nas je uspjela anestezirati, i što nas nije briga ni za inflaciju, ni cijene benzina, ni Crobex, ni EU.
Brinemo se za Slovence i generale. Za sad nam je dobro.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci