Tagovi

Ivo Sanader moj je prijatelj!

Razmisljam o najbitnijoj stvari na svijetu. To je naravno ljubav. Ali u jednoj svojoj formi ona se naziva i prijateljstvo.
Prava prijateljstva, ona za cijeli zivot, neopterecena intresima, nosimo iz djetinjstva. Kasnije dolazi skola, fakulteti, slicnosti, jednom rijecju u pricu ulaze interesi. I u toj zivotnoj fazi nastaju prijateljstva. Mozda vec zrelija, ali ne manje znacajna za nas. Kasnije posao, brak, potrebe rastu, interesi su sve izrazeniji. I tada mozemo naici na pravo prijateljstvo. Ako imamo srece.
Idu mi na zivce ljudi koji za svakog u zivotu sa kim su se upoznali izjavljuju: On je moj prijatelj. Prijateljstvo je osjetljiva biljka. Potrebno je puno njege i strpljenja. Da bi ti netko bio prijateljem morate se poznavati, posjecivati. Moras mu poznavati zenu,roditelje, djecu (vrtic, skola, ocjene). Znati sve o njegovim kucnim ljubimcima.Moras znati cime se bavi. Koliko zaraduje? Moras znati njegove mane i vrline, i prihvacati ih. Moras zajedno jesti. Moras se obavezno koji put i zapit sa prijateljem. Znati za njegove probleme. Koju glazbu voli. Filmove. Gleda li pornice.

Gledam onaj ‘famozni’ spot HDZ-a u kojem se redaju njemacka kancelarka Angela Merkel, Wilfried Martens( Evropska pucka stranka), irski premijer Bertie Ahern, pa grk Kostas K..i ostali ugledni evropski drzavnici. Redaju se oni tako i kao da se nadmecu koji ce vise nahvaliti Dr.Ivu i HDZ. WHAT A FUCK IS THIS!
Nakon par minuta a nisam se pravo niti oporavio od prozivljnog soka kad evo ti ga ponovno. Ovaj put se koncentriram malo bolje. Znam da takva praksa postoji i u razvijenim demokracijama. Afirmativne poruke,’svjedocenja’, u kojima nije neobicno ni da strani drzvnici malo poguraju kolegu koji se bori za fotelju. Surfam po netu satima. Nesto mi tu ne stima. Onda se sjetim poruke iz spota; IVO SANADER MOJ JE PRIJATELJ.
Cijela kampanja i hrpa idiotskih spotova mi se vrte pred ocima. Sportasi pjevaju u zboru; Idemo dalje! Mamic dize dva prsta i porucuje; Dínamo za HDZ,Crkva daje upute vjernicima za koje programe da glasuju(citaj HDZ), a sad jos tamo neka Njemica, Irac i Grk nama u hrvatskoj govore kako je dr.Ivo cijenjen i uspjesan u Svijetu, ‘na dobrom je putu’! Ivo Sanader moj je prijatelj.

Pa jebote, i mi svi znamo Ivu Sanadera. Znamo sta je studirao i gdje je doktorirao, znamo da mu dva brata zive i dalje vani. Da mu je brat svecenik a sestra casna. Da mu zena predaje na fakultetu. Da mu kcer studira na Dramskoj. Uveli su nas mediji i u njegovu kucu. Ima i stan. Vrlo mu je vazna obitelj. Godinama pratimo njegov rad. Kao mlad je imao pjesnickih ambicija. Pisao je nekakvu’gay’ poeziju. Kazu ne bas uspjesno.Voli mlade. Navodno svih spolova. Poceo je kao poduzetnik. Prodavo duplerice ‘Startu’. Intendant splitskog HNK. Predstojnik Ureda predsjednika Tudmana. Ministarstvo Vanjskih Poslova. Znamo da voli operu, isto kao i Zuzul. Glavni problem mu je kako osvojit jos jedan mandat Premijera jer mu se svidilo bit vazan. Voli lijepe stvari, garderobu, satove, parfeme.Ima problema;Ako izgubi moglo bi ga pitat racune za satove i nekretnine. Zajedno smo jeli i pili, a bogami i plakali, gledajuci dr.Ivu na TV-u gdje nam tumaci kako ekonomska situacija nikad nije bila bolja...
Ivo Sanader moj je prijatelj.
I sad bi se ja kao trebao poistovjetiti sa tamo nekim Grkom Kostasom, cije poznanstvo sa Sanaderom seze sa sluzbenih sastanaka, pokojeg protokolarnog domjenka i par uljudnih diplomatskih fraza tipa;’How do You do?’
Ne, hvala.
IVO SANADER NIJE MOJ PRIJATELJ!
Já svoje prijatelje sebi biram sam.

Tagovi

Komentari

Članak je za 5, a

Članak je za 5, a čitajući, sve više imam dojam da je napisan spontano, iz dna jedne razočarane duše. Ali ima nas još mnogo takvih povrijeđenih, razočaranih, koji će uskoro sve te laži i obmane zamijeniti istinom. Neće mu pomoći ni svi ovi plaćeni sportaši, koji lobiraju lažnim prijateljstvom, ni more plakata kojima je oblijepio Bosnu, ni još puno toga o čemu mi se gadi pisati.
Neka samo idu dalje, ŠTO DALJE.

Tko je glasao

Na sranu što nam bistre

Na sranu što nam bistre kako je dobar, k,o da mi to sami nismo mogli skužit.

Tko je glasao

sjajan post;) prijatelja

sjajan post;)
prijatelja fakat imamo par u životu, sve ostalo su neki situacijski prijatelji, situacija prođe, on/ona odlazi...
a poznanika na hrpe, pa ih ne nazivamo prijateljima!
prijatelj je onaj koji se iskreno interesira za tvoj život, kako ti je, kako živis? a to nas Ivo nikad nije pitao!
zar ne?

Tko je glasao

Tako je! Vi imate karakter!

Tako je! Vi imate karakter!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci