Tagovi

Ivo Lola Ribar i druge priče

Idemo dalje! Nekada je gromoglasna parola imala drugo značenje. Veliki Ivo je uredno obećao opremiti zemlju kako bi je mogao dostojno otpremiti u obećanu zemlju.
Opremiti je značilo između ostaloga i riješiti sporove sa susjedima i pritom zadržati barem minimalno ponosa, odnosno provesti kakav- takav ZERP.
Nažalost, popularna kratica je postalna izraz za Ekološko zaštićeni ribolovni poraz, a 'pojas' se zajedno s ponosom strmoglavio na dno dna Jadranskog mora.
A Joža, čiji popularniji prethodnik i imenjak vjerojatno pred licem Boga i njegove pravdenosti kumi 'Oče, oprosti im jer ne znaju što čine,' izravno se ruga narodu čineći baš sve suprotno od onoga što je najavio.
Za to vrijeme narodni heroj Ivo Lola Ribar (ne onaj Titov prijatelj već ovaj Tuđmanov), panično smiriva paniku, vukući Janšu za jedan rukav, Rehna za drugi, a naciju za nos.
Jedina osoba u zemlji koja trenutačno ne muči Dugobabljanina jest njegov koalicijski prijatelj seljak. On je, naime, pokazao i dokazao velikom gazdi gotovo pasju vjernost uredno zajebavši glasače što su popušili crno-bijelu dramatičnu reklamu koja je prikazivala ribarski i seljački jad.
I naravno, sjedokosi spasitelj u boji izranja iz mora jada i svi su živjeli dugo i sretno.
Na reklami.
No velika sestrinska zajednica hitro je utjerala strah u kosti maloj, ali bahatoj strančici - seljančici, ne bi li se hitno disciplinirala. Baš kao što je nekada sama sa i po vlastitom priznanju svog čelnika, 'djevojka sa sela' natjerala i vlastitog člana, prepričljivog kralja mandarina, da sam sebi stane na loptu ili bi mogao 'izdušiti'. E, baš zato, to se naziva životna ironija, iliti ADZ i doktor Ivo Lola Ribar.
Prelijepo je ovih dana šetati Markovim trgom. Silna manifistacija moći i čarobnjaštva. Trik – u samo nekoliko tjedana stvoriti četiri milijuna budala.
Nato sve, kako da se zaboravi NATO i referendum. Ipak, moram priznati da je opravdanje postojalo. Podrška ljudi je očito bila dovoljno velika. Ali ne sjećam se baš da se baš na sav glas pitalo: Biste li vi, narode u Sjevernoatlantski pakt?
No, sve da se i pitalo, guske ionako vole maglu. Što manje vide to bolje. Važno je samo da netko iz mase grakne 'Idemo dalje' i svi pohrle ne znajući kuda idu i po čemu pritom gaze.

Komentari

ajme, nuša, ti se

ajme, nuša, ti se napriča....a šta si zapraff štela reć? imaš kakvu ideju, prijedlog, soluciju...ili tii to samo vježbaš tipkanje na slijepo :))

CC

Tko je glasao

Neki gledaju, progledaju pa

Neki gledaju, progledaju pa znaju; nekima se pokaže pa opet ne vide...

Nusha Svitlovski

Tko je glasao

ha, šta' š....ima nas tu i

ha, šta' š....ima nas tu i tupastih. zato je dobro da čim više pišeš i prosvijetliš nas :))

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci