Tagovi

Ivo Josipovic u zagrebackoj Gradskoj skupstini

Ne mogu spavati, pa sam odlucio citati biografije nasih predsjednickih kandidata. I, tako sam dosao do jednog zanimljivog podatka. Ivo Josipovic je bio u proslom sazivu clanom zagrebacke Gradske skupstine. Koliko sam ja zapazio, na ovoj stranici se trenutno uglavnom vodi rat izmedju @demosa i @penzica na jednoj strani i @danimira i @gracina na drugoj. I svi ispisuju lancune tekstova o svom najdrazem kandidatu. Sad, o Bandicu znamo dosta (vjerojatno i sve). I velika vecina nas ovdje ce se vjerojatno sloziti da mu je mjesto u Remetincu, a ne na predizbornom suceljavanju (jos posebnom ne onom kojeg vodi H.N.S.:) Ali, o Josipovicu znamo jako malo. Sto je za njega vjerojatno velika prednost. Sad, kao sto sam vec rekao, nas Ivo je proveo 4 godine u zagrebackoj Gradskoj skupstini. I to u vrijeme kad su clanovi Gradske skupstine, a ne biraci izabirali gradonacelnika. Nisam se nikad posebno bavio zagrebackom gradskom politikom, tako da ne znam, ali bi me stvarno zanimalo (pitanje je upuceno onima koji su upuceniji u zagrebacku politiku od mene i clanovima Josipovicevog predizbornog stozera) je li i Ivo glasao za Bandica prilikom glasovanja o gradonacelniku. Ako je glasovao za njega (a vrlo vjerojatno je), kako on to danas objasnjava? Dalje, bio je clanom Skupstine za vrijeme svih mogucih dogadjanja (zlatni zahodi, Horvatincic, Zagrepcanka itd itd). Je li on ikad jednom rijecju kritizirao Bandica? Ako nije, je li on suodgovoran za sva dogadjanja? Ovdje sam procitao o Latinici gdje su govorili Josipovic i najpoznatija hrvatska zvizdacica (meni je ovaj direktan prijevod engleskog whistle blower malcice smijesan, ali ga jako rado upotrebljavam, i da zasto u su u Hrvatskoj zvizdaci(ce) uvijek zene, zar nema i hrabrih muskaraca:) iz Ine gdja Balenovic. I tu je Ivo navodno rekao da politika njoj ne moze pomoci jer se ne smije mjesati u pravosudje itd itd. Mene bi sad zanimalo je li Josipovic ikako reagirao na onaj famozni proglas kojeg je Bandic dao tiskati povodom sudskog pravorijeka u slucaju, mislim da, Zagrepcanke. Kao vrhunski pravnik i clan Skupstine (koja, ponavljam, je tada izabirala gradonacelnika, a mogla ga je i lako smijeniti) bi svakako morao. Ili je uplitanje Bandica u rad pravosudja tada bilo prihvatljivo? Je li nas Ivo tada pokrenuo postupak za smjenu Bandica?
Je li ga smetalo sto zagrebacki gradonacelnik ne govori nijedan strani jezik (dobro, pretpostavljam da razumije srpski, bosnjacki i crnogorski)?
Kako se Bandic u samo mjesec dana iz nestasne, ali u biti neproblematicne osobe razvio u zlu avet zbog koje ce propasti drzava ako joj on bude predsjednikovao?
Za kraj vam postavljam pitanje: Mislite li da je osoba, koja se do sada pokazala kao dobar vojnik svoje stranke, i nikad nije rijeci rekla protiv lopova u vlastitim redovima, dobar kandidat za predsjednika republike? Ja mislim da nije.

Komentari

Bandić nikako ali opet

Bandić nikako ali opet bolje da dođe Bandić ili Vidošević nego Josipović ako je već takva prognoza. Mislim da je Josipović (sklizava zmija) on vrlo ljepo priča kao inteligentan dečkić koji je upravo mama spremila za vani ali njegova prava ljubav potjeće iz kumrovačke škole, njemu fali čvrst karakter koji se oćito vidi. Da smo pametni narod odj****li bi sve stranke jer od njih ništa dobro nismo dobili niti ćemo dobiti. Bez uvreda SDP-ovci i Hdz-ovci največa su gamad ove drzave i svi u njih!!!!!!!

Tko je glasao

martine, odnos sdp-a prema

martine, odnos sdp-a prema bandicu nekad i danas, vise govori o sdp-u nego li o milanu bandicu!
godinama su mu drzali svijecu dok je on otimao iz zagrebackog gradskog proracuna dijeleci i njima dio pokradenog, a danas su ga proglasili gotovo sinonimom za politicku korupciju od kojeg ce nas eto, bash oni osloboditi!?
i to sa potpuno bezlicnim likom koji ocito ni u doba bandiceve slizanosti sa sdp-om, o svemu tome nije imao svoj stav!?
zanimljivo da je josipovic nakon sto ga je milanovic poput cirkuskog zeca izvukao iz svog sesira i predlozio za svog predsjednickog favorita, u vrijeme dok se jos nije znala bandiceva odluka o kandidaturi, uokolo izjavljivao, citiram.."Ja vjerujem da će i kolega Bandić podržati moju kandidaturu"!?
da je bandic kojim slucajem podrzao josipovica u njegovoj kandidaturi, tad bi mu taj milan bandic ocito bio stjegonosa te njegove "pravde", postenja i svega ostalog cega smo se vec nagledali u redovima sdp-a!?:)
ovako, ispao je implicintna meta tog josipovicevog "pravednog" obracuna, jer taj strasni borac protiv nepravde, sa svojom strascu na razini strasne glavice kiselog zelja, jos nije u stanju eksplicitno reci sto on misli o tom svom kolegi, milanu bandicu!?
na prvi krug izbora svakako izlazim, medjutim, ukoliko u drugi krug udju josipovic i bandic, ipak ne bih se stel mesati u te unutrasnje sukobe sdp-a i svojim glasom presudjivati u niciju korist!
nisam clan, a ni simpatizer te populisticke kvazilijeve stranke i sasvim mi je svejedno tko ce u tim njihovim sukobima izaci kao pobjednik!

Tko je glasao

Kao što je ovdje dobro

Kao što je ovdje dobro poznato, a za razliku od mojih ranijih objava kada time nisam raspolagao, na Pollitika.com. objavljujem članke i komentare iz političkih i stručnih uporišta Zagrebačkog trećeg puta. Jasno sam javno, opetovano i više nego li jasno i precizno kazao da je SDP Hrvatske prepreka za političko rušenje HDZ i ostale političke bratije,. Dapače, to prvi i jedini uvjet za političko suočenje s HDZ, njeogov definitivanj politički poraza što vodi izravno u likvidaciju postojećega tajkunskog kriminalnog d.p. sustava.
Zato su bili, i zato su ostali toliko važni tzv. lokalni izbori u Zagrebu.
No, sve to domoljubne, liberalne, građanske, poslovne, i ne znam koje li sve ti "umne snage" nisu vidjele, i ne vide. Ne znam onda uopće što to vide???

Prvo. Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske jesu izbori za konkretnu fizičku osobu, a ne za izborne liste. Drugim riječima, čimbenik fizička osoba a ne stranačka lista preko koje se legitimira stranački izborni program, predstavlja razliku doslovno kao "nebo i zemlja". Naravno, to "ne vidimo".

Drugo. Milan Bandić i Ivo Josipović jesu iz SDP-a, međutim, između njih dvojice kao fizičkih osoba postoji razlika doslovno kao "nebo i zemlja". Naravno, i to "ne vidimo".

Treće, Ivo Josipović je kao fizička osoba ostvario predočeno povjerenje građana prema dosadašnjim anketama, i to mu nije ostvario SDP ili Zoran Milanović, kao predsjednik SDP. Dapače, uvjeren sam da se Z.M. pojavljivao na njegovim skupovima tada bi nanio štetu fizičkoj osobi Ivi Josipoviću - jer građani gledaju fizičku osobu Ivu Josipovića, fizičku osobu Milana Bandića, Vesnu Pusić, Hebranga itd. Naravno, to jednako tako "ne vidimo".

Četvrto. Ovdje ponovno govoriš o odnosima u SDP Hrvatske, i podvodiš izbore za konkretnu fizičku osobu u međuodnose u SDP Hrvatske? Koliko sam uočio, a nisam jedini - i nasuprot tebi, birači prate javne nastupe Ive Josipovića a ne SDP Hrvatske, i javne nastupe Milana Bandića, a ne SDP Hrvatske?

Ovdje jedni tvrde da je Milan "strašno kvalitetan", konačno radi "ka konj" - u čemu ih ja svojim objavama osobno u tomu "podupirem", dapače, to može činiti zato što je Supermen, a što mi ostali nismo - a nasuprot kojima drugi očituju s razlogom superiorne kvalitete Ive Josipovića. To tim i više jer jnevjerojatno da u drugi krug može ući fizička osoba "Spiking Kroejša" u predvečerje pristupa Hrvatske u EU (uz još hrpetinu toga!).

Četvrto, i završno, moguće je da u drugom krugu Milan Bandić ugrozi Ivu Josipovića, no, čijim to glasovima? Odgovor i sam znaš - dakle, Predsjednika Republike će možebitno opetovano "postavljati" Hrvati iz Bosne i Hercegovine, i Hrvati iz dijaspore, i Hrvatska biskupska konferencija, a koji su nas uz ove domaće - itekako politički "preporodili" Hrvatsku kroz njezinu tranziciju u Republicum Croatorum Latifundum.
Naravno, tebi je to potpuno svejedno.
Meni n i j e!

Pa ako nije Vesna Pusić neka bude Milan Bandić, stvarno nevjerojatno!?

Tko je glasao

kakva to pobogu "fizicka

kakva to pobogu "fizicka osoba", zdravko!?;))
za razliku od josipovica, hebranga, kajina i pusic koji su kandidirani od strane ili ispred njihovih stranaka, pa su tako, jelte.."stranacki kandidati" koji nikako ne mogu potpadati u kategoriju onih "neovisnih", pa makar se milanovic javno kleo da sa josipovicem on nema nikakve veze(mos' mislit!).. u koje u najciscoj formi spadaju jedino kandidati, miksic i jurcevic.
"neovisni" su i bandic, vidosevic, primorac i vesna s.o., ali kako su oni vlastitu, javnu, afirmaciju ostvarili putem svojih bivsih stranaka u kojima su obnasali bitne funkcije, tad ih daleko vise odredjuje to njihovo stranacko disidentstvo, nego li nekakva stranacka neovisnost!
josipovic je dakle, da jos jednom ponovim, stranacki kandidat sdp-a, bez obzira na to sto mu na njegovim skupovima milanovic javno ne podrzava skute!:)
njegova anketna popularnost gotovo je indenticna sa onom koju ima sdp, sto jasno ukazuje da mu jedino biraci sdp-a (za sada!) daju tu svoju podrsku.
znaci, sto se takve "fizicke osobe" tice, mogla bi to biti i obicna glavica kiselog zelja na koju me josipovic sa svojom iskazanom atraktivnoscu sve vise asocira, jer bi i nju (glavicu kiselog zelja!), biraci sdp-a, jednako tako podrzali kao i njega!:)
malo se zezam, ali zdravko, moras ipak razlikovati te "stranacke kandidate" od onih "neovisnih" da bi razlucio tko (ili sto) se krije iza necije popularnosti!
osobno mislim, da ce josipovic jako tesko privuci glasove onih koji spadaju van tog uskog sdp-ovog kruga.. i da u eventualnom srazu sa nadanom vidosevicem on nema nikakvih sansi postati novi predsjednik!
cak i sa bandicem ce mu to tesko uspjeti!
jednostavno, omjer politickih snaga u hrvatskloj je takav da niti jedan stranacki kandidat nebi mogao postati predsjednik u prvom krugu i da u drugom krugu neovisni (ili disidentski!) kandidat ima daleko vece sanse od tog "stranackog"!
tim vise, sto josipovic uopce nema neku karizmu vodje koja bi mogla privuci i birace sa druge strane politickog centra.
niti smrdi, niti mirise!:)

Tko je glasao

Edi, oprosti, pa ja ne mogu

Edi,

oprosti, pa ja ne mogu tvrditi, a i ne pada mi ni na pamet tvrditi kako mi je svaka objava točna. Dakle, preostaje mi na tvoj ispravak objaviti samo ovo:

Photobucket

Tko je glasao

Međutim, s današnjim

Međutim, s današnjim danom, to moram promijeniti u ovo:

Photobucket

Nije riječ o ulasku u drugi krug Ive Josipovića, već je riječ o ulasku u drugi krug s golemim koracima. To odbacuje svaku identifikaciju s predsjedničkim kandidatom SDP u smislu on je čovjek s "naše stranačke liste", kao i s osobom koja postavlja takve "naše" ljude na stranačke liste.

Ivo Josipović je osobnost, i birači su to prepoznali i potvrdili zahvaljujući upravo njegovoj personificiranoj osobnoj kampanji, dakako, uz potporu i brojnih članova SDP Hrvatske. U suprotnom bi imao Milana Bandića, ili nekoga iz radionice HDZ. Upravo na to sam mislio u komentaru na koji si mi odgovorio.

Onda kada je riječ o izborima za Predsjednika, naglašeno je nazočan čimbenik osobnosti, tj. osobnih kvaliteta. Ivo Josipović je ovdje imao problem, ne s vlastitom osobnosti, dapače, već zato što je bio "pokriven" partijskom osobnosti Zorana Milanovića, pa i drugih visokih i najviših dužnosnika SDP Hrvatske, što on nije nikada bio. S razlogom nije bio u mogućnosti, a nije ni mogao privlačiti kamere na sebe kao što su to činili i Bandić, Antunović, Picula itd. itd. itd.

Na "onih" 600 kuna trebao bih sada dodati još 40 kuna, mislim da je bilo oko 640.000 glasova.:))

Tko je glasao

Inače, stvarno ćemo morati

Inače, stvarno ćemo morati pronaći neki novi portal za povremene, dapače, čak i s mojim velikim zadovoljstvom - trajnije razgovore, barem dok ne otvorim najavljeni "svoj porta" Treća Republika (približan naziv). Ovdje definitivno završavam, naravno, ne zbog desnice ili moje "nelagode", ili "nesposobnost" da se suočim s bilo čijim mišljenjem, određenjem, ili političkim stavom, dapače. Ovo je postalo sada već i preprozirno (premda je bilo poznato), a otprilikle kao i ono ranije, premda na drugi način.

Tko je glasao

edi3, no, sada sam uočio

edi3,

no, sada sam uočio kako me je Marko Rakar "e-demokracija" cenzurirala, dapače, čak nije dopustio zadržavanje objave 24 sata, jer je bila tako, tako "opasna", ha, ha, ha ... !!! !!! !!!

Tko je glasao

Moj ispravak ovog

Moj ispravak ovog komentara.
Naknadno sam utvrdio, ali slučajno, da je to učinila e-barbarokracija, a što Mrak nesvjesno dopustio! Mislim da je Mrak učinio dosta teški previd, ponavljam, nesvjesno.

Naime, na konkretnom primjeru se očituje kako se demokracija itekako može efikasno zlorabiti - i to izravno protiv demokracije!

Tko je glasao

ojla zdravko, pa nisam ja

ojla zdravko, pa nisam ja uplatio 600 kuna da bi se sad zbog toga jos nervirao!:)

Tko je glasao

po meni, a to ti dodje

po meni, a to ti dodje gotovo kao po nostradamusu, u drugi izborni krug ce uci josipovic i nadan vidosevic!
i vidosevic ce biti novi predsjednik!:)
mogu se u to okladiti zdravko!
djaba vam bili ti svi antibandic postovi kojima ste zagadili pollitiku!:)

Tko je glasao

da, kako sada gledaš na

da, kako sada gledaš na svoje predviđanje?

Tko je glasao

sus, pretpostavljam da znas

sus, pretpostavljam da znas da vidosevic nije moj izborni favorit(ni u ludilu) i da ovo pisem u okvirima onog sto smatram objektivnim!?:)

Tko je glasao

edi3, kladim se za

edi3,
kladim se za burek(penezeke nemam) da će Josipović postati novi predsjednik...
a ti se i dalje igraj Nostradamusa jer Nadan ne će u drugi krug;)

Tko je glasao

moze i u burek dragi

moze i u burek dragi prijatel!:)
u drugi krug ce ici, ili bandic, ili vidosevic.
tko god od njih dvoje usao u drugi krug, njegov ulazak ce biti dosta tijesan.
no, poucen iskustvom sa milanovicem i njegovim biranjem na celo sdp-a, pretpostavljam da ce i sad "mladost" i "ljepota" biti bitan kriterij po kojem ce se voditi mnogi, a narocito citateljice zuzi jelinek i "glorije", kao sto su one presudile i u milanovicevu korist!:)
samo zbog toga laganu prednost dajem vidosevicu!
ulazak vidosevica u drugi krug je daleko veca opasnost za josipovica, nego li da u njega udje milan bandic!
budemo videli!:)

Tko je glasao

@edi3 u drugi krug ce ici,

@edi3
u drugi krug ce ici, ili bandic, ili vidosevic.
tko god od njih dvoje usao u drugi krug, njegov ulazak ce biti dosta tijesan.

kooonačno da netko objasni tajnu Nostradamusa :-)

Tko je glasao

@zdravko.gracin Razborito

@zdravko.gracin
Razborito obrazloženo.. nemam što dodati.
Ajme najme Danimir, aj spiking kroejša

Danimir

Tko je glasao

Izrijekom spominješ moje

Izrijekom spominješ moje ime i prezime, i to zlorabiš kako bi osnažio svoje "tvrdnje". Nastavna rasprava i "rasprava" ne podiže broj k l i k o v a na tvojoj ovoj prizemnoj objavi što bi bilo važno da imaš svoj blog, i u svojem vlasnišltvu kao samostalna web stranica.

No, "ukopčao" si se na Pollitika.com - kako bi - interrrrresantno - "obraložio" SVIMA kako postoji "stranica" na kojoj se vodi "rat".
Ne vodi se ništa. Svatko ima svoju objavu, koju čini više ili manje uspješno, ili neuspješno sukladno svojim sposobnostima, interesima itd.

Ja objavljujem, priznajem, sukladno svojim nesposobnostima - pa rabim prizemne grubosti i slilčne jednakosti tipa "odi u kurac " - što rabi Milan Bandilć - ali bez navodnika!!! Ti objavljuješ sukladno svojim referentnim kvalitetama koje nisu tako grube i prizemne kao "moje". Milana vidimo "u magli" ... bitan je Gracin, bitna je ta "neprincipijelna" koalicija koja pljuje na "našega odi u pičku materinu" - ali - IZRIJEKOM - izrečeno od - Milana (naravno, fino rečeno, i bez otisaka prstiju jer institucije pravne tajkunske kriminalne države rade svoj posao) ...
No. Milan POMAŽE HRVATSKOM NARODU, valjda od DSZ I ONO ... DSZ I ONO ...
A Ivo Josipović se pojavio kao REALNA PRIJETNJA ....

I "zamislimo", Josipović NE VALJA jer je bio u Skupštini SDP Zagreba, ali VALJA MILAN BANDIĆ - THE KING.
Stoga VALJA oboriti Ivu Josipovića - i PODRŽATI KINGA MILANA???

Je si li TI glup ili "gljup", ili sam ja glup ili "gljup"?

Photobucket

poput panda, panda, panda - nasuprot Martinu, kojemu je sve kristalno jasno ...
Jednako kao i tomu Grujiću X!

Tko je glasao

Martine, ovo je fakat

Martine, ovo je fakat najozbiljniji prigovor Josipoviću. Priznajem da nema dobrog odgovora.

Osim možda pragmatičnog: Bandiće bi te trebao zaposliti u svom štabu, jer će u drugom krugu biti stvarno smiješno gledati kako sada Josipović pokušava dokazati da je Bandić loš kandidat, možda čak i krimos, ako je točno da je glasao za njega u zg. skupštini :-)))))))

No što ozbiljno mislim o svemu odgovorila sam ti u drugom dnevniku:

http://pollitika.com/moj-glas-za-predsjednicu#comment-192006

Jedino se bojim da situacija podsjeća na onu u Francuskoj 2002 (Chirac vs. Le Pen) kad su Francuzi vikali: birajmo kriminalca, ne fašistu. Mi ovdje ipak imamo izbor između onog prvog:-), i jednog koji nije ni krimos, ni fašist, a ima i neke kvalitete.

Tko je glasao

Martine, ovo je fakat

Martine, ovo je fakat najozbiljniji prigovor Josipoviću.

Da. Pogotovu kad se stavi u relaciju spram Josipovićeva protivljenja arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, kojeg je, prema vlastitom obrazloženju, dao iz principijelnih razloga. Ako je toliko principijelan, gdje su ti principi kad se radi o odstranjivanju tumora iz stranke? Rekla bih da su mu ta dva postupka kontraindikacija, barem iz mojeg političkog rakursa, za izbor na funkciju predsjednika države. No, trebam biti korektna i ponoviti izjave nekih diskutantica/duskutanata (mislim da si to baš ti spomenula, ve-ka) koje/i su naglasile/i da je toleranciju prema Bandiću gajio još Račan, a Josipović je bio do kraja lojalan njegovoj politici.

Uvijek postoji nekakva stranačka politika prema postupcima članstva, koju promatrači ne razumiju do kraja, jer stranka u tom pogledu funkcionira kao dobrovoljna interesna organizacija, a ne kao Crkva koja zahtijeva nepodijeljeno prihvaćanje dogme. Dakle, dok je Bandić stranci pomagao da ostvari svoj cilj (vlast u Zagrebu), stranka ga se iz pragmatičkih razloga nije odricala. U trenutku, kad su ciljevi stranke došli u pitanje zbog Bandićevog djelovanja, počelo je njegovo odstranjivanje. Tu je pogrešno tražiti bilo kakvo ideološko čistunstvo i dosljednost.

Pa gdje bi došle političke organizacije kad bi kod svakog svog člana ili članice propitivale motivaciju za njihovo uključenje i političko djelovanje? Jedino što je IMO problematično je kad se likovi s političke scene prave da to nije tako ili kad to pokušavaju prikrivati. No, jednako su licemjerni i oni koji politiku neke stranke ocjenjuju s pozicije (lažnog) moralizma, umjesto kroz kritiku njezina djelovanja i posljedica koje ono ima na javno dobro zajednice. Nije li upravo na slučaju Bandića pao poznati Račanov slogan da se na vlast ne dolazi i na njoj ne ostaje bilo kojim sredstvima?

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Vesna, odlucio sam da u

Vesna, odlucio sam da u prvom krugu necu izaci na izbore, ali u drugom (ako preostanu Bandic i Josipovic) hocu, i dat cu glas Josipovicu, ali ipak s velikom stipunicom na nosu. Razmisljao sam i o V. Pusic, ali ne zelim dati glas osobi koja je onemogucila razvoj jedne potencijalno liberalne stranke. Bandic je proizvod svoje stranke, njega bez SDP-a ne bi ni bilo jer je on u svojoj biti samo jedan mali partijski aparatcik bez nekih izrazitih kvaliteta. Tko bi uopce znao za njega da mu SDP nije pruzio bezbrojne prilike. I u tome se, po meni, razlikuje od Keruma. Kerum je u svoj svojoj sirovosti ipak self-made man (jasno da uz ne malu pomoc politickih prijatelja) koji ipak moze odsetati s polozaja gradonacelnika i uzivati u ladovini, dok je Bandic bez politike jedno veliko nista.

Tko je glasao

@ve-ka,martin…pollitičari

@ve-ka,martin…pollitičari
MOLIM, budite strpljivi, pažljivi u čitanju ovog upisa...
Ponavljam - dr. Ivo Josipović NIJE IDEALAN kandidat, ali je od svih mogućih kandidata najbolji.
«Fenomen» Bandić nije se pojavio zbog pasivnosti Ive Josipovića jer Ivo Josipović nikada nije imao izvršne ovlaštenja ni takvu moć da zaustavi Bandića.Ve-Ka je dobro uočila naše dileme koje su vrlo slične onima u Francuskoj, koje opisuje kao dileme koje je zlo najmanje.
A sada molim promišljene odgovore:
Zašto Stipe Mesić nije ranije otvorio front protiv s dr. Franje Tuđmana, zašto je Jadranka Kosor bila desna ruka Sanadera više od šest godina i rat protiv Sanadera vodi otkako ga nema na političkoj sceni, i pitanje svih pitanja: zašto Šuvar, Račan, Kučan… pa i Franjo Tuđman nisu zaustavili «krvnika Balkana» Slobodana Miloševića nego su se susretali s njim, rukovali, tikve sadili..?Zašto je na kraju krajeva Hitlerov «Mein Kampf» prepoznat kao PROGRAM UNIŠTENJA naroda tek nakon 7-8 godina od objavljivanja, a Hitler kao opasan za čovječanstvo tek na početku Drugog svjetskog rata?
Fenomen Bandića nije crimen Ive Josipovića i SDP-a (iako, posebno SDP nosi veliku odgovornost za uspon Bandića) nego rezultat ukupnog stanja u gradu Zagrebu i Hrvatskoj, niske političke kulture građana, neučinkovitog pravosuđa, dijela medija, klijentelizma, rođaštva, populizma gdje nije zanemariva Bandićeva drskost, sposobnost manipulacija i kupovanja svega i svačega – od superluksiznog stana do – ljudi…Spočitavati danas Ivi Josipoviću to što su ga građani Zagreba ČETIRI PUTA birali za gradonačelnika, smiješno je.
I pitam sve koji podržavaju Martinov dnevnik, a Zagrepčani su: za koga ste glasovali u četiri izbora za gradonačelnika???? Čijim glasovima je on dobivao izbore? Moj glas Bandić nije dobio nijednom, a neće ni sada.
Suglasan sam da Josipović treba biti hrabriji,(na njegovu mjestu išao bih na sve ili ništa) ali da bi to bio treba imati i – hrabre sugrađane oko sebe. Propagirajući ideju pravDE, uz sve moguće opravdane rezerve, on se trudi oko drugačijeg rasporeda moći u hrvatskom društvu, i taj trud valja respektirati. Kao i druga i drugačija opredjeljenja birača…ali nemojmo se poslije žaliti da nije bilo ukazivanja, gledajući nacionalni interes, na rizik glasovanja u kojem sve postaje važnije od ideje pravDE i prakse, nadajmo se, njenog provođenja.
Ova zemlja Hrvatska gladna je istinskog domoljublja,stručnosti, razboritosti i - pravDE.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

Martine, mislim da

Martine, mislim da postavljas legitimno pitanje na koje jos nije ponuđen zadovoljavajući odgovor. Iako se djelomično slažem sa Danimirom da Bandićeva pozicija u izvršnoj vlasti kao direktnog kreatora, nije u potpunosti usporediva sa Josipovićevom u predstavničkom tijelu, mislim da bi Josipović trebao ponuditi odgovor. Inače, SDPovu politiku u gradskoj skupštini kreirali su Bandić s jedne strane, te Mimica i Meić s druge.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Martine, bravo za ovaj

Martine,
bravo za ovaj dnevnik. Josipović je proizvod kvazidemokratske hrvatske stranke SDP-a u kojoj unatoč šminkerskim demokratskim pokušajima još uvijek vlada demokratski centralizam naslijeđen od u zadnjih tridesetak godina najuspješnijeg hrvatskog političara Ivice Račana. Naravno, bio je najuspješniji jer je uspio i pored radikalnih političkih promjena ostati pri vlasti neprekidno od 1971. pa sve do svoje smrti (pokoj mu duši).
S "odlučno možda" stranka je stvorila jednog mafioza koji se osilivši se na gradonačelničkom položaju odlučio odlijepiti od nje, a istodobno je stvorila i službenog predsjedničkog kandidata sa sloganom "nova pravednost", što znači da je u "staroj pravednosti" s "odlučno možda" u ovih dvadesetak godina SDP suodgovoran za stanje u koje je došla Hrvatska. Hrvatskoj je uistinu potrebna jedna prava hrvatska saocijaldemokratska stranka, ali to ni u kojem slučaju ne može s ovakvom strukturom i naslijeđem biti SDP.
Sretan Božić svima i
stojte mi dobro.

Tko je glasao

Martin Ja kao dugogodišnji

Martin
Ja kao dugogodišnji član SDP-a mogu ti reći da je Ivo Josipović pokušao napraviti bilo što u stranci što mu ti prebacuješ da nije, sigurno nikad ne bi došao u situaciju da ga stranka predloži za svojega predsjedničkog kandidata.

Tko je glasao

@martin, Čestiti i

@martin,
Čestiti i blagoslovljen Božić ti želim....
.... no dodao bih i da se ostaviš čorava posla..... i d ane uskačeš sebi u usta... nemoj bar danas jer.... ksd kažeš...
Koliko sam ja zapazio, na ovoj stranici se trenutno uglavnom vodi rat izmedju @demosa i @penzica na jednoj strani i @danimira i @gracina na drugoj. onda ubaci pored onih dvoje navedenih (@zdravko... @danimir) još barem desetak koje si "slučajno" propustio i sebe...

Za kraj vam postavljam pitanje: Mislite li da je osoba, koja se do sada pokazala kao dobar vojnik svoje stranke, i nikad nije rijeci rekla protiv lopova u vlastitim redovima, dobar kandidat za predsjednika republike? Ja mislim da nije. slažem se...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@martin I ja ne mogu

@martin
I ja ne mogu spavati, ali ne čitam biografije kandidata za predsjednika nego čitam jednu dobru knjigu i evo, sada tvoj čudni i smiješni dnevnik. Prvo, ne bih volio da me svrstavaš i neke odvjetnike Ive Josipovića jer se takvim ne osjećam i ne radim to profesionalno, nego iz uvjerenja, siguran da je ideja pravDE koju valja realizirati u nepravednom hrvatskom društvu, uvjet bez kojeg se ne može.Da je stigla koja kunica za to uvjerenje pa i malo običnog navijanja za Josipovića, ne bih imao ništa protiv. Baš mi MANJKA jedna MANJA SVOTICA.
DALJE, nekorektno je pisati dva dana uoči izbora dnevnik gdje jednoga kandidata prozivaš za ono što NIJE učinio, a ne brine te ono što su drugi kandidati OČIGLEDNO NEGATIVNOGA UČINILI. Zaista ne mislim SAMO NA BANDIĆA nego svih drugih deset protukandidata Josipoviću. A tek da njih pitamo što nisu učinili, a mogli su...
Danimir

Danimir

Tko je glasao

danimire nije nekorektno

danimire
nije nekorektno nego razumno
svatko ima pravo pitati i komentirati
jer
pobjednik će biti predsjednik svih građana hrvatske

a ti pitaj što imaš

luka

Tko je glasao

@Luka Možda pogrešno

@Luka
Možda pogrešno gledam na Božić, ali po meni trebalo bi osjećati i ova dva dana božićnih blagdana kao neku vrstu predizborne šutnje.I mislim da je na neki način nekorektno (ali posve legitimno) u zadnji tren "spuštati" kandidatu NEUČINJENO...Pitati, naravno, ali za sve postoji određeno vrijeme. Samo to.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

Ja sam Martin, a ne

Ja sam Martin, a ne Martina:) Ne ciniti nista da sprijecis zlocin znaci sudjelovati u zlocinu. Ali, Ivo ne da nije cinio nista, vec je i pomocu njegovog glasa u Skupstini (da, bas me zanima za koga je glasao na zadnjim izborima za gradonacelnika- evo dobrog pitanja za suceljavanje u drugom krugu:) Bandic prije 5 godina izabran za gradonacelnika. I to nakon nakon one poznate pijane voznje, podmicivanja policajca i slicno. Stvar, Danimir, je u tome da bez ovakvog SDP-a (i, izmedju ostalih, i Josipovica) ne bi bilo ni fenomena Bandic.

Tko je glasao

@Martin Pa lijepo piše

@Martin
Pa lijepo piše Martin? E, sad si već za spavanje- potežeš preteške riječi. Zločin je ne učiniti nešto, kada je trebalo. Mislim kao i ti, ali ne bih to nazvao zločinom i ne bih svaljivao krivicu na Josipovića. Može nositi jedan manji dio odgovornosti što Bandić nije zaustavljen na vrijeme, ali ne brini: zaustavit će ga birači 27.prosinca Zapravo, nadam se, ako ne sada ono u drugom krugu sigurno...
Fenomen Bandić postoji, ali ne samo zbog neodlučnosti SDP-a, on postoji zbog klijentelizma, populizma, dijelom i Zagrepčana kojima je uspješno godinama bacao prašinu u oči..i došao do "granice svoje nesposobnosti"( prof.dr. Šiber). Bandić je prije svega fenomen niske političke kulture građana Hrvatske, neefikasnog pravosuđa, strančarenja..
I odgovori mi na ono:hoćemo li Hebranga, Vidoševića, Primorca, Tuđmana,Pusičku, Kajina,Vesnu Šakre Ožbolt, Miškića, Vukšića i, Jurčevića pitati za sve grijehe nečinjenja...?Od njih su neki bili i ministri s velikim ovlaštenjima,voditelji obavještajnih službi... pa nisu napravili mnogo toga, ili su napravili naopako..?
rekoh, napisah,i odoh ja spavat,san mi po ovoj južini važniji nego nadmudrivanje s tobom. Laku noć...

Danimir

Tko je glasao

Mislim da nisi shvatio bit

Mislim da nisi shvatio bit cijelog teksta. Po meni, predsjednik drzave mora biti i hrabra osoba. Ponekad mora znati reci sto je pravo (pa koliko god to bilo protivno uvjerenju vecine drzavljana), a sto ne. Mislim da Josipovic to nije. A sad laku noc, i sretan ti Bozic (usprkos minusiranju mog dnevnikcica u bozicno jutro:).

Tko je glasao

Mislim da se mogu uključiti

Mislim da se mogu uključiti u ovu mini raspravu potpuno neopterećeno. Nisam ni za jednog kandidata, pa nisam čak ni za ovakve farse od izbora. Ovo što mafija radi ima smisla koliko igranje tenisa palicom za golf ili uspravljanje ležaljki na brodu koji tone.

Pratio sam ja neke od kandidata u dužem vremenskom periodu. Ne opsjednuto i sistematski, ali ono što sam otkrio je sasvim dovoljno da mogu meritorno misliti što mislim. Mete su mi bili Josipović i Vesna Pusić. Ovo što martin iznosi o Josipoviću nisam znao. Mene nikada ne zanima gdje je čovjek bio i što je radio, već kakav je kao čovjek. Za tako nešto mi je dovoljno čuti što izjavljuje i piše. Iz toga se puno više može saznati o njemu, nego iz onoga što okolo glumi.

Dakle, ovo što iznosim nisu moje ocjene, nego činjenice o Josipoviću. To je čovjek bez strasti, bez energije i čovjek koji je u vlastitom krugu utjecaja potpuno inertan. On nije riješio ni pitanja osobnog vodstva i mogućnost da bude vođa mu je ravna nuli. Zato je SDP i izabrao njega za službenog kandidata, jer je to čovjek kojim se nevjerojatno lako može upravljati. On točno zna što se od njega očekuje u smislu poslušnosti i to će savršeno odraditi, a da uopće ne razmišlja što radi. Pogotovo ne razmišlja o posljedicama. Njega to apsolutno ne zanima.

Josipović je čovjek nevjerojatnih kontradiktornosti. U svakom pogledu je gotovo šizofren. Isticanjem da je završio dva fakulteta i svojim ponašanjem on ističe činjenicu da ga u stvarnom smislu kvalitetno obrazovanje nije ni dotaklo. Da mu je dati priliku, on bi najrađe završio još nekoliko fakulteta, samo da se ne mora zajebavati s okrutnom stvarnošću. I nikada ništa korisno i upotrebljivo taj čovjek ne bi naučio.

Kao zaista vrhunski pravni stručnjak i vrlo solidan retoričar, Josipović je nesposoban povezati svoje stručne sposobnosti sa stvarnošću. On je Damir Kajin na znatno višem intelektualnom i stručnom nivou: blebetao bi dan i noć, ali nikada nikakav rezultat ne bi postigao. Ništa konkretno. Ja sam bio nemalo iznenađen prije par godina kada je Josipović izradio SDP-ovu strategiju borbe protiv korupcije. Sjajan kao metodičar i teoretik, ali ni traga od strategije.

Najviše me tada zabrinula, uvjetno rečeno, jer me stvarno odavna ništa ne brine, je bila činjenica da Josipović ne razumije svoju temeljnu životnu zabludu: kad god govori o korupciji u pravosuđu, on sam sebe ograničava floskulom kako se nitko ne smije miješati u neovisnost i samostalnost sudstva! Nije li to diabolično? A kako misli riješiti korupciju i organizirani kriminal u sudstvu, ako se ne umiješa? On brka pojmove po tom pitanju. Zašto? Zato što je tako lakše, a i ne treba se nikome zamjerati.

Kontradiktorno s njim u vezi je i činjenica da će on na mjestu predsjednika države jako puno doprinijeti međunarodnom ugledu Hrvatske, jer će se savršeno slagati s mišljenjem svakog bjelosvjetskog birokrate, dok se sa svojim mišljenjem ni danas ne slaže. Međutim, povećavajući ugled države, na domaćem planu će povećati i produbiti krizu smisla. Jer je i sam duboko u toj krizi. Jednako kao i u krizi identiteta.

Kakve god se igre i igrice igrale oko kandidata i izbora i koliko god one nemale veze s osobnostima i karakterima samih kandidata, izrazit ću svoju sumnju da bi se vrlo lako moglo dogoditi da Josipović ne postane predsjednik. Koštati će ga njegova inertnost i bezličnost. Drugi kandidati, naročito jedan, su pravi jastrebi i mačci po pitanju manipulacije ljudskim umovima, a iza njih stoje puno agresivniji interesni lobiji. Nimalo nježni i suradnički raspoloženi.

Tko je glasao

poveznik, u ovoj tvojoj

poveznik, u ovoj tvojoj rečenici je ključ svega: "Zato je SDP i izabrao njega za službenog kandidata, jer je to čovjek kojim se nevjerojatno lako može upravljati."

samo to. i to je jedino što me brine (vidi moj post na tu temu, tu negdje..)

sve drugo oko Dotura Amebe čak i nije bitno, čak niti to jel on shizofren ili nije (ta, svi smo to pomalo), jel ima tri faksa ili samo dva, itd.

ako Josipović pobijedi ja već vidim PRAVOG šizofrenika (Milanovića) kako se gura na političku scenu i kako napreduje do vrhunca svoje nesposobnosti, skupa s ostalim SDPovskim lijenčinama i parazitima (jer, oni to jesu) i kako Hrvatska još više i više tone..

CC

Tko je glasao

okrutno jasno i ubilački

okrutno jasno i ubilački precizno

P.S. šteta dobrih ljudi
više ima strasti u danimira, istinoljublja u mraka, i ...
nego je josipović pokazao u cijeloj političkoj karijeri
ipak, budući se radi o kandidatu za predsjednika republike
poveznik je u pravu
istina je važnija od sentimentalnosti
makar se radilo i o uspravljanju ležaljki

luka

Tko je glasao

duplo

duplo

luka

Tko je glasao

Tako je povezniće, on je

Tako je povezniće, on je (Josipović) Bane,"dobri sin" Đoke Balaševića. Taj u životu nije imao niti si je uspio napraviti nijednog neprijatelja!
Jebeš čovjeka koji nema ni jednog neprijatelja!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci