Tagovi

Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Ninoslav Pavić, Vladimir Smolec

1. U seriji blogova na ovom portalu objašnjavao sam spregu Balkanske Telekom Mafije i visoke politike.

2. Iznio sam svoja uvjerenja da je Balkanska Telekom Mafija nezakonito izvukla i oprala oko pet milijardi kuna kroz telekom sektor.

3. Svoja uvjerenja artikulirao sam kroz kaznene prijave ukupne vrijednosti dvije milijarde tri stotine i osamdeset devet milijuna kuna.

4. U više navrata izrazio sam uvjerenje da sada Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona štiti trenutni Predsjednik Republike Ivo Josipović.

5. Jedan mali broj komentatora mojih blogova, iznosili su svoja mišljenja kako je imenovanje Ivice Mudrinića u gospodarski savjet logična posljedica funkcije koju Mudrinić obnaša te da Predsjednik nema nikakav interes štititi Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona.

6. U ovom blogu korištenjem samo javno dostupnih izvora pokušati ću rekonstruirati sadržaje koji povezuju Ivicu Mudrinića i Ivu Josipovića. Postoje jasne indicije da je već ranije najkasnije 2007. godine formirana interesna grupacija koju predvodi kvartet Ivo Josipović, Ivica Mudrinić (T-HT), Ninoslav Pavić (EPH) i Vladimir Smolec (Digitel).

A1.

Štefan Fuele, 06.05.2011.

UPLETANJE politike, ekonomski pritisak i nasilje prema novinarima tri su najveća problema koja prijete slobodi medija na zapadnom Balkanu i u Turskoj, smatra Štefan Fuele, europski povjerenik za proširenje.

"Ta tri problema predstavljaju napad na samu srž demokratskog sustava", izjavio je Fuele u Bruxellesu, na Konferenciji o slobodi medija u potencijalnim članicama Europske unije na kojoj se okupilo više od 400 sudionika, među kojima i predstavnici iz Hrvatske.

A2.

Peratović.blog, 16.2.2007.

16.2.2007. godine tri godine prije nego li će Ivo Josipović postati Predsjednik, Romano Bolković ostavio je komentar na blogu nezavisnog novinara Željka Peratovića u kojem se po prvi put spominje povezanost Josipovića, Mudrinića, Smoleca i Pavića koji su se prema njegovim navodima udružili radi kontrole tiskovina, marketinga, elektronskih medija i telekomunikacija.

„Dakle: PAVIĆ, MUDRINIĆ, SMOLEC, JOSIPOVIĆ , to je škvadra koja posve drži taj INFOTAINMENT-BUSINESS: ne samo tiskovine, nego i marteting kao i elektronske medije i telekomunikacije.“ ( Infotainment )

Vaseljena.blog, 4.3.2007.

Dva tjedna kasnije sadržaj gore navedenog komentara sa peratovic.blog-a se pojavljuje u tekstu Romana Bolkovića na njegovom blogu vaseljena.blog.

Dakle van svake sumnje je činjenica da je tri godine prije nego li će Ivo Josipović početi obnašati dužnost Predsjednika, Romano Boloković javno objavio da postoji poslovna povezanost Ive Josipovića, Ivice Mudrinića, Ninoslava Pavića i Vladimira Smoleca.

U to doba uvjerljiva većina građana RH nije uopće znala da Ivo Josipović uopće postoji, a kamoli da bi on jednog dana uopće mogao biti kandidat za Predsjednika.

A3.

Ivica Đikić, 19.08.2001.

Afera „Grupo“

U tekstu Medijski stan tuđmanizma , Ivica Đikić iznosi svoja saznanja da je upravo Romano Bolković sudjelovao u distribuciji dokumenata o tajnome ortakluku moćne četvorke: njega je, naime, godinu dana prije izbijanja afere "Grupo" Miroslav Kutle opunomoćio za zastupanje svih svojih financijskih, ortačkih i poslovnih interesa, pa mu je zbog toga bila dostupna sva njegova poslovna dokumentacija.

A4.

Nacional, 29.12.2009.

O bliskosti Digitela i predsjedničkog kandidata Ive Josipovića posao je Nacional u tekstu: “ Zakulisne igre predsjedničkih izbora, Mračne tajne i spletke prvog kruga izbora

"Nakon što je izabran na stranačkim predizborima, Josipović se odlučio distancirati od SDP-a i posve samostalno formirati svoju ekipu. Spor je izbio kada je umjesto Ivana Račana i njegove PR-agencije pokušao angažirati snažnu marketinšku tvrtku Digitel. Josipović je smatrao da Račanova agencija nije sposobna "pokriti" cjelokupnu kampanju i pokušao je angažirati Digitel, ali Milanović na to nije pristao. Razlog je to što je Digitel u nekoliko navrata sudjelovao u HDZ-ovim kampanjama i Zoran Milanović je smatrao da nisu podobni, a ni pouzdani, voditi izbornu kampanju SDP-ova predsjedničkog kandidata. Budući da je SDP financirao glavninu Josipovićeve kampanje, oni su odlučili ignorirati stavove svog kandidata i odbaciti Digitel. Iako su javno tvrdili kako među njima nema nesporazuma, Josipović i Milanović su se zbog Digitela našli na suprotnim stranama."

O povezanosti Digitela i Josipovića piše se na više mjesta .

B1.

Radio 101. 17.06.2000.

17.06.2000. kao slušatelj javio sam se u emisiju Radia 101 u kojoj je gost bio tadašnje ministar gospodarstva Goranko Fižulić. Pustili su me da pričam barem deset minuta, a između ostaloga izjavio sam slijedeće: „Ivica Mudrinić s 25 milijuna kuna preko svoje tvrtke Digitel financira medije u Hrvatskoj, mediji su u vrlo lošoj situaciji, a to je vrlo veliki novac koji se daje medijima da bi mediji o Mudriniću i toj kliki pisali na jedan jako drugačiji način. 25 milijuna kuna je bez javnog natječaja preko tvrtke Digitel, otišlo medijima za potplaćivanje medija u Hrvatskoj.“

B2.

Ta izjava bila je povod da me Digitel tuži zbog klevete. Ja sam iznio obranu predložio izođenje dokaza i nakon toga Vladimir Smolec se više nikada nije pojavio na Sudu. Postupak je obustavljen.
Ovu anegdotu možete pročitati na mom blogu .

B3.

Kao dokaz da je u zakupu oglasnog prostora bilo najobičnijeg pranja novca obrana je dostavila dokaze da je nakon što je jedna od usluga HT-a ukinuta rješenjem državnog inspektora za telekomunikacije u medijima započela promidžba te usluge u trajanju od 7 tjedana.

Dokaze možete podići u PDF dokumentu ovdje .

Izvjesno je da je Romano Bolković napisao istinu kad je napisao da su se Josipović, Mudrinić, Pavić i Smolec još 2007.godine družili. Romano je definitivno insajder koji iz njemu znanih razloga svako malo pušta informacije van. Postavlja se pitanje što je tom skupu trebao Josipović?
Consigliere ?

Blogovi u kojima se objavljuju činjenice o povezanosti visoke politike i Balkanske Telekom Mafije:

Mladen Bajić, Pritužba, Ivo Josipović, pet milijardi kuna
734 milijuna kuna, Ivo Josipović, Ivica Mudrinić, Gašper Gaćina
Demonstracija moći Mudrinićeve mafije
Kaznena prijava Ivica Mudrinić – 417 milijuna kuna
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića (drugi dio)
DORH mi želi oduzeti računalo zbog bloga o Josipoviću
Hrvatski Telekom, kaznena prijava, član uprave
Pošteno suđenje za Ivu Josipovića
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije (drugi dio)
Karamarko na platnom spisku Balkanske Telekom Mafije
Balkanska Telekom Mafija pred istragom
Josipović i udar na ustavno-pravni poredak
Ivo Josipović, Mudrinić, HUP, Varšavska, spletkaroši i prevaranti
Ivo Josipović poslijednji Šuškov prijatelj
Veliki majstori prevara
Utjecaj korupcije na konkurentnost gospodarstva (Internet-turizam)

Komentari

Goran Radman i Vladimir Smolec

Osnovao firmu s bivšim vlasnikom Digitela pa koji mjesec kasnije otišao na Prisavlje

Upravljanje poslovanjem Nautara nije bio Radmanov jedini posao prije nego je postao glavni ravnatelj HRT-a. Od ostalih se radnih mjesta, međutim, oprostio i to prije nego što su bili poznati rezultati natječaja kojim je imenovan za glavnog ravnatelja na Prisavlju. Već se ranije pisalo da je Radman u rujnu prošle godine napustio VERN, kao i firmu Sense Consulting, a uvidom u Sudski registar doznali smo i da je u rujnu prestao biti i član i direktor društva Signet grupa, koje je samo koji mjesec ranije, u siječnju 2012. godine, osnovao zajedno s Vladimirom Smolecom, jednim od bivših vlasnika Digitela.

Podsjećamo, Gorana Radmana je Sabor glavnim ravnateljem HRT-a imenovao 26. listopada prošle godine. No, već se mjesecima prije toga znalo da je Radman glavni favorit za glavnog ravnatelja javnog servisa. Naime, Radman je jako zaleđe imao u predsjedniku Ivi Josipoviću, koji mu je dao potreban politički "poguranac". Zoran Milanović nije mu bio sklon, ali premijer je navodno pristao na političku trgovinu s Josipovićem: u zamjenu za imenovanje Radmana šefom HRT-a, predsjednik je dao premijeru odriješene ruke kod kadroviranja u tajnim službama.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-radman-vlasnik-i-direkt...

Tko je glasao

Nino Pavić u problemima, spašavaju ga Josipović i Vojković

SEEbiz.eu

http://hr.seebiz.eu/mediji/nino-pavic-opet-u-problemima-spasavaju-ga-jos...

ZAGREB - Ninoslav Pavić u teškim je problemima, jer se našao u ulozi predmeta policijskih obrada koje se tiču transparentnosti vlasništva u medijima. Tu je još i ona famozna kupnja Slobodne Dalmacije, što je priča koja nije niti izbliza doživjela svoj epilog. Kao i velikom broju drugih, ovoj istrazi vjetar u leđa daje Europska unija, točnije Europska komisija koja je zaključila da je netransparentno vlasništvo jedan od najvećih problema slobodne riječi na Balkanu.

Kad smo kod ovog, javna je tajna da pravo na komad Pavićevog carstva već dugo vremena polaže Miroslav Kutle , takozvani kontroverzni poduzetnik i dobar znanac hrvatskog pravosuđa.

S obzirom na ovu činjenicu, kao i činjenicu utjecajnosti Pavićevih izdanja, otvara se pitanje: »Tko sve i na koji način ima priliku putem medija utjecati na političke procese u zemlji, prije svega na odluke vladajuće političke opcije?« Spomenuti izdavač, rekosmo, danas je jedan od predmeta policijske istrage. Ovu informaciju svakako valja imati na umu kad se promatra u uvodu spomenuta afera navodne zloupotrebe policijskog aparata.

Daleko od toga da smatramo da je Grbić dobro rješenje za prvog policajca , ali nikako nije pametno trčati pred rudo i donositi unaprijed zaključke o njegovoj krivnji za anonimne kaznene prijave. Vijeće nacionalne sigurnosti po ovom pitanju nije riješilo ništa, a teško da nešto može i riješiti.

Međutim, u slučaju sazivanja VONS-a zanimljiv je pojačan angažman predsjednika države Ive Josipovića. Vijesti iz dobro informiranih, insajderskih izvora, govore da Ninoslav Pavić u predsjedniku vidi slamku spasa, a imajući to na umu - sad valja samo pozorno motriti i analizirati poteze šefa države, e kako bi se moglo zaključiti hoće li Josipović pristati na namijenjenu mu ulogu. Čovjek koji je okarakteriziran kao spona između izdavača i šefa države zove se Marko Vojković.

Riječ je o bivšem Pavićevom partneru u projektu Adriatica.net i dugogodišnjem predsjednikovom kućnom prijatelju. Bilo bi porazno da predsjednik u ovoj priči pristane postaviti se kao bedem pred Pavićevim carstvom.

Josipović je racionalan i pragmatičan tip, pa vjerujemo i usrdno se nadamo da će na vrijeme shvatiti opasnost koju njemu i cijeloj zemlji ta uloga nosi.

Tko je glasao

Index.hr: Milanović ne shvaća zašto Josipović štiti Pavića

Kako doznajemo SDP ne gleda blagonaklono na Josipovićeve simpatije prema određenim vlasnicima medijima, a koji se nalaze pod istragama. Naime, Zoran Milanović nema pretjerano dobro mišljenje ni o jednom hrvatskom mediju, a nejasno mu je zašto Josipović brani neke od vlasnika medija. Šef Milanović smatra da ankete o popularnosti predsjednika Josipovića nisu dovoljno dobra cijena da se štiti neke medije.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosor-spremila-osvetu-za-josipovica-s...

Tko je glasao

fini dotur Ivela..

...i dalje nam je, ofkors, fin...no, neke finese njegovog javnog djelovanja, nekak' su sve manje fine :))
..ajd' da vidimo hoće li Jaca uspjet' rasplest ovaj medijski vlasnički čvor...moram priznat da ovaj put navijam za nju i to žestoko.

btw. caro dottore, meni je cijelo vrijeme bilo onak' dost' čudno da vam se postotak popularnosti ne spušta ispod 101 posto...a valjda bi svakom normalnom rvatiću koji tu i tamo mućne glavušom ista stvar trebala past na pamet, jel tak?

p.s. hvala Papar for info. pratila sam priču, onak' u grubo....sad ću malo pažljivije..

Šef Milanović smatra da ankete o popularnosti predsjednika Josipovića nisu dovoljno dobra cijena da se štiti neke medije.

ajd da jednom nešto pametno čujemo i od Zokija..moram priznat da sam ugodno iznenađena.

CC

Tko je glasao

Index.hr: Josipović štiti Pavića od kaznenog progona

"AFERA Grbić" zakuhala je pravi rat u hrvatskim tiskanim medijima.

Nakon što je tjednik srpskog nacionalnog vijeća Novosti prošlog tjedna izašao s tezom da ravnatelj policije Oliver Grbić smeta zbog istrage o Slobodnoj Dalmaciji te da su napadi na njega upravo zbog toga jer su se približili vlasniku Ninoslavu Paviću kojega štiti predsjednik Ivo Josipović, inače kućni prijatelj Marka Vojkovića, koji je u vrijeme sumnjivih transakcija oko Slobodne bio u Upravi Adriatica.neta i čija je tvrtka Emporion bila suvlasnica te turističke agencije, isto se u tekstu od nedjelje našlo i na stranicama Novog lista.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor iz Jutarnjeg. U tekstu kojeg potpisuje Pavićev trbuhozborac Davor Butković, teze novinara/urednika Novosti i Novog lista naziva se konstrukcijama "koje kao da su izašle iz radionice zagovornika teorije protuhrvatskih zavjera u Hrvatskom listu".

Butković u tom tekstu ne odgovara na optužbe iz drugih medija niti nudi ikakve dokaze prema kojima bi se dalo zaključiti da scenarij nije onakav kakvim su ga predstavili kolege iz Novog lista i Novosti, već temu prebacuje na "tajnog vlasnika" Novog lista, ističući kako se radi o "jedinom većem mediju u Hrvatskoj sa značajnim udjelom tajnog vlasništva".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/rat-u-tiskanim-medijima-vrijeme-je-za...

Tko je glasao

pa dobro jel ta pravDA pukla, šta je ovo?

...Papar? (to se ja tebi obraćam onim značajnim tonom kao kad se voditelj dnevnika iz studija obraća tamo nekom kolegi iz Bruxellesa, primjerice..)

http://www.e-novine.com/region/region-hrvatska/47879-Grbi-smeta-zbog-ist...

Ivo? (a ovdje se sad obraćam dotur Iveli, s veeeelikim upitnikom u glasu..) ..Možete li nam malo pojasniti ove navode, radi li se tek o pukim objedama ili je to po onoj narodnoj "gdje ima dima ima i vatre".

CC

Tko je glasao

Mreža Telemah optužila ZAMP da utječe na sudstvo

http://www.poslovni.hr/vijesti/mreza-telemah-optuzila-zamp-da-utjece-na-...

U udruzi Alai Hrvatska više od trećine članstva čine suci i odvjetnici iz područja autorskog prava

Mreža Telemah, koja okuplja nezadovoljne korisnike telekomunikacijskih usluga, optužila je ZAMP da utječe na sudstvo.

Fizičke prijetnje

Potpredsjednica Telemaha Jagoda Radojčić kaže da ZAMP financira udrugu Alai Hrvatska koja u svom članstvu ima brojne suce različitih domaćih sudova, profesore i asistente s pravnih fakulteta, odvjetnike pa i dužnosnike Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo koji nadzire rad ZAMP-a.“Pitanje je biste li kao stranka sudjelovali u parnici protiv ZAMP-a ako znate da su sudac, tužitelj i sudski vještak, ali i državni organ koji kontrolira zakonitost rada ZAMP-a, članovi organizacije koju sufinancira ZAMP”, pita Radojčić. Dodaje da su akteri upravo takvih parnica kabelski koncesionari. Direktor varaždinskog Magić Telekoma Stanislav Magić tvrdi da ima više načina pritiska protiv onih koji nisu zadovoljni načinom naplate naknada za glazbena prava.

“Mene se bombardira prijavama sucu za prekršaje pa sam u jednom navratu od ZAMP-a dobio više od 20 prijava na kućnu adresu”, kaže Magić.

Glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban, u čijem je sastavu ZAMP, izjavio je da ih Mreža Telemah pokušava neosnovano ocrniti. Šaban, koji je samoinicijativno došao na Telemahovu konferenciju, kazao je da su otvoreno odgovorili na sva pitanja koja su im iz Telemaha postavili. “Predložili smo im sastanak da raspravimo i o ostalim pitanjima, ali oni se na to ne žele odazvati. Konačno, jedna njihova članica objavila je tekst u kojem sugerira da smo joj fizički prijetili za što odgovorno tvrdim da je neistina”, kaže Šaban. Dodaje da je točno da financiraju udrugu Alai, koja se punim imenom zove Hrvatsko društvo za autorsko pravo – Alai, ali da to čine i Adris, Croatia osiguranje, BSA i drugi. “Udruga Alai promiče autorska prava, a nama je u interesu da se o autorskim pravima zna što više i da ih se što bolje primjenjuje”, kaže Šaban te ističe da ne vidi ništa sporno u tome.

Plaćanje konferencije

Šaban dodaje da se tako potiče rad udruge i financira sudjelovanje stručnjaka na edukativnim skupovima koje Alai organizira. Za Mrežu Telemah upravo je takva praksa sporna. Jagoda Radojčić kaže da je udruga Alai u listopadu 2008. organizirala u Dubrovniku međunarodnu konferenciju koju je sufinancirao ZAMP. Prema analizi Telemaha, u udruzi Alai desetinu članstva čine hrvatski suci, oko 15 posto odvjetnici za autorska prava, 18,5 posto je državnih službenika poput onih iz DZIV-a, 20,4 posto profesori prava, dok glazbenika ima 18,5 posto.

Tržišna utakmica
ZAMP vraća novac

U ZAMP-u kažu da poštuju odluku AZTN-a o ukidanju popusta za privatno kopiranje, ali i da razrađuju nov model popusta. “Kako smo vjerovali da smo svima pružili jednake uvjete, samoinicijativno ćemo svima vratiti novac do naknade koju bi platili uz maksimalan popust što je ukupno 700.000 kuna”, kaže Šaban.

???
Što je ovo???

Tko je glasao

Telemah..

..nisam baš polovila ko tu koga, a dotur Ivelu ne mogu na Facebook davit s tim trivijama :))

nu, ovo treba malo podrobnije proučit...nadam se Papar da ćeš nas keep updated...

CC

Tko je glasao

BLOG - ČLANAK - ZAMP sponzorira hrvatske suce, autor klamidija

http://savjest.com/blog_clanak.php?s_blog_id=142&title=blog:zamp-sponzor...

Odgovor na pitanje kakav je odnos između Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, državnog tijela nadležnog za zaštitu intelektualnog vlasništva, hrvatskog pravosuđa i udruge građana Hrvatsko društvo skladatelja za zaštitu muzičkih autorskih prava je savršeno jednostavan: odnos je rodbinski! Može se reći, njihov je odnos vrlo tijesan. Zapravo, odnos je suradnički. Točnije, oni su otvoreno interesno, financijski povezani. I dok je u državama s razvijenom demokracijom uobičajeno da se takve potencijalno koruptivne veze skrivaju od očiju javnosti, u Hrvatskoj to nije slučaj.

Hrvatsko društvo za autorsko pravo, skraćeno – ALAI Hrvatska, je nevladina udruga osnovana prije 10-ak godina u Zagrebu. Prema odredbama statuta okuplja "pravnike, druge građane i pravne osobe koji se bave autorskim pravom i pravima srodnim autorskom". Budući da je na njihovoj web-stranici objavljen i popis svih članova udruge, može se vidjeti da u članstvu participira 20,4 posto članstva koji su profesori i asistenti na pravnim fakultetima u Hrvatskoj, 18,5 posto članova su glazbenici i članovi udruga glazbenika poput HDS ZAMP-a i pridruženih udruga, 13,0 posto su menadžeri, 18,5 posto predstavnika različitih institucija poput Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, 14,8 posto su odvjetnika, 3,7 posto režisera, 11,1 posto sudaca različitih hrvatskih sudova.

Na web-stranici udruge ALAI lijepo piše da je njihov kongres u Dubrovniku sufinancirao ZAMP. Drugim riječima, ZAMP je sufinancirao hrvatske suce, odvjetnike, državne dužnosnike zadužene za zaštitu autorskih prava, profesore i asistente na pravnim fakultetima, a da to nikome u ovoj zemlji nije sumnjivo. Ali to nije sve. Članovi udruge drže predavanja koja plaća ZAMP. Ili, primjerice, ZAMP je za sve suce početkom svibnja o.g. jedne županije održao besplatni koncert. Prema ovoj klijenteli ZAMP je oduvijek bio široke ruke. I što je najvažnije, sve je to događalo manje-više javno.

- Ne razumijem logiku po kojoj je jednoj strani u sudskom postupku, ZAMP-u, dozvoljeno podmititi hrvatske suce, nadležne državne službe, vještake, a drugoj strani u postupku, nama ugostiteljima i vlasnicima hotela, to nije dozvoljeno. I mi bismo htjeli tim istim sucima, odvjetnicima, državnim dužnosnicima ponuditi mito pod istim uvjetima kao i ZAMP, kako bismo u njihovim očima bili jednakopravni sa ZAMP-om. Ako ne primaju novce, i mi bismo ih mogli podmititi u naturi: organizirati im besplatne izlete, omogućiti im besplatan boravak u našim hotelima, konzumaciju jela i pića – izjavio je dubrovački ugostitelj koji je želio ostati anoniman.

Razumljivo je da kad se pred sucem na kraju nađe ZAMP i ugostitelj kao stranke u postupku, da će činjenica kako je jedna strana pružila sucu nezaboravne trenutke u Dubrovniku, a druga nije pružila ništa možda biti presudna u presudi. Zbog toga suci ne smiju suditi supružnicima, roditeljima, rodbini. Kako sada stvari stoje, to se ne odnosi na financijere.

Tko je glasao

Ranije sam smatrao da nešto ima u tvojim tvrdnjama.

Međutim, kad si osuo vatru na Ivu Josipovića, koji sa svim očito može imati samo marginalne veze jer se telekomunikacijama nikad nije bavio (u citiranom komentaru "Dragog bloba", odnosno valjda kako kažeš Romana Bolkovića, Josipović se spominje samo u vezi sa Zampom - jedna druga priča, a takvo očito zlonamjerno citiranje dovoljno te diskreditira), očito je, da pišeš u interesu političke kampanje desnice unjutar i izvan HDZ-a, protiv njenih protivnika unutar i izvan HDZ-a.

Sve tvoje tvrdnje posve su bezvrijedne i nevrijedne pažnje.

Tko je glasao

Odmah si me skužio. Ja sam

Odmah si me skužio. Ja sam veliki HDZ-ovac. Zato je od 2000. do 2007. jedino Feral pisao o kriminalu na kojeg sam upozoravao. Tri velika teksta je napisao Boris Rašeta, a četiri Vedran Marjanović.

Tko je glasao

Po posljedici

@papar

čim te ovih par tako žustro osporava odmah ti ja eto nekako vjerujem iako od svega toga kužim samo da svileni Ivo i nije baš neka poštenjačina,kao što se eto može steći dojam.

Kad se jednom utvrdi da je nepristojno imućan (u kratkom vremenu) reći će lakonski-posudio mi prijatelj.Već viđeno.

sve dobro...

Tko je glasao

frendovi urbi et orbi ..

Kad se jednom utvrdi da je nepristojno imućan (u kratkom vremenu) reći će lakonski-posudio mi prijatelj.Već viđeno..

jesemti, nikak da shvatim ovo: rvacki političari imaju tol'ko tih nekakvih utjecajnih a i silno bogatih frendova - evo Meskeu posudili dve mije eura samo tako- a istovremeno smo se, kol'ko ono godina mučili da uđemo u taj EU klub..nda, baš čudno...

za dotur Ivelu ne znamo (još); njemu možda i nisu posuđivali, dovoljno je izgleda zaradio sam, malo preko ZAMP nameta na sve živo što svira, malo preko tog Digitela..itd.itd.

CC

Tko je glasao

a autorski honorari ?

ovaj toliko spominjan dotur ivela vodio kampanju pod nazivom 'nova pravednost' nije li on inicirao plaćanje autorskih honorara muzičarima i pjevačima prilikom kupovine praznih diskova u usb-ova?

w. ;)

Tko je glasao

Ivelin namet..

ha, čuj, wal, dotur Ivela jest djelomično prepisao neke zakone o tome koji postoje i u nekim EU zemljama - ali ne svim (koliko se sjećam), onda mislim da u Kanadi toga nema, za AUS isto..itd.

ali da ne zachatavamo post Papru jer će čovjek poludit' pustimo ZAMP i Kunu Zlaticu pa i te nofčeke od R. Ježića (ma, ja uopće ne sumnjam da dotur Ivela, odnosno SDP ne bi vratil te nofce ak se dokaže da su "sumnjivi"...)

dakle, tema je: što povezuje Ivicu Mudrinića i Ivu Josipovića, kako ih to "nešto" povezuje, odkad ih to "nešto" povezuje....i naravno, za pretpostaviti je da ta tajna ljubav ima nekakav svoj ekvivalent u kunićima, eurićima, dolarima...

u svakom slučaju, TO je tema koju valja pratiti..nadajmo se uskoro novim otkrićima i nadajmo se da će se Jaca - pokaže li se za to potreba - držati one svoje mantre: "nitko nije nedodirljiv". ak' ne bude ona, nije bed, bude moj dragi kolega Karamarko :))

CC

Tko je glasao

monopol HT-a

Hi CC,

mene kao obično građanina zanima da li može netko tko je bez putra na glavi uzeti za savjetnika osobu koja ima fest putra na glavi. Ako gledamo dosadašnjje poteze dotura Ivele teško se možeš oteti dojmu da malo ne puše u isti rog kao i njegov savjetnik koji ima puno putra na glavi doduše njemačkog porijekla. dotur Ivel je očito svu svoju pravednost dokazao kad je vlasniku ovog portala dao otkaz u svom savjetničkom timu - razlog je bio porezni dug i nije ga diralo što ga dotičnii uredno otplaćuje. U isto vrijeme je u savjetničkom timu zadržao osobu koja je uveliko umoćena i u pretvorbu i u privatizaciju i u monopolozaciju HT-a i njegovu prdaju Dnjemačkom DT-u. Zbog prodaje Ht-a su se mjenjalii i Zakon o pretvizaciji HT i Zakono o telekomunikacijama kako bi se udovoljilo DT. Također nikad nije javno u cjelosti objavljen ugovor o prodaji HT-a. Svi oni koji su pratili medije sjećaju se kako su novi operateri muku mučii s ulaskom na hrvatsko tržište - pogotovo oni fiksne linije jer je HT (odnosno DT) rekao kako su njeovo vlasništvo razni kablovi i kanali. Telekomunkacisjka mreža se je stvarala finaciranjem svih građana Hrvatske, da ne govorimo o priključcima koje su morali plaćat sami građani. Kao što sma prije pomenula prevorbom i privatizacijom HT napravljena je pljačka hrvatskih građana a njegovom prodajom DT i krivično djelo - tako bi barem bilo u pravnoj državi. Koliko se sjećam nekoliko godinan je HT(odnosno DT) imao zagarantiran monopol koji se je čak produžio. U drugoj polovini vladavine odbjeglog premijera, pod pritiskom međunarodne zajednice ulaze drugi operateri. I gle čuda HT opet pokušava gradit monopol kupnjom Iskona.
Mudrinić je jedan od najbogatijih građana Hrvatske - njegova mjesečna plaća nije većini građana ni godišnja plaća Ako u cijelu priču ubacimo da Mudrinić tel 1991. dolazi u Hrvatsku i da nije sudjelovao u razvoju hrvatskih telekomunikacija dotada već tek kad ulazi u privatizirani HT i vlasnikom njegovih dionica postaje tek onda kad su dionice HT bačene na hrvatsko tržište, a sad je doturov savjetnik, onda kao običan građanin mogu samo povući znak između jednakosti i onog koji ide od većeg prema manjem oizmeđu njega i dotura Možda se rado o gospodarskom sajetniku za monopole.

w. ;)

Tko je glasao

Mrak zna znanje:))

čuj, walpurga, ja ti sad ne znam...evo, vidiš da Mrak tvrdi da Mudrica NIJE savjetnik od Dotur Ivela..ježi ga, ja pak čitala u novinama drugačije (ono, prije nekog vremena, nisam poslije provjeravala jel bilo kakviih promjena, i.e. da li se status of Mudrica kod Ivele promijenio..)..

Mrak sasvim sigurno najbolje zna whereabouts of his ex-boss, danas event. povremenog klijenta ili samo prijatelja...dobro, neću lupat na pamet o njihovim odnosima jer ne znam, no, činjenica da ti nekoga tko NIJE stao iza tebe kad je trebao (a MOGAO je i MORAO je, npr. ima onaj primjer s Obamom, sad se ne mogu sjetit kako je to išlo, isto je bio digo dreku i stao iza onog nekog lika oko kojeg su bile neke kontroverze....) i dalje braniš (jer, ta "crvena nit", hehe non-stop se diskretno provlači kroz Mrakove komentare ako se netko drzne, jelte, nagazit dotura Ivelu...) nešto govori, jel tak?

nu, da se vratim na temu, Mrak dakle sada tvrdi da Mudrica NIJE njegov savjetnik...ne znam koja je tu bila dinamika, malo je bio pa malo nije savjetnik Ivele...valjda će ti Mrak objasnit, moguće bi i ostali pollitičari rado znali što je na koncu prava istina?

CC

Tko je glasao

oprosti

znam kako su neki mediji više a neki manje skloni da zamulju, zakakakulje istinu. čak ju i tzv. nezavisni mediji znaju nekiput zamaskirat jer tako odgovara vladajućim. samo ne znam kome odgovara da za predsjednikovog savjetnika spominje osobu koja to nije.
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Politika/Josipovicevi-savjetnici-Sm...
:)

w. ;)

Tko je glasao

Najbolji je komentar ispod

Najbolji je komentar ispod linka....

Tko je glasao

Novi list-glasnogovornik dotura Ivele

Najbolji je komentar ispod linka....

20.02.2010. 12:35, moral

Ponavljam.
Josipoviću , krivo si počeo!!!!

bogami jest, sad sam tek vidjela...usput, čitam danas news pa jel to moguće da je dotur Ivela, paz'sad exclusivno Novom listu najavio da će sazvat' VONS glede ovih događaja oko Grbića i Rumenolikog i šire..?

koliko god ne mogu smislit malog Jandrokovića, taj rijetko kad kaže nešto pametno, ali ovo je dobro rekao: da VONS namjerava sazvati i premijerka ali ne putem medija (kao Josipović) nego poštujući standardnu proceduru...

ma jel moguće da dotur Ivela nastavlja praksu Mesića da obaviještava svoje favorite novine o budućim potezima, umjesto da se drži nekakve procedure (čini se da je ima)?

zato onaj komentar iz business.hr zbilja sve govori; znači, situacija je ovakva: imamo svoje favorite novine, favorite savjetnike (Mudrica, patent-majstor), favorite djelatnike (Perković, jr., koji se maestralno zblamiral u Beču, Zrinka Vrabec, koja je maestralno zbrisala iz opljačkane Stojedinice...) itd.

ma, mi smo zbilja totalno FUBAR zemlja. pitam se ponekad, ima li uopće smisla boriti se protiv vjetrenjača (kao npr. Papar, Balenovićka i još poneki rijetki majstori..)

evo Papar, gotova sam. neću više začatavat. sori..

CC

Tko je glasao

ponavljam još jednom da

ponavljam još jednom da mudrinić nije niti je ikada bio savjetnik a još manje se o njemu govorilo kao o potencijalnom savjetniku, a to što novinari napišu neka pišu, no to nema uvijek veze s činjeničnim stanjem, površnost je odlika naših medija i medijskih djelatnika

Tko je glasao

Gle, znam da ti je pljuckanje

Gle, znam da ti je pljuckanje po predsjednicima fetiš, ali bilo bi korektno da malo podebljaš ovaj upis. Kako je to Josipović dignuo novce na ZAMP-u, a kako na "tom Digitelu"?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Opera ZAMP u tri čina

čuj Hadži sunac, o ZAMP-u sam pisala (temeljito proučila svašta na tu temu) u vrijeme kampanje, ne da mi se sad (a nemam ni vremena) ponovo gnojit o toj temi...ak te zanima, potraži si, dobro?

za Digitel, istinabog, ne znam, to sam napisala based on Papar information...naravno, nije on napisao, ak se dobro sjećam, da se dotur Ivela tu namlatio para...ali, to ćemo još vidjet....valjda će se to malo istražit...

p.s. glede mojeg pljuckanja po predsjednicima, tja, ne moš' šutit na neke horore, a to što smo imali smeće od predsjednika deset godina, to je sigurno horor koji rvacka nije zaslužila. i ja se i dan-danas ne mogu načudit kako je taj cigan (ovo, nije uvreda Romima, molim lijepo, da me netko ne bi nagazio) uopće mogao dobit dva mandata, ok, prvi je: the Šipci funds and all that, ali DRUGI mandat....
za dr. Ivelu sam stoput rekla: onaj njegov obrazovni i kulturni profil mi je super. nema greške. ono što mi se NE sviđa jest to što on naprosto nije baždaren za visoku politiku, nema iskustsva, i to se vidi. dalje, mislim da nije baš pošten a niti iskren (se sjećaš kampanje, ha? šta je sve pričao, se sjećaš kako se uzrujao kad je Miki pokrenuo pitanje Kune Zlatice, se sjećaš kako je skočio na Balenovićku u Latinici....itd.itd. ma, bilo je hrpu tih "detalja" koji dosta govore, naravno, onom koji je sve pažljivo pratio.

CC

Tko je glasao

čuj Hadži sunac, o ZAMP-u sam

čuj Hadži sunac, o ZAMP-u sam pisala (temeljito proučila svašta na tu temu) u vrijeme kampanje, ne da mi se sad (a nemam ni vremena) ponovo gnojit o toj temi...ak te zanima, potraži si, dobro?

cuj, CC, evo ja sam si dao truda i bacio oko na tvoje dnevnike:
http://pollitika.com/blog/checkpoint-charlie
sorry, ali ne nalazim nista o ZAMP-u.

sto se pak kometara tice, mislim da ti ipak bolje znas kako si, sto i gdje pisala, pa bi mogla bar nabaciti neki link. meni je malo tesko traziti kroz to mnostvo upisa, desifrirajuci pidzin sleng, i preskacuci ucestale dijelove koji zapocinju sa "ne da mi se sad".
ajde, da ti se bar jednom - "da", be a nice girl, i iskopaj mi neki link na komentar u kojem si podrobno opisala kako je to josipovic zamracio novce u zamp-u.

za Digitel, istinabog, ne znam, to sam napisala based on Papar information...naravno, nije on napisao, ak se dobro sjećam, da se dotur Ivela tu namlatio para...ali, to ćemo još vidjet....valjda će se to malo istražit...

da vidis, u tome je bas problem - ti si napisala svoj komentar na nacin kao da je opce poznata i prihvacena cinjenica da josipovic jest namlatio pare.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

vrijedi spomenuti da se CC

vrijedi spomenuti da se CC time bavila u doba kvazipredsjedničke kampanje jedne kandidatkinje koja nije uspjela ama baš nikakav support osigurati te je ta aktivnost vjerojatno bila usmjerena prema iznošenju prljavog veša i nabacivanja blatom (istovjetna metoda koju je koristio i jedan drugi kandidat a koji se uspio ugurati u drugi krug)

tako da je za pretpostaviti da iza frustracije kao jedan od motiva stoji i povrijeđena taština

za one koji žele znati više, ZAMP je postojao i prije Josipovića (i to daaaalekoooo prije), a čak i da ga je on osobno osmislio i navodno sam sve pare sebi u džep stavio (što je besmisleno jer su financijska izvješća ZAMPa javna) to je i dalje napravio prije nego što se krenuo baviti politikom

poanta cijele priče, kao i u cijelom drugom nizu slučajeva, je da se neka akcija koja je u svojoj biti hvalevrijedna (jer se u svojoj srži bavi zaštitom intelektualnih prava) pretvara u nešto jako negativno

na štetu CC, njezina kandidatkinja kao i protukandidat s kojim se sukobio u drugome krugu, nemaju ništa komparabilno za staviti na stol pa otuda taj jal (što bi rekao Franjo, eto još jedne zanimljive veze; jalnuški diletanti)

Tko je glasao

promašio si ceo futbal.

..otprilike tako bih mogla okarakterizirati tvoj upis.

a) ne radi se o nikakvom jalu (pogotovo ne mojem
b) ne radi se ni o jalu kandidatkinje jer:

1. zar ti uistinu misliš da ona i još lijepi broj kandidata i iz tzv.1. lige i iz tzv. 2. lige nisu unaprijed znali kakav će biti rezultat? nadam se da ipak nisi toliko naivan?
2. o blokadi medija (one, tzv. 2. lige) je već sve rečeno, napisano, itd. i mislim da nema potreba to tu ponavljati
3. kampanja je - a vezano za točku 1. - "odrađena" iz nekih drugih razloga
4. glede "komparabilnog" stavljanja na stol, mislim da je dovoljno pogledati biografiju kandidatkinje pa da se vidi da dotična ima itekako bogat meni, a da o iskustvu u tzv. operativnoj politici (a koje dotur Ivela naprosto NEMA, jebi ga...sve piše in CV, right?) i ne govorimo
5.dotična kandidatkinja, da je, recimo, uopće imala šanse pobijediti, SIGURNO ne bi ostavila u officeu jednog Perkovića a niti bi uzela Mudricu za savjetnika (to ti ja garantiram, a sad..ti moš' i ne moraš vjerovat..)
6. nazvati kampanju kvazipredsj. je nekulturno, bahato i bezobrazno jer: dotična kandidatkinja - dobro, ne samo ona - niti je imala hrpetinu love kao dotur Ivela (btw. jel vratio one pare od R. Ježića ili se još premišlja :)) niti infrastrukturu jednog SDPa iza sebe i..ono što je najbitnije: medije u svojim rukicama, kao tvoj ex boss.
7. bahatluk tvoje upisa doduše razumijem: kad su uz pobijednika i "mali" se uzvise, sveudilj misleć' da je slava i na njih prešla. nu, to je česta pojava kod ljudi, zašto bi ti bio izuzetak?

CC

Tko je glasao

u točci tri navedeš da je

u točci tri navedeš da je kampanja bila ionako iz nekih drugih razloga, a na dnu se ljutiš kada je ja zbog toga nazovem kvazi kampanjom; pa nije valjda da si mislila kako je netko pomislio da tvoja kandidatkinja doista misli biti predsjenica?
u izbore se ide iz različith razloga, no u slučaju tvoje kandidatkinje pobjeda nije bila opcija niti u jednome času, pa niti njoj (što si u biti i sama priznala)

što se tiče savjetnika, ponavljam opet da mudrinić nije savjetnik, a što se tiče ostalih odabira tu se ne bi miješao (makar imam svoj stav o tome)

Tko je glasao

blijedi pokušaj..

mrak, ovo je tvoj blijedi pokušaj (ali, čestitamo na trudu:)) opravdanja za to što je tvoj komentar bio velikim dijelom out of line and out of context.
da si se zaustavio na prve dvije rečenice to bi još bio smisleni odgovor, sve dalje zabrijao si ful bez veze. a bogami i bez mozga (je, je, hoće to, i meni se desi ako ne promislim dobro).

glede termina "kvazikampanja" isti bi se onda mogao aplicirati na još nekoliko kandidata (čak i iz tzv. Lige 1. konkretno Vesna Pusić, koja je isto tako znala da NEĆE dobit izbore ali je išla da podigne rejtnig stranke, btw. bezuspješno, bacili su pare pa opet ostali na koliko ono, 5%, odnosno, da podigne rejtnig SEBI. I to je skroz legitimno pravo i njeno i svih ostalih kandidata što iz Lige 1. što iz Lige 2. I je li u redu nazvati kampanje onih koji imaju malo ili nikakve šanse za uspjeh kvazikampanjama? Ja mislim da nije, no dopuštam, ofkors, da ti imaš drugačiji stav.

glede ostalih točaka, vidim da ne objašnjavaš, jer, doista, bilo bi teško objasniti npr. kako to "moja" kandidatkinja nema šta ponuditi na stol ili ima manje od dotura Ivele, kak si ono napisao da sad ne gledam jer mi se fakat ne da.... Za to je dovoljno bilo kome da preleti CVs of both candidates, nemam ja šta tu nabrajat.

Enivej, the bottom line je ovaj: svojim neadekvatnim komentarom rekao si ponešto i o sebi. I to, jebi ga, ne baš dobrog. Tja, šta ćeš, svi mi začas se poskliznemo ako nam namjere ili misli nisu baš sasvim čiste :))

CC

Tko je glasao

nema potrebe da se vadite,

nema potrebe da se vadite, situacija je takva kakva je i suludo bi bilo da pokušamo zaboraviti tko je gdje bio i što radio
po reakciji očito je da sam pogodio žicu :)

što se tiče mog odnosa s predsjednikom, kao prvo branim one dijelove u kojima sam ja sudjelovao ili one za koje znam da nisu onakvima kakvima se prikazuju (neovisno o tome da li javnost to odobrava ili ne, ja iza svojih postupaka stojim i ne pravim se da se nisu desili)

nadalje, opće je poznato da sam i dalje u kontaktu s predsjednikom, no dok ja ne razriješim problem koji mi se stavlja na teret, naša suradnja je neformalna i po svakom kriteriju volonterska

Tko je glasao

joj, joj, mrače...

pokušala sam ti ukazati da je tvoj comment - u onom dijelu gdje vezeš o (kvazi)kampanji, pa o nekakvom jalu kojeg si valjda samo ti vidio, pa o tome šta tko ima ponudit na stol ili nema, itd. - out of line&context.

nisam zapraff ni očekivala da ćeš odgovoriti po točkama (kako sam rasčlanila tvoj odgovor da bih ti ukazala gdje si ošo' out of line&context) a kamoli priznati da ti je odgovor neprimjeren, pomalo i bedast, tj. nije nekak na nivou koji bi se od tebe očekivao, imajući u vidu da nisi glup?

nema veze, zaboravi. tko sam ja da tebi solim pamet, em si vlasnik sajta a još s ovak' moćnim prijateljem, tko tebe može nadglasat. paz' sad, da OPET krivo ne shvatiš: nit' je jal nit' zavist, čista zajebancija...ono, zbog dinamike :)).

CC

Tko je glasao

ispravak tj. dodatak za Mraka..

...da si se zaustavio na prve dvije rečenice - TREĆEG PASUSA - to bi još bio smisleni odgovor, sve dalje zabrijao si ful bez veze.

ps. sad sam išla čitat druge postove pa mi je onda i tvoj (taj sporni) odgovor uletio u fokus..pa eto korigiram se, trebalo je naglasit koje dvije rečenice, itd

CC

Tko je glasao

poanta cijele priče, kao i u

poanta cijele priče, kao i u cijelom drugom nizu slučajeva, je da se neka akcija koja je u svojoj biti hvalevrijedna (jer se u svojoj srži bavi zaštitom intelektualnih prava) pretvara u nešto jako negativno

To je u potpunosti točno, stoga je šteta da se cijela akcija kompromitira otimanjem u smislu onog lopovskog nameta na medije, koji je bljak i fuj!

(znam da još neke zemlje to isto rade - i oni rade "bljak i fuj")

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

kakve koristi ima pokojni

kakve koristi ima pokojni Mozart od svojih autorskih prava kad neko sluša njegov CD u Hrvatskoj?

Tko je glasao

pogledajte malo strukturu

pogledajte malo strukturu prihoda ZAMPa kao i rashoda

prihodi za muziku poput mozartove ili muziku za koju nije identificiran autor se onda kasnije raspodijele na različite kulturne projekte i neprofitne autore; mislim da je to sasvim ok

nije problem što zamp postoji, nego u tome na koji se način novac prikuplja i kako se tarifira, no to samo znači da treba kreirati bolji prijedlog, a mi smo jaki na kritici, a slabi na konkretnim prijedlozima i aktivnostima

Tko je glasao

Moj konkretni prijedlog je potpuno ukidanje ZAMP-a

1. jer je to samo svojevrstan oblik reketarenja prikrivenog zaštitom autorskih prava
2. zašto bi samo muzičari imali pravo na autorstvo, zašto ne bi onaj koji je ustvrdio dinamike potresa i zbog njega se rade sigurne zgrade, ili bilo tko tko je nešto korisno napravio i time se ljudi služe, ne mora biti umjetnik ni muzičar - a to je zapravo suludo
3. ZAMP je defintivno ugušio živu glazbu (vlasnik prostora plaća i glazbenika i ZAMP) i time jako naštetio branši glazbenika

Tko je glasao

Ne bi trebalo ukinuti ZAMP

Evo samo ilustrativni primjer - TV napravi emisiju sa spotovima i napuni sat vremena svog programa bez praktički ikakvog ulaganja. Prije i poslije i u međuvremenu, emitira nekoliko PP-ova koje debelo naplati. Naravno da se prihod treba podijeliti s autorima spotova.

Nemaju samo muzičari autorstvo - postoji cijeli niz autorstava.
Ako ti se recimo svidi nečije umjetničko djelo koje iskoristiš da napraviš svoj (komercijalni) logo - autor treba dobiti naknadu.

Ili ako iskoristiš nečiji stih u svrhu svog slogana.

Ako imaš cover band koji izvodi Olivera Dragojevića i na tome zarađuje - autor isto tako treba dobiti naknadu, jer bez njega ovi ne bi imali repertoar.

Za intelektualno vlasništvo postoje npr. patenti...

Problem je s nepravednim preferiranjem pojedinih autora, kao i s raznim lešinarima koji se prikrpavaju u sustav i postaju paraziti. Npr. ako izdaš CD (za bilo koju glazbenu kuću), oni, osim svoje logične zarade zbog proizvodnje i distribucije, imaju pravo i na xy% svih budućih autorskih prihoda, koji nisu vezani za proizvodnju i distribuciju... npr. izvođenje pjesama s tog albuma, bilo gdje...

Ovo je komplicirana tematika, pa predlažem da prestanemo živcirati papra ;)

(Premda ima donekle veze s temom dnevnika, jer je predsjednik, postavši predsjednikom, sigurno popravio i svoje ZAMP prihode, a za što je svojevremeno i sudjelovao u pripremi terena, tj. definiciji ZAMP-a...)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

mudri je našao mudriji način

caltanja u korist "svojih patenata"
tko zna možda tu treba tražiti vezu prilikom izbora u širi savjetodavni krug :-)

inače jest tema zaštite autorskih prava kompleksna
ali kao u glazbi, svugdje drugdje se ne može izbjeći copy-paste, pogotovo u designu, arhitekturi...zapravo u svemu...teško je odrediti što je zapravo autorstvo. Pitanje je što je korištenje u smislu kopiranja, a što korištenje u razvojnom smislu neke ideje.

Može se smatrati autorstvom i potpuni copy-paste, npr slučaj kada studentice arhitekture dobijaju natječaj za đamiju u Rijeci, a zapravo su copy-pastale robnu kuću u Nizozemskoj, kao i stil koji su koristile autorice te robne kuće: slikanje za duplericu. Mi smo poznati definitivno po nagrađivanju radova koji su čisti plagijati
Neki pak osebujni uratci nisu naišli na razumijevanje, tipa teglenica za venecijanski bijenale.

u svakom slučaju mislim da se naplata autorskih prava u glazbi treba na drugi način riješiti. Ovaj je prezadavio i od njega najmanje koristi imaju autori.

Tko je glasao

Mozart & Co

U principu autorska prava, tj. eksploatiranje istih "umire" 50 godina nakon smrti autora i tada su totalno slobodna za reproduciranje bez naknade (zato i postoji poplava klasičnih CD-ova i muzike iz 50-ih i 60-ih).

Postoje neki izuzeci kada su nasljednici autorskih prava čvrsto navedeni, tada oni dobivaju tantijeme od izvođenja pokojnika.

Autorsko pravo je prilično kompleksan pojam, ali je sama ideja prilično pravična. Svaki umjetnik (autor) ima pravo na naknadu za korištenje svog djela.

Danas je veliki problem tv-kućama reprizirati neke stare serije (pa ih i NE repriziraju) jer su u njima često glazbeni brojevi tada manje poznatih (a danas top-bandova) koji traže enormne svote ako će se serija opet prikazati. Što je i logično, jer znaju da će gledanost takve serije biti veća - baš zbog muzike.

Dakle Mozart, ako ima određene nasljednike ima korist - jer svako emitiranje na radiju njegove pjesme (ili kupnja CD-a) njemu (pokojnom) osigurava održavanje grobnog mjesta :)

Tko je glasao

ZAMP-ov dvosjekli mač

Ideja ZAMP-a (osim onog dijela o medijima;), izvučena iz konteksta realiteta, ima svojih itekakvih opravdanja.

Realno, zbog ZAMP-a i prihoda koji se kroz njega generiraju, neki i samo neki i malobrojni, super žive, bez da moraju prstom mrdnuti. Kao i u mnogim drugim segmentima ove korumpirane zemlje s izraženom negativnom selekcijom, neki se vrte non-stop po medijima, posebno HRT-u, dok je drugima pristup kravi muzari itekako otežan, tj. mogu imati i dobru stvar i dobar spot, ali uzalud im trud ako nisu "podobni".

Sve više se mnogi okreću samo čistoj šljaki i gažama, jer su uvidjeli da im se recimo ulaganje u spotove ne isplati, s obzirom da se neće "vrtiti".

Naša glazbena scena i nije toliko loša, koliko bi se dalo zaključiti prateći samo (H)TV i najslušanija radija - problem je što je to širokim masama teško doznati, jer se već godinama prikazuju uvijek i samo neki.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Što ste mi tu ZAMP ugurali.

Što ste mi tu ZAMP ugurali. Neću ZAMP u moju butigu!

Tko je glasao

hvala. sad kad vec imamo

hvala.
sad kad vec imamo relevantne komentare, volio bih vidjeti gdje u njima pise da je josipovic zamracio novce? kad se sa tom tezom vec tako olako i casual barata.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

@hatzivelkos netko novac kako

@hatzivelkos netko novac kako kažeš zamrači, a netko što bi se reklo "oplemeni" Poanta je u osobnoj dobiti.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ajmo se držati teme. Molim

Ajmo se držati teme. Molim vas sve. A tema je: da li postoje indicije da su Mudrinić i Josipović imali neke zajedničke poslovne interese znatno ranije nego li je Josipović postao Predsjednik. Pokušajte se suzdržati na provokacije. Pročitajte molim vas ponovno blog, točke 5 i 6 i indicije po A i B.

Tko je glasao

Novci će se ustanoviti. Bar

Novci će se ustanoviti. Bar to nije problem. No nije u novcima sve. Neke ljude više zanima moć, neke ugled. Prije tri godine nitko nije znao za Josipovića. Svatko ima svoje afinitete.

Tko je glasao

nadam se da sa jednakom

nadam se da sa jednakom nonsalancijom prihvacas (ili ces prihvacati) i tudje olake komentare o samom sebi.

a bas bi se lijepa konstrukcija dala sloziti.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Slobodno konstruiraj što god

Slobodno konstruiraj što god hoćeš kad se kandidiram za predsjednika. :))

Tko je glasao

imas vrlo osebujan nacin

imas vrlo osebujan nacin shvacanja odgovornosti za napisano.
samim cinom sto se netko kandidira za neku politicku funkciju, po tebi postaje legitimna "meta" za olako blacenje i insinuacije.

vidis, kako ja promatram stvari, takav pristup je svojstven prljavoj politickoj antikampanji, ciji je cilj nanjeti politicku stetu politickom protivniku. cime se, ti, de facto, samoproglasavas vojnikom vladajucih (buduci jedino oni trenutno imaju jasan politicki interes blacenja i slabljenja pozicije predsjednika). kao apsurd slijedi zakljucak da svojom borbom protiv mudrinica radis direktno za interese grupacije koja je tog mudrinica stvorila i odrzala na poziciji. sto se dodatno potvrdjuje kroz tvoje upise u kojima ni jednom rijecju ne "diras" stvarne nosioce izvrsne (ali) i pravosudne vlasti u RH.

sjedni pet, izvrsno obavljen partijski zadatak.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Bože mili što si sad napisao.

Bože mili što si sad napisao. Mislim ja sad mogu odgovoriti na to sve, počevši od toga da sam ja "SAMOPROGLAŠENI" vojnik HDZ-a. Ali to nema smisla. Neću se baviti besmislicama. To uopće nije predmet ove rasprave. Ali to je za sada jedino oružije koje u pobijanju indicija imaš. Ne možeš pobiti navode iz dnevnika tako da napadaš mene osobno. Neću odgovoriti na to. Neću.

No ja sam uporan pa ću ponoviti ono što sam ti već jednom u komentaru dolje niže napisao. Tema ovog bloga je napisana u točkama 5 i 6:

5. Jedan mali broj komentatora mojih blogova, iznosili su svoja mišljenja kako je imenovanje Ivice Mudrinića u gospodarski savjet logična posljedica funkcije koju Mudrinić obnaša te da Predsjednik nema nikakav interes štititi Balkansku Telekom Mafiju od kaznenog progona.

6. U ovom blogu korištenjem samo javno dostupnih izvora pokušati ću rekonstruirati sadržaje koji povezuju Ivicu Mudrinića i Ivu Josipovića. Postoje jasne indicije da je već ranije najkasnije 2007. godine formirana interesna grupacija koju predvodi kvartet Ivo Josipović, Ivica Mudrinić (T-HT), Ninoslav Pavić (EPH) i Vladimir Smolec (Digitel).

Onda sam pod A i B iznio dvije indicije. I sada možemo pobijati indicije, a ne vrijeđati mene.

Dakle tema komentara može biti:

- da li su datumi pod A2 mogli biti krivotvoreni
- koliko je pouzdan neki izvor
- što sam ja konkretno svjedočio
- zašto me Digitel tužio pa onda povukao tužbu
- možemo li vjerovati Nacionalu i drugim medijima koji dovode u vezu Digitel i Josipovića
- itd...
- itd...

Svaki put kad kreneš s komentarima prema meni ti zapravo jačaš indicije iz mog bloga. Idemo osporiti indicije. A ne kome one više ili manje pašu. S tim da se mogu složiti odmah s nekim tvojim navodima, ali to Hatzy nije tema ovog bloga.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci