Tagovi

Ivica Todorić preuzima EPH i postaje pravi gazda Hrvatske kojem ni Sanader ne može ništa?

Kaže DEMOS da za pokoru napišem dva ozbiljna dnevnika, pa idem probat - iako ima i dalje zanimljivih vijesti na tragu prvog dnevnika tipa Svaka svinja svome krdu trči: Sladja i Gianna na špici s prasetom i pijetlom ili pak novi (stari) ministar koji laže i prima mito - Čobankovićev Audi A4 za Pankretića nije dobar. To je ono što pali raju - kruha i igara. Ozbiljne teme? DEMOS - btw je li onaj tvoj Jordan konačno dao ostavku? HSU ima novog predsjednika? Ili koga više briga...
Idemo probat ozbiljno. Slušam nekidan društvo blisko Todoriću i Agrokoru kako se hvale na nekoj večeri (igrom slučaja sam sjedao stol do i čekao društvo, pa sam htio ne htio morao slušati njihovo prenemaganje) kako su stisli Nina Pavića i ekipu i da je samo pitanje dana kada će preuzeti EPH. Odnosno da im to ionako nije neka frke, jer sve što Ivica poželi Nino i ostvari...
Malo mi je zvučalo čudno jer je poznato da EPH godinama ima strateške odnose s Digitel grupom preko koje su dobivali većinu oglasa (dovoljno je spomenuti T-HT grupu) i radili većinu promotivnih aktivnosti, pa čak i zajednički producirali TV emisije ili on line izdanja EPH (samo neke od stvari koje su radili zajedno koje mi sada padaju na pamet).
I onda sam krenuo malo surfati - i gledaj čuda svašta se događalo, a ni ja ni celokupna hvatska i svetska javnost niš nije skužila - intervju s direktorom Digitel komunikacija Aljošom Roksandićem u Lideru - U 2007. godini 50 posto našeg rasta bilo je izvan marketinga.
Partnerstvo Digitela i EPH danas praktički ne postoji
• Hoće li biti novih Digitelovih akvizicija na domaćem tržištu?
- Domaće tržište nije podložno velikom broju akvizicija jer se temelji na ljudima. Tvrtkama u domaćem vlasništvu, koje su jedino dostupne za akvizicije, upravljaju ljudi koji žive za taj projekt. Kupite li tvrtku i isplatite vlasnika, nje više nema. Partnerstva, suptilno i pametno dizajnirana, zato su izglednija opcija.
• Nešto kao partnerstvo s EPH-om u medijskom biznisu?
- To nam je partnerstvo, koje danas praktički ne postoji, donijelo dragocjena iskustva, ali na kraju dana nije postiglo strateške efekte koje smo očekivali. U jednom smo trenutku osnovali zajedničku tvrtku kako bi ujedinjene snage bile inkubator našeg i njihovog razvoja. Nakon što se iz tog ‘izrodila’ televizijska produkcija i projekt internetskog portala Jutarnjeg lista, strategije i razvojni prioriteti su nam se promijenili. Televizijska produkcija je u našem, a internet u njihovom vlasništvu, tako da zajedničkih poslovnih operacija i nemamo. Mislim da obje strane mogu biti sretne zato što je iz toga za svaku izašla neka konkretna vrijednost i što smo se na fer i korektan način u tom području razišli.

Diplomatski rečeno, nismo uspjeli zajedno nešto opiturat i sad jašemo svak svojim putem. Ali što je to moglo biti? Opet pomaže mreža svih mreža - očigledno je DSZ (jedan od slovenskih suvlasnika Digitel komunikacija) imao velike ambicije po pitanju EPH-ova udjela u Tiskau i hrvatskog tržišta, no priča očigledno nije završila "strateški" sretno, pa su se donedavni ljubavnici sporazumno razišli (više manje sporazumno, izgleda da je novi princ na bijelom konju počeo diktirati uvjete).
Ali tko je novi princ, koje kraljevske loze? Pa u Hrvatskoj postoji samo jedan kraljevska obitelj, koja živi u dvorcu, ženi djevojke iz snova hrvatskih surfera (iako one znaju ljubiti i obične dečke, bez toliko novaca, ali očigledno puno duha ili s dobrim ... - no to je tema za neki drugi dnevnik). Postoji samo jedna dinastija - ime joj je Todorić - jedini pravi gospodari Hrvatske - kakav Sanader ili Milanović - Todorić diže i spušta cijene kad hoće, pa tko god je premijer, ako nema gospodarsku politiku, ima Todorića koji mu diktira uvjete. Pa cijela Hrvatska zna da je Todorić kupio pšenicu po normalnoj cijeni, da bi nakon toga, navodno "zbog suše" sve poskupilo... Ali o tome ne čitamo, ne piše se...
Zato, jer je ulaskom u Tisak Agrokor prvo postao strateški partner EPH, kojemu danas nijedna brojka iz poslovanja EPH nije nepoznata. I koji raspolaže njihovom gotovinom svaki dan - a Todorić je poznat kao čovjek koji raste na nelikvidnosti svojih dobavljača - čak su se sami hvalili da kada trebaju izgraditi novi centar jednostavno nikome ne plate ništa mjesec dana i to ih čini najboljom bankom u državi. Tko bi se kralju Todoriću usudio zaračunati zatezne kamate? Pitajte Dukat i Gavrilović je li im se isplatio ići sami protiv kralja?
A sve se nekako svojevremeno poklopilo s bijesnom reakcijom Todorića na sasvim običan članak u Jutarnjem u kojem su prenesene procjene bonitetnih kuća koje su Agrokoru smanjile bonitet zbog dugoročno neodgovarajuće strukture zaduženja ili već čega je bio slučaj. Pokazali su da je sav sjaj Agrogora na klimavim nogama. Novinari su samo prenijeli vijest objavljenu u svijetu. No kazna je bila drastična - povlačenje svih oglasa Agrokora iz izdanja EPH, pa dečki vi glumite slobodne novine.
Stvar se morala brzo zagladiti, Nino se poklonio, a Agrokorovi oglasi danas drže besplatne novine Metro Express na životu...
I tu smo došli do poveznice s pričom s početka - Agrokor je u međuvremenu preuzeo Unex grupu koja je postala najveći kupac oglasnog prostora u Hrvatskoj (što je donedavno bio Digitel). Priča je jednostavno - uz postojeće klijente, te Agrokor grupu, Unex je počeo dobivati i Agrokorove dobavljače i partnere jer je poruka bila jednostavna ili ideš preko Undexa ili će kupci tražiti tvoje proizvode u Kozumima...
Sad su stvari posložene - Agrokor je najmoćniji privredni subjekt u Hrvatskoj, određuje ekonomsku politiku u puno segmenata, ima najbolji izvor casha u državi (Tisak), ima najbolje uvjete za oglašavanje i najveće budžete i time može ucjenjivati kako partnere, tako i medije (Unex grupu), a sada je tom timu pridružen najveći novinski izdavač u Hrvatskoj (EPH, da ne zaboravimo Agrokor ima i dalje udio u RTL Televiziji). U svakoj normalnoj državi bi na to reagirala sva bulumenta regulatora, no kako recimo muž od gđe Spevec radi u Agrokoru, eventualna pitanja sukoba interesa ili monopola, vjerojatno rješavaju za obiteljskim večerama. E kad obitelj nije kraljevska jer nije plave krvi onda je ..., ne znam zašto su mi na pamet pali Sopranos.
I onda se pitamo zašto nitko ne piše protiv Todorića? Pitate se kako to da je Butković napisao prvi kritičan tekst o Sanaderu? Pa Ivica Todorić poručuje svima - više vas ne trebam... A jadni Davor da se izvuče, izmislio e-mail intervju - btw je li prihvatilo njegovu ostavku?
A Digitel komunikacije postaju strateški partner Styria grupe - Večernjeg lista, 24sata i Poslovnog dnevnika - sad ćete reći bit će zanimljivo - no mogu li oni recimo isto tako priuštiti da ne dobivaju oglase Unex grupe?
DEMOS može li ovo proći kao ozbiljan tekst? Ili da sve shvatimo kao zajebanciju dok uživamo u Slađinim cicama? Ionako je pollitika, kako kaže bijesdrugi, samo još jedno drkalište?

Komentari

Propustio si važnu brojku

Propustio si važnu brojku iznjeti u cijeloj ovoj priči( koju ne znam ni ja). Koliko Agrokoru pšenice (i mandarina - jer je i u dolini Neretve sve mandarine pokupovao) zapravo treba? Mislim da je to jako važno. Postoji mogućnost da je Todorić kupio previše pšenice ,da bi Sanader mogao pokazati brigu o seljacima(pogotovo u izbornoj godini). To je svake godine bio problem ,sjetimo se pregovora oko cjene i zatvarnja cesta.

Tko je glasao

samo ću iz osobnog iskustva

samo ću iz osobnog iskustva posvjedočiti da su sve teze u ovom dnevniku, naročito one po koje spominju UNEX živa istina...

Tko je glasao

Hvala na potvrdi da smo mi

Hvala na potvrdi da smo mi blogeri koji, u biti, činimo ovaj forum, respektabilni "rasadnik" kvalitetnih informacija i promišljanja. Zato nas (valjda) i plagiraju i prepisuju okolo...

Tko je glasao

Ako smem da konstatujem i

Ako smem da konstatujem i mnogo čitana tema u malo dana:-)

Tko je glasao

Ali tko je novi princ, koje

Ali tko je novi princ, koje kraljevske loze? Pa u Hrvatskoj postoji samo jedan kraljevska obitelj, koja živi u dvorcu, ženi djevojke iz snova hrvatskih surfera (iako one znaju ljubiti i obične dečke, bez toliko novaca, ali očigledno puno duha ili s dobrim ... - no to je tema za neki drugi dnevnik).

Hm, jedno pitanjce: Lana je još uvijek s Matijom Babićem ?
;-)

Tko je glasao

Pa kažu da princeze uvijek

Pa kažu da princeze uvijek padaju na bitange...

Tko je glasao

Pisalo se o tome na forumima

Pisalo se o tome na forumima na Index.hr
Sve mi se čini da se Matija hvalio (ako već ne istupa o tome javno). Ne znam kako na to gleda kraljevska obitelj, osim ako ne pripoji Index.hr svom novonastalom medijskom carstvu

Pucko.

Tko je glasao

Na nije bitno što se pisalo

Na nije bitno što se pisalo - bitno je što je bilo. Sjećate se lude promocije bloga Lane na index.hr itd - to je tada bilo - Lana je imala crush na Matiju i ja to mogu razumjeti. Nakon sterilnih prinčeva dobro joj je za promjenu dola jedna "bitanga" kako je napisao Potjeh. Go Matija, pokaži Todorićima, tko je gazda:-)

Tko je glasao

Ma to je ono: koja korist i

Ma to je ono: koja korist i ako jesi ako se ne možeš pohvaliti...

Pucko.

Tko je glasao

Odlična analiza! Sad će se

Odlična analiza! Sad će se i EPH moći lakše širiti po regiji (širio se i do sada, a s Agrkorom iza sebe to će biti još lakše i brže). Tko zna, možda i Pavić, kao svojedobno Todorić, donira neku lovu hramu sv. Save u Beogradu)?!
Čuj, da su hrvatski mediji sluganstvo prema politici ne zamijenili, nego ojačali još i sluganstvom prema krupnom kapitalu, stara je stvar. Ono što mi, obični ljudi, možemo uraditi, to je da prestanemo kupovati njihove proizvode. Meni je, recimo, Konzum toliko odvratan da ni mrtav ne bih ušao u njega, osim ako baš ne moram. Jednostavno, na njegovim policama nema proizvoda koje tražim i za koje sam voljan izdvojiti čak ni jednu kunu. Vrlo slično stoje stvari i s proizvodima EPH.
Demokracija i slobodno tržište donijeli su nam ovakve vrste poslovnih sprega, ali u svom korijenu imaju jednu dobru stvar - mogućnost izbora! Ja sam svoj izbor napravio. Todorić i Pavić u mom životu ne znače apsolutno ništa. Svjestan sam da vrijedi i obratno. Samo, ja sam tu ipak u prednosti, jer oni puno više ovise o meni (mom novcu), nego ja o njihovom.

Tko je glasao

Konzum, EPH i T-Mobile

Konzum, EPH i T-Mobile početkom 3. mjeseca startaju novu virtualnu mrežu, K MOBILE, pandan Vipovom Tomatu.

Tko je glasao

Ne baš. KMobile je više

Ne baš. KMobile je više pandan virtualnim mrežama supermarketa, što nije neuobičajena pojava u zapadnoj Europi. http://www.tesco.com/mobilenetwork/

Prednost mobilne mreže vezane uz brand (robnu marku) lanca supermarketa ima mnogo prednosti: spremnu distributivnu mrežu proizvoda, mogućnost integracije s drugim uslugama (npr. kartica koju na blagajni Konzuma provuče blagajnica, vi joj date 50 kn u blagajnu i one se pojave na vašem mobilnom računu), dumpinški potencijal koji snižava cijene svih usluga, itd.

Tomato je bio pogreška jer ga je stvorio VIP koji je time jasno odaslao poruku svojim korisnicima da ih potkrada jer, eto, može i jeftinije - Tomato jeftinije. Tomato nije morao kupovati minute od VIPa onako kako će K Mobile morati od T-Mobile-a. K Mobile bi mogao biti daleko uspješniji primjer virtualnog operatera.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Tomato je bio pogreška jer

Tomato je bio pogreška jer ga je stvorio VIP koji je time jasno odaslao poruku svojim korisnicima da ih potkrada jer, eto, može i jeftinije - Tomato jeftinije. Tomato nije morao kupovati minute od VIPa onako kako će K Mobile morati od T-Mobile-a. K Mobile bi mogao biti daleko uspješniji primjer virtualnog operatera.

Zato se VIP trudio da se Tomato nigdje javno ne poveže s VIP-om. Pa stoga recimo na Tomato webu nema niti traga informacije da je Tomato dio VIP grupe...

Naravno, u krajnosti ipak ne mogu sakriti tu činjenicu pa se kad tad proširi glas i među narodom, dok poslovna ekipa to zna anyway od prvog dana

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Nema šta, dnevnik je za

Nema šta, dnevnik je za čistu peticu. O medijskim aranžmanima Todirićeva koncerna nemama toliko informacija kao ti, ali ovome: .....I koji raspolaže njihovom gotovinom svaki dan - a Todorić je poznat kao čovjek koji raste na nelikvidnosti svojih dobavljača - čak su se sami hvalili da kada trebaju izgraditi novi centar jednostavno nikome ne plate ništa mjesec dana i to ih čini najboljom bankom u državi.
imam i te kako jer su na tim sistemom poslvoanja još neki izgradili cijelo gospodarsko carstvo, a one gospodarstvenike koji su bili protiv su uništavali prfeko noći koristeči se doslovno raznim ne/dozvoljenim sredstvima. Kako sam sada malo limitiran osobnom pozicijom ovu temu ću svakako u dogledno vrijeme puno detaljnije obraditi.

DEMOS može li ovo proći kao ozbiljan tekst? Ili da sve shvatimo kao zajebanciju dok uživamo u Slađinim cicama? Ionako je pollitika, kako kaže bijesdrugi, samo još jedno drkalište? Bravo... Otvorio si nekoliko vrlo važnih tema sa početka 90-ih koje bi mogle (bar se nadam) doći "glave" neke od sada etabliranih "gospodarskih"veličina....

Tko je glasao

Todorićeva demonstracija

Todorićeva demonstracija sile "ničim izazvanim" dizanjem otkupne cijene pšenice utvrdila je njegov položaj i respekt od strane vlasti. Kritiziranje Agrokora iz redova Vlade nije poželjno, odnosno kažnjava se (nije li netko pokušao kritizirati Agrokor prošli mjesec iz redova vladajuće koalicije?). Todorić je osoba koja može relativno jednostavno i u kratkom vremenu izvesti ljude na ulicu, odnosno prouzročiti posvemašnje nezadovoljstvo.

Koliko se puta spominje riječ Konzum u vijestima u zadnje vrijeme (bilo da je riječ o Turskoj akviziciji bilo da je riječ o spuštanju cijene kruha). Samo Konzum, drugih igrača na tržištu (kao da) nema. Tko je spustio cijene i pomogao Sanaderu da ostvari željeni privid? Naravno, Konzum.

Tko je glasao

Prilično ozbiljan post,

Prilično ozbiljan post, samo je u 2008.g. malo kasno uočavati pojave koje snažno kreću od prije 50 godina i vječnost. Evo je još jedan primjer kako "kasno Marko na Kosovo stiže" - Njemački stručnjak o BiH - isto se odnosi na svu ex SFRJ i izvanistitucijsko "samoupravljanje" od šezdesetih dalje. Pročitani smo, a i međunarodna zajednica koja je ex Savez komunista i razdoblja beskrajne zabave.

Netko u tom moru samoupravljanja i dugim marševima protiv institucija mora biti i malo glavniji - svi vape za liderima te napretkom i rastom, pogotovu nakon spoznaje da Tito jeste besmrtan ali i nije te te da napredak i rast iz etape u etapu jeste nezaustavljiv i bez granica ali i da ipak ima nekih slabosti i defetizma, pa eto. Tako je Srbija našla (Kritički prikaz srbijanske elite i posebno cara Miškovića, Todorićeva partnera), pa red je da i Hrvatska nakon dugog puta nađe kakvog lidera. "Sve Todoriću, Todorić za sve", "hajte, stupimo u nove pobjede".

Tko je glasao

Agrokor svoju budućnost

Agrokor svoju budućnost vidi kao internacionalni igrač. Šteta što nisu uspjeli u Turskoj, možda im se posreći na sljedećoj prilici... EPH je samo 50% vlasništvo Pavića (to bi eventualno Todorić mogao preuzeti, WAZ niti u ludilu ne bi prepustio svoj udio) i cijelo medijsko tržište je velika gužva i u stalnom padu. Lakše je uzimati maržu na kiosku od svega što tamo dođe nego stvarati sadržaj, brinuti za nestašne urednike, tiražu itd... Dakle, Todorića ne zanima EPH, ali naravno da imaju partnerski odnos... Agrokor ima Unex jer je to tako normalno za tvrtku koja troši milijarde godišnje na oglašavanje. Zašto bi to propustila trećoj strani...

A što se tiče Dukata i sukoba s Todorićem. Dukat je imao pad prodaje od oko 2% zbog izbivanja iz Konzuma. Ništa strašno...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Agrokor svoju budućnost

Agrokor svoju budućnost vidi kao internacionalni igrač.

I mi mu želimo da mu se to što prije ostvari, samo da više ode iz HR. Agrokorova čvrsta šaka i utjecaj na cijene preko veza s političarima je do sada donio samo štetu hrvatskim potrošačima koji hranu plaćaju relativno skuplje od građana EU. Aktivno opstruiranje razvoja konkurencije (npr. Lidl) "kako bi se razvila nacionalna grana trgovine" (koja uopće nije "nacionalna" nego privatna i čiji profit se slijeva u džep pojedinca, a ne svih građana) jedan je od svijetlijih primjera političke tržišne diskriminacije koja pogoduje Agrokoru, a koja će ulaskom u EU biti zabranjena i za koju će država plaćati penale.

Doista šteta što nisu uspjeli u Turskoj. Možda za slijedeći tender trebaju odabrati neku još dalju lokaciju? Što dalje, to bolje za razvoj hrvatskog tržišta.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Agrokor svoju budućnost

Agrokor svoju budućnost vidi kao internacionalni igrač. Šteta što nisu uspjeli u Turskoj, možda im se posreći na sljedećoj prilici...
Ne samo šteta nego šta ćemo sada svi skupa? Nakon slavnih sedamdesetih, kada smo na čelu sa Milkom Planinc obarali razne svjetske rekorde i zatim opet na čelu s njom kao predsjednicom SIV-a osamdesetih utonuli u defetizam, sada opet slično.

Ubiše nas preveliki uspjesi. Obzirom da ti je uspješnost očigledno bliža specijalnost, možeš li šta ne temu kako da nakon takve siline dugih uspjeha tako lako na svaki mali lahor padamo? Posebno zabrinjava što i drugi naši udarni uspjesi, kao Jure Radić IGH na istok, Čačić na sve strane, Pliva, sve po Jadranu ... nakon furioznih skokova ponavljaju Milku Planinc. Kao da je neki imaginarni usud to prati (naravno i razno smeće).

Tko je glasao

čuj ap, ipak bi se trebao

čuj ap, ipak bi se trebao malo odmaknuti od Milke Plannica, Radića i sedamdesetih. Znaš, biznis se ipak puno, puno promijenio od tada.. A i neki sasvim novi igrači igraju lokalno, regionalno i globalno.. I kapital novi i sve je dosta drugačije...

Sramotno je uspoređivati Milku Planinc i njeno šefovanje vladom s današnjim uspjesima hrvatskih velikih firmi, ili ovim pokušajima poput Agrokorovog u Turskoj...

3 milijarde dolara, toliko Milka Planinc nije nikada niti sanjala a kamoli to mogla stvoriti

Ti si uvjeren da su Dropulička, Radić neki relevantni igrači. Oni su lokalni zabavljači za naše žute novine...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Bilo bi odlično da je tako

Bilo bi odlično da je tako kako ti se čini.

Ali 90 % toga je isto, uključujući ljude (ako ne isti onda njihova djeca), i sve skupa u bezuspješnim pokušajima dohvaćanja i 30 % razine za Milke. Tako i tih 3-6 mlrd dolara u trgovini, to nije niti 20 % toga koliko su okretali tada i puno više prodirali na istok.

Ad Ivice Todorića, njegov otac Ante i Damirov otac Ivo Kuštrak su već šezdesetih okretali puno više toga. Čak možeš vidjeti po sjedištima, ovaj jadnik se je smjestio u neboderčić gdje nitko više nije htio do je sedamdesetih i osamdesetih po Zagrebu puno imperijalnije nastupalo bar desetak bujajućih kompanija.

Ukupno okretanje biznisa je negdje na 30 % razine kao tada, i sa bitno slabijom pozicijom u širim okvirima. Ono što danas zaradi viši menadžer, tada bi zaradio pet razina niži referentić.

Te relacije su ujedno ključni kamen spoticanja, snage se čudom čude kako to i pored takve siline ide slabije nego tada. Bez poučka Milke Planinc je nemoguća najosnovnija orjentacija.

Tko je glasao

Ad Ivice Todorića, njegov

Ad Ivice Todorića, njegov otac Ante i Damirov otac Ivo Kuštrak su već šezdesetih okretali puno više toga. Čak možeš vidjeti po sjedištima, ovaj jadnik se je smjestio u neboderčić gdje nitko više nije htio do je sedamdesetih i osamdesetih po Zagrebu puno imperijalnije nastupalo bar desetak bujajućih kompanija.

Ne kužim ovaj dio. Tko se smjestio u koji neboderčić?

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Čuvena kompanija Agrokor se

Čuvena kompanija Agrokor se je smjestila u neboderčiću zvanom Cibonin toranj, nakon što se godinama nitko nije htio tamo zadržati.

Tko je glasao

i mislio sam da ćeš to

i mislio sam da ćeš to reći, ali sam mislio da znaš zašto je to. A vidim da to ne znaš, već si složio konstrukciji za svoju tezu

Agrokor je početkom devedesetih prodao svoju buduću zgradu - PLIVI i to je danas Plivina zgrada. Zato jer je krenula kampanja da Agrokor nije likvidan i da propada, pa su oni lijepo tako svima rekli - evo imamo 200 milijuna maraka (toliko otprilike je Pliva platila zgradu)...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Slučaj Plivine zgrade u

Slučaj Plivine zgrade u Vukovarskoj je bio javan i prilično je značajan sa tih 200 milijuna DEM.

Mr Vedriš je, u razdoblju 1990.g., kada nije bio ovlašten (još bile općine u čijem to djelokrugu) je nelegitimnim aktom dodjelio Agrokoru to zemljište bitno ispod cijene, praktički besplatno. Parlelno je njegov član poglavarstva mr Željko Čović postavljen na čelo Plive i kupio tu zgradu u ime Plive po bitno većoj cijeni od tržišne. To poglavarstvo je postavljeno potpuno nezakonito, od liste KNS koja je bila zadnja na izborima, nakon što je izabrana većina HDZ-a konstituirala skupštinu i za mandatara izabrala HDZ vijećnika mr Krešimira Mikolčića. Paralelno sa početkom gradnje zgrade je iz istog kruga na čelo zagrebačke banke postavljen Luković, nakon čega je banka dala Agrokoru niz kredita bez rokova povrata i devizne klauzule, uz ostalo i na ime zgrade. Zgradu je izvodila Industrogradnja, koje namirivana na drugim mijestima.

Suma sumarum, poražene komunjare su nezakonito postavljene na vlast u Zagreb i zatim Plivu, ZABU i Vladu, te samo u tim transakcijiama povukli na uloženih niti 10 % više od 200 milijuna DEM. To su sve dečki iz kruga, obitelji se druže i znaju od šezdesetih, pa je dečkima trebalo malo zabave hrvatskog predznaka, nakon što su malo patili u sličnim zabavama bez toga predznaka.

Inače, to je bilo razdoblje sveopće uspješnosti, široke divizije su zbilja bile oduševljene demokratskim promjenama, koje su dosezale do stupnja da zbilja više nikome ne pada na pamet da bi nešto od toga šta se radi trebalo i stavrno raditi, osim nekako okrenuti. Mjere Vlade RH su bile - uvoz novih auta bez poreza i carina (svi za), otkup društvenih stanova za 3 % vrijednosti (svi za). Mjere gradske vlasti su bile nećemo kao u komunizmu (a na čelu komunjare Marina MD itd. koje je baš HDZ prozivao) - neka dovršava Borovje onaj tko je započeo (nakon uzetih cca 100 milijuna DEM, a a nakon toga su se godinama namirivali odatle), sanacija Jakuševca (veselo) i razne neopisive stvari.

Dosta je, previše bazdi na najgore komunjarstvo, gore nego beogradsko Dedinje.

Tko je glasao

KOji je to poučak? čisto

KOji je to poučak? čisto za informaciju ako nije bed

Tko je glasao

Milka je bila na čelu

Milka je bila na čelu zlatnog razdoblja obaranja svih rekorda sedamdesetih, što je neomuće doseći niti na pola.

Odmah potom ista Milka je preko noći bila na čelu sasvim suprotnog, obrata, morale su se na kratko otvoriti karte - ne može se ništa graditi i investirati, ne može se normalno piti kava, ne može se voziti aute ....

Tko je glasao

Mili kad si tako pametan i

Mili kad si tako pametan i informiran, daj mi reci što je Aljoša Roksandić radio u izbornom stožeru u vrijeme kampanje? Kaj su Premisa i EPH radili za Vas? Odjednom nakon izbora raspad braka? Tko nije dobio što je htio?

Tko je glasao

Nudili su svoje usluge za

Nudili su svoje usluge za sto milijuna kuna. Ali odbili smo ih jer su skupi. I sigurno da PR menagerice u Premisi nisu niti do koljena Mačeku...stoga smo vam zatvorili vrata i rekli - idite jer mi idemo daje i bez vas...

I naravno da je Roksandić ubacio tezu kako Premisa može napraviti pozitivni PR, ali i negativni za drugu stranku, a ustvari je htio reći da ako ne platimo Premisi reket da ćemo biti na njenoj crnoj listi...

O tome možeš više pročitati ovdje/

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci