Tagovi

Ivan Vilibor Sinčić - alternativa alternativi

Ovi izbori će biti vrlo zanimljivi. Spasio ih je čovjek koji se našao u društvu 'velike trojice', neki bi rekli, sasvim slučajno. Danas je DIP, u skladu sa zakonom, objavio u dnevnim novinama oglas u kojem je obavijestio javnost o ispravnim kandidaturama četiri kandidata: Ive J., Kolinde G-K., Milana K. i Ivana Vilibora Sinčića. Već na prvi pogled, pogled na ovaj oglas DIP-a, bez ikakvih drugih (dez)informacija o kandidatima jedna stvar bode oči: veliki trojac podupire sijaset stranaka. Josipovića podupire 17 stranaka, Kolindu njih 8, Kujundžića 7, a Sinčića 1. To je prva razlika.

Druga razlika je u godini proizvodnje. Naime, Sinčić je daleko najmlađi kandidat. Već sam se susreo s mnogo komentara da je premlad za funkciju predsjednika RH. Kao da je Josipovićeva ozbiljnost, iliti starost komparativna prednost. Uostalom, kandidatura za predsjednika zahtjeva minimum minimuma: da ste punoljetni, dakle stariji od 18. godina, i da imate poslovnu sposobnost, tj. da ste u stanju odlučivati sami o sebi. Toliko o tome.

Sinčić nije bio član SDP-a, ili HDZ-a, stranaka koje su imale mnoštvo kandidata i predsjednika do sada. Dvojica od trojice bili su članovi HDZ-a, a samo jedan SDP-a. Zajedničko im je što su svi bili članovi komunističke partije.

Pročitao sam nacrt programa Ivana Sinčića. Velika većina, ako ne skoro sve tamo napisano, nije provedivo s pozicije predsjednika, a i da je čovjek premijer a'la Orban mnogo bi toga ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Međutim, što se tiče mrtvih slova, davno je poginula 'Nova Pravednost', 'Plan 21', 'Jamstvena Kartica' ili kako su se sve te laži zvale. Njegov program nije razlog zbog kojega ću za njega glasati. Razlozi su i dublji i površni u isto vrijeme.

Moram čovjeka pohvaliti zbog njegovog angažmana. Uspio je ispuniti uvjet prikupljanja potpisa s ukupnim budžetom na razini prosječne plaće. To je za svaku pohvalu. Osim toga, gledajući tri preostale face, njihove isprazne misli, njihovu političku prošlost kojom su aktivno sudjelovali, radili i šutjeli zajedno sa svima onima koji su od ove zemlje napravili vukojebinu iz koje se bježi, izaći na birališta i dati im glas znači počiniti intelektualnu, moralnu i ljudsku izdaju prvoga reda. Da su ta tri teletabisa ostala sama na sceni, apstinencija bi bila jedino ispravna. To je dakle razlog onih, pa i mene, koji će glasati 'protiv' ovih troje, 'za'bilo koga.

Ali ovaj površni razlog, glasanje protiv, ujedno je i početak meditacije koji će nas odvesti k dubljem razlogu. Naime, razočaranje hrvatskom političkom elitom je toliko intenzivno, duboko i jasno, da mi više ne tražimo političku alternativu, već bilo kakvu drugu alternativu. Tko je samo političar, taj je odvratan. Možda je to hrvatska verzija Grilovog pokreta pet zvjezdica. Vjerujem da bi i vojni prevrat za hrvatske građane bio prihvatljiv ako bi u sebi uključio internaciju današnjih političkih elita, a i onih koje su te elite obogatile. Sinčić je zapravo alternativa one alternative koju se čeka, a o kojoj se nema jasnog pojma. Mislim da će on intenzivno rasti u anketama, i to dovoljno da postane zanimljiv medijima, ali ako razmisli o prezentaciji ciljeva koji su ostvarivi, mogao bi postati prepoznatljiv i potencija za budućnost.

Iako o Živom zidu imam svoje mišljenje, sigurno je da su nekima od onih koje su branili prilikom deložacije 'kupili' dodatno vrijeme, ili čak moguću reviziju deložacijskih postupaka. Činjenica da su nešto pokušali, da su u krajnjoj liniji imali potpuno altruističku želju pomoći razlikuje ih od svih koji su ovih dana nosili kutije s potpisima velike trojice. Altruizam je toliko stran pojam hrvatskim političarima, da je dovoljna sjena postojanja toga pojma u liku i djelu čovjeka koji se natječe na nekim izborima da zadobije našu pozornost. Altruizam je veliki razlog zbog kojega ovome čovjeku dajem svoj glas, uz trud da i druge u to uvjerim.

Bio bih ponosan da Sinčić dobije značajniju podršku, recimo preko 10%. Time bi se poljuljala moja analitička procjena da se ne možemo promijeniti dok ne udarimo o dno i ne raspadnemo se na proste faktore. Iako je to gotovo utopija, nadam se da ćemo u nedostatku alternative pokazati da smo skloni i alternativi alternative. Mimo razuma nada tuče neki svoj ritam.

Komentari

ma ... Pernarova sranja s političkim marketingom

Al bolje i to Zlo od onih većih ...
Moj glas će dobit ukoliko mi u tom momentu ne bude draže nacrtat Đoku Bezdlakog :P

Provinciopolis

Tko je glasao

zapaliti vatru

jako je zanimljivo
i puno govori o nama, danas, o hrvatskoj i građanima hrvatske
da bi sinčić dobio izbore
da reducira program na

trenutni prekid ovrha
trenutni prekid deložacija

to je potpuno izvodivo

budući se, kao što i sami
kažemo, ništa ne događa slučajno
vjerujem da bogatstvo i raskoš sinčićevih prijedloga i planova
realno onemogućuju da dobije izbore
i provede ove dvije moguće stvari

kao u priči jacka londona s aljaske
možda je bilo moguće

luka

Tko je glasao

Dakle,

koliko sam uspjela pratiti medije, čini mi se da je ovu nadasve veselu temu o poklanjanju, prodavanju, ustupanju itd. lista s potpisima za kandidature otvorio - mladi i drčni gospodin Sinčić!

Najprije sam, naime, s njegove strane čula nekakvu objedu glede toga na račun don Grubišića.....

Nije mi se dalo komentirati, ali sam pomislila: "Dečko, ako je to istina - to se ipak javno ne govori! Ne možeš baš za svake prljave gaće tražiti aplauz od javnosti!

Tim više što je don Grubišić odustao, pak ti nije više konkurent, pak je on sam po sebi - sekundarna stvar!.......

Pomislila sam: to samo diletant može javno izbrbljavati budalaštine iz "bekstejđa"! Ti si izašao na stejđ, don Grubišić nije izašao - i kakva je svrha da sada publici prepričavaš što je on sve činio ne bi li se dočepao stejđa? Glupo!

Nije mi, naravno, ni na kraj pameti palo da će se Sinčićevo balavo hvalisanje pretvoriti u ovako zanimljivu tematiku! Da će ta njegova glupava izjava kompromitirati i dva kandidata koja su ispala iz igre, kao i njega samoga!

Mali ga je, dakle, temeljito zasrao, i sad mu ostaje, umjesto da "predstavlja svoj program" - da se bavi "sekundarnom problematikom"! Tko je od njih trojice "pravednik", a tko "pizda"?

Moš' si mislit kako će iz toga itko izaći kao "pobjednik"!

Eto, to je dokaz gluposti takvih ambicioznih šmrkavaca! Ušao je u igru - Rude i don Grubišić su ispali! Prema tome: morao je šutjeti o pizdarijama koje su se događale iza kulisa, jer one za njega više nisu bile bitne! Umjesto diskusije s kandidatima, on se srozao na diskusiju s ne-kandidatima! Budala!

Tko je glasao

Najprije sam, naime, s njegove strane...

... ovako bezvezan tekst se može dobiti od svakoga tko na kazališnu predstavu uđe na početku drugog čina - pa stvara proizvoljne - i potpuno netočne - zaključke.

A zašto baš takve osobe - koje dođu u pola predstave - imaju potrebu popovati - tko bi ga znao. Kako to izgleda u očima onih koji su predstavu pratili od samog početka? Otužno.

Ako želiš diskvalificirati mladca, ajd nađi neke pametnije argumente umjesto "ambiciozan šmrkavac".

Nije čovjek kriv što se - za razliku od tebe - koja nisi izlazila u mladosti jer nisi imala za taksi (?) - usudio popeti na binu. Ne zavidi, podrži.

Tko je glasao

Dobra procjena

@StariPil
Mislim da si dobro procijenio Ivana Sinčića.
Jako me zasmetala jedna njegova rečenica izgovorena nekoliko puta tijekom sučeljavanja.
"to je sekundarno pitanje "
Rečenica koja znači da osoba ne zna odgovor i da je zatečena njime.
Bez obzira na sve ostavio je bolji dojam od Kujundžića koji se ponavlja kao več viđeni papagaji. No premlad je, neiskusan i ako želi biti političar mora puno raditi.
A ovi što su u tvoj dnevnik uvukli chematrailse, jedno pitanje.
Današnja znanost analizira sastav udaljenih planeta. Na portalu imamo injžinjere kemije koji bi iz sportskog aviona mogli zagrabiti i analizirati, "čemiće" da se već jednom prestane trovanje ljudski umova s normalnim pojavama.

Tko je glasao

Jok, to znaci da je mali

Jok, to znaci da je mali dovoljno inteligentan da znaci sta je bitno i sta je nebitno. Kome je sekundarno pitanje bitno, neka trazi drugog kandidata. Meni da Vili ima neki drugi stav, ne bi se svidio.

Tko je glasao

No premlad je, neiskusan i

No premlad je, neiskusan i ako želi biti političar mora puno raditi.
Tako je - politika je profesija kao i svaka druga i potrebno je znanje i iskustvo. Samo što je natječaj za posao malo drugačiji. Jest da u politici ima svega i svačega, ali krenuti stjecati iskustvo s mjesta predsjednika države ... hm ... hm.

E sad se postavlja pitanje: što bi učinio kadrovik neke bolnice kada bi se za posao šefa kirurgije na natječaj javio mladić koji nema baš nikakvog radnog iskustva, a i znanje o tome što uopće treba raditi mu je vrlo dvojbeno, ali je novo lice i njegove zamisli odskaču od uhodanog modusa operandi starih prdonja. Ako posljedice njegovog izbora na to mjesto budu razorne, problem je u kadroviku, a ne u kandidatu. Ali ipak, nakon svakog političkog "natječaja" draže nam je pljuvati po kandidatima, a u potpunosti amnestirati odgovornost kadrovika.

Tko je glasao

Iskusni i neiskusni

Sudeći prema mišljenju većine u ovoj državi ne valja gotovo pa ništa. E sad, pitanje je tko je stvorio takvo stanje? Iskusni ili neiskusni? Ako su ga stvorili iskusni možemo zaključiti da su iskusni u krađi i uništavanju države. Ako su neiskusni zanima me koliko im treba godina da steknu iskustvo. Dakle, i jednom i u drugom slučaju Sinčić nije nazanimljv :)

Tko je glasao

premlad i neiskusan?

Pa bar ima stav možda ponekad i pogrešan za razliku od ovih iskusnih i starih koji nit smrde nit miriše. On sa 25 godina sigurno može još učiti i mijenjati se za razliku od iskusnih i starih ...

Meni je dovoljno čuti ove koji važe za valjda iskusne poput Milanovića i njegovu vladu, Karamarka, Kitarović i Kujundžića da trčećim korakom glasam za mladog i neiskusnog Sinčića! Gore ne može biti a on čini mi se nije niti pokvaren za što se ne bih mogao kladiti kod ostalih pretendenata za bitne funkcije u društvu

Tko je glasao

Ludditi zbor

Tja. Nakon što je 15 godina detuđmanizacije od hrvatske politike napravilo otužno smetište, ovaj siroti dečko čak može biti i simpatičan... dok se ne prisjetim da upravljati državom nije zezancija koju može raditi par frendova iz partije, s posla ili iz udruge ljubitelja ptica. Pogledajte Milanovića, pobogu.

Po meni, Viliborov (Pernarov) "program" je pravi primjer modernih luddita - vide dečki da nešto ne valja i da to treba promijeniti, srca imaju, želje imaju... ali ne znaju ni što, ni kako.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

plus za

@MKn

Plus nije za prvi dio prve rečenice. To ponavljaš u svakom komentaru. I već je degutantno.

Tko je glasao

Znanje

Zato ovi drugi znaju kako sjebati sve. Dajmo glas znalcima ;), ovaj mulac ne bi zn'o ni očevinu razbucat'.

Tko je glasao

ah

" Nakon što je 15 godina detuđmanizacije od hrvatske politike napravilo otužno smetište, ovaj siroti dečko čak može biti i simpatičan... dok se ne prisjetim da upravljati državom nije zezancija koju može raditi par frendova iz partije"...
a nego da šta je? ovom državom upravljaju todorići, mudrinići, lukovići... i neki belosvetski gelipteri.
a ovi dečko možda samo oće na lirski momenat postići ono što i mesić, lignjoslav i koljinda i slični: plaća k'o u snu, putovat po svitu o tuđem trošku, di'š bolje :)
ideje moje, benzina vaša, reče mudrac (potjemkin) onomadne :P
no, je li to rezultat tuđmanizacije ili detuđmanizacije, to je drugo pitanje...
profesor

Tko je glasao

Ispravak krivog navoda

Znam da sam dosadan ali si nemrem pomoć -"Ideje moje, benzin vaš!" je jedna od izreka Ostapa Bendera,mangupa iz djela Iljfa i Petrova "Dvanaest stolica" i "Zlatno tele". Nekad se to čitalo, sad se zaboravilo a Ostapa Bendera se pojavilo od 1990.godine do danas sva sila, samo kaj nisu ni duhoviti ni simpatični !
Ak' se detuđmanizacija shvati kao otpor autokraciji onda je u redu jer daljna tuđmanizacija nakon Tuđmana vodila bi u diktaturu jedne stranke i jednoga vođe, drugim riječima u staljinizam ako ne i u nešto gore!
Uostalom, kak' vidim, naši nazovi desničari nisu nikakvi desničari već samo totalitaristi i autokrati....

vojko27

Tko je glasao

Usporedi

Tuđman je vladao 9 godina. Osim Vatikana, nije imao bukvalno ničiju podršku, imao je 5 godina rata, nije imao prihoda od turizma, nije imao nikog i ništa osim svojih (naših) deset prstiju, plesao je po žici nad ponorom. Rezultat? Pobijedio je u ratu, ostavio nam je kompletno gospodarstvo u domaćim rukama, s oko 9,5 milijardi dolara duga, od čega je pola naslijedio od Tita, te oko 350 tisuća nezaposlenih.

Detuđmanizatori su vladali 15 godina. Imali su i imaju podršku svih redom, postali smo članica NATO i EU, nisu imali rata, imaju milijarde dolara od turizma svake godine, imaju slobodne ruke da rade što god hoće, samo nebo je granica. Rezultat? Kompletno gospodarstvo u tuđim rukama, sve banke, svi ekonomski subjekti i svi mediji rasprodani strancima, oko 50 milijardi eura duga, i... oko 350 tisuća nezaposlenih.

Nemam više što reći.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

skoro bih se mogao složiti...

... osim stupidnog pitanja - tko je te "detuđmanizatore" doveo na vlast. Što je Otac u tih 9 godina vladavine napravio da - trasira državu.

Odgovor je porazan - napravio je upravo to što je napravio - takvu državu gdje su pametni šutjeli, a ulizice postali ono što su postali - njegovi nasljednici. Pa on ih je birao, zaboga?

Ili želiš reći da su se u RH nakon Tuđmanove smrti spustili Marsovci, zamijenili njegove fantastične suradnike - i zamijenili udbašima kriptosrbima i jugonostalgičarima iz miješanih brakova?

Tko je glasao

Zapight of the Living Dead

O, sve se može, samo treba jako htjeti... pa tako i tvrditi da je Mesića, Račana, Čačića, Pusićku, Sanadera, Kosoricu, Josipovića, Milanovića & co. na vlast doveo ni manje ni više nego - Tuđman. Dapače, svima njima on upravlja i dan danas, 15 godina kasnije, "trasira". Iz groba :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

što jest jest...

... Mesić je zapravo bio prodavač kokica koji se na "sceni" pojavio nakon Tuđmanove smrti. Kao i ostala bulumenta.

Ja razumijem što si želio poručiti svojim upisom... ali razumi i ti da ja mislim da si u krivu.

Tko je glasao

Mesić je zapravo bio prodavač

Mesić je zapravo bio prodavač kokica koji se na "sceni" pojavio nakon Tuđmanove smrti

A što je ono bilo 1994? :-)

ali razumi i ti da ja mislim da si u krivu

O da, u krivu sam zato što vidim da je Tuđman bio neusporedivo sposobniji i uspješniji od svojih nasljednika.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

???

Prvo - nisam niti rekao da nije.

Drugo - skačeš sam sebi u usta. Tko mjeri uspješnost? Naspram čega? Ako je ovima cilj pljačka - onda to rade sasvim dobro, dakle su uspješni, možda i uspješniji od Tuđmana.

Ono što ne želiš priznati jest da svaki poglavar (pogotovo ako naginje apsolutizmu) odgovara za svoje nasljedike. Ako su mu nasljednici smeće - onda je i vladar koji ih je ustoličio - smeće.

Tko je glasao

Tko mjeri uspješnost? Naspram

Tko mjeri uspješnost? Naspram čega?

'Aj sad malo o "pravu na različito mišljenje" i "ravnopravnosti" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Mkn, boriš se sa vjetrenjačom

Zaphod ti zapadne u takva duševna stanja da je to bolno za okolinu i onda samo prosipa jad i tugu, čas s ovim, čas s onim, čudi me da se ti navučeš na to?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Orlovi rano lete.

Drago mi je da si od defetizma u par dana ugledao alternativu alternativi. Svako bi se trebao veseliti kad je i nekom drugom dobro ili bar malo bolje. :)

Momak ima tremu, gledao sma ga jučer, šibala ga je jako. Sjećam se svojih prvih nastupa u javnosti, nije to jednostavno.

Prvo sram bilo Rudu i Grubišića koji su pompozno najavljivali svoje kandidature, dobiti medijski prostor, a onda utekli. Sram ih bilo.

Žao mi je, što ovaj momak radi to što radi. S 25 godina, imao sam diplomu tog faksa, dvije vojske iza sebe, kao i većina kolega ugovor o radu na neodređeno, radio u struci i naganjao cure. Rat je upravo bio završio.

Danas je čuo sam na zavodu za zapošljavanje par stotina diplomiranih inženjera elektrotehnike.

Gledao sam ga jučer, uplašenog i odlučnog da izgovori sav svoj bijes. Izgledao je točno tako, uplašen i ogorčen. Moja najstarija kći je više od deset godina mlađa od njega.

Želim dati priliku Ivanu Viliboru da glasno kaže sve čega se boji i sve zbog čega je ogorčen, možda pomogle da moja djeca ne nose te strahove i tu gorčinu u sebi jednog dana.

A Rude, Grubišić i slični neka ušute za sva vremena, sram ih bilo.

Tko je glasao

Bezobrazluk stranačkih parazita

I Josipović i Kolinda su eksponenti parazitskih struktura onih 1% cijepljenih. Točka.
Kujundžić je egotriper kleroorijentiran i promotor plavih kuverti.

Sinčić jeste neiskusan ali može biti učinkovitiji od svih ovih doktora zajedno.
A što se tiće dijela programa glede kemtrailsa i cijepljenja prosim kolege da ne lomataju jezikom o nećemu čime se nisu bavili zbog lijenosti i što ne razumiju.
Dečko je u pravu, dečko je stavio svoju guzicu na panj jer je 6 puta privođen od policije zbog sprečavanja deložacija.

Kakve lignje - kakve kolinde i sl bakraći, samo konstruktivna sila može iznjedriti budućnost mladim ljudima u Hrvatskoj a koju ja nažalost nisam imala...

Tko je glasao

Sinčići

se rađaju neučinkoviti, kako to ne kužiš?

Koliko god eventualno bili simpatični!

Tko je glasao

Neučinkoviti za nositi pušku!?

Jel ti to fomička želiš reći da su ti malci kao dobri za topovsko meso u DR ali nisu dobri za nastavak borbe u mirnodopskim uvjetima...!?

Koji od sadašnjih kandidata je konkretno nešto napravio za narod kako je to napravio "žutokljunac" Sinčić...

Tko je glasao

Skepsu izaziva upravo to:

zakaj žutokljunac ne radi za sebe, nego "za narod"? Radeći "za narod" jer mu je tak veliko i plemenito srce, zaboravio završiti fakultet!

Da moja kći tak pizdi okolo "za narod", a za to vrijeme zapušta fakultet, i još k tome "u slobodno vrijeme uzgaja rijetke biljke" - bilo krša i loma u kući!

Funkcija predsjednika države bi morala biti KRUNA neke karijere, a ne rezultat adolescentske ambicije bez pokrića.

Zato razumijem da se adolescenti njime oduševljavaju, po načelu generacijske solidarnosti - ali odrasli ljudi!!!

Tko je glasao

Da moja kći tak pizdi okolo

Da moja kći tak pizdi okolo "za narod", a za to vrijeme zapušta fakultet, i još k tome "u slobodno vrijeme uzgaja rijetke biljke" - bilo krša i loma u kući!

Tvoja kćer ima za mamu jednu prepotentnu glupavu kokoš kojoj će vrh biti uništiti život svoje kćeri. Ne odgaja se dijete tako da se kaže djetetu šta treba raditi nego mu se ukaže

Zato i jesmo stvorili toliko Sanadera , Bandića, Linića i sličnih ... Odgoj samo ti kradi , da nama bude dobro...

Žao mi tvoje kćeri baš bi sada izašao na kavu sa njom da je upoznam kakvim "idejama" joj mama puni glavicu...

Nadam se da nije pokupila manire tvoje kulture i tvoje fino izražavanje...

PS. Sve mi se više čini da je današnja Hrvatska odraz većine starijih ljudi... Nisu Mamić, Bandić, Sanader, Vidošević, Milanović nikako SLUČAJNO NASTALI ... NE nastali SU KO PRODUKT ŽELJA OVAKVIH KO FOMA FUMIČ... Ajde ti kofere pa na Zapad ;)...

Justice for all !

Tko je glasao

Ne, poprimila je

manire tvoje kulture i tvoje fino izražavanje! :)

Tko je glasao

Busola, ozbiljno pretjeruješ

ovim napadima na Fomu. Ja i Foma se u puno toga ne slažemo, no Foma nikad nije bila podla kao Sjenka ili prosta kao Bigulica i ne znam čemu ovaj divlji napad na nju?

Kažeš da je prepotentna mama zato što kaže da bi bilo krša i loma da uzgaja "rijetke biljke" i da se zajebava umjesto da uči? I hoćeš reći da je ona nikakva? A znaš što ja mislim, mislim da si ti definitivno promašio kao roditelj, da si pogođen njenim riječima upravo zato što ti nešto slično nisi mogao sprovesti ili te jednostavno nije bilo doma, djeca odlutala, pa si ljubomoran na to što je ona vjerojatno uspjela.

Odakle si izveo ovo da djecu uči krađi? Čini se meni da imaš i problema i sa ženama, a ne samo sa djecom? Što te muči, pričaj nam? Ili samo ne voliš pametne žene? Ili se ipak čitav život mučiš sa onim problemima?

I ti bi izašao s njezinom kćeri na kavu??? Kao pričao joj o mami? Meni se čini da si ti onaj stari ljigavac, a čini mi se i da si samo prazan napuhani balon, da si u stvarnosti jedan običan mali kukavni miš!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Odakle si izveo ovo da djecu

Odakle si izveo ovo da djecu uči krađi? Čini se meni da imaš i problema i sa ženama, a ne samo sa djecom? Što te muči, pričaj nam? Ili samo ne voliš pametne žene? Ili se ipak čitav život mučiš sa onim problemima?
I ti bi izašao s njezinom kćeri na kavu??? Kao pričao joj o mami? Meni se čini da si ti onaj stari ljigavac, a čini mi se i da si samo prazan napuhani balon, da si u stvarnosti jedan običan mali kukavni miš!

Nisam ljubitelj žena koji na bilo koji način pokušavaju omalovažavati nečiji trud i želju (NE ZNAM ZAŠTO TO RADE U MODERNOM SVIJETU...) . Nažalost starije žene uče mlade da takav treba biti i da ne treba u životu željeti dobro , romansu i bolji svijet...

Što se tiče napuhani balon , ma slažem se u stvarnosti sam jedan kukavni miš, ne mogu ja pored toliko hrabrih ljudi nikako doći do izražaja... Ma slažem se za većinu ovakvih Hrvata čast mi je da sam kukavni miš...

Ps. nije odgovorila gdje radi Foma Fumič , pa da ocjenim fakultetsko znanje i njezinu izrazitu prepotneciju... sa kojom pokušava poniziti drugog.

Justice for all !

Tko je glasao

Naravno.

Poanta je bila u tome da a priori nemam povjerenja u osobe koje, čim im izbiju prve malje na bradi, već pokazuju da precizno kuže koje je najprofitabilnije zanimanje u Hrvatskoj: politika!

Još je najmanje jedan takav klinac učinio istu stvar, pa je zgodno usporediti: mladi Bernardić je bio na sva usta hvaljen kao uzorni student fizike, i to je trebala biti neka sjajna legitimacija.... Uhvatio se politike cupkajući za Bandićem, i tako je danas, umjesto da je "profesionalni fizičar" - profesionalni političar!

On je danas samo jedan u dugom redu onih kojima prihodi ovise isključivo o ćudljivoj volji birača i o zakulisnim ili manje zakulisnim igrama i trgovinama među političkim akterima.....

On se na taj način, upravo kao i svi drugi, prvenstveno mora iscrpljivati u borbi za svoj osobni opstanak u političkoj areni. Ako ostane nešto slobodnog vremena, onda se eventualno može boriti za stvari od javnog interesa, to jest, za ono zbog čega političar po definiciji postoji.....

Jer, ako za deset, petnaest ili dvadeset godina bude po nesreći izbačen iz igre, što će onda? Nastaviti tamo gdje je stao, kao da se ništa nije dogodilo? To jest, nastaviti kao "mladi fizičar" koji mnogo obećava jer je bio sjajan student???? Ideš!

Prema tome, kad se mladac od 24 godine ukrca u politiku možemo biti sigurni da smo dobili još jednog političkog parazita čiju ćemo grčevitu borbu za sami opstanak u političkoj areni gledati i plaćati sve dok ne zaradi lijepu političarsku mirovinu.......

Može taj mladac biti plemenit, pošten, pun sjajnih ideja da sve frca do neba! - Sistem će ga svejedno uvući u sebe i samljeti u istoj flajš mašini u kojoj su već samljeveni raznorazni Bernardići, Opačićke itd.

Prema tome, svaka osoba koja nema odstupnicu od politike, a to znači zvanje u kojemu je nešto suvislo radila, i kojemu se može vratiti čim eventualno izvisi u politici - to je žalibože..... Takve osobe su trajno ucijenjene politikom kao izvorom prihoda za kruh svagdašnji, a mi to gledamo i čudimo se zašto ne uspijevaju rješavati probleme od općeg društvenog interesa! Zaboga, nemaju vremena za opće interese! Grebu se za vlastito preživljavanje!

Upravo je tragično da mlado biće svoje karte ulaže u to što je politika danas, umjesto u svoj FER, u svoju fiziku, ili bilo što drugo...... Moje dijete nema takvih ambicija, ali da ih ima, bilo bi zaista neodgovorno da ga u takvim zamislima podržavam, odnosno, da ga ne nastojim uvjeriti da je to pizdarija.

Tko je glasao

Još je najmanje jedan takav

Još je najmanje jedan takav klinac učinio istu stvar, pa je zgodno usporediti: mladi Bernardić je bio na sva usta hvaljen kao uzorni student fizike, i to je trebala biti neka sjajna legitimacija....

Bernardić je učio od starijih , a mentor mu je bio gospodin Banditos... Ne može onda nastati dobar političar, kada staro smeće ga uči kakav biti...

Možda je vrijeme da stara generacija ušuti i makne ruke od mladih , jer stvarno niste baš nešta dobrog ostavili mladima , niti baš neke perspektive ili kulture. Ima iznimaka ALI NAŽALOST MALO !

Justice for all !

Tko je glasao

Inače za kraj za primjer u

Inače za kraj za primjer u Islandu je izbore dobio rocker koji praktički nije znao ništa o politici , a u 3 godine zemlju preporodio... Normalno to zapadni naši mediji uopće ne spominju... , bolje je pričati o Berlusconiju, Sarkozy-u, Hollandu i njihovih sponzorušama...

Justice for all !

Tko je glasao

kokoš ili jaje...

... spomenuti predsjednički kandidat je već godinama "politički obojen".

Kao član Život zida je bio na pedesetak sprečavanja nasilnih deložacija - dakle, ima jaku socijanu i empatičnu komponentu. Neki ljudi su jednostavno takvi - stave neki "veći cilj" ispred svog osobnog probitka. Može tebi to izgledati smiješno i možeš palamuditi o tome "ajd ti mali rađe studiraj, da si moj ja bi ti..." - ali, eto, ljudi su različiti, pomiri se s tim. I nema univerzanlnog puta - do uspjeha.

Drugo - zanimljivo je i zašto je on predsjednički kandidat. Navodno se "vrh "Živog zida skupio i žalio na stalnu medijsu blokadu svojih akcija (da se ne lažemo - Živi zid je zapravo Pernarov Savez za promjene - stranka koja je sudjelovala u prošlim izborima). Pa su odlučili istaknuti kandidata da bi postali medijski vidljivi. A kandidat se izvlačio ždrijebom tj. dogovorom u stilu "aj budi ti", "aj ti".

Stoga - meni se ne čini da on "ulaže svoju kartu" u politiku, već je riječ o smišljenom djelovanju (što je potpuno ok). A kako mu je krenulo, još bi mu se moglo omaknuti da i dobije nešto glasova. A to je - super.

Tko je glasao

Roditeljski fašizam

Da moja kći tak pizdi okolo "za narod", a za to vrijeme zapušta fakultet, i još k tome "u slobodno vrijeme uzgaja rijetke biljke" - bilo krša i loma u kući!

A što si to ti pametno naučila na fakultetu osim da bezpogovorno slušaš BB. I taj obrazac usađuješ nasilu svojem potomku.
A to što će ti adolescenti naslijediti dug svojih roditelja na n-tu ni krivi ni dužni to te nimalo ne rajca bitno da si ti zadovoljila svoj egotrip...
Upravo si iznijela agendu kojom čovječanstvo ide u PM zahvaljujući i tebi koja živi poslanje zlatnog teleta...

Tko je glasao

Naučila je sjenka na

Naučila je sjenka na fakultetu FINO SE IZRAŽAVATI ... ono književno - kulturno...

Justice for all !

Tko je glasao

Kaj je to BB?

Brižit Bardo?

Tko je glasao

Mene ti rajca samo to

da mi potomak stekne zvanje kojim si barem hipotetski, to jest, teoretski, može priskrbiti kruh svagdašnji. To je prioritet, majstore. Sve drugo su sekundarne stvari, kak bi rekel Sinčić, koji si je dodal lijepo ime Vilibor. :)

Tko je glasao

A kad ima zvanje,

i kad si tim zvanjem zaradi za kruh, cipele i režije - onda se more u slobodno vrijeme baviti politikom, humanitarnim radom, može osnivat civilne udruge ove ili one, može pjevat, glumit, plesat u nekom kulturno-umjetničkom društvu, ili kaj god! Može se onda i javit za predsjednika države!

Tko je glasao

Za kruh se zarađuje radom a ne diplomom

Diploma je fiktivni fetiš služenja BB-u iliti vragu osim ako nas ne uvjeriš da si ti na faksu nešto pametno naučila pa poučena tim pozitivnim iskustvom širiš obrazac ljubavi na bližnju okolinu a time i na "svoje gore list"!!!

Tko je glasao

Dakako da

sam naučila! Kakvo je to uopće pitanje? Da nisam naučila, ne bih mogla raditi posao koji radim.

Tko je glasao

sam naučila! Kakvo je to

sam naučila! Kakvo je to uopće pitanje? Da nisam naučila, ne bih mogla raditi posao koji radim.

Koji ti posao radiš, vjerum neka štrokonđa u pravnoj ili ekonomskoj službi kojoj je vrh potpisati se na dokument nekog radnika... Imao sam takvih i previše u HEP-u... :)

Odi ti kako sam rekao fino na Zapad i dokaži da si nešto naučila , ma još bolje odi u Kinu i dokaži, a ne trpati se ološu Hrvatskom i tako si sređivati svoje radno mjesto ... :)

PS. mogu misliti kada kreneš na poslu sa ovim finim rječnikom. Mora da procvjetaju od sreće tvoji suradnici...

Justice for all !

Tko je glasao

Nevjerojatno!

Sve si pogodio!

Tko je glasao

fyi

Vilibor plemeniti već i sa ovih par godina na FERu ima siguran kruh u rukama, ne brini.

Tko je glasao

Vilibor plemeniti već i sa

Vilibor plemeniti već i sa ovih par godina na FERu ima siguran kruh u rukama, ne brini.

Problem ljudi je što ne kuže više osnovu života, ajde dati ću jedan film (dolazi Božić , a legendaran je...) kako bi svijet trebao funkcionirati...

https://www.youtube.com/watch?v=mrmUipa1kc4

Nažalost ovakvi ljudi su gurnuti u "modernom" svijetu na margine društva ... ZATO SE TRUDIM PROMIJENITI SVIJET i namjerno ću glasati za Vilibora , a FER i šta već je sekundarno ko i kod mene ja mislim (vjerujem da je išao baš taj faks zbog malo više znanja što ipak nudi...) ... Danas više ni ne spominjem šta znam ili ne , jer me postalo sramota uspoređivati sa "obrazovanim " ljudima.

Muka mi je više od karijerista kojima je vrh pričati iza fakulteta kako imaju magisterij ili doktorat , a vrh rada im je uraditi gotovo ništa...

Justice for all !

Tko je glasao

Ljubav spram drugih se ima u

Ljubav spram drugih se ima u sebi i ne može se naučiti, no ima jedan problem u cijeloj priči.

Kad se ta ljubav zloupotrebljava i kad se traže veća prava od drugih ljudi, onda ta ljubav polako umire.

Tko je glasao

Skviki

Kad se ta ljubav zloupotrebljava i kad se traže veća prava od drugih ljudi, onda ta ljubav polako umire.
Tko je preuzeo tvoj nick?

P.S. Inače ovo možeš slobodno poručiti ekipi u Savskoj

leddevet

Tko je glasao

Leddevet, Svi građani imaju

Leddevet,

Svi građani imaju pravo na liječničko njegu, pa isto tak i invalidi branitelji. Imaju pravo i na normalan život.

Po tvojem, gdje oni zloupotrebljavaju "ljubav" ministra hrvatskih branitelja i onih njegovih laprdala?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci