Tagovi

Italija rekorder po službenim autima - Talijanski dossier by Damir Grubiša

E kad sam danas pročitao talijanski dossier Damira Grubiše u Novom listu odlučio sam ga cijeloga podijeliti s vama (i dalje su ti odlični tekstovi pod šifrom, pa ih tako malo ljudi može pročitati), jer ćete se možda za utjehu osjećati malo bolje - ima nekih koji su gori o od nas:-)

Italija rekorder po službenim autima
Ministar Giulio Santagata je u dogovoru s Prodijem razradio prvi iz serije nacrta zakona protiv privilegija političke klase

Talijanska vlada je preživjela još jedno glasovanje o povjerenju u Senatu, na što su se okomili vođe oporbe: kadgod je potrebno torpedirati Prodijevu vladu, ide se na glasovanje u Senat. Tako je na Senatu završio i prijedlog reforme pravosuđa što ga je predložio ministar pravde Clemente Mastella. Tim se zakonom samo vratilo prijašnje stanje, prije nego što je Belrusconi proveo svoju reformu pravosuđa nastojeći disciplinirati suce i državne odvjetnike. Sada je Mastella ukinuo tu reformu. Zato je Senat morao glasovati, i Vlada se opet provukla kroz iglene uši zahvaljujući podršci doživotnih senatora, što je opet izazvalo bijes Berlusconija i njegovih doglavnika. A potom se pročulo da je u tijeku istraga i protiv Prodija zbog navodnih zloporaba sredstava iz EU, ali je to tek afera koja će buknuti ili će se naprasno ugasiti, kako tvrdi sam Prodi. U Italiji povremeno izbijaju takve afere zahvaljujući podmetnutim agentima provokatorima i to nije ništa novoga. Do ferragosta, talijanskih kolektivnih ljetnih ferija ima još mjesec dana a nakon toga će politička klasa, kao i svi smrtnici, otići na odmor, ukrcati se na svoje jahte i krstariti po Jadranu i Mediteranu.

Redukcija »statusnih simbola«
No još jedan je nacrt zakona iz Prodijeve majstorske radionice uzbudio duhove, ali ne samo na desnici, već i na ljevici. U svojem inauguralnom govoru nakon izborne pobjede, prije godinu dana, Romano Prodi je, uz ostalo, zagrmio: »Službeni automobili ne mogu više biti statusni simbol, već samo izraz nasušnih potreba«. A kada je pred nekoliko mjeseci izašla pred javnost knjiga pod nazivom »Kasta. Tako su talijanski političari postali nedodirljivi«, koju su napisali novinari Antonio Stella i Sergio Rizzo, Vlada se pokrenula. Stella i Rizzo su optužili talijansku političku kastu zbog masovnih privilegija koje uživaju, od basnoslovnih plaća do službenih automobila za takorekuć privatnu uporabu. I na svoje čuđenje i zadovoljstvo, što je rijetko za bilo kojeg autora koji kritizira politiku, ministar Giulio Santagata je u dogovoru s Prodijem razradio prvi iz serije nacrta zakona protiv privilegija političke klase. Santagatin zakon zove se »Zakon o smanjenju političko-upravnih troškova«, a počelo se baš od redukcije »statusnih simbola«, koje je napao Prodi u svojem govoru ustoličenja. Talijanski političari obožavaju službene automobile koji su za razliku od naših, crnih, tamnoplavi. »Blu ministeriale« je čak postao i slikarski naziv za određeni ton boje, ministarskih službenih automobila i službenih odijela, također tamnoplave boje, omiljene među političarima. Doduše, u posljednje vrijeme javlja se i novi trend metalnosivih boja, koju forsira domaća autoindustrija marke Lancia, ali je to rezervirano samo za najviše dužnosnike – uostalom, baš kao i kod nas. U članku 11 navedenog zakona predviđa se baš smanjenje broja službenih automobila koji kruže Italijom. Po toj brojci Italija odnosi primat u svijetu. Prema brojkama Udruge talijanskih poreznih obveznika, koja minuciozno secira sve troškove koje državni aparat učini koristeći se prihodima poreznih obveznika, u Italiji kruži ni manje ni više nego 574.215 službenih automobila koji se alimentiraju iz poreznih davanja talijanskih građana. Naravno, u tu brojku su uključeni baš svi automobili, ne samo oni metalnosivi i tamnoplavi, već i svijetloplavo-bijeli, koje koristi policija na svim razinama, a tu spadaju i sva vozila, osim bojnih kola i tenkova, kojima se služi talijanska vojska. Tako je i ovdje započeo rat brojkama: talijanski »L' Esperesso« tvrdi da je broj daleko manji, i da valja govoriti tek o 300.000 službenih automobila tamnoplave i metalnosive boje. Ministar Santagata je povjerio svojim analitičkim službama da utvrde pravi broj, ali to i nije bilo moguće, jer se središnja država baš i ne može previše miješati u autonomne troškove talijanskih regija i pokrajina, gradova i općina, osim ako se tu ne radi o flagrantnom prekršaju.

Od sutra svi u taksiju!
Tako je sama talijanska država došla do brojke od nešto više 150.000 automobila na raspolaganju političarima koji opslužuju središnji državni aparat. I to je golem broj: usporedi li se s drugim zemljama, tada je druga zemlja na svijetu po broju državnih automobila SAD, sa 73.000 vozila; na trećem mjestu je Francuska, sa 65.000 automobila, na četvrtom mjestu je Velika Britanija s 58.000, a na petom mjestu je Njemačka s 54.000 automobila. A da ne govorimo o skandinavskim zemljama, gdje prosječno svaka od tih bogatih zemalja – Švedska, Norveška, Danska, ne koristi više od 5.000 automobila za državne potrebe! A pošto svaki automobil, po Santagatinom računu, košta porezne obveznike 70.000 eura godišnje, uključujući i šofera, održavanje, benzin i ostale potrepštine, to iznosi ukupno čak 10 i pol milijarda eura godišnje! Razumljivo je zašto su Talijani toliko indignirani i revoltirani privilegijama političara. Kao što kaže senatorica Franca Rame, poznata glumica i žena Nobelovca Daria Foa, sramotno je da Italija istovremeno ima i javni dug od 1.600 mlijarda eura godišnje: zato ona predlaže da Vlada donese zakon koji bi jednostavno glasio: »Od sutra svi u taksiju!«. Ili, ako već žele dati primjer, neka se ministri povezu i autobusom na posao, kao u Stockholmu i Copenhagenu. A da ne govorimo o tome da bi čak 15.000 automobila manje u središtu Rima omogućilo normalan promet i otklonilo prometne čepove koji pretvaraju rimski promet u pravi kaos. No ako se disciplinira i središnja država, što ćemo s Napuljem, u kojem pravo na auto imaju čak i predsjednici Vijeća mjesnih zajednica ili u Lombardiji, gdje se besplatno voze i predsjednici općinskih komisija?

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci