Tagovi

Isus Krist Dolazi Uskoro (Kraj svijeta)

Zasto? Kako? Kada ?
Pitanje Zivota Ili Smrti !
Reci Svim Osobama Koje Volis!
Posalji svima koje volis!

ISUS KRIST je centralna licnost Biblije. Novi Zavjet nam otkriva Isusa kao Spasitelja i Otkupitelja, daje opis Njegovog rodjenja, Njegovog nauka, Njegove Spasiteljsko-Otkupiteljske uloge, Njegovog stradanja, zrtve i smrti za otkupljenje ljudskog roda, Njegovog Uskrsnuca i Uznesenja u Nebo, Njegovog Posredovanja za nas, Njegovog ponovnog dolaska i uspostave Bozjeg Kraljevstva.
Iako je Kristov ponovni dolazak najvazniji dogadjaj buducnosti, jer ce to biti Dan Uskrsnuca i u isto vrijeme kraj ovoga Svijeta, o tome se ne propovijeda i ne govori puno u krscanskim crkvama. Iako je to jedna od najvaznijih poruka Novog Zavjeta i najveca nada svih istinskih Kristovih sljedbenika, vec gotovo 2000 godina.
Prema biblijskim prorocanstvima i onome sto je sam Isus Krist rekao o svom povratku, taj DAN se brzo priblizava i nije daleko. Svi ZNAKOVI Njegovog dolaska se ispunjavaju pred nasim ocima. Isus nam nije otkrio dan svog povratka. Usprkos tome, mnogi krscani su pokusavali i pokusavaju “izracunati i prognozirati” taj dan, ali uzalud. Iako nam Isus nije otkrio dan svog dolaska, spomenuo je i dao nam znakove i dogadjanja koji ce prethoditi Njegovu dolasku. Tako nam je dao vremena da se pripremamo i budemo spremni za taj VELIKI DAN.
Zbog izuzetne vaznosti Kristovog povratka, jer ce tada biti odredjena vjecna sudbina svakog ljudskog bica (spasen ili izgubljen) dati cu ovdje dokaze iz Biblije. Svatko tko ozbiljno cita i proucava Bibliju kao Bozju Rijec uvjerit ce se da su izneseni dokazi istiniti. Pisano je, - “razumni ce razumjeti”!
Zato je ovo Upozorenje i Opomena svakome tko ovo procita i njegova je obaveza da upozori i kaze to i drugima, jer ako to ne ucini bit ce odgovoran Bogu.
Krenimo po redu:
Mnogi ne vjeruju i sumnjaju u ponovni Isusov dolazak, ali ON CE SIGURNO DOCI JER JE TO OBECAO!!!
Njegovo obecanje je CVRSTO I POUZDANO jer ON nije kao covjek koji obecaje, a ne ispuni.
1. “Neka se ne uznemiruje vase srce. Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! 2. U kuci Oca mojega ima mnogo stanova. Kad ne bi bilo tako, zar bih vam rekao: -Idem da vam pripravim mjesto; 3. Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit cu se da vas uzmem k sebi da i vi budete gdje sam ja!” (Ivan 14.1-3)
“Pazi, evo cu doci uskoro i sa sobom nosim placu da svakome platim po njegovim djelima”. (Otkrivenje 22.12)

ZASTO CE ISUS DOCI?

1. *- Doci ce da dade nagradu vjernima, a to je vjecni zivot u Bozjem Kraljevstvu. On ce mrtve pravedne podici iz grobova, a zive pravedne preobraziti i dati im besmrtnost.
(1.Poslanica Solunjanima 4.16,17.) -“Jer ce sam Gospod sa zapovjednickim zovom, s glasom arkandjela i sa zvukom trube Bozje sici s Neba i umrli u Kristu ce uskrsnuti najprije. 17.-Zatim cemo mi zivi preostali biti skupa s njima uzeti u zrak i na oblacima ususret Gospodu i tako cemo zauvijek biti s Njime”.
2. *– On ce vjerne uzeti sa sobom u nebeske stanove.
(Ivan 14.1-3) -“Neka se ne uznemiruje vase srce. Vjerujte u Boga i u me vjerujte! 2.-U kuci Oca mojega ima mnogo stanova. Kad ne bi bilo tako, zar bih vam rekao: ”Idem da vam pripravim mjesto! 3.-Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit cu se da vas uzmem k sebi da i vi budete gdje sam ja.
3. *– Zive grijesnike ce unistiti.
(2.Poslanica Solunjanima 1.6-9) –“Da, pravedno je pred Bogom, da vasim muciteljima zauzvrat dadne muku. 7.-a vama mucenima pokoj zajedno s nama, kad se u plamenome ognju objavi s Neba Gosopodin Isus u pratnji svoje andjeoske vojske, 8.-koji ce se osvetiti onima koji nece da priznaju Boga i koji se ne pokorise Radosnoj vijesti o nasem Gospodinu Isusu. 9.-Oni ce biti kaznjeni vjecnom propascu, udaljeni od Gospodnjega lica i Njegove silne slave onoga dana kada dodje da se proslavi u svojim svetima.

KAKO CE ISUS DOCI ?

1. *- Isus ce doci licno – isti onaj koji se uznio ne Nebo.
(Djela 1.9-11) –“Kad to rece, bi na njihove oci uzdignut u zrak i oblak ga ote ocima njihovim. 10.-Dok su ociju uprtih u nebo gledali kako odlazi, najedanput dva covjeka u bijelom stadose kraj njih, 11.- i rekose im:
“Galilejci, zasto stojite i gledate u nebo? Ovaj isti Isus koji se uznese na nebo izmedju vas, opet ce se vratiti isto onako kako ste ga vidjeli da odlazi na nebo.”
2. *– Doci ce vidljivo – na oblacima.
(Matej 24.27,30) –“Jer ce dolazak Sina Covjecjega biti slican munji sto sijevne na istoku i rasvijetli sve do zapada! 30.-Tada ce se ukazati na nebesima Znak – Sin Covjecji; tada ce proplakati sva plemena na Zemlji i vidjet ce Sina Covjecjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moci i slavom.”
(Otkrivenje 1.7) –“Evo dolazi na oblacima! I vidjet ce ga svako oko, i oni koji su ga proboli. Zbog Njega ce proplakati svi narodi na Zemlji. Da! Amen!”
3. *– Isus ce doci iznenada i neocekivano.
(Matej 24.44,36) –“Zato i vi budite pripravni, jer ce Sin Covjecji doci u cas kad se ne nadate! 36.-Sto se tice toga dana i casa, o tome nitko nista ne zna, ni andjeli nebeski, ni Sin, vec jedino Otac.”
(2.Petrova Poslanica 3.10) –“Ali ce doci Dan Gospodnji kao lopov; u taj ce dan nebesa isceznuti s velikom tutnjavom, pocela ce se u ognju rastopiti, a zemlja i djela sto su na njoj bit ce unisteni.”

KADA CE ISUS DOCI ?

Nitko ne zna kada ce Isus doci !!!
Stoga je uzaludno svako racunanje i predskazivanje tog dana, iako su mnogi to pokusavali.
Iako nam Isus nije otkrio dan svog dolaska, On nam je ipak napomenuo razne znakove po kojima mozemo prepoznati da je Njegov dolazak blizu. On nam je to iznio u 24. Poglavlju Evandjelja po Mateju (a ti znaci i dogadjaji se obicno nazivaju Znaci posljednjeg vremena – skorog kraja svijeta).
(Evandjelje po Mateju 24. Poglavlje)
3.-Kad je sjedio na Maslinskoj gori, pristupise mu ucenici njegovi, te mu rekose: ”Kazi nam kad ce to biti i koji je znak tvoga dolaska i svrsetka svijeta?” 4.“Pazite da vas tko ne zavede – odgovori im Isus -5. jer ce mnogi doci u moje Ime i reci “ja sam Mesija” i mnoge ce prevariti.” 6.-Cut cete za ratove i glasine o ratovima. Nemojte se uznemiravati, jer to se mora dogoditi, ali to jos nije svrsetak. 7.-Dici ce se narod protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. Bit ce gladi, pomora i potresa zemlje u raznim mjestima. To je tek pocetak stradanja .......................................
...........................................................................
11.-Ustat ce mnogi lazni proroci i mnoge ce zavesti. 12.-Razmahat ce se bezakonje i ljubav ce ohladnjeti. 13.-Ali tko ustraje do kraja bit ce spasen.
14.-Ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedat ce se po cijelome svijetu, svim narodima za svjedocanstvo, i tada ce doci svrsetak.
.................................................................................................................
................................................................................................................
23.-Ako vam tko tada rekne: ”Slusaj, Mesija je ovdje ili ondje, ne vjerujte, 24.-jer ce se pojaviti lazne mesije i lazni proroci, te ce ciniti cudesne znakove, da bi zaveli i same izabranike. 25.-Eto rekoh vam unaprijed! 26.-Zato, reknu li vam –“Eno ga u postinji”- nemojte vjerovati. “Eno ga u tajnim odajama”- nemojte vjerovati. 27.-Jer ce dolazak Sina Covjecjega biti slican munji sto sijevne na istoku i rasvijetli sve do zapada.....................
………………………............................................................................................
33.-Tako i vi kad vidite sve to, znajte da je blizu – na samim vratima. 34.- Zaista vam kazem, ovaj narastaj nece proci dok se sve to ne zbude.
35.-Nebo i Zemlja ce proci, ali rijeci moje nece proci.
36.-Sto se tice onog casa i dana o tome nitko nista ne zna, ni andjeli nebeski, ni Sin, vec jedino Otac. 37.-Kao sto je bilo u Nojino vrijeme, tako ce biti za dolaska Sina Covjecjega,
38.-Kao sto su ljudi jeli i pili, zenili se i udavali u vrijeme sto je prethodilo potopu, sve do dana kad Noa udje u arku,
39.-a da nista nisu naslucivali dok ne dodje potop i sve ih odnese, tako ce biti i prije dolaska Sina Covjecjega.......
...............................................................................................................
42.-Dakle: bdijte, jer ne znate u koji dan dolazi Gospodar vas!
..................................................................................................................
44.-Zato i vi budite pripravni, jer ce sin Covjecji doci u cas kad se ne nadate!

(Evandjelje po Luki 17.26-30)
26.-U vrijeme prije dolaska Sina Covjecjega bit ce kao sto je bilo u Noino doba, 27.-kad se jelo i pilo, zenilo i udavalo, sve do dana kad Noa udje u arku(ladju). I dodje potop i sve ih odnese. 28.-Bit ce tada kao u Lotovo vrijeme, kad se jelo i pilo, kupovalo i prodavalo, sadilo i gradilo, 29.-Ali kad Lot izidje iz Sodome, udari oganj i sumpor s neba te ih sve unisti. 30.-Isto ce se tako dogoditi u onaj Dan kad se pojavi Sin Covjecji.

ZNACI ISUSOVOG DOLASKA

Isus nam nije otkrio dan svoga dolaska, ali On nas nije ostavio u potpunom neznanju. Dao nam je i otkrio razne znakove koji ce prethoditi Njegovu povratku. O tim znakovima i dogadjanjima govore nam gore navedeni tekstovi iz Svetog Pisma. Neki ce reci, da su to “price i bajke” neprimjerene naprednom i razvijenom vremenu u kojem zivimo, drugi ce se izrugivati govoreci: ”Gdje je taj Isus, ta vec je proslo skoro 2000 g. od Njegova obeca-nja, a sve je isto.....? Vecina se nece uopce obazirati i oglusit ce se na upozorenja i opomene onih koji im budu o tome govorili. Za njih Isus kaze da su zbog svog nevjerja “slijepi i gluhi” jer ce “gledati, a nece vidjeti i slusati, a nece cuti, jer su im srca odrvenjela”! Ali oni koji vjeruju u Njega i Njegovu Rijec i obecanja, prepoznat ce te znakove i vrijeme u kojem zivimo te ce se pripremati za dolazak i susret sa svojim Spasiteljem i Gospodom. Jer, samo “razumni i prosvijetljeni Svetim Bozjim Duhom razumiju Rijec Bozju”!
Sve znakove Kristovog dolaska mozemo podijeliti u nekoliko skupina/
kategorija. To su:

** ZNACI U FIZICKOM SVIJETU – PRIRODI:
Velike elementarne nepogode i prirodne katastrofe – potresi, poplave, tornada, tajfuni….
Da , bilo je toga i prije, ali u zadnjih 50-tak godina sve su cesci i razorniji. A tu su i stravicne prometne nesrece i udesi.
Velika zagadjenja zemlje, zraka, voda, velike klimatske promjene……...itd.

** ZNACI NA DRUSTVENOM I MORALNOM POLJU:
Ratovi, sukobi, bune, krize..... da, netko ce reci, bilo je toga oduvijek u ljudskoj povijesti. Medjutim, zapisi i statistike pokazuju da je upravo 20. stoljece, stoljece najvecih i najkrvavijih ratova i sukoba u ljudskoj povijesti – 2 velika svjetska rata sa mnogo-milijunskim zrtvama i ogromnim razaranjima u kojima je ucestvovalo najvise naroda i zemalja i koji su imali ucinak na cijelo covjecanstvo........ Nakon 2.svjetskog rata neprekidno se dogadjaju sukobi i ratovi u nekom dijelu svijeta. Do 20. stoljeca svi ratovi u povijesti su bili
“lokalnog karaktera” i vodili su se na fronti -bojisnicama izvan ljudskih naselja – jedan car/kralj protiv drugog, jedna vojska protiv druge...... ali od pocetka 20.stoljeca pa naovamo svaki rat/sukob uplice vise nacija i ima globalno znacenje. Glad, bolesti, epidemije....da, bilo je toga uvijek.... ali u 2. polovici 20.stoljeca ljudsko drustvo u cjelini postaje sve bogatije, ali usprkos tomu milijuni gladuju i jedva prezivljavaju.
Nauka i tehnologija silno napreduju, ali ljudi su sve otudjeniji i neosjetljiviji / bescutniji jedni spram drugih. Glavni bogovi naseg vremena su NOVAC- MATERIJALIZAM- KONZUMERIZAM- HEDONIZAM. I sto je ljudsko drustvo globalno sve povezanije, osnovna jezgra ljudske zajednice - OBITELJ - se raspada. Brak je takodjer u velikoj krizi, sve je vise razvoda, a sve vise ljudi zive u vanbracnim vezama, osobito u zapadnom krscanskom svijetu.
- Od 60-tih godina 20.stoljeca pa naovamo naglo se siri bezboznost i nevjerstvo u zapadnoj krscanskoj civilizaciji. Tome su doprinjeli razni pokreti “za oslobodjenje i ravnopravnost zena”, “seksualna revolucija" ,
”sloboda bez ogranicenja", a moto postaje –uzivaj zivot stogod vise mozes! Bog i Njegove zapovijedi su zaboravljeni i odbaceni, nista vise nije grijeh ni sramota, sve se tolerira ili prihvaca, negativni trendovi se strahovito brzo sire i prihvacaju masovno.
Posljedica nevjerstva i bezboznosti (nedostatka straha Bozjeg) je upravo sve veca i veca MORALNA POKVARENOST I DEGRADACIJA DRUSTVA!
Sve veci broj uzasnih zlocina, nasilja, alkoholizma, drogiranja, seksualna izopacenost (homoseksualnost, pedofilija, pornografija.....), bludnistvo, bracna nevjera (preljuba), promiskuitet, incest…….. sve u ime tzv. ”seksualne slobode i osobnog opredijeljenja", javno razgolicavanje tijela, “unisex” moda (ista odjeca za muskarce i zene, slican vanjski izgled i ponasanje), neposlusnost i nepokornost djece roditeljima, nepostivanje starih... itd.itd. Sve se tolerira i nista nije gadno ni sramotno kao sto je nekada bilo. Sve to pokazuje da je covjecanstvo doseglo vrlo nizak stupanj moralnosti i da neprekidno tone u nemoral svake vrsti, sve dublje i dublje. A to je i pretskazano u Bozjoj Rijeci.
(2.Poslanica Timoteju 3.1-4)
“Ali ovo znaj: u posljednje ce doba nastati teska vremena, 2.-jer ce ljudi biti samozivi, lakomi, umisljeni, oholi, psovaci, nepokorni roditeljima, nezahvalni, bezvjernici, 3.-bez ljubavi, nepomirljivi, klevetnici, razuzdani, bahati, neprijatelji dobra, 4.-izdajnici, naprasiti, neotesani, ljubitelji pozude umjesto Boga.”

** ZNACI NA RELIGIOZNOM PODRUCJU:
Prevladavat ce bezboznost, nevjerstvo, lazna izvanjska i formalisticka poboznost, lazno izvanjsko “jedinstvo i tolerancija", brojni kultovi i sekte ce se rasiriti i mnogi ce biti prevareni, vladat ce velika zbrka na religioznom polju i mnogi ce govoriti “u ime Bozje”. Bit ce mnogo rugaca sto se tice Isusovog dolaska. Ljubav ce ohladnjeti, a bezakonje ce se rasiriti. Mnogi ce se obeshrabriti i izgubiti vjeru zbog sve vece pokvarenosti, zla i nepravde u svijetu pitajuci – “zasto Bog to sve dopusta?” – zaboravljajuci pritom da sve zlo cine ljudi jedni drugima. Pojavit ce se lazni proroci, mesije, ucitelji koji ce mnoge prevariti.

I konacno, jedan od najvecih znakova skorog Kristovog dolaska je – propovijedanje Evandjelja po cijelome svijetu ! Ovo prorocanstvo se ispunjava pred nasim ocima na tako ocit i cudesan nacin, da samo “slijepci”
to ne vide. Evandjelje se propovijeda na nekoliko stotina jezika i dijalekata, a Biblija je prevedena na gotovo sve jezike, tiska se u stotinama tisuca primjeraka i dostupna je svima. A to je, jos ne tako davno, bilo nezamislivo. Osim toga, Evandjelje se propovijeda putem tiska, radija, TV, satelita, Interneta...
(Evandjelje po Mateju 24.14)
“Ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedat ce se po svemu svijetu, svim narodima za svjedocanstvo, i tada ce doci svrsetak”.

Kad se ljudima govori o znacima Kristovog dolaska, oni obicno kazu – pa, uvijek je bilo ratova, gladi, bolesti, potresa, poplava ..... itd. Da, bilo je, ali ove nevolje su samo dio biblijskih prorocanstava. Ali, nikada u povijesti se sva prorocanstva o Isusovu dolasku nisi ispunjavala tako brzo i pred ocima samo jedne generacije, kao danas – i ratovi, nesrece, bolesti, glad, bezboznost, lazne religije i proroci, nestanak straha Bozjeg i moralna pokvarenost , strahovit porast znanja ali i bezakonja, ljudi obuzeti samo ovozemaljskim (materijalnim) dobrima i ravnodusni spram duhovnih vrednota “gluhi i slijepi” za Bozju Rijec - “slusat ce a nece cuti i gledat ce a nece vidjeti”, jer ce biti zaokupljeni svojim poslovima i brigama. Napr. u proslosti su ljudi bili vrlo religiozni i bogobojazni te su se brinuli za svoje spasenje i bili spremni dati sve za spas svoje duse. Danas ne!
No, jedan od znakova Kristovog dolaska se upravo cudesno ispunjava pred ocima sadasnje ljudske generacije, a to je – propovijedanje i sirenje Evandjelja-Radosne vijesti o Isusu Kristu, sto je stoljecima bilo zabranjeno i nemoguce! A danas je moguce!!!
Sto se tice znanja, covjecanstvo je u zadnjih sto godina izumilo i otkrilo vise nego u cijeloj dosadasnjoj povijesti. Cijeli svijet postao je jedno veliko i povezano globalno selo u kojem se sve brzo siri. Zato je Isus rekao:
(Evandjelje po Mateju 24.33,34)
33.-“Tako i vi, kad vidite sve to, znajte da je blizu- na samim vratima!
34.-Zaista, kazem vam, ovaj narastaj nece proci dok se sve to ne zbude (dogodi)”.
Dakle, Isus kaze, da taj narastaj koji bude zivio u posljednje vrijeme prije Njegovog dolaska sve ce to gledati i slusati sto je proreceno o dolasku, oni ce doslovce gledati i slusati ispunjenje prorocanstava. A to je upravo ovaj narastaj koji zivi u sadasnje vrijeme!

Ima jos jedan vazan znak Isusovog skorog povratka, a koji svakako treba spomenuti, da bi slika bila potpuna – a to je nastanak drzave Izrael 1948.g.
Preko proroka Izaije Bog je rekao, da ce ostatak svog naroda sakupiti sa svih strana svijeta i vratiti u njihovu zemlju:
(Izaija 11.11,12) - U onaj dan Jahve ce drugi put ruku pruziti da otkupi ostatak svog naroda, one ostale iz Asira i iz Egipta, iz Patrosa, Kusa i Elama, iz Sineara, Hamata i s morskih otoka, 12.-Podignut ce stijeg narodima i sabrat ce prognane Izraelove i skupiti rasprsene Judine sa sva cetiri kraja zemlje.
Zar to nije cudesno – Zidovi(Israelicani) su bili narod proganjan i bez svoje zemlje gotovo 2000 godina, a onda konacno prije 60 god. dobili svoju samostalnu drzavu u koju su se doselili iz svih krajeva svijeta! Prorocanstvo se tocno ispunilo!
Registarske tablice s oznakom drzave Izrael, za mnoge su siguran znak da ce Isus doci uskoro.

Dakle, vidimo da Svevisnji Bog nije ostavio ljude u neznanju sto tice Isusova dolaska, Sudnjeg Dana i Kraja Svijeta. Dao im je puno upozorenja i opomena u svojoj Rijeci, ali ljudi jednostavno ne mare za to. Zato je pisano – “Gledat ce a nece vidjeti, slusat ce a nece cuti........jer im je srce otvrdnulo... A BLAGO VAMA sto slusate i razumijete i gledate i vidite!!! * PAZI ! DOLAZIM USKORO I SA SOBOM NOSIM PLACU DA SVAKOM PLATIM PREMA NJEGOVU DJELU ! (Otkrivenje 22.12) Osobno sam neizmjerno zahvalna Svevisnjem B. za Njegova otkrivenja (sto govori o Njegovoj Ocinskoj ljubavi za svoju zemaljsku djecu) kao i za razumijevanje istih, tako da se mogu pripremati za taj Veliki Dan. *Evo, gore imas sve dokaze iz Bozje Rijeci o dolasku Isusa Krista i Kraju svijeta. Ako te tvoja Crkva i religija uci drugacije, onda ti laze. IZABERI komu ces vjerovati – Bozjoj Rijeci ili covjeku! PS. Za sastavljanje i pisanje ovog teksta koristila sam dva hrvatska prijevoda Biblije, jedan engleski i knjizicu Osnovne istine Svetog Pisma autora Mirka Golubica.

Komentari

smak svijeta

a u qrac, ništa od smaka svijeta...bar za sada :))))

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nista-od-smaka-svijeta-21-prosinca-20...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ne dolazi Isus, već Dylan

Ne dolazi Isus, već Dylan Dog. On je Bog!

Čitajuči ovaj dnenvik imala sam osjećaj da čitam časopis "Kula". Ovako psihotično napisano ni ne može podsjećati na nešto bolje.

Ja inače vjerujem u Boga, ali u Bibliju i Crkvu ne. Bibliju su napisali ljudi kako bi opravdali svoje grijehe, tako da ju nipošto ne smatram svetom. Crkva je samo prostor sa 4 zida i krovom i također ju ne smatram svetinjom. Tko istinski vjeruje u Boga, njemu je oltar u glavi, a ne u crkvi.

Zanimljivo mi je kako si izvrijeđala neke ljude u dnevniku tj. veliku većinu onih koji se ne slažu sa tvojim stavom i pritom im prišila da su njihovi minusi iz razloga što ne prihvaćaju nešto drugačije od njih samih, a upravo si ti ovdje nebrojeno puta vrijeđala gay populaciju jer su "drugačiji".

Najviše obožavam "velike" vjernike koji nedjeljom vise u prvim redovima, a preko tjedna šire mržnju i prostače. Blago vama, kad vas jedna ispovjed može pokajat grijeha. Skloni ste igrati se Boga pa onda druge pokušavate društveno izolirati i svesti na nižu vrijednost. Nitko nije nevjernik, jer svatko vjeruje u nešto i ima poptuno pravo vjerovati i u travu ako želi.

Tko si ti da mu sudiš? Nitko. A nastaviš li sa ovakvim ponašanjem, nećeš postići ništa.

Želim ti iskreno prosvjetljenje.

Tko je glasao

Zalosno je to

Znas li ti da vera u boga dolazi od boga a ne od zelje da se veruje jer bog zna srca ljudska i sta je u njima. Zalosno je to sto ti ne verujes i odbijas boziju ljubav i vecnost koja je u sinu bozijemu sakrivena od bezboznika i budala amin slava ocu sinu i svetome duhu sad i u sve vjekove vjekova amin

Tko je glasao

@aisha-gatalica, posto si me

@aisha-gatalica,
posto si me totalno pogresno "odgatala" (vjerojatno u svom tarotu) i napisala ad hominem zakljucke o meni (totalne bedastoce) moram te malo ispraviti i prosvijetliti!

- ti vjeruj sto hoces i u sto hoces. Tocka.
-ja vjerujem u sto ja hocu....pa tako i u skori dolazak Isusa Krista (Kraj svijeta) onako kako pise u Bibliji! Tocka.
- ideje da ja vjerujem u Crkvu, visim u crkvi nedeljom, ispovijedam se sveceniku...i slicne katolicke gluposti.... mora da ti je palo na um pravo s Marsa! il' si i to procitala u svojim tarot kartama?
-nikome ne sudim, nego navodim sto kaze Bozja nadahnuta Knjiga (ili Sveto Pismo).
i totalno si u krivu jer nemas pojma sto pise u Bibliji - ona ne opravdava nego RAZOBLICUJE i OSUDJUJE ljudske grijehe i zlo, a to ljudi ne vole pa ju stoga odbacuju, iskrivljavaju, maliciozno obezvredjuju.....itd.
--- i bolje ne pisi ono o cemu nemas pojma. trebas jos puno pure pojesti da narastes!

toliko od mene.....jer ici u neku diskusiju s osobama poput tebe je preljevanje iz supljeg u prazno i rasipanje dragocjenog vremena. Tocka.

Tko je glasao

Bravo mala Aisha, napisala si

Bravo mala Aisha,

napisala si ovo bolje nego što bih ja i pokušala tako nešto napisati.

Sa moga aspekta osobe odgojene kao agnostika; a vlastitim izborom nedostatak kvalitetnih saznanja o vjeri zamijenila sam filozofijom.;
ovo što si napisala
" nitko nije nevjernik, jer svatko veruje u nešto i ima potpuno pravo vjerovati u travu ako želi"
pogađa u samu bit i vjere i filozofije.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

eto Mirtaflora... ti si

eto Mirtaflora... ti si izabrala filozofiju....Aisha tarot....a ja nauk Isusa Krista.
apsolutno se slazem, da svatko ima pravo vjerovati u stagod hoce i zeli!
i ne treba za to neka velika pamet.

Tko je glasao

greska:)

greska:)

Tko je glasao

duplic: )

duplic: )

Tko je glasao

Da, Izraelićani su se

Da, Izraelićani su se vratili, preuzimaju vlast nad
Svijetom i svima nama ostalima će se smaknit !
Ako san te dobro razumi, triba imat pravu "I"
registracijsku tablicu ?
Šalom ti, Na rubu pameti :-)

Bert

Tko je glasao
Tko je glasao

Ovo je Pollitika.com, a ne

Ovo je Pollitika.com, a ne Religija.com.
Tekst nije na primjerenu mjestu (siteu).
Pozdrav svim ljudima dobre volje

Tko je glasao

Ovo je Pollitika.com......

Ovo je Pollitika.com...... na kojoj ima tekstova razne tematike i nisu svi iskljucivo politicki, pa zasto ne bi mogao biti i pokoji duhovni (religijski)? Osim toga, imam dopustenje administratora.
ako te smeta, nemoj citati.

Tko je glasao

Još jedna godina, još

Još jedna godina, još jedan Bilderberg. U potpunoj medijskoj tišini, 150 najbogatijih i najmoćnijih ljudi planeta okupljeni na konferenciji Bilderberg grupe u španjolskom gradiću Sitges, odlučuju o nama usmjeravajući sistem prema jednoj svjetskoj vladi i jednoj globalnoj valuti pod njihovom kontrolom. Crom Alternativne Vijesti prate razvoj događaja...

Bilderberg 2010 Španjolska - Zavjera Šutnje

Tko je glasao

iz koje si ti sekte?

iz koje si ti sekte?

ZAGOR

Tko je glasao

Molim čitatelje da prestanu

Molim čitatelje da prestanu minusirati ovaj dnevnik, u koji je uložen nečiji trud! Ako nemate što reći i komentirati na ovu temu, onda se jednostavno maknite, jer vas nitko ne zadržava tu.

Ili vam možda rogonja ne da mira?

My Soul

Tko je glasao

Molim citatelje..... hvala

Molim citatelje..... hvala sto si prepoznala da je u ovaj post ulozeno truda (i to poprilicno) jer se ovo ne moze odnekud samo prepisati ili copy-paste.
nazalost, mnogi ne cijene neciji trud, nego se izruguju i pritiscu minuse s onime sto im "ne ide pod kapu".

Tko je glasao

I Sizif se trudio. :) Ovaj

I Sizif se trudio. :)

Ovaj se kolaborativni blog ipak zove Pollitika.com pa bi minimum za plus trebao biti dovođenje u vezu teme i politike.

Za propovijedanje vjere postoje mnogi drugi gdje bi pokušaj evangelizacije bio daleko bolje prihvaćen.

Moj minus je s toga vezan isključivo uz nepoštivanje pravila i uopće smisla Pollitike.com.

B-52

Tko je glasao

Potpuno pogrešno i zbilja

Potpuno pogrešno i zbilja bijedan razlog za minus.
Naime, pitanje stava političara o vjeri itekako je političko pitanje i itekako se političari, koji se smucaju po pollitici, a čime se pollitika uobičajeno ponosi, trebali bi se izjasniti o ovom važnom političkom pitanju. Ignorirajući ovo pitanje, pokazuješ kako zaparavo ne poštuješ narod koji vjeruje! A to si niti jedan političar ne može dopustiti.

My Soul

Tko je glasao

Naime, pitanje stava

Naime, pitanje stava političara o vjeri itekako je političko pitanje i itekako se političari, koji se smucaju po pollitici, a čime se pollitika uobičajeno ponosi, trebali bi se izjasniti o ovom važnom političkom pitanju.

U dobroj se mjeri slažem i pitam, a zašto onda u dnevniku nema niti riječi o tome zašto je stav prema vjeri važan za politiku i kako ona na nju utječe, ili obrnuto.

Samo si dodatno potvrdila opravdanost mojeg minusa.

Tnx!

B-52

Tko je glasao

duplić

duplić

Tko je glasao

Mnogi ne vjeruju i sumnjaju

Mnogi ne vjeruju i sumnjaju u ponovni Isusov dolazak, ali ON CE SIGURNO DOCI JER JE TO OBECAO!!!

Bio mi je ovo jako zabavan post dok nisam skuzio da ti sve to ozbiljno pises.

Ajd pusti te gluposti, prihvati da nema boga, zivi svoj zivot, jedan jedini je!
Budi dobra, pravedna, postena, prema sebi i drugima. Ne trosi vrijeme na razmisljanje, kao malo dijete, o djedu mrazu.

Moram ti nesto reci, znam da ce ti biti tesko prihvatiti, ali nece isus nikada doci. Nadam se da ta cinjenica nece smetati da zivis sretno!!!

Tko je glasao

Mnogi ne vjeruju....... ali

Mnogi ne vjeruju....... ali ja vjerujem i to za mene nije glupost. Savjetujes mi da prihvatim da nema Boga, a ja tebi preporucam da prihvatis da ima Boga. Jer nikad ne znas sto ti donosi buducnost, cak ni sutrasnji dan.
Vidi, po pitanju postojanja ili nepostojanja Boga,to ti je ovako; nitko ne moze 100% dokazati da Ga ima ili nema, dakle pola-pola, 50:50. To je stvar prihvacanja vjerom. Ja sam prihvatila i time nista nisam izgubila. No, oni koji ne prihvacaju (a Bog "ipak"postoji i sudit ce svakom ljudskom bicu) izgubit ce sve.
Zivim normalnim, postenim, skromnim zivotom, ne mrzim ljude, ne zelim i ne cinim nikome zlo, nego dobro, koliko mogu i znam. U mojoj vjeri i mom zivotu nema nikakovih bizarnosti, fanatizma, teatralnosti.. isl.
Nije mi uopce tesko prihvatiti sto ti ne vjerujes da ces Isus jednog dana doci. Za mene ce On sigurno doci.
Hajde reci mi jer me bas zanima - kad si ti to skuzio da pisem ozbiljno?

Tko je glasao

Aha, po tebi je devedeset

Aha, po tebi je devedeset posto ljudi na kugli zemaljskoj glupo, samo je vas 10% bezvjernika pametno. Ma nemoj!

My Soul

Tko je glasao

Nisam bezvjernik. Vjerujem

Nisam bezvjernik. Vjerujem da ce doci Crvenkapica.
Ivica i Marica također!

Tko je glasao

Nisam bezvjernik..... svatko

Nisam bezvjernik..... svatko u nesto vjeruje!!!

Tko je glasao

http://.........3103, posto

http://.........3103, posto si mi poslao vec nekoliko bezveznih linkova, evo i tebi nesto

http://www.youtube.com/watch?v=hc6Jhw_0aIY
http://www.youtube.com/watch?v=11iCmzGnOI8
http://www.youtube.com/watch?v=at0-_4G8Ef0&feature=related

klikni malo na bilo koji search -the end of the world- ili -doomsday-
internet vrvi stranicama i videima o takvim temama.

Tko je glasao

klikni malo na bilo koji

klikni malo na bilo koji search -the end of the world- ili -doomsday-
internet vrvi stranicama i videima o takvim temama.

Koliko ja znam na internetu ima najviše porno stranica što znači da količina stranica kao mjerilo kvalitete je prilično upitna metoda (a možda je upravo ispravna).

leddevet

leddevet

Tko je glasao

leddevet, "internet vrvi

leddevet, "internet vrvi stranicama i videima...... pritom nisam uopce mislila na kolicinu stranica kao mjerilo kvalitete, nego na aktualnost i popularnost teme o kojoj se na hrvatskim portalima ne moze naci nista.
usput, niti vjerujem, niti mislim da ce kraj svijeta biti 2012, jer to nitko ne zna.
ali mi je zanimljivo procitati sto ti "proroci" kazu i na cemu temelje svoje tvrdnje.
no, zlu ne trebalo, dobro je biti informiran, zar ne?

Tko je glasao

carmina burana ti je

carmina burana ti je bezvezan link?, pa ako iti jedan komentar ima nekakve pozitivne veze o o ovom tvom dnevniku onda je to taj (osim što ti je dušica uputila uz usamljen plusić i pokoji vedri komentar), tako da o bezveznosti otom potom, a ove tvoje neću niti otvarati jer kada vidim na prvom naslov Doomday 2012 odmah se sjetim američkog blogbustera. Ima bit da osim pravopisa te dokoni život usmjerava na neke smo tebi znane duhovne pute.
Bog s tobom dijete

Tko je glasao

mrak, kako je krenulo s

mrak,
kako je krenulo s minusiranjem cini se da nece biti potrebno da ubacis sliku i video. pametnjakovici ce jos veceras potonuti "moj brodic koji tek sto je zaplovio".

Tko je glasao

mrak, ovo nije odgovor

mrak, ovo nije odgovor tebi.
samo sam htjela da moj odgovor svim minuserima bude sto vise pri vrhu komentara kad vec ne moze biti na samom vrhu.
*****

Vratila sam ovaj dnevnik samo zbog: -

- PORUKE SVIMA KOJI su izminusirali moj gornji upis, vjerojatno iz obicne zloce ili svoje bolesne mrznje spram Biblije, Krista i necije drugacije vjere, te ga namjerno "potopili" za samo jedan dan (valjda da ga vise ne vide!) - MENI NISTE NAUDILI - ama bas nimalo!
Nego sebi .......!

Ovdje se dogodilo ono na sto je Isus Krist u svojoj poznatoj paraboli upozorio svoje sljedbenike rekavsi: - Ne bacajte biserje (Bozja Rijec) pred svinje (mrzitelji) da vas "ne rastrgaju!"

Usput, hvala onima koji su se suzdrzali od minusiranja mog uradka, iako im se i nije svidio (a u koji je ulozeno i vremena i truda).
Toliko od mene

Tko je glasao

- PORUKE SVIMA KOJI su

- PORUKE SVIMA KOJI su izminusirali moj gornji upis, vjerojatno iz obicne zloce ili svoje bolesne mrznje ...

Kao jedan od "svih" kažem, hvala također.

Zloća i bolesna mržnja prema svima koji ne dijele tvoje uvjerenje.

Sad mi je žao što sam uopće bacio biser objašnjenja mog minusa.

B-52

Tko je glasao

@sm...."Zloća i bolesna

@sm...."Zloća i bolesna mržnja prema svima koji ne dijele tvoje uvjerenje."
- pogresno! (gdje ti nalazis neku mrznju i zlocu u mom tekstu?)

Kod vas se naprosto radi o ovome - "Zloca i bolesna mrznja prema onima koji su drugaciji i ne spadaju u vasu (tvoju) sortu."

Zato mi je cudno, da se vracas i uopce mi repliciras (a onda zalis!)?
Prilicno si kontradiktoran, jer nemas nikakav valjani odgovor, ni argument.

Tko je glasao

Vratio sam se da kažem kako

Vratio sam se da kažem kako mi je, nakon tvog krajnje nekulturnog i bezobraznog obraćanja onima koji misle da tema koju si odabrala nije primjerena za Pollitiku.com, žao što sam uopće išao pojašnjavati minus koji sam dao tvom dnevniku.

Zloća i bolesna mržnja koju mi pripisuješ može stanovati samo u umu talibanski ograničenom religijskim uvjerenjem.

Nema kontradiktornosti, samo pokušaja da budem korektan i objasnim ti zašto sam dao minus, a ne znam na kakve argumente ciljaš u ovom svom novom izljevu vjerske zatucanosti.

Možda ipak ovo, ako već misliš da je tvojoj talibanštini doista mjesto na Pollitika.com, da li bi bila spremna glasom "Za" ocijeniti i potencijalne uratke misionara drugih vjerskih opcija, religija, crkvi, sekti i pokreta?

Ja ne, ni tvoj ni eventualne uratke drugih talibana.

I, odi ti lijepo k Vragu ili drugom u što već vjeruješ, valjda će ti taj odgovor biti dovoljno valjan, pa si nađi nekoga tko nije kontradiktoran i, suprotno narodnoj izreci da se to ne iplati, u daljnjem je voljan raspravljati s pijanima, budalama ili vjerskim fanaticima.

B-52

Tko je glasao

Vratio sam se da...........

Vratio sam se da........... "eklatantno" potvrdis svoje nekulturno i bezobrazno obracanje meni (i nisam ja tebe nasla, nego ti mene, da bi se istresao tako "hrabro"/ anonimno!).
I, odi i ti lijepo k onomu u sto vec vjerujes.
A s takvim primitivnim, zatucanim, ogranicenim..... seljacinama, radim ovako
- s tobom sam zavrsila!

Tko je glasao

moj minus ti je zbog panike

moj minus ti je zbog panike koja vrišti iz naslova
pravi vjernici vjerovatno nisu u panici niti smatraju neophodno ovako nešto slati svima koje vole
i minus je zbog toga što misliš da mrzitelji Biblije daju minuse
nadalje minus je i što ja ne iščitavam da je kraj svijeta 2012 nego recimo 3103, a neko pak smatra da je broj 9 onaj konačni pa će reći 4014.......
možda da se posavjetuješ sa nekim poznavaocima matematičkih nizova, vjerovatnosti i sl.
a ako pak si u strahu, onda se umjesto pollitici bolje obrati bar svećeniku

Tko je glasao

moj minus...... ovako,

moj minus...... ovako, cijenim sto si napisao zbog cega minusi.
- ali, zao mi je sto nisi prepoznao pravu poruku, nego "iscitavas" pogresno. zao mi je sto osjecas "paniku koja vrist iz naslova", a mozda si se i uplasio.
u cijelom tekstu nema nista tako panicno, a niti ja kao vjernik nisam u nikakvoj panici.
- vidi, kad nekog volis i stalo ti je do njega, onda ces ga opomenuti i upozoriti na ono sto smatras vaznim.
- nisam niti napisala (niti tvrdim, niti vjerujem) da ce Kraj biti 2012, kao sto to neki tvrde, vjeruju i "dokazuju" na kojekakve nacine. a video klipove sam stavila vise zbog bizarnosti i kurioznosti.

PS. "Carmina Burana" mi se nimalo ne svidja (i bezvezna je). Primitivna, poganska, cesto "zastrasujuca" (video clip je pravi mali horror) i bez imalo melodioznosti ugodne ljudskom uhu. Pogotovo meni koja sam cista klasicarka (Mozart, Beethoven, Haydn, Schubert, Rossini......)

Tko je glasao

Nakon puno godina Bog opet

Nakon puno godina Bog opet pogleda na Zemlju:

Noa, sagradi još jednom korablju iz cedrovine, kao i onda: 300 lakata dugu, 50 lakata široku i 30 lakata visoku. Želim na zemlju poslati drugi opći potop. Ljudi ništa nisu naučili. A ti u korablju uzmi svoju ženu, svoje sinove i njihove žene i od svake životinjske vrste po dvoje, muško i žensko. Za šest mjeseci poslat ću veliku kišu.

Noa odgovori:

Što?! Zar opet?
Opet 40 dana kiša i 150 neugodnih dana na vodi zajedno sa svim životinjama i bez televizije?

Nakon šest mjeseci:

Noa, gdje je korablja?!

Milostiv budi, Gospodine!
Gospodine, što si mi to učinio? Najprije sam u općini dostavio zamolbu za građevinsku dozvolu. Oni su prvo mislili da želim graditi nekakvu ekstravagantnu štalu za ovce. Nisu se snašli s nacrtom i oblikom projekta, a da bi to trebao biti brod nisu ni povjerovali. I tvoje mjere su izazvale pometnju, jer nitko nije znao koliko je dug lakat, pa je moj arhitekt morao napraviti novi nacrt.
Zamolbu za građevinsku dozvolu su najprije odbili jer brodogradnja u naselju nije dopuštena. Kad sam konačno našao odgovarajuće mjesto iskrsnuli su drugi problemi. Sad se, primjerice, sve vrti oko pitanja treba li korablja imati vatrostalna vrata, uređaj za gašenje požara i vodospremnik za slučaj požara. Ali kada sam im objasnio da će vode biti i previše, puno više nego je potrebno za gašenje požara, odveli su me službenom psihijatru. Nakon toga mi je županijska uprava telefonom javila da mogu sagraditi brod, ali da je moja stvar kako ću ga transportirati do najbliže vode. S njihovom pomoći ne mogu računati, jer je župan smijenjen.
A onda me nazvao jedan drugi državni službenik, iz iste županijske uprave, koji mi je objasnio da je njihova uprava jako orijentirana na stranke, da im želi ugoditi i upozorio me da kod EU u Bruxellesu mogu zatražiti poticajna sredstva za brodogradiliste; zamolbu sam morao uložiti u osam primjeraka i na tri službena jezika EU. Prestao sam tražiti cedrovinu. Libanonska se cedrovina više ne smije uvoziti. Kad sam potom u šumi htio kupiti drvo, rečeno mi je da je zabranjeno rušenje, jer tako propisuje zakon. Navodno to škodi klimi.
Osim toga bih morao dokazati da sam posadio toliko stabala koliko bih porušio. Kad sam im rekao da uskoro uopće više neće biti nikakve prirode i da je besmisleno saditi nove biljke i drveće, po drugi puta me posjetio službeni psihijatar. Tesari, koje sam angažirao za gradnju, su mi onda rekli da će se oni sami pobrinuti za drvo. Oni su prvo izabrali radnički savjet, koji je najprije sa mnom htio napraviti tarifni ugovor. Ali kako se nismo složili, oni su stupili u štrajk.
Bože, znaš li ti uopće koliko danas majstori traže za svoj rad? Čime ću ja to sve platiti? Kako je prolazilo vrijeme, počeo sam skupljati životinje. U početku je to dobro išlo; bar su dva mrava jos živa. Ali kad sam htio uvjeriti dva tigra i dvije ovce da, zbog viših interesa, moraju jedno vrijeme živjeti u miru, javilo se društvo za zaštitu životinja i izjasnilo se protiv ovakvog držanja životinja. Bože, da li je tebi uopće jasno da prema zakonima EU trebam dozvolu za transport zivotinja? Već sam na 22. stranici formulara, ali momentalno ne znam što da navedem kao cilj transporta.
A jesi li ti uopće znao da se, primjerice, rogate životinje ne smiju transportirati za vrijeme parenja? A ti dobro znaš da su jeleni skoro stalno u tom poslu. A i bik ne misli ni na što drugo nego samo na parenje. Nadam se da ti je jasno da za transport kunića moram voditi računa o 43 kojekakva propisa. Moj odvjetnik upravo provjerava vrijede li ti propisi i za divlje zečeve.
Uostalom, ako bih mogao nekako srediti da brod plovi pod tuđom zastavom, a plovio bi samo Jadranom, onda bi to uveliko pojednostavnilo
čitav postupak dozvole. I ti možeš bar nešto učiniti za mene
Prvi put je sve išlo bez ikakvog problema! Tako, Gospodine, ja više ne mogu; sav sam već očajan! Ne bi li ipak bilo bolje da na brod uzmem i svoga odvjetnika?

I Noa opet počne plakati. Kiša prestade, nebo se razvedri a sunce zasja

I na nebu se pokaže prekrasna duga.

Noa pogleda, nasmiješi se
i upita:

Gospodine, nećeš uništiti zemlju?!

Ne moram, to će napravit vaša državna uprava

Tko je glasao

Nakon puno godina..... plus

Nakon puno godina..... plus za ovu tvoju imaginaciju, a pogotovo za -k r a j.

Tko je glasao

nisi trebala jer nije moja,

nisi trebala jer nije moja, to je copy past koji inače kruži upravom :)

Tko je glasao

trebala si malo proučiti

trebala si malo proučiti bolje u svetim knjigama kako se brodovi prave. Brodogradnja je znanost (kao i druge) između ostalog bazirana na iskustvu. Ovdje nije tolika oluja, pa ako ga ne potopi kišica za pozdrav:
http://www.youtube.com/watch?v=BzNFTYCOM1Q&feature=PlayList&p=338F818A37...

Tko je glasao

pametnjakovici ce jos

pametnjakovici ce jos veceras potonuti "moj brodic koji tek sto je zaplovio".

brodić ti pušta na sve strane...zato tone. :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

apage satanas! da te nije

apage satanas!
da te nije uzeo pod svoje oni adz-ovski bunika-šaman?!? (he,he). savjetujem ti da ipak sačuvaš svoja prosvijetljenja za sebe, nemoj plašiti nas slijepe, gluhe i nevjerne, dosta su nam jaca, šuker...
profesor

Tko je glasao

profesore, nikoga ja ne

profesore, nikoga ja ne plasim, navela sam sto Biblija govori o tome i opisala malo stanje sadasnjeg svijeta. Molim opovrgni ono sto je napisano, a nemoj laprdati o bunikama, sukerima.......
Poznata mi je averzija Hrvata na sam spomen Biblije i njihovo pljuvanje po istoj, a sto nisam cula ni vidjela u nijednoj zemlji u kojoj sam zivjela (5 njih).
Nezainteresiranost, ignoriranje, kriticnost -da, ali pljuvanje i proglasavanje iste sotonskom -nigdje.

Tko je glasao

Poznata mi je averzija

Poznata mi je averzija Hrvata na sam spomen Biblije

Hrvata??? Da se nisi malo zaletjela?

My Soul

Tko je glasao

My Soul, nisam. Kad kazem

My Soul, nisam. Kad kazem Hrvati, mislim na veliku vecinu. To je moje 20-godisnje iskustvo.

Tko je glasao

Moje dvadesetgodišnje

Moje dvadesetgodišnje iskustvo govori drukčije. U Hrvatskoj ne žive samo Hrvati, a ti bezvjerci drže sve medije u Hrvatskoj. Otuda ta tvoja ružna slika o Hrvatima i Hrvatskoj, koja nema veze sa zdravim razumom. Da bi mogla govoriti o vjeri u Hrvata, trebala si biti u Hrvatskoj za vrijeme posjeta presvetog Oca! Naravno da novinari neće o tome pisati, jer njihovim gazdama to nije u interesu!

My Soul

Tko je glasao

Isus Krist Dolazi Uskoro To

Isus Krist Dolazi Uskoro
To je nesumnjivo dobra vijest.

Uvjeren sam da će Hrvati od toga imati korist, a tu, naravno, prvenstveno mislim na turističku sezonu (kad su nas već Andžolina i Bred zaobišli).

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci