Tagovi

Istru i Rijeku je oslobodila i matici zemlji priključila KC

Značajni povijesni događaji u interpretaciji hrvatske predsjednice.

S Pantovčaka, iz Banskih dvora, iz Hrvatskog sabora, s Kaptola, iz „Pilara“, iz Matice hrvatske i HAZU, te proustaških strančica i udruga, nerijetko i onih braniteljskih, revidiranje povijesti i obračun s antifašizmom ne prestaje, mogli bismo reći da se neprekidno čak i pojačava. Hrvatska je na najboljem putu da se potpuno odrekne onog najvrjednijeg iz svoje prošlosti, NOB-e i antifašizma, dakle onog što je jedino osiguralo opstojnost i hrvatskom narodu i njegovoj državi.

Tako, ako bismo sudili prema onome što je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović izgovorila na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije koja je 25. 09. 2017. održana u nazočnosti mnogih uzvanika u Pazinu povodom proslave Dana te županije i 74. obljetnica donošenja Pazinskih oduka o sjedinjenju Istre s maticom zemljom te 70. obljetnica Pariške mirovne konferencije, onda je Istru i Rijeku oslobodila i matici zemlji priključila KC, sve drugo i svi drugi sudionici bili su po njoj tek nevoljni suputnici na pobjedonosnom putu KC.

Dakle, ništa nisu učinili partizanski borci, ništa 4. Armija NOVJ, ništa Tito sa svojim dalekosežnim odlukama, nikome ništa ne znače one tisuće antifašističkih boraca poginulih u teškim borbama s Nijemcima za oslobođenje Rijeke, Istre, Trsta …? Po našoj predsjednici sve se događalo voljom KC, ponekog intelektualca ili samo od sebe, nigdje nema niti KPH/KPJ, samo msgr Božo Milanović, pokoji intelektualac i katolički kler.

Samo da je to istina, onda bi i Istra s Rijekom i Slovenskim primorjem i danas bili dio Italije.

Ma ne, nema nikakvog utjecaja KPH/KPJ u Istri, što mari što Pazinskim skupom predsjedava istaknuti revolucionar i član KPH, kasnije narodni heroj, Joakim Rakovac i što proglas „Istarski narode“ piše član KPH Ljubo Drndić, što istaknuti član KPH Jakov Blažević dolazi u Istru kako bi pomogao u organizaciji političkog života i vlasti!?

A Tito ispravno zaključuje da se pod parolom Tuđe nećemo – svoje ne damo oružjem treba od okupatora osloboditi i više od svojega da bi se na kraju u teškim pregovorima s MZ dobilo svoje.

Titove odluke i nastojanja niti mnogi u vrhovima KPJ i VŠ NOV i POJ tada nisu razumjeli („besmislene teške borbe za oslobođenje Rijeke“), nisu mogli shvatiti svu dalekosežnost Londonskog sporazuma iz 1915., mnogi u savezničkim redovima su smatrali da bi ono što je Italija tim sporazumom dobila, trebalo i poslije rata ostati u granicama Italije, neovisno o nacionalnom sastavu tamošnjeg stanovništva. A tako bi i bilo da JA nije i uz opstrukcije Saveznika, čiji cilj je bio da snage britanske 8. Armije zaposjednu ta područja, od okupatora oslobodila i zaposjela to područje.

Titov krajnji cilj je bilo uz Rijeku, Istru i Trst zaposjedanje cijele Furlanije i Julijske krajine, pa i uz moguće sukobe s britanskom 8. Armijom, kako bi se osvojila pozicija za kasnije pregovore koji su trebali u granice Slovenije/Jugoslavije donijeti i Trst i Goricu. U svojem naletu jedinice JA došle su na prilaze Veneciji, ali ih je žestoko Churchillovo protivljenje i Staljinov ultimativni zahtjev zaustavio u tom naumu.

Točno je da su se nove vlasti obratile i crkvenim vlastima u Istri s molbom da koristeći bogatu dokumentaciju i Matične knjige pomogne u pregovorima oko razgraničenja između Jugoslavije i Italije kad je postalo jasno da će u tom procesu etnička pripadnost stanovništva biti presudna. Msgr. Božo Milanović i dio istarskog klera su se odazvali prethodno uvjetujući svoje sudjelovanje u radu Pariške konferencije tražeći od vlasti brojne ustupke, što nije kod vlasti a ni u narodu nailazilo na odobravanje.

Sve što se u to ratno i poratno vrijeme događalo u Istri i kako se tko ponašao, ostalo je u kolektivnom sjećanju Istrana, pa nije nikakvo čudo da su i na samo spominjanje presudnog doprinosa katoličkog svećenstva međunarodnoj potvrdi Pazinskih odluka, prisutni predstavnici antifašista žestoko negodovali.

Ukupno stanje u hrvatskom društvu navelo je predsjednika SABA, Franju Habulina, da između ostalog na svečanom skupu Pazinu između ostalog kaže i sljedeće:

"Danas su u Hrvatskoj u opasnosti i antifašizam i demokracija. Ne bi bilo dobro da val revizionizma ustaštva potopi sve ono što Hrvatsku je činilo kulturnom, razvijenom, civiliziranom i europskom državom. Svega ovoga moramo biti svjesni, naročito mlađe generacije, jer je na njima odgovornost da odrede kakva će Hrvatska biti sutra.“

Jel' to kao i zvižduci i negodovanje na sam spomen KC, kao i pljesak na spominjanje antifašističke borbe i klicanje Titu doprlo do svijesti hrvatske predsjednice, ostat će nepoznanica.

Ja osobno bih rekao prije da nije nego da je.

Komentari

Tko je glasao

Kad je Italija pala

tvoj Titek je još begao po Bosni. Pokret otpora istarskih narodnjaka je bio identičan drugim pokretima otpora u Europi.

Onda je Tito poslao svoje komesare izginulo je puno previše naroda zbog njegove boljševičke revolucije i megalomanije.

Da, Istra je pripala tadašnjoj Jugoslaviji tj. Hrvatskoj baš kako je i Pavelić dao proglas i kako su Istrijani bili proglasili da se priključuju Hrvatskoj, ali tek kad je to međunarodna zajednica priznala na konferenciji na temelju crkvenih knjiga. Da je po tvome, onda bi i Trst bio priključen po Titovoj namjeri i Kardeljevoj želji. No eto morao se povući.

Pamtim i danas kako se nekad običavalo reći: uhvati se za jaja i viči TRST JE NAŠ.

S Titom i bez Tite Istra bi po tadašnjim uvjetima ( etničko načelo ) pripala Hrvatskoj, a da nije bilo tog šugavca, ne bi ostali bez Boke, Srijema i dobrog dijela Bosne. Sa Srbima bi raskrstili oružjem , zasigurno povoljno po Hrvate, kao i 1991-5. jer su oni kurvinski borci ..zakurac ..kad se namjere na dostojnog protivnika.

Znači, predsjednica im je bubnula istinu u lice, a Jugoslaveni koji se danas prodaju pod antife...vole da im se laska i laže.

sve dobro...

Tko je glasao

jao

kako te peče grandiozna pobjeda partizana nad tvojim idolima fašistima, uživam čitat ove stravično glupe komentare koje ostavljaš. hahaha pavelić dao proglas, poserem se na grob tom izdajniku i tebi u te ustašuljačke žvale.

živiš u antifašsitičkoj hrvatskoj, a kad ti se oduzme paraztinina koju si ukrao od naroda, u njoj ćeš i skapat ko pseto.

Tko je glasao

Istru su

od talijanskih fašista oslobodili zapadni saveznici činjenicom da je pala Italija, a 1945 g. je jednostavno Njemačka doživjela poraz. Baš kako su Srbiju oslobodili Ukrajinci i Bugari u sastavu CA. Tito i njegovi su samo provodili svoju komunističku boljševičku revoluciju i bili su spremni ući u savezništvo s Njemcima pod parolom : "Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska". Pregovarali su u tom smislu ( Velebit).

https://sh.wikipedia.org/wiki/Martovski_pregovori

Nudili su se Hitleru, samo što je Hići bilo ispod časti pregovarati s banditen.

Joj, joj..sve se manje više zna... samo eto vi titoisti ispaljujete na živce kad se vaše proglašene istine- dogme- dovode u pitanje i obaraju.

sve dobro...

Tko je glasao

Drvo

heheh.
Još kad bi Srbi (neki i znaju)znali da je Beograd oslobađao Marko Mesić jedno vrijeme komandant 369 "vražje" ustaške pukovnije. Odlikovan i od Hitlera, Pavelića.
Interesantan ratni put.

Tko je glasao

Legenda

Legenda Drugog svjetskog rata je Koreanac koji se borio prvo za Hirohita, potom za Staljina, a na kraju za Hitlera.

Tko je glasao

tvoje

znanje historije je fascinantno, zapravo nitko na svijetu ne povijest koju ti znaš hehe. to je fanfiction povijest. kad ti se jasno, crno na bijelo dokaže da si u krivu, odnosno da lažeš ko fašističko pseto, što i jesi, onda pomakneš golove pa zabijaš li zabijaš dalje. ko u štali trpaš.

ti bi volio zamijenit ulogu partizana i ustaša, o tome maštaš svaki dan pijan u svojoj krezuboj alternativnoj stvarnosti. da su tita i šačicu terorista kamionom iskipali u zagrebu i instalirali kao izdajnički režim, a da se usro armija formirala od naroda, za narod, porazila neprijatelja, sama oslobodila hrvatsku, ušla u trst, uzela istru, potom odjebala staljina kad je cijeli svijet drhturio pred njim, a onda krezuboj, polupismenoj stoki, kakav si i sam, od feuda napravili nešto nalik državi, sa svom potrebnom infrastrukturom.

naravno, civiliziranom i učenom svijetu je manje-više sve o ww2 jasno, ali ne, zašto ne bi jedna pijana fašistoidna budala poučila sve povjesničare svijeta šta se stvarno dogodilo. sva istraživanja, svi znanstveni radovi, sve činjenice, sve te godine proučavanja, to je sve kurac. polupismeni silovatelj konja će svima njima objasnit šta se zapravo zbilo.

revolucionarno i nikad viđeno od konvertita u obrani parazitnine.

Tko je glasao

ajd objasni onda

zašto je Tito odlikovao onog svećenika Milanovića i dopustio da se tiska poštanska marka s njegovom slikom.

Za Ljubišu Drndića i Dušana Diminića je i svećenik kojeg je Tito odlikovao i dao tiskati poštansku marku s njegovom slikom ustaša.

Tito i njegovi su se mogli samo hvatati za jaja i vikati : "Trst je naš", da se narodnjaci Istre predvođeni tamošnjim klerom nisu izborili za etničko načelo kod određivanja granice. Čak suprotno volji svojih nadređenih biskupa Talijana.
Istrani mogu jedino zahvaliti Titi što ih je poginulo par tisuća više nego što je trebalo i što im je dotepao opančare izBosne i Šumadije čiji potomci danas jugoslavenišu, iredentišu i glume antife.

sve dobro...

Tko je glasao

srbosječe

kao što jedna lasta ne čini proljeće, tako ni taj jedan fratar na kojeg trenutno onanira cijela desnica ne ekskulpira kolaboracionizam crkve s fašistima. to je kao da nađeš jednog nacista sa savješću pa onda time pravdaš morbidnost te mentalne boleštine koja je i tebe zahvatila pod stare dane.

džaba vam je klerofašističko kevtanje i mitomanija u stilu braće četnika. hrvatsku su u današnjim granicama stvorili i izborili partizani, dok je crkva držala svijeću nacističkim priljepcima ustašama. mi mladoljevičari im to zaboravit nećemo nikadaaaaaa.

Tko je glasao

Jebeš granice

posebno ove danas. Vidiš da to ništa ne vrijedi u cijelom svijetu...
Partizani a Hrvati ispali su nacionalni izdajnici. Mada dopuštam da je među njima bilo nacionalno svjesnih Hrvata koji su sanjali socijalističku Hrvatsku, ali Hrvatsku. Katolonci su ljevičari, a katolici pretežito, ali su eto nacionalno svjesni i bore se za svoju državu. Kurdima su čak zabranili Radničku partiju jer žele svoju državu. Partizani su izborili Jugoslaviju koju smo morali srušiti...i Titin režim.

Četnici..pa to su samo srpski patrioti...nisu izdajce ko Jugići... lako s četnicima... za nas Hrvate ste problem vi po-četnici koji glumite hrvatske partizane a slažete se sa srpskim četnicima...

Jes primjetio da se tvoji stavovi preklapaju do u las sa srpskim četnicima. Objasni. Morat ćeš se i ti prestrojiti, jes vidio kako se i Grbin Peđo hvali tatom ustašom. Mislim, domobranac mobilizirani 50 dana..e ali za ove u Beogradu je ustaša i završio bi u fojbi ili tenkovskom rovu.

Tebe, ako si Hrvat bi s dodatnim razlogom likvidirali jer si i gay i narkoman.

sve dobro...

Tko je glasao

glup si

i dosadan pa ću samo kratko. partizani su ispali izdajnici, a ustaše heroje samo u tvojoj bolesnoj, pijanoj, fašističkoj glavurdi, shvaćaš? to je ono šta ti pokušavam objasnit cijelo vrijeme, da si jebeno glup i lud. moje riječi potvrđuje ustav antifašističke republike hrvatske u kojoj živiš, a kojoj su temelje udarili partizani. to su činjenice zapisane u temeljnom ustavu države, krezubi debilu, koliko ti puta moram ponavljat. pa jel to baš tako teško shvatit?

ovo šta ti trabunjaš su tvoji ustašofilni mokri snovi i tlapnje, da bilo kome normalnom to kreneš laprdat smija bi ti se u krezubu facu, osim ako nije maloumni fašist poput tebe. projiciraš, lažeš, nesuvislo baljezgaš. šamaram te iznimno lako provjerljivim činjenicima, a ti se očajnički pokušavaš branit fanficition poviješću.

uzet ćemo ti parazitninu zbog veleizdaje, a onda ćeš opet postat najveća komunjara, antifašist, pederoliberal, štagod. svejedno će te i tada bit odvratno čitat jer si talog čovječanstva.

Tko je glasao

Hrvatski partizani nisu ostvarili

Hrvatsku. Nego Jugoslaviju čitaj Veliku Srbiju. Ustaše su se u ideji borili za državu za Hrvate. Zbog međunarodnih konstelacija nisu uspijeli, e ali smo mi 1990-tih g. ideju dovršili. Partizani NOB-a tj. hrvatska gerila su ispali nacionalni izdajnici jer su ih komunisti boljševici uzeli pod svoje zajedno sa Srbima. Recimo, ovi u Sisku su jednostavno pobjegli Srbima četnicima da se zajedno s njima bore kontra države za Hrvate. Uostalom, ono za što su se partizani a Hrvati borili je propalo i kao ideja i kao realizacija ideje. Ideja UHRO je ostvarena i nezavisna država RH je tu samo je režim demokratski pa i ti eto smiješ jesti govna koliko hoćeš. Tito je bačen u smeće.
Meni osobno se jebe za WW2 jer ja imam svoj put od 30.05.1990.g. kad sam bio spreman pucati na zvjezdu, partizansku zvjezdu..što sam btw uspješno i činio.

Znači, moje je pobjedilo a tvoje izgubilo.

sve dobro...

Tko je glasao

hrvatski

partizani su ostvarili hrvatsku u današnjim granicama, socijalističku republiku hrvatsku na kojoj se temelji ovo šta imamo danas. u proglasu zavnoh-a jasno stoji da se hrvatska uspostavlja nasuprot velikosrspkoj ideji, znači izričito to piše glupane debilni krezubi, linka bi ti da mi je dovoljno stalo do tebe, ali nije. tu sam samo da ti se izaserem u lažljivu fašističku facu.

uskoro ćeš ić u zatvor u modernoj antifašističkoj kad budeš propagirao ustaštvo, toliko o pobjedi 'tvoga'. i poserem ti se na ratni put koji si naplatio gore od bilo kakvog najamničkog pseta, ali dovoljna kazna će ti bit oduzimanje parazitnine.

Tko je glasao

zavnoh ti je bio dio avnoja

a avnoj je propao..tako da tvoje tlapnje nemaju temelja...izaseri se ćaći..i smješan si s tim prijetnjama zatvorom...ja jedino mogu biti logornik takvim petokolonašima poput tebe... da ja i ovakvi poput mene nismo kokardu i zvizdu potjerali u materinu pizdu i dovršili ideju nezavisne države za Hrvate.. džaba ti mrtva slova na papiru... što se tiče granica..mogle bi biti i bolje...

partizani su nažalost ispali izdajnici nacionalne ideje..izborili su ono što smo morali strmopizditi niz nistrmu..Tito ih zajebao, uz pomoć Crnogorca Đilasa, Slovenca Kardelja, Srbina Rankovića i nekih domaćih prodanih duša eliminirao je hrvatskog prvog ljevičara Hebranga.... tako da, pljucnem ti na te tekovine revolucije...i partizanske borbe...

sve dobro...

Tko je glasao

voliš

kusat govna, priznaj. izvještio si se u tome cijeli život.

sad kad u našoj antifašističkoj hrvatskoj izglasamo da je ustaševanje kažnjivo zatvorom predlažem ti da javno demonstriraš kako je to fašizam pobijedio u ww2. imaš jedinstvenu priliku demonstrirat 'vašu' pobjedu i pokazat da stojiš iza svojih riječi. šta veliš na to heroju imovinskog rata? ili si baraba samo virtualno?

evo javno obećavam da ću ti poslat kil banana u kazamat, da imaš nešto falusoidno za uzimat analno u slučaju da ne vidiš ni jednog konja za izdržavanja kazne.

Tko je glasao

Viđe budale nadrogirane

o kojem ti ww2 stalno tepeš...to su ti tempi pasati... ideja nezavisne države gdje ti je kuna moneta započela je 30.5. 1990.g., a na terenu potvrđena 5. traktorovoza 1995.g.

Tito je u smeću gdje mu je i mjesto, kokardaše i zvezdaše smo rastjerali, a vas par redikula tretiramo ko bolesnu rodbinu...

koji praznik se jučer slavio? dan nezavisnosti...dan pobjede ideje nezavisne nam države... slučajno se preklapa s idejom UHRO i borbom ustaša za rušenje Jugoslavije.

Vaš (tebe i takvih poput tebe) antifašizam ja jednostavno nabijem na kurka dokoljenka. Vi ste poraženici...preostalo vam je samo da kmečite...vi ste kurac od ovce..bijednici zaostali u 1945.g.

Vi ste poraženi i poniženi, sve za što su se takvi poput tebe zalagali i borili propalo je, završilo u ropotarnici... nezavisna država je tu, sve ljepša i jača...Juge nema a Srbija je na koljenima..

Živjela nezavisna država RH. Dolje Jugoslavija Srboslavija. Slava svim palim za Hrvatsku.

Patite kučke izdajničke.

sve dobro...

Tko je glasao

hahahahha

kakav jebeni klaun, zvučiš ko oni debili koji su padali u trans kad bi im se ukazao drug tito, samo si danas otišao u drugu krajnost. ne bi me čudilo da si mu štafetu nosio u anusu, kao danas rikijevu kitu.

znam da povijest za vas debile počinje devedesprve, ili prije pet hiljada godina kad je bog stvorio ravnu ploču i podmetnuo fosile u zemlju, ali ja sam tu da te educiram jer je misija nas ljevičara da se vječno borimo s glupošću krezumica.

idemo još jednom, antifašizam kojeg su kod nas predvodili tvoja braća komunisti je pobjednička ideologija, kako onda, tako i danas. to stoji u ustavu RH. ja znam da te tebe pijanicu i kretena konvertitskog to peče, ali to je činjenica koju ni ocean rakije ne može promijenit. ti živiš u antifašističkoj hrvatskoj koja se ustaša srami i uskoro će zatvarat apologete tih odvratnih izdajničkih izroda. naravno, ti ćeš tada začepit tu pičku na licu i šutit ko kuja jer nikad nisi bio čovjek koji je stajao iza svojih riječi.

sviđa li ti se okus sperme istine koju ti zgotovljam u facu svakodnevno, nakazo? jedem puno ananasa da ti ne bude pregorka.

Tko je glasao

Ovo

"sviđa li ti se okus sperme istine koju ti zgotovljam u facu svakodnevno" si vjerovatno činio ocu a otac tebi.
Zaista ti je bujna mašta.

što se tiče štafete, zaista sam je nosio preko Dunava i dao nekoj omladinki na novosadskom keju one godine kad je Tito crko.....angažirali mornaricu rječne ratne flotile... antifašizam na koji ti misliš je propao... propalo je sve za što su se takvi antife borili..ostalo je nešto brabonjaka poput tebe koje tretiramo kao bolesne rođake..

Ustaše su bili tada ono najbolje što su Hrvati imali i da nije bilo hrabre hrvatske vojnice Hrvati bi biološki nestali. To su naši predšasnici, jer i nas su 1990-tih zvali ustašama. Ustaše su beskompromisni borci za Hrvatsku..i da...prekoračili su nužnu obranu, ali kad vidim takve poput tebe pun sam razumjevanja za njih. Trebali su i više, a ne nama ostavljati da dovršavamo posao i uspostavljamo nezavisnu nam državu. Hrvati a partizani su izgubili 1945. od partizana Srba tj. četnika koji su skinuli kokardu i stavili petokraku. Hebrang je pobjedio, jel? Iz Istre oćerali Talijane a doćerali kojekakve opančare izSrbije i izBosne, a Hrvate narodnjake izvorne antifašiste demokratskog tipa...pobacali u fojbe zajedno s Talijanima . Moraš se pomiriti s činjenicom da živiš u nezavisnoj, da je Tito u smeću a petokraka je danas simbol samo budaletina vrijednih sažaljenja i podsmjeha.

sve dobro...

Tko je glasao

hahahha

kakvo si odvratno smeće od čovika pa to je fascinantno. znači bio si istaknuti dupelizac u partijskim krugovima još od malih nogu, imaš taj refleks pokornog pseta za svaki režim. drago mi je to čut jer ćeš i nama mladohrvatima uskoro lizat čizmu i molit da ti vratimo parazitninu. naravno, ako ne budeš u zatvoru zbog ustaševanja koje je pobijedilo kao srbi na kosovom polju.

grgljaš spermu u štali, grgljaš na zborištu, ali ne čudi me to. od malih nogu stojiš isplažene jezičine, a šupci za lizanje se samo izmjenjuju ko na traci. e pa grgljat ćeš i dalje govnaru fašistički, grgljat ćeš vječno.

litmus test tvoje odanosti fašizmu će biti uskoro, kad se donesu zakoni protiv ustaševanja. onda ćemo vidit kako robijaš za svoju ideologiju. smeće konvertitsko.

Tko je glasao

Ustaška ideologija

ono primarno je ostvareno nezavisana je tu, a Juga propala. Posrbice i poturice poput tebe se suzdržavaju od pretjeranog kmečanja, a ti kao narkoman pucaš po šavovima. Druže Tito kurvin sine nema više JUgovine. Juga je propala, titoizam je propao, Nezavisan država RH je tu i evo sinoć pobjedila nogometna reprezentacija Ukrajinu. Pojavila se i nezavisna Srbija u današnjim granicama koje će se smanjiti po svemu sudeći. Živjela današnja samostalna Srbija istočno od Drine.

Samo ti plaćaj drogu kunama, ustaškim kunama. Vama kojima je svaka Hrvatska ustaška, moje sauhešće.

sve dobro...

Tko je glasao

hmmmm

ustaška ideologija izdaje vlastitog naroda se nažalost ostvaruje u blažoj varijanti, ali ipak nemamo konclogore i ne dijelimo teritorij šakom i kapom kako se sprdne kome od sponzora. u ustavu jasno stoji da se ograđujemo od te bolesne i maligne ideologije i štujemo načela antifašizma koji je ustaše gazio kao crve. gazimo ih i danas, gazit ćemo ih i ubuduće, kad god promole ružnu fašističku glavu ispod kamena. zatvarat ćemo filofašiste i slati ih na psihijatrijsko liječenje.

nezavisna država hrvatska nikad nikog nije pobijedila, a kad je i igrala protiv svojih mecena zabijala je sama sebi golove od straha i poltronstva, evo ti i dokaz https://i.redd.it/3lt25giq2lqz.jpg

dakle, ustaše trpaju sami sebi, kao što riki trpa u tvoj krezubaški anus u koji si nekad primao štafetu za svog dragog vođu, druga tita. kad budeš u zatvoru zbog ustašofilije možeš imat snošaj sa onim pedofilskim bolesnikom šta vodi neku udrugu branitelsjku, koji je isto kao ti pisao hvalospjeve brozu kad je bio živ, a danas je najhrabriji ustašuljak. znaš kako se kaže, na mrtva vuka i zec kurac vadi.

vidim da si pijan pa nabacuješ nekakve parole, to ti je valjda ostalo iz mladosti kad si bio zaluđena komunjara, ali to te neće spasiti lizanja mladohrvatskih čizama, dapače.

Tko je glasao

reci ti što hoćeš

ali ne možeš poreći činjenicu da je ideja nezavisne države Hrvata ostavrena, a ideja Južnoslavije propala. Ideologije, režimi, pa i granice su promijenjiva kategorije, e alo IDEJA države za svoj narod je ostvarena baš kako su i ustaše željele... Naravno, bio je rat i nisu imali šanse u miru, e ali na početku bijaše riječ iliti ...bitna je ideja...srondati Jugoslaviju i uspostaviti državu za svoj hrvatski narod...metoda: revolucionarna.

Jebeš ideologiju, fašizam, nacizam i komunizam su uvezeni ovdje a nisu samonikli. Znači, da podvučem...ustaško živi a komunističko propalo...a tvoj antifašizam nataknem na kurka dokoljenka... tvoj antifašizam je boljševički jugoslavenski iliti velesrpski i to smo sjebali.

Vlastiti narod su izdali komunisti partizani i izručili ga Beogradu.

Morali smo čekati pad svjetskog komunističkog , tvog antifašizma i realizirati ideju....To što gdje piše..ahh i na plotu piše... još se malo batrgate redikuli, ali to je u redu..neće vam nitko ništa i tvoje je ustavno pravo da budeš budalasti redikul...

sve dobro...

Tko je glasao

ideja

ustaša o loženju židova, cigana i svih drugih neizdajnika u visokim pećima je doživjela poraz, vođe zločinačkog sustava su podvijenog repa eskivirali u argentinu, dok su civile odveli sa sobom kao živi štiti na križni put. ustav rh kaže jasno da je neovisnost ostvarena NASUPROT njihovim težnjama, a na temeljima partizanske borbe. partizani su ti hrvati koji su izdajnike ničice porazili i odveli nas na stranu svijetla iz fašističkog mraka i kolaboracije. neovisni smo postali unutar granica koje su izborili partizani, zahvaljući ustavu koji najveći sin naših naroda i narodnosti donio '74. imali smo temelje za odcjepljenje od četnika čiji si ti brat po krezubosti.

na pitanje kome vjerovati - ustavu zemlje u kojoj živimo ili pijanoj konvertitskoj nakazi koja danas pozira kao ustašuljak, a lizala je čizme titu i nosila mu štafetu, odgovor je jednostavan. zna ga čak i skviki.

pišat ću ti u lice profašističko u ćeliji kad te zatvorimo zbog propagiranja ustaštva, kao što ti sad svršavam istinu po faci. uzet ćemo ti parazitninu pa će ti i bosanske kurve od 20 maraka bit skupi escort, a nahuškat ćemo i luku omana na tebe tako da ni konje više ne možeš silovat.

Tko je glasao

Židovima i Ciganima

mogu samo poručiti da im je knjiga žalbe u Berlinu i Beogradu koji je sve to usvojio prije uspostave i proglašavanja NDH. Naime, ustaše su također bili Jugoslaveni.

Tko je kuda u ratu i poslije rata zbrisao apsolutno je nebitno za IDEJU . Ideja je preživjela.

Ukoliko se neki @lignja Jovo Jovanović danas Cigan a sutra Srbin, preokusutra antifašist našao na udaru jer se protivio nezavisnoj RH...bmk...njegov problem. Kundak po leđima i čizma po zubima je svugdje najbolji lijek za petokolonaše, a logori služe e da se peta kolona odvoji od logistike. Ajd danas ustani protiv države, nezavisne RH oružjem pa ćeš vidjeti što ti se bude zdogodilo, bijedniče.

Partizansko ti je propalo a ustaško je tu. Jest problem što se ti i tebi slični šugoslavci s tim teško nosite, ali što vam ja mogu. Stoga, živjela nezavisna država RH. Slava svim palim za Hrvatsku. Pljuc na Titu .

sve dobro...

Tko je glasao

krvi

ti irudove, i ako si mrtav pijan ove logičke vratolomije su pretjerane. ustaše su u konclogorima bile gore od nacista po čijem su naputku radili, a braća partizani su ratom, a ne paktom razjebali tu bandu fašističku i osnovali današnju modernu hrvatsku.

ideja ustaša o arijevskim nadljudima i hrvastkom neslavenskom porijeklu je ničice poražena i ponižena, što stoji u ustavu.

čizme si navikao lizat, a kundak ćeš i sam degustirat pa ćemo onda vidit kakva si baraba. vi fašisti ste inače jako hrabri u krdu, ali kad vas se nagazi onda ste ko miševi, bježite pod kamen i putem žrtvujete civile.

ustaško je mrtvo, a partizansko živi vječno, zapisano u temeljne zakone države u kojoj danas smrdiš. to te peče, jasno, ali je nepromjenjiva činjenica.

Tko je glasao

ne znam gdje ti živiš

i bmk, ali ovo je nezavisna država RH....čak i kunama plaćaš dilera, a sve ono za što su se partizani borili je propalo.. i država i režim...

Ideja UHRO je ostvarena, a partizanska i komunistička je propala koš koncem prošlog stoljeća...

Možeš ti sam sebi ponavljati jedno te isto dok ne crkneš, ali to ne mijenja činjenicu da živiš u nezavisnoj državi RH gdje je Zagreb gl. grad, da je hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu.

Ono za što su se borili partizani i njihovi saveznici četnici, tj. ostatci toga su ti istočno od Drine, neka zemlja trećeg svijeta... i gl. grad je Beograd.

sve dobro...

Tko je glasao

oooo papagalo

vratio si se još po još jedan bukkake istine, e pa zini, razjapi te krezube žvale, sperma istine stiže.

izvorišna osnova hrvatske državnosti je socijalistička republika hrvatska, a ne sramna kvislinška tvorevina odurnih fašističkih izdajnika dopremljenih tu u dva kamiona. partizani su praoci naše antifašističke hrvatske, a ustaše njena kopilad koje smo se javno odrekli.

da hrvatska strojnica na hrvatskom ramena hahahah zvučiš stvarno ko žešča debilčina. za tebe vrijedi - titova štafeta u komunjarskom anusu, debilko. ti sa modernom hrvatskom nemaš ništa, ti si atavizam koji će uskoro u zatvor zbog neciviliziranog ponašanja, a ja ću ti doć mokrit u lice i recitirat ustav.

dovrši rakiju, obavi posjetu štali pa se vrati po novu dozu sperme istine, večeras imam slobodnog vremena pa ti se mogu posvetit.

Tko je glasao

danas živi

nezavisna država Hrvatska. Ono za što su se časni hrvatski nacionalni revolucionari borili. Propala je i socijalistička i komunistička tzv. antifašistička kako zavnohovska Hrvatska tako i avnojevska Jugoslavija.
To je činjenica.

Ovo:

Izražavajući tisućljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrđenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u različitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se očitovalo:
– u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljeću;
– u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u IX. stoljeću;
– u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenome u X. stoljeću;
– u održanju hrvatskoga državnog subjektiviteta u hrvatsko-ugarskoj personalnoj uniji;
– u samostalnoj i suverenoj odluci Hrvatskoga sabora godine 1527. o izboru kralja iz Habsburške dinastije;
– u samostalnoj i suverenoj odluci Hrvatskoga sabora o pragmatičnoj sankciji iz godine 1712.;
– u zaključcima Hrvatskoga sabora godine 1848. o obnovi cjelovitosti Trojedne Kraljevine Hrvatske pod banskom vlašću, na temelju povijesnoga, državnoga i prirodnoga prava hrvatskog naroda;
– u Hrvatsko-ugarskoj nagodbi 1868. godine o uređenju odnosa između Kraljevine Dalmacije, Hrvatske i Slavonije i Kra­lje­vine Ugarske na temelju pravnih tradicija obiju država i Prag­ma­tič­ke sankcije iz godine 1712.;
– u odluci Hrvatskoga sabora 29. listopada godine 1918. o ras­kidanju državnopravnih odnosa Hrvatske s Austro-Ugarskom te o istodobnu pristupanju samostalne Hrvatske, s pozivom na povijesno i prirodno nacionalno pravo, Državi Slovenaca, Hrvata i Srba, proglašenoj na dotadašnjem teritoriju Habsburške Monarhije;
– u činjenici da odluku Narodnoga vijeća Države SHS o ujedinjenju sa Srbijom i Crnom Gorom u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca (1. prosinca 1918. godine), poslije (3. listopada 1929. godine) proglašenoj Kraljevinom Jugoslavijom, Hrvatski sabor nikada nije sankcionirao;
– u osnutku Banovine Hrvatske godine 1939. kojom je obnovljena hrvatska državna samobitnost u Kraljevini Jugoslaviji;
– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Državne Hr­vatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifa­šis­tič­kog vijeća na­rodnog oslobođenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima Socijalističke Republike Hrvatske (1963.-1990.), na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izrađenom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991.-1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.
Polazeći od iznesenih povijesnih činjenica, te općeprihva­će­nih načela u suvremenu svijetu i neotuđivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodređenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, uključujući i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabil­nost međunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.
Poštujući, na slobodnim izborima odlučno izraženu volju hrvatskoga naroda i svih građana, Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanja Polazeći od iznesenih povijesnih činjenica, te općeprihva­će­nih načela u suvremenu svijetu i neotuđivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodređenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, uključujući i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabil­nost međunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.
Poštujući, na slobodnim izborima odlučno izraženu volju hrvatskoga naroda i svih građana, Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje.Polazeći od iznesenih povijesnih činjenica, te općeprihva­će­nih načela u suvremenu svijetu i neotuđivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodređenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, uključujući i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabil­nost međunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Madžara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta.
Poštujući, na slobodnim izborima odlučno izraženu volju hrvatskoga naroda i svih građana, Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamče i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava čovjeka i državljanina, te promiče njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje.

Meni je bitno ovo:
Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991.-1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

i ovo:
na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izrađenom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. "

Znači, ti i @Feniks svoj zavnoh ili kneževine možete objesiti mačku o rep , jer...kad se dva prava ili dva tumačenja suprostave, odlučuje sila, a mi smo silom oružja uspostavili današnju nezavisnu državu Hrvatsku. To što se isto preklapa s idejom UHRO je činjenica. Prije nas, oni su se borili za isto. Slava našim predšasnicima borcima za nezavisnu nam državu. Pljuc na nacionalne izdajnike Jugiće koji se danas začeprkavaju u antifašizam ko štakori u đubar.

sve dobro...

Tko je glasao

vidim

počeo si sam sebi srati u usta, tako da ja praktički više nisam ni potreban, ali ipak ću ti poručit da si krezubo fašističko govno koje će uskoro u zatvor.

Tko je glasao

ovaj... jel ti znaš uopće značenje riječi "nasuprot"?

– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Državne Hr­vatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifa­šis­tič­kog vijeća na­rodnog oslobođenja Hrvatske (1943.)...

Tko je glasao

@zaphod

Ovo su inače kurvinski Tuđmanovi posli, jer je tom formulacijom unio tzv. NDH u Ustav RH.
Trebalo je pisati samo:
– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata u odlukama Zemaljskoga antifa­šis­tič­kog vijeća na­rodnog oslobođenja Hrvatske (1943.).
Možete li zamisliti da se u ustavima 4. i 5. Republike Francuske negdje spominje Višijevska Francuska?

Tko je glasao

ooo, evo još jednog jadnika

koji bi iz uvodnog dijela ustava uzeo meso a ne bi i kupus

"na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izrađenom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991.-1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države."

Pogleđte jadnici, rabi se izraz "nezavisne"...baš kako ga ja rabim..ne nikakve "neovisne, neodvisne " i sl. nego baš - nezavisne-

Ovo je najvažnije jer se tu i narod tj. mene nešto pitalo, a ndh je bila iako želja ipak je režim bio nametnut, a zavnosi, avnoji i slične trice i kurčine narod nitko nije ni pitao..... bio je rat i nekolikon stranih vojski tu..

Znači , gospodo..da ovo je nezavisna država za Hrvate. Režim je demokratski, ali ostvarena je težnja naših predšasnika s lijeve (Hebrang) ili desne (UHRO) strane.

Jugoslavija- srboslavija su odbačene a socijalizam komunizam je propao. Svi vi koji se pozivate na taj jebeni izdajnički antifašizam- boljševizam tzv. antife ste samo redikuli vrijedni žaljenja, bolesni retardirani rođaci koje eto podnosimo. Inače, u slućaju kakve frke tretiralo bi vas se kao petokolonaše a to znači kundakom po leđima i čizmom po zubima. Vaši stavovi se preklapaju sa stavovima naših arhineprijatelja Srba i Srbije, koji isto kao vi i takvi želite obnovu JUgoslavije, a svaka Juga je negacija države Hrvatske. Znači, na stazi veleizdaje ste. Zna se što slijedi izdajnicima...u miru ismijavanje i poruga..u ratu nešto oštrije.

Živjela nezavisna država R.Hrvatska. Smrt izdajnicima jugoslavenima. petokolonašima velesrbićima. Patite kučke izdajničke i kupite si nešto za ustaške kune.

Bolesnici.

sve dobro...

Tko je glasao

čuj

rabi se izraz nezavisne - ustašluk potvrđen.

ajde redikulu vrati se grgljanju sperme, i samozadovoljavanju štafetom.

rekao sam ti da je misija mene kao ljevičara da te educiram, zato nemoj mislit da je to što ti bukkakiram u facu uličarsku vrijeđanje, dapače, to je obrazovanje. evo i potvrda https://i.redd.it/yokinc4mlcrz.png

samo mi se čini da je kod tebe obrnuto, šta više gutaš to si gluplji.

Tko je glasao

rabi se i neki propali zavnoh, kneževine, nagodbe

Živjela nezavisna država R.Hrvatska. Pljuc na izdajice jugoviće i petokolonaše. Patite kučke izdajničke i kupite si nešto za ustaške kune.

Činjenica jest da živiš u nezavisnoj. Nisi je prihvatio i zato patiš. Ustaška ideja je ostvarena a komunistička-partizanska je propala. Zar to nije očito. Hrvati su zadnju vojsku porazili jugoslavensku i srpsku. Slijedeći ideju nezavisne države za Hrvate. Nije li to očito.

sve dobro...

Tko je glasao

patetična

stara pijanice, jedini tko ovdje pati si ti. jednom nogom u grobu i s obje ruke u društvenoj blagajni ispireš tu jadnu savjest i uvjeravaš se da nisi bio ogavna komunjara sa štafetom u šupku. tvoje priglupe fašističke tlapnje demantira ustav, demantiraju te činjenice gdje god zabodeš tu alkoholičarsku rascvjetalu nosinu. ko pravi priglupi desničar se koprcaš u vlastitom jadu i nemoći, ali sperma istine ti se svaki put sruči ko lavina u krezube žvale. tvoji hvalospjevi fašistima završavaju kao prigušeno grgljanje starca koji se guši u vlastitom jadu i ljevičarskom sjemenu. zaudaraš na konje, rakiju, slabost i očaj, ali svejedno te to neće spasit zatvora i oduzimanja parazitnine, govnaru.

svaki put kad razjapiš taj čmar na licu ja ću bit tu da ti se poserem u njega, sa zadovoljstvom.

Tko je glasao

Možeš ti vrijeđati koliko hoćeš

ali ostaje činjenica da danas živimo u nezavisnoj državi RH. Nema Jugoslavije ni Srboslavije. Baš kako su ustaše željele kad su se organinzirale u UHRO. Da se muslimani nisu odlućili ići svojim putem nego s nama čak bi i granice bile bolje. Uglavnom, Srbija kao okosnica Jugoslavije kako natzifašističke kraljevine i kao boljševička komunistička je istočno od Drine. Izgubili su Južnu Srbiju tj. Makedoniju...izgubili su kolijevku tj. Kosovo, otišlo im i drugo oko u glavi tj. Crna Gora. Nema znači tvoje antifašističke Jugoslavije, a tu je nezavisna država za Hrvate.

Baš po ustavu...nezavisna...ajd vidi jel imaš koju ustašku kunu pa si kupi malo droge i primiri se..

Živjela nezavisna država Hrvata, hrvatski dom. Patite kučke izdajničke.

sve dobro...

Tko je glasao

stravično

glupa nakazo, koliko god ti imaš volje lagat, ja iman triput više svršavat ti istinu po licu. činit ću dok ne crkneš od rakijetijne i skineš pijane kandže s proračuna rh.

dakle, idemo opet. današnja moderna hrvatska utemeljena je upravo na svemu suprotnom od onog što je izdajnička usro soldateska predstavljala. ne spaljujemo ljude u visokim pećima, nemamo konc logore, svijet nije mračna fašistička distopija. ideologija ustaša je poražena, ustav rh jasno kaže - gradimo državu nasuprot svemu što su oni predstavljali, a na temelju svega onog što su izborili grandiozni partizani, upravo protiv izdajnika ustaških. opet si inkrustiran spermom istine, opet grgljaš.

naša hrvatska čak je opet dio nadnacionalne zajednice koja će plemenske primitivce poput tebe izbrisat s lica zemlje. unuke će vam jebat kozojebi, vaš priglupi 'identitet' i zadrtost maskirana u 'tradiciju' polako, ali sigurno ostat će samo postav u nekom seoskom muzeju gdje će vam se moderan svijet čudit ko jebenim neandertalcima, što i jeste.

ti si izumiruća vrsta govnaru, sve ono šta ti predstavljaš je poraženo, zato se ritaš ko zadnji glupan i lažeš ko ker rabični. ali neće ti to pomoč, mi mladohrvati, ljubitelji pravice i čuvari istine, tu smo da te stavimo gdje ti je mjesto. u zapećak društva, u kut smradne palanačke krčme gdje ćeš osamljen smrdit na rakijetinu i konjske izlučevine i bit smatran redikulom. jer redikul i jesi.

roditelji će sklanjat djecu od tebe u toj selendri di kradeš kisik normalnim ljudima i govorit - makni se zlato, to je srbosjek, konvertitsko komunjarsko smeće koje je nosilo štafetu u šupku za druga tita, a danas izigrava ustašu kako bi zadržao plijen koji je ukrao od naoda. da ne spominjem kako ćeš imat zabranu prilaska konjima na manje od sto metara, jebeni ćato.

aj sad marš u gnojar ohrabrit se rakijom pa se vrati na novu rundu vrijeđanja. čekam te.

Tko je glasao

baš si pravi antifašist, tipični s našijeh prostora

ima vas takvih poprilično, pun k. u dva ne bi stalo. Zašto tako ispaljuješ na žifce samo zato što ti kažem ono što je očito. Činjenicu da je propala Jugosrboslavija, da je ono za što su se partizani komunisti borili propalo, da je danas nezavisna država Hrvatska, da je izbacilo Titu a evo baš mu i sineka deložiraju iz klijeti kod Samobora, da je ideja UHRO o revolucionarnom rušenju Juge ostvarena...

Znaš, ne možeš ti mene uvrijediti. Ja tebi argumente i činjenice ti meni uvrede s kojima zapravo priznaješ moje argumente i da sam ja u pravu a ne ti. Što više histeriziraš to sam ja više u pravu , jer se zna da oni koji nemaju argumenata kojim bi potkrijepili svoju tezu idu na vrijeđanje. Ti bi naravno uvredama želio ušutkati istinu da živiš u nezavisnoj nam državi Hrvatskoj gdje je kuna moneta, gdje je hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu, no ne ide to. Činjenica jest da ustaško živi a partizansko je propalo, ti i takvi možete poricati koliko hoćete kao dijete kad prekrije oči , pa misli da je nestalo ono što ne žele vidjeti. Znaš, MI HRVATI smo dovršili ideju UHRO devedesetih i to je poboljšali. Sada imamo verziju 2.0, režim je bolji, demokratski.Dolje Jugoslavija. Živjela nezavisna država RH.

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, Kaj uopće trošiš

Drveni,

Kaj uopće trošiš vrijeme na to "antifašističko" govno. Sve svoje genetsko nasljeđe pokazuje svojim komentarima.

Takvi su poslje drugog svjetskog rata palili dvorce po Hrvatskoj i masovno ubijali hrvatske intelektualce.

Tko je glasao

skviki

nije ti ovo kolodvorski wc u štutgartu pa da možeš otvarat ta krezuba usta i očekivat pet maraka nagrade. ovdje ti se samo ja mladohrvat mogu izvršit defekaciju u žvale i to mukte jer educiram mladež koja može naletiti na vas fašiste i pomislit da je normalno bit degeneričan.

ako su ubijali intelektualce, koji si ti kurac bježao u njemačku?

Tko je glasao

Lignje Pa to sa mladeži ti

Lignje

Pa to sa mladeži ti baš Nejde od ruke, sve više mladih ne puši vaša antifašistička trabunjanja.
Ti si tipični primjer da su antifašisti poštedjeli maloumne, vidi se na svakom koraku, a bogme i u presudama onih koji su skrivili smrt drugih osoba.

Tko je glasao

opet

si doživio moždani u pola komentara.

Tko je glasao

Ne, preveć sam o tebi pisal

Ne, preveć sam o tebi pisal pa mi je došlo na povraćanje.

Tko je glasao

jesi

povratio spermu s kolodvora? redikulu.

Tko je glasao

hehe

vidiš kako se civilziraš polako, od bahatih pijanih parola do patetičnog glumljenja žrtve u samo par dana. dresiram te ko kera svršavajuću ti spermu istine u lice. kužiš džukelo pavlovljeva? a kažu da se ne može staro pseto naučit nove trikove. može, može. još ćeš ti meni lizat čizmu za koji tjedan i mahat fašističkim repićem.

ove petparačke zamjene teza ti možda prolaze u lokalnoj birtiji, ali kod mene ne. ustav, današnje granice, zabrana ustaštva, to su vrlo proste stvari koje tvoje 'aegumente' demontiraju na bazičnom i skvikiju jasnom nivou. gradiš kulu laži na temelju od govana pa se čudiš kad ti se saspe u facu. kuna, ustaška kuna hahah za tu slamku se loviš ko očajnik, ne da mi se piskarat kako si i tu u krivu, ali neće ti ni kuna dugo, dolazi nadnacionalni euro, ali ti ga se nećeš nagledat jer će ti parazitnina bit ukinuta. i naravno - hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu, krunski 'argument' hahahha, samo si zaboravio napomenut da je i rame i strojnica u afganistanu, jer je tako naređeno opet nadnacionalno.

a tek kako ste 'vi hrvati' poboljšali hrvatsku 2.0, to je spektakularno - demografski, gospodarski, civilizacijski, di god pogledaš sama poboljšanja. da nisi jadan bio bi smješan, ali ovako ti zbog djece koja ovo čitaju moram srati u usta, i to ću činit do daljnjeg. svaki put kad dođeš na zborište čekat će te korito sperme istine koju ćeš lokat halapljivo, desničarski.

do tipkanja.

Tko je glasao

opet samo bijedni pokušaji uvrede

i nesuvislih prijetnji . "Zabrana ustaštva", pa bolesna budalo tko uopće osniva UHRO. Nema potrebe jer je njihov cilj, misija ostvareno. Nezavisna država za Hrvate. Jugoslavija srušena.

Sjećanje na te tada najbolje hrvatske sinove živi u narodu i nije se moglo spriječiti njihovu ideju iako su se stjecajem okolnosti našli na gubitničkoj strani u WW2. No eto, čim su se stvorile povoljne prilike jednostavno su se poustašili i partizani , pa smo imali uzrečicu: Mili Bože ko bi reko lani da će Božić slavit partizani.

Hrvati nisu nikad u svojoj povjesti živjeli bolje nego danas od kada je hrvatska strojnica na hrvatskom ramenu, ma koliko ti i tebi slični kmečali i stvarali percepciju da je kao loše. Što se tiče demografije, haha..kad takvi poput tebe liju krogatorske suze nad demografijom u Hrvata. ne boj se ništa posrbice početnička, da nas ostane samo 1 milijun uvjek će biti 100 000 SPREMNIH USTATI u obranu već uspostavljene nezavisne nam države. Patite kučke izdajničke. Slava svim palim za Hrvatsku.

sve dobro...

Tko je glasao

"Ne samo ustati...

... već i ubiti za Hrvatsku"

Gdje ti je nestao drugi dio parole?

Eh, druže Drvo, nisi valjda počeo popuštati?

***

"stjecajem okolnosti našli na gubitničkoj strani" kažeš.

En ti stjecaj okolnosti :)

Tko je glasao

šta

je pičko, reteriraš sve više. sad nitko nije ustaša jel? šta si onda ti? komunist nisi, ustaša nisi, a nosio si štafetu u anusu i klanjao se brozu i sad tu prodaješ muda pod bubrege s pričom o pobjedi ustaške ideje. ti imaš ozbiljnu krizu identiteta čovječe, sramiš se onog šta bi htio bit. to ti loše djeluje na mentalno zdravlje.

ajde reci javno da si dom spreman i otvoreno ustašuj pičko, da vidimo kako ćeš završit. kevćeš u prazno, a agrentina je daleko i tamo nema parazitnine.

dakle, da rezimiramo opet, po tebi je gubitnička strana u ratu ona koja je sama oslobodila zemlju od domaćih izdajnika i stranih okupatora, koja je uspostavila vlastitu državu i prosperirala - kako ekonomski, tako i demografski, a pobjednici su teroristi dovezeni u tri kamiona koji su držali konc logore, dijelili teritorij kako se kome od sponzora sprdne, popušili masivnu kitu u ratu pa se razbježali ko štakori, ostavivši civile da ginu. zanimljiva teza, moram priznat.

vi najbolji sinovi me podsjećate na četnike, slavite poraze, kitite se tuđim perjem, huškate stalno, a kad dođe do borbe onda rep među noge i kmečanje. mi mladohrvati takvima brišemo pod, kako verbalno, tako i na sve druge načine ako treba. sada ločeš spermu, a sutra ćeš kusat kundak ne civiliziraš li se.

hrvati nikad bolje nisu živili, ali u irskoj i njemačkoj, strojnica je u afganistanu, a kad vas ostane milijun već ćete se odavno požderat međusobno jer vas već sad nema tko financirat. naime, vi najbolji sinovi ste obični paraziti, pijavice koje ne mogu opstati samostalno. bez domaćina ste mrtvi.

spremnih ustati hahaha, ajde napiši, ja drvosjek konjojeb sam ustaša i za dom spreman sam, daj malo muda uzgoji pičketino, gadno je gledat kakva si kukavica.

Tko je glasao

he, he

vidim da sejvaš moje fore..neka, neka uči samo. Gle budalo nadrogirana, nikad se nisam branio kad mi je netko rekao da sam ustaša, niti to planiram. Kad sam ustao 1990.g. nisam ustao e da bi nekog gladio peruškom po guzici nego da bih (i ) ubijao. Nisam bio SPREMAN samo umrijeti nego i ubiti. Mene inače ne pali ustašovanje, to mi je pase....moja generacija tj. mi smo uspješniji od ustaša...čak smo popravili za njima.
Naime, po popisu iz 1948.g. u današnjim tzv. zavnohovskim granicama bilo je cca. 15 % remetilačkog faktora , poslije zloglasnih ustaša. Poslije nas istog tog čimbenika ima cca 4 %.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Popis_stanovni%C5%A1tva_1948._u_FNRJ

pa ti vidi

Mene su 1991. preko motorole zvali "ujo" i nisam se nikad branio. Svima koji su mislili da će me uvrijediti ili uplašiti time da me nazovu ustašom nudio sam pušenje. Ne jointa.

No nisam se nikad furao na ustaše. Jedino sam prigrlio njihovu ideju uspostave nezavisne države za Hrvate pošto oružjem srušimo Jugoslaviju i kokardu i zvizdu potjeramo u materinu pizdu. Znači, može se biti i bolji od ustaša, tih beskompromisnih boraca za hrvatsku državu.
Bolji= efikasniji.
Znači, ne samo da sam SPREMAN, nego sam rođen spreman.

ps. konjojeb ti je ćaća koji te nije odgojio.

sve dobro...

Tko je glasao

redikulu

to tvoje ratovanje je priča za krezube morone u birtiji, lažeš ko pas o svemu pa zašto bi ti se vjerovalo za riječ da si bio ljakse komandos. eventualno si minira onaj barjak, a sve ostalo je lovačka priča. u pozadini si jebo konje i vodio odjeljenje bijele tehnike. kruna tvog ratovanja je penzija koju si ukrao od naroda.

pa ko vam je sjebo vašu ustašku hrvatsku ako srba nema? uništio gospodarstvo, natalitet, moral, budućnost? niste valjda vi hrvati? sigurno je orjuna, iluminati, jugokomunisti i ostala čudovišta iz krezubog ormara.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci