Tagovi

Istine i laži Josipa Jurčevića i HTV-a

Istine i laži HTV-a i Josipa Jurčevića
Drage moje kolegice i kolege. Dali u vama postoji strah ili će se vaši komentari pjaviti tek nakon subote i događanja nacionalizma na Jelačić placu čemu se pridružuje i naša televizija sa svojim serijalom.
Sada je već sigurno. Javna televizija u Hrvata sve više postaje bastion desnice. Što je najsmješnije ili najžalosnije pri tome se koristi provjerenim komunjističkim sredstvima. Pretplata je još uvijek po komunističkom sistemu. Plaćamo televizor a ne koju televiziju gledamo. Urednici i novinari biraju se i smjenjuju prema partijskim (stranačkim) vezama i pripadnosti. Nije to od jučer i postalo nam je gotovo prirodno.
Počevši od 2.Travnja slijedećih deset ponedjeljaka s ekrana nas bombardira nova serija režisera Manjkasa o Jugoslavenskim tajnim službama. Nemam ništa protiv. Neka mladi znaju istinu o NDH i SFRJ. Napominjem istinu. Ova serija se može nazvati loš „copy-paste“ Zafranovićeva serijala o Titu. Ajde i to bi se dalo provući kod gledatelja kojima nije važno što i kako se prikazuje. No najviše me iritira slijedeće:
Profesor Josip Jurčević. Profesor povijesti vodi nas kroz serijal potpomognut dvojicom kolega. Jedan iz Srbije drugi iz Slovenije. I gle vraga. Sva trojice rade na otkrivanju masovnih grobnica žrtava komunističkih zločinaca. Sva trojica radikalni desničari. Da li su odgovorni na HTV-u uopće uzeli u obzir tu činjenicu. Za Josipa Jurčevića kao glavnog „konferansjea“ serije nekoliko podataka govori sve.
Citat korišten sa Web stranica nimalo sklonih komunističkoj propagandi.

http://www.blogihrvati.com/jml/


1. Zasto je diplomirao marksizam? Zar nije bilo nekog drugog studija kojeg je mogao kombinirati s povijescu?
2. Koja mu je bila tema diplomskog rada?
3. Je li istina da se ozenio tek nedavno zbog predsjednicke kampanje? Je li istina da su mu sva djeca vanbracna? To je doduse vazno pitanje za nekog tko kaze da je moralan, katolik, obiteljski covjek itd., odnosno rijec je o pitanjima o kojima mi, potencijalni glasaci, imamo pravo znati.
4. Koju je to obitelj tocno uzdrzavao od 1981. radeci razne poslove, ako su mu djeca, kao sto se vidi iz dostupnih fotografija, mladje dobi?
5. Koliko je objavio knjiga, osim magistarskog i doktorskog rada?
6. Je li javno osudio svicarsku zabranu Thompsonovog nastupa u toj zemlji? Ako da, molim link.
7. Zasto se povukao iz inicijative "Krug za trg" i to u trenutku kad je bio odlucio kandidirati se za predsjednika?
8. Zbog cega ga u predsjedničkoj kampanji gurao Mile Bogovic?
9. Moze li nam objasniti svoju tvrdnju izrecenu na HRT-u da je "NDH nedvojbeno bila zlocinacki sustav"?
10. Molim da nam predoči način kojim godišnje zarađuje skoro pola milijuna kuna + mjesecna placa od 13 000 kn, uzevsi u obzir cinjenicu da vec godinama nema projekt u Pilaru i da hrani 7 djece i zenu!

Drugo je pitanje zašto se profesor Jurčević od 1990. snažno distancira od svojih partizanskih korijena. Da li napadom na sve što nosi i primisao na komuniste i Tita želi sprati ili umanjiti grijehe i zločine Baje Jurčevića i partizanskog odreda „Josip Jurčević“.

http://www.hdpz.t-com.hr/broj235/Matkovic2.htm

Ovim dnevnikom ne želim opravdati ni umanjiti partizanske zločine. Ustaški, partizanski, ili bilo koji zločin je samo zločin. No za to postoje institucije koje moraju konačno riješiti što je zločin a što nije. Mogu li vjerovati dokumentima kojima maše Jurčević da su pravi, istinski? Mogu. Ali isto tako mogu reći da je broj „boksova“ koje je Jurčević , poznat po svojoj lijenosti, otvorio. Jako mali i da su neki izvučeni iz konteksta i kao popratni dokumenti predstavljeni javnosti.
Znadete li zašto? Zato što bi se došlo do saznanja da su „velike hrvatine“ koje se busaju u prsa svojim zaslugama za stvaranje države, bili sudionici tih istih tajnih službi. Zato, što Manjkas i Jurčević ne bi dobili honorare već nogu da su prokazali
„domoljube“. Još jedna stvar bode oči. Nacinalisti su osobe koje mrze druge nacije a veliČaju svoju. Ovdje uz Jurčevića imamo srpskog nacionalistu i slovenskog Rupnikovog „belogardejca“. Očito je da se javlja neka internacionala nacionalista.
Kad sve to spojite zajedno sa pokretanjem serijal baš u Travnju, i najavom međunarodnog mitinga nacionalista u Zagrebu zaključak se nameće sam po sebi.
Gdje su sada Jacine braniteljske udruge da priupitaju? Zašto se daje lova za serijal Jugoslavenske tajne službe a ne može se dati lova za serijale o ratnim brigadama, Vukovaru, Šibeniku, Zadru, Dubrovniku. O gradovima i ljudima herojima?
Zašto sada udruge branitelja ne stanu na galeriju Sabora i zagalame kao nedavno?
Gdje je grad Zagreb i kurirček Bandić da zabrani miting na Jelačić placu.
Očigledno je da od sto glasa ni čuti ni jednog.

Tagovi

Komentari

bez naslova

Uvijek me fasciniraju ljudi koji pisu o temama o kojima nemaju pojima. Bogu hvala, ukusi su razliciti,ali ako netko veli da je ovaj serijal copy paste Zafranovicevog Tita pitam se jesmo li gledali isti serijal. Citajuci ovaj tekst jedino sto sam uspio vidjeti jal prema covjeku za kojeg vele da zagovara stavove koji se pripisuju desnici. Ne vidim niti jedan komentar unutar teksta na dokumente koji su pokazani u ove dvije epizode, ili ne daj Boze na izjave Manolica. Pretpostavljam da autor teksta ima selektivnu percepciju iz njemu poznatih razloga. U tekstu se takoder mijesaju dva vrlo razlicita pojma: nacionalizma i neonacizma. Moram priznati da kao osoba koja je rodena u Hrvatskoj i koja je provela ovdje svoj cijeli zivot i borila se za nju, ne razumijem sto je lose u nacionalizmu, u nacionalnoj osjetljivosti ili nacionalnoj svijesti!?

Tko je glasao

CC

Rekoh ja, ništa bez dobre lustracije.Srljamo u anarhiju gdje će biti "ko koga". Nisu svi ostali baš 100% blesavi što je provedoše. Jedino zavidim ovima udbašima koji imaju svoje (security) privatne vojske. Baš me zanima kako će ih upotrijebiti kad dođe 5 do 12?

Tko je glasao

rush...

..ma to i ja stalno govorim al tko nas sluša....joj, koji smo mi jadnici, molim te lijepo sad baš čitam ponovo intervju s ovom kravetinom Pusić i podvlačim bitne stvari na koje ću se obrušit (u svojem uratku po zadatku) tak da se neće oporavit tri dana, koza jedna nedojebana
zamisli, ona OPET i jopet gnoji da su podaci fingirani tj,da nisu u Poglavlju 23 naveli i cases koji putuju od first instance na second instance sudove; okej, neke manje vjerojatno i nisu, ali o čemu se tu zapraff radi: radi se o tome da naši courts su samo u 70 do sada (od ukupno 100 i kusur sudova) implementirali taj tzv. integrated case management system....to ti je registracija svih sudskih predmeta i njihovo praćenje, di idu, kad su gotovi, kakva je presuda, blabla...ma sve to ....
e sad taj ICMS ti se treba povezati još s raznim IT sustavima..i sad to baš nije svugdje najbolje napravljeno ....nu, da skratim (a ipak nisam Lucijan Carić da baš SVE kužim kak ta IT brijačina ide..:)) ili je ali šteka, uglavnom, tu je caka, zbog traljavog IT ...dio toga nije korektno evidentirano ili uopće nije..no, to valjda ne bi trebao biti neki značajniji broj, nisam sigurna, upravo pokušavam to doznati...

dakle da skratim: ta napuhana koza kojoj je Milanović nepromišljeno dopustio da vodi resor o kojem nema pojma - zamisli pored jednog dr. Mimice koji je doma s EU i s diplomacijom, da ne govorim o jednom V. Drobnjaku - govori dakle da su podaci falsificirani ...ma, zamisli kravetine, ma nema to sad veze što je to HDZ, to me u ovom slučaju ne zanima, na koncu jasno je i meni da su oni svašta muljali, tu nema spora...mene muči ta njega bahatost i laganje a da ne trepne..to mi je ODVRATNO:

a zamisli kako Gazimira brani, da to je samo njegov buršikozni gard...o jebem te bahatu staru kozu da te jebem i to buršikozno te jebem glupačo...

CC

Tko je glasao

CC

Najbolje da drugaricu uzmeš za prijatelja na fejsbuku.

Tko je glasao

hehe..

..rush, drugar'ca Pusi nije vrijedna da se zbog nje logiram na Fejs....
ali upravo genijalno mi je kak se uguzila u taj resor i kak je glupi Sanader to uopće dao ..a onda još i Zoki (još bedastiji) ju pustio da se razmaše...
a zamisli kak bi jedan Mimica to fino vodil, ono, pravi gospodin, uglađen, umjeren, taj sigurno ne bi galamio ko ova luđakinja ono, eeej, ljudi, o glavu nam je, pa onda onaj njen streeterska fraza: izvana huj, iznutra fuj, pa onda ona izjava: ne znači da se sad možemo bacit na leđa (ja bi dodala: na madrac, ahahaha) i niš ne radit (to kad je govorila o prednostima ulaska u EU), ..i tak svašta nešto...
pa jel se tak razgovara jedan min. vanj.posl.?
strava.

CC

Tko je glasao

CC

Ma jel taj Mimica onaj gospodin koji je pokrao oni Dolari radeći ka diplomat negdje u USA? Navodno da je osuđen...?

Tko je glasao

Oni gospodin je Jurica a ne

Oni gospodin je Jurica a ne Mimica.

Trenutno ga se, ako je vjerovati presudi i sucu izvršenja, može naći u zatvoru.

Što je dobro.

Ali ipak, možda presuda još nije postala pravomoćna.

B-52

Tko je glasao

rush, sm..

...ja mislim da je miško već izašo iz bajbokane, nešto sitno je on dobio (god. mmožda, tak nekak)..
ali btw. miško je bio fer pa je čak (navodno) vratio tu lovicu kaj je zakockal (nekih ak se dobro sjećam 700. 000 nečega, ili 70.000 USD ili štagod...)

joj, kad bi recimo Pavići, Mudrice i slični igrači vratili bar veći dio lovice koju su mrknuli, preprali, štogod, pa rvacka bi bogati bila na nuli glede dugovanja prema vani,

lustraciju treba, što veli rush, lustraciju i sve ih potamanit i počet od nule uz recimo uvjet. da se na sve funkcije stavi ekipa koja NIJE bila ni u kakvoj stranci i koja ima, npr. maxa 40 god. (tak da se stigla već isprofilirat kao osoba, tj. da ne postane sklona krađi i šire...ma da ni to nije garancija, ali ajd...ak se do 40 banke nije pokazal lopovom, valjda ne bude..:))

CC

Tko je glasao

tog miskeca bi trebalo

tog miskeca bi trebalo priupitati o dogadajima 91 i 92...

bilo bi interesantno cuti sto je sve tada radio i u cemu je sudjelovao..

nepravedno je zapostavljen i malo poznat

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

luna...

...misliš na dr. Mimicu?
pa ajd nabaci što znaš (ja sam nešto prije o njemu čitala, u magli mi je, nešto sitno navodnih šporkarija je bilo....al nisam ziher...ipak mislim da tu nema nečega...)

dr. Mimica je fini gospodin, obrazovan i zna posal...mislim da je i bolje stojeći, tj. da jest, tak da mu nije navada da krade, rekla bih, a i nije taj profil...to otprilike možeš procijenit, uz manji ili veći zajeb, naravno...

joj, da imam moć, ma samo tjedan dana da mi netko da slobodu, kako bi ih sve potjerala i iz sabora i odsvuda...sve bi razjebala, zamrzla bi im sve assets dok revizija tj. porezna ne provjeri što su zaradili a što mrknuli, onda bi ovo drugo sve stavila u javnu uporabu (od stanova, kuća, sve...) a lovicu direkt u state budget, i onda bi ih, znaš šta, ne u zatvor, jer to košta, nego bi ih sve poslala u Srbiju na stalni boravak pa nek se snalaze, ili u neku treću zemlju po njihovu odabiru; ostracizam čisti, ali to bi bilo naj, najbolje za ovu zemlju..
alternativa mi je dignut berlinski zid i prebacit ih preko, samo ne znam gdje bih izvela taj zahvat. a da ne nagrdim okoliš...

joj što bih uživala ne mogu ti opisat, evo već se smješkam od zadovoljstva, kako bi to sjajna zemlja bila. i onda izaberemo Sarkozyija za precednika, i me happy..

CC

Tko je glasao

ne na njega.. na juricu..

ne na njega.. na juricu..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ma ja sam samo ispravio krivi

Ma ja sam samo ispravio krivi navod jer se Mimicu ni u primisli ne može staviti u istu ravan s Juricom.

Njih dvojica su kao nebo i zemlja.

B-52

Tko je glasao

Teška neka literatura

Šta je pisac teo da kaže? Ništa nisam razumeo, aj sad ću još jedared po tanane.

Tko je glasao

bauk lustracije kruži hrvackom

Meni nije jasan taj strah od lustacije u hrvata . U čemu je problem ??
Jeli nas skj uvalija u rat ?? je , ako ništa drugo to je dovoljno da se svima koji su bili na funkciji u skj zabrani doživotno politički rad. Jeli nas hdz opljačka ?? je , zabrani brale . Jel nas sdp pljačka ?? je , zabrani .
Sutra bi iša na izbore i glasa za stranku sa takvim programom . Još ako bi obuhvatili ove pregovarače eua bili bi na konju.

Tko je glasao

tomy82

Zato što se već 22 godine od Hrvata (i Srba) krije sadržaj lustracijskog zakona. Samo poznavanje recimo češkog ili poljskog lust. zakona u RH, dovelo bi do širokog građanskog koncenzusa o njegovoj neophodnosti, ali i o mnogim drugim "istnama" koje su nam 22 godine stvarali Obrad Kosovac, Đelo Hađžiselimović, Hloverka Srzić etc.

Tko je glasao

tako je... Đelo je

tako je...

Đelo je najgori...zasigurno britanski spijun... mozda i od same kraljice..

to se odmah vidi po izboru.. najvise emisijaje birao iz BBC obrazovnog programa.. a ima ponesto i od National G... mozda ima i tamo "veza"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

lunanaprof

Đelu sam i stavio kao ljepak za muhe govnarke, i gle, jedna se odma ulovila!

Tko je glasao

Ne mreš bit jeben i pošten. :(

Josip Jurčević, koji je u komunizmu nije ni po čemu isticao, posljednjih 20 godina leluja između znanosti i politike. Doktorirao je s 49 godina. Nastoji se umiliti nepismenim desničarima, a istovremeno zadržati kredibilitet kao znanstvenik.

Osobno mu iz njegove biografije zamjeram što je nekoliko godina 1990-ih radio kao stručnjak-profesionalac za tzv. Vukojevićevu komisiju, za utvrđivanje žrtava rata i poraća, koja je sedam godina radila i raspuštena jer nije napravila ništa korisno. Ne znam koliko je tada politika bila kriva, koliko naprosto indolentnost, koliko neznanje. Ono što je trebalo napraviti bio je dosadan, pedantni posao prikupljanja svih raspoloživih dokumenata i svjedočenja za utvrđivanje broja i imeničnog popisa žrtava "pogrešne strane", koji nikad nisu bili popisani, po metodologiji koju su 20-30 godina ranije koristili, solidno uspješno, za utvrđvanje broja žrtava "prave" strane, olakšano korištenjem računala. Umjesto toga, on je u to doba napisao knjižicu o srpskom propagandnom napuhivanje broja žrtava Jasenovca - tema koju su bolji povjesničari i jedna demograf već ranije dovoljno obradili.

Posljednjih godina, ravnoteža se pomjera prema politikantskim interesima. Uvjerili su ga da bi mogao biti dobar kandidat za predsjednika, desnica međutim ima problem, većini je ipak intimno jasno da se o ustaškom ražimu naprosto ništa dobro ne može reći (a Jurčević to naravn odobro zna). Frustirani time što sami nemaju oslonac, bjesne protiv Tita, komunista i partizana, o kojima se može reći mnogo loših stvari, ali, nevolja je za desničare jer nema simetrije, i mnogo dobrih (počevši od sasvim jednostavne, neideološke: bili su pobjednici, u surovoj borbi razbili su ustaše i četnike, koji još i danas cmizdre i žale se jedni drugima).

Mlađi Zvonimir Despot nije imao takvih dilema, brzo i lako odbacio je karijeru ozbiljnog povjesničara u koristi komercijalnih interesa (knjige o Titu, suradnja s četnikom Perom Simićem, senzacionalizam, "žutilo", teze slabo ili nikako utemeljene, ali - deseci tisuća prodanih primjeraka u svim zemljama bivše Jugoslavije).

Tko je glasao

Mlađi Zvonimir Despot nije

Mlađi Zvonimir Despot nije imao takvih dilema, brzo i lako odbacio je karijeru ozbiljnog povjesničara u koristi komercijalnih interesa (knjige o Titu, suradnja s četnikom Perom Simićem, senzacionalizam, "žutilo", teze slabo ili nikako utemeljene, ali - deseci tisuća prodanih primjeraka u svim zemljama bivše Jugoslavije).
Jesam li ja pisao o novom nacionalistickom bratstvu i jedinstvu http://pollitika.com/bratstvo-jedinstvo
Zanima me da li su Despot i Simic (kojeg i Jurcevic koristi oko "novootkrivenih KGB dokumenata" o titu i o tome da je Tito bio KGB-ov egzekutor u Španjolskojuz falsificirane podnatpise ispod fotografija nazovi zabranjene knjige "Nasi spanci" koju sam btw kupio na hreljicu od jednog skupljaca starina za 5 kuna) sklopili sporazum o zajednickoj suradnji poput cetnika i NDH vlasti svibnja 1942? Da li Despot omogucava Simicu odmor u Opatiji?.

Tko je glasao

gori je poturica od turčina

a još gori je preobraćeni komunista na čijoj glavi se topi puno maslaca s dodatkom masti ...

w. ;)

Tko je glasao

boltek...a i još tu neki...

,,,pa kak vam se DA da prostiš, srati OPET i JOPET o crvenima, crnima, lijevim desnim i tko šta ...

zemlja totalno rikava, evo jutros vidim onog pristojnog čovjeka (dakle NE prosjaka ili bože mi prosti cigića) na Kvaternikovom (imaš na indexu sliku) pogledaj šta je napisao na posteru pored kojeg stoji...
onda vidim idiota Mrsića koji predlaže god. dana da mladi rade mukte, ili dvije, ne znam sad..

onda odem kupit novine, Globus, i sad sam već maximalno uzrujana jer sam vidjela naslov: GORAN ŠTROK, Vraćam se, OPET SU MI SVA VRATA OTVORENA; da, to je ONAJ Štrok kojem je Račan i Slinić prodavao hotele za 1 kunu, btw. u Londonu mu je business propao, hotel i sve, čitala ja, i sad će OPET na zajednički račun doć do nečega...

onda vidim intervju Pusićke.. i dovoljno mi je bilo vidjet samo podnaslove...o Čačiću kaže ta luđakinja: treba razlikovati njegov buršikozni nastup od rezultata...???? kojih rezultate, o jebem te bezobraznu i pokvarenu kakva jesi uvijek bila, kojih, ha? kol'ko je ono lovice im je ostal dužan državi, ha Pusićka, kozo jedna nedojebana i nesposobna, zbog zastare skoro pola milje kn otpisano koje smo svi mi platili.

ma, mrš, dabogda ga Mađari lockali na dvajst godina i nek crkne u tom zatvoru....

i sad ti gnojiš o NDH i Jurčeviću i partizanima...
pa ne mogu, fakat ne mogu vjerovati da se niste u stanju odljepit od tih sranja koje nam vladajući i HDZ i SDP CIJELO VRIJEME namjerno plasiraju...jer samo zbog tog fingiranog sukoba lijevo desno, crni crveni uopće i mogu ostajati na vlasti ...i jedni i drugi....jer se preglupi hrvatići jebu oko partizana i ustaša, i dalje, i dalje.....dokad?

ooo, jebem vas sve blesave i preglupe ....baš će mi bit drago da svi pocrkavamo od gladi, me including, nismo za drugo.

CC

Tko je glasao

Možda jesam blesav i glup

@Checkpoint Charlie
Možda jesam blesav i glup kako me častiš. No ne živim u prošlosti već strogo u surovom današnjem svijetu. Ako se tebi sviđa da se neonacisti i neofašisti skupljaju kod tebe na korzu i tvrde da je Fiuma njihova to je tvoja stvar. Ja ih ne želim u Zagrebu a ni u Hrvatskoj.
Godinu dana sam živio 1969/70 na Sušaku kod gimnazije i siguran sam da se 90% stanovnika Rijeke slaže s mojim stavom. Dođi uZagreb ovih dana da vidiš kako se ruke dižu u Rimski pozdrav. Zar to zaista želiš? Ja ne pa neka budem blesav i glup. Samo molim one koji me tako nazivaju da donesu potvrdu da su pametni.

Tko je glasao

o boltek..

..bog te smeo, naravno da nisi glup itd. al kak ne kužiš da nam sad taj nekakav minorni mimohod - koji će garant propast, tj. biti farsa od procesije - NIJE BITAN. i ti sad drviš po tome umjesto da objasniš oooo, preglupim hrvatićima, na ŠTO bi zapraff trebali dreknut!

jebo te, kak ne kužiš? kako?
ma, nemam živaca ni objašnjavat...na ŠTO bi hrvati trebali bacit fokus, na što dreknut i za što ići u mimohod...šta da pričam kad ovi debosi hoće K plus bon jer ne žele robovati novcu i hoće pomoći hrv. gospodarstvu. debili, debili, pa kako njima objasnit da time pomažu Todoriću a ne gospodarstvu..

ma, nema ovo sve više smisla. treba razjebat ovu državu, stavit se pod protektorat brisla, beograda, budimpešte, totalno mi je sad svejedno jer vidim da to sve ide u jedan veliki K*****

CC

Tko je glasao

referendum

ne bi bio loše da se ide na referendum na kojem bi se trebalo birati između tri pitanja:

1. da li ste za postojeće stanje u kojem zapravo državom vlada dinastija Todorić?

2. da li ste za protektorijat SAD-a?

3. da li ste za pripojenje Mađarskoj ili Austriji?

možda ne bi bilo loše pitanje 4. da li ste za protektorijat Švedske? (ovo bih zaokržila)

w. ;)

Tko je glasao

TO, miki...

...TO se traži...referendum...čiji sluga želimo biti..

tvoja lista je ok. i ja sam za Švede, ali ne bih imala ništa protiv da nas Sarkozy anektira; ja bi rado da me on vodi kroz život :))

Ameri su cool al sad su malo prećerali s tim kapitalizmom, Trilateralom, Bilderberzima i sve to, to mi se baš ne sviđa...Švedi još uvijek furaju kakav takav human approach to a human being; a čitam i da im social benefits nisu male, hehe, mogli bi se prištekat državi na sisu..

on the other hand, Švedska je sve manje sigurna, previše je Arapa...rapidno im raste criminal rate, i da, koliko god sad to zvučalo bed, ali u pravilu su Arapi ti koji rade sranja (nedavno sam baš čitala njihov neki report iz Sweden)...

i sad ti reci da ne moš' bit rasista danas? kak kad najveća sranja rade Arapi...ne trebam valjda davat primjere? zato se slažem s politikom Sarkozyija, a bogme i Merkelice koja je jasno rekla: multikulti je out. gone. dead. samo još nije ko Sarko krenula s deportiranjem imigranata...nu, bude i to skoro kad poludi ...

CC

Tko je glasao

muliticulturi 'in' .... multiculturi 'out'

interesantno je kako protiv multikuture govore oni koji su prije od nje imali najviše koristi što putem kolonija što izgradnjom poslije rata. države koje su u početku cijedile svoje kolonije, kasnije su građane bivših kolonija iskorištavali za najslabije plaćene i najgore poslove, ponižavali sad govore 'non multiculti' . nije li pohlepa proizvođača oružja napravila eksplozivne zone, bolje reći buradi baruta na Bliskom Istoku, srednjoj Americi?

w. ;)

Tko je glasao

Je, je...

multi-kulti je out, ali ne bi se imala niš' protiv prištekat! A što ti misliš da bismo im mi bili - arijevci valjda?!

(arapi su frka? kak se ono zvao onaj što je pobio cijeli onaj otok?)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Evo, sad se možeš još malo uzrujavati ;)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljena-prva-epizoda-izjava-iz-dru... (mislim, što se tiče blesavih i preglupih hrvatića...)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

je bigi..

...vidjela sam i to i samo mogu reć: jebeš Hrvate (osim one jedne ženske plave...) da baš tako. treba nas zatuć do kraja, da ja samo tog mišljenja sve više...

btw. malo prije sam pročitala globus i onu kravetinu pusić i sad sam već u fazi da se tresem i palim simultano dvije cigarete..

zato nisam za normalnu diskusiju pa se povlačim uz pozdrav Todoriću, čuj, stari, nabijem i tebe i K plus bon na ono što nemam i zavrtim jedno tri puta..

CC

Tko je glasao

Nisko i nekulturno.

U čemu je problem @boltek?
U razmjeru zločina koji bacaju svjetlo na sličnost svih fašizama, pa i ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=uSTN-sDFVgU

Ovdje uz Jurčevića imamo srpskog nacionalistu i slovenskog Rupnikovog „belogardejca“. Očito je da se javlja neka internacionala nacionalista. Najlakše je svakoga tko iznosi istinu okarakterizirati nacionalistima i odmah, po modelu stare Juge možeš u lov na vještice, a ne u suočavanje s istinom.

Zašto sada udruge branitelja ne stanu na galeriju Sabora i zagalame kao nedavno? Zato što se branitelje zbog minornog broja zločina koje su izvršili samo poneki ljudi željni osvete, poput ovih iz serijala, prokazuje kao zločince.

-Zato što se našim generalima sudi zbog pojedinačnih zločina, koje nitko na svijetu ne bi uspio spriječiti, dok se ovi prešućuju desetljećima, a izvršitelji slave ili uživaju privilegije

-Zato što pokazuje kako su velikosrbi devedesetih djelovali po istom princip: Pokupi ranjenike iz bolnice i odvedi ih na stratište, te ih baci u jame, "ubijaj masovno dok je vruće, da ih što manje ostane kod kuće"

-Zato što serijal pokazuje što su sve bili spremni činiti neki ljudi da stvore Jugoslaviju, a isto tako i njihovi nasljednici da je pretvore u Srboslaviju

-Zato što objašnjava zašto je hrvatski narod bježao

-Zato što objašnjava da su zločinci iz devedesetih namjeravali ponoviti isto, jer im je bila ugrožena velikosrpska budućnost Jugoslavije.

-Zato što pokazuje zašto su velikosrbi pobjegli za Oluje: jer nisu mogli pretpostaviti da se netko može ponašati drugačije od njih samih, nakon pobjede

- zato da se već jednom prekine "hrvatska šutnja" o svojim žrtvama i svojim ubijenim očevima, majkama, djedovima, bakama,..., zbog straha od osvete zbog narušavanja bratstva i jedinstva, te nabacivanja ustašluka
...
Tvoj dnevnik @boltek pokazuje da u RH ima puno onih koji nisu spremni suočiti se sa zlom koje su činili pobjednici nakon ww2.

Čak je i Simo Dubajić bio spreman reći što su radili, ali u RH ima još onih koji bi krili istinu o stotinama tisuća žrtava i masovnim klanjima, a i mnogi drugi također, neovisno o njihovoj nacionalnosti.

Prije bih rekla da se HČSP odlučio na svoj "dernek" kako bi opravdao kritike toga serijala i možda da pomogne onima koji ga ne žele, jer ne žele da istina o zločinima dopre do svih koji je žele znati, nego da su to uistinu neovisni događaji.

"Ustaše" su se u SRH pojavljivale, onda kada je to jugoslavenskom sustavu trebalo, da se obračunava i zatire hrvatsku svijest.
Zato su ih sami stvarali i aktivirali, ubacivali u hrvatske klubove u tuđini,...

Ovo je samo dokaz da ta praksa nije umrla, jer RH nije potreban nikakav fašizam, ali njenim protivnicima je on suštinska potreba.

Umjesto da pobijaš izrečene činjenice ti napadaš osobu i tračaš o njegovom privatnom životu!

Nisko i nekulturno!

Ne pobijaš istinitost dokumenata koje iznosi Jurčević, ali tvrdiš da je "lijen" pa očito nije pregledao ostale dokumente.

Kada bi netko, iznio npr.istinu o Gruborima ( a iznose je ne desetljećima kasnije, nego toliko često da ti se čini kako je žrtava bilo desetke tisuća, a osobito u vrijeme dana kada slavimo pobjedu u ratu, ili pak tugujemo za vlastitim žrtvama (pad Vukovara) koje su omogućile pobjedu i opstanak), a netko na pollitici kaže ovo što ti govoriš: nije da nije istina, ali je taj povjesničar "lijen" pa nije proučio ostale dokumente, ondabi pričali sasvim drugu pjesmu: "žrtva je žrtva", "nije važan broj", "postoji zapovjedna odgovornost", "da su sami sebi sudili, ne bi im sudio Haag", "prekomjerno granatiranje", ...

Tko je glasao

lov na vještice

@ppetra
Na drugom linku su ti zločini partizanskog odreda. Ne skrivam komunističke zločine.
Zašto misliš da je lov na vještice osuda mitinga međunarodnog nacionalizma na Jelačić placu. Kada su seljaci sa trkatorima htjeli u grad, gdje su zaustavljeni? Zašto misliš da su desničario jedini koji iznose istinu?
Vidim da ne znaš čitati s razumijevanjem. Pitam branitelje zašto ne protestiraju protiv sredstva dana za serijal od deset emisija, a o njima se priča na kapaljku. Pročitaj tekst i pokušaj razumjeti onda se javi.

Tko je glasao

Podmećeš, ili sam ne znaš čitati

Zašto misliš da je lov na vještice osuda mitinga međunarodnog nacionalizma na Jelačić placu. Kada su seljaci sa trkatorima htjeli u grad, gdje su zaustavljeni?A gdje sam ja to napisala?
Napisala sam, kada sam spomenula vještice, samo ovo:
Najlakše je svakoga tko iznosi istinu okarakterizirati nacionalistima i odmah, po modelu stare Juge možeš u lov na vještice, a ne u suočavanje s istinom.A ti odmah o međunarodnom mitingu fašista i ubacuješ da sam ti to napisala u svezi s time.

Ti fašisti su pozvani od strane onih kojima su najpotrebniji, a to su, ako malo promisliš, upravo ovi koji nastoje sakriti zločine nakon ww2, ili ih pak pokušavaju opravdati i uz pomoć precizno tempiranoga vremena okupljanja hrvatskih laboratorijskih (jugo)fašista, jer su oni prijašnji ustaški detaljno istrijebljeni, pa ih jugokadrovi nemaju u dovoljnom broju, ni za tekuće političke potrebe.

Kada bi netko pročešljao HČSP, vjerojatno bi došao i do saznanja, kako je je tu najviše "četničkih ustaša" ili "jugoustaša", koi prave "dernek" po narudžbi protivnika RH!

Čista logika: Hrvatskoj nisu potrebni, pa ih stvara netko drugi. Jasno je tko!

Pokušavaš podmetati svoju zločestu "istinu",te namjerno podmećeš ovo s vješticama na krivom mjesto.

Eto tebi tvojih "Čistaša", tebi su potrebni da nastaviš pomagati skrivanje odvratnih zločina koje u RH, prvi puta otvoreno mogu pogledati i potomci ubijenih nakon ww2., te poneki preživjeli.

Tko je glasao

Boltek:O čemu to Ti?

Nevjerojatan komentar. Josip Jurčević ima 7 djece. Ni jedna riječ o onome što Jurčević konkretno govori, već da ima djecu ovakvu i onakvu. Dosista, razina grubog napada na osobu. Iz čije to radionice dolazi? Autorove? Tko je autor?
Potsjeća me to kad su onom dečku iz Trešnjevke iskopali da je tukao ženu. To su dobro prokušane metode tajnih službi upravo o onim vremenima ali i ovim današnjim.

Tko je glasao

Imaš link

@Fantom47
Imaš link pa pogledaj tko je autor. Hrvatska dijaspora koja je zakleti protivnik komunizma.
Ako želiš vidjeti, treba gledati.

Tko je glasao

Svašta se može

proturiti pod hrvatsku dijasporu.

Sindičić je isto bio -dijaspora.

sve dobro...

Tko je glasao

Pa što onda, što su bili protivnici komunizma?

Imaš link pa pogledaj tko je autor. Hrvatska dijaspora koja je zakleti protivnik komunizma. Pa što onda?

Nije ovo više Jugoslavija, da se ti možeš tako se obrušavati hrvatsko iseljeništvo.

Između redova, kao što su nekada radili, nabacuješ tom iseljeništvu staru stigmu kojom ih je obilježavala Juga.

A komunizam?
U mnogim zemljama ostavio je jame i žrtve koje obitelj nije smjela dostojno sahraniti.
Gdje ti je danas komunizam u Europi?
Europa je komunističke zločine osudila, jer su bili zločini, nedospustivi i neoprostivi nikakvom ideologijom o "boljem i pravednijem društvu"!

Upravo se trebamo povezati sa svojim iseljeništvom i omogućiti im da oni, svojim kapitalom pomognu oporavak RH.
Ne da šalju novce koje bi neki "pošteni" preuzimali za svoje potrebe, nego da kupuju Hrvatsku i investiraju u njoj svoj kapital.

Hrvati imaju svoju državu i trebaju je gospodarski jačati, a u tome jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske može i treba odigrati značajnu ulogu.

Dosta su dijelili Hrvate, kako bi ih slabili oni koji su ih pokoravali.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci