Tagovi

Istarska nepravda, a sve je po zakonu

Da sve može biti po zakonu, a opet vrlo nepravedno pokazuje nam primjer iz Poreča gdje se na cesti Poreč – Novigrad ovih dana obavlja rekonstrukcija mosta na rijeci Mirni. Zbog rekonstrukcije mosta, cesta koja je inače vrlo prometna i od lokalnog značaja, zatvorena je. Po zakonu, da bi se neka cesta zatvorila potrebno je osigurati besplatan alternativan pravac, ali nigdje ne piše koliko taj alternativni pravac smije biti duži.

U konkretnom primjeru postoji jedan besplatan alternativni pravac, ali duplo duži od postojećeg pravca i njime vam treba čitav sat da bi stigli iz Novigrada u Poreč. Drugi pravac je preko Istarskog ipsilona gdje morate platiti mostarinu od čak 14 kuna, koliko inače iznosi cestarina od Rijeke do Delnica.

I tako sad imate primjer da je sve po zakonu, a lokalno stanovništvo primorano je ili koristiti Istarski ipsilon pa plaćati astronomsku cijenu mostarine ili pak koristiti zaobilazni put duplo duži od trase koja je privremeno zatvorena. Da apsurd bude veći, umjesto da Istarska županija pokrije troškove lokalnom stanovništvu, u igru ulijeću ”brižne” općine koje su sa koncesionarom uspjele ”isposlovati popust” od čak četiri kune po prolasku.

No, ono što je u cijeloj priči doista perverzno jest činjenica da građani moraju ”dokazivati” da će tijekom 60 dana most prijeći barem 40 puta, a ”dokaz” nije ništa drugo nego pisanje nekakvog zahtjeva za kojeg još moraju "iskeširati" 400 kuna avansa.

Kako izvještavaju sa web stranica Grada Poreča (na što su ih podsjetili oporbenjaci na pressici prije nekoliko dana), osim viška vremena za pisanje i predavanje zahtjeva, morate imati i šaku strpljenja, presliku osobne iskaznice, presliku prometne dozvole i potvrdu poslodavca (da, piše ”potvrdu poslodavca”, a ne i kakvu potvrdu) te se u vrijeme radnog vremena (od 08 do 15 sati) nacrtati u prijamnoj kancelariji gradske uprave na rivi. I to nakon što ste pronašli parkiralište u gradu!

Više o svemu pročitajte na www.parentium.com

cnn.blog.hr

Komentari

Za našu Istru i brojne

Za našu Istru i brojne prijatelje i suborce na dugom putu napretka važi pravilo kao i za sve druge - milosti više nema nit bih vam je dao. Ne radi o za ili protiv Istre, naravno za Istru, ali je Istra kao i drugo nešto veoma nehomogeno, s jedne strane moramo na crnu listu i u skob sa suborcima a istovremeno u odlučnu bitku za neke druge. Ne mogu, iz razumljivih strategijkih razloga, odavati tajne, ali samo naznaka da je kraj dosadašnjem pristupu, to se više ne nosi, nije u modi, a šta je u modi svi mogu veoma opušteno i demokratski potražiti.

Tko je glasao

Ma daj CNN, istrani imaju

Ma daj CNN, istrani imaju više nego dovoljno da si plaćaju svoje cestarine. A ako im se to ne sviđa, neka si naprave svoje županijske ceste i neka budu besplatne...

problem je što cijela država plaća razliku do pune cijene cestarine jer gospoda istrijani bi se vozili po ipsilonu za badava...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Znaš li još neku brzu

Znaš li još neku brzu cestu (dakle ne autocestu, i da nema čak ni zaustavnu traku) koja se naplaćuje?

A otkud lova cijeloj državi? Nije li upravo istarsko područje oduvjek bilo prava meka za porezne vlasti? Pričaš bez veze, ali stvarno, to više nema veze s time da li si desno ili lijevo.

Tko je glasao

1. sigurno ima brzih cesti

1. sigurno ima brzih cesti koje se naplaćuje.

2. istarsko područje nije porezna meka. Jedino ako misliš da TDR je kičma poreznog sustava. Možda i uplaćuju puno, ali cigarete se prodaju po cijeloj hrvatskoj pa stoga ne možemo reći da su istrijani zaslužni 100% za porez od cigareta

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Istarski ispilon mi je

Istarski ispilon mi je stalni izvor frustracija pa ne bih ni započinjao. Ali ipak par riječi, po zakonu je , a i nepravedna naplata tunelarine na Učki od 28 kn za tunel star 30-ak godina. Opravdanje za tu visoku cifru je nenaplata ipsilona koji je opet obična brza cesta i nimalo sličan autocestama koje se obično naplaćuju. Da bi ironija bila veća, lokalno stanovništvo može kupiti karticu za jeftinije prolaske: kartica košta 140 kn za 10 prolazaka (dakle u pola cijene, pa je povlaštena cijena "samo 14" kn za 30 godina staru i odavno isplaćenu građevinu, a treba ju platiti unaprijed i vrijedi ograničeno (mislim 2 ili 3 mjeseca). E sad, pazi ovo, tu razlika u cijeni nije ustupak konesionara lokalnom stanovništvu, nego države jer država koncesionaru plaća preostalih 14 kn. Planet majmuna. :-(
Stoga, u dealu oko popusta za prelaz mosta na Mirni, čisto sumnjam da je koncesionar dao ustupak, prije će bit da Istarska županija ili opet država plaća razliku Francuzima.

Tko je glasao

A što je najsmješnije

A što je najsmješnije hrvatske firme (HC i druge) drže skoro pola te firme, ali svu dobit peru Francuzi - tema sama za sebe. Jedan od najružnijih dealova HDZ-a i Šarinića s firmom koja je kasnije jasno prokazana kao tvrtka belosvetskih protuva:-( Uz onaj posao s Astaldiem jedna od najvećih pušiona za hrvatsku državu... Inače sve točno što pišeš gore...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci