Tagovi

Institucije pravne države u Mrduši Donjoj

Evo baš čitam kako zagrebački gradonačelnik Bandić upitan o tome da je iz gradskih para plaćeno više od 100 tisuća kuna (a ne eura) koje je Nenad Ivanković potrošio na sir i vrhnje odgovorio: "Ne znam ništa. Hvala Bogu, neka institucije pravne države rade svoj posao." Njemu naime nije bilo poznato to što se događa, a neka odgovara svatko "tko je napravio propust".

Naime Nenad Ivanković je sa svojom opskurnom strančicom Samostalnost i napredak u kampanji 2005. koketirao s euroskepticizmom. Pa je tako pokušao pridobiti glasove aludirajući da će Europska Unija sir i vrhnje zabraniti. Politike se okanio, ali ga je prijatelj Bandić zbrinuo. I još platio račune stranci koja mu je bila direktni konkurent. Bandić ostvaruje ono što je Tuđman zamislio - jedinstvo svih Hrvata.

E sad što da čovjek misli? Da se povede mišljenjem HDZ-ovih birača kako u zemlji cvjeta tisuću cvjetova rekao bi da će vladajuća koalicija tražiti dodatne napore od institucija pravne države. Em da bi se zadovoljila pravda, em da se uništi kredibilitet političkog protivnika. Ali ništa.

Da se povede mišljenjem birača SDP-a kako bi u državi sve bilo puno bolje da nisu izgubili izbore onda bi očekivao da predsjednik najjače oporbene stranke pokaže da ima kontrolu nad Milanom Bandićem. Da počisti pred svojim vratima kako bi mogao kritizirati druge. Inače se stječe dojam da u SDP-u zapravo svatko može radit što hoće ili je to dopušteno samo Milanu Bandiću? Nekim javnim osobama je to dojadilo pa su Milanoviću uputile peticiju.

No i od toga neće biti ništa. A u međuvremenu bačkizagre stuhpa ljeda šeja. Baš danas susreo se s premijerom pa su malo divanili o "važnim projektima koje zajednički ostvaruju Vlada i Grad Zagreb". Poput bolnice Blato, rugla na jednom kraju grada, ali da se održi ravnoteža tu je maksimirski stadion, ruglo na drugom kraju grada. Sipaju se obećanja ko da će sve financirati Bill Gates. Pa i on bi brzo bankrotirao s ovakvim majstorima.

A institucije pravne države? Evo baš se u Saboru formira Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Kaže Nenad Stazić iz SDP-a da tamo sjede HDZ-ovi podanici i poslušnici. U pravu je barem što se tiče uglednika poput Ante Đapića, krivotvoritelja magisterija. Pa čak i da je Stazić u pravu i da je mogao birati sastav Povjerenstva, koliko bi čekali da Bandić dođe na red? Zauvijek?

Milan i slični bandići glavni su akteri u selu zvanom Mrduša Donja uz svesrdnu pomoć Ive i sličnih sanadera (uz prigodnu glazbenu podlogu Pipsa: Sve je super i sve je za pet, kad si muško i voliš nogomet, ušlagiran i agresivan ja sam dušo idealan!). Institucije pravne države za njih su mjesta na kojima oni institucionaliziraju svoje pravo na državu. Država, to sam ja!

Komentari

Sve dok ce se i jedan,

Sve dok ce se i jedan, krajnje nevazan clan SDP-a, a kamoli predsjednik najjace lokalne organizacije pozivati na "Institucije pravne drzave koje trebaju uciniti svoj posao" do tada su svi oni iz SDP-a koji kritiziraju pravnu drzavu, pravosudje, sudstvo, policiju,..... najobicnija licimjerna govna.

I maloj bebi, mom 2-godisnjem sinu, je jasno da pravne drzave nema i ako neka stranka zeli imati kredibilitet tada se ne moze oslanjati na istu tu usranu pravnu drzavu, vec sama mora, svojom inteligencijom cistiti vlastiti prag. Ako to nije sposobna, onda doista ne zavredjuje vladati zemljom koja se Hrvatska zove.

Tko je glasao

riječ je o 100.000 kuna a

riječ je o 100.000 kuna a ne eura

Tko je glasao

ispravljeno

ispravljeno

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci