Tagovi

Informativni razgovor-pljuska demokraciji na Markovu trgu

Kao što znamo naš član Kukljica je na Pollitiki.com objavio dnevnik:

http://pollitika.com/sjetimo-se-gubernatorica-jaca-nas-je-slagala-i-kada...

Kad sam pročitao dnevnik shvatio sam da je o tome pričao i na skupu pollitičara u Makarskoj i mora biti da mu se otvorila špina te je svoje misli odlučio objaviti i ovdje.
Sam dnevnik je polučio dobar broj čitanja, a i kvalitetnih komentara.
Meni osobno je bilo drago da napokon počme pisati dnevnike češće ovdje na Pollitiki, iako mu mnogi komentari mogu slobodno proči kao dnevnici.

Ista kolumna je objavljena i na portalu Virovitica.net:

Link:

http://viroviticaonline.com/gubernatorica-jaca-nas-je-slagala-i-kada-je-...

te na portalu Novog lista on line:

Link:
http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A285C2863285D28...

Sutra izlazi i na drugim portalima.

Dakle cijeli dnevnik nije koncipiran od danas za sutra već taj dnevnik može trajati i trajati sve dok je u Hrvatskoj stanje kakvo je i dok nam je Jaca gubernatorica.

Nego da završim sa ovim uvodom i kažem da sam jutros dobio Kukljičin poziv iz Prve policijske postaje u Zagrebu gdje je priveden na informativni razgovor.
Prvo sam se nasmijao i zamislio njega u postaji. Ali ubrzo sam se prestao smijati shvativši svu ozbiljnost samog događaja.
Kukljica je jučer uputio medijima poziv na konferenciju za medije (Jutarnji, Večernji itd.), a vezano za gore navedenu kolumnu te vezano za problematiku pravosuđa u Hrvatskoj.
Mjesto održavanja konferencije je bio Markov trg u 9 h (danas).
On se na trgu pojavio oko 8 i 30.
Dok je šetao odmah je prepoznat te bio okružen jakim policijskim snagama od cca 10-tak policajaca.
Nakon ustanovljavanja identiteta i policijske izjave da je na Markovom trgu zabranjeno okupljanje, Kukljica biva priveden u prvu policijsku postaju na informativni razgovor gdje biva zadržan oko sat vremena uz "Razovore ugodne naroda slovniskoga".
Dakako da je taj sat vremena bio dovoljan da se novinari koji su možda došli raziđu.
Samim tim nije mogao ni održati konferenciju za medije.

E sad se ja pitam kakvo je to postupanje policije i privođenje na informativni razgovor i dali imaju ikakvo uporište u zakonima za takvo postupanje.
Ovdje stavljam link na Zakon o zabrani okupljanja na Markovom trgu te molim sve mi mi daju odgovor.
http://www.poslovniforum.hr/zakon-o-zabrani/zakon-o-zabrani-markov-trg.asp
Ako za to postoji neko zakonsko uporište jao nama.
A ako nema uporišta za takvo postupanje što napraviti da se to više nikada ne ponovi?

Kuki će se kasnije sigurno uključiti sa svim detaljima.
Ja sam u kratko iznio ono što sam saznao.
Nadam se da nigdje nisam pogriješio, a ako i jesam Kuki će to popraviti.

grdi

Komentari

prodavanje balona od sapunice ne uspijeva svuda

HDZ-ova vlaa već godinama (rai se o dvocifrenom broju) narodu uporno prodaje balone od sapunice kao nešto od koristi za narod. svaki oblik demonstracije protiv te prodaje se proglašava udarom na državu, pozivim n rušenje vlesti. prodaja balona od sapunice je svoju kulminaciju dosegla ovih dana kad se ovori o završavanju pregovora s EU. diplomati ne naskedaju na balone od sapunice pogotovo kad smeće koje je bilo pomno pometeno pod tepih je najednom počelo izlazit van.

U lipnju nećemo završiti pregovore, upitan i srpanj

Zapadni diplomat: Zbog nekoliko problema hrvatski pristupni pregovori možda neće biti gotovi u lipnju!

w. ;)

Tko je glasao

Na popisu obaviještenih o

Na popisu obaviještenih o konferenciji za medije nalaze se klubhdssb@sabor.hr; klubhdz@sabor.hr; klubhss@sabor.hr; klubids@sabor.hr; klubnm@sabor.hr; klubsdp@sabor.hr; klubsdss@sabor.hr tj. klubovi zastupnika kojima sam danas poslao i ovaj email pod nazivom "svi junaci nikom ponikoše":

"Unatoč spoznaje da ste suigrači u Jacinom i Karamarkovom vrzinom kolu šaljem Vam opis najnovijeg Jacinog i Karamarkovog deala na gušenju ljudskih prava i slobode govora.
http://pollitika.com/informativni-razgovor-pljuska-demokraciji-na-markov...

................"

Zanimljivo će biti vidjeti hoće li i kako će reagirati politička menažerija koja je prema svim pokazateljima već odavno zaboravila da su na državne jasle zasjeli zahvaljujući glasovima svojih birača, a ne stranačkih voždova.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

O moj Bože ...

... ludih li ljudi, sve sam Cezar do Cezara.
A policijska logika kaže; bio ti Cezar ili ne, svejedno je!

Cezar će održati konferenciju za medije, a moderator će mu biti Kaligulin konzul.
To je otprilike ta razina.

Tko je glasao

Zahvaljujem svima na podršci

Zahvaljujem svima na podršci koju u prvome redu vidim i doživljavam kao podrška našim zajedničkim naporima u borbi protiv vlasti koje je postala sama sebi svrha.

Nakon što sam stigao kući napisao sam obavijest novinarima zašto ih nisam mogao dočekati na Markovom trgu. Evo sadržaja:

"Poštovani,

Nakon što sam se danas u 08:18 sati pojavio na Markovom trgu bio sam odmah prepoznat, pozvan po imenu i prezimenu i okružen desetkom policajaca. Rečeno mi je da mi se zabranjuje održavanje konferencije za medije, jer ona po mišljenju policije nije prijavljena policiji. Na upozorenje da konferencije za medije ne podliježu zakonu o javnom okupljanju, tvrdoglavo mi je ponavljano da najavljenu konfereniju za medije ne mogu održati na Markovom trgu, već da je održim na Trgu Bana Jelačića,

Na opetovano ponavljanje da je moje građansko pravo da sazivam i održavam konferencije za medije po svom izboru, rečeno mi je da je moj poziv okvalificiran kao prosvjed, a prosvjedi na Markovim trgu su zabranjeni. Nisam dobio odgovor tko je donio taj sud da se ne radi o konferenciji za tisak, već prosvjedu, iako iz poziva nedvojbeno proizlazi da pozivam na konferenciju za tisak zbog laži i obmana koje hrvatskoj javnosti širi gubernatorica Jaca.

Ono što je apsurd, je činjenica da ako je moj poziv okvalificiran kao prosvjed, one je nemoguće da me policija nagovara da kršim zakon i održim nenajavljeni "prosvjed" na Trgu Bana Jelačića. Inače nastup mog sugovornika je bio agresivan i provokativan, što je potrvdio i razgovor s "glasom" na drugoj strani motorole koji je želi znati dali pružam otpor!!!!

U međuvremenu je jakim snagama MUP-a koje su čitavo vrijeme od mog pojavljvanja sve snimale, stiglo policijsko vozilo s dva policajca.

Nakon što su vidjeli da ne odustajem od svoje namjere zaprijetili su mi privođenjem, a kako me ni to, kao ni sve brojnija nazočnost represivnog aparata nije zaplašila upitan sam hoću li dragovoljno poći na informativni razgovor, što sam naravno ne nasjedajući na provokaciju nasilnog privođenja pristao.

Sve vrijeme mi je bila dozvoljena upotreba telefona. Vozilom sam dopraćen u I PP Zagreb gdje je nakon desetak minuta službenik u civilu obavio razgovor u kojem osim svojih osobnih podataka i namjere da održim konferenciju za javne medije, nisam ništa drugo želio reči. Tražio sam da me se pusti da održim najavljenu konferenciju, Nekih desetak minuta prije 10:00 mi je rečeno da će me policijsko vozilo odvesti na Markov trg. No kako se je sve odužilo, kao što je očigledno bilo planirano, tj. vjerojatno su i novinari napustili Markov trg i mjesto policijskog nasila nad slobodom govor, zahvalio sam se na ponudi da me se vrati na mjesto zločina.

Postupak u I PP je bio korektan i profesionalan, jer na kraju krajeva službenik je samo imao zadatak da me zadrži dok novinari očigledno ne napuste mjesto zakazane konferencije za medije. Ono što je posebno zanimljivo je da unatoč započetom vođenju zapisnika i registracije mojih podataka i izjave da je to sve što želim reči, zapisnik nije završen niti je traženo da ga potpišem, što je očigledni dokaz da je policija postupala protivno svojim ovlastima, što na kraju krajeva nije iznimka, već ustaljeno pravilo kada politika, pogotovo ona bande lopovske, zlorabi policiju u obračunu sa svojim kritičarima.

Ono što je posebno žalosni je da ni takozvana oporba koja je o svemu bila obaviještena nije reagirala.

Unatoč svemu navedenom i opravdanim razlozima zbog kojih me je bada lopovska uz asistenciju i pomoć stranačke policije spriječila u održavanju najavljene konferencije, izvinjavam se onim predstavnicima slobodnih, nerežimskih medija koje su iskazale spremnost odazvati se pozivu.

Slijedeća konferencija za medije na istu temu slijedi, a o terminu održavanja ću pravovremeno poslati obavijest.

S poštovanjem,

.........................."

Kako je grdilin super odradio informiranje naše male zajednice, a zajednica super odreagirala i nastavila raditi ono zbog čega su mene uhitili i priveli, nije bilo potrebe za mojim dodatnim pojašnjenjima, pa sam se do daljnjeg prepustio "sređivanju dojmova". Usput sam poslao par emaila slijedećeg sadržaja:

"Poštovani,

U prilogu Vam šaljem opis najnovijeg Jacinog i Karamarkovog deala na gušenju ljudskih prava i slobode govora.

http://pollitika.com/informativni-razgovor-pljuska-demokraciji-na-markov...

S poštovanjem,

..............."

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

okupljanje na markovu trgu,

okupljanje na markovu trgu, pred zgradama vlade i sabora, ali i na pantovcaku pred uredom predsjednika, zabranio je 2005. bivsi premijer ivo sanader uz parlamentarnu podrsku hdz-a i koalicijskih partnera.
sanader je zabranu obrazlozio "potrebom jacanja mjera sigurnosti nakon 11. rujna 2001", a dogodilo se to zapravo nakon visemjesecnog kampiranja radnika propale mesne industrije sljeme pred banskim dvorima.
sdp je 2005. podigao ustavnu tuzbu zbog toga zakona, jer nije bio donesen kvalificiranom vecinom i ustavni sud ga je i srusio.
naime, ustavom je utvrdjeno pravo i temeljna sloboda javnog okupljanja i mirnog prosvjeda, a ustav zahtijeva da se takvi "organski" zakoni donose s vecinom glasova (77). sto u prvom izglasavanju nije bio slucaj.
nedugo nakon pada tog zakona pred ustavnim sudom, novim izglasavanjem je zakon ipak donesen.
zanimljivo da je odmah nakon toga sdp podnio novu tuzbu protiv tog zakona, ali ovaj put zbog njegova neustavna sadrzaja, ali ni do danas se ustavni sud nije ocitovao po tom pitanju?
taj zakon je u travnju 2008g. prva, kako i prilici u nedemokratskim drzavama, pogazila vlada hdz-a, koja je i "osmislila" taj zakon, organizirajuci "sponatano okupljanje gradjana"(citaj... policije u civilu, obavjestajnih sluzbi i odabranih hdz-eovaca) koji su takodjer "sponatano" aplaudirali onom blesanu od amercikog predsjednika busha, koji je cerekajuci u svom blesavom stilu (mozda je upravo tu sirota jaca nasla uzor za svoje blesavo cerekanje?) pricao o hrvatskoj i njenim kosarkaskim uspjesima!?!
u istoj godini u lipnju hrvatski novinari su na markovu trgu(njih 300) organizirali prosvjed zahtjevajuci da vlada pronadje pocinitelje brutalnog napada na novinara dusana miljusa.
novinarima su se tad pridruzili i pojedini nevladini aktivisti te radnici "mungosa" koji su strajkali zbog neisplate placa.
vlada (i njena politicka milicija) su presutno dopustili to okupljanje i tako jos jednom prekrsili vlastiti zakon.
tokom slijedecih godina bilo je nekoliko upada na hrvatski zabranjeni tiananmen, tipa akcije "gradjanske solidarnosti" i "zelene akcije", perfomanskog mokrenja sinise labrovica, prosvjednika sa facebooka (na pocetku prosvjeda), pojedinih branitelja etc.
bilo je i konferencija za tisak, tipa one nevladinih udruga u veljaci ove godine...i onda se danas oko osam sati na markov trg uputio nas dragi kukljica.
neposredno iza kamenitih vrata, ni stotinu metara od markova trga(sto zakon ogranicava) zaskocila ga je politicka milicija tomislava karamarka i odvela na obavjesni razgovor u 1 policijsku postaju!?
u par ovih upada na markov trg, prekrsitelji "zakona" o zabrani javnog okupljanja na hrvatskom tiananmenu su odvodjeni u policiju tek nakon krsenja tog zakona, dok vecina nije uopce ni privedena jer se uglavnom koristila taktikom "ispod 20 ljudi", kako bi na taj nacin izbjegla zakonsku definiciju o "okupljanju", ili ih policija jednostavno nije ni primjetila (sto bi bilo da je labrovic u rukama drzao nesto drugo, a ne svoje spolovilo?), ali se jos nikome nije dogodilo da ga policija privede samog i to ispred zabranjene crte tiananmena?
o svemu ovome sam vec poslao dopise na par inozemnih adresa i pojedinim hrvatskim nevladinim udrugama, jer su se ocito u slucaju "kukljice" bezocno krsila njegova ustavom garantirana prava koji sramotni zakon o zabrani okupljanja na markovom trgu ne pobija.
tko je dao zapovjed politickoj miliciji da vec u osam sati doceka kukljicu i da ga privede u 1 policijsku postaju, na osnovu cega i na osnovu kojeg zakona?

Tko je glasao

Neznam kako je link

Neznam kako je link http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A285C2863285D28... u komentaru kukljica — Čet, 26/05/2011 - 15:35. "podivljao"

Inače tekst je objavljen u svim izdanjima Novog lista od utorka 25. svibnja na stranici 40. Poziv na konferenciju za medije je poslan u srijedu 25. svibnjai 2011, u 8:13:21 tako da su Jaca i Karamarko imali dosta vremena obavijestiti me o nakani da mi zabrane održavaje najavljene konferencije na Markovom trgu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Edi i ostali

Kukljica je napravio odličnu stvar.
Prvo, trebalo je imati muda i pomisliti na konferenciju.
Drugo, trebalo je imati još veća muda da kaže ono što je mislio, a ovdje u više navrata napisao.
Treće, ideja sa Markovim trgom je super i pokazala je sav jad represivnih organa (milicija) te samih političara.
A dobro znamo da je to u ovom slučaju HDZ.
Kukljica je ovim nastupom ponizio i Karamarka i glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića.
Treba točno saznati imena onih koji su naredili privođenje Kukljice na informativni razgovor.

O SVEMU BI SE TREBAO OGLASITI I KRUNOSLAV BOROVEC. KARAMARKO KAO I OLIVER GRBIĆ.

Dnevnik treba poslati na sve relevantne adrese i zahtjevati odgovornost za ovakva postupanja.

Dakle pollitičari u akciju!

grdi

Tko je glasao

@Grdilin Kuki, Kuki??

Kuki je naglasio da NIKADA I NIKAKO NE MOŽE SA MNOM, a sad ne znam ima li smisla naglašavati da mi je žao zbog njegovih kontakata bliske vrste s hrvatskom policijom?
Ipak ne razumijem da li je to pojedinačna akcija, ili akcija u ime neke udruge, portala, stranke?? I bolje je pisati redovito, ovako se u čovjeku nakupi gnjev, pa pukne...
Vidim da www.virovitica.net nema kolumniste koji su mačji kašalj...U svakom slučaju, sve dobro Kuki...!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Stari Mikeš

@Ljubo, Ljubo, lipi si komentar napisao, ali nemoj se Ljubo sam trpati u štalu za dobrim konjem. Elem loše je što ti ne propuštaš priliku da se švercaš na tuđi račun.

Veliš vidim da www.virovitica.net nema kolumniste koji su mačji kašalj... je moj Ljubo, ali gleđi malo bolje http://www.virovitica.net/arhiv2/kategorija.asp?ID=56 i uspredi http://www.virovitica.net/gubernatorica-jaca-nas-je-slagala-i-kada-je-re... 6710 čitanja i 180 kometara, ili http://www.virovitica.net/hrvatska-se-mora-rijesiti-sanaderove-zapisnica... i 7770 čitanja i 73 kometara.

a gleđ tvoje Ljubo http://www.virovitica.net/arhiv2/kategorija.asp?ID=85 http://www.virovitica.net/ljubo-ruben-weiss-zapalio-sam-jednu-zastavu-il... 1497 čitanja i 8 kometara ???, ili http://www.virovitica.net/ljubo-r.-weiss-zlo-je-u-drugima-na-margini-has... 731 čitanja i 17 kometara???

a viđ ovo Ljubo http://www.virovitica.net/tvrdnja-svaki-deseti-sudac-je-korumpiran-uljep... 9013 čitanja i 316 kometara, ili http://www.virovitica.net/hss-ce-definitivno-ucvrstiti-vlast-mafije-koja... 5152 čitanja i 479 kometara Svaka kolumna ponasob ima više čitanja i komentara već sva Kota Lj. R. Weissa

Nemoj se Ljubo sam trpati u štalu za dobrim konjem.

Tko je glasao

akcija nije pojedinacna vec

akcija nije pojedinacna vec dogovorena u sklopu zadnjem plenuma pollitikasa u makarskoj gdje se formirala ravolucionarna frakcija pod nazivom.."mlada makarska fritula (asoc. na "mladu bosnu"!) sa zadatkom da svaki clan te grupe izvede pojedinacnu akciju kojom ce ukazati na daljnju neodrzivost vlasti ove vladajuce kleptokracije i njene politicke milicije.
ovo je tek pojedinacni trening, prije onog skupnog nastupa..koji je za sada pod velom tajnosti.. naravno!
"svi za fritulu, fritula za sve" ili kako vec glasi nas revolucionarni poklic!?
pomalo me hvata demencija, pa se zaboravim!?

Tko je glasao

@edi3 Akcija??

ZAISTA, zavjerenička akcija "Mlade Hrvatske"?? A nešto mi mlada s pedesetogodišnjacima i šezdesetogodišnjacima u izvedbi? No, kako jest, nadajmo se da će se Kuki, izvući bez posljedica!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

nije mlada hrvatska, vec

nije mlada hrvatska, vec mlada fritula!?
kako smo vecina mladi kao rosa u podne,a kako je to popodne ipak samo popodne(pola dana).. odlucili smo se do (zivotne) veceri zajebavati sa ovom kleptokracijom!:)
lako mi je za kukija, nema nista od tih posljedica.. samo se nadam da se karamarkova politicka milicija nece zbog ovoga izvuci bez posljedica!

Tko je glasao

inace za neupucene, "fritula"

inace za neupucene, "fritula" ili frnjokula je dalmatinski izraz za vrstu ustipaka!
po koji put sam sretan sto nisam kinez, jer bi svaki ovakav "prevod" morao tumaciti sa bar dvedesetak rijeci istog znacenja!:)
kad vec pitate, na kineskom se fritula kaze 油條( tradicionalni kineski)!:))

Tko je glasao

mladež

A nešto mi mlada s pedesetogodišnjacima i šezdesetogodišnjacima u izvedbi?

pa nisam bio (šteta) na sastanku pollitičara u splićinoj režiji ali vjerojatno po godinama spadam među omladince na pollitici. vjerojatno ima i pionira ali to ne možemo znati dok oni ne objave svoje godine. 40 zima je na ramenima i j...m onoga tko je rekao da pravi život počinje u tim godinama jer te grijesi iz mladosti tada počinju stizati na naplatu.

Tko je glasao

40 godina

je bio prosjek. Bilo je nešto straijih, za desetak godina i par još starijih kao i mlađih.
Uglavnom smo svi u najboljim godinama, četrdesetima, kada smo već stekli neko iskustvo a snage još imamo.
Kukljica je nešto stariji ali očito ima muda (uprkos sitnog doktorskog uplitanja i duha kao momak u najboljim godinama. Upravo čitam opet tekstove koje mi je ostavio. Ponosan sam na njega. Morao sam zavikati na njega:
"Piši. To najbolje radiš! Pusti gluposti i sitne obračune. Tvoje pisanje nam je potrebno!"
Rekao je daje umoran od policije, mlaćenja prazne slame itd.
Oduševio sam se, kada sam dva dana kasnije vidio njegov tekst a sada i građansku akciju. Bravo Stjepane!!!
Ovakvu Hrvatsku ne smijemo ostaviti djeci i unucima.

Tko je glasao

bane Beograd 28.05.2011.

slucajno sam nableteo na Vasu pricu. Ljudi , pa vi zivite u istoriji. Koga briga za ovakve kretenske price iz devedesetih. U Srbiji se rokamo izymedju sebe, tako da o Vama apsolutno niko ne rezmislja a pogotovu juri po ulicama. U kom ste Vi fazonu i ludom filmu. Pridajete sebi, bez uvrede. previse vaznosti. Nije lako ziveti sa takvim ludilom, pa Vam savetujem da odete do psihijara ili sami udarite po necem najacem. Jer za ovakva obolenja su neophodne najace supstance. Opustite se, mi Vas volimo. Pozdrav mom drugu Splici.

Tko je glasao

Ma nisu ti to grijesi

Ma nisu ti to grijesi mladosti, nego godina proizvodnje ;)

Znaš kako se kaže - ne treba žaliti zbog onoga što si učinio, nego zbog onoga što nisi!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

bit' ce popravnog, pa

bit' ce popravnog, pa dogodine svakako dodji!
ma kakvi grijesi, sve je to za ljude!:)

Tko je glasao

zemlja prosvjećenih dikatatora

@grdi

Prvo sam se nasmijao i zamislio njega u postaji. Ali ubrzo sam se prestao smijati shvativši svu ozbiljnost samog događaja

dok nisam pročitao cijeli tekst mislio sam kako se radi o hipotetskoj situaciji. ali ovo dalje me prenerazilo.

Dakako da je taj sat vremena bio dovoljan da se novinari koji su možda došli raziđu.
Samim tim nije mogao ni održati konferenciju za medije

kako je lijepo biti na vlasti, ne moraš misliti na ugled kada je za to upregnuta policija.

Ako za to postoji neko zakonsko uporište jao nama

zapravo postoji nešto jako lijepo. od dana stupanja na snagu tog famoznog zakona u ustavni sud je stigla tužba u vezi zakonitosti zakona o zabrani okupljanja na markovom trgu. očitovanje o ustavnosti ovog zakona još nismo dobili iako skuplja prašinu već šestu godinu. znamo da je ustavni sud jako brzo donio svoje mišljenje u slučaju harača, kao i o referendumu, naravno sve u službi guske sa markovog trga.

@kuki

Ne mogu reči tko se je odazvao, a tko nije, jer sam u I PP Zagreb zadržan do par minuta prije 10 sata kada mi je ponuđeno da će me odvesti natrag na Markov trg. Nakon čekanja od desetak minuta i logičnog zaključka da je sve inscenirano da me se spriječi u održavanju konferencije za tisak, zahvalio sam se na ljubaznoj ponudi policije da me vrati na mjesto zločina

nićeg nema bolje od naše policije je prastara punk budnica. igrokaz policije na markovom trgu je pokazivanje sile nad onim prosvjećenim građanima koji razmišljaju svojom glavom i nastavak je diktatorskih navika vlastodržaca od stoljeća sedmog. naravno, jaca će svoju demokratičnost uvijek prikazivati nedavnom snimkom kada je jedna žena sijedu gusku nazvala veleizdajnicom. makar zidovi diktature su odavno pali i imaju svoje mjesto u muzejima mi naše diktatore možemo žive izvoziti u takve muzeje. ono što bi prvo mogao napraviti je izvjestiti medije o svojoj kalvariji, ne samo domaće već i strane te time pokazati bijedu vladajućih koji se ne libe koristiti metode komunističkih diktatura. za dalje ćemo vidjeti, na ovom korporativnom blogu sve se radi u hodu, čak imamo sjajna rješenja. treba probiti blokadu medija i diktatore zvati pravim imenom pa makar to bile riječi uvredljivog karaktera.

ipak mi je nešto uljepšalo dan. akcija društvene mreže građana potrubi za pad državne mafije. neka mrak ubaci video, ja nemam te ovlasti i ne želim ih.

Siniša Mijakić

Tko je glasao

mislim da zakon o javnom

mislim da zakon o javnom okupljanju i zabrana javnog okpljanja na markovovu trgu nema nema nikakve veze sa javnom konferencijom za tisak koja ne potpada pod kategorizaciju tog javnog okupljanja.
kukljica je tim vise (radi prevencije!) ipak u roku od 48 sati obavjestio policiju o toj konferenciji na markovu trgu, medjutim nije od policije dobio nikakvo sluzbeno ocitovanje, jedino ako pod tim ocitovanjem ne smatramo ovo "hapsenje" od strane karamarkove politicke milicije!?

Tko je glasao

Evo zahvaljujući kolegi

Evo zahvaljujući kolegi novinaru došao sam do laptopa i kratke prigode da se javim.

Evo poziva za konfrenciju za medije u cijelosti:

"Poštovani,
Pozivam Vas na konferenciju za medije koja će se održati na Markovom trgu, dana 26. svibnja 2011. godine u 09:00, pred zgradom vlade RH.

Tema konferencije je sve očigledniji nastupi Jadranke Kosor po onoj narodnoj: "Što se babi htilo, to se babi snilo" Umjesto istine, režimski odani mediji skrivaju sliku katastrofalnog stanja u državi, ali nam zato svakodnevno repriziraju njene bajke i njena obmanjivanja hrvatske i međunarodne javnosti o izlasku iz recesije, borbi protiv mita, kriminala i korupcije, te o navodnim reformama u pravosuđu.

To nije nikakvo čudo kada se zna da Jadranka Kosor nije legalno i legitimno izabrana premijerka, već gubernatorica i namjesnica bande lopovske koju čine razni profiteri, gramzivci, nemoralne osobe, potrčkarala i aparatčiki interesnih skupina i lobija, koji svoje saborske mandate i ovlasti koje iz njih proizlaze, zlorabe služeći i štiteći mito, kriminal i korupciju. Hrvatska je postala talac osamdesetak pućista koji su svojim šapama u Saboru suspendirali i izvrgli ruglu temeljna načela demokracije.

Stoga je očigledno da treba sve češće i jasnije ukazati na njenu zabludu i uvjerenja da državu čine ona i njeni poslušnici, pijuni i klimavci koji joj svojim rukama osiguravaju gubernatorski tron, a ne narod koji opljačkan i obespravljen stenje pod jarmom vlasti koja je postala sama sebi svrha.

Nakon što sam u više navrata javno obznanio svoje mišljenje o Jadranki Kosor i ostalim učesnicima kalvarije građanki i građana Hrvatske, želim osobno i sa mjesta s kojeg djeluje gubernatorica iz Banskih dvora, ukazati i podastrijeti joj dokaze da je pravosuđe bilo i ostala močvara u kojoj kadrovira politička oligarhija koja štiti svoje, a ne narodne interese, i to pretežno iz redova HDZ-a, stranke koja je imala najviše koristi od pljačke obiteljskog srebra. To sve nebi bilo moguće da sama gubernatorica nema svoje prste duboko umočene u pekmezu. Prste koji su ostavili traga i na registru hrvatskih branitelja i na gotovo svim aferama njenog prijatelja i mentora Ive Sanaderra.

U očekivanju Vašeg odaziva, s poštovanjem,
ime i prezime

http://pollitika.com/sjetimo-se-gubernatorica-jaca-nas-je-slagala-i-kada...

http://www.virovitica.net/gubernatorica-jaca-nas-je-slagala-i-kada-je-re...
http://novine.novilist.hr/Default.asp?

WCI=Rubrike&WCU=285A285C2863285D2863285A2858285928592863289A288D28632863285D285D285E285E285B285928632863286328592863H
"

Ovo je upućeno: hina@hina.hr; Informativni_HTV@hrt.hr; dobro_jutro@hrt.hr; ika.zg@zg.hinet.hr; gl.urednik@vecernji.net; radio@globalnet.hr; radiomartin@zg.tel.hr; redakcija@24sata.hr; glavniurednik@slobodnadalmacija.hr; slobodna-zg@slobodnadalmacija.hr; nacional@nacional.tel.hr; globus@eph.hr; fokusgl.urednik@net.hr; radio101@radio101.hr; hkr@hkr.hr; urednik@otvoreni.hr; redakcija@glasistre.hr; dopisnistvo.zg@novilist.hr; zlatko.herljevic@vjesnik.hr; vjesnik@vjesnik.hr; puglas@glas-slavonije.hr; klubhdssb@sabor.hr; klubhdz@sabor.hr; klubhss@sabor.hr; klubids@sabor.hr; klubnm@sabor.hr; klubsdp@sabor.hr; klubsdss@sabor.hr; novatv@novatv.hr; otv@otv.hr; predsjednica@vlada.hr; pulshrvatske@hrt.hr; redakcija@novatv.hr; rtl-vijesti@rtl.hr; redakcija@novatv.hr; rtl-danas@rtl.hr, glas@glas-slavonije.t-com.hr, kontakt@index.hr; redakcija@jutarnji.hr

Ne mogu reči tko se je odazvao, a tko nije, jer sam u I PP Zagreb zadržan do par minuta prije 10 sata kada mi je ponuđeno da će me odvesti natrag na Markov trg. Nakon čekanja od desetak minuta i logičnog zaključka da je sve inscenirano da me se spriječi u održavanju konferencije za tisak, zahvalio sam se na ljubaznoj ponudi policije da me vrati na mjesto zločina.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

eto ti, pa se ti druži s onom bandom iz Baške Vode. srića da nije više juga, nego jacina demokracija, inače bi završio na Golom otoku uz pomoć hebrang jr. ili nekog sličnog... hehe... pozdrav, nadam se da te ovo nije puno strefilo
profesor

Tko je glasao

Hoćeš li se žaliti na

Hoćeš li se žaliti na postupanje policije? Da se ovo ne zaboravi za par dana...

nemesis

Tko je glasao

Na email MUP-a

Na email MUP-a pitanja@mup.hr; javnost@mup.hr; policija@mup.hr sam odmah poslao pitanje, obavijest, pritužbu i predstavku na postupanje policijskih djelatnika koji su me dana 26. svibnja 2011. u 08:32 uhitili i priveli na inforativni razgovor. Email bi morao završiti i na stolu načelnika odjela unutarnje kontrole http://www.mup.hr/116.aspx i naravno dobiti će ga i Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

Kako iz pouzdanih izvora znam, a jučer sam na svoje oči vidio nekoliko mojih isprintanih emaila i komentara, SOA-POA, Karamarko i njegove jake snage ugnjetavača damokracije čitaju pollitika.com u emailu sam napisao: " U prilogu Vam šaljem opis najnovijeg Jacinog i Karamarkovog deala na gušenju ljudskih prava i slobode govora.
http://pollitika.com/informativni-razgovor-pljuska-demokraciji-na-markovu-trgu"

Zanima me što će odjel unutarnje kontrole poduzeti u svezi sa nezakonitim privođenjem kojim je spriječena plnirana konferencija za medije.

S poštovanjem,

......................"

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kuki, znam da nije diskretno

kuki, znam da nije diskretno ali da te ipak pitam!?
kako zakon o javnim okupljanjima propisuje i mogucnost policije da sprijeci, odnosno prekine okupljanje ako postoji zbiljska i izravna opasnost za zdravlje sudionika i drugih osoba...zanima me kad si zadnji put bio na sistematskom pregledu (tlak, secer i ostalo)? naime, kako na markovom ne stanuju ljudi vec samo politicari i kako se izravna opasnost za zdravlje drugih odnosi samo na ljude,a ne i politicare..mozda te karamarkova politicka milicija privela zbog toga sto dugo nisi napravio sistematski pregled i kao takav si postao izravna opasnost za vlastito zdravlje?:))

Tko je glasao

@edi3 vidim da me je grdilin

@edi3 vidim da me je grdilin pretekao u odgovoru
pa mi ostaje samo da potvrdim da sam u zadnja tri mjeseca sam zbog operacije bio tri puta na detaljnom liječničkom pregledu svega, pa čak i piše.

Jaci i Karamarkov se problem sastoji u tome da u mom policijskom dosjeu, stoji da me je lakše ubiti nego ušutkati, a manje nasilni postupak za policiju je bilo privođenje na informativni razgovor.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Edi

Kuki nedavno bio u bolnici gdje mu je napravljen uspješan operativni zahvat te je prošao sve preglede koji su pokazali da je zdravlje vrlo dobro.
Dakako da je taj zahvat pridonio i tome da se osječa kurčevito:):):)

grdi

Tko je glasao

Grdi, Ja sam površno pročital

Grdi,

Ja sam površno pročital neke Kukijeve prijašnje članke, i po njima se vidi da je imal muda i prije. Ak mi dozvoli bum neke isječke objavil na pollitika.com.

Tko je glasao

Motivator

Ja sam uticao da ponovo piše, na našem susretu u Baškoj Vodi na čemu mi se, na svoj način zahvalio u pomenutom tekstu.,makar je već bio "sit" borbe sa vjetrenjačama. Žao m je što mu se ovo dešava (i nama) i stojim iza njega.
Zdravlje mu je daleko od sjajnog. Možda si ti, Edi, ipak u pravu? Ovo je bila humana prevencija:)

Tko je glasao

meni ga uopce nije zao, jer

meni ga uopce nije zao, jer ova njegova akcija je samo potvrda svega onog pozitivnog sto o njemu mislim.
zao mi je jedino sto mi se nije javio da dolazi u zagreb i sto ga nisam prebacio od te milicije do jedne dobre konobe, da proslavimo sve ovo!
stari dobri kuki, nadam se samo da mu u bus-u klima stima:), jer.. "tko nema neprijatelja, nema ni karaktera", a pogotovo ako je taj neprjatelj ova vladajuca kleptokracija i njena politicka milicija, tako da je za sve ostalo lako!:)

Tko je glasao

@edi3 pa čovječe zar nisi

@edi3 pa čovječe zar nisi vidio da su me okitili čim sam se pojavio na Markovom trgu.

Ja se još nisam ni oduvao, od napora, pumpa mi na 333, a jedan bađa mi kaže:
Vi stigli.
Ja njemu: Evo jesam.
On će ti meni: Malo ste uranili.
Ja ti njemu: Pa polako s noge na nogu, a i godine su tu.

Istog trenutka neki režiser iz kombija naredio snimanje svih kadrova i vidim ja snimatelj upali kameru. Nasmiješim mu se i skoro sam htio da mahnem u kameru, ali se u zadnji trenutak sjetim one pazi kukljice snima se, te se uozbiljim. Neznam dali je to zbog toga što mi se možda smrkao pogled, ali odjednom iz kombija i odnekud sa strane iziđoše jake snage MUP-a. Dok polako prestajem dahtati kao progonjeni čuko šef odbora za doček i ostali nazočni me mjere od glave do pete. Iako mi režiser o tom svom scenario nije rekao ni riječi, dijalog sa šefom odbora za doček krenu dalje:

On će ti meni: Molim Vašu osobnu iskaznicu,
Ja ti njemu: Samo malo da se oduvam!
On će ti meni: Samo polako
Ja ti njemu: Nešto su godine, zdravlje a i nemam kondicije.
On će ti meni: Nema problema, imate vremena.
Ja ti njemu: Znam, znam, konferencija je tek u 09:00.
On će ti meni: Nećete moći održati konferenciju
Ja ti njemu: Hoću, hoću, jedino da me silom u tome spriječite
On će ti meni: Nećete moći pred zgradu vlade.
Ja ti njemu: Dobro vidjeti ćemo kada dođu novinari.

Vidim ja nešto mi je šef odbora smeten, nezna da me režiser nije obavijestio da bi ja onako grdoban sa 130 kila valjda trebao nastupati kao Rambo, pa ode do režisera da ga upita što mu je činiti. Ja koristim priliku da popričam s nekoliinom policajaca i informiram se kako je to moguće da jake policijske snage štite narodne zastupnike od vlastitog naroda.

Nakon što su očigledno na brzake promijenili scenario, šef odbora za doček se vraća s novim instrukcijama. On će ti meni nešto u smislu hoći li ja pružati otpor, a ja ti njemu odvratim da nisam nasilan, i da poštujem policiju i represivni aparat čak i onda kada radi prljavi posao za bandu lopovsku.

U međuvremenu izgleda da sam opako uznemirio jake snage MUP-a jer im u pomoć dođoše joj dva policajca. Nakon još desetak verbalnih uvjeravanja šefa odbora za doček i moje magareće ustrajnosti da održim konferenciju padoše i prve prijetnje o uhićenju i privođenju na informativni razgovor. Kako mi ni to nije diglo adrenalin i postiglo željeni efekt potreban za primjenu sile, šef odbora za doček me lijepo zamoli, a ja na ponos svojih roditelja i kućnog odgoja se lijepo pozdravim s nazočnima i odjezdih na višu razinu obavljanja informativnog razgovora.

i sada si ti prijatelju možeš zamisliti što bi učinili da sam kojima slučajem telefonirao i otkrio rutu sa koje krečem na put. Ma uhitili bi me čovjeće već na kućnom pragu! I ne samo to priveli bi i sve sa kojima sam kontaktirao, jer nemoš biti državni neprijatelj broj 1, a da nemaš pomagaće.

Zato što znam da neprijatelj nikada ne spava nisam koristio mobitel da ne odam pomagaće i poziciju s koje krećem.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Tema tribine

Mogli smo dati pola sata kuljici da priča. Falilo nam je govornika pa sam ja morao gušiti ljude.

Tko je glasao

Nepotrebni troskovi

Mislim da bi ovo trebalo poslati kao prilog konferenciji u ponedeljak, onoj kod predsjednika...

tamo gdje se trebaju dogovoriti kog ase smije procesuirati a koga ne...

mislim da nam je dosta ovih dvoumica..

nisi jos stigao ni reci sto mislis, a vec te privedu.. kad bi unaprijed znao, ne bi isao na Markov..

vec lijepo sazvao Novinarsku konferenciju u Petrinskoj..

Treba paziti na drustvene i drzavne troskove, kao i privatne..

Doslo je doba kad treba misliti o nepotrebnim troskovima!

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

"neka institucije pravne države rade svoj posao"

rekla bi jaca/bandić. nego, je li ono u spliće bilo prijavljeno, da nam ne bi karamarkovi kara(crni) kožnjaci zakucali na vrata, hehehe
profesor

Tko je glasao

Tribina je bila najavljena

a večera je bila privatna proslava. Čak, koliko se sjećam, i nismo puno drvili o politici. Makar nisam primjetio niti nikoga pored nas u konobi:)
BTW atmosfera i razgovori su bili odlični i ne bi imao ništa protiv da ga je bilo tko poslušao. Lijepih misli i šala je bilo.

Tko je glasao

Dijagnoza

Ja bih najradije to dijagnosticirao kao bolesne kretene na vlasti i wanna be vlasti, bolesne kretene u policiji, bolesne kretene u medijima, bolesne kretene u sindikatima te bolesne kretene koji glasuju i postavljaju ih sve skupa i takvim ih sve smatram, i sve je to na tragu istine , ali ujedno im i puca kurac što ti pišeš ovdje i što kukuljica ima reći, jer im ne možeš ništa.

Tko je glasao

@Quinquaginta njima je

@Quinquaginta njima je dijagnosticirana neizlječiva bolest kleptomanije.

Problem je u tome što ono Jacino spadalo i politički namjesnik Mladen Bajić nije doktor od struke, pa da im svima da uputnice za Remetinac!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci