Tagovi

INFLACIJA (PROKLETSTVO NOVCA) - Prava istina o tome kako se zakuhao rat i prije a i sad

U današnje vrijeme malo koji rijetki punoljetni pojedinac da nije čuo za inflaciju u Jugoslaviji i kako je nedugo nakon nje izbio rat, te kako je podijeljena Bosna i Hercegovina. Većina neupućenih i dan danas misli kako su oni koji su bili pravovremeno izvješteni o tzv. nadodavanju nula na novčanice od dinara obogatili se dižući kredite znajući da će ih dobar dio kredita izaći kutiju cigareta. Da nije Josip Broz Tito bio u dobrim odnosima sa ostalim velesilama do inflacije, a možda da je sve bilo kao prije ne bi ni bilo rata. Ja osobno već poprilično dugo pratim kretanje i vrijednost dolara i eura u kunama na PBZ i Raiffaizen bankama. Ono što sam predviđao jest ono što sam često kroz život čuo - povijest se ponavlja, samo na drugim mjestima i u drugo vrijeme. Najveća žalost ovoga svijeta je pohlepa za novcima. Obrazložiti ću sadržaj ukratko. Slavko Linić je svojim odlaskom u SAD napravio veliku stvar za kompletnu državu, ali i opasnu zbog borbe za financijsku nadmoć. Jedan USD u Hrvatskoj ima manju vrijednost u kunama nego u SAD-u, a jedan EURO ima veću vrijednost u većini Europe nego u SAD-u. Koristenjem kallulatora i zapisivanjem statističkih vrijednosti deviza te njenim mjenjanjem preko internet servisa tipa PayPal uz kratka oročenja sa naplatom sitniša (PayPal oroči na 4-5 radnih dana) isplaćuje se i uloženo i zarada preko odabrane bankovne kartice.

Komentari

Da, i???

U čemu je štos?
Niš ne kužim.
Što je pisac zapravo htio reči?
Imam osjećaj da je 90% teksta ostalo između redaka. To nama neukima onemogućava shvaćanje poante, iliti onoga "što je pisac htio reči".
U očekivanju objašnjenja nisam dao minus.

Ili je napisano konspirativna šifra za odabrane.
;)

Tko je glasao

Kad ionako mijenjamo valutu uskoro...

Kad ionako mijenjamo valutu uskoro zašto ne bi i narod iskoristio raznolikost iste (kn) i svojim resursima priuštio sebi lagodan život. Švicarska ima visoke standarde življenja unutar Europe, zar ne? Pa dobili smo poticaje u eurima iz fondova Europske Unije a od nedavno i podosta dolara iz Sjedinjenih Američkih Država. Uz malo matematike osnovne škole i banaka dalo bi se dobro živjeti. Samo treba upotrijebiti logiku a ja ne mogu i ne smijem objavljivati vrijednosti eura u kunama kod Raiffaisen banke kao niti dolara u PBZ da ne bih iznio stare statističke brojčane podatke. Nadam se da sam bio donekle jasan jer dolazi vrijeme kad će narod početi shvaćati zbilju. Ni visoki političari kao ni ja ne smiju objasniti sve - pojedinci trebaju sami shvatiti. Nije Republika Hrvatska sama na planetu i bez obaveza prema drugima.

Tko je glasao

si uracunao razlike prodajnog

si uracunao razlike prodajnog i kupovnog tecaja, ali i troskove transakcije?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Izvod iz statistika PBZ i Raiffaizen prodajnog USD

Danas 12.04.2013. oko 15:40 zvao sam PBZ i Raiffaizen operatere da mi se pročitaju vrijednosti PBZ i Raiffaizen kupovnoga 1 USD. PBZ je imao skuplji PBZ prodajni tečaj u 1 USD (6,062197 kn) a Raiffaisen povoljniji (5,96 kn). Tržište devizama je vrlo precizno i treba tri puta računati a jednom kupovati.

Tko je glasao

a jos da si zvao riznicu!

a jos da si zvao riznicu! zaradi ni konca ni kraja ne bi bilo

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Prilika

Ovaj dnevnik sam otvorio ne samo zbog sebe već zbog cijelog puka u Hrvatskoj. Ako cijela država ne postigne pozitivan pomak na polju onoga bez čega se ne može, pod čime se podrazumijeva novac, u miru razviti i pojedinci kako mi srednjeg staleža, oni nižeg pogotovo a i oni na visokim petama neće dobiti 'dio kolača'. Socijalna politika se bavi onim što je najteže postići - spašavanjem siromašnih i omogućivanjem dostojanstvenoga života u miru i blagostanju istih.

Tko je glasao

onda probaj suvislo i po

onda probaj suvislo i po tockama opisati sto si mislio .. fino taksativno nabroji sve korake..

evo pocetni:

1. kupio sam (3.000eur vrijednost) US $ xybroj,00 po povlastenom tecaju neke riznice tolikom i tolikom

2. oni su polozeni na mom deviznom kontu za US $ u hrvatskoj banci

a daj sad lijepo dalje napisi kaj bi s tim.. jer meni nis nije bilo jasno... barem ne u dijelu zarade.. koja se postize kupovinom sitnice preko paypal-a pa nadalje povratom cega?? i placanjem cega i gdje

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

A daj sad...

Lunoprof ako razumiješ što znači globalno širenje valuta, za koje narodi osjećaju i sentimentalnu osim materijalne vrijednosti, onda bi ti trebalo biti jasno da radom za strane ulagače prije nego se jedna domaća valuta u državi ukine ne samo da se zarađuje u državi nego se i sjedinjujemo na više razina čija je osnova određena valuta (Euro za primjer Europske unije). Kako skoro svatko cijeni svoje više nego tuđe (općenito) tu se u matematici otvaraju nove mogućnosti zarade. Jesam pojasnio sa psihološke strane dovoljno? To bi ti trebala biti i osnova za kalkulacije.

Tko je glasao

Mislim da je sad jasno.

Mislim da je sad jasno.

Tko je glasao

aha.. a ovdje su ti troskovi

aha..

a ovdje su ti troskovi transfera pay palom..
https://www.paypal.com/au/webapps/mpp/paypal-fees

ako sam tu zbrcku gore dobro shvatila...

to znaci da toliko kosta transakcija... naprosto ne vjerujem da se toliko moze zaraditi na razlici tecaja kupovine US$ u hrvatskoj za kune (po prodajnom tecaju, moze i povlastenom) i prodaje tj. prenosa tih istih US$ na neki drugi bankovni racun u EUR ima..

ono sto ne znam i ne da mi se proucavati je kako se "kupuje" druga valuta pay palom.. po prodajnom ili po kupovnom ili po srednjem tecaju... i koji tecaj (iz koje zemlje i koje banke je relevantan za pay pal.. ) ono kako pise izgleda da se radi o nekom prodajnom US$ tecaju nepoznate banke u USA... a da tako kupljeni euro (za te US$) preko pay pala zavrsava na nekom tvojem obicnom racunu u eurima..

a gdje su jos troskovi transfera (prenosa novca) uobicajeni u nasim bankama i za ulaz i za izlaz..
cak i da uplacujes na neku kreditnu karticu ne vidim racunicu.. jer i to itekako kosta.. a pogotovo kosta ako hoces natrag cash..

meni se cini da je ovaj clanak proizvod "kockarske online logike"... sa nekom greskom u proracunu.. na osnovu ideje kako od slucajnog otkrica zarade na razlici u tecaju doci do stalne zarade..
da ne kazem kako je ne prijava takvih prihoda porezni prekrsaj.. uglavnom ili barem u vecini zemalja.. dobro, to samo ako te otkriju..

online kockari u pravilu ne vracaju jednom transferiran novac na neku kreditnu karticu vise natrag u zemlju.. pa tesko da se to ikako moze otkriti ako se ne radi o vecim iznosima, a ne radi se obicno (do cini mi se 4.500US$.. prolazi "ispod" kontrole, tj. ne podlijeze kontroli narodnih banaka)

u primjeru koji autor navodi.. pise da se novac na koncu nade na obicnom racunu u eur-ima.. nije decidirano receno gdje je taj novac, ponovo doma ili u svijetu.. itd itd..

tako da sve sto sam napisala ide sa rezervom.. no to je ono sto sam uspjela zakljuciti iz napisanih zbrcki tj. velikih "ideja" o zaradi..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kupovina i prodaja valuta

Kako se kod nas u Hrvatskoj tek razvijaju i definiraju zakoni globalna taksa ne može se izreći i odrediti na temelju svih zemalja u svijetu. Za Hrvatsku u smislu PayPal kupovine i prodaje deviza bitne opcije su samo "Withdraw" (prenijeti sa devizne kartice u USD-ima na PayPal račun) gdije tada računala već dodaju zaradu s time da je USD po relativno novom zadržan 5-7 dana kod PayPala a najbitniji ti je "Deposit" (prenijeti sa PayPal računa na deviznu karticu u Euro-ima) gdije se također naplati sitniš. Izračunaš tri put najpovoljnije opcije sa odabranim "Bussines Account" i to ti je najjednostavnije i najefektivnije.

Tko je glasao

Kakve gluposti Pay pal ne

Kakve gluposti Pay pal ne dopušta poslovanje u većoj količini neke valute i njezino mijenjanje. Ti stvarno misliš da bi uspio promijeniti par milijardi kuna ili milijardu i pol dolara. UZ TO TAJ NOVAC NE POSTOJI , NEGO ČIM SMO GA "DIGLI" ODMAH SMO SA NJIM VRATILI DUG.

PItaj Vladu ako ti budu odgovorili da li je uopće sjelo na račun 1,5 milijardi eura za obveznice :)?

Ti možeš privatno pokušati zaraditi na Pay Pal-u i napraviš internet mjenjačnicu pa ćeš vidjeti sve koliko se isplati.

Ovakva tafrljanja su izrazito smješna...

Justice for all !

Tko je glasao

Demokracija...

Naravno - u demokraciji smo i svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja. Busola pojedinci i skoro sve organizacije, udruge pa niti oko 99.99% puka u Hrvatskoj ne raspolažu sa milijardama dolara a i u ostalim dostupnim valutama. Oni među nama koji rade imaju kroz vrijeme i štednju priliku, naprimjer, od novca kupiti oranicu, izvaditi građevinsku dozvolu i sagraditi kuću novogradnje na selu sa osrednjim imanjem kroz kraće vrijeme - jer većinom imućniji kupuju kuće na selu jer im je dosta asfalta i gradske buke automobila imaju već samo na temelju toga predispozicije da intelektualno rade sa početnim kapitalom. A što se tiče američkog PayPala on i jest za obične ljude i sam po sebi je sudionik variranja i napretka burze.

Tko je glasao

...

Smijem pitati?

a) Jesi li ti to isprobao u praksi? Iz mog iskustva, takvi recepti obično ne funkcioniraju. (No, postoji i malen broj onih koji funkcioniraju... dok te ne uoči netko u lancu i uvede neku caku da se zaštiti.)

b) Ako si isprobao i radi, zašto trošiš vrijeme ovdje i ne zaradiš milijarde? :)

Tko je glasao

Kad smo već kod prakse

Što se tiče prakse nema tajni jer kada su banke u Hrvatskoj uvidjele da dosta ljudi radi po tehnici raspolaganja i zarade novaca koji sam opisao u ovome dnevniku zaštitile su se. Evo ti primjera: 26.01.2013. PBZ 1 USD je iznosio 5.492192 kn dok je nakon oročenja na PayPalu na serveru servisa PayPal iznosio 5.92 kn. Tu je zakon najviše u stvari poštivanje svoga financijskog tržišta i opet zarada. Vrijeme je novac u svakom slučaju.

Tko je glasao

...

Naravno - vrijeme je novac, a aplikacije su ljudske. Mogućnost greške uvijek postoji.

Dodaj tome da je mnogim domaćim bankama (da ne spominjemo poreznu) još nejasno mnogo toga, gdje bi netko trebao plaćati porez, kako gledati na uplate na novčane servise, kako podići taj novac, ovo ono... dovodi do mogućnosti zbrke - i zarade. Rijetko, ali pojave se stvarne mogućnosti, priznajem.

No, dok ne probaš sam u praksi i ne kažeš "evo, zaradio sam prvi dolar", ovo ću ipak gledati kao na "kladioničare koji za novac nude sigurnu dojavu" :)

Tko je glasao

Zarada i metode

Ja osobno nisam otvorio ovaj dnevnik kako bih pisao vlastitu biografiju ali ljudi smo pa vam mogu reći ovo... Ja sam sebi osigurao prosiječan građanski stalež sa visokim i kvalitetnim uvijetima življenja. Novci meni osobno više toliko puno i ne znače. Ima mnoštvo drugih pojedinaca kojima pamet služi dobro ali pošto ne žnaju metode i istinu kako bi ne ugrabivši sebi većinu financijskih sredstava osiromašili druge ili sebe ugroziti dužnost mi je i staviti dio metoda među redove dok se uz članove ovog političkog sajta ne razjasni većina.

Tko je glasao

Razlike kupovnog i prodajnog tečaja i troškovi transakcije

Za razliku ti je bitan samo npr. PBZ ili Raiffaizen prodajni tečaj USD-a da ga se može staviti na deviznu karticu u USD u banci, kupiti neku sitnicu PayPal-om da se na PayPal statistikama izračuna zarada na 1.00 USD i prebaciti na deviznu karticu u Euro-ima, pri čemu PayPal zadrži novce 4-5 radnih dana i naplati (nebitno o iznosu) oko 5 USD (stara statistika) globalne svijetske takse. Postoje i brojni drugi servisi tipa Macy's a većina njih traži otvoren tekući ili štedni račun na području SAD-a.

Tko je glasao

šifra

Misim da tagovi kriju šifru, samo je ne uspijevam otkriti :)

Tko je glasao

Tagovi

Tagovi samo opisuju sadržaj glavnoga dijela ovoga dnevnika koji upućuje kako između rata pod prvo i zarade sa zajedničkim boljitkom i napretkom pod drugo preporučam ovo drugo.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci