Tagovi

Impresije: Razgovor Vlada - Branitelji

Danas su završili pregovori Milanovića i branitelja.
Ili razgovori, kakogod vam paše.
Iz razgovora vođenih uživo doznali smo nekoliko stvari:

1. Premijer neće smjenjivati ministra, mada ispada da neke stvari koje su mu branitelji, pogotovo Glogoški, iznijeli, nije znao. A trebao je znati, jer ima ministra koji ga je o svemu tome trebao obavijestiti.
2. Premijer je demagog, što smo već i prije znali. Zanimaju ga stvari globalno i oko njih vrti spin. Forsira priču o HVOovcima koji tuže državu i dobijaju milijunske odštete, a ne objašnjava rješenje problema. Bitno da on ne da te novce odvjetnicima i sličnima. Da se razumijemo, tu je potpuno u pravu, ali gdje je rješenje? Što radi ta vlada kad ne zna problem riješiti? Ministar?
3. Braniteljima predbacuje stajanje na stranu inicijative "Ne damo naše ceste" i objašnjava da on NE DA milijarde na račun kamate na dug. Zaboravlja da on čitavo vrijeme rasprave o toj inicijativi nije izašao u javnost sa suvislim objašnjenjem zašto je bolje privatizirati autoceste nego ih imati u državnom vlasništvu.
4. Ne želi dati milijarde na kamate, ali je spreman plaćati mirovine i odštete agresorskim vojnicima koji bi mogli po novom zakonu o civilnim žrtvama te novce dobiti. Jer nemamo registar agresora. Vrti spin i objašnjava kako bi registar agresora značio poništenje abolicije, što je čista laž. Objavite registar da vidimo tko su ti ljudi. Priznaje da ima takvih i u politici i u svim strukturama društva i kaže da nije pravedno da ih se progoni. I ja se s njim slažem. Abolicija je fina stvar i ne bi je ukidao, ali ne želim da agresorski vojnici primaju mirovinu, odštetu ili bilo što drugo. A to se može ostvariti, jer nemamo registra agresora.
5. Ministar branitelja sam govori kako se boji za svoju sigurnost i da zbog toga ne želi raskrinkati lažne invalide. Ako će mu premijer jamčiti sigurnost i preseljenje u Kanadu, onda je spreman ići do kraja. I to kaže čovjek koji je po vlastitom priznanju uništio 9 tenkova.
6. Doznali smo da su i premijer i ministar čitavo vrijeme prosvjeda davali lažne i krive podatke. Recimo, ono da nikome ništa nije oduzeto, a onda doznamo da je 1500 ljudi izgubilo jedini izvor prihoda.
7. Dobili smo potvrdu da nam državne institucije u jednom dijelu ne funkcioniraju. Ili kako kaže premijer, "rade se greške". Al on inzistira da to nije dizajn. Međutim, ako se te "greške" ukomponiraju s time da se radije surađuje s nekim drugim udrugama, a ne s onima branitlejskima, ili da se takvima (koje su protiv braniteljskih udruga) i sa drugih računa (MVP) daju stotine tisuća kuna.....što bi nezavisni promatrač mogao zaključiti?
8. Doznali smo i to da pišemo zakone koji se onda izvrdavaju i da to zna i sama vlada i njezini ministri. Primjerice, zapošljavanje djece invalida, na način kako je Matić to opisao. Imaš prednost, ali ja imam intervju, pa te onda rušim. Ili svome dam pitanja sa testa. Ili....itd....to je sve viđeno i za neke druge kategorije građana. A istovremeno se nadamo da nam se neće dogoditi, pored tako loših zakona, da nam se agresorski vojnici provuku sa mirovinom ili odštetom kao civilne žrtve rata. Koji hlebinci.

Zaključak: Ključna osoba je Matić. Već njegove sadašnje izjave

http://www.politikaplus.com/novost/122692/mogli-smo-i-ja-i-kotromanovic-...

govore o kakvom se to liku tu radi. On će i dalje opstruirati dogovore i napretke. Zna da ga Milanović ne može smijeniti, a istovremeno će pokušati i dalje svađati vladu i branitelje. NJegove obaveze traže ministarsko mjesto i jako je bitno za njegov džep i guzicu da i dalje ostane u fotelji.
Milanović je napokon napravio potez koji je trebao napraviti prije 200 dana. Ali to je od njega sve. On neće ići dalje jer sad smatra da je napravio dovoljno. Ako se šator makne, promjene nema. Ako šator ostane, u jednom dijelu javnosti će biti osjećaj kako je Milanović napravio sve za razgovor s braniteljima, ali kako ekipa traži kruha preko pogače.
Javnost će zaboraviti da Zakon postoji, ali da ga se slabo tko pridržava, dapače, taj isti zakon se krši. MAtić je nabrojao neke stvari koje je u svojem zakonu koji je donio, a koje su pozitivne za određene skupine branitelja, primjerice dragovoljce. Samo je zaboravio napoimenuti, da nema dragovoljca koji te uvjete koji su navedeni u Zakonu može ispoštivati. Ukratko, privilegija je donešena na papiru. U praksi ona je neizvediva.

Kratko razmišljanje o današnjim "pregovorima". Ne vidim pomaka dalje, jer za neke kritične, ključne stvari, nema volje kod "premijera". Možda budući premijer bude disao drugačije.

Komentari

Tako se to dela, a ne šuć, muć...

Višemjesečno nasilno zauzeti javnu površinu, prijetiti krvavim božićem, obrijati kockastu glavu, navući crnu majicu, rasporediti par eksplozivnih naprava, držati svakodnevno misu, okretati janjce i hopla, eto ti inspiracije za ni manje ni više nego 48 zahtjeva branitelja:

http://www.jutarnji.hr/48-prava-koja-traze-branitelji-jutarnji-prvi-dono...

A ne ko jalovi sindikati - kapice, pjesmuljci i pregovorčići...

Nebraniteljska djeca će valjda morati isfurati neki novi rat, a civilni invalidi nek se odmah ubiju, mislim, ako uopće mogu...

Inače, prosječna mirovina u RH iznosi 2.266,29 kn (u taj prosjek ulaze i povlaštene pemzije), a 160.000 građana prima manje od 1.000 kn mjesečno.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Vadiš stari članak i temu

Vadiš stari članak i temu koja je prožvakana prije nekoliko mjeseci, ako se ne varam. Prijedlozi koji se nalaze u ovom članku su prijedlozi na koje smo svi davali svoja mišljenja, kao i na cjelokupan zakon. Tako da ti prijedlozi nisu prošli ni prvu braniteljsku "reviziju".

Zanimljivo je da se u tom članku ne nalaze prijedlozi nas koji smo negativno ocijenili neke od tih zahtjeva. Baš me zanima zašto.

Tko je glasao

Veljko Maric izrucen

Veljko Maric izrucen Hrvatskoj

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Veljko Maric izrucen

Veljko Maric izrucen Hrvatskoj
Mislim da ta informacija nije točna; - točno bi moglo biti ovo:
Veljko Marić vraćen u Hrvatsku.

P.S. Hvala Marijana!

Tko je glasao

Registar agresora i ino

Abolicija iliti oprost učinjena je na temelju Zakonu o općem oprostu za djela počinjena u agresiji, oružanoj pobuni ili oružanim sukobima te u svezi s agresijom, oružanom pobunom ii oružanim sukobima u Republici Hrvatskoj. Ne moram niti spominjati da ova vlada s tim nema apsolutno ništa.

Ne znam od kuda bi se izvukao registar agresora, kad je jasno da se radi o općem oprostu a ne poimence.

Taman da isti i postoji, što bi vi s njim?

Ako je netko aboliran, on ima potpuno ista prava kao i svaki građanin ove zemlje, pa tako i pravo na mirovinu, odštetu ili štoveć...

Što se tiče zapošljavanja djece branitelja, Matić je na pitanje koliko ih je zaposleno, trebao odgovoriti jednostavno: svi koji su ispunili propisane uvjete. Ako je uvjet i intervju pa se netko pokazao bolji - sori! Ako plivaš 100 metara i netko ti da prednost 50 m ali naiđe šampion koji te pobjedi unatoč tome, žalim slučaj; pomiri se da ima boljih unatoč tvojoj prednosti.

Sve što je citirao Glogoški su pojedinačni slučajevi i Milanović ima pravo kad kaže da to nije dizajn. Naime, zakoni/propisi/pravilnici...sve što propisuje neko ponašanje radi se s najboljom namjerom da pokrije sve slučajeve. No, svi znamo da je život kompleksniji od paragrafa...tako se uvijek nađu iznimke koje potvrđuju pravilo. No, ti se slučajevi onda naknadno pojedinačno i rješavaju.

Ništa novoga nismo čuli, iako moram priznati ovo s registrom agresora me uznenadilo a i podrška Klemma i Glogija ovima koji traže silne pare s lažnom dokumentacijom i sad se tuže (Hercegovci?)!

Milanović je tu bespotrebnu raspravu u obiteljskom okruženju trebao davno prije zaključiti i ostaviti Matića da riješava tehnikalije...no, bili smo bar svjedoci neočekivanog ulizivanja Milanoviću i isprike Klemma koja, bar što se mene tiče, ne znači puno...da se ispričao za 200 i neštodnevno mrcvarenje građanaZagreba i šire, još bih i razmotrila.

Ostalo ne komentiram jer jednostavno ne stoji.

P.S. Što je 9 tenkova u usporedbi s bijesom raskrinkanih lažnih branitelja?

Statistička pogreška

Tko je glasao

Taman da isti i postoji, što

Taman da isti i postoji, što bi vi s njim?
Mi? Ništa.
A što bi oni?

Tko je glasao

Ne znam od kuda bi se izvukao

Ne znam od kuda bi se izvukao registar agresora, kad je jasno da se radi o općem oprostu a ne poimence.
Taman da isti i postoji, što bi vi s njim?

Jebote, s kojim mentalnim sklopom ja moram raspravljati. Mjesecima traje prosvjed, mjesecima se o tome priča, i sam sam nekoliko dnevnika napisao, stotine komentara, a onda izlijeće neki Sanjar i pita koji će nam kurac registar agresora.
Ajmo opet objasniti.
Korak po korak.

Režim hoće donijeti zakon o civilnim žrtvama rata.
Ciilne žrtve rata bi bile materijalno obeštećene, mirovina, naknada, jednokratna isplata.
Civilne žrtve DR-a su svi oni koji su stradali, civili i nema veze na kojoj strani bojišnice su bili.
Znači, Matićevsa priča: Ranjena Ivanka u Zagrebu i Jovanka u Kninu.
Obje moraju imati jednaka prava.
A kako znamo za Jovanku da je bila civil? Je li možda Jovanka bila krajiški terorist ranjena u borbi?
Ako nemamo registar onih koji su ratovali na strani Krajine, ako nemamo registar agresora, onda se vrlo lako može dogoditi da agresoru damo mirovinu.
Jasno sad?
Registar agresora se ne bi koristio u svrhu proganjanja, jer oni su abolirani za oružanu pobunu, već samo da ne može koristiti prava iz tog zakona.
Na papiru će stajati stavak da neprijateljski vojnici ne mogu koristiti beneficije tog zakona, ali neće biti praktičnog načina provjere toga. I onda imamo još jedan zakon u nizu "koji je dobro osmišljen, ali u praksi ne radi".

Što se tiče zapošljavanja, Matić je rekao jedan od načina na koji se krši zakon, a ti se tome podsmjehuješ. Znači, sam ministar zna fore na koji se zakon krši, ali nije ugradio mogućnosti kažnjavanja prekršitelja ili što manje mogućnosti manipuliranja zapošljavanjem. Što misliš zašto? :))) Jesi li se ikad prijavio na neki natječaj i nisi dobio posao, a ispunjavao si sve zahtjeve? Ovo nije stvar samo invalida rata i njihove djece, već se radi svima u Hrvatskoj. Mogućnosti da se manipulira su ostavljene kako bi Miljanić ili slični njemu, mogli zapošljavati partijske članove i uhljebe. Da se razumijemo, lako je napraviti kontrolne mehanizme s kojima se to riješi, ali partijama to ne odgovara.

Kaže Milanović : nije dizajn. Riječ je o greškama, a ne o namjeri. Kako objasniti da se godinama objašnjavaju te greške, da se godinama događaju, da se na njih upozorava, ali nijedna vlast ne reagira. Eto, mislila Jadranka prije nekoliko godina neke stvari riješiti pa se sjetila Ustavnog zakona. I to nije prošlo. Pa sad ti reci nekome čija se prava stalno krše, kome se zakon ne poštuje, da je to - slučajno. Stvara se frustracija na frustraciju. I naravno,. zašto bih ja poštivao zakon, ako ga sama država, donositelj zakona ne poštuje. I ne samo ovaj nego gomilu drugih. Jebote, pa država mjesecima svojim radnicima ne isplaćuje plaće, mada je to kazneno djelo, i svi u vlasti i oporbi to znaju i NIŠTA se ne događa.

Ovo s HVO-om je priča koja traje 20 godina, na koju se godinama upozoravalo kako može eskalirati i sad kad je došla voda do grla, onda je najedanput došlo i iz guzice u glavu. Ej, pa ne može se problem rješavati tako što ćeš ljudima ukidati i ona prava na koja imaju pravo. Ili opet tako što ćeš kršiti zakon i što će te za par godina (državu) koštati još više nego sada.
Samo MORH na radne sporove godišnje plaća 70 milijuna kuna kazni. Do prije par godina bilo je 40 milijuna kuna. I kad su ministri i svi ostali upozoravani da će biti i još većih problema, samo se odmahivalo rukom i bahato ponašalo. Sreća je što ljudi nisu prije tužili pa je nastupila zastara. Ovo ti je samo primjer.

Zagreb se uvijek može odreći ministarstava i Vlade i smjestiti ih u neke druge gradove, tako da nikakvi sadašnji ni budući prosvjednici neće uznemiravati "građane". Uostalom, i Klemm i Glogoški su se u više navrata ispričavali građanima Zagreba za svaku neugodnost koju je prouzročio prosvjed.

Ono što ne komentiraš ne stoji, a ovo što komentiraš to stoji? Svašta :))

I Matić ne govori, a ni ja o lažnim braniteljima i da mu oni prijete (uostalom, takvih je do sada, navodno, otkrio 55) nego govori o lažnim invalidima i da se boji njihove osvete. A sve je to lako napraviti, ako je to istina što MAtić kaže. Po zakonu i on i obitelj mogu imati 24satnu zaštitu. A kad obavi posao i razotkrije te "gomile lažnih invalida" onda se, zahvaljujući suradnji između država, može smjestiti u bilo koju državu EU i tamo mu se stvori novi identitet.

Jest....al Matić se nije bojao tenkova, a sad se boji SMS i Facebook poruka. Imao je Napoleon pravo: SMS poruka je uistinu jača od mača. :)))

Tko je glasao

abolicija znači upravo to

neće te se goniti zbog samog sudjelovanja u oružanoj pobuni protiv RH.

amnestija i oprost..sve je to Franjo dao Srbima u Hrvatskoj kao čin milosrđa pobjednika nad poraženima i poniženima...em nas nije pustio da ih masakriramo u Oluji..nego je naredio da se ostave prolazi..em je u Saboru pogurao aboliciju, amnestiju..što je u redu. U pobijedi treba biti velik. Milosrdan. Viteški se ponijeti prema poraženom.

Čak je pustio iz zatvora već osuđene. Svejedno ga vi iz sfere jugošljama pljujete..... do neki dan kad ste se počeli pozivati na njega.

Međutim, to ne znači da smo jednako krivi za rat. Neki su bili agresori..čak je i neki međunarodni...ajmoreć neutralni sud..tako nešto zaključio i napisao.

Znači...Srbin..bivši četnik, agresor..ne može biti u istoj ravni s hrvatskim braniteljem..ma da je ne znam koliko Zokijev glasač.

Može neka socijala jer smo socijalna država..tamo kod Milanke Opačić..ako mu baš treba da ne crkne od gladi...ali ne mogu istovremeno i hrvatski branitelji ići zajedno s tim Čejenom..kod Milanke moljakati socijalu..u istoj čekaonici.

Istovremeno..za Srbe ima poseban zakon...ok. u redu to im je Pupovac isposlovao aparheid kod onog pedera Sanadera.

Ukoliko već postoji taj Zakon..molim lijepo..treba ga se dosljedno pridržavati... a ne čas manjina, čas građanin s jednakim pravima....

Pa Pupovac hoće da se zaposle manjine po nekom ključu u javna poduzeća, državne službe..ok.onda kvota kako je i predviđeno..al onda nema više ovog kako Orsat i sl. rade..na cesti..stranački....

Ovo s intervjuem nabij si u guzicu. Milanka je svom silom htijela zaposliti jednog svog kao ravnatelja u nekom domu za bolesne starije osobe ovdje u Sisku...i zaposlila ga je...jedan uhljeb više... naravno po stranačkom ključu za ravnatelja.
Istovremeno se ne poštuju odredbe o djeci poginulih branitelja..nego mu se kaže; moram primiti ovog jer je..manjinac...

Četnici kao agresori ne mogu biti plaćeni po niti jednoj osnovi...iz proračuna RH..za vrijeme staža dok su bili to-agresori.

Koji zastupaju to..to su izdajice i faktički pripremaju novu generaciju četnika za novu agresiju...to je nonsens samo po sebi....

Naravno..tebe žuljaju i Hercegovci....i ti znaš da su "silne pare" i "lažna dokumentacija". kako znaš?

Što se tiče Matićevog kmečanja..pa kako se nije bojao KAD JE OBJAVLJIVAO registar branitelja.

Da su presude u Hagu bile drugačije svi bi mi bili tretirani kao Purda ili Marić. Ne bi smjeli promoliti nos preko granice.

Eto, taj lažov ZNA za tolike lažne branitelje i pred svojim šefom javno, pred kamerama ..kaže da ga je strah za svoj život. Moš si mislit vrijednog pacovskog života izdajice.

Naravno da zna..kad se on najednom "izliječio" kad je postao ministar....ali ništa nije vratio od onog što je dobio..dok je bio pudlica Jadranke Kosor gdje ga je zbrinuo ujak/stric Njavro.

Eto, DORH , USKOK i dr. ne mogu rušiti nalaze koje su potpisali dvije..tri komisije liječnika psihijatara, ali eto ON bi to rješio..al da mu se osigura Kanada. Pa to nije vrijedno stripa ili neke kafanske raspre.

Eto, kao častan čovjek..što naravno nije..trebao je onda reći svom šefu premijeru....jebiga..registar je bio promašaj..nismo otkrili ni jednog lažnog..ja to ne mogu...i podnijeti ostavku. Ionako je Josipovićev mućak podmetnut Milanoviću..a na vezi ga drži Vesna Teršelić..što dovodi do Save Štrpca i srbijanske obavještajne službe, vlade u izbjeglištvu Krajine i te stvari.

Običan petljanac koji laže..može lagati dezerterima poput Milanovića..al ne može svojima..vojnim policajcima iz Vukovara koji su ga izvukli iz podruma i priveli na mobilizaciju.
Devet tenkova..moš si mislit..Mirka i Slavka.

sve dobro...

Tko je glasao

a postoji li kakva impresija

a postoji li kakva impresija kao odgovor na logično pitanje - zbog čega se ekipa nije odmah na početku prosvjeda odazvala pozivu da na razgovor kao današnji dođu u institucije sustava?

mislim, gledali smo i onda "live" prijenose upućenih im poziva na razgovor i bahatog odgovaranja da nek` izvole institucije doći k njima u šator pa se pitam, što se u međuvremenu promijenilo (ukoliko ekipa doista djeluje neovisno i misli vlastitom glavom)?

moja je impresija, ipak, da neke veze s time ima činjenica da je "nekim političkim opcijama" počeo padati rejting i da je javnost bespridržajno osudila neke postupke s markovog trga i savske pa da je pod hitno trebalo uprizoriti malo konstruktivnosti i volje za kompromisom

no koliko je iskrenosti u tome, brzo će se vidjeti

B-52

Tko je glasao

Ekipa se je odazivala i išla

Ekipa se je odazivala i išla na razgovor prije ovih prosvjeda. Ako si gledao današnji razgovor onda ti je jasno. A trebalo bi ti biti i jasno da koristi nije bilo jer je Matić vodio svoju politiku, nije slušao savjete, nije rješavao probleme, nije radio svoj posao.
Kad je prosvjed počeo, onda je glavni zahtjev bila smjena rečenog Matića. A kad tražiš nečiju smjenu onda ne ideš s njim razgovarati.
Dalje, Glogoški je bio na razgovoru kod Milanovića. Onom tajnom za koji ga je Milanović tražio da šuti i ne priča o tome. Danas smo doznali da je stvarno bilo tako kako je rekao Glogoški. Jer Milanović nije opovrgao da je on tražio tajnost. I da se Glogoški držao dogovora. Čak i njegova žena.
Jedini poziv na koji su branitelji došli i odmah otišli bio je prvi put u Saboru. Po meni, glup potez, jer to je bilo vrijeme kad je trebalo iskoristiti situaciju i planirano odigrati scenarij sličan onom u petak. Ali eto....malo ćemo biti fer i fini.
Drugi put u Saboru je Leko izbacio branitelje. Ne može po poslovniku.
Svi ostali razgovori su se vodili unutar saborskog odbora i sa političkim strankama.
I s predsjednikom i predsjednicom.
Odbijanje je došlo i od strane VLade i ostalih u dva navrata dok su se pozivali da dođu na okrugli stol. Mogli su čuti ono što se čulo danas. Pa ne bi neki gledali kao telad u šarena vrata.
I zadnje odbijanje, ono u petak, kad je Milanović odbio razgovarati s braniteljima.

Dakle, na koje ti to pozive točno misliš?

Tko je glasao

mislim na one odmah na

mislim na one odmah na početku, prije nego je glogoški išao tajno razgovarat..na one izjave u kamere da "neka oni dođu braniteljima" i sl.

B-52

Tko je glasao

Kad je prosvjed počeo, svi su

Kad je prosvjed počeo, svi su branitelje upućivali na Matića, Nađ i Glavaševića. Ne možeš razgovarati s ljudima od kojih tražiš odstupanje s funkcije, ostavku.
Na što točno misliš, ne znam, trebao bih vidjeti u kojem je to kontekstu i kad rečeno. Ali branitelji su išli na sve jedan razgovor, dogovor...jedino kad su djelomično odbili razgovarati je bio onaj trenutak u Saboru kad su samo iznijeli zahtjeve. Vjerojatno je procjena bila da od Sabora u tom trenu nema pomoći. Po meni, krivo.
Sve ostalo je režimski spin i manipulacija.

Tko je glasao

zar ste vi pederi i

jugošljam vrijedniji od branitelja D.r...ako možete doći na noge gayevima .....i njih podržavati..pa zar su oni vrijedniji od onih koji su odbranili državu od četničke kame....

za Juge je i vaš voljeni Tito osluškivao što pričaju partizani subnorovci...i ravnao se prema tome...jebeš demokraciju ako nam pod izgovorom demokracije hoćete uvaliti onu štafetu koje repliku je primila Vesna P. kad su je proglasili za gayprijatelja desetljeća...

(za neupućene: umotanog dildu)

Ako su vam pederi važniji od nas...a tko vas jebe..sve srušiti i graditi ponovo...naravno..bez vas....

sve dobro...

Tko je glasao

ah, ja naivac...

... mislio da se bilo naroda i slično osluškuje - izborima.

Dakle - staljinističke metode. Ustaše "su znale" bilo naroda - pa su postupale kao da imaju narodnu volju uklesanu u glavu... aha. A tako su i komunisti "znali" bilo naroda - pa su barem fingirali nekakve izbore nakon pobjede iz WW2.

Tako i ti znaš "volju hrvatskog naroda" - iako se ta volja vrlo često očituje tako da Mesić dobije dva mandata (Josipoviću je stvarno izmakao za dlaku) te da "nasljednici komunjara" relativno lako dobiju izbore.

Super je što si ti Uber-Hrvat, pa imaš veća prava prosuđivati što i kako.

Tko je glasao

Novinari -crveni aktivisti

Volja naroda se stvara medijima, pa su SDP-ove crvene snage okupirale HRT, ali stisnuli su ga tako da narod prepoznaje zagrljaj crvenoga udava i četničkoga dvoglavoga orla i sve više gleda tajne SDP-a koje izlaze na vidjelo na drugim televizijama: nakon Orsata, sada smo gledali i mrežu Josipovićeve "aktivistkinje" Danice Spasović- koja odrađuije posao na Trgu sv, Marka i na Babićevu Index-u.

Pokazao se novinarski crveni krug : glasnogovornica SDP-a Danica Spasović i novinarka Nove TV Tatjana Krajač, novinarka Foruma Sandra Bartolović i novinar RTL televizije Petar Panjkota.koji već sada pokušavaju režirati izbore:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/sprega-vladajucih-milanoviceva-gla...

Tko je glasao

ma ništa ti ne brini..dok je

ma ništa ti ne brini..dok je bujice, dnevno.hr/sr/ba ..narod neće biti uskraćen za "istinu" koja će tebi biti po volji :)))

B-52

Tko je glasao

Ovdje se ne radi o

Ovdje se ne radi o interpretaciji već o videu koji dovoljno govori sam za sebe.

Tko je glasao

kako da ne? pa ne

kako da ne? pa ne interpretira li upravo petra?

video "govori" kako funkcionira novinarska i pr struka...misliš da glasnogovornici drugih stranaka funkcioniraju drugačije?

meni je i u tom slučaju interesantno to tajno snimanje..ovo je već treći slučaj..slučajno su svaki put na meti članovi jedne te iste stranke?

B-52

Tko je glasao

Neš ti videa. Da znadeš kako

Neš ti videa.
Da znadeš kako funkcioniraju uredi za odnose s javnošću znao bi da je potpuno normalno da glasnogovornici komuniciraju s novinarima i razmjenjuju informacije. Pa to im je posao, zaboga.

Svaki takav ured ako želi profesionalno obavljati posao radi to na taj način. Bio to ured za odnose s javnošću neke političke stranke, udruge, institucije, pjevačke zvijezde, privatne tvrtke...

Prosvjednici su također trebali organizirati jedan takav ured odmah na početku prosvjeda. Vjerujem da bi u javnosti bilo manje konfuzije oko toga što su povodi, razlozi i ciljevi prosvjeda.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

znamo to @silverci

al zar nije novinarski slatkiš..kad imaš snimku gdje se neki/a izražava o svom šefu kao "tvrdoglavom".. čime potvrđuje da Zoki slabo stoji i kod svojih.
Manipuliraju njime i sl.

"smeće" veliš..pa naravno..novinari su smetlari,a pr-stručnjaci pogotovo...

Oni moraju čistiti kad su angažirani, iza onog što uneredi onaj koji ih plaća.

Da bi branitelji trebali imati bolje predstavljanje u javnosti..tj. nekog stručnjaka za komunikaciju..slažem se...

sve dobro...

Tko je glasao

A to da je Milanović

A to da je Milanović tvrdoglav nismo znali i do sada?

Pa sjeti se samo kako je uporno skupljao potpise u Saboru za sastaviti Vladu 2007. godine. A izgubio izbore.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

da, već tada je pokazao silnu glad

za vlasti..sklonost neprihvaćanju poraza...što smo vidjeli i kod nečestitanja predsjednici...jednostavno..kućni odgoj..odgojen je u anacionalnoj boljševičkoj jugosferačkoj udbaškoj obitelji tzv. zlatna komunistička mladež... i to se reflektira i danas na posao premijera... najbolje mi je kad sam za sebe tvrdi da je- državnik- haha..

siguran sam da to za njega ne misli ni njegova Sanja zvana "tanke kriške"

sve dobro...

Tko je glasao

Ako nije ništa sporno, zašto

Ako nije ništa sporno, zašto onda SM pljuje po medijima koji prenose video?

Tko je glasao

Ne znam, pitaj

Ne znam, pitaj njega.
Pretpostavljam da je zbog toga što su u stanju objaviti svakakvo smeće. Kažem pretpostavljam, ali znati ne mogu.

Nekad je ovdje na pollitici pisalo nekoliko ljudi koji su stručnjaci za odnose s javnošću i prava je šteta što više nisu tu da malo objasne kako taj posao funkcionira.

Ponovit ću, da prosvjednici imaju formiran jedan takav ured njihove poruke bi brže, lakše i preciznije dolazile do javnosti.
Povremeno održavanje presica, što prosvjednici čine, su daleko od ozbiljne komunikacije s javnošću.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Njega sam i komentirao, ali

Njega sam i komentirao, ali onda si se ti javio. Pravnik?

Tko je glasao

Ne. Danica Spasović. ;-) Ti

Ne. Danica Spasović. ;-)

Ti si komentirao njega, a ja tvoju konstataciju da video govori sam za sebe. Govori, ali ne ono što ti čuješ. Ili želiš čuti.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ja ništa nisam ni rekao. Osim

Ja ništa nisam ni rekao. Osim da video govori sam za sebe. Kako ti onda znaš što ja mislim? Vidovita Danica?

Tko je glasao

volja naroda se stvara medijima

To vrijedi i za razdoblje kada je početkom samostalni RH cijeli HRT bio u rukama HDZ-ovaca, pa su nam razni Šagolji objašnjavali objašnjavali pravu istinu?

Želiš reći da mnoge stvari od tada nisu bile volja naroda, već je to stvoreno pod pritiskom državnih medija?

Tko je glasao

Tko je očekivao nešto

Tko je očekivao nešto konkretno pozitivno u razgovoru Branitelji - Vlada; - taj je neizlječivi optimist.
Branitelji imaju činjenice a Vlada (milanović) ih nema.
Branitelji legitimitet a Vlada ga očito više nema.
Branitelji su na razgovor došli s ciljem razrješenja problema a Vlada ih patološki mrzi i ne želi uopće razmatrati bilo koji njihov problem

Rješenje: Parlamentarni izbori i lustracija!
Da se ne ponovi antihrvatska Vlada opet u nekoj budućnosti, bližoj ili dalje.

Tko je glasao

Moja impresija je da od

Moja impresija je da od sedmorice njih koji su bili na sastanku čovjek ne zna tko je došao nepripremljeniji.

Nakon 200+ dana prosvjeda očekivao bih da prosvjednici dođu s konkretnijim i preciznijim zahtjevima.
Isto tako očekivao bih da su premijer i ministar branitelja bolje pripremljeni i informirani.
A za ministra obrane Antu Kotromanovića ni ne znam zašto je bio na sastanku jer nitko od četvorice predstavnika prosvjednika nije djelatna vojna osoba koja bi potpadala pod ministarstvo obrane.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nije mi jasan tvoj komentar.

Nije mi jasan tvoj komentar. Jesi li ti uopće gledao sastanak?
Glogoški je govorio o konkretnim primjerima i brojkama. Klemm je govorio o odnosu i vlasti i institucija, ali ponegdje i društva prema braniteljima.
Matić je govorio o svemu, općenito, što je ministarstvo učinilo u zadnje tri godine. Neke od tih njegovih tvrdnji su diskutabilne.
Milanovića te "sitnice" nisu zanimale. On gleda taj problem u širem euroatlanskom integracijskom spektru. Strateški. Npr., kako će se to odraziti na politiku Kine prema Sibiru. I stalno priča onako kako misli da će se svidjeti SDP-ovskom biračkom tijelu.
Onaj nesposobnjaković od ministra obrane nije ni trebao biti tamo. Njemu je doprinos MORHa braniteljima prijevoz helikopterima na Divjakušu. A kako bi se onda zvao prijevoz Josipovićeve PR agencije vojnim helikopterima od Zagreba do Zaboka? Trenažni let.
Jukić je spomenuo registar agresora, jako bitnu stvar, i to da je Matić obećao objavu i toga. To nisam siguran da je obećao, ali takva percepcije se mogla dobiti u vrijeme objavljivanja registra branitelja. A možda je Matić nešto obećao i van medija, to ne znam.
Treščec je govorio o konkretnom problemu s kojim se suočavaju PTSPovci.
I to je to.

Mislim da su svi došli dobro pripremljeni, a Matić i Milanović su se pripremili najviše za politiziranje. U raspravi su i drugi pokazali da i oni mogu politizirati, po meni, nisu se trebali uvući u takve rasprave, već se držati konkretnih stvari koje su naveli na početku svojeg izlaganja.

Tko je glasao

Weteran, Za ljude koji više

Weteran,

Za ljude koji više od 200 dana trpe zimu, vrućinu, gluposti vlade,napade od ljevičarskog i "antifašističkog" šljama, trebaju na takav susret krenuti pripremljitivi.
Pogotovo jer je vlada namjerno odugovlačila te pregovore sa namjerom zasićivanja javnosti.

Tko je glasao

skviki

ako nisi znao,vlada ne pregovara.prva milanoviceva recenica je bila :"dobro dosli na razgovor."kratko i jasno im je dao do znanja da nema pregovora.

Tko je glasao

ti i ostali Srbalji @tenor

trebate znati da je Milanović Hrvat..i u slučaju stani-pani...što misliš na koju strani će se prikloniti...

zato, kao Srbin..ti nemaš pravo glasa ni tvoje mišljenje se ne računa u unatarhrvatskim razmiricama.... to što mi malo svoje labilce i komunističku kopilad dovodimo u red...tebe kao Srbina, četnika , traktoristu i pobegulju ne bi trebalo zanimati...

Znam da bacaš drkicu da se malo lije hrvatska krv...al ako se mi potučemo zbog vas..i nekih vaših kao prava...imat ćeš goste tu u Omahi....poprilično.

Domaći Srbi su toga manje više svijesni..a ti si nesvjestan...da si svjetan ne bi danas u kasnim šezdesetim klao krave kod nekog mesara tu u USA..nego bi kao moj prijatelj Mile..pecao ribu na Kupi, roštiljao i imao hrvatsku mirovinu cca 1000 Eurića.........i sva prava kao hrvatski etnički a ne politički Srbin u Hrvatskoj.

sve dobro...

Tko je glasao

budalo

otrijezni se pa sjedni za kompjuter.
"...al ako se mi potučemo zbog vas..i nekih vaših kao prava...imat ćeš goste tu u Omahi....poprilično."
kao prvo necete se potuci zbog "nas" nego zbog VAS.a sto se tice gostiju,"bujrum".moja vrata su vam uvijek otvorena.cak i tebi i otpisanom.
P.S.skvikija i ppetru ne bih primio.
nego,ako nisi primijetio danas ne radim.uzeo sam dan godisnjeg da gledam mec djokovic-nadal.bas me ovaj nas mali obradovao.uzivao sam u mecu.a ako ti nije jasno ovo "nas",mama mu je iz vinkovaca,pa je vise nas nego cilic.radujem se ovom malom coricu.to ce nakon karlovica biti sigurno najbolji HRVATSKI tenisac u zadnjih desetak i vise godina.

Tko je glasao

meni je isto drago

kad neki iz ovih krajeva ostvaruje uspjehe u sportu i sve 5. što se toga tiče...

..ovo o gostima možda nisi dobro shvatio, ali me ne čudi...

sve dobro...

Tko je glasao

drvosijek

"..ovo o gostima možda nisi dobro shvatio, ali me ne čudi..."
ovo o gostima sam sada shvatio vrlo dobro.samo nemoj mi ti slati goste,nego dodji ti i otpisani.lijepo sam vam ponudio gostoprimstvo,a sada,nakon ovog komentara ti kazem,i tebi i njemu,dodjite i jebacu vam mater obojici.jasno?mars djubre.

Tko je glasao

lijepo sam vam ponudio

lijepo sam vam ponudio gostoprimstvo,a sada,nakon ovog komentara ti kazem,i tebi i njemu,dodjite i jebacu vam mater obojici.jasno?mars djubre.
Tko je kome p.....o mater... Pa to smo vidjeli od 1991. do 1995.:):):)

P.S. Inače, mnogi bi te ljudi shvatili malo ozbiljnije da nije očito koliko si neotesan a i otpisan.
Zato ti @otpisani neće doći "na vrata" a sumnjam da će to učiniti i @drvosjek.:):):)

A i inače, mama mi je odavna mrtva, otac već 24 godine u grobu...
Upristoji se; - možda te tada primim ja u svoju kuću ako dođeš u moju Domovinu, a ako ideš u "otačbinu"... pozdravi je! To ti je možda zadnja prilika da vidiš Šešelja živog a nije mi poznato dijeli li još uvijek naslov "vojvoda" svima i svakom.

Tko je glasao

a sumnjam da će to učiniti i @drvosjek.:):):)

što..da odem tamo pa da mi zbriše...u današnju Hrvatsku i upiše se u sdp ili hns...taman posla da im povećavam članstvo..ionako su pretrpani ..što aboliranim što prikrivenim Čejenima...

lijepo sam im gledao u leđa kad su odlazili na, pretežno ukradenim traktorima od Hrvata koje su 91. protjerali dok su etnički čistili teritorij zamišljene velike Srbije...nisam ih željan..daleko im lepa, bre kuća

sve dobro...

Tko je glasao

Nisu ni tvoje impresije meni

Nisu ni tvoje impresije meni jasne.
Ali to je nebitno, svatko svijet oko sebe doživljava na svoj način.

Ukoliko u međuvremenu nije uvedeno da svi moramo imati točno određene impresije.

Impresija
1. doživljaj izazvan neposrednim opažanjem predmeta, prirode ili situacije; dojam, utisak
2. psih. ono što je neposredno doživljeno (za razliku od onoga što je zapamćeno, interpretirano ili logički izvedeno); osjet
3. fil. metaforično zamišljanje spoznajnog čina (zamišljeno kao mehaničko »utiskivanje« materijalnih likova u neku plastičnu spoznajnu podlogu)
4. fil. pov. u srednjovjekovnoj skolastici, dojmovi osjetnih kvaliteta, odnosno psihičke aktivnosti izazvane djelovanjem fizičke okoline na osjetne organe

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci