Tagovi

Imperija uzvraća istinu

Blog se preselio na novu adresu:

aleksandar-hatzivelkos.from.hr

Ovaj upis možete pak naći na ovom linku

Vremenom ću sve dnevnike preseliti na novu adresu, no blog na pollitika.com ne namjeravam brisati, u prvom redu radi komentara koji ipak predstavljaju tuđe uloženo vrijeme i mišljenje - čime, smatram, nemam pravo raspolagati.

Nadam se da se i dalje čitamo.


Prije više od godinu dana, u lipnju 2010. pisao sam o tada aktualnom sindikalnom prikupljanju potpisa za referendum o ZOR-u . U tom sam tekstu povukao slijedeću metaforu:

Naime, pregovarajući sa sindikatima, Jadranka je odlučila zaigrati staru Sanaderovu igru – spinanje. Jadranka je tako govoreći na sjednici Vlade, u javnost pustila spin kako „bi se već u petak mogao postići dogovor između sindikata i Vlade“. Ili Darth Jadranka ne igra tako dobro manipulativnu igru kao njezin Sith učitelj, Darth Sanader (uostlom, poznato je da u Sith redu učenici nasljeđuju učitelja eliminacijom, a ne zato jer su ih nadrasli u kvaliteti), ili su sindikati kroz ponavljanje nešto i naučili – kako bilo da bilo, rezultat je isti.

Napisano sam popratio i malom slikicom – jest da je amaterska, ali prenosi poruku.

Ono čemu se nisam nadao jest da će tu moju usporedbu godinu dana kasnije ponoviti i potvrditi upravo – Jadranka Kosor:

Continue reading →

Komentari

Što s HDZ-om

Censeo ceteram HDZ esse delendam

sic est in fatis

Tko je glasao

nije ni Dart Vader što je nekad bio

Luke Skywalker, mladac koji je naivno, i preagilno uletio u igru, koji je prvu polovicu serijala demonstrirao podosta problema sa vlastitim egom, koji je proživio i poraz u sukobu sa samim sobom (izbori 2007.), te kojemu je otac upravo Darth Vader (ne piše li se stalno da je Milanovića u Ministarstvu vanjskih poslova svojedobno zaposlio baš Sanader?), te koji je u procesu našao dovoljno mudrosti i zrelosti. Ostaje vidjeti da li će se paralela i u tom segmentu ispuniti.

odlično hatzivelkose

luka

Tko je glasao

Preodlično!

Zakon mi je rečenica u kojoj se ukazuje na to da je premijerka ne znajući izrekla istinu o HDZ-u! I paralele sličnosti su majstorski obrađene! Kao ljubitelju Star Wars-a dođe mi da povedem ustanak protiv Imperije!!!

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

Dark sajd for d brajd fjucr

dark sajd

a usput i obavijest gradanske akcije :

Građanska Akcija
Dragi simpatizeri!
Evo vam ekskluziva: sutrasnja dogadjanja medijski pokriva Radio 101!
Nama pravim zagrepcanima i ostalima koji u Zagrebu zive i vole ovaj grad, Radio 101 predstavlja dusu Zagreba i mnogi od nas su odrasli uz njega.
Iako novinari Radija 101 vode svoju bitku za opstanak, oni nalaze vremena voditi i nasu borbu. Mi im se na tome zahvaljujemo i porucujemo:

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ta Kosoričina ignorantska

Ta Kosoričina ignorantska bedastoća naravno zaslužuje ruganje, ali... HDZ uzvraća istinu? :-)

Evo ti istine.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

more još gluplje i bezobraznije

,, Prije smo umirućeg pacijenta sa Križina trebali transportirati do Firula, a sada za to više nema potrebe", pohvalio se Marasović

Ti marasović je elitni dotur hdza i vođa podružnice te bande u splitu .
Koja debilčina . Umireš na križine a on te vozika da umreš na firule. Ka da ti nije isti kurac umrit na hodniku križina ili firula . Hodnik je hodnik, čak je oni na križinama bolji za umrit jerbo se ne gužvaš sa onima koji čekaju red kod doktora .
Da nije ti hdz opljačka te križine koje su prije bila vojna bolnica , more bit da nebi mora ni umrit jer bi te možebitno izličili.
Opljačkali su sve stroje za ličit i podilili svojim hdz likarima .Sve su opljačkali i sad ideš kod tih likara privatno na te stroje.

A i ove firule samo opitura tri četir sobe i brže bolje sa jadrankom otvori prije nego pitura padne . Kad otvaraju te tri sobe one umiruće iz hodnika stivaju u podrum dok ode televizija .

Na te firule isto ka da si na derneku u vrpolju . Sve neki hdzovski dileri . Jedan dila mineralnu , drugi čajeve, jedan duvan . Ima jedan otvorija renta kar televizora . Daš tries kuna i gledaš cili dan televiziju .
Tako kad rentaš tv omak doniraš pet kuna marasoviću i pet kuna hdzu.
Mislija je ti hdz stavit i automate za kocku ali je odustao , nebi išlo,. diš kockat kad završiš na firule . Uvati te tolki očaj da smo misliš na gospu,sv duju,sv antu i ostale svece.
Na firule izredaš u po ure cili katolički kalendar i roka i lucu i alfonsa koliko te od tog očaja ujiti debuleca.

Tko je glasao

Ušla sam jednom prilikom

u tu vojnu bolnicu.... Prljavi prozori da ne vidiš kroz njih, po hodnicima neko sivo i posušeno cvijeće u kantama od benzina ili lož-ulja, bolesnički kreveti iz bitke na Neretvi, poderana, pokrpana, pa opet poderana posteljina, smrad... A medicinske sestre u svojoj sobici gledaju tv sapunicu. Kad ih bolesnici trebaju, onda zamole nekoga od posjetitelja da ode do te sobice i zamoli ih da dođu. Onda one dođu.... kad završi sapunica...

Bože sačuvaj. Sjetila sam se onog Solženjicina i one njegove knjige "Odjel za rak"....

Tko je glasao

a možda je stvar jednostavnija?

'Vrijeme je da imperija, koja se zove HDZ, uzvrati udarac!...
možda je to ovo priznanje da je "belosvetski imperijalizam" nji´ovo izborno tijelo?

Tko je glasao

Jel ovo dio programa SDPa ili se sramiš pričati o istom !?

(uostlom, poznato je da u Sith redu učenici nasljeđuju učitelja eliminacijom, a ne zato jer su ih nadrasli u kvaliteti)

Jest ba kako drugačije uopće može i biti !?
Milanović je živi dokaz kako se u Strankama napreduje sukladno transparentnim Kriterijima koji jasno definiraju "pravila igre" i doprinose Kvaliteti i Progresu ...
Čovjek je uistinu nadrasao u kvaliteti čak i sebe samog :)

Paralelno s Jacom istu je poruku ( sukladno tvojim neovisno objetkivnim kriterijima ) prenio i SDP

Ovom porukom Jadranka Kosor je javnosti uputila do sada jedinu istinitu predizbornu poruku.

Naime, ako se promotri malo bolje, između HDZ-a i Imperije se uistinu mogu povući brojne paralele. U oba slučaja radi se o sustavima s kultom neprikosnovenog vođe s kojim se može i smije jedino slagati. U suprotnom slijedi (politička) eliminacija. Oba su sustava izgrađena na monolitnosti poslušnika. U oba sustava cvjeta korupcija. Oba se sustava koriste afirmacijom straha i bijesa kao modela za vladanje, što je pogotovo vidljivo (i) u ovoj kampanji u kojoj HDZ nanovo afirmira iracionalne strahove od «crvenih». U oba sustava je prijetvornost, laganje i podmetanje (pa čak i prema svojim članovima) modus operandi (za ilustraciju ove tvrdnje dovoljno se zapitati da li je ministar Bošnjaković uistinu mislio kako optužnica iz Srbije potpredsjednika Sabora «nije dovoljno važna informacija» koju treba prenjeti premijerki).

jer ukoliko iz kopiranog teksta umjesti Imperija stavimo SDP tada će vam stvari svima biti znatno jasnije ...

Kao član SDPa pisao sam i govorio da smo postali HDZlight i da smo umnogome isti kao i oni, a ako ne potpuno isti, a ono barem prepreprepreslični ! Toliko o monolitnosti poslušnika kao samo jednom od dijelova sveukupnog spinanja preko filmske umjetnosti.

Minus za Dnevnik jer je populistički do bola i naravno da ( kao i obično od SDPa ) ne nudi nikakva kvalitetna riješenja za opće dobro već samo za dobro SDPovaca kako bi uzjašili umjesto Murte ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Nije istina, mogli su je ispeći, a oni je čuvali i hranili

Sanader je bio taj koji je ovom društvu «uzvratio udarac» ponovnom uspostavom korupcionaške hobotnice.
Nije istina.
Hobotnicu je Koalicija dobila ulovljenu u mrežu i samo ju je trebala očistiti, staviti malo u zamrzivač ili je dobro istući odgovarajućim priborom, i zatim ispeći pod pekom, kao što su od nje naručitelji i naručili.
Ali, ...Koalicija je udahnula novi život hobotnici, "tetošila je", uljigavila se njenim krakovima i čepovima na tim krakovima: bankama, INOM, pregovorima Račana s Drnovšekom, medijima, hotelima, davanjem Oluje i Bljeska u nadležnost hrvatskim političkim protivnicima, svojim privilegijama, šišanjem prosvjete i zdravstva (to bi opet prvo napravila), a ne neučinkovite uprave, nagomilanoga birokratsko-administrativnoga aparata, čišćenja u javnim poduzećima (ta Holding pokazuje kako ozbiljno rade!).
Koalicija je ovom društvu "uzvratila udarac", onesvijestila ga, uzdrmala i razočarala.

Nakon što su čuvali i mazili hobotnicu, građani su se okrenuli od njih i evo nam Sanadera: europjevca i njegove nove brige oko hobotnice, koju mu je prijateljski i brižno sačuvala partnerska partija.

Tko je glasao

:)

A od 2001. do 2003. su se ovi drugi nabacivali bankama, INOM, Savudrijskom valom, Olujom, Bljeskom...

Njihovih 3 godine rasturanja Domovine, Bljeska, Oluje, banaka, INE, telekomunikacija, Savudrijske vale,.... Markača i Gotovine

Ali, ...Koalicija je udahnula novi život hobotnici, "tetošila je", uljigavila se njenim krakovima i čepovima na tim krakovima: bankama, INOM, pregovorima Račana s Drnovšekom, medijima, hotelima, davanjem Oluje i Bljeska u nadležnost hrvatskim političkim protivnicima

ppetra, zaboravila si isključiti repeat :))...btw, kako ti se da više ponavljati jedno te isto? mjesecima si bila zakačena na tenkiće, a sada je na redu beskonačno ponavljanje ine, banaka, savudrijske vale etc...dosadna si više s tim, daj nešto novo...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Što ima SDP sa Gotovinom???

Što je tebi Janus. Pa SDO odnosno Račan je mirno i tiho pustio Gotovinu da pobjegne. A hvatao ga je Sanader, Crnimarko i Šeks. Sjeti se samo: IDENTIFICIRATI, LOCIRATI, UHITITI, TRANSFERIRATI!! ! To je HDZ uradio. Banke je prodao Tuđman, a Sanader je dao upravljačka prava Mađarima.

Tko je glasao

Banke je najvećim dijelom prodao SDP

Banke je prodao Tuđman, a Sanader je dao upravljačka prava Mađarima.
Lažeš, žaki, jer banke je najvećim dijelom prodavao SDP, na čelu s Račanom, od 2001.-2003.:
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=9408:hr...

S linka:
Tko je rasprodao hrvatske banke?

Odmah nakon što su Ivica Račan i Stipe Mesić početkom 2000. godine preuzeli vlast, počela je najveća rasprodaja hrvatskih banaka strancima. U samo godinu dana, strancima je prodano 44.2% ukupnog hrvatskog bankarstva, a do kraja 2003. godine stranci su postali vlasnici 90.8 posto hrvatskih banaka.

Pokojni predsjednik Tuđman se u načelu protivio rasprodaji hrvatskih banaka strancima, tako da je koncem 1998. godine samo 6.7 posto hrvatskog bankarstva bilo u stranom vlasništvu. Od ukupno 60 banaka koje su tada poslovale u Hrvatskoj, njih je 50 bilo u hrvatskom vlasništvu, dok su stranci kontrolirali deset manjih banaka s ukupnom aktivom manjom od 7 posto. Kada je Tuđman već obolio, tadašnji predsjednik Vlade Zlatko Mateša i potpredsjednik Vlade i ministar financija Borislav Škegro prvi počinju s rasprodajom. Samo u 1999. godini, oni strancima prodaju 33 posto hrvatskog bankarstva, da bi nakon preuzimanja vlasti, započeti posao dovršili novi premijer Ivica Račan i njegov ministar financija Mato Crkvenac.

Tko je glasao

Možda imaš i pravo

Pokojni predsjednik Tuđman se samo pobrinuo da se iz hrvatskih banaka prethodno isisa sav novac...

Hoćeš koji link... tipa peti ortak, dubrovačka banka, glumina banka, dejan košutić, kaptol banka, croatia banka, pbz martin katičić i sl... samo reci!

Bolje da se po ovom pitanju više ne javljaš!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Podaci dokazuju da je banke,

Podaci dokazuju da je banke, medije, INU,.. , privatizirala Koalicija, po istim onim zakonima koje su obećali promijeniti i privatizacijskome modelu koji su obećali pravno sankcionirati.

Jedina je razlika između njih i prethodnih u tome što je Koalicija većinom pogodovala strancima, a to se ovima jako sviđalo, za razliku od F.Tuđmana koji im nije dozvoljavao da ovdje pustoše kao da su u svojoj koloniji.

Tada su udareni temelji i političkoga podjarmljivanja Hrvatske, od strane europskih zemalja i to traje do današnjih dana.
I Koalicija, koja je sada prokukurikala i vlast, obećavaju tim političkim gazdama dalje dobre ulove u Hrvatskoj, poput HEP-a, voda, zemlje, šuma, i ostalih nac. bogatstava.

Uostalom, vidjelo se kako prolaze oni koji žele sačuvati nac. bogatstva od tih gazda širom svijeta, pa je valjda jedina opcija prikazati pljačku i porobljavanje širenjem demo(n)kracije i ujedinjavanjem u kraljevstvo zemaljsko - euniju, koja propada zbog pohlepe jakih i njihova shvaćanja financija kao mača kojim šire svoje kraljevstvo - pokazalo se kraljevstvo zla prema većini ljudi u njemu, a pogotovo prema malim narodima.

Ovi tvoji linkovi samo bi bili pokazatelj zašto je jedno političko krilo hrvatskih vlastodržaca dobilo "otkaz", i da je drugo političko krilo nastavilo još žeščim tempom upravo ono zbog čega je prvo dobilo otkaz.

Bolje da se po ovom pitanju više ne javljaš!
Kada ti @mrak proda većinski paket dionica pollitika.coma, možfda ti ispunim želju:)))

Tko je glasao

Podaci dokazuju da je banke,

Podaci dokazuju da je banke, medije, INU,.. , privatizirala Koalicija, po istim onim zakonima koje su obećali promijeniti i privatizacijskome modelu koji su obećali pravno sankcionirati.

Ne valjaju ti podaci, banke su privatizirane ranih devedesetih. Sve kasnije su bile preprodaje. Isto je bilo s medijima.

B-52

Tko je glasao

Srpske sapunice na hrvatskoj dalekovidnici

a sada je na redu beskonačno ponavljanje ine, banaka, savudrijske vale etc...dosadna si više s tim, daj nešto novo...

mi smo manje ZLO
mi smo manje ZLO
mi smo manje ZLO
mi smo manje ZLO
mi smo manje ZLO
mi smo manje ZLO
...
jer smo samo dali INU, rasturili medije, prtljali oko Savudrijske vale, znali s kime bankarimo, radili zaGREB-ancije u Zagrebu, ostavili Zakon o privatizaciji koju smo proglasili kriminalnom, ostavili svoje privilegije, nešto prtljali s Lencem,...

Nije "manje ZLO", već najmanje "jednako ZLO".

mjesecima si bila zakačena na tenkiće,
a pollitičari i političari su godinama zakačeni za sve " hrvatske zločine u Oluji", a najveći, najmasovniji, najkrvaviji, najodurniji, zločin ih ne zanima, pa tepaju "tenkići", jer su dobro "brojali krvna zrnca", i izbrojali da su i ona u "tenkićima" i ona pod "tenkićima" bila većinski 100% srpska, pa su izgubili interes za to, jer ne mogu dodatno pljuvati po hrvatskim braniteljima, a to im je na ovim stranicama tako milo da od tih tekstova i komentara možeš napraviti scenarije za tisuće srpskih sapunica.

Tko je glasao

opet te lovi "akutna faza"

opet te lovi "akutna faza" ..

mora da je to neka bolest kao malarija, "na refule" ide visoka temperatura i drhtavica

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Domaći uradci

opet te lovi "akutna faza" ..
Mislim da su svi partijaši trenutno u akutnoj fazi. Obično ih to zahvaća svakih 4 godine. Zato toliko akutnosti na stranicama pollitike, a kada im se odgovori što im se ne sviđa, onda buncaju o malariji i mahovima temperature i drhtavice kod drugih.

Svi dobili isti domaći zadatak i odrađuju ga, netko bolje netko lošije.

Budući da su ovdje uglavnom ventili esdepejaca svoju akutnost lijepo raspodijele: malo hatzi, malo lunoprofica, malo zaphodić, malo ostali.

Tko je glasao

Svi dobili isti domaći

Svi dobili isti domaći zadatak i odrađuju ga, netko bolje netko lošije.
Mislis strogo dirigirana akcija?
No ja mislim kako svatko zdrave pameti ne moze prozvakati ono sto cuje sa strane HDZ-a. Toliko gluposti vec odavno nismo culi. No stvar je jasna. Nemaju nikakvih rezultata, ljudi zive sve losije bez ikakve nade da bi moglo biti bolje. Pa kad gospodja ministarka ovaj premijerka lupi o imperiji koja uzvraca udarac svakako je vrijedno podsmjeha i zafrkancije svekolike. Za to ne treba domaci zadatak.

Tko je glasao

dobar, loš, zao...

Svi dobili isti domaći zadatak i odrađuju ga, netko bolje netko lošije.

petra, hadži ga sigurno odrađuje dobro jer je inteligentan i obrazovan, i od njega se dade štogod i naučit iliti nešto novog saznat, itd.
lunatična luna je loša, to se vidi već na prvi pogled jer nema pameti, logike i šire ....a ima ovdje bogami ponešto i zlih ali fali im pameti pa ne mogu škodit :))

CC

Tko je glasao

Kao da ti Kosorica pise

Kao da ti Kosorica pise tekstove

ili ima prirucnik za takve umotvorine?

:))

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

malo si fulala .. tj. krivo

malo si fulala .. tj. krivo povezala metu i cilj .. i to kod vise njih (osim hatzija) .. temperatura izgleda raste i zamagljuje pogled

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ova smišna komunistica sa

ova smišna komunistica sa slike nevjerovatno liči na onu talijansku sabornicu ćićolinu. Pari pljunuta ćićolina .
Ko je gleda dokumentarne filme te ćićoline sitiče se da je uvažena zastupnica držala meče na isti način .

Tko je glasao

wowwww

kak je supač hračkat po zgaženom. Baš socijaldemokratski ono u stilu pomoći kornjačama sa galapagosa.
OPET ERROR ON PAGE na Dnevniku ( SAMO TOM ) o socijaldemoraciji !!!
A taman htjedoh tamo prokomentirat kako nije u spamu sva ona sila hračkanja po HDZu jer to očito ima veze sa socijaldeokracijom ...
Prejadan si hatzie sa tim svojim manipulacijama !
Al dobro...Stigneš ti to sve ispraviti kad pobacaš u spam svo ono pljuvanje po HDZu.
Ili možda ne jer vidim da je kratko trajalo propagiranje neoliberalno kapitalističkog SDPa bez davljenja sa debilima iz HDZa.
Samo dokaz da nas se smatra ovcama koje su nesposobne same uvidjeti da je HDZ katastrofalan i kriminalan ...
Stvarno prejadno ! Očekivao sam znatno više od SDPa te još pred par godina apelirao da se počne(mo) bavit sobom, a ne HDZom, da počistimo pred svojim vratima, da napravimo Program, nudio riješenja, al jbg kad su bila neprihvatljiva oligarsima neoliberalno kapitalističkim.

Provinciopolis

Tko je glasao

Naime, ako se promotri malo

Naime, ako se promotri malo bolje, između HDZ-a i SDP-a se uistinu mogu povući brojne paralele. U oba slučaja radi se o sustavima s kultom neprikosnovenog vođe s kojim se može i smije jedino slagati. U suprotnom slijedi (politička) eliminacija. Oba su sustava izgrađena na monolitnosti poslušnika. U oba sustava cvjeta korupcija. Oba se sustava koriste afirmacijom straha i bijesa kao modela za vladanje, što je pogotovo vidljivo (i) u ovoj kampanji u kojoj HDZ nanovo afirmira iracionalne strahove od «crvenih». U oba sustava je prijetvornost, laganje i podmetanje (pa čak i prema svojim članovima) modus operandi (za ilustraciju ove tvrdnje dovoljno se zapitati da li je ministar Bošnjaković uistinu mislio kako optužnica iz Srbije potpredsjednika Sabora «nije dovoljno važna informacija» koju treba prenjeti premijerki).

...

Tko je glasao

tamo stvarno nešto nije u

tamo stvarno nešto nije u redu , maloprije sam ima neko čisto tehničko pitanje za bigulicu ali ne radi.
More bit da je sjeba stranicu sa onim pustim blokadama.

Tko je glasao

još prije više od 10 godina

još prije više od 10 godina drago krpina je oporbu nazvao pravim imenom ures sabora! takvi su bili čak i onda kada su kao račanova koalicija rogova u vreći osvojila vlast, a takvi će siguran sam ostati i nakon što su smatraju operjali nazvavši se kukuriku koalicija.

Tko je glasao

U svojim retoričkim bravurama

U svojim retoričkim bravurama JK je upravo komično neoriginalna. Tako je npr. dugo govorila kako oporba treba pomesti ispred svojih vrata. Onda je Milanović u razgovoru 2.10.2011. (nedjelja) na novoj tv na novinarsko pitanje o metenju ispred svojih vrata rekao:

Pa pred našim vratima nema ničega, a vjerujte ni iza naših vrata, a to je važnije. Dakle, ne znam zašto se koristi ta poslovica "pred vratima", bitno je ono što je unutra.
(20min:40sek)

Nakon toga, već 3.10.2011. (ponedjeljak) JK na mini saboru u Rijeci kaže:
– Upravo iz ovoga grada poručuju da ispred njihovih vrata nema ništa, ali mi ne govorimo što je ispred vrata nego što je iza njih.

Tko je glasao

ma čini mi se...

da se mi ovdje trudimo oko izmišljanja tople vode. zar nije očito da je našoj jaci jednostavno intelektualni kapacitet obrnuto proporcionalan dužini i brzini jezika, iliti narodski kazano glupa ko k****, a laprda šta god joj padne na (skromnu) pamet? džaba svi PR-ovi, kad ona bubne, pa ti poslije popravljaj. o raznim ličkim lumenima, đakićima i sličnim talamentima, mislim da ne triba trošit riječi.
druga su stvar oni što veselo tapšu rukicama, pjevaju i skakuću...(seks, čobi, kalmeta...) njima se to isplati, ili se bar tome nadaju... a neki su jednostavno retardi. svakako, cirkus je kolosalan, pravi balkanski, ko u turbofolk prčvajzima.
a kako će pućanstvo (autor izraza F.T.) to percipirati i ocijeniti, ha, neka im bude kako izaberu.
profesor

Tko je glasao

A još neoriginalniji im je

A još neoriginalniji im je najnoviji slogan: J.K. is OK.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Je li to bila njihova politika

koja je preambicioznim jezičarima širom otvorila vrata iživljavanja sa hrvatskim jezikom, tako da su se i helikopteri počeli pretvarati u zrakomlate, bonace u utihnine i sl.?

A gle sad! U srcu nacionalne svijesti - engleski jezik!

Tko je glasao

bojkot sabora

ja bi joj rado i sada vidjela izraz lica, kao iizraze ekipe oko nje

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kada sam u nekoliko ranijih

Kada sam u nekoliko ranijih rasprava, ticalo se to doista vitalnih pitanja, spočitavao Milanoviću da zašto SDP nije napustio Sabor, okupljao se na drugom mjestu i obznanjivao vlastite stavove o onome što bi bilo na dnevnom redu, autor je kao kontraargument nudio tezu da se time ništa ne bi postiglo jer da HDZ ima većinu i da bi i dalje mogao vladati.

Iako zbog pitanja vitalnih za Hrvatsku to nije učinio, SDP s partnerima je to sada zbog istina bahatog i primitivnog ponašanja HDZ-ovaca ali ipak ne vitalnog, bacio je naime papire na SDP-ovog i uvrijedio jednu HNS-ovu zastupnicu. I to nešto govori.

Govori nam koliko su isprazna bila ranija opravdavanja kako od napuštanja Sabora ne bi bilo ništa, da bi se izgubio prostor za političko djelovanje i tako to.

E sad, govori nam i to da je napuštanje Sabora samo desetak dana prije njegovog raspuštanja tek prazna gesta, odnosno glumatanje bez granica kojem je cilj samo i jedino "zapapriti" HDZ-u i natjerati ga da se koprca pokušavajući uhvatiti još malo zraka da ostane na površini ne bi li barem doplutao do cilja, kraja mandata.

Ovako ispada da je ego pojedinih oporbenjaka važniji i jedino vrijedan napuštanja Sabora dok bitni problemi društva to očito nisu bili.

B-52

Tko je glasao

Oni znaju- pred izbore, glumiti oporbu i čuvati dostojanstvo

A, vidi sada ovo. Ta oni znaju glumiti i oporbu- sada pred izbore.

Gdje su bile te uspavane ljepotice, do sada!?
Tko ih je ubo u nježne prstiće, pa prespavaše od 2003.do 12.X. 2011, nakon onoga silnoga bančenja od 2001-2003.

Ima li to buđenje veze s otkrićem Amerike!?
Ima - datum i važnost.
Ta otkrića su perjem povezana: tamo su otkrili novi svijet Indijanaca s perima u glavi, a ovi se probudili u novom svijetu kao kokoši i pijetlovi- kukurikavci, s rastućim perjem na eu-krilcima:)))

Tko je glasao

Koi su bahati idiotski

Koi su bahati idiotski kreteni ti koalicionaši . Kako ih nije sram ?
Šticali su se ka neka frajla zbog nekog papirića i neke štange. I sad ka neki bojkot . Bojkot čega . Ova bi država bila prava država da oni i hdz nikad nisu kročili u sabor.
Ni su se šticali kad su oni sa interneta radi istine zatvarani i osuđivani na drakonske kazne . Ne šticaju se šta oni iz đakova ne primaju lovu . Jebe se njima što iljade ljudi ne prima ništa .
Ma kad će ovi izbori da više nemoramo gledat ta idiotska smeća .

Tko je glasao

bojkot...

Eh, ne znam što misliti o ovome. Veseli me sve što HDZ-u mrsi račune, a opet - ovo će biti percipirano upravo ovako (kao što vjerojatno i treba biti percipirano) - glumatanje :)

U zemlji gdje se izdešavalo u zadnjih četiri godine podosta toga što bi zasluživalo bojkot - malo je tužno da se oporba uzrujala baš toliko oko papira koji lete i ruše praznu bocu mineralne vode...

Tko je glasao

@zap u sridu

Meni još nešto veoma smeta. Jovanović je izjavio kako se veseli tužbi i kako će pozvati za svjedoke sve po redu. Kad je organizacija odlučila podići tužbu i podnijela zahtjev za skidanjem imuniteta , dogodilo se što? Pa to je presedan, pa kako to možete, pa to nije evropski, pa ovo pa ono.
Na sjednici odbora članovi oporbe su trebali biti samo suzdržani (mogli su i glasati za skidanje imuniteta), prijedlog prolazi i idemo na sud. Ne treba ti više predizborni trud. Samo se igraš i pitaš : Kada će ročište?
Ovako su morali nešto trgovati sa SDSS-om i Glavaševima (majko mila) i cirkusom prekrili sva događanja (koliko ih je ono danas privedeno,osuđeno,CMC, Đakovo).
Netko gadno radi u korist HDZ-a, a prima plaćicu na Ibleru.
Imam osjećaj kako će bojkot završiti konstatacijom : " Želeći da sačuvamo dignitet ovog uvaženog Sabora odlučili smo kako je najbolje da i u interesu naših građana odradimo ovaj posao do kraja i ,,,bla,bla "
Moguće, zar ne.

Tko je glasao

evo pjastrela...

...kao što čitamo sada, jelte, upravo tako se i desilo (kako si ti procijenila)..

i da, zanimljiva je ova tvoja teza (netko radi za HDZ)....moram malo još razmisliti o tome, tj. jel ima tu nešto....

CC

Tko je glasao

Osjećaj me ne vara

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks se "posuo pepelom" i ispričao svima koje je uvrijedio i hrvatskoj javnosti zbog incidenta na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva.
Zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac apelirao da se ovaj saborski saziv ne završi u ovakvom ozračju.
Zastupnici opozicije prihvatit će poziv Luke Bebića na razgovor, no, kako je istaknula Vesna Pusić , to ne znači automatizmom da će se vratiti u sabornicu.
Slavko Linić dodao kako su spremni razgovarati o ozbiljnim zakonskim prijedlozima ali ne i o "HDZ-ovim predizbornim zakonima".
Čekam ponedjeljak. Malo se dječica zaigrala, bit će sve u redu :)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Sabor-nema-vise-kvorum-ni-SDSS-v...

Tko je glasao

šex, drugs&alcohol

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks se "posuo pepelom" i ispričao svima koje je uvrijedio i hrvatskoj javnosti zbog incidenta na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

zanimljivo je na koji se način notorni šex ispričao...naime, rekao je; "želim izraziti žaljenje što sam isprovociran izjavama SDP-a na neprimjeren način reagirao...blabla" ...dakle, za njegovo rastrojstvo i uvrede kojim je obasuo gordanu sobol kriv je naravno, atko drugi nego sdp, a ne on sam...očito je da je šex pod utjecajem opojnih sredstava, na njemu svojstven način izokrenuo redoslijed i smisao događaja...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

vec sam ti probala dati plus

vec sam ti probala dati plus i za onaj gore komentar i sad za ovaj ali nestalo zalihe ..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kad je vlast slatka ....

.... a saborska fotelja tako ugodna i osigurava sigurnu budućnost bez opasnosti prekapanja po smeću ...

w. ;)

Tko je glasao

Ja koi put mislim da ovi bog

Ja koi put mislim da ovi bog nije normalan, ili barenko napušen . Kerum gradonačelnik , bandić gradonačelnik , jadranka premjerka , josipović presidnik .
To nemore bit bez božje volje. Nije to slučajno, bog je na njihovoj strani .
Virujem u boga , ne baš često , ali virujem, i on nije na mojoj strani nego josipovićevoj koi nikako ne viruje.

'Hrvatski brod je nasukan! Narodu je prekipjelo! Što nam je činiti?!'
dr.don Ivan Grubišić

Nebi bilo loše pobit ove što su brod nasukali.Za početak, a posli ćemo nešto smislit.

Tko je glasao

dvorske igre

Nalikuje sve više tome, kao neki veliki ples gdje se dvorjani svađaju tko sjedi s koje strane i tko će dobiti glavu a tko rebarca... Vatromet taštine.

Kažem - jako bih cijenio takav potez da je došao zbog nečega "izvan dvora" a ne ovako. OK, nisu imali sigurnost u broj glasova "svojih", ali trebalo je biti barem neko moralno povlačenje, tako nešto. Ovako, ne znam stvarno što bih mislio. Tvoj scenarij "ipak ćemo odraditi" je izuzetno moguć.

Tko je glasao

U biti je to samo jedna u

U biti je to samo jedna u nizu potvrda sto kukuriku jeste i da nemamo jednog dana mira kada oni dodju na vlast. Jer imat cemo samo malo kulturniji HDZ. A sustina ostaje ista. Mi moramo napustiti tu sustinu.

Tko je glasao

Pusicka ko Pusicka. Gospodja

Pusicka ko Pusicka. Gospodja koja jedino sto moze skuziti jeste uvazavanje njezina hoha. I tu se dosta trudi. No, kako bilo da bilo, neka se HDZ rasturi, onda je kukuriku na redu.

Tko je glasao
Tko je glasao

Zanimljivo, koalicija,

Zanimljivo, koalicija, sabotira rad Sabora.
Kao da su oni ista 4 godine radili u tom Saboru osim isli po place i dnevnice ili spavali u klupama.
Trebalo bi vidjeti statistiku koliko ih je bilo ptisutno u prosjeku u tom Saboru iz svih stranaka .
50% valjda....

Tko je glasao

Vidimo da panika i gubitak

Vidimo da panika i gubitak kompasa vladaju sveudilj kradezejaca. Jednostavno potpuno su izgubili sve kocnice i obzire. U nedostatku i jednog pozitivnog rezultata love se za sve i svasta koristeci metafore bez pravog smisla. No na svu srecu taj cirkus necemo gledati jos dugo. Nadam se samo da ce se nakon izborne noci priupitati kakve bunike jeli i sto su drugo od nedopustenih sredstava konzumirali. Ono sto me u stvari najvise zanima to je kakova ce biti reakcija Kosorice nakon objavljivanja preliminarnih rezultata i kako ce se osmijeh 23 pretvoriti u drhtanje usnica na rubu placa pokusavajuci odrzati dostojanstveno drzanje. Pokusavam zamisliti svu tu menazeriju kako baulja hodnicima sredisnjice izbjegavajuci dati i jedan suvisao odgovor osim svi su protiv nas pa i nasi glasaci.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci