Tagovi

Imamo organizacijski odbor...

Danas popodne je održan sastanak Organizacijskog odbora za izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma za pristupanje RH NATO-u. Detaljnije o zaključcima tog sastanka oglasit će se u ponedjeljak koordinatori inicijative. Osim kompletnog vodstva BORNA-e, u svojstvu građana sastanku su prisustvovali predstavnici niza udruga i stranaka, kao i cijeli niz civilnih aktivista. Nakon sastanka stigao je i telefonski poziv iz HVIDRA-e, kojim se i ona svrstala uz ovu inicijativu, te obećala dati svoju logističku potporu akciji. Stvari se razvijaju brže od očekivanog, jer je očito ovakva politička bahatost vlastodržaca dozlogrdila većini naroda, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. Kojom se krši temeljni zakonski akt tj. Ustav ove države.

U čijem Članku 1. lijepo piše; "Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.", dok u Članku 2. piše; "Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje o udruživanju u saveze s drugim državama."

Svaki pismeni pojedinac iz ovoga može zdravo razumski zaključiti o čemu se tu radi. Pritom je ključno slovo "i", kojim se jasno daje do znanja da o tome odlučuje narod i sabor. Nigdje ne piše "ili" tj. da netko tu odlučuje umjesto onog drugog. Niti narod može donijeti takvu odluku bez verifikacije sabora, niti sabor može nešto takvo odlučiti u ime naroda. Pravna situacija koja je svima potpuno jasna, osim onih koji su nedavno zasjeli na vlast temeljem odluke svega 20% biračkog tijela. Stvar koja je toliko strašna, da bi se posramile i neke dikatature.

Stoga nam nije preostalo ništa drugo do li obraćanja tisućljetnom čuvaru kulturne i druge opstojnosti našeg naroda, a koja je još uvijek neupitna moralna vertikala istoga. Instituciji koju po statističkim pokazateljima podržava više od 87% državljana RH. Zato zkgf u svojstvu glasnogovornika BORNA-e i predstavnik koordinacije vanparlamentarnih stranaka, ujutro kreću prema Kaptolu. Nismo se najavljivali i ovo će biti posjet po onoj "s neba, pa u rebra". Vrijeme je da mobiliziramo sve zdrave snage unutar ove države, koje neće dozvoliti ovakvo iskrivljavanje temeljnih vrednota iste. Ne očekujemo ništa spektakularno u ovom prvom kontaktu, ali od nečega treba početi. Naravno o rezultatu posjeta i utiscima sa tog sastanka, bit će te obaviješteni. Jer borba za demokraciju i pravu istinu o NATO-u se nastavlja...

Komentari

Dobio sam tak malo

Dobio sam tak malo četvorki? C,c,c....i karma mi je najmanja od svih? Kaj to znači i kaj s tim?
Drugi put bum vas pustil da se blamirate. :p

Tko je glasao

polako...ideš naprijed...ne

polako...ideš naprijed...ne može u 2 sedmice sarma na 4...

Tko je glasao

Zato zkgf u svojstvu

Zato zkgf u svojstvu glasnogovornika BORNA-e i predstavnik koordinacije vanparlamentarnih stranaka, ujutro kreću prema Kaptolu.

Nemojte se iznenaditi ako shvatite da je udaljenost između Markova trga i Kaptola = 0.

ragusa

Tko je glasao

kopiraju nas, evo

kopiraju nas, evo najnovije...

Tko je glasao

To su oni koji su za NATO

To su oni koji su za NATO :/

Pazi im time-slot od veljače do studenog. Čiste vatrogasne mjere nakon što uđemo u savez na principu političke samovolje vlastodržaca...

Tko je glasao

da, ali referendum se nigdje

da, ali referendum se nigdje ne spominje...

Tko je glasao

Pa da, to je odgovor na

Pa da, to je odgovor na naša nastojanja, ali odgovor koji treba biti kontra BORNA-e. I oni imaju novaca. Što mislite od kud? I održavaju tribine s predstavnicima NATO-a. I ona bjeda od Petrovića iz TI je u tome.

Tko je glasao

Americka ambasada koliko mi

Americka ambasada koliko mi je poznato financira projekt.

A druga interesantna detaljnost jeste moto: bolje pakt nego rat, dok se isovremeno poziva na javnu raspravu. A rasprava sa ekipom koja ima unaprijed donesen zakljucak stvar je kazalista apsurda, a ne ozbiljne inicjative.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Gale, pa naravno da

Gale, pa naravno da financira kad ima svoj interes. Ne misliš valjda da ih brine što hrvatski narod misli o tome, i da je viši stupanj demokracije nužan:) Možda da im BORNA pošalje dopis u kojem tražimo novac za razvoj demokracije:))

Tko je glasao

Haha. Sto je najbolje,

Haha. Sto je najbolje, mislim da bismo se trebali javiti i njima. Dapace, cini mi se da bi to bilo vrlo korisno, bez obzira na ishod. Iliti, svaki nam ishod odgovara, jer vazno je da se stvar ogoljava.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

da, i ja mislim da bi to

da, i ja mislim da bi to bilo korisno - javiti im se i to pustiti van.
nego kad smo vec kod javljanja, kako stojimo sa pozivom prema ostalim parlamentarnim strankama.
to smo odlucili poslati, ne?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Institucija crkve je

Institucija crkve je neupitna moralna vertikala?????????????????????????

Tko je glasao

Psi laju a karavana prolazi.

Psi laju a karavana prolazi. Samo vi radite i ne obazirite se na dežurne provokatore!

Tko je glasao

dok u Članku 2. piše;

dok u Članku 2. piše; "Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje o udruživanju u saveze s drugim državama." Svaki pismeni pojedinac iz ovoga može zdravo razumski zaključiti o čemu se tu radi. Pritom je ključno slovo "i", kojim se jasno daje do znanja da o tome odlučuje narod i sabor. Nigdje ne piše "ili"....

Eh, mladići moji, jeste li sigurni u to?

U Narodnim novinama piše "Hrvatski sabor i narod neposredno".
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/0705.htm

Međutim, na stranicama Sabora piše "ili".
"Hrvatski sabor ili narod neposredno..."
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1840

Postoji i ispravak Ustava iz 2001. godine
http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=1840
U članku 2. stavku 4. umjesto riječi: »Hrvatski sabor i narod neposredno« trebaju stajati
riječi: »Hrvatski sabor ili narod neposredno«.

Zar zaista mislite da se takve stvari prepuštaju narodu? ;)

Tko je glasao

Gospodine dragi, ovdje je

Gospodine dragi, ovdje je citiran ispravljeni tekst Ustava iz 2001. objavljen u NN -> http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/0705.htm

Nigdje se ne spominje niti postoji ikakvo "ili" osim u glavama onih koji bi to željeli.

Tko je glasao

Gospodine dragi, ovdje je

Gospodine dragi, ovdje je citiran ispravljeni tekst Ustava iz 2001. objavljen u NN -> http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/0705.htm

Nigdje se ne spominje niti postoji ikakvo "ili" osim u glavama onih koji bi to željeli.

Htjedoh, naravno, pomoći kako bi se spriječila blamaža, i ništa drugo. U prvi mah mi je bilo žao što to nisam napisao preko pp, sad mi je drago. "Vaš" ustav objavljen je u Narodnim novinama 7. 5. 2001.

No, "pravi" Ustav je naknadno ispravljen 15. 6. 2001. u "ili".
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/0883.htm

Ispravak je potpisala tajnica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora. Dobro došli u Savez za Europu koji ništa ne prepušta slučaju.

Tko je glasao

Mislio sam da imamo jedan

Mislio sam da imamo jedan Ustav iz 2001, kad ono štanga. Nekakva tajnica mjesec dana kasnije napravi amandman Ustava bez ikakve saborske procedure. Nevjerojatno...

No to kao što zoey kaže treba nastaviti i dalje forsirati po tom pitanju. Tko je za to glasao u Saboru? Meni osobno to smrdi do neba...

Tko je glasao

2001 je SDP s koalicijom

2001 je SDP s koalicijom donašal odluke i zakone. Isto tak je i nekakva tajnica kak ti veliš, sigurno u ime vlade to dala napisat.
Sumnjam da bi sama od sebe takvo nekaj napravila.

Tko je glasao

Ovo je jako bitna stvar, i

Ovo je jako bitna stvar, i trebalo bi se dobiti mišljenje stručnjaka za Ustavno pravo. Da li je ikada u Saboru bilo glasovanje za tu "sitnu" promjenu? To jest, u Ispravku se tvrdi da je:

Nakon izvršenog uspoređiva­nja s izvornim tekstom utvrđene su pogreške u pročišćenom tekstu Ustava Republike Hrvatske objav­ljenom u »Narodnim novinama«, broj 41 od 7. svib­nja 2001.

što bi po meni značilo da je Sabor glasovao za "ili" ali se potkrala greška u prijepisu i štampali su u NN "i".

U tom slučaju je netko trebao dobiti otkaz a "ili" je prava formulacija.

No da li je zaista tako, ili je u biti Sabor glasovao za "i" (jer mu je tako predstavljen tekst) te je naknadna mućka promijenila ishod glasovanja Sabora?

Svakako se treba doći do izvornog teksta prijedloga koji je bio upućen Saboru i za koji su zastupnici glasovali. To je jedini legitiman tekst...

Da li nam naši zastupnici a blogeri na pollitici mogu u tome pomoći? Tnx!

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Hrvatski sabor i narod

Hrvatski sabor i narod neposredno, samostalno, u skladu s Us­tavom i zakonom, odlučuje:Na kraju se nalazi odlučuje.
Jel se to misli da oni skupa odlučuju ili svaki za sebe samostalno odlučuje
Kak ja nisam dugo doma mi je teško odlučit radi shvačanja pravopisa.
Jel ima neko ko bi mi mogel objasnit?

Tko je glasao

Ovo mi se čini stvarno

Ovo mi se čini stvarno zanimljivim! Ja sam naravno u NN tražio "Ustav", i tražilica mi nije izbacila ovaj bezazleni :) ispravak Ustava.

Tako značajnu stvar, kao što je promjena zvaničnog teksta Ustava RH, potpisuje jedna službenica Sabora!?

Kao da umjesto Stipe Mesića neko priopćenje iz njegovog ureda potpiše čistačica. Hmmm... ne, povlačim to. Nekome bi mogle pasti na pamet zločeste ideje. ;>

Hmm, Domagoj Margetić je je pravi za te stvari. Poslat ću mu dopis. A ostali, raspitajte se raznim kanalima! Treba naravno pogledati i tiskani tekst u službenim publikacijama.

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Divim vam se... Rado bih vam

Divim vam se... Rado bih vam ponogao ali sam under 18... SAMO NAPRIJED! ;)
_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

Tko je glasao

svi ce moci nesto

svi ce moci nesto pridonjeti.
nadam se da cu uskoro dobiti povratnu informaciju od CMSa o tome tko ce na kojem podrucju drzati i organizirati standove, pa se moze pomoci volontiranjem na standovima. no jos uvijek sam na cekanju sa konkretnim informacijama. cim dodju do mene, saljem ih dalje.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

ccccccc Pa kaj vas nije

ccccccc Pa kaj vas nije sram biti ispod 18?:)))))))))))))))))))))

Tko je glasao

"Još u mladosti trebaš

"Još u mladosti trebaš odsječi štap na koji ćeš se oslanjati u starosti." Confucius

Molim lijepo sjor Cerovac :D
_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

_____________________________________________________________________________________________
"Narod je de facto i de jure najviša vlast iznad koje nema drugih vlasti, izvor je svih drugih vlasti i odgovoran je samo pred Bogom."
Johann Gottlieb Fichte

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci