Tagovi

Ima li agresije, okupacije i genocida izvan proglašenih istina?

Tužba Hrvatske, kojom tuži Srbiju za počinjenje genocida za vrijeme rata u Hrvatskoj, pa onda srbijanska protutužba za isto zlodjelo protiv RH ...

I nakon puno „natezanja“, pa i najava obostranog povlačenja, po meni, ako već ne besmislenih, a ono sasvim sigurno neosnovanih i nepotrebnih tužbi, dočekasmo da pred Raspravnim vijećem ICJ suđenje započne.
Diskretno se šire vijesti kako su iz struktura EU ohrabrivali i Srbiju i Hrvatsku da odustanu od svojih tužbi za genocid, a one to, nesposobne da se suoče sa svojom „slavnom“ prošlošću, nisu učinile i proces je započeo.

Prva je riječ dobila Hrvatska čiji su pravni eksperti počeli iznositi elemente na kojima počiva tužba da je u Hrvatskoj počinjen zločin genocida i da je za počinjenje tog zločina odgovorna Srbija.

Najmanje što bi čovjek mogao očekivati bilo je da će angažirani pravni stručnjaci striktno poštujući odredbe međunarodnog prava, pogotovo onog ratnog, te poštujući definicije pojmova i faktografiju, argumentirano pravnim rječnikom obrazložiti optužnicu, koju će onda poduprijeti svjedoci i eksperti.

E da, ali naša očekivanja se nisu ispunila zato što su se umjesto onoga što je trebalo sudu podastrijeti „ponudile“ proglašene istine, „istine“ koje su jedino za internu upotrebu.
Iznijetu argumentaciju koja to i nije moći će oboriti svaki i ne baš vrhunski pravni stručnjak, ukoliko se bude dosljedno pridržavao faktografije i striktno pravnih argumenta.

Kad se drugu stranu optuži za tako monstruozan zločin kao što je zločin genocida, onda se takvoj optužbi pristupa sa svom ozbiljnošću uz izbjegavanje svakog proizvoljnog naklapanja.

Ne, nije sve započelo „nepostojećim“ Memorandumom SANU, povijest srpsko-hrvatskih odnosa i neporazuma seže ipak dublje u prošlost, u vremena nacionalno isključivih „oca domovine“ Ante Starčvića s hrvatske i Ilije Garašanina sa srpske strane.
Ja naravno pritom neću tvrditi da su te ideje sve vrijeme prevladavale u odnosima između Srba i Hrvata, dva naroda koje gotovo sve spaja, samo ih crkve razdvajaju
http://pollitika.com/razlike-u-jednakosti-ili-jednakost-u-razlikama-i

ali su od politike često bile zlorabljene kad god se ukazala potreba za hegemonijom ili nacionalnom isključivošću.

Da ti odnosi mogu biti i drugačiji a ne samo otvoreno ili prikriveno neprijateljski, pokazali su Vladko Maček i Svetozar Pribićević, da bi sve ono pozitivno što su ta dva političara postigli bilo srušeno u prah i pepeo po uspostavi tzv. NDH i genocida koji je ustaški režim izvršio nad srpskim življem u Hrvatskoj. Činit će se paradoksalnim, ali u pozadini ustaških zločina rađa se ono najljepše što se između dva naroda moglo dogoditi, borba rame uz rame protiv okupatora i njegovih slugu, uspostava FD Hrvatske kao nacionalne države hrvatskog naroda i njeno prevođenje na stranu sila pobjednica nad fašizmom, države u kojoj je srpski narod zasluženo imao status konstitutivnog naroda.

I tako živjelo se zajedno i u miru 45 godina, a onda se u oba naroda počinje buditi ekstremni nacionalizam, hegmonistički velikosrpski i šovinistički separatistički kod Hrvata, koji su vješto uzjahali i koristili za postizanje svojih nečasnih ciljeva dvojica beskrupuloznih karijerista, Slobodan Milošević u Srbiji i Franjo Tuđman u Hrvatskoj.

Uvođenje višestranačja je prijelomni trenutak, jer prvi višestrančki izbori dovode na vlast stranku-pokret, HDZ, predvođen Franjom Tuđmanom. I neprilike u Hrvatskoj počinju.

Kakvu će politiku voditi prema Srbima u Hrvatskoj Tuđman je davao do znanja već i prije nego je došao na vlast, o tome je najbolje svjedočio pokojni Edo Murtić, čovjek koji je dugo prijateljevao s Tuđmanom, poslije čega je Murtić prekinuo svaki kontakt s njim.
http://pollitika.com/tko-se-tako-zalaze-za-mir
Od toga bih ja krenuo u obaranju hrvatske tužbe, srbijanska strana valjda za to zna.

Odmah po preuzimanju vlasti Tuđmanov režim krenuo je diskriminirati Srbe i provoditi nad njima mjere državnog terorizma, prisjetimo se samo Glavaševih divljanja u Osijeku i Merčepovih u Vukovaru, a onda i hrvatske inčice JSO
http://feniks.bloger.index.hr/post/trojke/261020.aspx
o čemu najbolje svjedoči 10-ak tisuća srušenih kuća u vlasništvu Srba u dijelovima Hrvatske daleko od svakog sukoba, što je dovelo do masovnog iseljavanja Srba, njih oko 150.000, puno prije nego su otvoreni međunacionalni sukobi u Hrvatskoj počeli, a pogotovo oni oružani.

Nadalje u početku rata u Hrvatskoj JNA je bila treća strana u sukobu, to ne bi trebalo biti teško dokazivo. Sve do Kadijevićeve ostavke Milošević ne kontrolira JNA, koja po priznavanju RH, temeljem Sarajevskog sporazuma napušta hrvatski teritorij ostavljajući dio naoružanja i vojne opreme pobunjenim Srbima. Od trenutka kad je Milošević potpuno preuzeo kontrolu nad JNA, više nijedan njen vojnik nije stupio na hrvatsko tlo.

Što se pak proglašenih istina o agresiji i okupiranom teritoriju tiče, JNA, jedina legalna oružana sila, isključivo savezna isntitucija, čija je ustavna obaveza bila štititi teritorijalni integritet SFRJ, nije na za nju jedinstvenom jugoslavenskom teritoriju (nju republičke granice nisu ograničavale) mogla biti ni agresor, a još manje okupator. Nikakve odluke blo kojeg tijela ili organa bilo koje sastavnice federacije nisu lege artis mogle izazvati nikakv pravni učinak na JNA.

Pobunjeni hrvatski Srbi također nisu mogli biti ni agresori ni okupatori i tu svaka priča o agresiji i okupaciji završava.

I da preskočimo priču o UNPA područjima, u RH ostaju u sukobu hrvatska država i pobunjeni Srbi. MZ pokušava sukob riješiti mirnim putem nudeći stranama u sukobu Plan Z-4, koji pobunjenici odbijaju potpisati, te hrvatske vlasti u cilju slamanja pobune i vraćanja pobunom obuhvaćnih podučja samoprozvnih RSK u svoj ustavno-pravni poredak.
Valja primijetiti da za Plan Z-4 nitko nije tražio ni suglasnost R Srbije niti Miloševićev potpis, a to znači da se ni R Srbiju nije smatralo stranom u sukobu.

Zločine nije moguće i ne treba ih negirati, obje strane u sukobu su ih činile, rekao bih podjednako, ali to sasvim sigurno nisu bili zločini genocida, već zločini u funkciji proizvodnje mržnje među narodima, koji uopće nisu bili raspoloženi za ratovnje, a rat je trebao i Miloševiću i Tuđmanu, jer se bez njega nisu mogli postići zacrtani ciljevi. Ti zločini zato imaju karakter zločina protiv čovječnosti.
http://pollitika.com/quotcetnicka-zvjeradquot-vs-quothrvatski-vitezoviquot

U međuvremenu i Srbija je iznijela svoju obranu/protutužbu, pa dok smo iznošenje hrvatske tužbe mogli pratiti uživo, srpsku obranu nismo mogli vidjeti, jer se Radmanovizija pobrinula da nam to ne prikaže, kako bi nas se poštedjelo valjda od nepotrebnog uzrujavanja ili možda prije od nekih neugodnih saznanja toliko suprotstavljenih proglašenim istinama.

Srpska strana mogla se pozvati i na tumačenje presude koju je dao predsjednik Haaškog suda i predsjednik njegovog Prizivnog vijeća koje je izreklo oslobađajuću preudu Markaču i Gotovini, Theodor Meron, a koje se bitno razlikuje od obmana koje je uporno prosipala hrvatska politika,
http://pollitika.com/sto-oslobadajuca-presuda-je-a-sto-nije
sve da i nije bilo optužbi koje je na račun rada Haaškog suda, a posebno u vezi oslobađjuće presude Gotovini i Markaču iznio sudac tog suda Danac Frederik Harhoff
http://pollitika.com/haaski-sud-je-politicki-sud

A da je za vrijeme VRO „Oluja“ bilo progona potvrdio je sam predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader
http://feniks.bloger.index.hr/post/slavimo-pobjedu-i-protjerivanje-okupa...

Pa eto, u svjetlu iznesenog, bilo je najpametnije uopće ne podizati tužbu zasnovnu na takvoj argumentaciji kakve su proglašene istine, ali kad se već nije moglo odoljeti pritiscima, pa se tada tužiti moralo, moglo se kasnije poslušati glasove razuma, koji su sve vrijeme dolazili iz EU i tužbu povući. Srbija bi svoju protutužbu sasvim sigurno odmah povukla.

Međusobnim povlačenjem tužbi značilo bi i za Hrvatsku i za Srbiju civilizacijski iskorak i spremnost da u duhu međusobne tolerancije grade dobrosusjedske odnose.
Ali eto, neodustajanje od tužbi pokazalo je da nijedna od dvije države nije spremna suočiti se sa svojom nedavnom prošlošću.
A ta prošlost će onda posve nepotrebno još dugo opterećivati odnose između dvije susjedne države.

Komentari

¨@Fenikse JNA je nakon

¨@Fenikse JNA je nakon referenduma o proglašenju samostalne i neovisne Republike Hrvatske postala zločinački instrument četničke genocidne politike prema Hrvatima! Naravno da vi petokolonaši i prodane duše to ne možete svariti, ali vaše je pravo da živite u zabludi do smrti!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@mlataralo

Da, da, pogotovo kad ju je napala Tuđmanova paravojska.

Tko je glasao

@Fićo siguran sam da još imaš

@Fićo siguran sam da još imaš noćne more od bježanja pred ZNG-ovim lovačkim odredom.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Izjednačavaš krivnju

Izjednačavač krivnju, ili ignoriraš činjenice, a za ovaj rat je kriva velikosrpska politika Miloševića koja je na hrvatskoj strani izazvala hrvatske komuniste da prigrle nacionalizam deklarativno na riječima kako bi ostali na vlasti, kao što su se ti lažni komunisti vratili vjeri u Boga deklarativno kako bi prevarili i KC i građane. I imali su velikosrbi sreće što su komunisti vladali Hrvatskom, a ne Hrvati. Konačno, u BiH nije bilo Tuđmana pa su velikosrbi unutar i van BIH pokrenuli svoje aspiracije širenja na druge države, znači, teza o Tuđmanu i Miloševiću ti pada u vodu. U svim tim pričama s Balkana Srbija je bila glavni akter rata, a da li će biti i sutra ovisi o vođama Srba i njihovoj mogućnosti da krenu u budućnost bez aspiracija na tuđe teritorije. Evo i majčica Rusija je izvela sličan potez na Krimu, no, puno lukavije, te zasad bez rata.

Tko je glasao

@Fantom47

Znači velikosrpski hegemonistički nacionalizam je jedini krivac, a hrvatski nacional-šovinistički separatizm nevin k'o novorođenče?
Pa koliko su ti velikosrpski teroristi za vrijeme SFRJ izveli diverzija u Zagrebu?
A nisu nijednu?
A jesu li možda ustaški teroristu postavljali eksploziv po Beogradu?
Jesu!
Onda?
Što je HV radila u BiH?
Pomagala Miloševiću da bar polovicu BiH pripoji Srbiji?

Rat u Hrvatskoj je pokrenuo Tuđman napadima svoje pravojske na JNA, kad se ona nije ponašala onako kako su joj to ustav SFRJ i zakoni branili.

Tko je glasao

@Fenikse žuć je gadna

@Fenikse žuć je gadna stvar,pogotovo kad napravi atak na mozak!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Počuj Feniks

Do 1990. sam živio bez da sam bio Hrvat,a svoje sam hrvatstvo imao u sebi. No, kad su počele ugroze iz Srbije, i meni se digao živac i probudilo Hrvatstvo, a pogotovu kad su počela sistematski čišćenja sela sa Hrvatima,ljudi,crkve i groblja, da se zatare rod hrvatski. Na to mora reagirati svaki čovjek koji brani svoje postojanje i svoje korjene. Drugo, i ponavljam hrvatski nacionalizam HDZ-a je samo farsa da bi se konzumirala ili osvojila vlast, a Hrvatsku su PAPIRNATO stvorili hrvatski komunisti, odnosno bivši članovi partije SKJ. Znači, nije uzrok kako Ti pišeš bio hrvatski nacional-šovinistički separatizam, već se je u Hrvatskoj dogodio raspad Jugoslavije, isto tako kao i u Sloveniji,BiH,Makedoniji, potom Crnoj Gori i na kraju na Kosovu. Do rata je došlo zbog pokušaja nastavka srpske hegemonije, koja je bila i jedan od uzroka raspada zajednice koja se zvala Jugoslavija. Drugi razlog raspada Jugoslavije i primarni po meni bio je uruđavanje tzv. komunizma pod naletom boljeg života u kapitalizmu, bar onog na Zapadu. Ljudi su jednostavno shvatili da imaju jedan život i da više ne žele čekati nekakovo besklasno društvo za 200 godina.
Osobno sam bio u HDZ-u 1990/1991. te bio predsjednik jednog od 55. gradskskih ogranaka u Rijeci, no, izašao sam jer sam nakon godinu i nešto shvatio da HDZ vode bivši komunisti, koji su urušili jednu državu, i da s tim ljudima nema sreće ni budućnosti za Hrvatsku. I nisam pogrešio u procjeni i to ponavljam samo nakon relativno malo vremena.
Po običaju Feniks lažeš i stvaraš konstrukcije, te oslobađaš JNA odgovornosti, a JNA je oduvijek bila sklona Srbima i većina Srba je bila na vodećim pozicijama, kao da su Srbi prvi oslobađali djelove Jugoslavije. Zajednica više naroda ne može dobro i dugoročno finkcionirati ako svi u toj zajednici nemaju isti tretman, a u JNA to nije bio slučaj, to se i pokazalo, jer JNA je naoružavalo Srbe u Hrvatskoj, znači JNA se svrstala i tu prestaje priča o tome kako je ona štitila Jugoslaviju.
Konačno, da sam osobno ja bio na mjestu Tuđmana ja bi sve vojarne stvio pred gotov čin ili ultimatum da predaju oružje i ljude pustio kućama. Tuđmanu to nije bila generalna politika, već se je nadao da će ovako ili onako očuvati mir, i to Feniks mir u Hrvatskoj, ne u Srbiji. I cijela ova priča se odvija u Hrvatskoj, to treba u svakom momentu imati pred očima, jasno, onaj tko želi locirati istinu da bi izvukao ispravne zaključke.
Reći ću Ti Fenikse, već kad provociraš, a stalno provciraš, da su Srbi u Hrvatskoj, kao i dobrovoljci iz Srbije koji su došli se boriti u Hrvatsku za velikosrpsku politiku imali SREĆE što je Hrvatsku tada vodio Tuđman, koji je ipak odgojen u bratstvu i jedinstvu, pa nije dozvolio ISTI odgovor na velikosrpstvo Srba u Hrvatskoj, i svih onih koji su zovom velikosrpstva došli se u Hrvatsku boriti za u biti otimanje teritorija Hrvatske kojeg je priznala i međunarodna zajednica, ali i zakoni Jugoslavije. Neki drugi bi odgovorili onako isto kako su velikosrbi u Hrvatskoj počeli genocidom uništavati sve hrvatsko. Ili da su Hrvati odgovorili kao Izraelci na napade Arapa, bilo bi danas puno toga drugačije u Hrvatskoj, i to se ne bi uopće vodile ovakve diskusije.
Konačno Feniks, mogla se je Rusija isto ponašati kao Srbija, ali nije, samo što je ostao onaj isti mentalitet vlasti u Rusiji, koji danas pripaja djelove druge države rafiniranijim metodama od Srba, koji su bili "veliki ratnici" kad s druge strane nije bilo oružja.
Hrvatskoj je Srbija samo susjed i uvijek će tako biti, no, susjed koji ima aspiracije na teritorij Hrvatske, treba ignorirati, makar se radi o vlasti u Srbiji. Hrvati su 1918 ušli u tu zajednicu, a 1990 su izašli jer nisu bili zadovoljni, i nadam se nikad više Hrvati neće biti u istoj takvoj zajednici. To što se politika današnjih vlasti producira prema Srbiji kao podrepaška, je samo period u kojem tzv. hrvatska vlast služi stranim silama, prvenstveno SAD i UK radi njihovih interesa, a ne radi interesa građana Hrvatske. Konačno, mi u poslovima možemo veoma dobro surađivati kupujući i prodajući robe iz Srbije ili Hrvatske, no, nema posla ako se on obavlja preko politike, prošla su vremena Tita i ugovaranja poslova.

Tko je glasao

@Fantom47

Znači Tuđman preuzima vlast u Hrvatskkoj, a hrvatski Srbi najavljuju da će Hrvatima ukinuti status konstitutivnog naroda i prevesti ih u status nacionalne manjine, odmah počinju istjerivati Hrvate s posla, istjerivati Hrvate iz stanova, paliti Hrvatima imovinu i minirati im kuće, da o srpskim "trojkama" koje su vršljale po Hrvatskoj pljačkale i ubijale Hrvate ne govorim.

U Hrvatskoj je spiralu nasilja i rata izavao Franjo Tuđman postupcima svoje vlasti i to prije "kninskih balvana" "krvavog" Uskrsa, slanja hrvatskih policajaca u klaonicu u Borovo Selo i puno prije ubojstva Josipa Reihl Kira.

A tvoja "povijest" počinje kada; kninskom pobunom, "krvavim" Uskrsom, ubojstvom hrvatskih policajaca u Borovom Selu, ubojstvom Josipa Reihl Kira ili možda čak napadima Blage Zadre na JNA u Vukovaru?

I jednom za uvijek zapamtite da uvijek većina jamči sigurnost manjini, a baš nikad manjina ne jamči sigurnost većini.
A vi sve vrijeme pokušavate dokazati da je baš obrnuto.
E pa nije!

Ja osobno sam poptpuno siguran da se hrvatski Srbi ne bi pobunili da nisu bili izloženi diskriminaciji i da se nad njima nisu provodile mjere državnog terora, na pobunu ih ne bi mogla ngnati samo velikosrpska propaganda, p ma koliko zaglušna ona bila.
Ali to nasilje prema vašim sugrađanima Srbima vi niste vidjeli onda, pa ih ne vidite ni danas.

Tko je glasao

@Fenikse Ja osobno sam

@Fenikse Ja osobno sam poptpuno siguran da se hrvatski Srbi ne bi pobunili da nisu bili zavedeni i opsjednuti idejom da svi Srbi moraju živjeti u jednoj državi. Hebiga zasrali su motku i sada si cijelu Srbolaviju mogu sagledati pogledom sa Avale!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@mlataralo

Jebi ga, samo i to što se vidi s Avale, veće je od Hrvatske.
A ako pak Vučić krene u realizaciju onoga što je najavio, uskoro će biti i bolje od Hrvatske.
Nikad ne gubi iz vida da Srbija nema branitelja.

Tko je glasao

Nikad ne gubi iz vida da Srbija nema branitelja.

@Fićo konačno priznaješ da su Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku. Zato je logično da nema branitelja, samo genocidnu ološ koja je dobila po piksi!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Kratko

Srbi su u Hrvatskoj uvijek bili manjina i tako će ostati sve dok postoji Hrvatska. To što su postali konstitutivni to je plod komunističkog nauka i prakse.

Tko je glasao

@Fantom47

Adolfo, nisi mi odgovorio na pitanje od kojeg od pobrojanih datuma počinje hrvatska povijest?

Tko je glasao

@Fenikse ima ona o stoljeću

@Fenikse ima ona o stoljeću sedmom

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@mlataralo

Ima, ima, samo se ne zna jesu li Hrvati na ove prostore banuli sami ili u društvu s Hunima, ono što se zna da su došli kao smrdljivi koljači.

Tko je glasao

@Fićo čim počmeš pušiti,

@Fićo čim počmeš pušiti, brkaš pojmove. Za one tvoje nož kašika srebrenica ancima vrijedi kašika, nož, žica Srebrenica!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Sada su još manja manjina!

Sada su još manja manjina!

Tko je glasao

Sada su još manja manjina!

Što i svaku frigidnu kuju dovod do višekratnog orgazma.

Tko je glasao

i naši znaju loše gospodariti, pa što da trpimo tuđe- loše!

Treba biti filantrop, htjeti da ljudi budu sretni.

A oni su sretni jer su napokon sa svojima "u jednoj državi".
Franjo je rekao da su remetilački faktor i nije pogriješio, što pokazuju i događanja u Vukovaru.

Ostale manjine nemaju problema sa životom u RH -koju poštuju kao svoju domovinu.

Međutim, ova manjina ne odustaje- silom bi, iako su vojno skloniji kukavičluku (bijeg na Krf, bijeg kroz Bosnu do Srbije,...), osvajali tuđe zemlje.
Nažalost podrška im je struktura u RH, koja je preostala iz SFRJ, kioja im još daje hranjive tvari.

Kada se prekine taj dovod yu-hranjiva, bit će ono što jesu 3-4% manjina svugdje- pa i na vlasti, kako i dolikuje, jer je inače nepravedno prema Hrvatima, a nepravdu se ne može dugo trpjeti!

Ma da su sposobna ekipa, bilo bi u redu, a ovako: i naši znaju loše gospodariti, pa što da onda trpimo tuđe!

A ti napišeš privatnu poruku u kojoj kažeš da mi nećeš odgovarati na komentare, da nećeš vrijeđati, i slične fore, i ja bih to cijenila, ali do svoje riječi držiš, kao da si s Dobricom Ćosićem u rodu: " mi lažemo, sami sebe, druge,... Laž je naša državna politika,...."

A u Dalmaciji mir, osim tamo gdje su Srbi u većini- u srpskome manastiru Krka:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81661-hdz-kistanje-pravoslavni-bog...

Tko je glasao

sad mi nije jasno

hrvatski nacional šovinisti su postavljali eksplouzziv ispred židovske općine u Palmatićevoj koja je se je u tom trenutku prebacila u Beograd.

ovo je bila šala. sve do početka domovinskog ratasam a i kasnije sam bila dobra s jednim beogradskim parom koji su živjeli U Zagrebu. zbližili su nas problemi oko klinaca. ženski dio tog para je bio više sklon četnikovanju - to se je izrazilo kasnije što je i uzrokavalo daljnj prekid veza. ona je radila u državnom SUP-u. nikad nije spomenuta bilo kako postavljanje eksploziva sa strane hrvatskih nacional-šovinističkih separatista. ni za vrijeme kad smo se intezivno družili ni kasnije kad su njene četnikuški pogledi dolazili do izražaja. znam da je već tada bilo priča kako u Srbiji imaju elike probleme sa Šiptarima iliti Kosovarima.
što se tiče HV u BiH očito se je zaboravilo na prve pucnjeve u Sarajevu, Rami, maltretiranje neSrba u područjima gdje su Srbi bili u većini. ako se ne varam Hrvati su u početku vojno pomagali Muslimane a Alija je debelo to iskoristio kako bi napravio samostalnu muslimansku državu. iza toga je poznati dvojac radio leopardovu kožu poBiH što je dovelo do još većeg rusvaja.
ne opravdavam tuđmanovo miješanje u BiH ali pitanje je da li se je ono moglo izbjeći kad se je počelo s protjerivanjem Hrvata s obe strane, a dobar dio obiteljskih članova živi ovdje u Hrvatskoj. ako u obzir uzmemo uske tuđmanove savjetnike onda nije čudo za politiku koja je tada vođena. pitanje je li se moglo na drugi način riješiti pitanje hrvatskog naroda u BiH a bez zveckanja oružja.?

w. ;)

Tko je glasao

Komentar sa drugog

Komentar sa drugog posta:
"Zovu se srbi, bez božjeg jarma,
opslužitelji svih prljavština, što u svojima pećinama žive gore od životinja ........
Ta pogana pasmina liježe sa kozama, a kao što liježe sa ženom, a kćeri njihove blude sa očevima i braćom.
To je napisao jedan Nijemac putopisac, negdje oko 12 stoljeća prolazeći kroz srbiju ili Zetu, ili kako već. "
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A kasnije ih je potrefilo ovo:
"Srbi su bili 500 godina pod Turcima, koji su 500 godina silovali srpske žene, djevojke, ai muškarce, te se kroz 500 godina rađala Turska djeca 0,500 godina, e tu je kompleks srpskog naroda jer oni znaju da 99% njih nose gene Turaka . Tu ne spada Vojvodina.
500 godina silovanja, a za samo 9 mjeseci rađa se novi Tursko srpski sin ili kćer, i tako svakodnevno ponavljam 500 godina? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Napomena tada nije bilo nikakvih zaštita protiv začeća! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Kasnije iu kontinuitetu ta ista rođena Tursko - srpska djeca počinju se razmnožavati i to je tako trajalo 500 godina. To su povijesne istine od kojih srbi bježe! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
Ovi srbi su ustvari bastardirani Turci "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrica Ćosić citiram:
Srb pisac, član SANU D. Čosić napisa: .. "Srbe je u povijesti spašavala jedino laž ... Mi lažemo da bi obmanuli, lažemo iz stida, da se ohrabrimo, da sakrijemo bijedu. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno ... "" Deobe "..

Ali još1871, i Srb književnik M.Milicević napisa: .. "Ne mogu naši potomci znati istinu o nama, jer je mi i ne kazujemo, nego iz lažemo što nam podmiruje racun" .. Dakle .. SVE JE ŠUPLJA osim PLJAČKE

Kitz

Tko je glasao

Ne mogu naši potomci znati istinu o nama

@Kitz mogli bi hoće, ali vidiš da im je lakše dati minus nego prihvatiti istinu! Malo ih je ali su ..... uporni!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Srećom...

isporučili smo im više od četvrt milijuna autohtonih neprejebanih Srba prečana, da im malo poboljšaju krvnu sliku...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Vidiš kak smo mi humani, sad

Vidiš kak smo mi humani, sad im se krvna slika poboljšava, pa su postali još radikalniji.
Kaj si im zavidna?

Tko je glasao

@Pametnjakovići

I kako će završiti proces pred ICJ?

Tko je glasao

a kako moze zavrsiti kad je

a kako moze zavrsiti kad je taj ICJ zapravo "sud" pod britanskom kapom...
ponovimo samo vece stvari iz povijesti, britanci "stvorili" kraljevinu SHS, nakon 2. sv rata tito po njihovoj direktivi prepolovljava hrvatsku izmisljajuci novu "drzavu" (republiku) BiH, sada cak imaju i konstitutivni narod "bosnjake", pa i jezik "bosnjacki" (to je isto kad bi austrijanci pricali austrijski, ameri amerikanski itd), a pogadjajte tko je na sve moguce nacine pomagao srbima u ratu prije 20-ak godina i tko je omogucio BiH srbima osnivanje famozne republike srpske koja je nastala na podrucjim gdje su izvrsili genocid nad nesrpskim stanovnistvom??? malo po malo, fazu po fazu oni povecavaju srbiju naustrb hrvatske, a hrvatske guske u magli glasaju za yusipovica, milanovica, mesica...

Kitz

Tko je glasao

Kako završi da završi. Sve

Kako završi da završi.
Sve ovisi o tome hoće li pravo i pravda pobijediti, ili neće.

U svakome slučaju RH je svijetu dala šansu da još jednom osudi genocid i zločin nad ljudima, a Sud će se pokazati je li dostojan te prilike, hoće li je iskoristiti, ili će pokazati da je ljudska pravda sklona zločincima, jer je podložna interesu politikanata bez ljudskih osobina, humanosti i morala!

Bitno je da žrtva- Hrvatska prokaže genocidne zločince koje je organizirala, naoružavala, instruirala, podržavala, davala,.. , i skupa s njima i JNA provodila, pa iu samoj Srbiji- po logorima u koje su odvodili Hrvate!

Srpska tužba je smiješna i pokazuje svu njihovu sklonost k podvali, laganju, iznošenju neistina, laganjui samih sebe, ...laži kao državnoj politici.

Eno ti , vjerojatnoga ubojice desetak građana iz RH, u Antinu, na čelu te genocidne države. Tko ga je birao?

Oni koji su u velikome broju upravo takvi!

I zato RH treba otići što dalje od njih, jer su oni ZLO, koje joj stalno prijeti.

A ZLO su i oni koji žale za tim ZLOM, trče im u zagrljaj, želeći im predati RH.
Vrijeme je da odu s mjesta gdje štete ovome narodu!

A ovi iz EU što su nagovarali da se povuku optužnice- to su radili samo da zaštite svoje Srbe- jasno je - riječ je o Londonu, koji ima izrazito srbofilnu politiku, učvršćenu kumstvom sa srpskim kraljem, te antikatoličkim djelovanjima- po čemu su slični Srbima!

Neće ići, hrvatski narod je progledao i ono što je vidio je šapa na sebi, na kojoj pokraj YU- stoji srpska kokarda!

Tko je glasao

@fićo tvoji elabodrkati nikako da dobiju neki smisao

@fićo, heboga miš, nekome od ovih dežurnih jugonostalgičara pollitike.com fali daska, nekome dvije, a tebi moj jugoviću fali cijeli plot!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@Skviki

A da ti umjesto minusiranja samo čitaš i naučiš nešto!?

Tko je glasao

Feniks, Nebi se puno osvrtal

Feniks,

Nebi se puno osvrtal na cjeli dnevnik, nego samo o onoj bajki gdje spominješ 45 godina zajedničkog suživota u miru.
Pitam se gdje si ti živel cjelo vrijeme i jesi li ikad bil u Srbiji, a pogotovo tam u vojsci.
Vidiš, ja sam bil i nešto naučio, a pogotovo u Njemačkoj u druženju sa Srbijancima.

Tko je glasao

@Skviki kaj ti ne kužiš

@Skviki kaj ti ne kužiš razliku kada se druži, ili kak je Feniks radio, 45 let služi srbijancima!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Zrakomlat, Meni je svejedno

Zrakomlat,

Meni je svejedno kaj je Feniks u svom životu delal, samo kaj sad želi mladima prodat muda pod bubrege, e to je nešto drugo.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci