Tagovi

Igre bez granica - Sve je dobro kad dobro završi

Ove godine je moj sin bio tjedan dana u Novom Vinodolskom u domu Crvenog križa, u okviru organiziranog ljetovanja sa strane Grada Zagreba i Ureda za socijalnu zaštitu. Bilo je malko straha prije ljetovanja. Straha da ne prođe kao prošlogodišnje o kojem sam pisala u dnevniku Igre bez ganica-Ni med cvetjem ni pravice. No ove godine je sve prošlo OK. Jedino je bilo manje kupanja zbog vremena. No katastrofa se je nadvila nad njegov povratak u Zagreb. Trebao je sa svojom grupom doći oko 12 sati pred Poglavarstvo, odakle su i krenuli. Kako radim blizu Poglavarstva, udogovorila sam se sa šefom da radim doo11.30 i onda otići pred sina. Voditelj mi je trebao javiti kad ulaze u Zagreb tako da na vrime stignem pred Poglavarstvo. Sve je bilo lijepo dogovoreno i onda i onda je nepredvišeni dogđaj sve poremetio. Pozlilo mi je na poslu. Dva put sam skljokala na pod. Kolegice su zvale hitnu koja je brzo došla. Tlak je bio 60/40. Odmah sam odvedena na hitnu u Merkuru. Mjerenje tlaka, kompletna pretraga krvi, infutzija. Kapi infuzije sporo odlaze u moju žilu, a vrijeme teče sve brže. Približava se vrijeme sinovljevog dolaska a ja ležim sa iglom u veni. Dodatni problem je što mi je sin otišao bez ključeva. Zašto da ih nosi kad će mama biti na dočeku. Zovem susjedu koja ima rezervni ključ. Ona pije kavu u gradu i ne zna kad će doći doma. Njego tata mi se ne javlja. U panici zovem vodiltelja udruge s kojim je moj sin otišao i dogovaramo se što napraviti u ovoj nemiloj situaciji u kojoj su ključevi kod mene , a ja ležim na hitnoj i čekam nalaze. Na sreću nalazi su dobro, tlak se je popeo na 115/80 i mogu doma. Trčećim korakom napuštam hitnu, uskačem u taksi i javljam kako sam na putu doma.
Dok se vozim kući kroz mozak mi prolaze misli kako do ovog dodatnog stresa povezanog s ključevima kod mene koja leži pod infuzijom ne bi ni došlo da je ove godine prošlo produženje projekta Mobilnog tima podrške koji je do kraja prošle godine djelovao pri Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba. djelovao Mobilni tim podrške su činili drefektolozi, psiholozi, fizioterapeuti i njegovateljice – žene koje su prošle posebnu edukacijuza rad s osobama s invaliditetom i njihovim roditeljima. Uskoro se je pokazalo kako su potrebe za tim mobilnim timom u Zagrebu puno veće nego što se je mislilo i postojala je tendencija da se on poveće. Kroz glavu mi prolaze naslovi koji vrištali o potroešnih 40 milijuna kuna za pametne telefone za potrebe Vlade i djelatnika raznih ministarstava. Sjetila sam se i cirkusa oko vladine nabavke automobila za 62 milijuna kuna . Projekti koji su namijenjeni za poboljšanje kvalitete života djece i osoba s posebnim potrebama i invaliditetom su odbijeni zbog nedostatka novca dok u isto vrijeme ima novca za pametne telefone, automobile, putovanja predsjednika Vlade u Australiju i Brazil. Premijer ne putuje sam već s osiguranjem.
Nametao mi se je strah što bi bilo da sam morala ostati u bolnici, tko bi se brinuo o mom sinu. Mobilnog tima pomoći više nema zbog nedostatka novca. S jedne strane nema novca dok se s druge strane ras njime razbacuje , a da se ne govori o oproštenim dugovanjima tajkuna koji su gle čuda u jako dobrim vezama ssa svim dosadašnjim ministrima finacija i gospodarstva.

Komentari

Na kraju u odnosu na

Na kraju u odnosu na proslogodisnja zbivanja ovo je jos sve ispalo dobro.
Mobilni timovi, dnevni boravci, stambene zajednice, posao uz asistenta i jos stosta drugog trebalo bi ovom drustvu da bi polozaj osoba s invaliditetom bio dostojan ljudskog zivota. No sto ocekivati od ministarstva koje stedi na svim sranama osim kod samog sebe i koje je nabujalo za 50%?
http://www.hrvatski-dom.hr/novinare-tuzaka-i-baca-na-cestu-a-u-svojem-mi...

Tko je glasao

"200.000 eura otišlo u zrak"

sitniš u odnosu na rastrošnost saborskih zastupnika
http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-sest-i-pol-mjeseci-saborski-neradni...
A vjerujem da je to samo vrh sante leda lupeškog djelovanja zločinačke organizacije sa sjedištem na Markovom trgu i Banskim dvorima! Da nisam zaboravio onu lignju s Pantovčaka, ali on je posebna priča. Prije svega za DORH, USKOK, Dinka Cvitana i policiju kada počnu raditi posao za koji su plaćeni!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao
Tko je glasao

@walpurga svako dobro i ne

@walpurga svako dobro i ne ponovilo se!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Hvala

Hvala

w. ;)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci