Tagovi

Idiotizam trija fantastikusa


Photo by dnevnik.hr

Koliko god se čovjek trudio ignorirati bar na nekoliko dana svinjarije koje se događaju, akteri se izgleda još više trude napraviti što veću kako vam ne bi dali mira. Ovog puta vrhunski idiotizam izveli su Ivica Kirin, Mladen Markač i Josip Đakić. Moram reći idiotizam jer jednostavno nema drugih riječi za to što se dogodilo.

Prvu idiotariju napravio je Mladen Markač otišavši u lov na veprove 22. Prosinca ove godine iako pravila njegove uvjetne slobode jasno nalažu da se praktički ne smije micati iz svojeg stana. No dobro… to što je Markač napravio ipak je samo njegova stvar i ako ne želi poštovai pravila suda, Haag će njega kazniti i poslati ga nazad u Haaški pritvor. No sad dolazimo do većih idiota.

Drugu idiotariju napravio je još uvijek aktualni ministar policije Ivica Kirin koji se slikao skupa s Markačem po obavljenom pokolju veprova. Idiotarija se očituje u tome što je Kirin u najmanju ruku čim je vidio Markača trebao upozoriti da smjesta ide doma jer da u suprotnom on mora obavijestiti policiju da se Markač ne drži pravila kućnog pritvora. No umjesto toga, Kirin se još i uslikao s Markačem tako da ne samo da se vidi da Markač ne poštuje odredbe kućnog pritvora, nego se i jasno vidi da ministar u hrvatskoj vladi ne poštuje odredbe Haaškog suda. Drugim riječima, Vlada RH ne poštuje Haaški sud. Direktna posljedica toga vrlo lako mogla bi biti da svi Haaški osumnjičenici budu prebačeni nazad u Haag jer je Vlada RH izgubila kredibilitet.

Eto sada vam je valjda jasno zašto osoba poput Ivice Kirina nikad nije smjela doći na čelo tako važnog ministarstva kao što je Ministarstvo unutarnjih poslova. Svima nama bilo je zabavno gledati serijal „Kiro prosviro“, ali sada će nam svima nama prisjesti sav taj smijeh ukoliko svi optuženici budu vraćeni u Haag do početka suđenja.

I konačno, treća idiotarija potekla je od samog Jospia Đakića, koji se u pravoj maniri malograđanina morao brže bolje pohvaliti medijima kako su u njegovom kraju boravile face hrvatske politike, te su brže bolje iz njegovog ureda medijima razaslane fotografije ponosnih lovaca ispred masakriranih životinja gdje se jasno vidi Markač. Kad su shvatili kakvu su idiotariju napravili, pokušali su stvari zataškati providnom laži da su fotografije stare. Zahvaljujući njihovoj informatičkoj nepismenosti nisu znali da svaka digitalna fotografija u sebi nosi i zapis s kojim je digitalnim aparatom uslikana, te u koje vrijeme. Novinari su naravno brzo provalili stvari i potvrdili da je fotografija snimljena upravo 22. Prosinca 2007. u 17:21:06.

Nakon svega ovog mogu reći samo tri riječi. Idioti, idioti, idioti!

Kao što vidite ovaj tekst odudara od nekih normi novinarstva, ali nema drugih riječi kojima bih opisao postupak ovog trija fantastikusa.

cnn.blog.hr

Komentari

Evo i završnice slučaja

Evo i završnice slučaja – Sanaderova izjava (preneseno iz Slobodne Dalmacije):

Ni Vlada ni Hrvatska nisu izgubile kredibilitet pred Haškim sudom nakon afere s lovom na Bilogori.

Malo morgen. Problem generala je elegantno riješen, ishod statusnih konferencija je unaprijed jasan, Vlada sad tu ne može ništa promijeniti, niti će imati potrebe opravdavati se javnosti. A što se vjerodostojnosti Vlade i Hrvatske tiče, to je ionako samo izjava za domaće tržište.

ragusa

Tko je glasao

naravno da nije kredibilitet

naravno da nije
kredibilitet je izgubljen u onom lovu deset dana prije ovog kirinovog

Tko je glasao

Zanimljiva je reakcija

Zanimljiva je reakcija gradonačelnika Virovitice g. Kožnjaka nakon što se u potpunosti rasvijetlio slučaj. On se javno ispričava cjelokupnoj javnosti i gen. Markaču s obzirom na cijelu situaciju vezanu uz lov. Zar time ne daje direktnu poruku kako smatra da je u redu to što ministar Vlade RH direktno krši jamstva iste te Vlade prema Haškom sudu. Prihvaćanjem ostavke referenta za odnose s javnošću, Anđelka Ribića, to dodatno potvrđuje. Ovakva reakcija nakon što se sve rasvijetlilo govori o tome da g. Kožnjak jamstvo Vlade shvaća kao formalnost a član je stranke koja čini Vladu.

Tko je glasao

Promatrajte ih - kao da se

Promatrajte ih - kao da se ništa nije dogodilo. Mrtvo hladni, kao na sve afere i situacije koje su blago rečeno "nelegalne" a vrlo profitabilne za njihov sloj. Ko "šljivi" narod on je i tako kratke pameti a još kračeg pamčenja. Pa drugovi do slijedeče "p ije"
Uz pozdrav - idemo dalje !

Tko je glasao

Idiotizam je očito

Idiotizam je očito raširena pojava. Evo što naša uvažena bivša kolegica Lion Queen kaže na ovu temu - na svom blogu objavila je tekst pod naslovom 'Glupa, gluplja', gdje komentira vesnin dnevnik 'Glup, gluplji':

Dušo draga, takvo osiguranje kakvo je Hrvatska dala generalu Markaču, da ga čuva glavom i bradom sam ministar policije, takvo osiguranje do sada nitko nigdje nije dao. Za ponašanje generala Markača na slobodi jamči sam ministar. Zato ne vidim čemu takva uzbuna, osim što ti je muka od toga što bi general Markač mogao uživati u čistom zraku. Sram te može biti. Fuuuuujjj. Nije ni čudo da si popušila na izborima.

ragusa

Tko je glasao

nisu tri idiota, VEĆ IH JE

nisu tri idiota, VEĆ IH JE BAREM PET
trojicu si nabrojio točno, ali si propustio minisricu Lovrin, koja je čekala bogojavljanje, te našeg vrlog DrIvu koji pak umjesto da u najmanju ruku smijeni Jubita (pola sata nakon objave podataka iz jpg-formata slika skinutih sa interneta i objavljenih na dalekovidnici HRT-u), ako ga (što bi bilo ispravnije)već nije želio uhititi zbog dovođenja države u opasnost (nekoć se reklo veleizdaja). Jeli Sanader uopće reagirao??? Ili se ponaša kao Bush ???
ajme i "mi" ćemo sjediti u Vijeću sigurnosti ......

Tko je glasao

Možda su nas zato i

Možda su nas zato i izabrali,mi zaista znamo šutjeti.

cvjetići

Tko je glasao

jadni veprovi, mora da su

jadni veprovi, mora da su umrli čim su vidjeli ekipu. dali su svoje živote da bi dokazali kako su rvati inteligentni te kako nam je vlada napredna i demokratski nastrojena. kiro je htio pokazati da u rvackoj demokraciji svatko ima pravo na ono što želi pa čak i oni koji to pravo ne bi smjeli imati. jebote koja demokracija! takve nema nigdje u svijetu ili šire! rvacka bi je trebala patentirati i namlatiti velike pare na tome.

idioti kažeš. možda su i idijoti. ili kreteni. ili rade proiv rvacke možda? dalo bi se to svakako iskomentirati. ali možda samo ne znaju što čine jer ako znaju onda bi ih svu trojicu trebalo sprašiti doživotno u zatvor zbog potkopavanja rvacke države i natčovečanskih napora koje lekar ivo ulaže da uđemo u jevropu.

nabijem ih.

Tko je glasao

Ništa se neobično nije

Ništa se neobično nije dogodilo, uzevši u obzir da većini "naših" kvocijent inteligencije ne prelazi tjelesnu temperaturu. Spas nam je jedino u nadolazećoj gripi. Ne daj bože, ako kome pređe u upalu pluća, možda i pade koja ostavka.

Tko je glasao

Ak se sad nekaj ne dogodi -

Ak se sad nekaj ne dogodi - demonstracije, ostavke, bilo kaj, počet ću ozbiljno sumnjati u sposobnost nas Hrvata da imamo državu.
Nijemci mi često kažu da je Juga bila respektabilna država - a sad... tko ferma državice veličine većeg evropskog grada? Dosad sam uvijek objašnjavao da se sa Srbima u demokraciji nije moglo. A kaj da kažem na ovo? Još povezano s rezultatima izbora?
Srećom, u Njemačkoj sam, ovdje uvijek mogu reć da je i Hitler bio idiot, izabran od (by the way relativne) većine na demokratskim izborima...

Tko je glasao

Trebamo se ipak zapitati (sa

Trebamo se ipak zapitati (sa velikim upitnikom iznad glave) koja smo mi banana republika kada jedan Kirin može postati ministar i to ništa manje nego unutrašnjih poslova. To je inteligencijski najviše što je HDZ uspio iznjedriti na čelo jednog od vitalnih ministarstava. Ako je točna tvrdnja (a točna je) da svaki narod ima vlast kakovu zaslužuje, onda postavimo pitanje kakovi smo mi.
S druge strane pretpostaviti je da če rečeni kretenizam rečenog ministra (namjerno ne koristim riječ kreten, već pojam kretenizam, jer su kreteni samo jadne ljudske jedinke koje ne treba omalovažavati) ubrzati koalicijske pregovore HSS i HSLS kramara jer svakim takvim potezom HDZ intelektualaca imaju sve manji manevarski prostor za opravdanja svoje bijedne trgovine.
Onda još i generali (časnici, sa korijenom u riječi čast) koji spremno lažu o svom kretanju. Ionako je u našem "časničkom" zboru laž uobičajna stvar. Da se ne uvrijede: suđenje generalu i alkarskom vojvodi osuđenom ratnom zločincu Norcu i GENERALU gospodinu Ademiju. Polovica časnika tvrdi jedno, a druga polovina predvođena tankobrkim ljigavcem potpuno suprotno. Znači da polovina LAŽE tj, da su lažovi, a ne časnici.
Ionako ovi prostori njeguju "kulturu laži" kako je detektirao jedan strani diplomata, a pravilno prenijela u naslov svoje knjige D. Ugrešić.

Tko je glasao

Polovica časnika tvrdi

Polovica časnika tvrdi jedno, a druga polovina predvođena tankobrkim ljigavcem potpuno suprotno. Znači da polovina LAŽE tj, da su lažovi, a ne časnici.

Mene to asocira na admirala Domazet Lošu, a Clark Gable mi je drugi izbor.

Tko je glasao

Pa da pravo kažem jedan od

Pa da pravo kažem jedan od njih dvojce jest. Onaj koji je u Bgd. bio glavni cinkaroš službe (vidjeti sječanja nekih naših časnika koji su sa njime bili u Bgd.) Uredno se dodvoravao vrhu JNA cinkajući izjave (nepodobne) drugih časnika. Znači jedan od navedene dvojice. Koji? 50 % šanse da je Clark Gable

Tko je glasao

"ali sada ce nam svima nama

"ali sada ce nam svima nama prisjesti sav taj smijeh ukoliko svi optuzenici budu vraceni u Haag do pocetka sudjenja".Ne razumijem zasto bi ikome prisjelo ako budu vraceni u Haag.Da je bilo pravde nisu trebali ni biti na slobodi.Osim Gotovine i Ademija.Kako se jedino Ademi pridrzava pravila?Njima dvojici su izgleda dobro smjestili "kolege" i HDZ.Sjecam se izjave Sanadera,a poslije ju je nekoliko puta ponovio Hebrang:"Sigurni smo da ce Gotovina na sudu dokazati nevinost".Znao je on vrlo dobro da je dokazivati nevinost vrlo tezak i dugogodisnji proces.Zato je i bjezao.Da je drzava stala iza njega,kao sto je Srbija stala iza Mladica i Karadzica sve bi bilo drugacije.Ali ovo nema veze sa dnevnikom,samo me zanima kako je Markac jos uvijek general?

Tko je glasao

...samo me zanima kako je

...samo me zanima kako je Markac jos uvijek general?
Mene još više zanima kako je Mirko Norac još uvijek general, a prema pravomoćnoj presudi hrvatskog suda on je ratni zločinac.

Tko je glasao

Norac je vjerojatno još

Norac je vjerojatno još uvijek general jer je službeno procesuiran tek nakon što je umirovljen, čini mi se. Da nije, nego da je bio djelatna vojna osoba, onda bi mu se čin mogao oduzeti. U tome je caka.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Peregrine Falcon, hvala na

Peregrine Falcon, hvala na pojašnjenju. Moje pitanje bilo je potaknuto prethodnim komentarom i bilo je više retoričke naravi - meni je jako smiješno, glupo, apsurdno ... kada se u medijima uz Nočevo ime u velikom broju slučajeva dodaje i "general" - a kao (bivšeg) časnika HV me to pomalo i vrijeđa. Vrijeđa me i kada se uz Zagorčevo ime također dodaje "general", a uz njegovo ime prema onome što o njemu znam (ne samo iz medija) može stajati samo jedna druga riječ na "g".
No da ne odem previše offtopic i ne zaradim nulu od kolege koji tako kažnjava offtopikaše ;-), evo, vezano uz temu, dodatak glupostima. Sada policija kaže da će prema nalogu Haaga započeti istragu o tome je li Markač bio u lovu ili nije. To bi valjda trebalo značiti da će sada nekoliko policijskih inspektora potrošiti desetke radnih sati kako bi na kraju došli kod ministra i slavodobitno mu rekli: "Evo šefe, nakon duge i iscrpljujuće istrage zaključili smo da ste Vi 22.12. bili u lovu zajedno s Markačem." Možda bi bilo dobro ustrojiti i nekakav inerdisciplinarni tim za istragu kako bi se ona vodila što stručnije i objektivnije.
Dakle, ovakav iditozam se rijetko viđa - ma nas će primiti u EU samo da ih ima tko dobro zabavljati.

Tko je glasao

Slažem se, ruperte, i meni,

Slažem se, ruperte, i meni, kao umirovljenom časniku smeta kad se umirovljenog časnika kojem se sudi titulira kao da je još u djelatnoj službi, ili se spominje da je branitelj, kao da to ima veze s nekim zločinima (jasno onima koji nisu ratni), jer ti su ljudi sramota za časnike i branitelje u prvom redu, a u drugom redu, on je sad umirovljenik a ne general.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

PF, U svim zemljama kad se

PF,
U svim zemljama kad se spomene jedan general koji je u mirovini, se to napiše ispred njegovog čina.
Zbog čega to kod nas nije slučaj se samo može nagađat, jel se ima samo dve mogučnosti.

Neko želi ocrnit hrvatsku vojsku

Nepismeni novinari koji provociraju željni udarnih vijesti

Tko je glasao

Ili se skrivati iza HV i

Ili se skrivati iza HV i branitelja kako bi svoje prljave poslove lakše zataškali u uzburkanom mulju, moj skvikač:(.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ja nisam htel iti s mojim

Ja nisam htel iti s mojim komentarom u suštinu problema, samo sam htel reč da se u medijima služiju s ne korektnim argumentima.
Meni je to teško objasnit jel mi dosta izraza fali.
Činjenica je da se s pojedincima želi ocrnit cijeli Domovinski rat. i izjednačit Hrvatsku sa Srbijom iz političkih razloga.
No i to bu jedan dan došlo van.
Onaj ko je kriv nak ga se kazni, a ne oko toga ugurati paket koji stavlja sve časnike u istu grupu.

Tko je glasao

Ako i ovo može pomoći, evo

Ako i ovo može pomoći, evo što mislim zašto je tomu tako:

3. Osobe koje mogu biti odgovorne za kršenje
vojne stege

Članak 59.
Za kršenje vojne stege odgovaraju pripadnici Oružanih snaga dok su u službi u Oružanim snagama.
Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, ako je stegovni postupak pokrenut za vrijeme trajanja službe, djelatni časnici i dočasnici odgovaraju za stegovne prijestupe počinjene tijekom službe u Oružanim snagama i nakon prestanka službe.

Zato Norac ne može biti stegovno sankcioniran, odnosno ne može mu se izreći neka od sljedećih stegovnih kazni (recimo za "narušavanje ugleda OSRH"):

Članak 65.
Stegovne kazne su:
– zaustavljanje u napredovanju u službi i promaknuću u trajanju od 1 do 4 godine,
– smanjenje plaće od 21% do 33% u trajanju od 4 do 12 mjeseci,
– vojnički pritvor u trajanju do 30 dana,
– prevođenje čina u neposredno niži čin,
oduzimanje čina,
– smjenjivanje s dužnosti uz raspored na ustrojbeno mjesto neposredno nižeg čina u trajanju od 1 do 3 godine,
– smjenjivanje sa zapovjedne odnosno voditeljske dužnosti uz zabranu imenovanja na takvu dužnost u trajanju od 1 do 5 godina,
– prestanak djelatne službe.

Njemu se čin eventualno može oduzet po ovom osnovu:

B. ODUZIMANJE ČINA I POVRAT ODUZETOG ČINA
Članak 166.
Vojnoj osobi oduzima se čin:
– ako joj prestane hrvatsko državljanstvo,
ako je pravomoćnom presudom osuđena na bezuvjetnu kaznu zatvora dulju od 3 godine za kazneno djelo počinjeno s namjerom,
– ako joj je pravomoćnom presudom vojnostegnovnog suda izrečena stegovna kazna oduzimanja čina.
Osoba kojoj se oduzima čin gubi i sva prava vezana za čin.
Odluku o oduzimanju čina donosi osoba nadležna za dodjelu čina i promaknuće u čin u skladu s odredbama ovoga Zakona.

A eventualno može zato jer:

Članak 4.
Vojne osobe su:
– djelatna vojna osoba,
– ročnik,
pričuvnik,
– kadet.

Članak 5.
Djelatne vojne osobe su:
– djelatni vojnik, mornar,
– djelatni dočasnik,
– djelatni časnik.
Pričuvnici su:
– pričuvni vojnik, mornar,
– pričuvni dočasnik,
pričuvni časnik.

Ovo eventualno je zato što u prvome redu za tako nešto treba postojati (politička) volja nadležnih.

Volja je važna i zato što se pojam pričuvnika može ograničiti i samo na pričuvne vojne osobe koje se nalaze u vojnoj evidenciji pričuvnog sastava koju vode nadležne Uprave za obranu.

Problem kod ovog je što se vojne osobe nakon prestanka službe u OSRH rijetko javljaju u teritorijalno nadležne Urede za obranu kako bi bili upisani u evidenciju pričuvnika a o prestanku službe uvijek ne obavijeste niti nadležne vojne postrojbe pa ostanu izvan toga.

U slučaju generala se stvar dodatno komplicira činjenicom da u (ratnom) ustroju postrojbi ne postoje mjesta predviđena za popunu pričuvnim generalima pa ih se ni ne uvodi u evidencije jer ne mogu dobiti "ratni raspored".

Međutim, mišljenja sam da bi se, ukoliko bi se htjelo, moglo oduzeti čin nakon osude za počinjenje ratnog zločina. Pa nismo li upravo mi poznati po "kreativnom" tumačenju propisa? :)
(iako ovdje ne treba puno kreativnosti!!!)

I na kraju, evo otkud to "general ovaj-onaj":

Članak 196.
Umirovljeni časnici zadržavaju pravo na službeni naziv »general u mirovini«, »brigadir u mirovini« itd. te pravo na nošenje vojne odore u svečanim prigodama u skladu s posebnim propisima.

Istina je i da mediji gotovo nikad ne dodaju dužno "u mirovini".

Kao bivši (bivši) časnik vjerojatno znaš (barem) dio ovoga ali za druge koji možda manje znaju.

B-52

Tko je glasao

bravo, sm:). gdje ima volje

bravo, sm:). gdje ima volje ima i načina, to je istina. Ako ništa može ga se mobilizirati (jer je sad u pričuvi kad je umirovljen), pa se provede postupak oduzimanja čina.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Sm, hvala i tebi - sve mi je

Sm, hvala i tebi - sve mi je to jasno i dobro znano, a o tome su se vodile rasprave u nekim medijima kada je Norcu izrečena presuda. I Mesić je dao takve objašnjenje kad su ga novinari to pitali. Ali u svakom slučaju, tvoj komentar koristan je za podsjećanje i za informiranje onih koji ne znaju. Prvo se nisam htio previše upuštati u objašnjavanje što sam mislio reći kako ne bi zaletio previše offtopic pa se sada eto moram dvaput zaletavati offtopic. Bit ću kratak: glupo je, nemoralno i apsurdno što se umirovljenom časniku osuđenom za ratni zločin ne može oduzeti časnički čin jer za to ne postoje zakonske pretpostavke... a onda slijedi sve ono gadljivo oslovljavanje u medijima (na što oni imaju pravo, a meni smije smetati). Ispričavam se što je moja prvotna nepreciznost u izražavanju izazvala toliko skretanje s teme.

Tko je glasao

situacija u koju smo upali

situacija u koju smo upali je toliko besmislena da je skoro pa i nema smisla otpetljavati, čitam da se predlaže kirinova smjena ali čemu to? uopće je glupo opirati se ili bilo što sada učiniti (pa čak i uhapsiti markača što bi morali napraviti)
najbolje bi bilo da ga stave na avion i pošalju u hag pa nek oni tamo odlučuju o tome jer mi ovdje nemamo nikoga hladne glave da to napravi sam (barem ne u vladajućoj stranci)

Tko je glasao

I konačno, treća

I konačno, treća idiotarija potekla je od samog Jospia Đakića, koji se u pravoj maniri malograđanina morao brže bolje pohvaliti medijima kako su u njegovom kraju boravile face hrvatske politike, te su brže bolje iz njegovog ureda medijima razaslane fotografije ponosnih lovaca ispred masakriranih životinja gdje se jasno vidi Markač. Kad su shvatili kakvu su idiotariju napravili, pokušali su stvari zataškati providnom laži da su fotografije stare. Zahvaljujući njihovoj informatičkoj nepismenosti nisu znali da svaka digitalna fotografija u sebi nosi i zapis s kojim je digitalnim aparatom uslikana, te u koje vrijeme. Novinari su naravno brzo provalili stvari i potvrdili da je fotografija snimljena upravo 22. Prosinca 2007. u 17:21:06.

Dok se za sam lov možda može reći da se radi o idiotariji, "nesmotrenosti", neozbiljnosti, lakomislenosti iz recimo nehajnog odnosa spram preuzetih obveza - iako je i to nedopustivo,
ovo zadnje nije samo idiotarija nego s namjerno počinjena povreda Zakona o pravu na pristup informacijama. Zbog koje bi se povrede nekoga moralo pozvati na odgovornost (ne političku nego sudsku), neovisno o Haagu. Riječ je o nečuvenom bezobrazluku i šamaru u lice javnosti.

Tko je glasao

Ovo je epilog: Markač u

Ovo je epilog: Markač u zatvoru, Kirin u ostavci, a glasnogovornik Ribić dobio otkaz. Još jednom, ovaj treći je po meni najveći "grešnik" među njima. On međutim nije dobio otkaz zato što je lagao, nego naprotiv, zato što je objavio istinu i/ili zato što je nije uspješno zataškao, zato što nije uspješno slagao. A da je slagao, to je priznao bez po muke. On se i ne kaje zato, nego nego zbog pravnih i političkih posljedica koje su morale uslijediti iz istine koja mu se "omakla". I tu - u takvom nakaradnom "političkom moralu", koji opravdava povredu zakona (laž) - je naš najveći problem, ne u nepoštivanju uvjeta kućnog priotvora (jerMarkač ipak nije imao namjeru bježati), i ne u glupavom ministru (koji također nije mislio ništa loše, jer on jadan ne misli ništa, a rugati budali je ipak ružno, makar to bila javna budala).

Hoće li dakle Ribić biti sudski gonjen zbog laži? Retoričko pitanje. Ma hajte molim vas!

Tko je glasao

exactly, to je i meni upalo

exactly,
to je i meni upalo u oko kako je motiv za otkaz totalno pogrešan

Tko je glasao

Oni su kasta nedodirljivih.

Oni su kasta nedodirljivih. Njima nitko ništa ne može. Dok se ne nađu pred haaškim sudom. Onda su odjednom manji od makova zrna.

Tko je glasao

Ivane, nemoj mi se samo

Ivane, nemoj mi se samo odmah ispričavati na grešci.

Kasta nedodirljivh je ona najniža, ona koja pa skoro nema pravo građanstva, parije (koje sam opisao u postu "Veliki Parija!!

Ovi šak spadaju u najviše razine hrvatskog društva, oni su klasa "nedodirljivih" ili "stupova društva" (isto opisanih u jednom mom istoimenom postu).

Nažalost CNN ima pravo, to je sve klasa idiota, njih nekolicina gore, ali i slika i prilika nas koji ih tamo pripuštamo.

Tko je glasao

Ma to užasno zvuči, ovako

Ma to užasno zvuči, ovako direktno.

Tko je glasao

Rekao sam da nema razloga za

Rekao sam da nema razloga za ispričavanje, jer se katkad i lošija kopta dodana na mrežu može pretvoriti u odličan poen (odbojkaškim rječnikom) - iskoristio sam da oštro smeširam.

Tko je glasao

Ne treba se ovom događaju

Ne treba se ovom događaju čuditi. Hrvatska nije pravna država i pojedinci se u njoj ponašaju van svih pravila i zakona. Za takozvanu hrvatsku elitu ne postoje zakoni i pravila. Sudovi, policija i državno odvjetništvo štite tu elitu umjest da je procesuiraju. Hrvatskom vladaju zakoni poput onih na Sicijiliji.
Primjer Markać u potpunosti potvrđuje ovu tvrdnju. Na sreću "elita" ima veliki manjak inteligencije i zaboravlja da postoji europa i svijet koji ne dozvoljavaju takav naćin ponašanja.
Jedino nas svijet može spasiti od nas samih.

Tko je glasao

je u potpunosti se slažem

je u potpunosti se slažem da nas jedino svijet, prvenstveno europa može spasiti od nas samih i zato sam da što prije i uđemo u nju ma makar ne bili u potpunosti spremni. a što se tiče ono idioti, idioti, iditoti, ma vraga su oni idioti, mi smo iditoti. Kakvi su to veprovi znalo se i prije pa su opet dobili na izborima

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci