Tagovi

Idemo na Papu!?

Kao što je većini poznato, 4. i 5. lipnja papa Benedikt XVI. će doći u posjet Hrvatskoj.
Taj jedinstveni događaj za većinu katoličkih vjernika u Hrvatskoj ovih dana se naglo i očekivano profanirao u prizemni pokušaj politickog, a naročito izbornog samopromicanja vladajuće kleptokracije koja taj posjet na žalost sve više zloupotrebljava i u svojim obračunima sa opozicijom.
Iako je posjet Pape Hrvatskoj službeno najavljen kao posjet povodom 50. godišnjice smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca u 2011, u godini obitelji, koji će se nakon njegovog odlaska ubuduće slaviti tog dana, što znači da ćemo dobiti još jedan nacionalni praznik, sam državni odabir tog termina Papinog posjeta Hrvatskoj daleko više koincidira sa samom izbornom godinom i propalom željom vladajuće kleptokracije koja je dosta naivno očekivala da će prije tog Papinog dolaska dobiti konkretan termin o zatvaranju svih pretpristupnih pregovora sa EU i konkretan datum našeg ulaska u nju, te sa tim posjetom staviti politički šlag na svoju slavljeničku tortu, nego li sa tim sakralnim motivima.
U prilog ovoj tezi ide i izjava koju je 20. 4. 2011g. u medijima dao Gordan Jandroković, inaće predsjednik Državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Hrvatskoj,..
Riječ o posjetu od iznimne važnosti ne samo za vjernike, već i za sve građane te za samu Hrvatsku.
Posjet znači potvrdu kontinuiteta dobrih odnosa sa Svetom Stolicom koja je među prvima priznala Hrvatsku, na određeni način prekršivši diplomatsko pravilo da prvo pričeka kako će reagirati većina zemalja, naglasio je Jandroković, dodavši da će taj Papin posjet dodatno osnažiti međudržavne odnose i potvrditi privrženost hrvatskoga naroda Svetoj Stolici. Ističući važnost trenutka u kojem Papa dolazi, pred kraj hrvatskih pregovora s Unijom, potpredsjednik Vlade ustvrdio je kako to znači jasnu poruku: Želimo Hrvatsku u EU. »I prilikom primopredaje vjerodajnica, Sveti Otac je rekao da je Hrvatska povijesno sastavni dio europske obitelji te da će u toj obitelji znati sačuvati svoje kulturne i vjerske posebnosti«, podsjetio je Jandroković.

Kako su politički motivi vladajuće kleptokracije sasvim suprotni od onih koje je najavila Crkva kod tog dolaska Pape u Hrvatsku i kako im se izjalovila ta njihova politička igra sa "slučajnim" poduradanjem termina Papinog dolaska i "kraja hrvatskih pregovora sa Unijom"(kojima se btw. jos ni ne nazire kraja!), kleptokrati su se očajničkom metodom "daj, što daš", odlučili okoristiti tim Papinim dolaskom, pa makar samo i za obračun sa opozicijom u čemu im se na žalost pridružila i Hrvatska biskupska konferencija (ili njen dio)
Počelo je sa namjernim neuručivanjem poziva za susret sa Papom, Mesiću i Milanoviću, nastavilo se sa Mesićevim odbijanjem da se susretne sa Papom i sa podosta traljavim pristankom Milanovića (opečenog valjda sa "vjeronaukom") da ipak "ide na Papu" , nakon što je Biskupska konferencija napravila ispravak te svoje, navodno slučajne omaške!
Idete li vi na Papu, ili ne!?:)

Komentari

Ajajoj

"Štoviše, čuo sam ovih dana da su u Vatikanu, prezadovoljni takvim ugovorima koje imaju s Hrvatskom, iste te ugovore preveli na neke druge jezike i pokazali ih čak njemačkoj kancelarki Angeli Merkel kao primjer kako se sjajno mogu urediti odnosi s Vatikanom. Na sve to kancelarka Merkel je tek odgovorila: Njemačka nije toliko bogata zemlja kao Hrvatska da bi si mogla priuštiti takve ugovore!"

Tko je glasao

Golgota, Kaj bi mogel dati

Golgota,

Kaj bi mogel dati izvor tvojeg citata.

U Njemačkoj se porez plača 8 ili 9 % od one sume koja se plača ko porez državi. Znači da Crkva u Njemačkoj dobiva puno više po stanovniku, nego u Hrvatskoj.

Ne piši gluposti.

Tko je glasao

Apsolutna suma koju dobiva

Apsolutna suma koju dobiva Katolička crkva u Njemačkoj je naravno puno veća od onoga što dobiva Katolička Crkva u Hrvatskoj...

..ali, poštovani Skviki, kad već uspoređuješ Njemačku i Hrvatsku, zašto onda neke stvari prešućuješ?
U Njemačkoj se doduše plaća crkveni porez 8 (u Bavarskoj) ili 9 % (u ostalim saveznim državama), i to plaća svatko, ali nisi napisao da se u Njemačkoj može i istupiti iz vjerske zajednice i tada se crkveni porez više ne plaća, za razliku od Hrvatske u kojoj se novac izdvaja iz državnog proračuna i novca poreznih obveznika, i to bez čak i ne prema javnim potrebama, nego prema međusobnom dogovoru političkog i crkvenog vrha. Pri tome je suma iz one famozne formule broj župa * 2 još i najjasnija (ali zato ne i najopravdanija).

Nadalje, zašto prešućuješ da se crkveni porez u Njemačkoj može djelomično priznati i kao porezna olakšica? Kao i svaka dodatna donacija Crkvi, za razliku od Hrvatske, gdje svi plaćaju za sve a malo njih odlučuje o tom novcu.

Zašto nisi napisao da je trošenje novca u Crkvi u Njemačkoj transparentno, i da ti kao porezni obveznik i registrirani vjernik možeš u svakom trenutku imati uvid u izdatke zašto je potrošen novac. Dakle, novac se troši transparentno, za razliku od Hrvatske gdje Crkva ne podnosi porezna izvješća (barem se tako čuje).

Zatim, u ugovorima između Svete Stolice i Hrvatske piše da će Vlada vratiti svu imovinu koja je nacionalizirana, a ako je nemože vratiti, onda će je financijski i imovinski nadoknaditi. Znaš li koliko je to imovine? Naravno da oteto treba vratiti, ali povijest se ne može vratiti na 1945. i ne može se izbrisati sve što je bilo nakon tog. Znaš li Skviki da je cijeli Novi Zagreb bio crkveni posjed? Što misliš, koliko taj Novi Zagreb danas vrijedi? Što misliš, što bi se dogodilo da bilo tko u Njemačkoj postavi takav zahtjev, gdje su u crkvenoj vlasti bile čitave države?

Zatim, ne znam dal ti je poznato, nedavno je Varaždinska biskupija izgubila 18 milijuna kuna na poslovnom dealu s jednom tvrtkom vlasnice koja je član HDZa, koja se trebala baviti ambalažnim otpadom. Danas je taj cijeli biznis pod istragom, nekoliko osoba je u zatvoru, cijeli biznis je propao, firma bankrotirala, a mi ne znamo čiji je to novac otišao u vjetar. Vjernički? Državni? Ne znamo, biskup šuti. Ja nemam pojma što je istina i tko je u pravu. Ali što misliš, kako bi se reagiralo u Njemačkoj da se tako nešto dogodi?

Zatim, Skviki, prešućuješ da u Njemačkoj postoji i Evangelička crkva, s otprilike isto toliko vjernika koliko i Katolička. Svaki vjernik može izabrati kome će plaćati crkveni porez - najviše ih plaća Katoličkoj i Evangeličkoj crkvi, ali se može plaćati i Židovskoj zajednici, i Starokatoličkoj crkvi, itd itd. Kada bi Katolička Crkva u Njemačkoj dobivalasve to što dobiva Crkva u Hrvatskoj, tada bi i Evangelička crkva zahtjevala isto to ili barem ravnopravno. To bi bio tada dupli trošak.

Osim tog, Skviki, a nadam se da ti je to poznato, u Njemačkoj nema državne crkve i crkva je odvojena od države. To znači, svakome se garantira sloboda vjere i svjetonazora, vjerske zajednice su posebno priznate od države, ali se crkva ne petlja u državne poslove niti se političari petljaju u crkvene poslove. To je u suprotnosti s Hrvatskom u kojoj doduše postoji odvojenost crkve od države, ali neki krugovi uporno žele pretvoriti Hrvatsku u Katoličku Državu. U teokraciju.
Nije li to u suprotnosti s ustavnim, demokratskim poretkom?

Dakle, Skviki, drugi put kad uspoređuješ NJemačku i Hrvatsku, nemoj prešućivati neke činjenice. Napiši sve. A ako ne znaš, informiraj se. No, ipak ću se držati bontona pa ti neću citirati tvoju zadnju rečenicu, iako bi mogla.

Tko je glasao

Viktorija F, ..ali, poštovani

Viktorija F,

..ali, poštovani Skviki, kad već uspoređuješ Njemačku i Hrvatsku, zašto onda neke stvari prešućuješ?

Ne prešučujem ja ništa, stalno se piše na pollitika.com o svoti koju plača država Crkvi. Te teme se i držim, a uspoređivanje sa Njemačkom nisam ja počel.

U Njemačkoj se doduše plaća crkveni porez 8 (u Bavarskoj) ili 9 % (u ostalim saveznim državama), i to plaća svatko, ali nisi napisao da se u Njemačkoj može i istupiti iz vjerske zajednice i tada se crkveni porez više ne plaća, za razliku od Hrvatske u kojoj se novac izdvaja iz državnog proračuna i novca poreznih obveznika, i to bez čak i ne prema javnim potrebama, nego prema međusobnom dogovoru političkog i crkvenog vrha.

Ja sam več pisal da bi to plačanje poreza trebalo uvest i u Hrvatskoj, no budi uvjerena da če se onda još više jamrat. Niko se neče ispisat iz Crkve, a drugog načina nema za ne plačanja poreza. Kad bi se novci izdvajali samo prema potrebama, onda bi država trebala puno izdvojit za one kojima je potrebno, a i platit osoblje koje če se brinut o onima koji trebaju pomoč.

Nadalje, zašto prešućuješ da se crkveni porez u Njemačkoj može djelomično priznati i kao porezna olakšica? Kao i svaka dodatna donacija Crkvi, za razliku od Hrvatske, gdje svi plaćaju za sve a malo njih odlučuje o tom novcu.

Crkveni porez se u Njemačkoj ne prizna ko porezna olakšica nego puno drugih faktora umanjuje državni porez, a po njemu se procentualno taj isti.
Pa ima i drugih donacija u Hrvatskoj o kojima odlučuje još manje ljudi. Ima i takvih koje služe za određane medije koji rade protiv Hrvatske.

Zatim, u ugovorima između Svete Stolice i Hrvatske piše da će Vlada vratiti svu imovinu koja je nacionalizirana, a ako je nemože vratiti, onda će je financijski i imovinski nadoknaditi. Znaš li koliko je to imovine? Naravno da oteto treba vratiti, ali povijest se ne može vratiti na 1945. i ne može se izbrisati sve što je bilo nakon tog. Znaš li Skviki da je cijeli Novi Zagreb bio crkveni posjed? Što misliš, koliko taj Novi Zagreb danas vrijedi? Što misliš, što bi se dogodilo da bilo tko u Njemačkoj postavi takav zahtjev, gdje su u crkvenoj vlasti bile čitave države?

Ono što je oduzeto jednom vlasniku to mu se treba i vratit.
Kaj se tiče financijske naknade onog što se ne može vratit je dvosjekli mač. Ko to kaže da se mora nadoknađivat u današnjoj vrijednosti. Novi zagreb je bil nekad močvara, šuma jablana i topola, a o leglu komaraca da ne govorimo. Tam se je moglo samo sa skelom a tak je bilo još i poslje rata. Bil je samo jedan most i to onaj u produžetku Savske. Da je ostalo sve u vlasništvu Crkve, to bi ostala močvara i leglo komaraca.

U Njemačkoj ima isto zahtjeva za povrat imovine no to se rješava kulturno a riješit če se i kod nas na taj način. Bukači koji to sve žele iskoristit u političku borbu, neče ništa promjenit. U to budi sigurna.

Zatim, ne znam dal ti je poznato, nedavno je Varaždinska biskupija izgubila 18 milijuna kuna na poslovnom dealu s jednom tvrtkom vlasnice koja je član HDZa, koja se trebala baviti ambalažnim otpadom. Danas je taj cijeli biznis pod istragom, nekoliko osoba je u zatvoru, cijeli biznis je propao, firma bankrotirala, a mi ne znamo čiji je to novac otišao u vjetar. Vjernički? Državni? Ne znamo, biskup šuti. Ja nemam pojma što je istina i tko je u pravu. Ali što misliš, kako bi se reagiralo u Njemačkoj da se tako nešto dogodi?

Ko prvo, takve stvari se događaju i u Njemačkoj a toga nije pošteđena ni jedna država.
No nije mi jasno kakvu ulogu u svemu tome ima Crkva. Kaj nije to stvar lokalne vlasti? Ak lokalni političari nisu sposobni kod poslovnih ugovora osigurat novce svojeg buđeta, onda su nesposobni i treba ih smjenit.

Zatim, Skviki, prešućuješ da u Njemačkoj postoji i Evangelička crkva, s otprilike isto toliko vjernika koliko i Katolička. Svaki vjernik može izabrati kome će plaćati crkveni porez - najviše ih plaća Katoličkoj i Evangeličkoj crkvi, ali se može plaćati i Židovskoj zajednici, i Starokatoličkoj crkvi, itd itd. Kada bi Katolička Crkva u Njemačkoj dobivalasve to što dobiva Crkva u Hrvatskoj, tada bi i Evangelička crkva zahtjevala isto to ili barem ravnopravno. To bi bio tada dupli trošak.

Katolički i evangelistički vjernici plačaju u Njemačkoj porez, no kod nas ih ne plača ni jedna vjerska zajednica a sve dobivaju donacije.
Ja nisam ništa prešutio, jel sam govoril opčenito o plačanju crkvenog poreza.

Osim tog, Skviki, a nadam se da ti je to poznato, u Njemačkoj nema državne crkve i crkva je odvojena od države. To znači, svakome se garantira sloboda vjere i svjetonazora, vjerske zajednice su posebno priznate od države, ali se crkva ne petlja u državne poslove niti se političari petljaju u crkvene poslove. To je u suprotnosti s Hrvatskom u kojoj doduše postoji odvojenost crkve od države, ali neki krugovi uporno žele pretvoriti Hrvatsku u Katoličku Državu.

U Njemačkoj ima Crkva veliki utjecaj, a onaj koji ima u Hrvatskoj je spram toga sitna riba.
Hrvatsku se nema šta pretvarati u katoličku državu, ona se gleda u svijetu ko katolička i to zbog postotka vjernika te Crkve.
Nisam čul da se je neko bunil da se neke zemlje nazivaju muslimanske ili pravoslavne ili protestantske.

Tko je glasao
Tko je glasao

NATALITET...

@Golgota bi htio vatikanske pare i poduzetnike... umjesto copora parazita koji dolaze s papama.
Od svega sto se hoces-neces moglo cuti, najvise su se cule pohvale vanjskoj dojmljivosti i vanjskom savrsenstvu samog spektakla kao i o napuhavanju brojki.
ali, sve je to vec nekoliko puta vidjeno i ranije.
No, papa je govorio o obitelji... pa bih ja bila vrlo zadovoljna kad bi se kao rezultat njegove poruke za 9 i jos nesto mjeseci rekordno povecao natalitet kod hrvata i na svijet doslo puno puno malih HRVATIChA, pa makar i malih katolcica!
Dominus Vobiscum

Tko je glasao

Kud su nestali gospodarstvenici Vatikana kao pratnja Pape

Jel netko ima informaciju s kim će se sastati gospodarstvenici Vatikana u HGK-i. U pitanju su mega gospodarski projekti za spas Hrvatske.

Tko je glasao

pa kako s kim?

s juricom i barba lukom na čelu kolone

Tko je glasao

Stigo!!!

Nešto se pitam što Josipović misli kada je sa Papom. Da li se pomoli? Da li razmišla o postojanju Boga? Pragmatično pristupi vjeri, za svaki slučaj ili razmišlja o kakvim li to glupostima ovi vjernici i ovaj čovjek misle.
Kralevstvo za njegove prave misli? Mora da bi iskrene jako interesantne bile. Upravo ga slušam što priča narodu i Papi.
Evo i Pape. Što dobro priča talijanski!!! Svaka čast.

Tko je glasao

@Splića

Više bi me zanimalo što je mislio katolik Sanader, povezan s Crkvom preko braće, rodbine, sam vjernik.. kada je lagao i varao hrvatski, katolički narod!
Josipović uobičajeno profesionalan, decentan, njegova privatna agnostička uvjerenja nijednom gestom nisu se odrazila na tijek posjete Pape. I manje-više glumljeni zanos bivših komunjara - od Kosorice, preko Šeksa (krivokletnika..) na dalje, više je za pitanje nego Ivelino držanje!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Upit za ljetovanje

Po principu copy -paste, moram ti ovo poslati. Ovo je mail koji sam dobio danas. Znam da nisi ti. Umro sam od smijeha.
Da te upoznam sa imenjaokm i prezimenjakom ako bude ljetovao kod mene:)

pokaži detalje 10:15 (Prije 1 h)

Dobrý deň,
Prosím informáciu či máte voľné ubytovanie a informáciu o cenách pre 4 dospelých a 1 dieťa 12 rokov v termíne od 27.7.2011 do 15.8.2011 na 7 – 10 dní.
Ďakujem za odpoveď

S pozdravom

Ľubomír Weis

Tko je glasao

Splica

Kad dođe Ivela ovo lito u Bašku Vodu napravi intervju sa njim pa ga pitaj.
Kladim se da bi rado dao intervju za pollitika.com.
Aj malo prilezi, popodne je bučanje.:):):)

Tko je glasao

Seljenje!!!

Još selim. Truditi ću se završiti.

Tko je glasao

ne idem na papu

razlog je jednostavan. HDZ i biskupi ne samo da gaze građanska prava hrvata eć su ihi uvrijedili i duboko ponizili- nemam ništa osobno protiv ljilje vokić, jure radića, thompsona, marija marija načića ali ne znam po čemu su oni zaslužni hrvati. ne mogu se sjetiti ni jedne stvari po kojoj su zadužili hrvatsku. Crkva pozvala Thompsona i Ljilju Vokić. Zašto je izostavila Mesića, Arsena Dedića i Ivaniševića?
tenisač goran ivanišević je za vrijeme domovinskog rata je među stranim sportašima pokrenuo akciju da se zaustavi agresija na hrvatsku. mnoge mečeve je sa stranim tenisačima idigrao besplatno - novac je bio namjenjen hrvatskoj. poznat je slučaj kako je kasnio jedna meć jer je na teniskom terenu bila jugoslavenska zastava i goran ivanišević nije želio nastupit dok organizatori nisu pronašli hrvatsku trobojnicu.
kako su biskupi po sebi znanim kriterijima birali zaslužne hrvate smatram kako su mene i hrvatski narod duboko povrijedili. što se tiče kršenja građanskih prava u svim demokratskim držamam vjernici plaćaju porez za crkvu kojoj pripadaju i na taj način osiguravaju funkcioniranje crkve. agnostiic i ateisti ne paćaju crkveni porez. kod nas bez obzira da li si vjernik ili nisi moraš plaćati porez katoličkoj crkvi.

w. ;)

Tko je glasao

Večera

Mislim da je kriterij bio da se zovu aktualni političari i sportaši, čijoj kategoriji niti Mesić niti Ivanišević ne pripadaju, što uopće ne implicira da nisi učinili puno za svoju domovinu.
Možete li vi meni odgovoriti na pitanje zašto je na večeri s Bushem bila Bojana Gregorić Vejzović, a ne Goran Navojec?
Unaprijed hvala i lijep pozdrav, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

mario ančić

Mislim da je kriterij bio da se zovu aktualni političari i sportaši, čijoj kategoriji niti Mesić niti Ivanišević ne pripadaju

isto više nije aktivni sportaš...tako da i ni on ne pripada kategoriji aktualnih...a ipak je pozvan...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Thompson je pjevač, poznat po

Thompson je pjevač, poznat po zabrani pjevanja u Švicarskoj zbog nacističkih sadržaja.
Vokićka je jedna od xy ravnateljica gimnazije, poznata kao bivša ministrica koja ustaje kad muškarac ulazi u sobu...
Eh, da, oboje su dobri katolici...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bush2

Možete li vi meni odgovoriti na pitanje zašto je na večeri s Bushem bila Bojana Gregorić Vejzović, a ne Goran Navojec?
Unaprijed hvala i lijep pozdrav, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

Goran Ivanišević je u

Goran Ivanišević je u Wimbledonu, ne znam koliki je vjernik, ali sigurno da ima pametnijeg posla, što je i zaslužio!

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

http://danas.net.hr/hrvatska/

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/06/03/0437006.html

pao interes.. jel zbog kise il nam doslo stvarno prosvjetljenje?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

ratzinger vs. wojtyla

pao interes.. jel zbog kise il nam doslo stvarno prosvjetljenje?

mislim da nije u pitanju niti kiša niti prosvjetljenje...200-tinjak tisuća ljudi je realna brojka za ratzingera...da je wojtyla u pitanju opet bi vjerojatno bilo milijun ljudi....jer kad je on dolazio u hrvatsku, nisu ga samo katolici željeli vidjeti i čuti, nego i ostali ljudi, bilo ateisti ili drugih vjera...ratzinger jednostavno nema karizmu kakavu je imao wojtyla da bi okupio više ljudi...naravno da će provladini i katolički mediji napuhati broj posjetitelja na misi na hipodromu...

no, koga briga za to...imamo mi puno važnijh stvari kojima bi se trebali baviti...papa će doći i otići, a mi ćemo i dalje imati iste ili veće probleme...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

svaki put kad je Papa dosao

svaki put kad je Papa dosao platili smo..

ne ovo na osiguranje..

nego 1.put ugovorom RH-RKC

2.put povrat imovine u nesagledivim iznosima koje jos ni jedna drzava nije na taj nacin izvela

mene zanima sto li nas sada jos dodatno ceka?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dali se je netko upitao

Dali se je netko upitao koliko bi se siromašne djece moglo usrećiti na način da ime se omogući provesti 7 ili 14 dana na moru.

Naravno da raspuštenici Jaci takve ideje ne padaju na pamet, a ni Crkvi za koju su djeca ne samo bogat izvor prihoda, već i objekat seksualnog iživljavanja crkvenog klera kojem papa Benedikt, kao i svi njegovi predhodnici pruža utočište u redovim crkve.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/127379/Drzava-skriva-cijenu-Papin...
http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Bozanic-Troskovi-Papina-posje...

Ako HDZ smatra da važnost posjeta nadilazi troškove, jer papin posjet podupire završetak hrvatski pregovara s EU, ili da pohod pape afirmira međunarodnopolitički položaj Hrvatske i neke tobožnje sustave vrijednosti, onda neka taj posjet financira iz svoje kase u koju su se slile ogromne sume pokradenog novca hrvatskih građanki i građana, svih narodnosti i vjerske pripadnosti.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ljudi moji, vjerujte mi, za

Ljudi moji, vjerujte mi, za Hrvatsku najveca korist bi bila, da netko napravi neuspjesni atentat i eventualno upuca papu Benedikta.
To bi diljem svijeta proslavilo nasu sretnu katolicku domovinu, Hrvati bi stekli epitet "napravili ono sto jos niko nije u zadnjih par stoljeca", navalili bi turisti odasvuda da vide sveto mjesto stradanja univerzalnog oca... ukratko, takav dogadjaj bi se mogao novcano eksploatirati u nedoglednoj buducnosti...na opcu narodnu korist.
kazu da je nakon atentata onog Turcina na Ivana Pavla, Turska postala turisticka Meka..i pocela silno napredovati.

Tko je glasao

Milanovic je tipicna

Milanovic je tipicna lignja.
I kad je sluzav i neoprezan u toj mjeri da se za par dana sjeti da bi mogao izgubiti koji glas, onda mijenja stav jer je fotelja imperativ.
To je vrlo simptomaticno i dokazuje da taj nije sposoban niti hrabar kao tatcherica ako dodje na vlast, zavesti ostre reforme i izvesti preokret iz bankrotirane i opljackane Hrvatske.
Ja osobno sto se Pape tice, mislim da ga osim Josipovica ne bi trebao docekati nitko van RKC od "velikana".
On je naime drzavnik i dolazi kako god se to nekome cinilo u medjudrzavni posjet.
Ali kod nas je put od JNA generala do vjernika vrlo lagan kad je interes u pitanju.
Tko zeli vidjeti skup veterana SKJ neka pogleda prvi red uzvanika na Hipodromu.
Inace ako Josipovic ne vidi razlog a pogotovo Milanovic potrebu da Papi najavi smanjenje crkvenog poreza koji je kao indulgenciju potpisala stara vlast valjda kao iskupljenje svog dugogodisnjeg komunjarstva i JNA karijera, onda zaista nitko ne stiti sekularizam i sto je meni vise bitno - novac poreznih obveznika.
Prebogati prijatelj Hrvatske ce se sasvim sigurno sloziti na taj nacin pomoci potrebitima da se manje zaduzuju i za tu namjenu u ovoj groznoj krizi.
Ostalo bi istina manje za Onixove dvore ali bi se bitno povecao broj obroka u puckim kuhinjama.

Tko je glasao

mislim da je u ovoj prici

mislim da je u ovoj prici netko dobro nasapunao milanovica i tako ga isprovocirao da se postigne slican izborni efekt kao kod lugaricinog "vjeronauka"!;)
mislim da nije slucajno sto je poziv milanovicu da prisustvuje doceku pape u hnk-u poslan na saborsku, a ne stranacku adresu, jer je u saboru(valjda zbog prepona) on vrlo rijedak gost i kao takav nije ni mogao odgovoriti dali taj poziv prihvaca ili ne!
jos kad bi mu netko objasnio da prosle izbore nije izgubio zbog "vjeronauka", vec zbog svog neprincipjelnog stava, mozda bi sasvim opusteno i "isao na papu"!;)

Tko je glasao

Milanović je obični bedak.

Milanović je obični bedak.

Tko je glasao

@jelenska dobro uočeno, i

@jelenska dobro uočeno, i onda si možeš misliti kakva mu je tek sljedba!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Niš tog lijenčinu Milanovića ne može izbaciti

jos kad bi mu netko objasnio da prosle izbore nije izgubio zbog "vjeronauka", vec zbog svog neprincipjelnog stava
Rekao sam mu ja na forumu SDP-a svojevremeno - oko toga sam vodio "rat" s Hatzom i još nekim milanovićevim gromobranima. To je bio alibi-spin.

Tko je glasao

milanovic napsrosto nije

milanovic napsrosto nije pametan.. odnosno bahatost mu je umanjuje i dovodi do velikih gresaka u ponasanju..

kao i nesigurnost u stavovima i ponasanju... koja se tom istom bahatoscu prikriva..

ne treba njemu podmetati, on to najbolje radi sam kad progovori.. pogotovo duze od tri recenice

i naglo ponisti sve sto su mu kolege pozitivnog napravile, i njemu i stranci

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Idemo na antipapu :) Cvjetni,

Idemo na antipapu :) Cvjetni, 18:00

http://www.facebook.com/event.php?eid=220725027945595

Ako ima pravde i pameti, Papu cemo smjestiti u Remetinec! Ako ga tamo zadrzimo dovoljno dugo, imat cemo itekakvu korist, koliko vise turista ce doci, koliko ce se pricati o nama :)

Tko je glasao

ja nadjem izlaz iz krize, a

ja nadjem izlaz iz krize, a vi me minusirate
sram vas bilo, nikad se necemo izvuci :)

Tko je glasao
Tko je glasao

Idemo na balote

Imam unaprijed zakazanu službenu partiju balota sa baščanskom opozicijom. Kao svoj doprinos, sem u mislima i duhom kojim ćemo biti u Zagrebu, po starom krščanskom običaju obilježit ćemo službeni posjet Pape žrtvovanjem jednog janjca. Prateći crkveni nauk, zalit ćemo taj obred sa crvenim vinom (očekujem aluzije na crveno vino ali tako crkva propovjeda) i zapivati par duhovnih, tradicionalni pjesama. I pokorno, obavezno " Oprosti mi pape"
http://www.youtube.com/watch?v=7HuCsA8zj2Q

Tko je glasao

izgleda da cemo na isti nacin

izgleda da cemo na isti nacin obiljeziti papin dolazak, samo sam ja ovaj put bez balota!;(
splico, upravo ovih dana uporno agitiram kod ovih mojih purgera, licana i bosanaca(ima nas svih fela) da napravimo teren za balote.
kad malo ojacamo, evo i nas na megdanu!;))
btw. znas li da su licanke lude za balotama i da tamo po selima balotaju sa istim zarom ko' i muski!?;)
jebate, jedino smo mi dalmatinci ostali zadnji konzervativci, jer ja jos nisam u dalmaciji vidio zenu da balota!?
ne mislim na one piknik-zajebancije, vec na prave zogove!?:)

Tko je glasao

Najbolje da istodobno dođem i ne dođem

Idemo na Papu!?
Nepriličan naslov dnevnika!
Idemo na susret s Papom, bio bi ti kulturan naslov dnevnika, ili već nešto slično.

Ovako, može biti shvaćen u vrlo ružnom smislu, u smislu borbe protiv Pape, u smislu da je namjerno pisan tako da bi bio, u najmanju ruku, dvosmislen i pokvaren.

Počelo je sa namjernim neuručivanjem poziva za susret sa Papom, Mesiću i Milanoviću,
Sam Milanović potvrđuje da si izrekao LAŽ, jer je "dobio pozivnicu prije nekoliko tjedana".

http://cro.time.mk/read/8fec4a41c5/6ebf130a8f/index.html

Ova njegova igrica oko dolaska-nedolaska je u svrhu, "baš ja sam došao" i uspjela je jer je sada svatko obaviješten da je će i on "otići na Papu"- kako ti nazivaš susret Pape s vjernicima Hrvatske.

Ako su vladajući iskoristili posjet za svoju promociju, isto je učinio i predsjednik oporbene stranke svojom igricom "dolazim- ne dolazim- NE-- ne-dolazim".

Vjerojatno da naglasi kroz svoj nedolazak kako baš nije ljubitelj Pape za jedan nemali dio svoje izborne baze (koji ne podnosi ni Papu, ni katolike, ni..., ali koji će uvažiti da je ipak došao samo zbog potreba politike), a s druge strane da kroz svoj dolazak onima koji drže do svoje vjere , a predstavljaju drugi dio izborne baze, poruči, kako je sve samo bio nesporazum, a on je istinski za Papu i ono što Papa predstavlja Hrvatskome narodu.

I na kraju se, uz preporuke PR agencije, izrodio taj još jedan NE-nedolazak i odigrao svoju ključnu ulogu u nastavku politike "odlučno možda":
možda dođem, možda ne dođem, pitanje je sad,
a stvarno je najbolje
da istodobno i dođem, i ne dođem

Tko je glasao

petra, sam naziv mog dnevnika

petra, sam naziv mog dnevnika je parafrazirana izjava zorana milanovica!;)
dobro si uocila ali si srelicu poslala u krivu metu!

Tko je glasao

Čiji je dnevnik, taj je "kriv"

Jel´ ti Milanović napisao dnevnik?
Ako nije, onda nije bilo u krivu metu!

Ovako: čiji je dnevnik, taj je "kriv":))

Tko je glasao

@edi3

pa kaj je normalno da hapse zbog face statusa o papi? ili da skupljaju legalno izdano oruzje ? ili da prijete kaznama i hapsenjem radi tegli s cvijecem? otvorenih prozora? izlazaka na balkon?

saloporki otvorenih ili zatvorenih?
traze da ljudi prijavljuju strance sumnjiva ponasanja?.. pa tko se pozna u zagrebu? ili na sto se to odnosi?

pa gdje mi to zivimo kad s jedne strane tvrde da dolazi ljubljeni sveti otac a s druge oni, tj. policija prijeti citavom narodu, uvodi diktaturu i strahovladu da sacuva od

KOGA ???? od nas? pa sto su ga zvali kad ga toliki narod mrzi?

Meni se to cini samo vjezba za provodenje policijske represije i diktature.. Koja mi se cini sve vise moguca.. A Papa'igre su samo da vidimo sto nam sve mogu ako ne budemo htjeli slusati..

Pokorno hlasim ze jo.. rekao bi dobar vojak svejk..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pogledaj kakva su osiguranja za sve svjetske "face"

Busha, Obamu, Putina, ma za sve...

To je njima njihova borba dala - život u blindiranom strahu, okruženi tjelohraniteljima...

Mnoga budala, a i šire - želi im razbit glavu!

Kod nas svaki političarčić, pa čak i bivši, ima svog tjelohranitelja.

(s druge su pak strane "sigurnosne industrije" u velikom zamahu - sve će to narod pozlatiti)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

luno...

ma to ti je samo prljavo "kazaliste lutaka" i spektakularizam za glupav i eutanaziran narod.....
znas ono odurno ulagivanje hrvata .. sad papi i vatikanu...i ovo morbidno pretjerivanje i uvelicavanje...
a puku i na znanje, kakova izuzetno VIP osoba se udostojila doci k nama!

Tko je glasao

@edi3, imam dojam da bas ne smekas Papu/crkvenjake

pa proizlazi da ti to blokira opsirnije razmisljanje, npr.iz neke druge zemlje dolazi islamski fanatik sa planom atentata ili, iz neke druge zemlje dolazi jedan umnobolesnik sa planom da atentatom napakosti Hrvatskoj...... a ima i jos mogucih varijanti, kao napakostiti Hrvatskoj od unutarnjih mrzitelja....

Tko je glasao

kao sto si mogao primjetiti,

kao sto si mogao primjetiti, a ocito nisi..sam dnevnik se uopce ne odnosi na papu i "crkvenjake", vec na politicke igre oko njegova dolaska!

Tko je glasao

Nick

ki=tu

Tko je glasao

opijum za narod

u potpunosti shvaćam svoje zemljake katolike koji će se duhovno obnoviti posjetom pape. valjda svaki vjernik ima za cilj sudjelovati sa poglavarom katoličke crkve i meni to ne smeta. ono što radi HBK me iskreno smeta. negdje pročitah kako veći dio HBK ne razumije demokraciju i sve njene procese. zašto ne napisati svi. ova haranga na oporbu iz usta HDZ-a i njegovog agitpropa HBK je pljuska u lice ustavnoj odvojenosti crkve i države čime crkva promovira svoj antinarodni stav stjecan stoljećima. valjda su biskupi dobrila i strossmayer eksces katoličke crkve u hrvata svojim radom u korist naroda kao brana odnarođivanju i dobročiniteljstvom. ovakav stav HBK je direktna potpora samo jednoj lažljivoj stranci koja je protunarodna kao i institucija crkve. kad će ateistima i inima ukinuti crkveni porez jer ne želim financirati instituciju koja se odnarodila?

Tko je glasao

Porez

U Hrvatskoj ne postoji crkveni porez.
Vjerojatno aludiraš na 280 miliuna kuna koji se iz državnog proračuna djeli vjerskim zajednicama. Iako si maliciozno to napisao djelomično se slažem s tobom. Ali onda niti ja ne želim da se iz moje plaće financiraju teatar B.a.b.e, homosexualci, teatar Ulysess...

->Pointer

Tko je glasao

pointer, u 2010g. sve vjerske

pointer, u 2010g. sve vjerske zajednice su zajedno iz drzavnog proracuna dobile 413 milijuna kuna, od cega je samo katolicka crkva dobila 382 milijuna kuna.
kad ovoj cifri pribrojimo i sva davanje lokalnih zajednica, ministarstva financija, kulture, zdravstva, mup-a i morh-a, te novac koji crkvi dodljeljuje vlada na svojim zatvorenim sjednicama, godisnji iznos se penje i do pola miljarde kuna samo za katolicku crkvu.
b.a.b.e. nas godisnje kostaju 2,3 milijuna kuna.

Tko je glasao

Omjeri su objektivniji: 10,4 kn po stanov. mjesečno za kat.crkvu

b.a.b.e. nas godisnje kostaju 2,3 milijuna kuna.
Usluge b.a.b.a, koristi daleko manje stanovnika od usluga katoličke crkve.

Gledajući apsolutni iznos, zaključak je sasvim pogrješan, pa se gleda relativan iznos- s obzirom na broj korisnika usluga.
(Za primjer: produljenje od 5 cm može biti značajno, ako se odnosi na npr. duljinu od 1 m, ali to produljenje na npr 1km, je zanemarivo npr. za metalni vodič. Za jednako produljenje vodič od 1 km morao bi se produljiti čak 50m).

Evo 382 milijuna : 4 milijuna = 95,5 kn po stanovniku RH. Ako oduzmeš nekatolike, neka bude oko 100kn godišnje.

Za b.a. b. e 2,3 milijuna : 100kn= 23 000.
Da bi b.a.b.e dobivale jednako novca po svome korisniku, morale bi ih imati 23 000.
K tome njihovi objekti nisu od povijesnoga značenja, da bi u obnavljanje i čuvanje istih trebalo ulagati ogroman novac.

I ako je točan tvoj podatak da katolička crkva godišnje dobije 0,5 milijardi kuna sveukupno, to izlazi oko 125kn po stanovniku godišnje.

Podijeli taj iznos s 12 mjeseci i to iznosi po stanovniku 10,42 kn.

Tada bi b.ab.e morale, za istu cijenu po korisniku, imati samo 18 400 korisnika svojih usluga.
Mislim da su daleko od toga broja.
Pitanje je tko je zaista skuplji?

Moglo bi se i ostale udruge pogledati, i na taj način, pa vidjeti kolika je stvarna cijena njihova rada.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci