Tagovi

I S I S = Israeli secret intelligence service

Eksplozija nasilja na bliskom istoku sve je samo ne slučajna i striktno prati obrazac Problem-Reakcija-Rješenje.
Ako želite promijeniti svijet prema svojim potrebama ili stvoriti nekakvu situaciju koja bi svim ljudima bila potpuno neprihvatljiva kad bi bila objelodanjena, svima javno dosupna, nema vam druge - prvo morate potajno stvoriti neki problem i za njega okriviti nekoga drugog. Mediji će vašu željenu sliku događaja prenijeti bez ikakvog pogovora i razmišljanja jer su uglavnom u vašem vlasništvu, a ako i nisu nema veze - već ste odavno kroz medije izgradili željenu sliku stvarnosti koja, koliko god nevjerojatna i netočna bila, ipak u glavama ljudi ocrtava granice dopuštenog, pristojnog, prihvatljivog i "normalnog", a to se suvremeno jednoumlje često nazva "politička korektnost". Kad javnost povjeruje u vašu interpretaciju problema (pogrešno smatrajući da novine nisu tek komunikacijski kanali nekih struktura nego da tu netko nešto istražuje), ona će reagirati ogorčenošću ili strahom, kao i zahtjevom da se po tom pitanju nešto mora učiniti. Ili barem stanjem duha u kojem će prihvaćati vaše prijedloge. Tada ponudite "rješenje" za problem koji ste sami stvorili i nastavite dalje sa svojim koracima u smjeru građenja svjetske totalitarističke države.
Ali ajmo od početka krvave priče; Izrael je ponovo napao Gazu pod izgovorom da su palestinci oteli i ubili tri izraelska tinejđera te u tom osvetničkom pohodu bombardiranjem potamanili preko 3500 nedužnih civila.
Govorim o tamanjenju kao da je riječ o štakorima jer metoda i nije bila drukčija bez da se emotivno svrstavamo uz jednu ili drugu sukobljenu stranu. Međutim nastavak priče začinio je tjednik Gulf News od 15.7.2014. koji tvrdi da je otmicu navedenih tinejđera zapovijedio Abu Bakr al-Bagdadi danas poznati kao legendarni teroristički vođa islamske države nazvane ISIS ili ISIL a što je skraćenica ekstremne organizacije "Islamic State of Iraq and Syria" odnosno „Islamic State of Iraq and the Levant".
http://www.ibtimes.co.in/us-uk-trained-isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-...

Zemlje Levanta - uz Jordan, Palestinu, Libanon, Cipar i područje na jugu Turske koje obuhvaća Hataj – uključujući i Izrael. U svojoj objavi navedeni tjednik raskrinkava pojavu al-Bagdadija na način da otkriva iz Snowdenovih objava da je spomenuti lik treniran i obučen od strane Mossada.
Toliko o opravdanosti pokretanja bombardiranja Gaze...
http://www.gulf-daily-news.com/NewsDetails.aspx?storyid=381153
Dapače po Snowdenu ISIS je stvoren iz čelija Al Quaide a tvorci su mu zajedno CIA, Mossad i MI 6 kojima je cilj i bio stvoriti terorističku organizaciju koja je u stanju privući sve ekstremiste svijeta na jedno mjesto koristeći pritom strategiju pod nazivom "Stršljenovo gnijezdo".
Zašto "Stršljenovo gnijezdo"!?
Zato jer osovina Mossad-CIA prema NSA dokumentima Snowdena smatra da se Izrael kao židovska država može efikasno obraniti jedino tako da se ispred njenih granica stvori neprijateljski konstrukt države koja će imati zadaću konstantno sigurnosno odvlačiti pažnju židovskih neprijatelja i to na bazi manipuliranjem islama kao vjere.
Sirijsku oporbu koju je i Hrvatska (uz legitimnu vladu u Damasku) priznala kao jedine predstavnike sirijskog naroda stvorili su i logistički opremili Ameri i Židovi kao prethodnicu ISIL-a.
http://www.globalresearch.ca/who-is-abu-musab-al-zarqawi-from-al-zarqawi...
U Izraelu se liječe i zbrinjavaju ISIL-ovi teroristi dok izraelsko zrakoplovstvo direktno pomaže ISIL-u na Golanu a čemu je dokaz rušenje sirijskog zrakoplova koji je raketirao položaje ISIL-a.

Ali kako to sad odjedanput i od niotkuda taj ISIS ili ISIL!?
Je l' tko za okladicu da ih naoružavaju sami Amerikanci? Slučajnosti i spontanosti zaboravite, sve se to odvija hladno i proračunato, pod paskom lutkara iz sjene. U slučaju tih lutkara ne računajte na uobičajene ljudske osobine poput empatije ili suosjećanja s tuđom patnjom. Njima nije teško organizirati ubijanje, sakaćenje i masakriranje jer nisu u stanju osjetiti emocionalne posljedice svojih nedjela. Prema nekim piscima, ISIS na raspolaganju ima oko dvije milijarde dolara. Izuzetno brzo zauzima iračke i sirijske gradove, a sve garnirano bizarnim nasiljem koje putem televizije ulazi u sve ljudske domove. ISIS, predstavljajući sunite, ratuje protiv Iraka koji predstavlja šijite, a također je i prijetnja Iranu koji, sa skoro devedeset posto šijitskih muslimana, predstavlja središte šijitskih muslimana.
SAD je sve ove godine stajao uz bok Izraelu tvrdeći da se mora spriječiti rad iranskih nuklearnih pogona i uvesti sankcije protiv Irana i njegovog groznog režima. Sada, pod krinkom zaštite šijita koje progone i masakriraju sunitski ekstremisti iz ISIS-a i prispjeli drugi bjelosvjetski jebivjetri, u sukob sunita i šijita želi uvući Iran. Ako Iran bude uvučen u rat, teško da će iz njega izvući – točno ono što Izrael hoće. Sve je to čista namještaljka - Saudijska Arabija i Katar (koje neki nazivaju 51. državom SAD-a) financiraju ISIS i čitav taj terorizam. Amerikanci im jednostavno mogu zapovjediti da to prestanu raditi, ali umjesto toga SAD tek formalno osuđuje isti taj terorizam kojeg njegova "51. država" podupire. Cijela slika ima neugodnu jasnoću. Još jedna velika namještaljka.
U mojoj perspektivi svijeta očito je, i čak preočito, da iza naglog uspona i financiranja ISIS-a stoji SAD. Ne "država SAD", koliko "korporacija SAD", koja ustvari vodi "državu SAD" praveći se da je predstavnik američkog naroda, dok je ustvari izraz interesa financijske i korporatističke oligarhije. Same po sebi Sjedinjene Američke Države su čak sporedan čimbenik u toj igri, tek sredstvo, jer kao jedna od najmoćnijih država svijeta predstavljaju dobru polugu za svakojake manipulacije, kojih su američki građani često prve žrtve. I na čelu nekih drugih utjecajnih država, kao i na čelu svih svjetskih financijskih tijela i nadnacionalnih struktura (poput EU-a, UN-a i sl.) stoje predstavnici iste globalne korporatističke stranke. Neki su više ili manje zamjenjivi, često su i u međusobnim sukobima za moć, ali reagiraju kao jedan ako netko izvana pokuša omesti neki njihov plan. Političari su tek glasnogovornici i izvršni radnici te nadpolitičko-nadnacionalne korporatističke elite.

Bliski istok je samo dio šahovske ploče. Vjerojatno je ideja u tom novom svjetskom ratu suprotstaviti Rusiju i Kinu s jedne strane, te Zapad s druge (scenarij doslovce nalik onome iz romana "1984" gdje Oceanija ratuje protiv Eurazije). Paralelno uz muljažu na Bliskom istoku, danas se doista u zapadnim ratnohuškačim medijima - a to su skoro svi - provodi demonizacija Rusije. Rusija lako može biti uvučena u taj sukob na Bliskom istoku zato što podupire Siriju, a dug je popis onih na čekanju koji su dosad izrazili želju za uništavanjem Sirije: ISIS, SAD, NATO... Ne zaboravimo da bi, prema svemu što se dosad pokazalo, i Kina i Rusija poduprli Iran. Bez razumijevanja skrivenih ciljeva nemoguće je razumjeti i predvidjeti buduće poteze, a time ih i spriječiti.
A Izrael u pozadini kao šuti jer ga se ne tiće!!!

Komentari

Izrael je autor ISIL-a

Umirovljeni američki general Wesley Clark: "ISIL je stvoren od strane naših saveznika kako bi uništili libanonski Hezbollah"

http://www.advance.hr/vijesti/umirovljeni-americki-general-wesley-clark-...

Tko je glasao

Jasno je da je Al Baghdadi oficir Mossada

Baš me zanima kam smjera ovo američko priznanje...

Tko je glasao

Nisu planirali ali su ga stvorili

„Najstrašnija manifestacija ovog ekstremizma je trenutačno ISIL koji je uspostavio svoj zločinački kalifat na velikom prostoru Iraka i Sirije.“

"Smatram da je SAD jedan od glavnih stvoritelja ove organizacije", rekao je bivši CIA-in analitičar Graham Fuller, istaknuti komentator o ovoj regiji. "SAD nisu planirali stvoriti ISIL, ali njihove destruktivne intervencije na Bliskom Istoku i Rat u Iraku bili su glavni uzroci rađanja ISIL-a".

http://www.advance.hr/vijesti/noam-chomsky-sad-je-vodeca-teroristicka-dr...

Tko je glasao

Chomsky kao Židov nježno prokazuje ulogu židovske elite

Nijedan međunarodni incest amera nije bez upletenosti Mossada, samo zera analitike i sve je jasno...
Kalifat je folklorni cilj tj kalifat je samo alat!

Tko je glasao

Napokon se netko u Hrvatskoj sjetio simpatije za sirijce

Organizacija Radnička Fronta održava prosvjed solidarnosti sa Sirijskim Kurdistanom i gradom Kobani koji se i dalje nalazi pod napadom ISIL-a. Prosvjed će se održati ove subote u Zagrebu, u 14:00 sati ispred zgrade turske ambasade (Masarykova 3).

http://www.advance.hr/vijesti/radnicka-fronta-podrska-solidarnosti-rozav...

Tko je glasao

Turska bombardira svoje Kurde

Big Kalif Erdogan kao vjetar u leđa ISIS-u... koje su to igre otomana!!! Još samo da ameri proglase "non fly zone" u Siriji mimo VS-i i karte su sve na stolu... uz pomoć hrvatske vlade...

http://www.bbc.com/news/world-europe-29611582

Tko je glasao

Ma odvratno

Poput svih nacionalističko-vjerskih vođa, Erdogan je veliko zlo!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kobani po Zapadu mora biti pogubljen (dekapitiran)

Kobani je centar ljevičarskog pokreta Kurdistana u projektu "libertarijanskog općinstva" a sve što miriše na socijalizam bit će uništeno američkim tenkovima i turskim fašizmom.
Svaki fašistički napad u Siriji i Iraku je strašan, ali ovaj napad na Kobani posebno je bolan, možda zato što je jednostavno nemoguće gledati na Kobani kao na grad poput drugih, točku na geopolitičkoj karti Bliskog istoka. Znajući da je Kobani bio puno više, da su se u njemu sve do nedavno, zaista, razvijale ideje direktne demokracije o kojoj se toliko govori samo u teoretskoj osnovi, znajući da je to bio grad u koji je radnička samouprava vraćena kao idealni društveni ustroj kontra svijeta u kojem eksploatacija dominira gotovo svugdje... znajući sve to, biti će posebno bolno gledati gušenje tog grada, a tom osjećaju pridonosi činjenica da u svakom trenutku isti može biti spašen od strane aktera kao što su SAD i Turska. Neće biti spašen, ne smije biti spašen, gradovi sa samoupravnim socijalističkim tendencijama se ne spašavaju - Kobani neće biti spašen, a sada znamo i zašto.

Tko je glasao

Argentinska predsjednica je sljedeća meta

Zasigurno! Amerikanci ne opraštaju ovakave stvari, odnosno istinu! I zato uopće nije sporno da se Argentini ne piše dobro, predsjednici još manje. Sto puta viđeno!

Ne treba biti prorok da se ovo vidi.

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Off topic Budha

Nepristojno i kontra pravila portala je komentirati ili odgovarati na komentar iznad istog.
Ubuduće to čini ispod, u suprotnom ideš u spam - onako prijateljski.

Tko je glasao

Zbog govora argentinske

Zbog govora argentinske predsjednice u UN-u prekinut TV prijenos
Glavne točke govora predsejdnice Kirchner, objavljene su ipak na društvenim mrežama:
.
"Ovdje smo bili prije godinu dana, kada je kao 'teroristički režim' označena vlada sirijskog predsjednika Assada, a podržalo se 'pobunjenike' u Siriji, koje ste definirali kao 'revolucionare'.
Danas smo se okupili zajedno kako bi iskorijenili ove revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi.
.
U prošlosti ste uvrstili Hezbollah na popis terorističkih organizacija, a to je velika, priznata stranka u Libanonu!
.
Vi ste optužili Iran da stoji iza eksplozije koja je uništila Izraelski centar AMIA u Buenos Airesu 1994., iako argentinska istraga nikada nije uspjela dokazati sudjelovanje Irana u tom napadu.
.
Vi ste usvojili rezoluciju protiv Al-Qaide nakon terorističkih napada 11. rujna. Zemlje poput Iraka i Afganistana razorene su i njihovi stanovnici su ubijeni, dok obje zemlje još uvijek pate zbog terorizma!
.
Pokazali ste nakon izraelskog napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, da je vaša pažnja usmjerena na rakete koje su pogodile Izrael, a koji nisu uzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve!
.
Danas, smo se dakle okupili kako bi usvojili rezoluciju o našoj odgovornosti i međunarodnoj borbi protiv 'Islamske Države Iraka i Levanta' (ISIL), organizacije koja koristi potporu saveznika velikih zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda", rekla je argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner i time zaslužila da se hitno obustavi prijenos i prijevod njenog govora u Ujedinjenim narodima.
.
Izjave Cristine Kirchner su posebno važne, jer dolaze od strane predsjednice naroda koji je povijesno bio pod velikim utjecajem moćnih lobija iz Washingtona.
Nema sumnje da je već nakon prvih rečenica zavladala prava panika u televizijskim kućama i ekipama koje su njen "heretični" i "skandalozni" govor prenosile iz dvorane Ujedinjenih naroda. Jedini izlaz je bio pogasiti sve kamere i praviti se da se ništa ne događa, ali je sadržaj ipak izašao u javnost putem medija u Latinskoj Americi.

http://direktno.hr/en/2014/svijet/1077/Zbog-govora-argentinske-predsjedn...

Tko je glasao

"Da SAD želi uništiti ISIL, on bi to istog trenutka učinio"

O govoru argentinske predsjednice Davor Domazet Lošo kaže:

„Istina je skupa, a laž jeftina. Argentinska predsjednica je u pravu u svemu što je rekla. Treba postaviti pitanje kome koristi ISIL. Kad se pronađe odgovor na to pitanje, dobit ćemo sve odgovore. Da li ISIL koristi Ankari? Ne! Iranu? Ne! Koristi zapravo Sjedinjenim Državama koji putem tog pokreta kontroliraju situaciju u regiji i odgovara mu nestabilnost u tom području. Da SAD želi uništiti ISIL, on bi to istog trenutka učinio. ISIL u ovom trenutku destabilizira četiri zemlje u regiji – Tursku, Irak, Siriju i Iran. U medijima se priča kako ISIL svoju vojnu moć temelji na prodaji nafte, a ne govori se tome kome taj pokret tu naftu prodaje. Kome? Ili Amerikancima ili njegovom savezniku Saudijskoj Arabiji.“

http://direktno.hr/en/2014/direkt/1108/VIDEO-Pogledajte-zabranjeni-govor...

Tko je glasao

Uvođenje ‘reda u svijetu’ prebačeno je u domenu velike sile

Kaže Stipe Mesić: „Uvođenje ‘reda u svijetu’ svedeno je na unilateralne akcije pojedinih zemalja, praćenih tzv. koalicijama voljnih (a zapravo poslušnih). Čak i proglašavanje međunarodnih sankcija, što ih legitimno može proglasiti samo i jedino UN, prebačeno je u domenu djelovanja jedne velike sile i Europske unije koja je, nevoljko i s podijeljenim osjećajima, slijedi.”

Međutim, novinar zamjera našem bivšerm predsjedniku da on „povremeno nastupa sa stavovima koji se bitno razlikuju od službene državne politike. Dok Hrvatska kao članica NATO-a i EU u ovogodišnjim međunarodnim krizama poput ukrajinske i bliskoistočne nastupa zajedno s europskim saveznicima i Amerikom, bivši hrvatski predsjednik nekoliko je puta otvoreno podržao Rusiju.“

Ma, zamisli, podržao neku drugu državu izvan službene politike ...
Cccc ... što se tiče promašene kritike novinara.
Važno je da barem netko s vrha zastupa stavove koji se razlikuju od službene politike ...

http://www.jutarnji.hr/hrvatska-jedina-ima-bivseg-sefa-drzave-koji-govor...

Tko je glasao
Tko je glasao

najbitniji di govora

otprilike:

"Ono što moramo reći vrlo jasno je da terorizam nije puko postavljanjje bombica, pravi terorizam je EKONOMSKI I FINANCIJSKI TERORIZAM koji proizvodi siromaštvo i mizeriju i kao takoav uzrokuje onaj bombaški"

Tko je glasao

Hrvatska na tragu sudbine argentinskog bankrota

Klonovsko ponašanje hrvatskih građana koji šutke trpe bezobrazno despotstvo hrvatskih elita imat će drastične posljedice...

http://direktno.hr/en/2014/svijet/1179/Ameri%C4%8Dki-%27kamatar%27-koji-...

Tko je glasao

Hvala ti brojček na ovom prijenosu info

Hrvatska je priznala Al Nusra front kao jedine i autentične predstavnike sirijskog naroda, a ta organizacija je ogranak Al Quaide.
Dakle, Hrvatska podupire međunarodni terorizam što je prema Ustavu veleizdaja nacionalnih interesa samo zato jer se igraju konjušara američkih interesa. Zavjera u Hrvatskoj - zavjera u svijetu i to narodu treba priopćiti kao fakt...

Tko je glasao

Kada Biden veli to što veli

Rat u Siriji je tipičan ogledni primjerak manipulacije, kontinuitet pristupa kojeg se započelo u Libiji 2011. Svaki izvještaj, bez obzira na događaj, imati će i aneks u kojem se, po inerciji samog stroja, naglašava brutalnost režima. Bez obzira koliko režim bio brutalan, ovolika količina isticanja daje mu neke karakteristike koje više uopće nisu logične, zlo više nije političko zlo, ono se prikazuje kao kakva patologija iz crtanih filmova za djecu. To nam, dakako, govori i mnogo o tome na koji način se pristupa čitatelju - kao djetetu koje treba prestrašiti.
Smanjenje retorike je u vanjskoj politici ogromna stvar i obično je ključan indikator pojedinih promjena. SAD to sada čini. Obama pred UN-om otvoreno poziva na "političko rješenje" za Siriju, a glasnogovornica američkog State Departmenta, Jen Psaki, Turskoj uzvraća kako SAD "nema planova" za implementaciju nikakve zone zabrane leta iznad Sirije - drugim riječima, Washington na jedan vrlo izravan način poručuje Turskoj da neće dobiti ono što traži, neće uspjeti pritiscima natjerati SAD da zarati sa sirijskom vojskom i prihvati ISIL kao "manje zlo".
No, što je rekao Biden u obraćanju studentima...
U suštini je rekao ono što poznavatelji situacije itekako dobro znaju - da su regionalne sile, Saudijska Arabija, Turska, Emirati, (uz šaptanje Mossada na uho) stvorili ISIL kao vlastite odrede smrti koji će ognjem i mačem provoditi njihovu usredotočenu vanjsku politiku u regiji.
"Naši saveznici u regiji su naš najveći problem oko Sirije. Turska, Saudijska Arabija i UAE su bili toliko željni rušiti Assada da su zapravo stvorili sunitsko-šijitski rat preko posrednika na način da su slali stotine milijuna USD i desetke tisuća tona oružja svima koji su bili spremni boriti se protiv Assada. Mi ih nismo uspjeli uvjeriti da moraju prestati s potporom za ove skupine. Ishod takve politike je danas jasno vidljiv jer ispada da su naoružavali Al-Nusra Front i Al-Qaedu, a to je pak dovelo do stvaranja ISIL-a", rekao je Biden.
Dakako, Biden pati od prigodne amnezije, ali to ne treba nikoga čuditi. Sve što se događalo oko Sirije, što je on spomenuo, je točno, ali sve to se događalo uz jedan jasan i nedvosmislen blagoslov SAD-a i režije Izraela. Deseci tona oružja? Otkuda je stizalo to oružje? Ne treba tražiti daleko. Gdje su završile tone i tone hrvatskog oružja o kojem je pisao američki The New York Times? Imamo i mi brojne "javne tajne", bez ikakve sumnje.

Tko je glasao

Kljuc zivota

Neki su odrasli sa klavirom i muzickom skolom, neki sa kravicom i teskim fizickim radom.
Neki su ucitelji u skoli a neki opet prodaju tenkove ili kalasnjikove.
Postoji mnogo tajni na ovom svijetu, ali treba biti oprezan sa osudama i mrznjom.
Analizom wwii ili wwi mozemo puno nauciti.
Osudjivanjem USA i Izraela za sav terorizam u svijetu mozemo prouzrokovati i wwiii.
Vecina nas ga ne zeli.
Oliver Dragojevic je dobar covjek i na osnovu njega mogu zamisliti da su to i
Rothshilderi.
Mrznja ima uzrok i psihoanaliza je melem za nju.
Ne dozvolimo da zbog nase mrznje prodavaci oruzja trljaju ruke.
Shalom

Tko je glasao

Propitivanje nije mržnja

Umjesto psihoanalize ponudi argumente, ad hominem uvijek nastupa u nedostatku argumenata. Imaš prostora ko u priči, analiziraj i ruši tezu po tezu, to je onda konstruktivno - ovako je troll. Pozivam te da ne trolaš moj dnevnik jer ubuduće ovakav komentar ide u rol.

Tko je glasao

sve što se sada događa

s muslimanima kršćani su već preživjeli koje stoljeće ranije

pogleđ: suniti, šiiti, alaviti ovi / oni da li ih ti razlikuješ bez da se podrobnije udubiš

a ubijaju trenutno jedni druge u najvećem broju slučajeva

da su tvoje teorije točne, a nisu opet stoji pitanje...a kako ih je bilo tako lako zavaditi

čim je prestala diktatura i gdje je god prestala diktatura...počelo klanje

poslije Sadama njegova vojska je ostala bez posla, generali, pukovnici, satnici i dr.

okrenuli se vjeri kao naši JNA oficiri naciji

sve dobro...

Tko je glasao

Ti si zaboravio sve što si naučio u Kumrovcu

da su tvoje teorije točne, a nisu opet stoji pitanje...a kako ih je bilo tako lako zavaditi
čim je prestala diktatura i gdje je god prestala diktatura..

Ja ne govorim o teorijama već o procesu doktrine šoka kao još uvijek aktualnoj fridmanovskoj praksi američke vanjske politike svugdje ondje gdje se američka izuzetnost ( misli se na elite uber alles) ne doživljava ozbiljno.
A odgovor na tvoje pitanje pronađi u odgovoru na pitanje "tko od toga ima najviše koristi"! Uvijek je tako!

Tko je glasao

Nisam zaboravio

ali ti očito nisi nikad ni naučila

ako si ti u pravu, ( mogućnost uvijek postoji )onda je potpuno legitimno raštrkane neprijatelje s cijele kugle skupiti na jedno područje pa ih " sređenom vatrom više strijelaca " neutralizirati...

pa i zavedene korisne idiote potencijalne buduće neprijatelje koji dolaze kao muhe na med

Ukoliko usput nešto i osvojiš , ostvariš neku korist...tim bolje..

Eto, ja jesam možda cinik ali nisam licemjer.

Što se tiče koristi...pa jebajga..možda i mi dobijemo " svoje " naftne izvore nad kojima sada nemamo posjed.

Malo realpolitik ne bi ti škodilo.

sve dobro...

Tko je glasao

Argumenti cionističke zavjere obaraju se jačim argumentima

Gospodo ljubitelji cionizma!

Ovaj komentar je osvrt na argument LJRW ad hominem koji u nedostatku smislenih kontra dokaza nudi psihijatrijsko čerećenje autora - a što nije odlika intelektualaca i zato je zarolan u spam...

Zato ću ovdje još jednom objasniti zašto smatram ISIS režiju cionizma pa ko ima bolje kontra argumente neka ih slobodno iznese osim ako se auditorij boji da bi mu CIA i Mossad mogli pokucati na vrata.

Potpuno stojim iza teksta i zaključaka iz slijedećeg linka;

http://themillenniumreport.com/2014/09/isil-crisis-plays-right-into-zion...

Tko je glasao

@sjenka Daj se saberi...!

ČVRSTI DOKAZI?
Gdje je rođen el Bagdadi, u kojem mjestu, kako su mu se zvali roditelji, otkuda su oni? Što su bili po zanimanju? Ako je treniran od Mossada, zna li bar nešto hebrejski? U kojem kampu je treniran, od kada do kada? Ima li ijedan pisani trag, fotografija, video... iz tog vremena? Tko mu je žena..., ima li harem?
Znaš li ti dušice da se za Hitlera i danas tvrdi, po teorijama zavjere, da je židovskog porijekla, da se za Gadafija tvrdilo da ima dvije rođakinje u Izraelu, i da je židovskog porijekla... da se za Tita tvrdilo i tvrdi da je bio Židov itd.
Dakle, nasjela si na REKLA-KAZALA, kao i obično! I da Izrael ide demantirati ludosti iz tko zna kojih mutnih obavještajnih i paraobavještajnih krugova? Da se bave zabavama za puk?
Tim ludorijama i konfabuliranjem se ozbiljni ljudi ne bave, preskaču to... I ja sam budala što uopće ulazim u neku polemiku s tobom, gubitak je to vremena!
I ono mi je genijalno - serija kontroliranih eksplozija u "blizancima"!?? I avioni koji se u "blizance" zabijaju, "strogo kontrolirani"!?? I kako su svi Židovi taj dan koji rade u "blizancima" ostali kod kuće???
Zaista ozbiljno mislim da bi psihijatri trebali se pozabaviti psihologijama koje tako LAKOVJERNO pristupaju ipak dramatičnim događajima! Jer, odrubljivanje glava, javno, i širenje tih snimaka u medije, novost je i sve si mislim, da li su to autentične snimke, ili ih u svjetske medije šalje - Mossad!?? Ovo krvoproliće nad Kurdima, pokraj sirijsko-turske granice organizira također Mossad! I gdje su ti dušebrižnici u Hrvatskoj sada? Zar nije SRAMOTNO toliko šutjeti vezano za tragediju Kurda??
I stvarno mi je sumnjivo kako Izrael nije saveznik USA u borbi protiv ISILA??
Pa da, to je očit znak da ne idu protiv "svog" kalifa, ha, ha..!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Agenti

su takodje ljudi. Demoniziranje KGB-a je pogresno i stetno (bilo). Isto je tako pogresno i stetno demoniziranje Mosada i CIA-e. Svi ti agenti su ljudi od krvi i mesa, suza i znoja.

Procitavsi ovaj hrvatski dnevnik imao sam stotinu pitanja. Zar se moze i ovako razmisljati ? Sto je ova osoba prezivjela, da bi ovako razmisljala ? Kakve druge misli moze imati ovakav autor ? Itd. Itd.

Vjerojatno postoje neki, koji su u stanju ovako misliti.
Vidim postoje i engleski autori sa ovakvim idejama.
Da li oni vjeruju u ovo sto pisu.
Necete naci ni jednog Jevreja, koji ce dopustiti a kamoli planirati Holokaust da bi stvorio Izrael.
Covjek voli svoju djecu, voli svoju naciju i ubiti svoju djecu i svoju naciju zbog ideje !???!.
Cionizam je nastao da se zastite od pogroma i od nemoguceg, kao sto je Holokaust,ne obrnuto.
Izazivati agente na ovaj nacin pokazuje ogorcenje zbog dosadasnjeg kucanja na vrata.
Dobra psihoanaliza cini cuda.
Mir Vam zelim
Dipl. Ing. V. Rosic

Tko je glasao

U politici nema slučajnosti

Imaš moj plus iako se uopće ne slažemo međutim aluzija na psihoanalizu autora sugerira da imaš problem s drugačijim mišljenjem a kamoli razvijati polemiku na bazi argumenata.
Ili hoćeš reći da je cionizam dogma o kojoj se ne smije ni razmišljati a kamoli diskutirati. Ja poštujem židovski narod, ali Mossad s izvornim stremljenjima naroda nema puno veze.
Ponekad slika govori više od 1000 rijeći.

I S I S = Mossad

Tko je glasao

@sjenka ČVRSTI DOKAZI?

Nema tu problema s drugačijim mišljenjem, problem je što tvoje mišljenje nije argumentirano validnim argumentima nego fantazmagorijama. Imaš li ijedan vjerodstojan dokaz da je vladar Isila uistinu bio na treninzima MOSSADA?? Npr. neku fotografiju, video, pisani trag, vrlo pouzdana dva svjedoka...?
Naravno da nemaš, oslanjaš se na izvore tipa REKLA-KAZALA, i iz njih sukljaju što je opća kriza dublja, sve nesuvislije snatrenja!
ČINJENICE, ČINJENICE sjenka, onda neće biti problema sa drugačijim mišljenjem!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Simon Elliot jeste Židov i jeste Mossadov kadar

Od više izvora linkam ti dva - jedan francuski a jedan sirijski. Mc Cain se ne sastaje s nekim bezveznjacima. Izrael do daanas nije opovrgnuo fakt o Baghdadiju... i to moje prenošenje, kakve to veze ima sa psihijstrijskom dijagnozom koju mi guraš pod nos. Očitu frustraciju s drugim kolegama s ovog portala sada fakturiraš meni samo zbog iznijetog mišljenja potkrijepljenih međunarodnim izvorima. Pa naravno, ako su ti izvori dokazano falsifikat ja ću se ispričati svima zbog prenošenja takvog falsifikata.
Ali moraš imati nešto tvrdo da bi toliko veliki broj svjetskih medija nazvao falsifikatorima. Nešto poput znanstvenih dokaza da su blizanci srušeni kontroliranom eksplozijom...
ISIL ima proračun u Mlrd $ i naoružanje poput stvarne države, bez obzira na porijeklo i novaca i oružja do toga tako ne bi bilo da ujka sam to ne sponzorira u pozadini tzv neučinkovitih zračnih napada...
Zašto je Izrael oborio sirijski zrakoplov na Golanu koji je raketirao borce ISIL-a. U kojim se to bolnicama liječi ogromni broj ISIS ranjenika-terorista...

https://www.metabunk.org/threads/claim-pictures-show-abu-bakr-al-baghdad...

http://www.veteranstoday.com/2014/08/04/french-report-isil-leader-mossad/

Tko je glasao

Psihoanaliza

Tko je glasao

@sjenka DUBOKO iliti DUBINSKO PROMATRANJE?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ajd navedi

razdoblje unazad poslije WW2 a pogotovo kako je izumljen AK 47 kada je na Blistoku bilo mirno.

Bilo je možda negdje u nekoj državici 10-tak godina pod snažnom čizmom jednih nad drugima.

Pa tamo još vladaju feudalni sustavi što je možda gdje gdje i dobro ali očito nije kod svih dobro.

sve dobro...

Tko je glasao

eufrat i tigris uzvodno

sjenka,

nije da se hvalimo, ali otkad je franjo prepoznao pravi trenutak i uprkos
silama mraka
izborio slobodu, nezavisnost
nije bilo puno kreativne primjene načela komparativne povijesti u realnoj politici

isis i baghdadi
su obrnuti Lawrence od Arabije
kao što je Sarajevo kao uvod u bombardovanje Beograda
obrnuta 1914
i kao što ćemo sutra u iranu vidjeti
što znači i kako izgleda obrnuti mosadek

to nisu zavjere nego prirodni procesi
prirodno je da sava teče nizvodno
i ta je titova rečenica samo igra riječi

manipulacije imaju svoje granice
nije moguće početi III svjetski rat provociranjem npr. rusije ili kine
ako u rusiji i kini nisu na vlasti politički idijoti koji bi takav rat prihvatili
ali...
putin nije daleko
a na bliskom i srednjem istoku idioti dominiraju

luka

Tko je glasao

Razmisli još jednom Luka

to nisu zavjere nego prirodni procesi, prirodno je da sava teče nizvodno

Ako ti procese koji su odigrani u Libiji, Iraku, Siriji i sada sa ISIS-om nazivaš i smatraš prirodnim stvarima na bliskom istoku onda imaš veliki problem u isčitavanju tame kao nedostatak svjetla...

Tko je glasao

nevjerovatni idioti

sjenka,

obrnuto, tamo uopce nema prirodnih procesa
zavjera, manipulacija je standard
isil ovci su neka vrsta ideoloski cistih najcistijih
kao nekad u drustvu hrvatskih emigranata
najekstremniji su obicno bili udbaski provokatori
nisam siguran da su planirani
ali priznajem da je i meni tesko vjerovati da najmocnija drzava na svijetu
moze biti toliko nevjero atno nesposobna
lakse je vjerovati u zavjeru

luka

Tko je glasao

nevjerovatni idioti

luka

Tko je glasao

sjenka, sumnjaš u najbolje sinove njihovog naroda i narodnosti

sjenka,

svijet je dovoljno složen
ne razumijem zašto ulagati u obuku terorista
ako na kraju blizance moraš srušiti sam, postavljanjem eksploziva

postoje teroristi
cilj im je srušiti blizance
unajme kamion, napune ga eksplozivom
ubiju par ljudi, blizanci i dalje stoje
na suđenju ekspert objasni nazočnima (optuženi, odvjetnici, mediji, rodbina...)
da blizance ne može srušiti ništa osim širokotrupnog objekta
brzine oblika i karakteristika putničkog mlaznog aviona
koji bi se se zabio negdje u sredinu zgrade
motivirani teroristi, uz pomoć tajnih službi, (koliko je već bilo potrebno)
vježbaju vježbaju vježbaju
i konačno savladaju vještine neophodne da otmu mlažnjake i usmjere ih na izabrane ciljeve
zašto je potrebno još ? zar nisu teroristi dovoljni?
zar sumnjaš u sposobnost fanatika da otmu avion, zakolju par stjuardesa i pilota,
upravljaju mlažnjakom i pogode blizance?

luka

Tko je glasao

Cionizam Luka, cionizam...

Suosjećam sa židovskim narodom koji je zarobljen isto kao i Gaza u raljama Mossada i etabliranog cionizma...
Puno je ovdje pisano o 9/11 kada je većina sudionika smatrala da je bacanje na koljena cijelog obranbenog sustava vodeće svjetske sile rezultat djelovanja čovjeka iz pećine (ha, ha...).
To je iza nas, polako ali sigurno sve većom snagom kulja na površinu istina o velikom false flag projektu iza kojega stoje i cionisti...
Najnovija stručna i znanstvena istraživanja dokazuju na je na razini ground zero eksplodirala mala nuklearna bomba. I još mnogo toga... pročitaj članak pa gukni!!!

http://themillenniumreport.com/2014/09/911-truth-goes-nuclear-massive-do...

Tko je glasao

ako

sjenka,

ukoliko su se teorije na koje upućuješ točne
ukoliko je rušenje blizanaca u New Yorku 2001
bila zavjera u kojoj je sudjelovala vlada sjedinjenih američkih država
javljaju se neka pitanja, pa redom

koliko je ukupno ljudi koji su sudjelovali u zavjeri?
prema teorijama na koje upućuješ radi se o stotinama, možda i tisućama ljudi

jesu li eksperti na suđenju za pokušaj rušenja blizanaca bili u pravu
jeli moguće srušiti blizance tako da se u njih usmjeri golem putnički avion pun goriva koji bi uništio veliki dio čelične konstrukcije u visini udara
ako nije moguće, što se trebalo dogoditi sa zgradama nakon udara aviona

luka

Tko je glasao

Moje poslanje je ukazati na potrebu propitivanja

Dakle, niti je bitno što ja govorim niti meni treba vjerovati na prvu. Bitno je primiti informaciju i provjeriti kroz mnoga izvješća koja su prisutna na netu, ali ne zanijekati nešto bez provjere samo zato jer nam se nešto ne sviđa iz bilo kojeg razloga jest suludo.

1. Povod za početak vijetnamskog rata je bila LAŽ
2. Povod za dekapitaciju Gadafija je bila LAŽ
3. Povod za napad na Irak je bila LAŽ
4. Povod za kampanju na Siriju je bila LAŽ
5. Povod za ponovljeni napad na Gazu je bila LAŽ

I naravno na kraju, konačni izvještaj državne komisije za 9/11 je bila LAŽ...
Znaju to mnogi građani NW koji su se udružili u pokret demontaže te velike laži, znaju to i stotine kako američkih stručnjaka i znanstvenika tako i međunarodnih stručnjaka kako građevinarstva tako i fizike i kemije koji sudjeluju na raskrinkavanju epohalne podvale sa svrhom financijske rehabilitacije vojno industrijskog kompleksa i redukcije ljudskih prava posebice amerikanaca. Najfascinantnije je prihvatiti dvije očite laži u priči 9/11. Rušenje zgrade 7 same od sebe te penetracija Boeninga visokog 13 m u rupu Pentagona visine 5 m uz istovremeno isparavanje titanovog motora istog...

Tko je glasao

pogled unatrag ne daje sliku budućnosti

sjenka,


1. Povod za početak vijetnamskog rata je bila LAŽ
2. Povod za dekapitaciju Gadafija je bila LAŽ
3. Povod za napad na Irak je bila LAŽ
4. Povod za kampanju na Siriju je bila LAŽ
5. Povod za ponovljeni napad na Gazu je bila LAŽ

točno si nabrojio, ali povodi su nebitni, uvijek su bili i ostat će povodi, malo magle, pijeska u oči...
bitni su razlozi,
ciljevi, interesi
zato je pretjerano bavljenje povodima nesretno jer podsjeća na emigrantsko hrvatovanje, nikad ne znaš tko je pošten a naivan, tko je lud, tko je udbaš
od puno povoda, puno magle, pa se ne vide pravi problemi
i što je najvažnije, niti se ne može naslutiti budućnost

ako blizanci stvarno padaju kad se u sredinu zabije jumbo jet
onda je dovoljno naučiti fanatike da ih pogode
(tehniku rezanja vratova znaju od prije)

luka

Tko je glasao

Prepoznavanje manipulatora

Luka, Luka, zar opet?
Zbog tvog nerazumijevanja očitih mnogobrojnih dokaza (a dovoljno je to sve povezati) ne bi ti škodilo malo teorije:

Manipulacija je oblik agresije, namjerna prevara drugih kako bi se ostario vlastiti cilj.
Manipulator je kao glumac koji – ovisno o prilikama, igra razne uloge. Služi se prikrivenim igrama kojima se ne može odmah i jasno nazrijeti svrha.

Žrtva manipulacije to odmah ne vidi jer je manipulacija nije očita – ona je skrivena i teško ju je otkriti, a sve zbog ljudske prirode dobrohotnosti i naivnosti. Pravi razlog nekog postupka manipulatora je prikriven nekim drugim - dovoljno dobrim razlogom. Međutim, manipulator brzo prepozna i odlično koristi žrtvine slabosti.

Laganje je osnov djelovanja manipulatora. Suočen sa dokazima o svojoj manipulaciji vješto promijeni na sasvim drugu temu ili uvjerava da radi za naše dobro ili da ono što se dogodilo nema veze s njim. Iako je agresor često se prikazuje kao žrtva pa traži svoje istomišljenike i suradnike za pomoć koju i dobije. Za svoje manipulacije okrivljuje druge i to na suptilne i teško dokazive načine ali dovoljno uvjerljive da „posiju sumnju“.

Luka, jer sad razumiješ?
Hoćeš li sljedeće poteze manipulatora brže prepoznati?

Tko je glasao

Kalimero - to je nepravda

Zašto je samo jedan Frane na ovom portalu!!?

Tko je glasao

u cara trajana kozje uši

frane

svako normalno živo biće na svijetu pokušava ostvariti svoj vlastiti cilj
dok to nije u stanju, treba mu prvo kao malom djetetu zaštita
potom kao djevojčici ili dječaku pouka, škola, prilika i potpora u sticanju vještina
a onda dolazi neka vrsta ispita zrelosti,
i do smrti trud, borba, uživanje u pokušaju ostvarenja svojih vlastitih ciljeva

jedan od ciljeva je sloboda

postoje ljudi koji tvrde, da iz dobrih namjera, znaju bolje od mene, građanina
što je za mene dobro
to uopće nije nemoguće
moguće je
ali ne znači da zato bilo tko ima pravo u moje ime donositi odluke

ako imaš što za reći, ukazati na laž i manipulaciju, ukaži
postavio sam dva jednostavna pitanja
i dobio samo jedan odgovor
umjesto odgovora na drugo pitanje
ti si se bacio na nedjeljnu propovijed
nismo ni na misi, ni na sastanku ORAH=SDP=HDZ stranke
a ja nisam baš poklonik propovijedanja
(usput, propovijed je načelno OK)

ako možeš pomoći naći odgovor na drugo pitanje
bit ću zahvalan
inače tvoj doprinos nije od neke koristi

pitanje i dalje glasi
što bi se dogodilo s konstrukcijom blizanaca da ih u sredinu pogodi veliki putnički širokotrupni avion pun kerozina
postoji li odgovor na to pitanje?
vjerujem da to pitanje prirodno pada na pamet svakome tko pokuša razmišljati o napadu na blizance
mora biti da postoji odgovor, ili odgovori

a umjesto propovijedi dopusti da ti kažem kako gledam na političke situacije, vijesti, odluke
- nije bitno što je tko rekao, jer je prilično vjerovatno da će političar lagati i manipulirati ako osjeća da je to potrebno da uvjeri svoje slušatelje u ispravnost svoje politike
- nije bitno niti što je tko učinio, jer i postupci, osobito kad se radi o vansjkoj politici, imperijalnim silama i interesima, mogu biti u službi manipulacije
- ono što omogućuje uvid u istinu je posljedica, što se dogodilo na kraju, i kome je to koristilo
- i najvažnije što to znači za našu, za moju slobodu, nezavisnost, dobrobit

dakle, jasno je da je 9/11 odlično poslužio
jednoj grupi u američkom političkom spektru da ostane na vlasti
jednoj političkoj opciji u izraelu da preuzme dominantnu poziciju
jednoj grupi, političkoj opciji u svijetu nasilnog islama da preuzme vodstvo
ali stvar nije tako crno bijela
ni druga grupa u američkom političkom spektru nije bitno drugačija
ni druga, sada utuljena politička opcija u izraelu ne želi shvatiti da vlastitom odlukom živi u binacionalnoj državi, od 6 milijuna živoda i 5 milijuna palestinaca
ni druge grupe u islamskom svijetu nisu spremne za suočavanje s liberalnom državom, državom koja poštuje sve svoje građane, bez obzira na vjeru, nacionalnost, spol, političko uvjerenje

iz toga ne proizlazi automatski da su se dogovorili
da je cijeli događaj izrežiran

moguće je da su neke tajne službe znale
vjerovatno da je izraelska tajna služba znala
moguće je da su neki mogli spriječiti

ali daleko je od toga do zavjere u kojoj sudjeluje više tisuća ljudi
i u politici vrijedi occamova britva

luka

Tko je glasao

Prepoznavanje manipulatora (2)

@Luka, ovo ti nisu propovijedi, nego ti se ovdje kriju odgovori na tvoja pitanja. Zato opet malo teorije:

Manipulatori svojim podmuklim i na prvi pogled neprimjetnim djelovanjem uzrokuju mnoge štetne posljedice za okolinu. Žele sve kontrolirati i dolaze do cilja ne birajući sredstva.

Većina ljudi je podložna djelovanju manipulatora, čak njih 90 posto. To je moguće što zbog svoje pasivnosti, podređenosti, ponašanja u skladu sa društvenim kodovima i načelima, zbog usađene ljudske etike do vjerovanja da nam drugi ne žele zlo i s nama upravljati i iskorištavati nas.

Razotkrivanje manipulatora otežano je i zbog toga što trećinu populacije čine osobe pasivnog karaktera, a ponekad manipulator može manipulirati u tolikoj mjeri da prosječni ljudski mozak to nije u mogućnosti razlučiti.

Onima nad kojima manipulator uspostavi utjecaj upravlja kao lutkama na koncu. Ali oni koji jednom prepoznaju manipulatora lako otkrivaju da uvijek pokreće nešto patološko. Ipak, manipulator je posebno nadaren da nam stvarnost prikaže onakvom kakvu on želi i to mu vrlo dobro uspijeva. Zato manipulator godinama i desetljećima može uspješno ostvarivati svoje ciljeve.

Luka, jel ti sad barem nešto jasnije?

Na tvoje pitanje ti je odgovorila @Sjenka.

Usput, kako mislim da su u nebodere udarile bespilotne letjelice, tvoje pitanje - hoće li ih putnički avion srušiti mi je bespredmetno. Više me zanima rušenje WTC 7 bez udara "putničkog aviona" - jer ono daje odgovore.

Odgovore daju i piloti: da nije moguće ili je vrlo teško izvodiv tako precizan manevar udara putničkog aviona u nebodere. Uostalom, kad budu imali namjeru rušiti neki neboder neka isprobaju jel to moguće.

Kako se moderne građevine projektiraju za najveće potrese, ako bi u njih udario putnički avion, mislim da bi oštetio nekoliko katova, a nikako postigao rušenje koje je identično kontroliranom rušenju uz pomoć eksploziva na svakom katu.

Tko je glasao

hvala ti što si odgovorio na pitanje

frane,

hvala ti što si odgovorio na pitanje,.
sada znam što ti misliš -
ako bi u njih udario putnički avion, mislim da bi oštetio nekoliko katova, a nikako postigao rušenje koje je identično kontroliranom rušenju uz pomoć eksploziva na svakom katu.

mislim da nemaš pravo

P.S. tvoj odgovor na pitanje, pokazuje spremnost na razgovor
a propovijed prihvaćam kao neizbježnu taru (niko nije savršen)

luka

Tko je glasao

Može li avion ili požar do temelja srušiti zgradu?

@Luka, pogledaj video prilog koji je @sjenka stavila u svom komentaru:

http://pollitika.com/i-s-i-s-israeli-secret-intelligence-service#comment...

I tu ti je odgovor na tvoje pitanje može li avion ili požar do temelja srušiti zgradu.
U videu je iznesen i podatak da su tvinsi kupljeni prije rušenja i da je kasnije isplaćeno osiguranje. Pretpostavljam da je isplata osiguranja veća kad je objekat potpuno razoren.

U 32-oj miniti video priloga „Istina o 11 septembra“ imaš podatak da je 28. 07. 1945. bombarder B- 52 zbog magle udario u 79. kat Empire state neboder. Objekat se nije srušio ali je poginulo 14 ljudi i napravljena je šteta od milijun dolara.

Također, sjeverni toranj WTC-a je preživio požar između devetog i četrnaestog kata 14. 02. 1975. i nije se srušio.

Prikazani su veliki požari u nekoliko drugih nebodera koji su zahvatili nekoliko katova i gorili satima, a nijedna od tih zgrada nije srušena kao kod kontroliranog rušenja eksplozivom.

Po primjeru "bezavionskog" rušenja WTC 7 proizlazi da bi se Blizanci također srušili na isti način. Čemu onda udar letjelica? To je način da se dođe do terorista, a naravno, dokaz je i jedna pronađena putovnica koja je neoštećena pobjegla iz đžepa napadača ...

Tko je glasao

Mladi nemaju strpljenja ni da pogledaju argumente na pladnju

Uvijek iznova me deprimira količina lijenosti kod mladih naraštaja da uće iz prakse, da gledaju oko sebe, da čitaju - ne, ja bi sve odmah i sada bez dodatnog truda a što je zasluga fridmanovskog kapitalizma koji se zasniva na dominaciji. U svim ovim zavjerama koje ja pokušavam podastrijeti na seciranje auditoriju ima isti obrazac koji se u konačnici svodi na doktrinu šoka svjetskih jebivjetara.
Moje razumijevanje bi bilo opravdano kada bi recimo Luka pregledao serviran materijal i onda ga obarao svojim zapažanjima i stavovima. Ne, njega ne interesiraju prilozi, slikice, samo decidirani odgovor prozvanog. To me žalosti - zbog budućnosti...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci