Tagovi

.... €, $, £ i polka oberštajerska

Prema optužnici, USKOK je teretio Đureka da je od travnja 2005. do 27. svibnja 2009. godine, kao gradonačelnik Zlatara, prekomjerno zadužio Grad, podižući više kredita u poslovnim bankama, a sve kako bi tim novcem asfaltirao ceste u gradu, financirao građevinske radove, sagradio pješačke staze...
Đurek je sve to učinio, navodi se u optužnici, iako je znao da u gradskom proračunu nije osiguran novac za te radove kao ni za povrat kredita. Osim toga povrat kredita jamčio je cjelokupnom gradskom imovinom, što je na kraju dovelo do bankrota Grada jer su mu bili blokirani računi i imovina.
Uz to, Đureku se stavljalo na teret i da je sve kredite digao mimo svake procedure.

http://www.vecernji.hr/vijesti/durek-skrivio-bankrot-tri-godine-zatvora-...

...neovisni Cinični Promatrač bi sa strane mogao primjetiti da USKOK samo zastupa prirodni zakon gravitacije koji ignorira ljudske dogovore i zakone. Prirodni zakon koji sva ljudska pretjerivanja, nasilja i arogancije i intervencije prije ili kasnije vraća u prirodne granice.
...gospon gradonačelnik se je zaigrao, a i njegovi birači isto,
...svi zajedno su dugo vremena vjerovali da je riječ "kredibilnost" bankarskog porijekla. ...svi zajedno su dobar komad svog životnog vremena proveli kao usnuli ignoranti, pontifikat gospona gradonačelnika je bio neupitan, svaka ideja nazvana dobrom i provedivom i razložnom...dok po prirodi stvari nije došao trenutak istine.
Grad nije imao više ništa interesantnog ponuditi kao garanciju.
...i tako Svijet prestaje biti milostiv, stvarnost se vraća u svoje granice. Mjesna komedija kreće iz drugog rakursa...ono što je bilo ponosom Grada sada je sramotna epizoda. Gradonačelnik je po novom kodeksu sociopat, kamenovanje obavljaju pokajnici koji su na vrijeme zauzeli mjesta u čamcima za spašavanje...a birači idu dalje s novim "kredibilnim" opunomoćenicima.
...još jedan happy hour je završio,...

I nisam se ulovio ove vijesti zbog zluradosti.
Prije bih rekao da mi je ova priča osvježila vjeru u, paradoksalno, sposobnost neke zajednice da intuitivno pronađe modus preživljavanja u uvjetima i okolnostima na koje ne mogu utjecati.
...ako ne mogu izvan proklamiranog sustava, učinit će od njega parodiju u kojoj samo oni znaju pravila...
Znaju što se zbiva i kada nemaju informaciju, prepoznaju znakove vremena. Razumiju skrivene poruke iz složenih jezičnih konstrukcija,
...na patvorene ideje odgovaraju prijetvornim slaganjem dok god im pseudokonflikti ne donose opipljive štete...
...himere koje im se prodaju oni naizgled smeteno "kupuju", i naizgled "kupuju" i virtualnu ponudu dok god ju mogu pretvoriti u opipljivu. A opipljiva je dok god ju se može pretvoriti u trajno bekrijanje i svakodnevno proštenje, Martinje svaki dan u godini po mogućnosti,...bajs, tamburu ili ´armoniku dugmetaru, svejedno...
Krijepost i lojalnost uredujućima im traje dok orkestar svira "oberštajersku" ...i tako treba biti jer je oduvijek tako bilo. Uvijek je bilo lakše pustiti vodu za tugaljivim i nezabavnim zabavljačem.
...

Tagovi

Komentari

Manipuliranje genetikom

21. stoljeće je jedno od vremena gdije se KRŠI ZAKON PRIRODE o METODI PRIRODNOGA ODABIRA pri čemu se misli na genetiku i prirodnu mutaciju zbog učinka virusa na DNK, tj. da točnije pojasnim - EVOLUCIJA MOŽE NAPREDOVATI METODAMA PRIRODNOGA I UMJETNOGA ODABIRA. Primjeri: Jači, brži, pametniji itd. su kroz povijest preživljavali i prenosili i miješali gene spolnim putem. METODAMA UMJETNIH ODABIRA VEĆE SU ŠANSE GREŠAKA ZBOG NEDOVOLJNE MOGUĆNOSTI MANIPULIRANJA GENIMA.

Tko je glasao

miješanje u prirodu

Već je žvakanje kore vrbe miješanje u prirodu, to ovisi o kulturi. I danas imaš kulture koje dozvoljavaju transfuziju i koje je zabranjuju.

Ljudska težnja je pokoravanje prirode, koliko god mi sebe lagali da je suprotno :)

Tko je glasao

Pokoravanje prirode

Da, pokoravanje prirode je jedna od ljudskih najstarijih težnji a može se objasniti i kao PREUZIMANJE KONTROLE NAD RAZLIČITIM SITUACIJAMA. Zato i glasujemo za one koje smatramo kompetentnima da će riješiti loše situacije u kojima se nađemo.

Tko je glasao

A što je s bankama koje su

A što je s bankama koje su ovo financirale? Temeljem čega su to radile? Kakvih studija izvedivosti? Kakvih kolaterala? Kakvog poznavanja propisa?

Ako će se ići u ovom pravcu, bu toga još. Puno.

Zakon je tu jasan, tko prouzroči bankrot prekomjernim zaduživanjem je počinitelj kaznenog djela.
No teško mi je povjerovati da tu ima i neke odgovornosti na bankama, recimo poticanje na izvršenje djela, itd...

Tko je glasao

ispravka

...teško mi je povjerovati da tu nema i neke odgovornosti na bankama, recimo poticanje na izvršenje djela, itd...

....tipfeler, vidi se iz smisla ostatka komentara...

Tko je glasao

najteze dokaziva stvar u ovoj

najteze dokaziva stvar u ovoj galaksiji je da ipak nisi bio glup vec krimos.

cjeli sustav nam pociva na tome :D

Tko je glasao

zanimljivost koju si uzeo kao

zanimljivost

koju si uzeo kao temu dnevnika...
nisu uzeli i tiskovine, bar ne u vecem obimu

makar bi, svatko naivan, gledajuci te silne kolicine boraca za slobodu i pravdu ("padaj silo i nepravdo") trebalo ocekivati suprotno... no ushita eto nigdje, bas kao ni javnih velikih naslova o ovoj vjesti...

nagovjestaj pocetka dakle to je, bas kao i ovogodisnjeg proljeca/ljeta..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

čudnovati kljunaši vs. normalizirani kljunaši

...znaš, doći ćeš i ti u neke godine kada će ti se učiniti ova vijest važnijom od vjenčanice švedske princeze, ili DiCapriovih VictoriaSecret trofeja.
...čovijek ti s godinama podjetinji...
I ja se čudom čudim doklen sam stigao...da me neke vijesti asociraju na Kovačićevu Registraturu...hej?

Tko je glasao

??? zujeci zuti pa u

???
zujeci zuti pa u krug..

asociraju, na postenje sela i suprotnog drugdje? itd itd...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

сами шеретлук

...nisam ni zucnuo o ničijem poštenju, i o poštenijima od poštenih, o pravdi i pravednijima...niti dovodim poštenje u pitanje. Ne znam nikoga niti iz sela niti grada tko se ne ćuti poštenim...
Tko sam ja da sudim?
a i ovo je politički sajt, i ljudima ti pojmovi već idu na uši van´...

Tko je glasao

ah... ne pricam ja o postenju

ah... ne pricam ja o postenju postenju... vec o zvanicnoj interpretaciji registrature... nije da sam nesto voljela tu pricu... ali ipak zanima me strasno sto te u zabockoj asociralo?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

uf, teško pitanje za mene

uf, teško pitanje za mene gripoznog, betežnog...
...ništa konkretnog´ se ne može reći za naslage dojmova koji mogu povezati vrijeme književne fikcije 19tog stoljeća doživljene čitajući srednjoškolsku lektiru krajem 20tog stoljeća s vremenom aktualnog navodnog postmodernog doba Evrope 21 stoljeća.
...ništa konkretnog´ osim da i nije neka postmoderna ako ljudi tog doba i dalje žive svoje konkretne živote eskivirajući nametnute vrijednosti moderne na isti način kao kada su bili, kao, pod tuđinom, pa kao pod totalitarcima, pa kao pod svojima...živi se kao da se ništa oko njih nije promjenilo, kao da imaju jedinu mogućnost nagrizati sustav iznutra da bi se oslobodili. Ne govori to ništa o ljudima kao takvima, govori to da ti sustavi nisu skrojeni za njih...ili bar to oni tako ne doživljavaju
...možda je to jedna konstanta...
Ta konstanta druga, važnija, je taj bajs, ili tambura ili ´armonika dugmetara, procesije, proštenja, svadbe, krštenja vina..., simbolično ih spominjem kao onu životnu radost izvan sustavne kontrole, ispod bilo kakvog šireg radara, nepromjenjene ni za jotu sva ta stoljeća
...niti svjetski ratovi kao pokušaji nekovrsne globalizacije nekad, niti unije danas nisu sam život većine stavili pod kontrolu, niti preobrazovani bankari, ni najgenijalniji copywriteri niti "kreativci" objašnjavanja svjetle budućnosti nisu ponudili još dostojnu zamjenu za dionizijski karakter tradicijskih vrijednosti.
...ondak, pak, možda me je lik kumordinara Žorža, sluganskog misaonog sklopa, asocirao na neke današnje likove?
....izgubljeni nedoučeni inteligent Ivica, što se lomata među svojim porijeklom i zahtjevima novog doba?
...tko zna što još toga ima u podsvjesti od dojmova?...valjda će imati vremena da isplivaju...

Tko je glasao
Tko je glasao

Što su ga pustili?

Tko mu je dozvolio? Gdje je bila država sa svojim sustavima kontrole?

Zanima me da li sam u pravu ako ga usporedim s Fikretom Abdićem i čuvenom aferom Agrokomerc za bivše Yuge, mjenice bez pokrića i tako to...

sve dobro...

Tko je glasao

"kapitalizam bez bankrota je kao kršćanstvo bez pakla"

...mala, ali bitna razlika
Deklarativno je temelj zdravlja ovog sustava mogućnost stečaja, bankrot...
Druga je stvar što od tog deklarativnog svi bježe kao vrag od tamjana, posebno vjerovnici...
...razmaženi "razumjevanjem" javnih službenika.
A "kapitalizam bez bankrota je kao kršćanstvo bez pakla", ...jedno bez drugoga je samo farsa...

Tko je glasao

Đurek - protiv moćnog Sustava RH

Ono što samoubojice bombaši rade za Alaha to kontra je Đurek financijski autodestruktivno te pozitivno materijalno i kreativno učinio za svoj Zlatar.

Tko je glasao

heh

Nek se banke sada naplate iz... asfalta... i nek' objasne to svojim centralama :)

Tko je glasao

Povjerenje građana je opravdano, ali...

Povjerenje građana je opravdano, ali ako NA SUDU ne DOKAŽE da je bio GLUP PO SEBE I SVOJE POTOMKE, da su UPRAVE NADZORA FINANCIJSKOG BUDŽETA GRADA PREPUSTILE STVAR 'POVJERENJU', A NE VRŠILE KONTROLE, te da IMA (što je kroz detaljnu analizu potvrdno) BORDERLINE (EMOCIONALNO NESTABILNA LIČNOST) postoji OPASNOST OD SUICIDA.

Tko je glasao

... €, $, £ , H2O...preko vode do slobode

on je jedan od stotine drugih koji svojim dejstvovanjima rade, kako sam reče za dobrobit zajednice

treba čovjeku vjerovati, ponovo ga izabrati - a ne ovako s njim u kavez... sramota

Tko je glasao

...neka pozitivca, nek se

...neka pozitivca, nek se žrtvuje za dobro naroda.
Uvijek se nađe novih potrošnih dobročinitelja, i opet će...u registraturi ih nikada neće usfaliti.

Tko je glasao

a zatrebati ce i disidenata,

a zatrebati ce i disidenata, politicki progonjenika... kada zapocne novi, sasvim najnoviji od novijih sustava.. Koga bi bez takvih inace proglasili Vlascu?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nadrealizam koji se ponavlja...

...nda, ´ ebeš novu slobodu ako ju ne opjevaju novi "zatočenici savjesti" i "politički uznici"...

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci