Tagovi

I pobjednik je .....Murta!!!!!

Dakle kako je bilo jasno unazad 65 godina igrokaz pod naslovom
"I poslije nas - mi!" ....je zavrsen.
Pobjednik je Kukuriku ( SDP sa privjescima) i Saborski ce kokosinjac dobiti nove pijetlice i kokice.
Matematicki pobjednik je vecina koja nije izasla i troslila lijep dan za osiguranje necijih sinekura i foteljica.
Njihova je poruka - svi ste vi isti.
A da li su u pravu vidjet cete za koji dan.
Mada...Murta nece dugo biti Netko jer ce MMF-u placuci dati kljuceve.
Kurta je pak dobio ludjacki velik broj glasova.
Ne vjerujem da su to napravili zadivljeni njihovim svinjarijama koje su curile iz Augijeve stale iz dana u dan.
Bit ce da je to prije svega ta njihova gomila izmisljenih umirovljenika i kancelarijskih parazita.
HSLS je jedni bio blizu istine ali se sitnouban ne da iz hladovine....
Stalu treba cistiti vec sutra u 7h ujutro, ali sumnjam da ce netko od ovih pijetlica imati muda poceti drasticno i bez natezanja skidati parazite sa kicme i krvnih zila poreznih obveznika.
U to sam 100% siguran.
Milanovicu bi bilo najpametnije da nadje 2 iskusna managera iz velikih kompanija a bezveznjaku Cacicu da mjesto predsjednika Sabora.
Ako se sjeca Racana, njemu je MMF rekao da se ne zaduzuje za autoceste koje su neisplative i skoncentrira na proizvodnju.
Sad oni isti koji su ga nagovorili da se grade nude rijesenje davanjem istih u koncesiju za kiki-riki...
No nek se veceras vesele...
A HDZ-u zelim da se samostalno rasformiraju i nestamu u bespocima vlastite neozbiljnosti.

Tagovi

Komentari

znam što neće učiniti sluge

znam što neće učiniti sluge kapitala a ne naroda.

ukinuti drugi stup mirovinskog osiguranja i sredstva koja su se akumulirala u fondovima iskoristiti za vraćanje duga.

mirovinski sustav baziran na solidarnosti, a to bi značilo da kao i prije 20% od bruto plaće ide u mirovinsko osiguranje, ali i odraničenje visine mirovina na najviše 80% prosječne plaće. i vezanje visine mirovine uz visinu prosječne plaće. to je solidarnost, kad jednima rastu prihodi onda rastu i drugima ali i kad jednima padaju onda i drugima padaju.

osnivanje državne telekomunikacijske firme koja bi osigurala jeftinu telefoniju i internet, a ne da ogromne pare idu u ruke povlaštene kaste teleoperatera i da ogromni novci idu van iz zemlje jer netko ima ekskluzivno pravo korištenja zraka.

pregledati kako se radila dosadašnja nabava, pokupiti pare s računima onima koji su krali putem jvne nabave te promjeniti politiku i srezati cijene nabave na razumnu visinu.

Tko je glasao

Ne samo da neće ukinuti taj

Ne samo da neće ukinuti taj 2. lopovski mirovinski stup, već planiraju povećati izdvajanja u njega.

Bankarski lobi valjda premalo zarađuje u ova krizna vremena. 6,5 milijardi kuna čistoga, godišnje iz bankarenja nije im dovoljno.

Tko je glasao

a što reći o predavanju

a što reći o predavanju autocesta mirovinskim fondovima ili korištenjem para iz drugog stupa za izgradnju elektrana. to je pregavanje infrastrukture u ruke bankarima i to će biti financirano našim parama. na kraju će biti ucjena tipa, ako ne zelite veće računa za struju tada se pozdravite sa penzijama i tome slično. ako kupe podravku onda će da skupe više para za penzije premjestiti proizvodnju negde gdje je jeftinija itd, itd

Tko je glasao

nije lako bankama t-comu i odvitnicima.

Nemoj tako protiv banaka nije njima lako s ovim našim gramzivim političarima . Šta misliš okle lova onoj revizorici za kupit tvornicu , onom ministru za kupit pastora, onoj guvernerovoj ženi za kupit robnu kuću , onoj ministrovoj ženi za cipat one puste šume....
Jesi ti kad potplaćiva ove naše ljude ??? Znaš li ti kolko je to proždrljivo . Nemoš ti to više potplatit sa iljadama eura, malo im je . To su cifre u stoticama iljada eura. Šta ti misliš da si moga kupit milinovića ,martinu ,miloševića,radića,granića , dropulićku sa iljadu eura ????.

Evo ovi t-com oli misliš da može ovako haračit da ne troši na ove političare. Oli ti bi banka dolazila sa izbacivačima doma i kad triba i kad netriba da nije kupila doti jednog u vladi i u saboru .
Oli im je mali trošak za suce koji im dosuđuju i ono što nije uknjiženo na dužnika.

A tek nova mlada garnitura u saboru, ko to može više napojit.

.

Tko je glasao

suze i kuknjava..

..čitam da se talijanska ministrica rasplakala (valjda od muke i tuge) kad je morala najavit rezove (tj. da se mirovine neće usklađivat)..
joj, užas. i to talijani koji i sad kad su s ekonomijom u dreku, mogli bi nas još uvijek bez pol frke pojest za gablec..

fakat zabrinjavajuće...

tko će to kod nas tak plakat ...baš me zanima...Milankica možda ..?

http://www.jutarnji.hr/talijanska-ministrica-fornero-rasplakala-se-dok-j...

CC

Tko je glasao
Tko je glasao

Evo im prvog probnog posla pa

Evo im prvog probnog posla pa da vidim hoce ga odraditi u 48h sto je maksimum vremena da se ta agonija zavrsi:
Radi se o lesu iz ormara koji ima ugradjen timer do 1.1.2012. i nema se sta cekati.
U suprotnom prvih 10 mld. kuna + kamate od 2006. koje su negdje mislili ustediti mogu samo proslijediti dalje.

http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-ostaje-bez-10-milijarda-kuna-drz...

Trakavica s preustrojem brodogradilišta, pogotovu nakon najave da bi se investitor Danko Končar mogao povući iz igre, morat će što prije biti prekinuta, ne želi li Hrvatska riskirati plaćanje 10 milijarda kuna, što bi značilo i siguran stečaj brodogradilišta.
Pregovori za članstvo u EU završeni su 30. lipnja, da bi posao za hrvatsku stranu nakon toga stao. Tako bi se, ukratko, mogla sažeti upozorenja i kritike Hrvatskoj koje dolaze iz EU, a koje prenose visoki diplomatski izvori iz Unije. Datum ulaska nije u opasnosti, no prijeti ogromna financijska šteta.
19 milijuna kuna morat će vratiti Željezara Sisak u proračun. Ako ne, Hrvatska će i za nju, kao i za brodogradilišta, morati vratiti sve poticaje od 2006. s kamatama.

Dakle dosta brbljanja i demagogije, nego pilu u ruke i otpiliti ih sa drzavne sise!

Tko je glasao

Ništa nije završeno. Tek je

Ništa nije završeno. Tek je počelo. SDP-ovoj koaliciji sada treba sjesti za vrat i ne dopustiti im da dišu. Baš mi je drago kako Milanović naglašava da će služiti narodu i provoditi njegovu, a ne svoju volju. Treba ga držati za riječ i na prvu naznaku pokušaja da izda samog sebe, zavrnuti mu vratom. Prvo što ga treba natjerati jest to da stavi pod kontrolu naroda svoju konjsku ergelu prvih suradnika. Po svojim karakternim obrascima, SDP ni za dlaku nije drugačiji od HDZ-a. I tu je društvena opasnost. SDP- ovci ničega nisu svjesni, dvolični su i nemaju viziju onoga što Hrvatskoj treba ili onoga što oni mogu napraviti. A metoda pokušaja i pogrešaka nas je i do sada strašno skupo koštala.

Prvo što SDP-u treba zabraniti, je novo zaduživanje i poziv MMF-u da pomogne. Hrvatska ne treba financijsku pomoć, nego drugačiji pristup ljudskom potencijalu. Zbog svoje katastrofalne financijske nepismenosti, Milanović uopće nema ideju kako bi mogao, korištenjem unutarnjih potencijala, preokrenuo situaciju. Iluzija je da se novim zaduživanjem i življenjem na tuđem novcu, može izaći iz krize, a kamoli napredovati i razvijati se.

Drugo, smjesta treba početi raditi na tome da Hrvatska za godinu i po dana uđe u Europsku uniju kao potpuno ravnopravan partner jednoj Njemačkoj. Inače ćemo zauvijek izgubiti slobodu. Ovo što sada imamo u sudstvu, policiji i državnim institucijama, uključujući Ustavni sud, je veleizdaja i čisti fašizam.

Iz točno određenih i provjerenih razloga, SDP će u prvih mjesec dana "vladanja", a ne služenja narodu, jasno pokazati sve slabosti i mane svojih pristupa i ako se ne nađe netko tko će ih zaustaviti na vrijeme, Hrvatska će moralno i materijalno bankrotirati u roku britva.

Tko je glasao

Poveznik od mene+ za

Poveznik od mene+ za razumijevanje slozenosti situacje i nuzne munjevite promjene.
Sto se tice MMF-a od njih se na kredite za HR placa do 4,5% cta, a kad izdamo obveznice i uz uvijet da ih netko kupi to je od 7,5 -8,6%
Radi se o velikim kreditima pa je tih par postotaka vise zapravo vracanje vise stotina milijuna kuna vise.
Mislim da to nismo smjeli tako olako razbacivati i kad je bola malo bolja situacija.

Tko je glasao

Nismo se razumjeli. Najbolji

Nismo se razumjeli. Najbolji kredit je onaj koji se ne mora tražiti. Uzimanje kredita u ovoj situaciji će nas predvidljivo dovesti do Grčkog sloma. Dakle, ne smije nam pasti na pamet novo zaduživanje. Jedino što će nas spasiti je maksimalno korištenje prije svega ljudskog potencijala, pa onda i svih ostalih. Ali, ne može se mudro koristiti loše financijski i poslovno osposobljene ljude.

Vrlo precizno rečeno, pod hitno moramo educirati ljude na području financijske, duhovne, emocionalne, poslovne i naročito poduzetničke inteligencije. Nisu to znanja za koja bi trebalo upisivati fakultete i studirati deset godina. Ne, to su vrlo kratki, ali sadržajno vrlo bogati tečajevi, na kojima se čak ne bi doslovce sve to učilo u klasičnom smislu, da se zapamti i onda polažu ispiti. Dovoljno je ljudima dati korisne informacije i upotrebljiva znanja. Dovoljno je da ljudi samo naslute kakve se tu mogućnosti kriju, da im više nikada u životu ne bi palo na pamet ponavljati i ponavljati iste greške, a da uopće ne vide da se radi o greškama.

Bi li što u Hrvatskoj promijenila činjenica da se već danas zaposli u vlastitim poslovima 300.000 nezaposlenih? Bi li što promijenila činjenica da se time omogući nezaposlenima da na legalan način, zarade prosječno 3000 kuna mjesečno i da pri tom plate državi poreze? Naravno, tko želi više, može imati više. Tko ne želi zaraditi- ne mora. Svatko je kovač svoje sreće. Ali, ne bi li rješavanje problema nezaposlenosti, preko noći, bio najpovoljniji kredit koji se može zamisliti? A da država pri tom ništa ne investira, nego samo ubire svoje poreze. Naravno, na drugom mjestu bi država te poreze izgubila, ali bi građanima mjesečna primanja bila veća za milijardu kuna. A što kada bi vlastiti poslovi prosječno donosili 5000 kuna mjesečno jednoj obitelji?

Znam da će dežurni pesimisti vrisnuti kako je to nemoguća računica, ali na svjetskom, globaliziranom tržištu nema nikakvih ograničenja u pogledu visine zarađenog ili bolje rečeno stvorenog novca.Danas nije nikakva filozofija zarađivati u Americi, a živjeti u Hrvatskoj. Ili živjeti u Australiji, a iz Italije dobivati novac.

Druga mogućnost stvaranja novca je prodavati tuđu pamet. Recimo, što bi bila prepreka da svijetu prodamo ideju apsolutne sigurnosti prometa na cestama? Koliko stotina i tisuća milijardi eura ili nečega bi tako mogli zaraditi bez po muke? Nema prometnih nesreća na cestama? Monada. Da, mali je problem samo u tome da bi taj rezultat, kako bi bio referentan, trebalo postići doma, je li tako? E to više nije monada, jer hrvatski uzurpatori svekolike pameti, neće dopustiti. Samo, na zbrinjavanje stradalih u medicinskim i rehabilitacijskim ustanovama, Hrvatska godišnje, zbog posljedica prometnih nesreća, baca u bunar oko 7 milijardi kuna. A gdje su direktne materijalne štete, poginuli, trajni invalidi. Tragedija od primitivizma i divljaštva.

Recimo, da se bacimo na zdravstveni turizam? Ne bi znali kud s lovom. Sve, ama baš sve što čovjek može zamisliti, u zdravstvenom turizmu bi se moglo prodati po basnoslovnim cijenama. Dovoljno je osmisliti i organizirati stvar na mudar način. Zašto pak to nije moguće? Zato što nepismena magarad misli da je zabavnije brojati ovce koje uđu ili izađu iz zemlje i evidentirati rekordne brojeve noćenja. Koliko su nas ta noćenja koštala, a koliko smo od njih dobili- koga briga?

Vrlo ozbiljan razlog zbog kojeg se više ne smijemo zaduživati je i činjenica da se posuđeni novac pretvara u smeće. Njime se otplaćuju stari dugovi, umjesto da se investira u budućnost. Samo je onaj dug dobar, koji više donosi, nego što se za njega otplaćuje. Tada taj novac radi za nas, a ne mi za njega. Obrnuto je samoubojstvo. Radimo za druge, a dugove ni teoretski ne možemo vraćati.

Tko je glasao

@poveznik: ovo je za relligija.com.

Tamo možeš vrbovati nove Maharišijeve sljedbenike. O politici diskutiramo žestoko, o religiji također mođemo, ali ipak poštujemo svačiji osobno izbor što se tiče vjere ili uvjerenja.

Tko je glasao

Ne poštuješ ti sama sebe, moj

Ne poštuješ ti sama sebe, moj Oštriću, pa ne možeš poštivati ni drugoga. Ne mogu ti životna lutanja pomoći da nađeš istinu, pa te izgubljenost ne može pripremiti ni da je prepoznaš. Zato neprosvijetljenom pobjeda uvijek znači puno više nego onom tko je svijestan. Žestoko diskutirati o nečemu što se apsolutno ne razumije je apsolutno besmisleno. Kada već mislite da se razumijete u politiku, ajde mi onda objasnite smisao jedne obične muhe?

Tko je glasao

ne kužim to s poštivanjem

ne kužim to s poštivanjem izbora. većina ljudi ne izabire jednostavno se rodiš u nekoj sredini i uvjeti u kojima živiš uvelike određuju kako ćeš se ponašati. kakvi izbori, nisam izabrao ni vjeru ni nacionalnost, ni izgled ni obitelj u kojoj sam se rodio, ni mjesto gdje sam se rodio.
uostalom zašto bi trebali poštivati druge ako nam njihovo ponašanje smeta, zar bi trebalo poštivati uvjerenja i različitost neonacista?

Tko je glasao

mmf je koliko znam promijenio

mmf je koliko znam promijenio odnos prema drzavama i nema vise pristup diktaturom..

nova vlada ce se bas iz tog razloga (%) vrlo vjerojatno obratiti mmf, no prije toga treba poduzeti niz brzinskih reformi i sama popraviti sto se da. sada odmah bi to bilo lose za nas.

sa mmf pregovori mislim za dva mjeseca ili proljece

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Što raditi ???

Ima samo dvi mogućnosti .

Zatvoriti sve hdzovce i njihove donatore ka prva mogućnost .
Prodati ovo jada od hrvacke šta je ostalo i uteć sa hdzovcima argentinu ( obećana zemlja za sve hrvatine) druga mogućnost.

Tko je glasao

Nije li to zavist ?

@G-news
Dragi kolega. Shvaćam vašu bol što izbori nisu prošli prema vašem očekivanju. No i to je znak da su ljudi odbacili neke političke opcije koje vode u prošlost a ne prema budućnosti. Kada smo se na Pollitika.com ( mislim na pojedince) izjasnili da podržavamo program Hrvatskih laburista, naišli smo na razne pa čak i omalovažavajuće komentare. Rezultati govore sve. Jedina smo istinska lijeva politička stranka. Posebno mi je zadovoljstvo što je Hrvatski narod prepoznao ljigavost radikalnih desničara i tako im otkazao povjerenje.
Ništa više neće biti isto u Hrvatskoj. Narod se opredijelio za Kukuriku koaliciju i to treba poštovati. Ti razni Kurti i Murti samo su u glavama " kafanskih" političara i onih koji smatraju da nitko i ništa ne vrijedi ako nije po njihovu. Čestitke Kukuriku koaliciji a mi Hrvatski laburisti slijedimo svoj put.

Tko je glasao

boltek @- narod se

boltek @- narod se opredijelio i za Sanadera, a da to postujem, ne pada mi na pamet.
Narod si svasta da utrpati na grbu.
Povijest je puna dokaza.
Ako uostalom zanemarimo cinjenicu da su izbori radi glasajucih mrtvaca i zoombija neregularni u tom slucaju ipak:
Cestitke laburistima na sjajno organiziranoj i maksimalno ekonomicnoj kampanji!
Mnogi su se zalijepili na bajke PR-a i sl. bezveznjaka, pa se neki put cinilo kako je bolje da sute.
O demagogiji vase stranke necu detaljnije, jer su se i svi drugi nalupetali.
Nije mi zao nikog, a da su spiskovi glasaca uredni, glasao bih mozda za HSLS, jer su realni i najmanje premazoni skliskom demagogijom.
No ljudi vole bajke i balkanci boluju od mitologija o vlastitoj pameti, pa dok drugi rezu javnu potrosnju, birokraciju, reformiraju skolstvo rade programe prekvalifikacije za nezaposljive i to od Grcke, Rumunjske, UK, itd. ovi nasi im nude rame za plakanje.
Jos je bilo malo zalosno slusati o vasim snovima o veeeeeelikoj nasoj banci.
Bolje da je maaaalecka pa kad krepa i bude ocerupana da nas manje kosta krpanje.Capito?
Sve to poslije 2 x sanirane HPB, i to zadnji put sa 400 mil. kuna.
Pa jos i vruca Credo i ostale klimave 4 ( pogodite cije su...) nisu ni malo pomogli da se shvati da mi nemamo ljude za taj posao.
Niti imaju gdje nauciti.
Kurta= HDZ, a Murta= SDP ( sa privjescima u koaliciji DC; IDS; HNS i sl.)
Laburisti nisu isti jer nisu prije ni postojali, ali....
Ako ne mogu dobiti izbore, zato mogu zato biti solidna oporba sto je vrlo bitna stvar.
I ako vec cekam sa veseljem da me demantirate da su svi isti, pokrenite na 1 sjednici Sabora pitanje zastupnickih placa i pogotovo povlastenih mirovina i imuniteta.
Te su institucije suprotne 1 clanku Ustava RH o jednakopravnosti svih gradjana.
Neka vas preglase i bune se ali cemo tocno vidjeti koji su to foteljasi.
Pa ih "prikucati" na neki web site u slikovnicu pod naslovom: "Vi krepajte a nama je dobro!"
Sretno!

Tko je glasao

tko se javlja ?

G-news
Malo proučiti neke stvari ne bi bilo na odmet. Zašto lijeve stranke ne mogu zagovarati humani kapitalizam? Gdje stoji da su stranke ljevice komunistički orjentirane? Takve nebuloze mogu se čuti samo kod nas. Moderne lijeve stranke su socijalno demokratski orijentirane a ne komunistički. Očito je da je kod tebe zavladala "zbunjoza". Kažeš da su spiskovi birača uredni išao bi glasati za HSLS. No nisi imao muda da i u takvim uvjetima bar jedan glas daš svojima, pa bi možda prošli prag. Siptomkatično je da najveću halabuku dižu oni koji nisu imali "cojones" i nisu glasali za nikoga. A onda se deru ko jarci.

Tko je glasao

Očito je da je kod tebe

Očito je da je kod tebe zavladala "zbunjoza". Kažeš da su spiskovi birača uredni išao bi glasati za HSLS. No nisi imao muda da i u takvim uvjetima bar jedan glas daš svojima, pa bi možda prošli prag.

Nisu oni moji kao ni vi.
Vi ste jedni od demagoga bez blage veze sa ekonomijom tehnologijom i procesima globalizacije u svijetu.
Ipak kazem, kod vas mi se svidja dobar nacin financiranja kampanje, a kod njih iskrenost i razumijevanje mjesta vremena i prostora.
Na Balkanu nikad ne pobjedjuju liberalli a i drugdje rijetko,
Oni prvi pokusavaju unaprijediti demokraciju i progurati je u mainstream.
Razlka izmedju socijaldemokrata i liberala je bitna.
Liberali se drze nekih temelja:
-sloboda govora
- slobodni iztbori
-slobodno pravo na rad i poduzetnistvo bez favoriziranja partijskih i majoriziranja 200 najljepsih obitelji koje krasno peku volove
-slobodno i neometano raspolagamje vlasnistvom.
A vi blage veze nemate kako bi olaksali poduzetnistvo vec mislite davljenjem novim porezima zadrzati visoko mjesto RH medju najoporezovanijim drzavama na svijetu.

Inace u UK se ti tzv neoliberali a zapravo "treci put" naziivaju laburisti.

Tko je glasao

Protiv sviju

G-news
Dragi kolega. Ideš protiv sviju. Narod je rekao što misli o liberalima. Ništa. Nula.

Liberali se drze nekih temelja:
-sloboda govora
- slobodni iztbori
-slobodno pravo na rad i poduzetnistvo bez favoriziranja partijskih i majoriziranja 200 najljepsih obitelji koje krasno peku volove
-slobodno i neometano raspolagamje vlasnistvom.

Očito da su Adlešić i Čehok " čvrsto slijedili" navedena načela. O Budiši ne treba trošiti riječi jer je luzer od 1971, pa nadalje. Smrću Gotovca umro je i Hrvatski Liberalizam. Što se pak Laburista tiče, mi se moramo rek profilirati, Možeš govoriti o demagogiji i populizmu, a od šest zastupnika o najmanje četvero ljudi pa ni ti nemaju pojma kakvi su. Sada kada Kukuriku koalicija ima potrebnu večinu teško je bilo kojoj stranci u Saboru dokazivati da je njihov plan i program bolji od ostalih, i kako ga provesti. Stranka postoji tek 21 mjesec a ljudi su ipak uspjeli prepoznati nešto što nisu kod HSLS-a.

Tko je glasao

A imate 4 godine da polako

A imate 4 godine da polako skuzite da vam je program komican,
Nekma duze treba da skuze vic.
Nekima je bilo dovoljno pogledati program u kampanji.
Bude vam vec sve MMF objasnio kao i onome komicaru Orbanu.

Tko je glasao

Dragi kolega. Ideš protiv

Dragi kolega. Ideš protiv sviju. Narod je rekao što misli o liberalima. Ništa. Nula.

idem rado u suprotnom smjeru ako kolektiv skace u septicku jamu.
I nisam uglavnom ljubitelj masovnog ukusa.
I ovo sto sad imamo je upravo ono sto je narod vecinom govorio do sada.
Vise je pua izabrao HDZ i SDP, a u Zagrebu Bandica.
Sjajno su to izveli.

Tko je glasao

Sada kada Kukuriku koalicija

Sada kada Kukuriku koalicija ima potrebnu večinu teško je bilo kojoj stranci u Saboru dokazivati da je njihov plan i program bolji od ostalih, i kako ga provesti. Stranka postoji tek 21 mjesec a ljudi su ipak uspjeli prepoznati nešto što nisu kod HSLS-a.

Općenito govoreći populizam je uvijek lakše prepoznati nego percipirati realnost a što se tiče ljevice, nitko nije bio lijeviji od HDZa, dok je išlo na kredit oni su do kraja profilirali socijalnu državu nerada i interesnih skupina na teret poreznih obveznika i naše djece (krediti). To nije nikakav problem, problem je napraviti državu u kojoj se vrednuje rad i stvaranje...

Tko je glasao

Stečena prava

Laburisti nisu isti jer nisu prije ni postojali, ali....
Ako ne mogu dobiti izbore, zato mogu zato biti solidna oporba sto je vrlo bitna stvar.
I ako vec cekam sa veseljem da me demantirate da su svi isti, pokrenite na 1 sjednici Sabora pitanje zastupnickih placa i pogotovo povlastenih mirovina i imuniteta.

G-news,
Dragutin Lesar je i kao nezavisni zastupnik dao prijedlog zakona o ukidanju saborskih mirovina. Ne vidim zašto to ne bi učinio sada kad ima 6 zastupnika u Saboru.

Drugi je par postoli ( cipela ) što se stečena prava promjenom zakona o povlaštenim mirovinama ne ukidaju. Tako da će bivši saborski zastupnici u mirovini primati povlaštenu mirovinu, mijenjao se zakon ili ne. Istina , možda se može napraviti ograničenje sa iznosom najviše mirovine, ali o tom potom. Biti će prilike.

Tko je glasao

stečena prava se mogu mjenjati

Nije točno da se ne mogu mjenjati . Sve se može mjenjati ako se ima volje.

Tko je glasao

@tomy82, pričamo o

@tomy82,
pričamo o mirovinama. Kroz dugogodišnju povijest mijenjanja Zakona o mirovinskom osiguranju, jednom stečena mirovina nije se mijenjala. Izračun svake prethodne mirovine bio je povoljniji od izračuna koji je slijedio po novom zakonu. Svaka promjena mirovinskog zakona donosila nam je desetke tisuća novih umirovljenika koji su odlazili u mirovinu po starom zakonu iako su po godinama starosti još dugo mogli raditi. Mirovina je bila sigurna luka za sve one koji su ostali bez radnog mjesta u privatizacijskoj ili nekoj drugoj pljački. U RH tako imamo "stare" i "nove"umirovljenike, one koji primaju zaštitni dodatak, imamo dug prema umirovljenicima ( mislim da je nedavno isplaćena posljednja rata onima koji su odlučili uzeti kompletan iznos izračuna razlike mirovine...

Navela sam jedan od mogućih načina kako se može mijenjati, ako znaš još koji biti će mi drago. Ovo tvoje "sve se može mijenjati ako se ima volje" kod stečenih prava ( na mirovinu stečenu po nekom zakonu) - ne drži mi vodu.

Tko je glasao

marival- pravo je smisleno

marival- pravo je smisleno dok je odrzivo.
Kad to vise nije, mijenja se silom prilika i nove realnosti.
Ne moze nas kolektivni ugovor lozaca parnih lokomotiva dovesti u situaciju da se vozimo parnjacama, a ostatak svijeta elektromagnetskim vlakovima.
Mi moramo svakako povecati najmanje mirovine, ne smijemo povecati poreze, ne smijemo se ni nastaviti zaduzivati,
Za 5 godina u tu svrhu treba negdje nabaviti za rupu u mirovinskom 130 mld.kuna. tj u domacoj valuti 17 mld, €.
MIrovine su mizerne radi demografije i pretvorbene pljacke.
Svi koji su radili u tvornicama imaju u slucaju punog staza pravo na 30% dionica.
30% imaju pravo zdravstveni radnici, vojska, policija, administracija i druge nuzne javne sluzbe.
I otprilike 30% imaju pravo mladi i nove generacije za izgradnju svoje buducnosti i zaposljavanje da bi kasnije i oni punili mirovinski sustav.
10% bi islo recimo u modernizaciju javnih sluzbi i znanost, okolis, edukaciju.
Nisam mjerio u dlaku ali bi i ovako brzinski bilo daleko pravednije.
Iz ove mase bi se izdvojile tvrtke kao sto su HEP, vodoprivreda i jos neke od zajednickog interesa.
Samo bi se zabranio upliv kadroviranja u njima svim strankama.

P,S.Nije tocan argument nesposobnih da se time narusava privatno vlasnistvo, sto je tvrdnja - smokvin list demagoga jer:
1. to se vlasmistvo blokira samo na cca 45 dana
2. nije cilj oduzimanje ako podrijetlo novca nije nezakonito.

btw,
2015. god. se vise ne bi hodalo na glasalista.
Glasalo bi se samo internetom a podaci o boravistu, umrlima i punoljetnima bi software sve godine razvrstavao i azurirao.
U svim opcinama bio bilo zaj dan 1-2 mjesta gdje bi se takodjer glasalo unternetom, ako je netko ostao bez konekcije ili zbog hardwerskog kvara.

Tko je glasao

Ovi naši pravnici su

Ovi naši pravnici su specijalisti za pravno zajebat kad se sližu sa političarima. Zajedno sa poreznicima mogu čudo učinit.
Sa guštom bi im ukinuo te povlaštene mirovine pa nek se žale . Ondak bi sve te sporove da lozini da ih drži do zastare jedno desetak godina . Usput bi ih sve proglasija za špijune i strpa u zatvor za korupciju jer je doti jedan koruptivno smeće.
Moglo bi se dosta učinit i moraće se učinit i siguro će se kad tad učinit .

Ma nedami se više niti mislit o tim saborskim đubretarima i parazitima .

Tko je glasao

Što je tijelo bez glave

@tomy82,
da smo pred zakonom svi jednaki ( o čemu često pišem ) taj zakon o saborskim mirovinama ne bi bio ni donesen. Ne samo da su im mirovine previsoke, već saborske zastupnice mogu u mirovinu , čini mi se, već sa 50 godina. Sramota. Mirovine za koje su dobili rješenje, morati će im se oduzeti na neki drugi način, a ne samo promjenom zakona. Trebalo bi dovesti Kineze na par mjeseci ( one koji svoje korumpirane skrate za glavu po hitnom postupku ) i pitam se koliko bi njih uopće preživjelo.

Tko je glasao

Nabacivanje ljevošću

Jedina smo istinska lijeva politička stranka.

Od kada je to opcija koja zagovara popravljanje kapitalizma ljevica. Martinje je prošlo!

Tko je glasao

Ljudi smo

reče glavni prasac (1984)" ;))))

Ako su socijalisti mogli pričati o socijalizmu sa ljudskim licem,mogu i laburisti o kapitalizmu sa ljudskim licem.

Od 1977 g. moj brat je u Australiji gdje su laburi pretežito na vlasti i radnici su im uglavnom zadovoljni.

Istina,nije nam startna osnova slična,ali imamo i mi svojih prednosti (malo nas je a bogata zemlja,resursi,more i sl.)

Neka se čovjek bogati,dapače,kad plati poreze i poštenu nadnicu . Radnik ne mora biti rob.

Onog koji kupi novu vilu,džip,jahtu svejedno,a radnicima duguje plaću-treba kastrirati.

HDZ i SDP svoju politiku zapošljavanja svode na zapošljavanje u državnim službama,javnoj i lokalnoj upravi,te prijevremenom penzioniranju sa otpremninama gdjegdje zamamnim npr. HEP.

Valjda je tome kraj već jednom.

Treba stvarati novu vrijednost,pa to i svaka baba zna, a program laburista zalaže se za poštenija pravila igre.

sve dobro...

Tko je glasao

Mravi i cukor

Ako su socijalisti mogli pričati o socijalizmu sa ljudskim licem,mogu i laburisti o kapitalizmu sa ljudskim licem.
Da, i kakve to veze ima sa lijevim s čim smo počeli raspravu!? A kaj se ljudskog lica tiče, poznam par vragova koji imaju sasvim pristojno ljudsko lice...neki su ćak i bankari!

Tko je glasao

Gledaj

@golgota
samo i mali pokušaj da postanemo društvo jednakih šansi ili se približimo tom idealu je za pozdraviti i zato laburi zaslužuju palac gore.

Međutim,tvoje nihilističke sentence su simpa.

Bankari su zapravo dobri ljudi i nova civilizacija počiva na tome.
Sada su najednom postali vragovi ,jer je uvijek bilo potrebno izmisliti neku babarogu.

sve dobro...

Tko je glasao

fiat devilmoney

@drvo,
pozdravit ću ja ne samo labure već i HDZ kad naprave djelatnu stvar općeg dobra, ali ne na razini mantre već opipljive pragme.
1:99 nije nihilizam to je sotona u realizaciji kroz kapitalizam i privatno vlasništvo. A ti sanjaj i dalje teorije koje podčinjavaju demos na razinu stoke ćak i one sitnog zuba

Tko je glasao

eto..

...žena i ja htjedosmo pogurati HSLS a kad ono pucanj u prazno, i dalje mislim da su zaslužili barem 2 mandata, bez obzira što mi Darinko nije osobno simpatičan, žao mi je što ih neće biti u kokošinjcu :(

Tko je glasao

Rebel- isli su sa kiselim

Rebel- isli su sa kiselim grozdjem a ne slatkim kolacicima.
Ljudi vole sve slatko a nema toga ovdje na vidiku.
Zato ce se vise shokirati.

Tko je glasao
Tko je glasao

na sprovodu je ex premijerka rekla

da im nitko neće oteti njihove rezultate rada

Tko je glasao

pa istinu je i rekla . Oli će

pa istinu je i rekla . Oli će im sdp uzet saborske mirovine? oli će im uzet ono što su opljačkali ? . Oće k...ac .

Tko je glasao

brale,

muči me više šta je Zoki rekao na njihovoj fešti da će im hdz bit ne više neprijatelj, ne ni protivnik, pa čak niti suparnik ... bit će im suradnik ... i ona je rekla samo ono šta je znala: ma koji uzet i oduzet plodove hapanja, pa i ovi su njima bili do sada suradnici...
....a to šta je ona rekla u posmrtničkom govoru da će sad počet radit na kampanji za slijedeće izbore - to je višestruko zanimljivo. Počet radit ...(kad je to rekla izazvala je ogroman optimistični pljesak ožalošćene porodice) teško je povjerovat da oni išta znaju radit osim bavit se sisanjem i sakupljanjem plodova našeg rada ...

...to da će radit na kampanji - he,he, kad je završila ova pretstava, a bila je uspješna, čisti patos, što se treba zahvaliti teatrologu - pa samo o tome se i radi, naime sa suradnicima samo i jedino to rade, ništa drugo

... možemo sada očekivati nastavak serije, bar polkušaj - ali stižu i druge, zanimljivije, šta španjolske seriije, pa i grčke klasične tragedije nisu za bacit, pa talijanske komedije u duhu Dekamerona ... malko će se utopit ovi naši, iako nisu bez talenta

Tko je glasao

ne dam šeksa

on je stvarno talentiran

naše serije bit će konkurentne

Tko je glasao

muči me više šta je Zoki

muči me više šta je Zoki rekao na njihovoj fešti da će im hdz bit ne više neprijatelj, ne ni protivnik, pa čak niti suparnik ... bit će im suradnik ...

Kurti se svidjelo pa ga Murta tjesi da ce im se sve zaboraviti.
Dok ima toliko sitnozubana ima i slatkisa za sve.
Ma nece tu dugo nitko pametovat, stizu vjerovnici :)

Tko je glasao

Cili ti sabor je jedan veliki

Cili ti sabor je jedan veliki sisator državne sise . Kad vidiš one ljevo i one desno svi su na državnoj sisi već dvaes godina . Jedino ona malobrojna sredina sabora tek vata državnu sisu.
Srićom sisača baca zadnje kapi mlika pa neće dugo trajat.

Tko je glasao

Ladonja i ostalo

Mene najviše zanima rezultat ladonje u 8. izbornoj jedinici. Naime, više puta sam ovdje naglašavao da Istrijani ne puše onog foliranta. Kako trenutno izgleda, skupiti će glasova za jedan mandat, naravno svoj. No to samo po sebi nije toliko značajno (bar mi se ne čini). Značajno je pak to da stranka koja se hvali vrhuncem demokracije u Hrvata kroz provođenje predizbora na kraju na izborima osvoji 2,5 puta manje glasova od broja ljudi koju su šatro-glasali na predizborima. Čak i da ne znam za lika sa njihove liste koji si je na njoj mjesto sredio promijenjivim dinamičnim IP adresama i da ne znam da je navodno Cuccurin dobio u Balama više glasova nego što tamo ima stanovnika, ovo bi mi bilo pomalo duhovito. :D

Osim njih, prokomentirao bih još samo Blok umirovljenici zajedno i to isključivo zbog naših Demosa i Penzića kojima ni koalicija sa Ljubom Jurčićem nije osigurala prijelaz praga. Šteta zbog Demosa, volio bih da imamo pravo u Saboru slušati onu njegovu opasnu jezičinu. A šteta i zbog PGS-ovog pulena u mojoj izbornoj jedinici, Vasilića, koji je sasvim netipično simpatičan za političara.

E da, još ima dosta do jutra, ali izgleda sa s HSSove liste ponovno u Sabor ulazi Marijana Petir. Kvragu. To mi je pokvarilo dan... Nadam se da neće imati klub zastupnika pa je neću morati slušati kako bulazni sa govornice.

Čestitke svima koji se osjećaju kao pobjednici. A čestitke i ostalima koji, kako god da je prošlo, sad mogu na par tjedana odmora. Mislim da bi Kosorica mogla do nove godine uzet slobodno i dobro se odmorit pred razračunavanje s Dadom Milinovićem i Karamarkom.

Tko je glasao

Taj Cuccurin je kako pise u

Taj Cuccurin je kako pise u medijima, suvlasnik TDR. Covjek ima privatnu tvornicu, a drzavni monopol?!
Apsurdno suludo i nevjerojatno!
To nema u SAD od 1937 ili jos ranije kad je Rockefellerov naftni monopol razbijen od Standard Oila u 7 manjih kompanija.
Pa zamislite samo da netko od vas ima recimo monopol na Gillete brijace, a drzava ga ludjackim carinama stiti od konkurencije.
To nema veze ni sa SFRJ jer je i tamo bilo vise tvornica cigareta, barem na papiru.
Podsjeca na Paragvaj u doba Alfreda Stroessnera.
On je imao 3 generala od kojih je jedna imao monopol na alkohol, drugi na cigarete a treci na kocku i sl.
Radilo se o diktaturi.

Tko je glasao

al to nije sve

Ti duvanski monopolist šleperima nosi ronhil u hercegovinu , a posli iz hercegovine na spliski pazar po deset kuna kutija. .

Vjerovatno zato svi policjoti i carinici iz protesta puše malboro.

Tko je glasao

Ladonja je na rubu ali za sad

Ladonja je na rubu ali za sad prolazi (2:15 h). Petir ne jer su na 4,6%. HSS jedan zastupnik.

Tko je glasao

Da, da, Petir je pala! Ovo me

Da, da, Petir je pala! Ovo me lijepo razbudilo. :D :)

Tko je glasao

ništa od Ladonje, barem po

ništa od Ladonje, barem po poslanici Index.hr-a

Tko je glasao

Hm, nadam se da je Index u

Hm, nadam se da je Index u pavu, ali nisam baš siguran. Naime postotak im je graničan: 5,14% je preko praga, ali u visoko koncentriranim izbornim jedinicama, to nekad nije dovoljno (kao što je u 8. iskusio HNS na prošlim izborima kad je pero Lučin prešao 5%, a nije ušao u Sabor. No, na stranicama DIP-a su posivljeni zajedno sa Kukuriku, HDZom i Laburistima. A bo, vidjet ćemo... Vodim curu na biftek ako ne prođu... :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci