Tagovi

I palice biraju gradonačelnike

Duško Miljuš. Foto: Večernji list Eskalacija nasilja u Zagrebu nije slučajna. Zagreb je grad u kojem se ništa, bilo dobrog ili lošeg ne događa bez znanja gradonačelnika Milana Bandića. Nakon puno godina pletenja mreže Bandić je dovršio posao. Izvana ta mreža izgleda kao gradski ogranak SDP. Iznutra ta organizacija nema nikakve veze s SDP-om, kao što niti predsjednik SDP-a, Milanović, nema nikakve kontrole nad “ogrankom”. Trenutni cilj Bandića je kandidatura za gradonačelnika Zagreba. Tom cilju se u potpunosti posvetio. Bez funkcije gradonačelnika njegova moć nestaje. On prestaje biti bog.

Karikatura: Nik Titanik

Ono što policija ne želi istražiti, premlačivanje Igora Rađenovića, direktora Zagrebačkih cesta, istražuju građani i novinari. Prema posljednjim informacijama, Rađenović je takozvana Milanovićeva struja u SDP-u i nagađa se da je trebao biti protukandidat Bandiću na izborima za gradonaćelnika. Ako je to tako, Bandić da bi ga eliminirao, navlači Rađenovića u Zagrebačke ceste gdje čovjek započinje raditi po savjesti. Nepravilnosti predaje USKOK-u i o tome izvještava upravu. Uprava daje “podršku” na način da šalje sportaše sa bejzbol palicama koji omekšavaju Rađenovića te on gubi volju za rukovođenje u Zagrebačkim cestama a za izbore za gradonačelnika ne želi niti čuti. Iznenada je čovjek prezadovoljan s Bandićem i sa strahom u glasu tvrdi da Zagreb ima gradonačelnika.

Dakle, unutarstranačka bejzbol demokracija je zadovoljena. Milanović više neće tako lako naći protukandidata Bandiću.
Više Večernji list

Nakon uspjeha postignutog bejzbol palicom Miki po svoj prilici ide dalje. Današnje razbojstvo nad novinarom Duškom Miljušom ima sličan rukopis onom iz slučaja Rađenović. Ali nije u pitanju samo rukopis, sličan je motiv. Naime Bandić da bi dobio izbore mora uglancati svoj lik i nedjela. S tim ciljem pokrenuo je tužbu na sudu u postupku u kojem je novinar Miljuš danas trebao biti svjedok obrane. Evo što o tome javlja Radio 101

Danas je Duško Miljuš trebao biti svjedok obrane u procesu kojim gradonačelnik Milan Bandić zbog klevete tuži šefa udruge Partnerstvo za društveni razvoj Munira Podumljaka.
A što to Munir Podumljak misli o sadašnjem i nedaj bože budućem gradonačelniku Zagreba:


Podumljak je također optužio i zagrebačku gradsku vlast nazivajući ju uspješnom zločinačkom organizacijom. Rekao je da se njegovoj organizaciji javio niz nezadovoljnih građana koji su ih upozorili na određene nepravilnosti i nezakonitosti. Naveo je slučaj koji je prijavila udruga EKO, kada je Grad Zagreb platio tvrtki CIOS za preseljenje nelegalno izgrađenog objekta, a s druge se strane ruše kuće privatnih osoba i sl. Za suradnju s organiziranim kriminalom optužio je Gradsko poglavarstvo, koje štite organi gonjenja. Gradonačelnika Milana Bandića smatra izravno odgovornim za takvu situaciju jer je “capo di tutti capi” u svom poglavarstvu. Spomenuo je slučajeve Vrbani, Cvijetni trg te izgradnju previsokih poslovnih zagrada na Prisavlju.

Više

Situacija je ozbiljna i trebalo bi se ozbiljno pozabaviti njenim rješavanjem. Policija i Državno odvjetništvo očito su pod kontrolom “organizacije” jer znaju manje od novinara i građana a umjesto akcija s ciljem sprečavanja kriminala i nasilja oni to “zataškavaju” ili prepuštaju organizaciji da duboka grla zatvara palicama.

Premjer Sander ne bi trebao “naređivati” policiji istrage, što je danas učinio. Policiji je istraga i zaštita građana osnovna djelatnost. Premijer bi trebao smijeniti nesposobne ministre. Novi ministri bi trebali pomesti sve prljavštine u pravosuđu i policiji.

Nažalost, od smjena neće biti ništa. Ipak su premijeru draži njegovi ministri nego jadni novinari i građani. A Bandić je Sanaderu skoro kao kum i sigurno će mu pomoći da još jednom, samo još jednom, postane gradonačelnik Zagreba. Poslije tog, još jednom, više neće biti interesa za mjesto gradonačelnika. Zagreb će bankrotirati, ostati će dugovi, problemi i nezadovoljstvo.
Gordana Lukač-<br />
Koritnik. Fotografija: Net.hr Za Mikija i njegovu veselu družinu neće biti problema, ona druga putovnica, Bosanska, uvijek je spremna. Koliko znamo BIH ne isporučuje svoje građane osumnjičene u drugim državama za kriminal.

Sve je to već isprobano i viđeno. Nakon utvrđenoga kriminala u Zračnoj luci Zagreb, gdje je Bandić bio predsjednik nadzornog odbora, odgovornog direktora su spremili u BIH gdje je dobio državljanstvo i mjesto u BIH diplomaciji.

Razbojstvo nad pravobraniteljicom Gordanom Lukač-Koritnik očito je nastavak Thompsonovog koncerta i poruka koje smo tamo čuli. Na tom koncertu vrijeđalo se na nacionalnoj osnovi a da organi reda nisu reagirali. Pa kada je tako zašto ne bi “dečki” to primijenili i nakon koncerta.

Sljedeći molim. Želite li palicom ili strojnicom?

Komentari

Zagreb je više nego pola

Zagreb je više nego pola države. Kad to kažem mislim da bi se to (ima ovdje matematičara) lako moglo dokazati ako bi se u formulu stavile varijable npr. broj stanovnika, proizvod po stanovniku, potrošnja po stanovniku, prosječna zarada, pa dodatni korektivi preko broja fakulteta i profesora, izložbi i kazališta i kino dvorana, prodanih knjiga i novina, internetskih priključaka i broja telefonskih priključaka, hotela, registriranih automobila i garaža, bolnica i dječjih vrtića i tajnih kuća, registriranih stranaka i civilnih udruga, predstavništava stranih firmi, ambasada. Naravno da umanjenice ne treba propustiti: broj beskućmika, nezaposlenih, ubojstava, krađa i pljački.

Lako bi dokazali postojanje metropole u odnosu na jedan Osijek ili Sl. Brod – bojim se da bi ovakav račun pokazao odnose veće od 1:10.

Takav bi skupni pokazatelj, taj rezultat (neki Crobexu sličan) omogućio da se onda može o rezultatu ovoga u odnosu na druge gradove bolje razgovarati i vidjeti što je to bolje ili lošije prema onome što se želi ili što je ostvareno. Zato je važno tko i kako rukovodi tim gradom ili drugim gradom ili državom.

Sada nam slike o uspjehu/neuspjehu više zavise, ako zanemarimo interese vlasnika medija, o cikloni koja se udaljuje ili približava nego o stvarnim pokazateljima. Zato su i granice diskusija na zadanu temu uvijek široke, razvučene i tako razvodnjavaju moguća rješenja a u predlaganjima tih rješenja mogu sudjelovati i oni koji o području tek površno znaju.

Zato nam je i moguće u priču o prvom čovjeku u metropoli i njegovom „služenju“ građanima uplesti jednu ili više bejzbolskih palica. Govori to o tome da smo se toliko navikli na život bez unaprijed poznatih pravila, na življenje u kome je za postizanje individualih koristi (bogatstvo, vlast) sve dozvoljeno.

Ova diskusija pokazuje kako je došao trenutak da se pravila konačno uspostave i da sloboda nema značenje koje joj se pokušavalo davati - u slobodi nije sve dopušteno.

Tko je glasao

Sljedeći molim. Želite li

Sljedeći molim. Želite li palicom ili strojnicom?
Ah, u ZG je još na palicama i strojnicama.
U Zadru se to rješava autima.
Branko Kutija, Davor Buljan, Danijel Kotlar, Ivica Marijačić, Renata Peroš.
Izuzetak je trenutni župan Stipe Zrilić. Njemu je zapaljen dućan dok je bio dožupan.

Buljan je odvjetnik, Marijačić novinar, a ostali političari.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

U Zadru se to rješava

U Zadru se to rješava autima.

Svaka čast Zadru. Sve je to moguće kada Hrvatska ima nesposobnu policiju. Policija od 1991. godine, kada je u Zagrebu revolverom ubijen Niko Mioč, pa do ubojstva snajperom Davora Zečevića Zeca na početku prosinca 2007., nije razriješila niti jednu veću mafijašku likvidaciju u Hrvatskoj.
Jutarnji list

Tko je glasao

A na sve to iz MUP-a

A na sve to iz MUP-a kažu:
U vezi brojnih paljevina automobila u Zadru načelnik Novoselović rekao je kako se na tim slučajevima intenzivno radi, te da je jedan slučaj gotovo riješen, ali druge detalje nije htio govoriti. Osvrnuo se također na činjenicu kako u takvim krim obradama redovito izostaje suradnja oštećenih osoba s policijom, što je policiji predstavlja veliki problem.

Jedan slučaj gotovo riješen!!

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Pitali Muju koliko često

Pitali Muju koliko često vodi ljubav. On odgovori: skoro svaki dan. Skoro u ponedjeljak, skoro u utorak, skoro u srijedu......

Tko je glasao

Cini mi se da si zabrijo.

Cini mi se da si zabrijo. Zipa. Bandic tesko da je svijetla licnost, to definitivno stoji. No, ne mozes mu zbog toga pakirati svako sranje koje se dogadja bez suvislog osnova. Reci da on sve zna bas i nije neka osnova, vec prilicno nacelna pretpostavka.

Dalje. Kruzi prica da je u ladicama USKOKa podeblji dosje o Sostaru. Cisto za primjer, jeli. Isto tako kruzi prica da se vise manje sve zna i da je vise manje sve debelo dokumentirano iz te price. Samo, stvar je u medjusobnoj ucjeni gdje svima pase OMERTA, cak je jamstvo lojalnosti krugu.

Pitanje Holdinga. Mislis li stvarno da USKOK ne bi mogao naci sve te dokumente dovoljno za jaku optuznicu i bez tog jednog covjeka, ukoliko postoji politicka volja da se rijesi slucaj Bandic? Meni to i nije previse ocito, pogotovo nakon svih upisa u novinama o svim mogucim i nemogucim malverzacijama Holdinga za koje zna pola Zagreba.

Ne znam. Previse je tu upitnih stvari da bi tako olako mogao rjesavati sve svoje probleme u prokazivanju Bandica Pedra.

Je. Bandic je vrlo mutan lik, ja da sam predsjednik SDPa zahtjevao bi da u detalje rascisti svaki skandal koji ga je u novinama dotakao. Bez obzira na utemeljenost, odnosno neutemeljenost. Jer to je nivo na kojem se trenutno mjeri nivo postenja u politici, s obzirom da pravna drzava ne postoji. Ako bi to odbio, izbacio bih ga iz SDPa bas kao i bilo koga drugoga za koga pocne kruziti bilo kakva prica.

No, pakirati mu, to bas nema previse smisla. Dapace. Cak mi lici na jednu tipicnu bandicevsku navlakusu nakon koje svi emotivci ostanu posrani. Bez potrebe.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ako nisi shvatio u dnevniku

Ako nisi shvatio u dnevniku se osuđuju razbojstva nad troje građana grada Zagreba i razmatraju se moguči krivci i njihovi motivi. Ne tvrdi se da je netko kriv već se argumentima pokušava objasniti ono što se dogodilo.
No, pakirati mu, to bas nema previse smisla.
U čemu ti to filozofiraš? O kakvom pakiranju? Molim te pročitaj tekst. U njemu su točno navedeni primjeri i izvori koji povezuju određenu pretpostavku.
Ti ako misliš nekog optužiti da "pakira" onda to napravi po principima za koje se zalažeš JOT. Argumentima a ne filozovijom obrazloži svoje optužbe.
Ovako ti bez ikakvih argumenata pakiraš meni da Bandiću pakiram.
Pokušaj se malo raspitati što je to demokracija i socijal demokracija. Kada si razbistriš te pojmove možda češ shvatiti tko je Bandić i što Bandić radi.

Tko je glasao

Prema posljednjim

Prema posljednjim informacijama, Rađenović je takozvana Milanovićeva struja u SDP-u i nagađa se da je trebao biti protukandidat Bandiću na izborima za gradonaćelnika.

Dok nije dobio po piksi, niko nije znao za njega, a sada je odjednom protukandidat Bandicu. Reci da to nije nategnuto, je...khmh.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Dok nije dobio po piksi,

Dok nije dobio po piksi, niko nije znao za njega, a sada je odjednom protukandidat Bandicu. Reci da to nije nategnuto, je...khmh
Dali je ili nije nategnuto stvar je gledanja i svakako za raspraviti. Ta konstrukcija nije moje "pakiranje" već postoji izvor Večernji list
Gdje je pakiranje?

Tko je glasao

Mucke. Cijeli clanak kada je

Mucke. Cijeli clanak kada je utemeljen na cistom rekla kazala djiru sa "podrazumijevajucim" spekulacijama je nista drugo doli pakiranje. Ne kazem da mu ti pakiras osobno, ali kazem da je kriticnost spram spekulacija koja je u bazi svakog dobrog clanka definitivno izostala.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Cijeli clanak kada je

Cijeli clanak kada je utemeljen na cistom rekla kazala djiru sa "podrazumijevajucim" spekulacijama je nista drugo doli pakiranje.
Opet ponavljam da koristiš JOT principe koje nudiš drugima i svoje optužbe obrazložiš argumentima. Nije dovoljno samo s visokog filozofirati o dobrim člancima. Izvoli ti napisati na tu temu dobar članak s argumentima. Možda da i ti kreneš u konkretnu akciju umjesto što drugima spočitavaš neaktivnost. Inaće akcija je i pisanje o nepravilnostima sistema. Koliko je to bitno vidi se i po napadu na novinara koji piše o tim temama.
Tvoja neargumentirana tvrdnja o pakiranju mogla bi se isto tako neargumentirano tumaćiti kao opravdavanje kriminala i nasilja nad nevinim žrtvama.

Tko je glasao

Eskalacija nasilja u Zagrebu

Eskalacija nasilja u Zagrebu nije slučajna.

Ovo je jedna smjela tvrdnja. Znaci, u startu ne tvrdis da ces spekulirati, vec si ti siguran, s obzirom da u startu izbacujes tu tvrdnju. Ako hoces da te ekipa ozbiljno shvati, ili se u startu ogradi od vjerodostojnosti cijele price ili stvar ojacaj nepobitnim argumentima, a sve rekla kazala price ostavi po strani.

Naravno. Ne moras prihvatiti prijedlog. Mozes furati i dalje ovaj nivo. No osobno smatram da taj nivo nije nesto respektabilno, vec je obicno zutilo.

Over & out.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

No osobno smatram da taj

No osobno smatram da taj nivo nije nesto respektabilno, vec je obicno zutilo.
Hvala ti na mišljenju. Osobno te ne smatram mjerodavnim da ocjenjuješ nećiji rad ako se u tom radu nisi dokazao. Tvoje područje je mlačenje prazne slame i tu imaš zapažene rezultate.

Tko je glasao

zakopajte ratne sjekire,

zakopajte ratne sjekire, obojica ste u pravu, razlike su samo u temperamentu... :)

Tko je glasao

Mozemo se gladit po jajima,

Mozemo se gladit po jajima, ali to je za pi**e. Zato preferam kritican i iskren odnos. Ko to ne moze hendlat, neka nauci.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

I naravno. Bandica na izboru

I naravno. Bandica na izboru za gradonacelnika ne moze pobjediti anonimac, vec jedino i neprikosnoveno Zoran Milanovic himself. No pain, no gain.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

A što to Munir Podumljak

A što to Munir Podumljak misli o sadašnjem i nedaj bože budućem gradonačelniku Zagreba:

A ti si stvarno jadan Mućke akto ti je Munir neki izvor.. Stvarno si ti ograničeni tip, tvoja mržnja i frustracija spram uspješnih, bogatih i političara je takve da ćeš čak i izjave Munira Ramljaka uzeti u obzir...

I gluh si na vrišteće informacije koje ti govore da Munir priča svaša o svemu, da niti jedan jedini dokaz nije iznio i da su se svi, baš SVI ogradili od njegovih zadnjih ispada kod Stankovića...

Ali ti cijeli slučaj izgradiš na tom tipu...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ali ti cijeli slučaj

Ali ti cijeli slučaj izgradiš na tom tipu...
probajmo ovako, polako se opusti. Pogledaj u monitor, desnom rukom primi misa a lijevom kopaj nos.
E sada kada si to napravio poćni polako čitati ispoćetka. Ako sve to uspiješ, ponovi jedno deset puta i vjerujem da ćeš shvatiti da nisam sve gradio na tom tipu. Svrha ovog teksta je osuda nasilja u Zagrebu. U tom Zagrebu gradonačelnik je Bandić i sigurno je prva osoba koju treba oprati ako nešto u zagrebu ne štima.
Možda bi i ti mogao barem malo izraziti sažaljenja prema žrtvama nasilja. Nevinim žrtvama nasilja.

Tko je glasao

o Podumljaku na tone

o Podumljaku na tone članaka...

Tko je glasao

"Dakle, unutarstranačka

"Dakle, unutarstranačka bejzbol demokracija je zadovoljena. Milanović više neće tako lako naći protukandidata Bandiću."

Neka niti ne pokušava. Umjesto toga, bilo bi mu bolje da raspusti Bandićevu bandu i obračuna s njim zauvijek. Danas je, povodom napada na novinara i pravobraniteljicu, "gradonačelnik" dao još jedno od svojih antologijskih izjava o institucijama sistema:

"Dajmo policiji šansu da opravda naše povjerenje!"

Ne treba čovjek biti psihoanalitičar pa da iz ove izjave iščita pravu prirodu Bandića i njegove vladavine, jednako kao što se to vidi i iz Sanaderove "naredbe".

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Vec sam jednom rekao nesto

Vec sam jednom rekao nesto sto ocito vrlo dobro odrazava stanje stvari. SDP se kao stranka, na drzavnoj razini bori da pokaze kako je aktualna politicka elita korumpirana, kako pravna drzava ne funkcionira, kako je pravosudje tromo i neucinkovito, kako policija ne radi svoj posao. Nacelno se apsolutno slazem. Medjutim, kada se njihov, vrlo uvazeni clan, gradonacelnik Zagreba (grada koji ima proracun u milijardama Kn) u slucajevima kriminalnih radnji,poziva ne institucije iste te drzave, dodje mi da rigam. OK, dozvoljavam da postoji intelektualno insuficijentni dio populacije (nisam kreten da bilo koga omalovazavam, ali sam s druge strane realista i mogu mirne duse stvari nazvati pravim imenom), koji puse navedenu pricu, no nikako se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da SDP na sve ovo, kranje pizdinski suti.

Kako se usudi, bilo koji clan SDP-a, od Bandica do Kapovica, pozivati na institucije pravne drzave kad i pcela zna da ista ne funkcionira? Dal je SDP onda neki relevantni faktor u ovoj drzavi? NIJE!!! Isti su ko i oni gore, cak bi se usudio reci, jos i gori. Jer za njih znamo da su lopine, ali onaj koji mi se pravi gospon a ustvari je tat nad tatovima mi je 100x gori ljigavac i gad.

Ono sto ocekujem od SDP-a jest da u svojim redovima, neovisno o drzavnim institucijama, pocnu provoditi PRAVNU DRZAVU. Tek tada mogu osvojiti kredibilitet naroda. Ovako, serem im se na politiku !!!!(isprike na izricaju al ne nalazim prikladnijeg izraza)

p.s. Cak se usudim reci, da unatoc filozofskom preseravanju, veci kredibilitet u mojim ocima ima Stefan, Gale, Abies.....

Tko je glasao

a gdje je Ap... :) ne gledam

a gdje je Ap... :)
ne gledam TV, na radiju na pitanje dali vjeruje u institucije, za rješenje slučaja, Miljuš je promucao : NE !

Tko je glasao

Danas je, povodom napada na

Danas je, povodom napada na novinara i pravobraniteljicu, "gradonačelnik" dao još jedno od svojih antologijskih izjava o institucijama sistema:
slušao sam tu izjavu i u glasu mu se osječala nelagoda i neko zamuckivanje. Odmah sam pomislio što bi bilo da ga pošaljemo na detektor laži?

Tko je glasao

I kaj? Pa Bandić bi prošao

I kaj? Pa Bandić bi prošao detektor laži ko od šale... Taj je rođeni lažov, a uz to sam prilično siguran da ima i (višestruko) podijeljenu ličnost...

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Uz to i visestruko

Uz to i visestruko podijeljenje (citaj - potplacene) ocitivace detektora.... Mozda mi i pozvoni policija radi huskanja, ali kazem ja vama, taj je nedodirljiv. Njega jedino moze zaustaviti palica. Posto je lisac, svjestan je toga pa osniva svoju Holdingasku policiju koju ce medju ostalima, placat cak ja, moja supruga i ostalih 300.000 zaposlenih Zagrepcana...

Tko je glasao

Upravo suprotno, nema ni

Upravo suprotno, nema ni jednu. Samo ima tisuću lica.

Tko je glasao

Mislim da nije Bandić

Mislim da nije Bandić nalogodavac ovog razbojstva. On ima druge mjere kojima djeluje restriktivno prema onima koji mu smetaju. Čini mi se da je nalogodavac netko tko ima velike koristi u tome da Bandić ostane zagrebački gradonačelnik. Ako gledamo tako, Bandić nije subjekt nego uzrok ovom nemilom i strašnom događaju. Veoma me zanima hoće li Vlada dobiti neke pozitivne rezultate istrage, hoće li oni biti predočeni javnosti, hoće li biti poduzete neke akcije u tom slučaju. Jer, nije isključeno da se istraga na neki način zataška i da rezultati te istrage budu nedostupni za javnost, zbog "višeg interesa".

Delete

Tko je glasao

Čini mi se da je

Čini mi se da je nalogodavac netko tko ima velike koristi u tome da Bandić ostane zagrebački gradonačelnik
da imamo pravnu državu znali bi istinu. Ovako će "institucije" raditi istrage dojk se sve ne zaboravi.

Tko je glasao

Točno tako . Ovo će pasti

Točno tako . Ovo će pasti u zaborav kao i sve prijašnja alarmantna događanja, afere . . . No, ovaj put će novinari ipak morati biti konstantniji u svojim zahtjevanjima i podsjećanjima Hrvatske gdje se točn nalazimo, u kojem stadiju vlastite gluposti i manijakalne neodgovornosti.

Delete

Tko je glasao

Baseball palice se ne mogu

Baseball palice se ne mogu generalizirati, uspoređivati posljednje premlaćivanje sa Rađenovićevim nema baš neke poveznice osim instrumentala-s kim,čim.... Svaka budala danas može kupiti baseball palicu (na fešti Sv. Duje su ih prodavali kao "suvenir", pored kuvača, bukara i klepetuša), sačekati nekoga tko mu se zamjerio, iz ovog ili onog razloga u mračnom kutku i mlatnuti ga po glavi ili već po čemu ga dohvati. Ovako napamet po sjećanju, po glavi je dobio Kuljiš, Prka, Bonačić, evo i Miljuš i Rađenović. Manje je poznato da je prije više godina sociolog, inače zagriženi navijač Hajduka, Benjamin Perasović gotovo nasmrt prebijen od četvrte generacije skinheadsa (ironično je da je on jedan od najvećih eksperata kontrakulture, eto odali su mu tribute),inače likova koji su se "ložili" na Dinka Šakića, zato što je za vrijeme jednog od "vječitih derbija" pozdravio i Zagrebu drugog navijača Hajduka po "tovarski", što je bila prilika grupici idiota da se iskažu hrabrošću. Baseball palice su najčešće sredstvo obračuna među navijačima oko stadiona, uz kamenje, šipke i transparente, tako da u našem narodu pored noža, pištolja, sjekire evo i ona se etablirala kao "narodni instrument" kojom je razbijeno mnogo junačkih glava.
Svako od ovih premlaćivanja nema isti nazivnik, motive i počinitelje, tako da je pozivanje Uskoka za svaku palicu malo preegzaltirano. Kuljiš je vjerojatno brbljao previše, Prka se izgleda taknuo osinjeg gnijezda, Bonačić očito nije dobro sastavljao momčad, Rađenović možda bio previše revan u poslu, a Miljuš previše dobro bavio istraživačkim novinarstvom. U konačnici,kada razmislim ipak, je bolja palica od metka ili bombe ili noža, bolje hematom od "cold, cold grounda"...Dok ležiš u bolnici preispitaš sve svoje prioritete u životu i potegneš zajednički nazivnik, pa na kraju vjerojatno zaključiš:što je ovo meni trebalo, 4 milijuna Hrvata za to boli kurac, pa zašto bi mene bolio...
Premda čovjeka žalim i volio bih da se počinitelji kazne, no ovo mu je realno jače priznanje od Pulitzerove nagrade, jer je dokaz da je bio dobar novinar i da je pisao prave stvari, a ne kao većina "kolega" koji se snebivaju nad groznom sudbinom, a pišu o cijenama benzina, paprike ili dezenu dresova koje će nositi Bilićevi izabranici. Čovjek je radio svoj posao, ali izgleda u državi ostatak momčadi ne radi svoj posao, a to je popriličan problem za selektora. Ili problem ne vidi u cijelosti ili mu je glava poprilično u pijesku. Inače, lako je svima nama ovdje pljucati po Polančecima, Kirinima, Milanovićima i inima, jer kada se takneš obrijanog ćelavca ili nekog od mini "donova", ne očekuj da ćeš dobiti -2 boda na politici, ili će te u najgorem slučaju proglasiti idiotom koji ne zna pisati...
(Na kraju-vidjeti poučak Monice Macovei iz Rumunjske, da li je majmun toliko glup pa će pilati granu na kojoj sjedi?..., ne, ne majmun će radije jesti bananu, gledati sa grane zvijeri po džungli i češati se po jajima-kojonesima)

Tko je glasao

"Baseball palice se ne mogu

"Baseball palice se ne mogu generalizirati"

"na kraju vjerojatno zaključiš:što je ovo meni trebalo, 4 milijuna Hrvata za to boli kurac, pa zašto bi mene bolio..."
"da li je majmun toliko glup pa će pilati granu na kojoj sjedi?..., ne, ne majmun će radije jesti bananu"

"Ili problem ne vidi u cijelosti ili mu je glava poprilično u pijesku."

Ipak smo napredovali toliko da napredovanje samo i neki minimalizam blagotvorno daju slijedeće osnove poslovanja:

1. Nije da glavninu, sve napredne i malo manje napredne snage, "boli kurac", stvarno ne boli, ipak svi imaju dovoljno malo interesa, iskustva i znanja o poslovanju ali

2. dok još ima šanse na zbilja respektabilnim stazama uspjeha još uvijek pokušavaju utabanim putevima, čak i kada se smjerovi razdvajaju i kada su kontraproduktivni, što je logično obzirom na dugu upsješnost i nivo uspjeha, inerciju obrnutog ne da boli nego da ne boli ona stvar, čak pokreće;

3. pa je konačno krenula druga logika poslovanja, minimalizam poslovanja na samom poslovanju, kao često ili skoro redovno pravilo nakon prekomjernih uspjeha (u zrelom stadiju i sintezi pijanke glazbenici dobiju više nego za vječnost prije a mamurluci plaćaju još lakše bilo šta, čak i nepostojeće i nepotrebne usluge, jer tada stvarno boli i glava i ona stvar i sve, pa se dobrovoljno plaća neumjereno za obično davanje smjera, npr. smjer gdje je kakav WC ili bilo kakav izlaz na bilo kakav zrak, ne pita se kakav ni koliko košta). A glavni ceh stiže ipak na razini, plaćanje je iskusno i diskretno regulirano već prije pijanke i prije ove faze zrelosti, tu ne treba ništa, sve je već davno obavljeno. I sada glavni ceh za te duge uspjehe (pijanke) sam razvija nova poslovanja, nema nikakve brige da li hoće ili neće, hoće, već dela tako i toliko da ga ni maratonac Bandić ne može stići, ni uz pomoć Ive Mie Erak i svih snaga (JOT kontrola to radi bolje, umijesto da trči za tom r/evolucijom je znalački pušta ispred sebe i lako kontrolira).

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci