Tagovi

I iznad Splita kruže bauci – bauci Interneta!

Avet nad Splitom, Primio sam pismo od mog prijatelj „Cheguevare“ iz Splita i čitača pollitike pa ga prenosim:

-0-

Jopet dolazi 7 svibnja , vrime spliskog zaštitnika Sv. Dujma , lipi procesjun priko rive, a poslin dernek. Sve bi moglo biti lipo, da se u Sudamiju ove godine ni umiša oni Antikrišt od Interneta. Ona sridnješkolska dica još nisu svisni koju vrilu kašu su zamišali, samo je pitanje ko će to nako vrilo morat kusat. Od bota su dica zajebala velikog Miništra i dotura koji se bavi skulama, pa sada svi botavaju, nikidan študenti najavili, a ovi dana i Splićani.

Ima bit da će dernek pokvarit jopet ti đavliji Internet. Dobro je oni moj Marx davno napisa u "Komuništičkom manifeštu", samo je za Split malo drukčije: Bauk kruži ponad Splita – bauk Interneta! Šta moš, druga su vrimena i druge se bitke biju!!

Gradonačelnik Kuret (lipog li prezimena u čovika križ mu jubin a kojeg li tovara od tovara, majko mila) već slavi pa je u ime grada podilija nike nagrade zaslužnim judima , a unda ga pogodija grom iz vedra neba. I njegovin gradon, kojim „suvereno“ i „uspišno“vlada već godinu dan (a njegovi "velemišćani" i duže), počeja je arat đavliji Internet, i oni još đavliji SMSovi s vakin tekston:
Za Sudamju svi na Rivu sa svirkon (zviždaljkon) kako bi Kuret konačno čuja koliko je svita protiv. Proslijedi dalje. e-mailom, SMS-om, telefonom

A spliski anarkišti su i web stranicu napravili Svirak na rivu .

A Kuret (lipog li prezimena križ mu jubim) usra se od straja pa je za Glas Dalmacije poručija:
"Oni koji žele zviždati za vrijeme procesije ne razumiju što procesija znači, ne razumiju da se radi o Danu grada i velikom vjerskom blagdanu", prva je reakcija gradonačelnika Splita Ivana Kureta na jutros na Glasu Dalmacije objavljenu informaciju o pozivu Splićanima da na dan Sudamje na Rivu dođu sa zviždaljkama iskazati nezadovoljstvo radom poteštata.

Bidan Kuret, lipog li prezimena križ mu jubin, šta ga ne koristi ka i svi časni bivši i sadanji spliski galebovi, vengo navalija prcat na građane.- i to u zdrave možđane. E građani, ka građani, ne dajudu se lako, vengo mu beštime vraćadu priko „SplitOnlina“: Evo samo par iluštraciju „spliskih anarkišta“:

Običan građanin - Kaže:
Ajde Kurete, uvjerit ćeš me da ja nevolin Split, a rodija san se 62, djetinjstvo i mladost živija u Jonićevoj 17 (ako znaš di je to) i proveja najlipši dil svog života na rivi dok niste ti i tvoji napravili ovu nakazu od nje. Pa mi sad raci ko gleda osobne interese: ja ili ti? Ja san već izgubija moju rivu, a ti i slični ste debelo natrpali svoje takuijne i baš vas briga šta ste meni i svima nama oduzeli.

Svirak i na Rivu - Kaže:
Gradonačelnik se pripa da će Splićani zviždat za vrime procesjuna Nima straja šjor Kuret. Spličani su pametnji nego šta Vi to mislite. Kuretu, moš nagađat do sudnjega dana koje je ovo skuva, ali nećeš pogodit Suzdržite se od sviranja za vrime trajanja procesjuna!

Obicna splicanka - Kaže:
Meni nije jasno kako ljudi ka šta su Kuret i njemu slični mrtvi-ladni daju izjave kakve daju, a znaju da nisu omiljeni u gradu. Mislim, oni ponižavaju Splićane, smatraju ih glupanima, govore da je Riva zaživila - i ostanu živi. Muka mi je više od njih, najradije bih ih namazala katranom, posula perušinom i nogom u gujicu izbacila iz grada! Ka' na divljem zapadu. Mi i jesmo tamo!

Joško - Kaže:
Ovo je tipična retorika HDZ-ovog vojnika.
Od početka je bilo:"ako nisi za nas onda si protiv nas, Splita, Hrvatske, Evrope, Zemlje, Mliječne staze, Svemira...". Ali moramo ga i razumit; puno je lipše bit gradonačelnik (možda jednon i saborski zastupnik - a onda penzija, putni troškovi...) nego prodavat aute.

A i Slobodna Dalmacija lipo kaže kako se i Crikva Svirke na rivi pripala pa s Kuretom u iste diple puva :
Dakle, i ove će godine Dujam doći samo do nove Rive, neće načiniti krug oko svog grada, neće se prošetati među svojim građanima. Nego će do pozornice na obali doći u nekakvoj kičavoj šetnjici, kojoj su nadjeli i smiješno ime - obišašće. Splitska crkva tako je dala svoj, vrlo značajan, obol nestanku tradicije, koja moguće, i nije presudna za spasenje vjernika, ali je prevažna za gradsku memoriju. Uostalom, ta je procesija stara koliko i grad, još su kosti mučenika Dujma i Staša (čije je štovanje potpuno zanemareno) u VII. stoljeću procesionalno nošene iz Salone u Split, pa nema razloga da je se ne smatra pokretnim spomenikom. Kao recimo Alku, koja je mlađa tisuću godina. Ali neka je netko pokuša premjestiti u Hrvace, prepoloviti broj konjanika... Ili čačkati po dubrovačkoj Festi svetoga Vlaha.

I ja tražin zvižđaljku i iđen na rivu, uzdan se u svetog Dujma, jerbo je bija svetac i razuman čovik a ne kenjac ja ovi u Spli. Niko je dobro napisa na prigodni anarkistički spliski web „Svirak na rivi“:
Sv. Duje čuj svoj puk kad neće naš gradonačelnik

-0-

Eto moj spliski Chegevarija, ispunjavam ti želju, koji kao i svi latinoamerikani štuješ svece na razne revolucionarne načine – ako treba i zviždanjem, naravno ne zviždeći njemu, nego onima koji se iza svečevog imena skrivaju. Ja samo dodajem moju zabavnu ilustraciju (na sliku Roberta Šerića - valjda se neće naljutiti
Avet nad Splitom http://www.divshare.com/download/4435941-a45

Komentari

E, lipi moj Frederiče, ne

E, lipi moj Frederiče,

ne znan u koju si fazu zaša, ma brže pišeš dnevnike, nego ih se meni da čitat. Ma spliske anarkište se ne smi priskočit.

Pozdrav spliskin anarkištima i njihovu poteštatu!
Ma, ke imbečile, ča bi reka Smoje.
Cambia governo!, rekli bi naši susidi Puizi.

ragusa

Tko je glasao

još mi ilustracije baš ne

još mi ilustracije baš ne idu ali riješit cemo

Tko je glasao

Pokaza si bokun spliskog

Pokaza si bokun spliskog dišpeta.

PS fala na lipim slikama moga Splita

Tko je glasao

sve san stavio u linkovima

sve san stavio u linkovima ali sam se poigrao s jednom slikom i avetima iznad ali nikako da mi link proradi pa čekam Potjeha da popravi

Tko je glasao

Mogli bi oko palače ić

Mogli bi oko palače ić procesije penšjunata, šljakera i svih onih koji za 2.500kn trebaju rastegniti na 30dana. Oni su odzviždali svoje.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci