Tagovi

I Dražen Majić laže o gledanosti Dnevnika...

Dražen MajićAko pročitate interview Dražena Majića, zamjenika Hloverke Novak-Srzić i prvog čovjeka informativnog programa HTV-a za vrijeme njena bolovanja, u Jutarnjem listu vjerojatno ćete naći puno toga zanimljiva - Dražen Majić: Vjera me spasila iz pakla droge. Nama je bilo jako zanimljivo ovo:

Trend gledanosti Dnevnika

• Možete li istaknuti nekoliko tema u posljednjih pola godine kojima ste najviše ponosni, a koje je napravio novinarski tim HTV-a pod vašim vodstvom?

- Ponosan sam kako smo popratili izbore jer na naš rad nije bilo nijedne značajnije zamjerke. Ponosan sam i kako smo pratili kosovsku krizu, gdje su naši novinari Josip Šarić i Morana Kasapović pružili školsku lekciju o izvještavanju. Ponosan sam i kako pratimo suđenje u Haagu. Međutim, svjestan sam i mnoštva nedostataka, koje se svakodnevno trudimo ispravljati. Najveći uspjeh koji je napravio naš tim svakako je promjena trenda gledanosti našeg ‘Dnevnika’.

O kakvom on to trendu govori - vremena kada je nedjeljni Dnevnik Gorana Milića dosezao 40% gledanosti su odavno prošla... Danas dnevnik prosječno imat tek malo više do 20-tak posto gledanosti i u principu stangira ili pada, nema drugih trendova, dok Vijesti RTL-a imaju jasan trend prema dolje. Dnevnik Nove TV (uz sve zamjerke koje su opravdane) jedini ima stalan trend rasta, no to se poklapa s općenitim rastom gledanosti Nova TV...

Farma tukla Dnevnik
Na Majićevu, Hloverkinu i Dijaninu žalost, brojke ih dematiraju - Farma uredno tuče Dnevnik HTV-a (gornja slika je s naslovnice Večernjaka koja donosi informaciju da je Farma u subotu na drugi dan Busheva posjeta dobro potukla Dnevnik u gledanosti) koji nije više jedina najgledanija emisija na programu. Zašto? To oni dobro znaju - sve dok se uvlače Sanaderu bez ikakva kriterija, gledanost može ići samo prema dolje, a jednog dana će otići i oni i Sanader. Ali valjda netko voli biti i na Titanicu koji tone, samo da može reći da je bio na Titanicu.

Znali su nas krizitrati oko nekih podataka - današnji Jutarnji list po naslovom - RAT ZA PUBLIKU - Nova TV na krilima ‘Farme’ sustiže HTV1 de facto potvrđuje sve do danas objavljene informacije - hvala informatorima na pouzdanim informacijama...

Pobjednik je onaj tko pridobije najviše gledatelja starih od 18 do 49 godina
Šefove komercijalnih televizija najviše zani­maju rezultati gledanosti populacije od 18 do 49 godina. Gledatelji te dobi za njih su ciljna skupina, oni s najviše novca i oni koji­ma se obraćaju oglašivači. Komercijalne tele­vi­zije, za razliku od HTV-a koji ima i RTV pristojbu, žive isključivo od reklama. U prva dva mjeseca ove godine, kada je manji broj reklama jer su se svi istrošili za božićne i novogodišnje blagdane, brojke su bile na strani RTL-a - u udarnom terminu ostvarili su 28,76 posto sharea u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina, a dnevni prosjek iznosio im je 27,73 posto.
Nova TV imala je 22,48 posto udjela u gledanosti tijekom cijelog dana, a u prime timeu 25,02 posto. U ožujku je došlo do preokreta. Nova TV je s čak 29,33 posto nadma­šila RTL-ov share koji je iznosio 25,69 posto u udarnom terminu, iako nije ostvarila bolji rezultat tijekom cijelog dana. Kakav je to uspjeh za Novu, najbolje potvrđuje podatak da je njihova gledanost u odnosu na ožujak 2007. u tom terminu, zahvaljujući “Farmi” porasla više od 63 posto.

http://www.bezcenzure.com
Cenzura je oglašavanje koje plaćaju vladajući

Komentari

Ponosan sam i kako pratimo

Ponosan sam i kako pratimo suđenje u Haagu.

Posebno je vjerojatno ponosan na Damira Matkovića, koji je uspio osramotiti javnog broadcastera kad je javio da jedna od obrana pledira dvostruku liniju zapovijedanja nakon što je cijeli dan valjda slušao suđenje na kojem se dokazivalo postojanje samo jedne linije zapovijedanja. Tako je to kad se šalje "televizijske veličine" koje pojma nemaju o temi o kojoj izvještavaju...

NovaTV je dan nakon odmah reagirala i u Dnevniku imala inscenirano pitanje anchora repoterki koje je glasilo otprilike "Spominjala se i dvostruka linija zapovijedanja...", što je onda repoterki pružilo priliku da objasni da ništa slično nikad nije izgovoreno u sudnici što znači da je HTV prenio netočnu informaciju isključivo zato što je poslao nesposobnog novinara. Iz izvještaja drugih medija bilo je jasno da je Matković gadno promašio.

Netočne informacije su, kako znamo, nešto na što treba biti ponosan.


Damir Matković: Postojala je paralelna linija zapovijedanja

NovaTV: Nema nikakve dvostruke linije zapovijedanja Praćenje složenih postupaka za ratne zločine je ultimativni test sposobnosti, neovisnosti, odgovornosti i točnosti medija. Gotovo svi hrvatski mediji su ili pristrani ili netočni ili nesposobni ili neodgovorni. Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Koji je to lažljivac!!! taj

Koji je to lažljivac!!! taj Majić kad kaže:
Ponosan sam kako smo popratili izbore jer na naš rad nije bilo nijedne značajnije zamjerke.
Naravno, nije bilo ni jedne zamjerke zato jer je zatvorio oči, uši i nos!!!

Kako ne bi bilo zamjerke na to što je Bago na navodno nepristranoj i navodno javnoj televiziji u prijenosu izbora navijao za SDP i s veseljem prenosio rezultate izmišljenih anketa na HTV-u pokušavajući dati na znanje da je SDP-ova pobjeda nesumnjiva. Kako ne bi bilo zamjerke kad je Šelebajka prijevremeno UVLAKAČKI pozdravila "premijera" Jurčića!!! Kako ne bi bilo zamjerke kad je cijela nacija iščekivala vijest o tome je li Mesić dao mandat Sanaderu za sastavljanje vlade, a na HTV-u je bio najgluplji mogući prijenos neke gluposti, pa dok su ostale televizijske kuće pjevale pjesmu o mandatu Sanaderu, na HTV-u su bili nijemi reći narodu što je bilo. Nisu čak ni bježeći titl stavili. Ja glupača umjesto RTL-a gledala HTV. HTV je nula u odnosu na RTL. Treba ukinuti tv-pristojbu kojom se to smeće od televizije financira!

Gospođa Hloverka bi se isto mogla sramiti zbog svega toga. Ako sama ne može, neka da nekom drugom da od "javne" televizije napravi uistinu javnu televiziju, koja se neće baviti lažiranim izbornim anketama.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

lion queen a ja mislio da se

lion queen a ja mislio da se tebi samo bago ne svidja. svaka cast na komentaru i mene je strašno zasmetala selebajka s jurcicem. kakav premijer? jel ta zena uopce razumije sto je exit poll?

ali sto je najgore od svega nikom nista... ocito nekom pase da je tako.

a sto se tice mesica i premijerskog mandata tu mi se zgadio jutarnji list. takvo otvoreno navijanje za jednu stranu je nevjerojatno. a prije izbora su se proglasili neutralnima.

Tko je glasao

Gledanost Farme - isto

Gledanost Farme - isto govori o stanju svijesti pa bi se mogla shvatiti zabrinjavajućom. No dobro vratimo se mi na temu.

Spadam u one koji odgledaju, gotovo pa svaki dan, i RTL i NOVA i HRT vijesti (jedino me preklapanje termina NOVA - HRT ponešto "ometa").
RTL mi je kao uvertira, i zbog termina i zato jer najave što ću gledati dalje, nisu baš naročito kvalitetne vijesti (s iznimkom praćenja predizborne što me iznenadilo). Smeta me što se gotovo ne mogu sjetiti i jednih RTL vijesti da im nije puknuo link, da nisu pogubili snimak, pukla im tel. linija i slično....pa već unaprijed čekam što će se tog tipa desiti ovaj put.
NOVA - sve ih više gledam, do trenutka dok ne počne Hrga pokrivati u jednom te istom interview-u 25 nepovezanih tema o kojima malo zna, a nerijetko se pitam što ta žena uopće želi postići tim razgovorom i koja joj je "nit vodilja". Ako ne odem prije na HRT tada u tom trenutku prebacujem na HRT.
HRT - ima par voditelja, novinara ....koje i dalje poštujem, no dolazak Hlo polako,ali sigurno "speglao" ih je u željene (čitaj: HDZ-ovske) okvire.
Na žalost neki u ovoj državi nikako da shvate da je ključ uspjeha - pamet i trud, a ne podobnost. Dok to ne shvate padati će gledanost HRTa kao što će gospodarstvo i razno razni resori ... u petoj brzini ;) .... tonuti

Tko je glasao

slazem se za farmu to je

slazem se za farmu to je valjda ista ekipa koja gleda i big brother. argh...

sto se tice televizijskih vijesti nisu mi dobre niti jedne. produkcijskih pogrešaka ima najmanje na htv-u, ali oni i imaju najviše ljudi i opreme. medjutim njihov proizvod mi je najlošiji. nova tv pak uvijek komentira i kada komentar nije potreban, to pretjerano dociranje me nervira, pa nisam glup da mi se mora crtati. rtl-u nekako fali više stava. nekako su premladi da ih se shvati ozbiljno.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci